Klartale > Nyheter

Sunday, 19 May, 05:06

Klartale - 08 dec 23 kl. 08:58

Danmark forbyr brenning av Koranen

Politikerne i Danmark forbyr brenning av koraner. Det samme gjelder andre religiøse skrifter. Ingen har lov å brenne dem på offentlig sted. De vedtok loven torsdag.Debatten varte i flere timer, ifølge TV 2 i Danmark.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Danmark, TV, Sverige, NTB, Gunnar Strömmer, Norge, Sian, Koranen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Danmark, forbyr, brenningav , Koranen
Klartale - 25 aug 23 kl. 13:33

Danmark vil gjøre dette forbudt

Koranen er islams hellige bok. Den har blitt brent flere ganger i Sverige og Danmark. Dette har ført til stor misnøye i flere muslimske land.

NRK - 28 aug 23 kl. 15:25

Støre avviser forbud mot koranbrenning

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier det ikke er aktuelt for Norge å forby brenning av Koranen, slik den danske regjeringen har foreslått. – Det er ikke en aktuell plan vi har i Norge i dag, sier Støre til NRK. Han sier han tar sterk avstand fra brenning av Koranen, men at han har tillit til at politiet «gjør gode vurderinger når de skal tillate ulike markeringer».

NRK - 27 okt 23 kl. 09:04

Danmark endrer lovforslag om brenning av religiøse skrifter

Den danske regjeringen gjør store endinger i lovforslaget som hadde til hensikt å forby brenning av religiøse skrifter. Blant annet fjernes delene av forslaget som omhandlet forbud mot skjending av religiøse symboler. Det nye forslaget avgrenses til kun å gjelde skrifter fra anerkjente trossamfunn.

Klartale - 12 okt 23 kl. 13:30

En mann ble dømt for koranbrenning i Sverige

Mannen delte en video der en koran ble brent på en grill. Koranen ble brent sammen med bacon. Lydsporet i filmen var sangen «Remove kebab».

NRK - 11 dec 23 kl. 11:38

Rasmus Paludan stifter teatergruppe for å omgå forbud mot koranbrenning

I forrige uke vedtok Danmark en lov som forbyr koranbrenning. Provokatøren Rasmus Paludan har dannet en teatergruppe for å forsøke å omgå reglene. Teatergruppen heter «Official message from Prime Minister of Denmark».

NRK - 26 aug 23 kl. 16:17

Åkesson hardt ut mot forbud mot koranbrenninger

Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson tar avstand fra all form for lovgiving for å stoppe koranbrenninger. – Snakket om å innskrenke vår ytringsfrihet gjør meg inderlig urolig, sier SD-lederen i sin sommertale i Sölvesborg etter å ha tilbrakt hele sommeren utenfor offentligheten. I talen lørdag viser han til forslaget fra Danmarks regjering om å forby offentlig brenning av Koranen og andre religiøse skrifter.

VG - 01 sep 23 kl. 05:41

Høyre-topp foreslo å hindre koranbrenning – nå beklager han

Høyres byrådslederkandidat i Oslo tok til orde for å hindre brenning av koraner på kommunens eiendom under et valgmøte i en moské. Nå vil han heller at kommunen finner «egnede steder» å brenne koranen på..

NRK - 22 aug 23 kl. 14:47

Har søkt om tolv nye koranbrenningar

Salwan Momika, som tidlegare har fått merksemd for å ha brent koranen fleire stader i Stockholms-området, har sendt tolv nye søknadar om å få brenne koranen blant anna i Stockholm, Malmö og Örebro, melder Sveriges Radio. Søknadane blei sendt måndag, og er så langt ikkje godkjent. Politiet i Stockholm seier dei så langt som råd skal gi løyve til allmenne samkomme..

Aftenposten - 29 sep 23 kl. 21:30

Mens Sian forsøkte å tenne på Koranen, valgte ungdommer pizza og volleyball på ungdomsklubben.

Mens Sian forsøkte å tenne på Koranen, valgte ungdommer pizza og volleyball på ungdomsklubben..

NRK - 07 dec 23 kl. 14:54

Danmark har vedtatt lov som forbyr koranbrenning

Det skriver danske medier. Loven ble vedtatt etter en avstemning torsdag. Ifølge danske DR blir det straffbart å blant annet brenne Koranen.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 23 timer siden

– Jeg lurte på om jeg hadde blitt gal

– Du har egentlig ganske mye ting du kan ganske mye om. Og det du kan, har verdi for dem rundt deg. Det sier Kari Opsal når hun møter Klar Tales journalist.

Klartale - Igår: 06:00

Fem ting du ikke visste om flagget

17. mai er kanskje dagen de fleste tar frem flagget. Men vet du hvor gammelt flagget er?

Klartale - I førrgår: 16:00

– Folk må ta bedre vare på tingene sine

Seks av ti har hatt uhell med telefonen sin i Oslo. Blant folk under 29 år har to av tre opplevd det samme. Det viser en undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring.

Klartale - I førrgår: 13:29

– Vi demonstrerer ikke bare mot loven

– Det er mange som protesterer mot loven. Særlig unge mennesker, sier Zura Chichua til Klar Tale.Chichua er 28 år gammel.

Klartale - I førrgår: 12:50

Staten og bøndene er enige

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har forhandlet lønn med staten. Bondelagene krevde først 3,9 milliarder kroner. Statens tilbud var på 2,62 milliarder kroner.

Klartale - I førrgår: 10:45

Norske jøder opplever mer hets

Krigen mellom Israel og Hamas påvirker hverdagen til norske jøder. Politiet får inn flere saker om jødehets i år enn i fjor.Avisa Vårt Land har hentet ut tall fra januar til april i år og i fjor.

Klartale - I førrgår: 09:52

Hva er Ozempic og hvorfor bryr regjeringen seg om den?

Staten har brukt mer penger på legemiddelet Ozempic de siste årene. Staten kjøper medisiner. De bruker penger på dette gjennom folketrygden.

Klartale - I førrgår: 08:52

Unormalt mange smittet med kikhoste

I april ble 534 nordmenn smittet med kikhoste. Det er mange flere enn normalt. Vi må tilbake til 2012 for å finne like mange tilfeller.

Klartale - I førrgår: 08:33

Drepte fem av sine egne soldater på Gaza

Det er harde kamper nord på Gaza. Fem soldater fra Israel er drept. De ble drept av sine egne.

Klartale - I førrgår: 08:35

Prøvde å drepe Slovakias statsminister

Robert Fico ble skutt på nært hold onsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Den slovakiske statsministeren hilste på tilhengere da det skjedde.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com