Sverige

Sunday, 04 December, 22:01

Nyheter om Sverige

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 28 nov 22 kl. 13:52

Prosessen for å bli med i Nato fortsetter

Sverige og Finland har tidligere ikke vært medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Det ønsket de å bli etter Russland angrep Ukraina. Men alle Nato-landene må være enige.

Klartale - 23 nov 22 kl. 12:10

Flere blir pågrepet for spionasje for Russland

– Her var det et behov for å pågripe de mistenkte. Og det måtte skje raskt, sa Fredrik Hultgren Friberg tirsdag. Han er pressekontakt i Säpo.

Klartale - 08 nov 22 kl. 11:26

Kan han sikre Sverige en plass i Nato?

Ulf Kristersson vant valget og ble statsminister i Sverige. Da tok han også over en svensk søknad om å få bli med i forsvars-samarbeidet Nato. Nesten alle medlemslandene har sagt ja til at Sverige og Finland kan få bli med.

Klartale - 25 nov 22 kl. 16:00

Nordmenn handler i Sverige igjen

Nordmenn brukte 3,3 milliarder kroner i Sverige i tredje kvartal. Tredje kvartal er fra første juli til slutten av september. Det er to milliarder mer enn på samme tid i fjor.

Klartale - 30 nov 22 kl. 16:30

Norske brødre i svensk MGP: – Føltes riktig

Melodi-festivalen er Melodi Grand Prix (MGP) i Sverige. Norske Marcus og Martinus er med. De fikk spørsmål om de ville.

NRK - 25 nov 22 kl. 21:19

Sverige, Finland og Tyrkia: Fremgang i Nato-forhandlingene

Representanter fra Sverige, Finland og Tyrkia møttes fredag i Stockholm om Nato-avtalen som ble inngått i sommer. Landene melder om fremgang i forhandlingene. Ifølge en felles uttalelse har Sverige og Finland tatt skritt for å møte Tyrkias krav, melder Sveriges Radio.

Klartale - 29 jun 22 kl. 07:04

Nå sier Tyrkia ja til Sverige og Finland i Nato

Tirsdag kveld ble det raskt kalt inn til en pressekonferanse hos forsvars-samarbeidet Nato. Der sa Nato-sjef Jens Stoltenberg at Tyrkia har endret syn på svensk og finsk medlemskap.– I morgen vil de allierte lederne ta et valg om å invitere Sverige og Finland inn i Nato.

Klartale - 09 sep 22 kl. 06:30

Hva vil Sverige velge i helgen?

Det er bare noen få dager igjen til valget i Sverige. Det preget også byen Göteborg da Klar Tale reiste dit denne uka.De første reklamene for partier var på skjermer inne på togstasjonen.

Klartale - 01 nov 22 kl. 13:45

Lover å støtte Ukraina og Moldova

Nærmere et halvt år er gått siden Sverige og Finland sendte sine søknader til Nato. De ønsker å bli en del av forsvars-samarbeidet.Under samme tid har svenskene fått ny regjering.

Klartale - 21 okt 22 kl. 14:46

Er det fremdeles billigere å handle i Sverige?

Det korte svaret er ja. Folk kan fortsatt spare mye på å dra på harryhandel, skriver AffiliJet i en pressemelding. AffiliJet jobber med å sammenligne priser på tjenester.

NRK - Igår: 12:09

Medier: PKK-medlem utlevert fra Sverige til Tyrkia

Sverige har utlevert et medlem av den kurdiske gruppen PKK til Tyrkia, melder tyrkiske medier. Mahmut Tat er i Tyrkia dømt til fengsel i seks år og ti måneder for medlemskap i Kurdistans arbeiderparti (PKK), som Tyrkia, EU og USA regner som en terrororganisasjon. Tat flyktet til Sverige i 2015, men svenske myndigheter har avvist asylsøknaden.

NRK - 30 nov 22 kl. 14:57

Tyrkia krev meir frå Sverige og Finland

Tyrkia etterlyser framleis «konkrete tiltak» frå Sverige og Finland før landet vil sleppe dei to nordiske landa inn i Nato. Tyrkia har kravd at Sverige og Finland slår ned på kurdarar og eksil-tyrkarar, som Tyrkia meiner trugar sikkerheita i landet. Blant anna vil Tyrkia ha leire personar som er busett i Sverige, utlevert..

NRK - 9 timer siden

Beslagla kongekrabbe for 1,2 millioner kroner

Ett tonn kongekrabbe er beslaglagt ved grensestasjonen mellom Norge og Sverige, øst for Kongsvinger. To kjøretøy kom nordfra gjennom Sverige, og begge ble stoppet. Verdien på beslaget er beregnet til 1,2 millioner kroner, skriver avisa Glomdalen.

NRK - I førrgår: 04:18

Sverige vil ha tettere samarbeid med Tyrkia

Sveriges justisminister Gunnar Strömmer sier at samarbeidet mellom Sverige og Tyrkia kan bli bedre. Tyrkia anklager svenskene for å skjule terrorister. Strömmer slår tilbake og sier det er altfor vanskelig å få utlevert mistenkte fra Tyrkia.

NRK - I førrgår: 04:18

Sverige vil ha tettere justis-samarbeid med Tyrkia

Sveriges justisminister Gunnar Strömmer sier at samarbeidet mellom Sverige og Tyrkia kan bli bedre. Tyrkia anklager svenskene for å være et fristed for terrorister. Strömmer slår tilbake og sier det er altfor vanskelig å få utlevert mistenkte fra Tyrkia.

NRK - 11 nov 22 kl. 11:34

Sverige tviler på at de når sine egne klimamål

Med den nye svenske regjeringens politikk får Sverige problemer med å nå målet om å kutte utslippene innen 2030. Det sier den nye finansministeren Elisabeth Svantesson (M) i et intervju med Svenska Dagbladet. Sverige har tidligere vedtatt å kutte utslippene med 63 prosent fra 1990-nivå innen år 2030.

VG - 24 nov 22 kl. 12:18

Sverige på vei inn i Nato: Vil sende flere soldater nordover

Sverige legger nå planer for å forsterke forsvaret i Nord-Sverige. I planene ligger en ny militærbase for mottak av Nato-soldater ved Kiruna, noen mil fra grensen mot Norge og Narvik..

NRK - 23 nov 22 kl. 13:25

1,9 graders temperaturøkning i Sverige

Temperaturøkningen i Sverige de siste hundre årene har gått mye raskere enn den gjennomsnittlige globale oppvarmingen. Så langt har det globale oppvarmingen vært på mellom 1,1 og 1,2 grader. Men oppvarmingen går raskere på kontinentene enn i havområder.

NRK - 06 nov 22 kl. 01:04

Tyrkia er glad for at Sverige tar avstand fra syriske kurdere

Tyrkia er glad for at Sveriges regjering tar avstand fra syriske kurdere, sier president Erdogans talsperson Ibrahim Kalin. Bare dager før statsminister Ulf Kristersson reiser til Tyrkia for å møte president Recep Tayyip Erdogan, imøtekommer den nye regjeringen det tyrkiske kravet om å ta avstand fra kurdiske organisasjoner i Syria, mot å slippe Sverige og Finland inn i Nato. De syriskkurdiske organisasjonene YPG og PYD var USAs og Natos nære allierte i kampen mot IS i Syria.

NRK - 05 nov 22 kl. 18:39

Sverige gir mer til militæret

Sverige skal øke utgiftene til militæret med 5 milliarder svenske kroner neste år. Det skriver forsvarsminister Pål Jonson i et innlegg i Dagens Nyheter. De 5 milliardene er en del av en målsetting om at Sverige senest i 2026 skal bruke 2 prosent av bruttonasjonalproduktet på militæret.

NRK - 20 okt 22 kl. 10:26

Nato-sjefen ønsket Kristersson velkommen: – Enige om at vi må samarbeide

Tyrkias motstand mot Sveriges Nato-søknad ble sentralt da Sveriges nye statsminister Ulf Kristersson og Nato-sjef Jens Stoltenberg møttes i Brussel torsdag. – Vi er enige om at vi må samarbeide om sikkerhetsutfordringene vi står overfor i dag. Jeg gleder meg til å ta imot Sverige som medlemsland av Nato, sa Stoltenberg.

E24 - I førrgår: 15:37

Sør-Sverige er det mest sårbare strømområdet i Europa

Sør-Sverige er mest utsatte av Europas 50 strømområder, ifølge en fersk rapport. I nord er situasjonen en helt annen..

NRK - 03 nov 22 kl. 05:19

Tror Sverige kan bli medlem av Nato før nyttår

For at Tyrkia skal godkjenne Sverige og Finland som Nato-medlem, må landene utlevere 73 personer som Tyrkia krever å få utlevert, det sa Tyrkias ambassadør, Yönet Can Tezel, til Sverige til SVT onsdag kveld. Sverige må etterkomme Tyrkias utvisningsbegjæringer, så langt har de ikke gjort det, sier ambassadør Tezel Tidligere ambassadør til Tyrkia, Michael Sahlin, tror forhandlingene om medlemskap nærmer seg en løsning, og at svenskene kan bli Nato-medlem allerede før nyttår, ifølge Sveriges Radio.

NRK - 30 nov 22 kl. 13:12

Stoltenberg: Prosessen med å godkjenne Sverige og Finland er nesten ferdig

Prosessen med å godkjenne Sverige og Finland som Nato-medlemmer er nesten fullført, ifølge alliansens generalsekretær Jens Stoltenberg. Han kommenterte saken under en pressekonferanse onsdag, på den andre og avsluttende dagen av Natos utenriksministermøte i Romania. Enn så lenge har ikke Tyrkia gitt den siste godkjenningen som trengs for at de to nordiske landene skal bli medlemmer.

Klartale - 17 okt 22 kl. 12:53

Ulf Kristersson er ny statsminister i Sverige

Riksdagen i Sverige er det samme som Stortinget i Norge. Flertallet av dem har stemt for at Ulf Kristersson skal bli statsminister. Kristersson er leder for partiet Moderaterna.

Klartale - 29 nov 22 kl. 13:21

Stoltenberg mener Putins angrep handler om frykt

– Det Vladimir Putin er mest redd for, er demokrati og frihet. Det er hans hovedutfordring. Han ønsker ikke det, og derfor har han angrepet Ukraina.

Klartale - 31 okt 22 kl. 12:00

Nynazister demonstrerte i Oslo

Den nordiske motstands-bevegelsen demonstrerte i Oslo lørdag. Det er en nazistisk organisasjon som startet i Sverige. De hadde ikke søkt om å ha demonstrasjon.

NRK - 28 nov 22 kl. 14:09

Tyrkia vil møte Sverige og Finland om medlemskap på Nato-møte

Tyrkias utenriksminister vil treffe sine kolleger fra Sverige og Finland for å diskutere Nato-medlemskap når alliansen har ministermøte i Romania tirsdag. – Vi kommer til å møte Sveriges og Finlands utenriksministre i et trilateralt format i Bucuresti i morgen, sier Mevlüt Çavusoglu til den tyrkiske TV-kanalen NTV. Etter Russlands invasjon i Ukraina, har de tidligere alliansefrie nordiske landene søkt om medlemskap i Nato.

VG - 28 nov 22 kl. 13:20

Sverige får bestemme snus-pris selv likevel

EU-kommisjonens talsperson i skattesaker, Daniel Ferrie, sier på en pressekonferanse mandag at Sverige selv har rett til å sette avgiftsnivået på snus..

NRK - 16 okt 22 kl. 05:12

USA og Sverige har signert samarbeidsavtale

USA og Sverige har inngått en ny militær samarbeidsavtale, melder SVT. Sverige nærmer seg medlemskap i Nato, og nye avtaler skal sikre svenskene et nært samarbeid med USA for å trygge de svenske grensene i søknadsperioden. – Samarbeidet har aldri vært viktigere.

NRK - 28 nov 22 kl. 06:21

Jagerflyøvelse blir dobbelt så stor

ACE 23 kan bli den første storøvelsen der Sverige og Finland deltar som Nato-medlemmer. Nå planlegges den sjette utgaven av jagerflyøvelsen. Annethvert år siden 2013 har luftforsvarene i Norge, Sverige og Finland sammen arrangert øvelsen Arctic Challenge Exercise (ACE).

VG - 27 nov 22 kl. 17:58

Kan bli norske snustilstander i Sverige: – Jeg skal kjøpe meg et kjempelager

Det er deilig å være norsk i Sverige – på grensehandel. Men nå foreslår EU en sjokkøkning på snusprisene hos söta bror..

E24 - 27 nov 22 kl. 18:03

Kan bli norske snustilstander i Sverige: – Jeg skal kjøpe meg et kjempelager

Det er deilig å være norsk i Sverige – på grensehandel. Men nå foreslår EU en sjokkøkning på snusprisene hos söta bror..

NRK - 26 nov 22 kl. 20:50

Avis: Snusprisen kan bli doblet

EU vil tvinge Sverige til å øke avgiften på snus så kraftig at prisen kan bli doblet, ifølge et lekket dokument som Aftonbladet omtaler. Den svenske avisa beskriver lørdag et «hemmelig, lekket» forslag fra EU-kommisjonen i Brussel om tobakksavgiften. Forslaget skal offentliggjøres i starten av desember og deretter diskuteres og vurderes av EUs medlemsland.

NRK - 26 nov 22 kl. 12:01

Johan Pehrson valgt til leder for Liberalerna i Sverige

Det svenske partiet Liberalerna har valgt fungerende leder Johan Pehrson til partileder på et ekstraordinært landsmøte. Pehrson var nestleder, men tok over da Nyamko Sabuni brått trakk seg som partileder i april. Det var ingen motkandidater da han lørdag enstemmig ble valgt til å lede partiene fram til neste ordinære landsmøte, som holdes i 2023.

NRK - 28 okt 22 kl. 08:18

Største ulvejakt i moderne tid i Sverige

75 ulver skal skytes i Sverige i vinter. Det blir den største revejakten i moderne tid, skriver SVT. For første gang er det også åpnet for at norske og svenske jegere kan drive jakt samtidig i flere grenserevir.

VG - 25 nov 22 kl. 21:45

Spionsaken ryster Sverige: Leilighet i Moskva knytter ekteparet til GRU

Det russiske ekteparet fremsto som vellykket, dansende og stinne av penger. I 1999 flyttet de til Sverige. Samme år fikk de tildelt en leilighet i Moskva av den russiske militære etterretningstjenesten, GRU.

NRK - 25 nov 22 kl. 17:30

Spionmistenkt russer varetektsfengslet i Stockholm

Den russiske mannen i 60-årene som ble pågrepet og siktet for spionasje i Sverige tirsdag, er fengslet i Stockholm tingrett. Mannen ble pågrepet sammen med sin kone i en storstilt politiaksjon i grålysningen tirsdag. Spesialpoliti firte seg ned fra to av forsvarets helikoptre da de slo til mot parets villa i stockholmsområdet.

NRK - 25 nov 22 kl. 07:37

Spionmistenkte brødre risikerer livstidsdom i Sverige

Brødrene møter i retten fredag, anklaget for å i årevis ha spionert for den russiske etterretningstjenesten GRU. Nesten hele rettssaken i Stockholm tingsrätt vil gå bak lukkede dører. Kun 30 minutter av aktors åpningsinnlegg skal etter planen være offentlig, av hensyn til de sensitive opplysningene i saken.

NRK - 10 nov 22 kl. 07:26

Dagens Nyheter: Telenor blir skulda for tryggleiksbrot i Sverige

Den svenske Post- och telestyrelsen (PTS) skuldar Telenor for alvorlege tryggleiksbristar. Brota omhandlar krav i den svenske tryggleikslova som skal trygge Sverige mot spionasje, Telenor ikkje skal ha tilfredsstilt. Telenor kjenner seg ikkje att i kritikken.

NRK - 24 nov 22 kl. 13:23

Russland avviser blankt spionsak i Sverige

Russlands UD betegner spionsaken fra Sverige med to pågrepne russiske statsborgere som antirussisk hysteri. Utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova sa torsdag, ifølge det statlige nyhetsbyrået Interfax, at Russland ikke har fått noen informasjon om denne saken fra svenske myndigheter. – Etter vårt syn er rapporteringen om dette i svenske medier en del av et bredere antirussisk hysteri i den vestlige verden.

Klartale - 24 nov 22 kl. 13:03

80 år siden dette skipet forlot Norge med 529 jøder

520 av jødene på skipet skulle aldri få se Norge igjen. De var med på den største utsendingen av jøder fra Norge under andre verdenskrig. Enden på reisen var Auschwitz-Birkenau.

Klartale - 24 nov 22 kl. 10:26

Slik skal landslaget i langrenn unngå korona

Ragnhild Haga, Sindre Bjørnestad Skar og Marte Skaanes. Det er funnet spor av smitte med korona hos alle tre. Ingen av de får være med når landslaget reiser til byen Ruka i Finland denne helgen.

Dagbladet - 23 nov 22 kl. 19:54

Slik fikk spionmistenkt par innpass i Sverige

I over 20 år bygget det russiske paret seg et liv i Sverige. De drev et selskap, bygget en villa, og dro på ferie til Norge. Nå er de pågrepet, mistenkt for grov etterretningsvirksomhet..

NRK - 22 nov 22 kl. 09:54

To pågrepet i spionsak i Sverige

Det melder SVT. En person er mistenkt for grov ulovlige etterretningvirksomhet mot Sverige og grov ulovlig etterretningsvirksomhet mot en fremmed makt. Den andre personen er mistenkt for medvirkning..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com