Forbyr

Tirsdag, 11 Mai, 07:08

Nyheter om Forbyr

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 april 21 kl. 05:10

Forbyr kjønnsbekreftende behandling

Delstaten Arkansas i USA Forbyr kjønnsbekreftende behandling for transpersoner under 18 år trass i at delstatens guvernør la ned veto. Loven Forbyr leger å behandle pasienter under 18 år med hormoner eller utføre kjønnsbekreftende operasjoner..

NRK - 16 timer siden

USA Forbyr kjønnsdiskriminering

Biden-administrasjonen innfører en lov som Forbyr kjønnsdiskriminering av homofile og transpersoner i helsevesenet, skriver AP. Dette reverserer en endring gjort under Trump, som reduserte homofile og transpersoners beskyttelse mot diskriminering i møte med helsevesenet..

E24 - 26 april 21 kl. 15:45

Ålesund, Sula og Giske Forbyr arrangementer og alkoholservering

En smitteoppblomstring gjør at Ålesund, Sula og Giske Forbyr arrangementer og stenger ølkranene fra natt til onsdag..

NRK - 23 april 21 kl. 01:08

Canada Forbyr enkelte flyginger

På grunn av høyt smittetrykk av koronaviruset, Forbyr Canada alle passasjerfly fra India og Pakistan de neste 30 dagene. Forbudet, som ikke vil omfatte lastefly, trer i kraft fra klokken 5.30 fredag morgen norsk tid..

NRK - 20 april 21 kl. 06:59

Hong Kong Forbyr innreise fra India

Minst 49 passajerer på et fly fra New Delhi til Hong Kong har testet positivt for koronavirus. Det sier myndighetene i Hong Kong, som nå Forbyr alle fly fra India for å stoppe en ny bølge med koronasmitte. Flyet som ankom Hong Kong den 4.

NRK - 16 timer siden

USA endrer diskrimineringslov

Biden-administrasjonen gjeninnfører homofile og transpersoner som en del av loven som Forbyr kjønnsdiskriminering i helsevesenet, skriver AP. Dette reverserer en endring gjort under Trump, som reduserte homofile og transpersoners beskyttelse mot diskriminering i møte med helsevesenet..

E24 - I førrgår: 18:04

Bilopphuggere ber departement «gripe inn» overfor Tesla

Norges biloppsamleres forening hevder at Tesla Forbyr gjenbruk av bildeler. – Bærer preg av PR-utspill, svarer bilprodusentens representant i Norge..

NRK - 24 mars 21 kl. 21:01

Virginia Forbyr dødsstraff

Virginia har forbudt dødsstraff, som den første delstaten i det sørlige USA. Guvernør Ralph Northam skrev under på lovendringen onsdag. Virginia er dermed den 23.

NRK - 24 mars 21 kl. 16:35

Tønsberg stenger brygge og camping

Tønsberg kommune Forbyr fortøyning ved kommunale kaier og brygger, stenger campingplasser og Forbyr bruk av bobilcamping for å hindre smittespredning. Forskriften trer i kraft straks og gjelder til og med 6. april 24.

E24 - 29 april 21 kl. 16:47

Arctic Forbyr ansatte å handle aksjer midlertidig

Selskapet innfører handelsforbudet til internrevisoren PwC er ferdig med sitt arbeid..

NRK - 21 mars 21 kl. 14:34

Hol Forbyr gjester på hytta

Hol kommune Forbyr gjester på hytta i påsken, skriver VG. Hol er landets tredje største hyttekommune, og har blant annet det populære skianlegget på Geilo. Ifølge den nye forskriften blir det forbud med besøk i fritidsboliger av personer utenfor husstanden fra 24.

VG - 15 mars 21 kl. 18:39

Slik blir de skjerpede tiltakene i Oslo: Forbyr mer enn to besøkende

OSLO RÅDHUS (VG) Oslo Forbyr mer enn to besøkende i private hjem, og innfører også en rekke nye tiltak i skoler og barnehager..

E24 - 15 mars 21 kl. 18:42

Slik blir de skjerpede tiltakene i Oslo: Forbyr mer enn to besøkende

OSLO RÅDHUS (VG) Oslo Forbyr mer enn to besøkende i private hjem, og innfører også en rekke nye tiltak i skoler og barnehager..

NRK - 17 april 21 kl. 17:32

Lov mot transbehandling skaper uro

En lov som Forbyr behandling av transpersoner under 18 år i Arkansas har skapt uro i USA. Flere hundre ungdommer, familier og helsearbeidere forteller om selvmordsforsøk og frykt. Flere lover mot transpersoner er foreslått, melder nyhetsbyrået AP..

Dagbladet - 10 mars 21 kl. 03:49

Forbyr abort etter Trumps utnevnelser

Guvernør i Arkansas, Asa Hutchinson, har signert en lov som Forbyr praktisk talt alle aborter i den amerikanske delstaten. Målet er å få høyesterett til å omgjøre beslutningen som gir rett til selvbestemt abort i USA.

NRK - 16 april 21 kl. 18:01

Uppsala Forbyr festtradisjon i år

Den svenske byen Uppsala, som er kjent for sitt yrende studentliv, har lagt ned forbud mot fester i tre parker i 1. mai-helgen, melder SVT. Det er smittevern som stanser studentenes svært tradisjonsrike feiring av Valborgsmesseaften, sier kommunen..

NRK - 03 mars 21 kl. 15:24

Forbyr høyreekstrem gruppe

Den franske regjeringen Forbyr den høyreekstreme bevegelsen Génération Identitaire, som flere ganger har forsøkt å stoppe migranter fra å komme inn i landet. I 2019 ble gruppens leder og to andre medlemmer dømt til seks måneders fengsel..

NRK - 08 april 21 kl. 18:06

FN ber stater slutte seg til forbud

FNs generalsekretær António Guterres ber alle land som ennå ikke har undertegnet avtalen om forbud mot landminer om å gjøre det. Avtalen Forbyr anskaffelse, produksjon, lagring og bruk. Blant landene som ikke har undertegnet er USA, Kina og Russland..

NRK - 06 april 21 kl. 13:27

Sri Lanka Forbyr palmeolje

Presidenten på Sri Lanka har innført eit umiddelbart forbod mot import av palmeolje, og samtidig gitt ordre om gradvis avvikling av palmedyrking i landet. Målet er å erstatte palmeplantasjane med meir miljøvenlege avlingar..

NRK - 06 april 21 kl. 12:28

Forbyr omtale av kongehus-konflikt

Pressen i Jordan forbys å omtale konflikten mellom kong Abdullah og den tidligere kronprinsen Hamzah. Eks-kronprinsen, som i går sa han skulle trosse ordren om husarrest, skal i dag ha lovet å støtte kongen for alltid..

VG - 04 april 21 kl. 03:27

Tredje smittebølge i Pakistan: Forbyr bryllupsfeiringer i utsatte områder

Pakistan meldte fredag om 5234 nye smittetilfeller. Fra 5. april forbys alle arrangementer i områder der andelen positive coronatester er på åtte prosent eller mer..

NRK - 02 april 21 kl. 11:40

Forbyr sang innendørs

I Nord-Irland innfører regjeringen forbud mot synging innendørs i skolene, i et forsøk på å hindre koronasmitte, melder BBC. Elever kan synge utendørs eller i kor dersom de kan holde avstand. Det innføres også forbud mot bruk av blåseinstrumenter innendørs..

NRK - 27 mars 21 kl. 00:17

Forbyr utdeling av vann til velgere

Den nye loven om stemmegivning i den amerikanske delstaten Georgia, gjør det til et lovbrudd å dele ut vann og mat til velgere som står i kø for å stemme. Stemmerettsforkjempere mener dette er et forsøk på å hindre svarte i å stemme, skriver CNN..

VG - 25 mars 21 kl. 20:07

Ordførere fortviler: Del inn landet i smittesoner

ALTA/OSLO (VG) Flere ordførere er svært kritisk til innreise fra områder med mye smitte. I Alta har de nå innført strenge regler som Forbyr kommuneansatte å møte folk som ikke holder til i kommunen..

VG - 25 mars 21 kl. 20:07

Ordførere fortviler: Del landet inn i smittesoner

ALTA/OSLO (VG) Flere ordførere er svært kritisk til innreise fra områder med mye smitte. I Alta har de nå innført strenge regler som Forbyr kommuneansatte å møte folk som ikke holder til i kommunen..

VG - 22 mars 21 kl. 23:04

Forbyr flere enn to gjester i hyttekommune: – Nå kan politiet faktisk gjøre noe

Stadig flere hyttekommuner strammer inn før påsken for å hindre coronasmitte. I Nesbyen innføres det forbud mot flere enn to gjester. – Nå kan politiet faktisk gjøre noe, sier ordfører i kommunen..

NRK - 21 mars 21 kl. 20:03

Vil ikke ha nasjonalt forbud

Regjeringen har ikke planer om et nasjonalt forbud om å ta i mot gjester på hytta. Det sier Saliba Andreas Korkunc, statssekretær i Helse og omsorgsdepartementet. Landets tredje største hyttekommune, Hol i Hallingdal, Forbyr hyttegjester i påsken..

VG - 21 mars 21 kl. 13:49

Hol kommune Forbyr gjester på hytta i påsken

Fra og med 24. mars til 11. april blir det ulovlig å ha besøk på hytta på Geilo eller i resten av Hol kommune.

NRK - 11 feb. 21 kl. 12:32

Ukraina Forbyr russiske vaksiner

Tross problemer med koronavaksinering i landet, har den ukrainske regjeringen godkjent en lov som Forbyr registrering av vaksiner fra «aggressive stater». Det er et begrep Ukraina har brukt om Russland siden 2015..

NRK - 16 mars 21 kl. 07:47

Lyngdal og Farsund strammer inn

Etter økt smitte Forbyr sørlandskommunene Lyngdal og Farsund arrangementer, stenger treningssentre og innfører maksgrense på fem gjester i hjemmene. I tillegg blir det stans i innendørs idretts- og fritidsaktiviteter for voksne og barn over 16 år..

VG - 15 mars 21 kl. 18:39

Slik blir de skjerpede tiltakene i Oslo

OSLO RÅDHUS (VG) Oslo Forbyr mer enn to besøkende i private hjem, og innfører nye tiltak i skoler og barnehager..

E24 - 15 mars 21 kl. 18:42

Slik blir de skjerpede tiltakene i Oslo

OSLO RÅDHUS (VG) Oslo Forbyr mer enn to besøkende i private hjem, og innfører nye tiltak i skoler og barnehager..

Aftenposten - 15 mars 21 kl. 08:00

Nøytrale Sveits Forbyr niqab og burqa. Det er på tide å gjøre det samme i Norge!

Plaggene er en trussel for samfunnet og likestillingen. Derfor må vi slå hardt ned på bruken av dem..

NRK - 05 mars 21 kl. 03:39

Vedtok George Floyd-lov i natt

Representanthuset i USA har med 220 mot 210 stemmer vedtatt ei ny lov med namn etter George Floyd, som Forbyr politiet å ta halsgrep på arrestantar. Loven setter også nasjonale standardar for korleis politiet skal arbeide..

NRK - 23 jan. 21 kl. 13:41

Tønsberg Forbyr alle arrangementer

Ordfører Anne Rygh Pedersen i Tønsberg sier de har eksempler på at arrangementer som ikke er lov å gjennomføre i Oslo forsøkes flyttes til Tønsberg, ifølge kommunens hjemmeside. Derfor Forbyr kommunen alle arrangementer til og med 31. januar..

NRK - 01 mars 21 kl. 07:20

Ingen tiltalt etter ny terrorlov

For ett år siden fikk Sverige en lov som Forbyr samarbeid med en terrororganisasjon. Hittil er ingen pågrepet eller tiltalt. Loven krever at den tiltalte har håndtert våpen, eksplosive varer eller kjøretøy for organisasjonen før noen kan dømmes..

Aftenposten - 24 feb. 21 kl. 12:20

Man tar til motmæle, man Forbyr ikke boken

Det er ikke rettslig grunnlag for søksmål mot Marte Michelet og Gyldendal..

NRK - 22 feb. 21 kl. 06:30

Strømregninger fryses i Texas

Delstatsmyndighetene i Texas Forbyr kraftselskaper å koble kunder fra strømnettet på grunn av manglende betaling. Også fakturering blir utsatt, melder Reuters. Kuldesjokket har gitt enkelte kunder skyhøye regninger på opptil 10.

Aftenposten - 21 feb. 21 kl. 20:39

Ber regjeringen forby omstridte kvadratmeter-krav

I et møte med kommunalminister Nikolai Astrup (H) foreslo meglertopp Henning Lauridsen at regjeringen Forbyr en sentral….

E24 - 21 feb. 21 kl. 20:39

Mener Oslo-markedet har blitt en trussel: Ba regjeringen forby omstridte kvadratmeter-krav

I et møte med kommunalminister Nikolai Astrup (H) foreslo meglertopp Henning Lauridsen at regjeringen Forbyr en sentral del av Oslos boligpolitikk. Staten må ta i bruk sterk lut mot boligmarked som nå «truer Norges finansielle stabilitet», sier han..

NRK - 08 jan. 21 kl. 13:30

Forbyr vaksiner fra USA og England

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei Forbyr Iran fra å importere vaksinene utviklet av amerikanske Pfizer og britiske AstraZeneca og Oxford-universitet, melder AP. Khamenei sier at han ikke stoler på vaksineprodusentene, skriver NTB..

E24 - 09 feb. 21 kl. 18:53

Bergen innfører landets strengeste tiltak for byggebransjen – men stenger ikke ned

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) sier de innfører svært strenge smittvernsregler på byggeplasser, og Forbyr folk å jobbe på flere byggeplasser samtidig..

Aftenposten - 09 feb. 21 kl. 18:53

Innfører landets strengeste tiltak for byggebransjen

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) sier de innfører svært strenge smittvernsregler på byggeplasser, og Forbyr folk å jobbe….

NRK - 22 des. 20 kl. 08:35

Sør-Korea Forbyr samlinger

Sør-Korea Forbyr samlinger på fem eller flere personer over hele landet fra torsdag til over nyttår. Skiløyper og andre vintersportsanlegg stenges også hele julen. Forrige uke var det registrert mer enn 1.

NRK - 21 des. 20 kl. 17:15

Forbyr minkoppdrett i ett år

Danske myndigheter Forbyr minkoppdrett i ett år, melder NTB. Myndigheter måtte avlive 4 millioner mink tidligere i år, i frykt for koronasmitte. Minkoppdretterne eksporterte i fjor skinn til en verdi av 7 milliarder kroner, ifølge Danmarks radio..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt