Danmark

Monday, 29 November, 03:39

Nyheter om Danmark

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 nov 21 kl. 20:07

Danmark innfører nye regler

Smitten har økt kraftig de siste ukene i Danmark, og antall innlagte på sykehus er tredoblet på en måned. Derfor foreslår Mette Frederiksen, statsminister i Danmark en rekke nye regler. Blant annet krav om vaksinepass på arrangementer og på serveringssteder.

NRK - 08 nov 21 kl. 20:07

Danmark foreslår nye regler

Smitten har økt kraftig de siste ukene i Danmark, og antall innlagte på sykehus er tredoblet på en måned. Derfor foreslår Mette Frederiksen, statsminister i Danmark, en rekke nye regler. Blant annet krav om vaksinepass på arrangementer og på serveringssteder.

NRK - 04 nov 21 kl. 18:14

Høge smittetal i Sverige og Danmark

Både Sverige og Danmark melder om stigande smittetal, melder NTB. Den svenske statsepidemiologen Anders Tegnell er Sverige inne i ei ny smittebølge, men spreiingstakta er mykje lågare enn under tidlegare bølger. I Danmark er smittetala no på det høgaste til no i år..

NRK - 28 okt 21 kl. 20:06

Talet på innlagde stig i Danmark

I Danmark blir 212 koronapasientar behandla på sjukehus torsdag. Talet er det høgste sidan midten av april. Det skriv NTB.

NRK - 07 okt 21 kl. 01:49

14 barn fra Syria til Danmark

Tre danske kvinner og 14 barn har mellomlandet i Tyskland etter å ha forlatt en kurdiskkontrollert fangeleir i Syria. De er på vei hjem til Danmark. Kvinnene og barna ventes å komme til Danmark i løpet av 24 timer, skrev Danmarks Radio , som får opplysningene bekreftet av flere uavhengige kilder, tidligere.

E24 - 09 nov 21 kl. 08:11

Rema 1000 innfører coronapass for 1.000 ansatte i Danmark

Ansatte på sentrallageret i Horsens i Danmark må vise gyldig coronapass for å komme på jobb..

NRK - 05 nov 21 kl. 18:44

Danmark vurderer koronatiltak igjen

Det danske helsedepartementet har bede om ei vurdering om covid-19 skal bli definert som samfunnskritisk sjukdom igjen, melder Danmarks Radio. Då Danmark opna landet igjen tidlegare i år, valde dei å ikkje kategorisere covid-19 som ein samfunnskritisk sjukdom. No vurderer regjeringa å innføre nye tiltak, og då er dei avhengige av at koronasjukdom blir rekna som ein samfunnskritisk sjukdom, skriv kringkastaren..

NRK - 02 nov 21 kl. 18:06

Gransker politikernes mobiler og iPader

Telefoner og iPader fra både statsministerens kontor og justisdepartementet i Danmark vil bli gitt til politiet i den såkalte minksaken. De vil fortløpende overlevere enheter til politiet, som vil forsøke å gjenskape slettede tekstmeldinger fra perioden da regjeringen uten hjemmel vedtok å avlive all mink i Danmark, skriver justisdepartementet i et svar til Ritzau tirsdag. – Det er ventet at det vil komme svar fra politiets teknikere innen utgangen av neste uke, skriver departementet.

VG - 02 nov 21 kl. 11:38

Kulturministeren: Danmark bør gi fra seg eierskapet til samisk tromme

En tromme fra 1691 har skapt strid mellom Danmark og det samiske folket i Norge. Nå kan saken bli tatt opp i København av kulturminister Anette Trettebergstuen..

NRK - 02 nov 21 kl. 11:43

Krisemøte om korona i Danmark

Epidemikommisjonen, som gir råd til den danske regjeringen, har krisemøte tirsdag. Antall koronainnleggelser i landet har doblet seg de siste ukene. I forrige uke ble det registrert 11.

VG - 01 nov 21 kl. 11:52

Studenter må vente i månedsvis på svar

Norske medisinstudenter i Danmark fortviler over lang behandlingstid i Helsedirektoratet. – Det føles meningsløst å ikke få jobbe som lege i Norge når jeg har den tittelen i Danmark, sier norsk student..

Dagbladet - 01 nov 21 kl. 08:36

Smittetrykk i Danmark: - Kan bli kritisk

Flere og flere blir innlagt på sykehus etter coronasmitte i Danmark. Det bekymrer ekspertene, som vil sette inn tiltak for å begrense smitten..

NRK - 31 okt 21 kl. 03:33

Storbrann i trelastlager i Danmark

I Danmark har en storbrann i et trelastlager i Pindstrup på Jylland ført til så mye røyk at hjerte- og lungesyke blir rådet av helsemyndighetene til å flytte fra sine hjem. Brannen startet tirsdag og er svært vanskelig å slukke, melder Danmarks Radio..

VG - 09 okt 21 kl. 22:35

Danmark med scoringsrekord i VM-kvaliken

(Moldova - Danmark 0–4) 26–0 i målforskjell, scoringsrekord og stø kurs mot VM. Kasper Hjulmands Danmark er i ferd med å gjennomføre en rekordgod VM-kvalifisering..

NRK - 01 okt 21 kl. 01:20

Danmark trekker sak om flerkoneri

Evakuerte afghanere med flere koner eller mindreårige ektefeller får likevel ikke oppholdstillatelse i Danmark, slik Jyllands-posten skrev torsdag. Danmarks regjering anerkjenner ikke flerkoneri eller mindreårige ektefeller som grunnlag for oppholdstillatelse, sier utlendings- og integreringsminister Mattias Tesfaye til nyhetsbyrået Ritzau. Han varsler at regjeringen vil legge fram forslag til en ny særlov som skal gi evakuerte afghanere mulighet til å søke toårig opphold i Danmark..

NRK - 09 sep 21 kl. 04:29

Danmark betalte for å slippe ansvar

Danmark har betalt Storbritannia for å ta imot 23 afghanske tolker som har jobbet for danske styrker i Afghanistan. Det danske forsvarsdepartementet bekrefter overfor Berlingske at Storbritannia har fått betalt for tolv tolker som først fikk avslag på innreisevisum til Danmark, og for ytterligere elleve tolker som ville til Storbritannia. Kun 5 av 139 asylsøknader fra afghanske tolker ble fram til juni godkjent av Danmark..

NRK - 09 nov 21 kl. 11:30

Europeisk avtale for renere energi

Organisasjoner som representerer olje- og gassindustrien i Storbritannia, Norge, Nederland, Danmark og Tyskland har i dag signert en formell avtale for å jobbe mot netto nullutslipp. – Å endre et helt samfunn skjer ikke over natten. For å lykkes må vi dra i samme retning, sammen.

E24 - 19 okt 21 kl. 18:35

Handelsbanken vil selge virksomhetene i Danmark og Finland

I en kvartalsrapport som ble publisert tidligere enn ventet melder banken at de vil gå ut av Danmark og Finland..

E24 - 19 okt 21 kl. 18:35

Handelsbanken vil selge seg ut av Danmark og Finland

I en kvartalsrapport som ble publisert tidligere enn ventet melder banken at de vil gå ut av Danmark og Finland..

NRK - 28 sep 21 kl. 14:17

Smitten aukar i Danmark

Etter ein periode med fall i smittetala, aukar dei igjen i Danmark. R-talet er no 1,1 viste ei oversikt frå helsestyresmaktene tysdag. Det vil seie at ti smitta i snitt smittar elleve andre.

Dagbladet - 08 nov 21 kl. 20:07

Gjenninfører coronatiltak

Smitten øker i Danmark og det er forventet at regjeringen vil innføre bruk av coronapass i samfunnet igjen, etter anbefaling fra helsemyndighetene i landet. Statsministeren har innkalt til pressemøte klokka 20.00..

Dagbladet - 08 nov 21 kl. 20:07

Gjeninnfører coronatiltak

Smitten øker i Danmark og det er forventet at regjeringen vil innføre bruk av coronapass i samfunnet igjen, etter anbefaling fra helsemyndighetene i landet. Statsministeren har innkalt til pressemøte klokka 20.00..

NRK - 08 nov 21 kl. 18:31

Erklærer korona samfunnskritisk

Smittebølgen tiltar, og Danmark må trolig igjen klassifisere koronapandemien som samfunnskritisk. Det åpner for inngripende restriksjoner nok en gang. Regjeringen ønsker å følge en innstilling fra Epidemikommissionen om å klassifisere koronaviruset som en samfunnskritisk sykdom igjen og ønsker også å gjeninnføre koronapass, ifølge TV 2.

Dagbladet - 08 nov 21 kl. 13:45

Her må alle ansatte ha coronapass

Skal man jobbe hos Rema 1000 sitt sentrallager i Horsens, Danmark, må man framvise et gyldig coronapass..

Klartale - 08 nov 21 kl. 08:53

Flere land vil hjelpe koronasyke rumenere

To svært syke rumenere med korona er hentet til Danmark. De skal få hjelp på sykehus i Aarhus..

Klartale - 18 okt 21 kl. 13:39

Danmark forlenger grensekontroll mot Sverige

Danmark ønsker streng grensekontroll mot Sverige. Årsaken er organisert kriminalitet, og militant islamise..

NRK - 18 okt 21 kl. 13:28

Danmark forlengjer grensekontroll

Danmark forlenga grensekontroll mot Sverige fram til mai 2022. Grunnen er ein pågåande trussel frå militante islamistar og organisert kriminalitet. Den danske regjeringa informerte EU om stadfestinga som ein del av ein sikkerheitspakke med fokus på organisert kriminalitet.

NRK - 07 nov 21 kl. 10:23

Norges mixedlag til EM-finale

Det norske laget sikret seg finaleplass i 4 x 50 meter blandet lag i kortbane-EM i svømming søndag. Finalen går søndag kveld og avslutter mesterskapet i Kazan. Det norske laget med Ingeborg Vassbakk Løyning, Christoffer Haarsaker, Jenny Halden og Nicholas Lie ble nummer to bak Danmark i sitt heat i kvalifiseringen.

NRK - 07 nov 21 kl. 00:04

21 personer pågrepet i Glasgow

Totalt 21 demonstranter ble pågrepet i forbindelse med klimademonstrasjonene i Glasgow lørdag, opplyser skotsk politi. Alt fra pensjonister til utkledde medlemmer av Extinction Rebellion deltok i protestene. På verdensbasis var det lørdag over 200 ulike arrangementer og protester i mer enn 100 land, deriblant Danmark, Kenya, Tyrkia, Frankrike, Brasil, Australia, Sør-Korea og Canada.

NRK - 06 nov 21 kl. 19:01

Store klimademonstrasjoner

Titusenvis av mennesker trosset regnet i Glasgow lørdag for å demonstrere med krav om mer handling mot klimaendringer. Dårlig vær med regntunge skyer lot ikke til å skremme folk bort fra protestaksjonen. Ifølge arrangørene deltok opp mot 100.

VG - 06 nov 21 kl. 17:40

Danmark coronatester ti ganger mer enn i Norge

Danskene setter inn støtet på testing for å få kontroll over smitten. FHI erkjenner at nabolandet ligger foran..

Aftenposten - 05 nov 21 kl. 21:59

Danmark gikk fra full fest til full krise. Flere land følger etter. Vil det samme skje i Norge?

Flere EU-land stenger ned på ny. Kan det samme skje i Norge?.

NRK - 05 nov 21 kl. 16:06

Dansker kan få en tredje vaksinedose

Fra og med desember vil alle voksne dansker få tilbud om en tredje dose med koronavaksine. I dag får alle over 65 år, helsepersonell og alle som tilhører en risikogruppe, tilbud om en påfyllsdose. Nærmere 370.

NRK - 05 nov 21 kl. 12:54

Nye innreisekrav

Helse- og omsorgsdepartementet innfører krav om innreisekarantene ved innreise fra øygruppene Kreta, Nordlige egeiske øyer og Sørlige egeiske øyer tilhørende Hellas, regionene Nordjylland og SydDanmark i Danmark, regionen Kymmenedalens SVD i Finland og regionene Kalmar, Skåne, Södermanland, Uppsala, Västra Götaland og Östergötland i Sverige. Endringene trer i kraft fra midnatt, natt til mandag 8. november..

NRK - 15 okt 21 kl. 12:37

Vil arrangere fotball-EM i 2025

Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025. Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau. Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

VG - 04 nov 21 kl. 19:47

Sagosen-show var ikke nok

TRONDHEIM (VG) (Norge-Danmark 28–31) Han dro opp 11 scoringer og åtte assist. Men Sander Sagosen-showet var ikke nok til å senke verdensmesteren..

Aftenposten - 04 nov 21 kl. 19:47

Sagosen-show var ikke nok

TRONDHEIM (VG) (Norge-Danmark 28–31) Han dro opp 11 scoringer og åtte assist..

VG - 04 nov 21 kl. 19:47

Sagosen-show var ikke nok: – Jeg var i rød sone

TRONDHEIM (VG) (Norge-Danmark 28–31) Han dro opp 11 scoringer og åtte assist. Men Sander Sagosen-showet var ikke nok til å senke verdensmesteren..

NRK - 04 nov 21 kl. 15:46

Hevder Danmark tok arrest i russisk skip

Russland anklager danske myndigheter for å ha tatt arrest i et russisk forskningsfartøy, ifølge den russiske ambassaden i København. Det statlige russiske nyhetsbyrået Ria skriver at det er 61 personer om bord i fartøyet, som skal ha blitt tatt i arrest i havnen i Skagen mandag. Fartøyet går under navnet Akademik Ioffe og driver ifølge den russiske ambassaden forskning for det russiske Sjirsjov-instituttet for oseanologi, skriver Reuters.

NRK - 04 nov 21 kl. 15:52

Slutter å finansiere fossilt

USA, Storbritannia, Canada, Danmark og en rekke andre land lover å slutte med direkte offentlig finansiering av fossil energi i andre land. Slik støtte skal avsluttes innen utgangen av 2022, går det fram av en erklæring på klimatoppmøtet i Glasgow torsdag. Det gjøres unntak for fossil energi med fangst og lagring av CO2.

Dagbladet - 04 nov 21 kl. 11:49

Mads (18): Drept utenfor egen skole

En videregående skole i Danmark er i sorg etter en elev ble knivstukket og drept søndag kveld..

NRK - 04 nov 21 kl. 08:40

Dansk selskap innfører vaksinekrav

Det danske shipping-selskapet AP Møller-Mærsk krever at alle ansatte som vil møte opp på jobb i selskapets kontorer, må være koronavaksinert. Mærsk blir dermed det første store selskapet i Danmark som innfører et slik krav..

Aftenposten - 03 nov 21 kl. 22:59

Danmark: Politisk toppdrama om slettede SMSer og millioner av døde mink

Den danske statsministeren Mette Frederiksen innkalte onsdag til pressekonferanse etter press rundt SMS-sletting..

VG - 02 nov 21 kl. 18:49

Dansk politi skal sjekke politikeres mobiler og iPader i minksaker

Telefoner og iPader fra både Statsministerens kontor og justisdepartementet i Danmark vil bli gitt til politiet i den såkalte minksaken..

Aftenposten - 12 okt 21 kl. 22:37

Mæhle skjøt Danmark til VM: Fortsatt ikke sluppet inn mål

(Danmark - Østerrike 1–0) Danskene stanget og stanget mot Østerrikes Daniel Bachmann, helt til vingback og duracellkanin….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt