Forbyr

Sunday, 19 September, 09:56

Nyheter om Forbyr

Sortering: Relevans | Senaste
Dagbladet - 21 aug 21 kl. 12:50

Forbyr «fyllekjøring» med elefant

Sri Lanka har vedtatt nye lover for å beskytte landets elefanter mot mishandling og Forbyr blant annet «fyllekjøring» med de store dyrene..

NRK - 21 aug 21 kl. 12:32

Forbyr «fyllekjøring» med elefant

Sri Lanka har vedtatt nye lover for å beskytte landets elefanter mot mishandling og Forbyr blant annet «fyllekjøring» med de store dyrene, skriver NTB. Rikfolk og buddhistmunker holder ofte elefanter som kjæledyr på Sri Lanka, og mange av dem mishandler dem. Dette vil myndighetene nå ha slutt på.

VG - 21 aug 21 kl. 12:37

Sri Lanka Forbyr «fyllekjøring» med elefant

Sri Lanka har vedtatt nye lover for å beskytte landets elefanter mot mishandling og Forbyr blant annet «fyllekjøring» med de store dyrene..

Aftenposten - 21 aug 21 kl. 12:35

Sri Lanka Forbyr «fyllekjøring» med elefant

Sri Lanka har vedtatt nye lover for å beskytte landets elefanter mot mishandling og Forbyr blant annet….

VG - 16 sep 21 kl. 09:22

Forbyr kritikk

Norges forhold til Russland er en av de største utenrikspolitiske utfordringene for en ny regjering. Det blir særlig krevende i en tid hvor Russland opptrer mer autoritært og konfronterende..

Aftenposten - 13 sep 21 kl. 12:30

Svensker Forbyr fotgjengere i skiløypa. Dette sier Trondheims sjef

Ola By Rise tror dagens løsning i Bymarka fungerer godt nok..

VG - 09 sep 21 kl. 21:33

VG møtte mannen bak abortloven i Texas: – Jeg vil ikke ta all æren

TEXAS STATE CAPITOL (VG) Bryan Hughes har skrevet loven som Forbyr abort etter seks uker. Skyldes graviditeten voldtekt, skal ikke situasjonen forverres ved å abortere ufødt liv, mener han..

NRK - 09 sep 21 kl. 21:18

Saksøker Texas over abortlov

USAs justisdepartement saksøker Texas som følge av ny abortlov som Forbyr abort etter uke seks. – Loven er helt klart grunnlovsstridig, sier USAs justisminister Merrick Garland på en pressekonferanse torsdag..

NRK - 09 sep 21 kl. 07:52

Taliban Forbyr kvinneidrett

Taliban varsler at kvinneidrett blir forbudt i Afghanistan. Den australske fjernsynsstasjonen SBS siterer en Taliban-talsmann på at all kvinneidrett, og særlig kvinne-cricket, skal forbys. – I cricket kan de stå overfor en situasjon der ansikt og kropp ikke er tildekket.

VG - 04 sep 21 kl. 06:35

Lørdag 4. september: Dette skjedde i natt

Texas innførte onsdag en omstridt lov som Forbyr abort etter seks ukers svangerskap. Nå har delstaten fått 100 Hollywood-stjerner på nakken..

NRK - 02 sep 21 kl. 18:04

Biden med kritikk mot høyesterett

President Joe Biden er sterkt kritisk til høyesteretts beslutning om å ikke blokkere den omstridte abortloven i Texas. Loven Forbyr abort etter seks ukers svangerskap. – Høyesteretts beslutning er et angrep på kvinners grunnlovsfestede rettigheter, sier president Joe Biden i en uttalelse torsdag..

NRK - 02 sep 21 kl. 06:17

Vil ikke blokkere abortlov

Høyesterett i USA vil ikke blokkere den omstridte abortloven i Texas. Det melder Reuters. Loven, som trådte i kraft på onsdag, Forbyr abort etter seks uker svangerskap..

NRK - 01 sep 21 kl. 07:28

Kontroversiell abortlov innføres

Det CNN omtaler som en kontroversiell abortlov i Texas trer i kraft onsdag, melder nyhetskanalen. Loven Forbyr abort etter seks uker, og tillater borgere av den amerikanske delstaten å gå til sivilt søksmål mot alle som hjelper en gravid person som forsøker å ta abort etter seks uker. Abort-nekt etter seks uker har aldri kunnet tre i kraft i USA tidligere, men høyesterett har ikke grepet inn for å stanse lovendringen..

Klartale - 30 aug 21 kl. 12:20

Kina Forbyr eksamener for seksåringer

Eksamener for 6- og 7-åringer blir forbudt i Kina. Det er for å beskytte barnas psykiske helse..

NRK - 30 aug 21 kl. 11:18

Kina:Forbyr eksamener for 6-åringer

Mandag besluttet Kinas utdanningsdepartement å fjerne skriftlige skoleeksamener for seks- og sjuåringer. I en uttalelse fra utdanningsdepartementet heter det at eksamenspresset på barn allerede fra ung alder «skader deres mentale og psykiske helse»..

Dagbladet - 15 jul 21 kl. 07:51

Forbyr raske sanger

I Seoul i Sør-Korea Forbyr man nå raske sanger på gruppetreningstimer på treningssentrene for å stoppe smittespredningen..

Dagbladet - 20 aug 21 kl. 15:37

Skole Forbyr magetopper

«Bare mager hører hjemme i hagen, på stranda og ute i sommerlandet».

Dagbladet - 05 aug 21 kl. 14:37

Strammer inn: Forbyr høy musikk

Det er registrert 82 nye smittetilfeller i Bergen torsdag. Halvparten av de smittede er vaksinerte. Nå innfører kommunen en rekke tiltak..

NRK - 29 jun 21 kl. 02:42

Forbyr tjenestereiser til Florida

California Forbyr offentlige tjenestereiser til fem nye delstater som har lover som oppfattes som diskriminerende for LHBT-miljøet. Kun i særskilte unntakstilfeller kan offentlige ansatte få reise til Florida på delstatens regning. Også Arkansas, Montana, North Dakota og West Virginia føyes til listen over forbudte reisemål, som nå utgjør 17 delstater..

VG - 29 jun 21 kl. 01:55

California Forbyr tjenestereiser til Florida på grunn av diskriminering

California Forbyr offentlige tjenestereiser til fem nye delstater som har lover som oppfattes som diskriminerende for LHBT-miljøet..

VG - 02 aug 21 kl. 07:33

Svinaktig dårlig dyrevelferd

For et par uker siden ble Argentina det første i land i verden som Forbyr lakseoppdrett. En vesentlig årsak er motstand mot rovdrift fra norske selskaper, slik de har sett i Chile. I Norge derimot, synes lakseindustrien å være beskyttet fra det meste..

NRK - 20 jun 21 kl. 00:42

Belgia Forbyr briter innreise

Belgia Forbyr innreise fra Storbritannia og 26 andre land å grunn av spredningen av deltavarianten av koronaviruset. Forbudet trer i kraft senest 27. juni, får nyhetsbyrået AFP opplyst.

Aftenposten - 24 jul 21 kl. 07:39

Bosnia Forbyr folkemordfornektelse

Nå blir det straffbart å fornekte folkemordet i Srebrenica i 1995 og hedre dømte krigsforbrytere i Bosnia-Hercegovina..

NRK - 23 jul 21 kl. 13:26

Innfører begrensninger i Vesterålen

Med bakgrunn i smittesituasjonen og belastningen på lokalt helsevesen innføres en lokal forskrift som Forbyr skjenking etter midnatt og setter begrensninger for private sammenkomster i hele Vesterålen. Forskriften trer i kraft 24. juli klokken 00.

NRK - 19 jul 21 kl. 12:19

Ambassader i Ungarn støtter LHBT

42 ambassader og kulturelle institusjoner i Ungarn har signert et åpent brev som støtter rettigheter til LHBT-personer. – Vi fordømmer all form for vold, trakassering, stigmatisering og diskriminering mot personer basert på deres legning og kjønnsidentitet, heter det i brevet signert av blant annet ambassadene for Norge, Storbritannia og USA. Ungarn har blitt kritisert etter å innført en lov som Forbyr fremstilling av homofile og transpersoner i innhold rettet mor barn..

VG - 17 jul 21 kl. 15:47

Gresk partyøy Forbyr musikk for å bekjempe smitteutbrudd

Det innføres også portforbud for å begrense spredningen av et lokalt coronautbrudd..

Aftenposten - 16 jul 21 kl. 19:00

Argentina Forbyr lakseoppdrett. Følger Norge med i timen?

Norge bør lære av Argentina og sette miljø foran kortsiktige økonomiske hensyn..

VG - 14 jul 21 kl. 23:06

Smitterekord i Sør-Korea: Forbyr «rask musikk» på treningssentre

Strenge tiltak har blitt innført i deler av Sør-Korea som følge av rekordhøye smittetall..

NRK - 13 jul 21 kl. 20:50

Forbyr cruiseskip i Venezia

Fra august blir det forbudt for store cruiseskip å seile inn til Venezia i Italia, opplyser myndighetene. Beslutningen kommer bare dager etter et UNESCO-møte der det ble foreslått å klassifisere Venezia som et «verdensarvsted i fare»..

NRK - 13 jul 21 kl. 11:04

Forbyr elsparkesykling om natta

Oslo kommune vil forby utleige av elsparkesyklar mellom klokka 23 og 5 kvar dag, ifølge VG. Lovendringa, som byrådet vedtok tysdag, vil gjelde frå og med august. Det opphavlege forslaget gjekk ut på at det skulle vere nattestengt mellom klokka 1 og 5.

Aftenposten - 13 jul 21 kl. 10:17

Skrur ned farten tredemøller og Forbyr rask musikk på treningssentre

I flere land i Asia og Stillehavsområdet øker smitten. Nå tar Sør-Korea i bruk utradisjonelle tiltak for å stoppe….

NRK - 04 jun 21 kl. 19:23

Nigeria Forbyr Twitter

Nigeria Forbyr den sosiale medier-plattformen Twitter på ubestemt tid. Det opplyser informasjonsminister Lai Mohammed fredag, ifølge Reuters. Forbudet kommer to dager etter at plattformen fjernet en melding fra Nigerias president, Muhammadu Buhari, der skrev en advarsel til en gruppe separatister, samtidig som han refererte til den nigerianske borgerkrigen for 50 år siden..

NRK - 09 jul 21 kl. 17:02

Stenger grensene for uvaksinerte

Malta Forbyr innreise for personer som ikke er fullvaksinert, opplyser landets helseminister..

NRK - 09 jul 21 kl. 06:04

Sør-Korea stenger skolene

Sør-Korea innfører de strengeste tiltakene i landet til nå i pandemien, etter at smitten i hovedstaden Seoul og området rundt har økt til et nytt toppnivå. Smittetallene den siste tida har nådd et «maksimalt krisenivå», ifølge statsminister Kim Boo-kyum. Det er registrert 1316 nye smittetilfeller det siste døgnet, det høyeste tallet på ett døgn siden pandemien brøt ut.

NRK - 01 jun 21 kl. 18:27

IBU Forbyr fluorprodukt

Det internasjonale skiskyttarforbundet (IBU) Forbyr alle farlege fluorprodukt, såkalla C8, frå og med komande sesong. Det gjer dei trass i at den såkalla fluor-trackeren som skal hjelpe til med å kontrollere forbodet, ikkje er klar før neste sesong..

NRK - 07 jul 21 kl. 11:05

EU fordømmer LHBT+-lov i Ungarn

EU-kommisjonens president, Ursula von der Leyen, krever onsdag at Ungarn endrer sin lov som Forbyr framstilling av seksuelle minoriteter, inkludert homofile og transpersoner, i innhold rettet mot barn. Hvis ikke vil det få jurdiske konsekvenser, sier hun..

Dagbladet - 05 jul 21 kl. 13:36

Raste mot nakenforbud: - Veldig merkelig

Et skilt ved Strandskogen i Oppegård Forbyr offentlig nakenhet, og med beskjed om at «overtredelse kan bli politianmeldt». Filmskaper Jan Dalchow har tidligere laget serien «Naken» for NRK, og raste mot forbudet..

E24 - 26 maj 21 kl. 21:55

Iran Forbyr utvinning av kryptovaluta

Iran slår følge med Kina når de nå Forbyr utvinning av kryptovaluta. Dette kommer etter tørke og en rekke strømbrudd i landet den siste tiden..

NRK - 26 maj 21 kl. 05:00

Delstat Forbyr rasisme-snakk

Tennessee er den siste delstaten i USA som Forbyr lærere å snakke om visse aspekter av rase og rasisme. Slike forbud er innført i mange republikansk-styrte delstater. Den republikanske guvernøren Bill Lee undertegnet mandag loven etter en heftig debatt i den folkevalgte forsamlingen..

Aftenposten - 02 jul 21 kl. 08:05

Slik blir kompromisset: Regjeringen Forbyr homoterapi, men bare for barn

Regjeringen holder det åpent om et absolutt forbud skal gjelde for personer mellom 16 og 18 år..

NRK - 25 maj 21 kl. 09:44

Forbyr fly fra Storbritannia

Østerrike Forbyr direktefly fra Storbritannia, ifølge nyhetsbyrået APA. Slike forbud har tidligere blitt innført mot land med høyt smittetrykk..

NRK - 28 jun 21 kl. 12:32

Innfører innreiserestriksjoner

Fra torsdag av Forbyr Hongkong alle reisende fra Storbritannia å komme inn i landet. Storbritannia blir dermed satt tilbake på Hongkong sin liste over land som med høyrisiko for smitte..

NRK - 27 jun 21 kl. 18:33

Kaller transpersoner motbydelige

I et intervju om Ungarns lov som Forbyr formidling av innhold i skoler som anses å fremme homofili og kjønnsendring, sa Tsjekkias president, Milos Zeman, at å gjennomgå en kjønnsendringsoperasjon er en forbrytelse og at transpersoner er motbydelige..

NRK - 21 jun 21 kl. 04:19

Tysk forbud mot Hamas-flagg

Den tyske regjeringen Forbyr Hamas-flagg etter en rekke antisemittiske hendelser under antiisraelske demonstrasjoner i mai, skriver Die Welt. I mai var det flere antiisraelske opptøyer i Berlin, Hamburg og andre tyske byer. Ifølge Deutsche Welle var det flere angrep mot synagoger, brenning av det israelske flagget og antisemittisk språkbruk.

NRK - 07 apr 21 kl. 05:10

Forbyr kjønnsbekreftende behandling

Delstaten Arkansas i USA Forbyr kjønnsbekreftende behandling for transpersoner under 18 år trass i at delstatens guvernør la ned veto. Loven Forbyr leger å behandle pasienter under 18 år med hormoner eller utføre kjønnsbekreftende operasjoner..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt