Danmark

Mandag, 14 Juni, 17:04

Nyheter om Danmark

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 03 juni 21 kl. 01:55

Stoltenberg ber om etterforskning

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg ber om en etterforskning av meldinger om at Danmark angivelig skal ha hjulpet USA med å overvåke andre europeiske land. Det var Danmarks Radio (DR) som i helga skrev at amerikansk etterretning har utnyttet et samarbeid med Danmark til å spionere på politikere i Norge, Sverige, Tyskland og Frankrike. Opplysningene stammer fra anonyme kilder.

NRK - 11 timer siden

Danmark opphever munnbind-påbudet

Når butikkene i Danmark åpner dørene mandag, er det ikke lenger et krav om bruk av munnbind eller visir. Munnbindkravet blir fjernet som ledd i gjenåpningen av Danmark, som det ble bred politisk enighet om torsdag. Det er fortsatt krav om munnbind på offentlig transport..

Aftenposten - Igår: 18:48

Dramatiske scener i Danmark-Finland: Christian Eriksen kollapset og får hjertekompresjoner

(Danmark - Finland 0–0, kampen pågår) Christian Eriksen gikk plutselig i bakken under EM-kampen mellom Danmark og….

VG - Igår: 18:48

Dramatiske scener i Danmark-Finland: Christian Eriksen kollapset og får hjertekompresjoner

(Danmark - Finland 0–0, kampen pågår) Christian Eriksen gikk plutselig i bakken under EM-kampen mellom Danmark og Finland..

VG - Igår: 18:48

Dramatiske scener i Danmark-Finland: Christian Eriksen kollapset og fikk hjertekompresjon

KØBENHAVN/OSLO (VG) (Danmark - Finland 0–0, kampen er avbrutt) Christian Eriksen (29) segnet plutselig om under EM-kampen mellom Danmark og Finland. Ifølge UEFA er han kjørt til sykehus, og tilstanden er stabil..

NRK - I førrgår: 14:23

Under hundre innlagte i Danmark

For første gang siden september er under 100 personer innlagt i Danmark. Det er registrert 437 nye smittetilfeller i Danmark siste døgn. Antallet innlagte faller med 12 til 99 og er dermed under 100..

NRK - 10 juni 21 kl. 12:17

Egeland om Danmark: – Hyklerske

Loven om å opprette mottakssenter for Danmarks asylsøkere utenfor Europa strider med folkeretten, sier Flyktninghjelpens generalsekretær. Jan Egeland sier Mette Fredriksen-regjeringens lov er den mest «gjerrige, smålige og hyklerske» han har sett i nordisk politikk og en alvorlig trussel mot internasjonalt arbeid om flyktninger, skriver Politiken. – Jeg kommer til å bruke Danmark som et skrekkeksempel i mine internasjonale taler og arbeid.

NRK - 16 mai 21 kl. 23:06

USAs utenriksminister i Danmark

USAs utenriksminister, Antony Blinken, har landet i Danmark søndag kveld. Mandag skal han i møte med utenriksminister Jeppe Kofod, der tema som sikkerhetsarbeid, klima og det arktiske område skal diskuteres, skriver DR. Ifølge avisen Berlingske kan imidlertid møtet også være en del av forberedelsene til et toppmøte mellom USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin i sommer.

NRK - 05 juni 21 kl. 07:33

Tyskarar kan reisa til Danmark

Frå laurdag av kan tyskarar reisa inn i Danmark igjen, melder DR. – Det vil seia at me kan ta imot tyske sommarhusturistar. Det betyr svært mykje for sommarhusbransjen, sa utanriksminister Jeppe Kofod.

NRK - 04 juni 21 kl. 16:44

Bygging stanset av miljøhensyn

Byggingen av en gassrørledning fra Norge til Danmark og Polen er midlertidig stanset av miljøhensyn. Det opplyser Energinet , den offentlige virksomheten som eier gass- og elnettet i Danmark, på sin hjemmeside. Rørledningen kalles Baltic Pipe og skal etter planen frakte gass fra norske felt gjennom Danmark og til Polen og andre land i Øst- og Sentral-Europa fra 2022..

NRK - 04 juni 21 kl. 10:24

Danmark sender vaksiner til Kenya

Danmark sender 358.000 doser med AstraZenecas koronavaksine til Kenya. – Det er en svært god dag, for nå har vi mulighet for å hjelpe dem gjennom det tette samarbeidet Danmark og Kenya har hatt gjennom tiår – og de har bruk for dem, sier utviklingsminister Flemming Møller Mortensen til Jyllands-Posten.

NRK - 31 mai 21 kl. 23:36

Danmark donerer vaksiner

Danmark donerer AstraZeneca-vaksinen til den tyske delstaten Schleswig-Holstein, skriver det danske utenriksdepartementet i en pressemelding. Vaksinedosene utløper 30. juni i år.

NRK - 30 mai 21 kl. 10:37

Vil flytte asylprosessen til Afrika

Sosialdemokratene i Danmark vil eksportere asylprosessen til et afrikansk land, men forslaget høster sterk kritikk. Folketinget skal tirsdag og torsdag stemme over et lovforslag fra statsminister Mette Frederiksens regjering, og dersom det blir vedtatt kan Danmark i praksis komme til å ta imot null flyktninger i framtida. Tunisia, Etiopia, Egypt og Rwanda er land som regjeringen har forhandlet med og som blir sett på som mulige vertsland for et mottak for personer fra andre land og statsløse som søker asyl i Danmark, skriver Jyllands-Posten..

NRK - 28 mai 21 kl. 12:10

Danmark lanser koronapass-app

Danmark har nå lansert appen «Coronapas», landets variant av et såkalt covid-19-sertifikat som skal gjelde i hele EU. Det ble klart på et pressemøte fra Københavns lufthavn, der det nye digitale koronapasset i Danmark blir lansert offisielt. Finansminister Nicolai Wammen, helseminister Magnus Heunicke og transportminister Benny Engelbrecht presenterer den nye ordningen..

NRK - 27 mai 21 kl. 18:32

Bes droppe mottak i utlandet

FN ber Danmark legge fra seg ideen om mottakssentre for asylsøkere i utlandet. Det melder NTB. Den danske regjeringen har en plan om å finne et land utenfor EU, for eksempel Rwanda eller Etiopia, som kan la Danmark bygge et mottakssenter der asylsøkere kan plasseres mens deres sak behandles i Danmark.

NRK - 26 mai 21 kl. 18:11

Danmark og Sverige hjelper SAS

Danmark, Sverige og en rekke store aksjonærer stiller 3 milliarder svenske kroner til rådighet for å hjelpe SAS ut av koronakrisen. Danmark bidrar med 1,5 milliarder av denne summen, opplyser Finansministeriet i København i en pressemelding..

NRK - Igår: 14:51

Lave smittetall i Danmark

Det er registrert 315 nye smittetilfeller i Danmark det siste døgnet. Det er det laveste daglige smittetallet siden februar..

VG - Igår: 23:16

De vil alltid være danske helter

KØBENHAVN (VG) (Danmark – Finland 0–1) Denne kvelden vil Danmark aldri glemme..

VG - Igår: 18:48

DBU: Christian Eriksen er våken

KØBENHAVN/OSLO (VG) (Danmark - Finland 0–0, kampen er avbrutt) Christian Eriksen (29) segnet plutselig om under EM-kampen mellom Danmark og Finland. Ifølge UEFA er han kjørt til sykehus, og tilstanden er stabil. Det danske fotballforbundet melder at han er våken..

VG - Igår: 18:48

Danmarks fotballforbund: Kampen gjenopptas kl. 20.30

KØBENHAVN/OSLO (VG) (Danmark - Finland 0–0, kampen er avbrutt) Christian Eriksen (29) segnet plutselig om under EM-kampen mellom Danmark og Finland. Han fikk hjertekompresjon på banen - men er våken på sykehus. Det danske fotballforbundet melder at kampen starter igjen kl.

VG - Igår: 18:48

DBU om Eriksens tilstand: – Christian er okay

KØBENHAVN/OSLO (VG) (Danmark - Finland 0–0, kampen er avbrutt) Christian Eriksen (29) segnet plutselig om under EM-kampen mellom Danmark og Finland. Han fikk hjertekompresjon på banen - men er nå på sykehus og er våken..

NRK - 22 mai 21 kl. 14:21

751 nye smitta i Danmark

I Danmark er det registrert 751 nye tilfelle av koronasmitte det siste døgnet. Det opplyste Statens Serum Institut laurdag. Talet på innlagde koronapasientar har stige med tre til 146.

Aftenposten - 10 juni 21 kl. 16:16

Jan Egeland vil bruke Danmark som skrekkeksempel. Men bryr danskene seg om kritikken?

Jan Egeland kaller Danmark et skrekkeksempel. Danskene bryr seg neppe, tror forsker..

NRK - 10 juni 21 kl. 12:33

Danmark dropper munnbind

Danmark er trygge på at munnbind ikke lenger er nødvendig fra og med mandag, sier Søren Brostrøm direktør i Sunhedsstyrelsen i en pressekonferanse torsdag ettermiddag. Regjeringen vurderer også muligheten for å donere korona-utstyr til andre land. – Antallet innleggelser faller, og vi har overskudd av spesialisert utstyr, sier helseminister Magnus Heunicke..

NRK - 10 juni 21 kl. 11:57

Danmark holder pressekonferanse

Den danske regjeringen holder pressekonferanse om gjenåpningen av Danmark. Se pressekonferansen klokka 12:00..

NRK - 10 juni 21 kl. 04:25

Ytterligere gjenåpning i Danmark

Natt til torsdag ble det inngått en politisk avtale om ytterligere gjenåpning av Danmark. Blant tiltakene som lempes på, er kravet om bruk av munnbind. Helseminister Magnus Heunicke fra Socialdemokratiet opplyser at det fra mandag av kun vil være på kollektivtrafikk folk må bruke munnbind.

NRK - 18 mai 21 kl. 17:11

Danmark vil hente hjem familier

Regjeringen i Danmark vil hente tre mødre med dansk statsborgerskap og deres 14 barn hjem fra Syria, sier kilder til den danske avisen Politiken. Etter flere måneder i konflikt med støttepartiene om de danske kvinnene og barna deres i fangeleirer i Syria, snur nå regjeringen, skriver Politiken tirsdag. Planen er å hente hjem de tre mødrene og barna til Danmark, opplyser flere ikke navngitte kilder med kjennskap til saken til avisa.

NRK - 14 mai 21 kl. 07:39

Danmark åpner for turister

Danmark trapper ned begrensningene på innreise fra andre EU-land og åpner grensene for turister fra grenseområdene i Tyskland og Sverige. Inntil nå har det vært krav om et viktig formål for alle som ville inn i Danmark og som er bosatt i EU eller Schengen-området. Dette kravet oppheves, melder NTB.

NRK - 04 juni 21 kl. 08:01

Danmark: Statsministeren vaksinert

Statsministeren i Danmark, Mette Frederiksen, har fått fyrste dose med koronavaksine. Ho blei vaksinert i Øksnehallen i København fredag morgon. Etter å ha fått det fyrste stikket, rakk ho armane jublande i været.

VG - 13 mai 21 kl. 21:05

Emilio (21) med dobbel i VM-generalprøven - Norge kjører over Danmark

(Danmark - Norge 0–4, kamp pågår) Norges fremste hockeytalent Mathias Emilio Pettersen (21) presenterte seg med to scoringer i VM-generalprøven mot Danmark..

VG - 13 mai 21 kl. 21:05

Emilio (21) med dobbel i VM-generalprøven - Norge banket Danmark

(Danmark - Norge 0–4) Norges fremste hockeytalent Mathias Emilio Pettersen (21) presenterte seg med to scoringer i VM-generalprøven mot Danmark..

NRK - 03 juni 21 kl. 10:41

Vedtok asylmottak i utlandet

Det danske folketinget vedtok torsdag et kontroversielt forslag som åpner for å opprette mottakssentre for asylsøkere i andre land. Ideen er at folk som kommer til Danmark for å søke asyl, blir sendt til et tredje land mens asylsøknaden behandles. Om asyl innvilges, skal vedkommende ikke integreres i Danmark, men i vertslandet eller flyttes til en FN-flyktningleir.

VG - 02 juni 21 kl. 22:56

Mål og målgivende for Mbappé

(Frankrike-Wales 3–0 og Tyskland-Danmark 1–1) Kylian Mbappé (22) er i EM-slag. Han noterte seg for sitt 17. landslagsmål og hadde deretter en fiks flikk til Frankrikes 2–0-mål mot Wales.

NRK - 12 mai 21 kl. 14:51

Smittetallet øker i Danmark

Det siste døgnet har 1.246 personer fått påvist koronasmitte i Danmark. Det er det høyeste antall registrerte smittede siden 14.

NRK - 02 juni 21 kl. 09:11

Danmark: Åpner gamlehjem for tigre

Knutenborg Safaripark i Danmark åpnet denne uken Europas første anlegg for pensjonerte sirkustigre, skriver DR. Tigeren Keni (17) som i mange år var trekkplaster for sirkus i Spania, ble anleggets første beboer da det åpnet tirsdag. Sirkustigrene har levd i trange, møkkete bur, men nå venter 60.

NRK - 11 mai 21 kl. 10:22

Danmark: Smittede kan få koronapass

De som har hatt covid-19, kan i Danmark få et koronapass som viser at de er immune. Det går fram på nettsiden sundhed.dk, som staten, regionene og kommunene i Danmark står bak..

Klartale - 31 mai 21 kl. 17:01

Vil sende asylsøkerne ut av Danmark

Sosialdemokratene i Danmark vil flytte prosessen for å søke asyl til Afrika..

NRK - 31 mai 21 kl. 05:56

Flere land krever svar fra Danmark

Den svenske forsvarsministeren, Peter Hultqvist, krever en forklaring fra Danmark etter at det kom fram at den danske etterretningen har hjulpet USA med å avlytte europeiske politikere. Det er kommet sterke reaksjoner fra flere land etter medieoppslag om politiker-overvåking.

NRK - 30 mai 21 kl. 23:04

USA spionerte på norske politikere

Amerikansk etterretning skal ha spionert på en rekke europeiske politikere, inkludert norske, via internettkabler i Danmark, skriver NRKbeta. Det danske tilsynet for etterretningstjenestene kom i fjor høst med en oppsiktsvekkende kritikk av landets etterretningstjeneste, noe som førte til at flere medarbeidere ble fritatt fra sine stillinger. Kjernen i skandalen handler om at den amerikanske etterretningstjenesten NSA skal ha hatt fri tilgang til å overvåke internettrafikken i danske fiberkabler.

Aftenposten - 30 mai 21 kl. 10:55

Danmark vil flytte asylprosessen til Afrika

Sosialdemokratene i Danmark vil eksportere asylprosessen til et afrikansk land, men forslaget høster sterk kritikk..

NRK - 28 mai 21 kl. 14:53

Tidligere statsminister død

Tidligere statsminister i Danmark, Poul Schlüter, sovnet stille inn torsdag morgen, opplyser hans familie. Han ble 92 år gammel. Schlüter var statsminister fra 1982 til 1993.

NRK - 15 april 21 kl. 17:34

Danmark snur delvis om AstraZeneca

Regjeringen i Danmark har bedt Sundhetsstyrelsen om å lage et opplegg for hvordan AstraZenecas vaksine eventuelt kan tilbys borgere som ønsker å få den. Myndighetene vurderer å gi innbyggerne tilbudet dersom det blir politisk enighet om det på Folketinget, opplyser helseminister Magnus Henicke. Onsdag ble det kjent at Danmark ville fjerne AstraZenecas koronavaksine fra vaksinasjonsprogrammet.

NRK - 26 mai 21 kl. 14:35

Over 1000 smittetilfeller i Danmark

Det er registrert 1.073 nye smittetilfeller i Danmark det siste døgnet, skriver Politiken..

NRK - 25 mai 21 kl. 21:40

Videre medisinsk cannabis i Danmark

Et flertall i den danske nasjonalforsamlingen, Folketinget, sier ja til å forlenge forsøksordningen med medisinsk cannabis i Danmark i fire år. – Det er viktig at vi har fått i stand en avtale for pasienter som for eksempel lever med sterke smerter, slik at de fortsatt kan behandles med medisinsk cannabis i helsevesenet, sier helseminister Magnus Heunicke..

NRK - 04 mai 21 kl. 13:41

Smitten øker noe i Danmark

Mens R-tallet i Danmark lå på 1 for en uke siden, er det nå steget til 1,1. Det innebærer at smitten er økende. – Koronapandemien er lett stigende i Danmark.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt