Forbyr

Søndag, 25 Juli, 18:42

Nyheter om Forbyr

Sortering: Relevans | Senaste
Dagbladet - 15 juli 21 kl. 07:51

Forbyr raske sanger

I Seoul i Sør-Korea Forbyr man nå raske sanger på gruppetreningstimer på treningssentrene for å stoppe smittespredningen..

NRK - 29 juni 21 kl. 02:42

Forbyr tjenestereiser til Florida

California Forbyr offentlige tjenestereiser til fem nye delstater som har lover som oppfattes som diskriminerende for LHBT-miljøet. Kun i særskilte unntakstilfeller kan offentlige ansatte få reise til Florida på delstatens regning. Også Arkansas, Montana, North Dakota og West Virginia føyes til listen over forbudte reisemål, som nå utgjør 17 delstater..

VG - 29 juni 21 kl. 01:55

California Forbyr tjenestereiser til Florida på grunn av diskriminering

California Forbyr offentlige tjenestereiser til fem nye delstater som har lover som oppfattes som diskriminerende for LHBT-miljøet..

NRK - 20 juni 21 kl. 00:42

Belgia Forbyr briter innreise

Belgia Forbyr innreise fra Storbritannia og 26 andre land å grunn av spredningen av deltavarianten av koronaviruset. Forbudet trer i kraft senest 27. juni, får nyhetsbyrået AFP opplyst.

Aftenposten - Igår: 07:39

Bosnia Forbyr folkemordfornektelse

Nå blir det straffbart å fornekte folkemordet i Srebrenica i 1995 og hedre dømte krigsforbrytere i Bosnia-Hercegovina..

NRK - I førrgår: 13:26

Innfører begrensninger i Vesterålen

Med bakgrunn i smittesituasjonen og belastningen på lokalt helsevesen innføres en lokal forskrift som Forbyr skjenking etter midnatt og setter begrensninger for private sammenkomster i hele Vesterålen. Forskriften trer i kraft 24. juli klokken 00.

NRK - 19 juli 21 kl. 12:19

Ambassader i Ungarn støtter LHBT

42 ambassader og kulturelle institusjoner i Ungarn har signert et åpent brev som støtter rettigheter til LHBT-personer. – Vi fordømmer all form for vold, trakassering, stigmatisering og diskriminering mot personer basert på deres legning og kjønnsidentitet, heter det i brevet signert av blant annet ambassadene for Norge, Storbritannia og USA. Ungarn har blitt kritisert etter å innført en lov som Forbyr fremstilling av homofile og transpersoner i innhold rettet mor barn..

VG - 17 juli 21 kl. 15:47

Gresk partyøy Forbyr musikk for å bekjempe smitteutbrudd

Det innføres også portforbud for å begrense spredningen av et lokalt coronautbrudd..

Aftenposten - 16 juli 21 kl. 19:00

Argentina Forbyr lakseoppdrett. Følger Norge med i timen?

Norge bør lære av Argentina og sette miljø foran kortsiktige økonomiske hensyn..

VG - 14 juli 21 kl. 23:06

Smitterekord i Sør-Korea: Forbyr «rask musikk» på treningssentre

Strenge tiltak har blitt innført i deler av Sør-Korea som følge av rekordhøye smittetall..

NRK - 13 juli 21 kl. 20:50

Forbyr cruiseskip i Venezia

Fra august blir det forbudt for store cruiseskip å seile inn til Venezia i Italia, opplyser myndighetene. Beslutningen kommer bare dager etter et UNESCO-møte der det ble foreslått å klassifisere Venezia som et «verdensarvsted i fare»..

NRK - 13 juli 21 kl. 11:04

Forbyr elsparkesykling om natta

Oslo kommune vil forby utleige av elsparkesyklar mellom klokka 23 og 5 kvar dag, ifølge VG. Lovendringa, som byrådet vedtok tysdag, vil gjelde frå og med august. Det opphavlege forslaget gjekk ut på at det skulle vere nattestengt mellom klokka 1 og 5.

Aftenposten - 13 juli 21 kl. 10:17

Skrur ned farten tredemøller og Forbyr rask musikk på treningssentre

I flere land i Asia og Stillehavsområdet øker smitten. Nå tar Sør-Korea i bruk utradisjonelle tiltak for å stoppe….

NRK - 04 juni 21 kl. 19:23

Nigeria Forbyr Twitter

Nigeria Forbyr den sosiale medier-plattformen Twitter på ubestemt tid. Det opplyser informasjonsminister Lai Mohammed fredag, ifølge Reuters. Forbudet kommer to dager etter at plattformen fjernet en melding fra Nigerias president, Muhammadu Buhari, der skrev en advarsel til en gruppe separatister, samtidig som han refererte til den nigerianske borgerkrigen for 50 år siden..

NRK - 09 juli 21 kl. 17:02

Stenger grensene for uvaksinerte

Malta Forbyr innreise for personer som ikke er fullvaksinert, opplyser landets helseminister..

NRK - 09 juli 21 kl. 06:04

Sør-Korea stenger skolene

Sør-Korea innfører de strengeste tiltakene i landet til nå i pandemien, etter at smitten i hovedstaden Seoul og området rundt har økt til et nytt toppnivå. Smittetallene den siste tida har nådd et «maksimalt krisenivå», ifølge statsminister Kim Boo-kyum. Det er registrert 1316 nye smittetilfeller det siste døgnet, det høyeste tallet på ett døgn siden pandemien brøt ut.

NRK - 01 juni 21 kl. 18:27

IBU Forbyr fluorprodukt

Det internasjonale skiskyttarforbundet (IBU) Forbyr alle farlege fluorprodukt, såkalla C8, frå og med komande sesong. Det gjer dei trass i at den såkalla fluor-trackeren som skal hjelpe til med å kontrollere forbodet, ikkje er klar før neste sesong..

NRK - 07 juli 21 kl. 11:05

EU fordømmer LHBT+-lov i Ungarn

EU-kommisjonens president, Ursula von der Leyen, krever onsdag at Ungarn endrer sin lov som Forbyr framstilling av seksuelle minoriteter, inkludert homofile og transpersoner, i innhold rettet mot barn. Hvis ikke vil det få jurdiske konsekvenser, sier hun..

Dagbladet - 05 juli 21 kl. 13:36

Raste mot nakenforbud: - Veldig merkelig

Et skilt ved Strandskogen i Oppegård Forbyr offentlig nakenhet, og med beskjed om at «overtredelse kan bli politianmeldt». Filmskaper Jan Dalchow har tidligere laget serien «Naken» for NRK, og raste mot forbudet..

E24 - 26 mai 21 kl. 21:55

Iran Forbyr utvinning av kryptovaluta

Iran slår følge med Kina når de nå Forbyr utvinning av kryptovaluta. Dette kommer etter tørke og en rekke strømbrudd i landet den siste tiden..

NRK - 26 mai 21 kl. 05:00

Delstat Forbyr rasisme-snakk

Tennessee er den siste delstaten i USA som Forbyr lærere å snakke om visse aspekter av rase og rasisme. Slike forbud er innført i mange republikansk-styrte delstater. Den republikanske guvernøren Bill Lee undertegnet mandag loven etter en heftig debatt i den folkevalgte forsamlingen..

Aftenposten - 02 juli 21 kl. 08:05

Slik blir kompromisset: Regjeringen Forbyr homoterapi, men bare for barn

Regjeringen holder det åpent om et absolutt forbud skal gjelde for personer mellom 16 og 18 år..

NRK - 25 mai 21 kl. 09:44

Forbyr fly fra Storbritannia

Østerrike Forbyr direktefly fra Storbritannia, ifølge nyhetsbyrået APA. Slike forbud har tidligere blitt innført mot land med høyt smittetrykk..

NRK - 28 juni 21 kl. 12:32

Innfører innreiserestriksjoner

Fra torsdag av Forbyr Hongkong alle reisende fra Storbritannia å komme inn i landet. Storbritannia blir dermed satt tilbake på Hongkong sin liste over land som med høyrisiko for smitte..

NRK - 27 juni 21 kl. 18:33

Kaller transpersoner motbydelige

I et intervju om Ungarns lov som Forbyr formidling av innhold i skoler som anses å fremme homofili og kjønnsendring, sa Tsjekkias president, Milos Zeman, at å gjennomgå en kjønnsendringsoperasjon er en forbrytelse og at transpersoner er motbydelige..

NRK - 21 juni 21 kl. 04:19

Tysk forbud mot Hamas-flagg

Den tyske regjeringen Forbyr Hamas-flagg etter en rekke antisemittiske hendelser under antiisraelske demonstrasjoner i mai, skriver Die Welt. I mai var det flere antiisraelske opptøyer i Berlin, Hamburg og andre tyske byer. Ifølge Deutsche Welle var det flere angrep mot synagoger, brenning av det israelske flagget og antisemittisk språkbruk.

NRK - 07 april 21 kl. 05:10

Forbyr kjønnsbekreftende behandling

Delstaten Arkansas i USA Forbyr kjønnsbekreftende behandling for transpersoner under 18 år trass i at delstatens guvernør la ned veto. Loven Forbyr leger å behandle pasienter under 18 år med hormoner eller utføre kjønnsbekreftende operasjoner..

NRK - 18 juni 21 kl. 07:25

Lansert lov for sosiale medier

Vietnam innfører nasjonale retningslinjer for atferd på sine digitale plattformer. Reglene ​​skal oppmuntre til å legge ut positivt innhold om sørøstasiatiske land. Loven Forbyr innlegg som kan påvirke statlige interesser og gjelder for statlige organisasjoner, medieselskaper og deres vietnamesiske brukere.

NRK - 17 juni 21 kl. 20:43

Kan forby Shakespeare

Den nye loven i Ungarn som Forbyr «promotering av homofili» kan ende med å hindre at verker av blant andre Shakespeare og den greske oldtidsdikteren Sapfo blir undervist i skolen. Det kan også bli vanskelig å få tak i verkene på bokhandlere i landet. Det var regjeringspartiet Fidesz som la frem lovforslaget sist uke.

VG - 17 juni 21 kl. 08:42

Ungarn ensrettes

Ungarn Forbyr «promotering av homofili» overfor mindreårige..

NRK - 17 juni 21 kl. 03:44

Ungarsk homo-lov bekymrer EU

EU-kommisjonen uttrykker bekymring over Ungarns nye lov som Forbyr «promotering av homofili» overfor mindreårige. – Veldig bekymret over den nye loven i Ungarn. Vi undersøker om den bryter med relevant EU-lovgivning, tvitrer EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen.

NRK - 10 mai 21 kl. 14:46

USA Forbyr kjønnsdiskriminering

Biden-administrasjonen innfører en lov som Forbyr kjønnsdiskriminering av homofile og transpersoner i helsevesenet, skriver AP. Dette reverserer en endring gjort under Trump, som reduserte homofile og transpersoners beskyttelse mot diskriminering i møte med helsevesenet..

Aftenposten - 15 juni 21 kl. 14:29

Ungarn Forbyr «promotering av homofili» overfor mindreårige

Ungarns folkevalgte har vedtatt et forbud mot «promotering av homofili» overfor mindreårige..

NRK - 15 juni 21 kl. 03:40

LGBT-protester i Ungarn

Over 5000 ungarere demonstrerte mandag foran nasjonaforsamlingen i Budapest mot en ny lov som Forbyr alt som anses å fremme homofili og kjønnskorrigerende kirurgi. Lovforslaget er ventet å bli vedtatt tirsdag. Det vil bety et forbud mot all undervisning og offentlig publisitet om seksuelle minoriteter.

NRK - 13 juni 21 kl. 18:34

Sveits stemte ned miljø og klimalov

Sveits har hatt folkeavstemning om en rekke nye lover. Blant annet stemte 62 prosent mot å et forbud mot synsetiske plantevernmidler. Dermed fulgte de regjeringens råd.

VG - 11 juni 21 kl. 09:14

Putins jernhånd tar grep

En russisk domstol Forbyr organisasjoner grunnlagt av regimekritikeren Aleksej Navalnyj. Annet var ikke å vente av et system som frykter folkets frie vilje..

NRK - 09 juni 21 kl. 21:56

Blir erklært som ekstremistiske

Byretten i Moskva har erklært at opposisjonsleder Aleksej Navalnyjs organisasjoner skal stemples som «ekstremistiske», melder flere nyhetsbyråer. Byretten har også bekreftet dette i en uttalelse. Kjennelsen trer i kraft umiddelbart, og Forbyr i praksis organisasjonens medlemmer å delta i parlamentsvalget i år..

NRK - 09 juni 21 kl. 10:59

Solberg måtte svare på ansettelse

Statsminister Erna Solberg (H) måtte svare på krass kritikk i Stortinget for ansettelsen av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) som ny fiskeridirektør. Statsministeren var på forhånd blitt bedt om å være til stede i salen da Stortinget onsdag skulle debattere den kontroversielle ansettelsen. Men statsministeren ble lenge sittende med munnbindet på.

NRK - 08 juni 21 kl. 22:23

Jussprofessor ut mot russeforbud

Politikerne i Oslo og Bærum er på tynn is når de Forbyr russen å rulle med buss og feire sammen. Det sier jussprofessor Anna Nylund ved Norges arktiske universitet i Tromsø til Aftenposten. Hun mener det er meget juridisk problematisk å vedta forbud rettet mot en viss gruppe mennesker.

VG - 08 juni 21 kl. 16:09

Bærum kommune Forbyr samlinger i russebusser

For å hindre smittespredning har Bærum kommune vedtatt et forbud mot russefeiring i russebuss, russebil og lignende i kommunen..

VG - 08 juni 21 kl. 14:58

Forlenger tiltakene i Oslo og Forbyr bruk av russebusser

Byrådet har tirsdag besluttet å forlenge tiltakene i Oslo til 18. juni og bruk av russebusser forbys. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er optimistisk, men sier de er nødt til få oversikt over smittesituasjonen..

Dagbladet - 08 juni 21 kl. 13:19

Oslo: Forbyr russebusser

Byrådet har besluttet å forlenge tiltakene i Oslo til 18. juni. I tillegg forbys bruk av russebusser..

Dagbladet - 08 juni 21 kl. 13:19

Oslo: Forbyr russebusser

Byrådet har besluttet å forlenge tiltakene i Oslo til 18. juni. I tillegg forbys bruk av russebusser..

NRK - 08 juni 21 kl. 13:10

Oslo Forbyr bruk av russebusser

NRK - 07 juni 21 kl. 11:35

Forbyr utenlandsk påvirkning

Nord-Korea har innført en omfattende ny lov som skal hindre enhver form for utenlandsk påvirkning. Besittelse av utenlandsk film og klær blir straffet hardt. Personer som blir oppdaget med store mengder mediemateriale fra Sør-Korea, USA eller Japan, risikerer dødsstraff.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt