Sverige

Wednesday, 06 December, 08:03

Nyheter om Sverige

NRK - 27 nov 23 kl. 11:51

FHI-forsker: – Sverige kom godt ut av det

– Jeg hadde ikke en mening om hva som var best da, men når man regner på det i ettertid, og ser på konsekvensene, vil jeg si at Sverige kom godt ut av det, sier seniorforsker Per-Henrik Zahl ved Folkehelseinstituttet (FHI) til NTB om en ny forskningsartikkel om konsekvensene av landenes forskjellige koronastrategier. Forskningsartikkelen belyser hvilke konsekvenser det fikk at landene valgte så ulike koronastrategier. Den er publisert i Journal of Infection and Public Health og ble først omtalt av Aftenposten.

NRK - 4 timer siden

USA får adgang til baser i Sverige

USA og Sverige har signert en forsvarsavtale som gir USA mulighet til benytte 17 militære baser, anlegg og øvelsesområder i hele Sverige. – Vi har allerede hatt et nært og godt samarbeid med USA. Det kommer nå til å bli enda sterkere, sier Sveriges forsvarsminister Pål Jonson.

NRK - 01 dec 23 kl. 15:55

Stoltenberg ber igjen Tyrkia slippe Sverige inn i Nato

Nato-sjef Jens Stoltenberg møtte fredag Tyrkias president på klimatoppmøtet i Dubai og gjentok at det er på tide at Tyrkia sier ja til svensk Nato-medlemskap. – Jeg møtte president Erdogan i morges og gjentok mitt budskap om at tiden er inne for å fullføre innmeldingsprosessen for Sverige, sier Stoltenberg etter møtet med Recep Tayyip Erdogan i Dubai. Tyrkia og Ungarn er de eneste landene som fortsatt ikke har sagt ja til å slippe Sverige inn i forsvarsalliansen.

NRK - 30 nov 23 kl. 07:36

Svensk gravejournalist: – Skal ikke være redd for å alarmere

Den svenske forfatteren og gravejournalisten i SVT, Diamant Salihu, er ikke overrasket over at de svenske kriminelle nettverkene også opererer i Norge. – Det er et problem som er unikt for Sverige nå, men det betyr ikke at det ikke kan komme til Norge, sier Salihu til NRK. Tirsdag ble en mann i 30-årene skutt flere ganger i Moss.

Klartale - 19 sep 23 kl. 11:00

Sverige jakter på denne mannen

Rawa Majid er 37 år gammel. Han er kjent i kriminelle miljøer i Sverige. Det har han vært i flere år.

NRK - 10 nov 23 kl. 01:43

– Ikke grunnlag for å si at Sveriges koronahåndtering var den beste

Det er ikke grunnlag for å si at Sveriges koronahåndtering var den beste, mener koronautvalgets leder Øystein Olsen. Han skriver i en kronikk i Aftenposten at det er tvilsom tolkning av tallmateriale som ligger bak Aftenpostens lederartikkel der det slås fast at Sverige lyktes bedre enn Danmark og Norge. Olsen mener at Norge lyktes med å forlenge mange eldres liv.

NRK - Igår: 07:46

Tesla-streiken sprer seg fra Sverige til Danmark

Danmarks største fagforbund varsler konflikt med elbilprodusenten Tesla, ifølge dansk TV 2. Det er fagforbundet 3F som nå har valgt å ta stilling til svensk fagbevegelses kamp for at Tesla skal inngå en kollektivavtale, skriver kanalen. 3F Transport organiserer havnearbeidere og sjåfører.

NRK - I førrgår: 23:22

Foreldre pågrepet for mishandling av spedbarn i Sverige

Et halvt år gammelt barn er innlagt på intensivavdelingen i Västerås i Sverige etter grov mishandling. Foreldrene er pågrepet, melder TV4 Nyheterna. Barnets foreldre er mistenkt for mishandlingen av spedbarnet, som er mellom fem og seks måneder gammelt, opplyser påtalemyndighetens pressetalsperson Andreas Enbuske til TT.

NRK - 02 dec 23 kl. 13:44

Sverige tar til orde for atomkraft

Mer enn 20 land klimatoppmøtet ber om en tredobling av verdens kjernekraftkapasitet som en del av arbeidet med å oppnå nullutslipp innen 2050, skriver France 24. I en erklæring signert av blant annet USA, Ghana, Sverige og Japan skriver landene at atomenergi spiller en nøkkelrolle for å nå målet om karbonnøytralitet. – Vi argumenterer ikke for noen at dette absolutt kommer til å være et omfattende alternativ til alle andre energikilder, sa den amerikanske klimautsendingen John Kerry.

NRK - 01 dec 23 kl. 15:54

Mindreårige i Stavanger forsøkt rekruttert av svenske kriminelle-nettverk

Organiserte kriminelle nettverk frå Sverige har fleire gongar prøvd å rekruttere mindreårige gutar i Stavanger-regionen, ifylge politiet. Så langt er det avdekka at forsøka skjer fysisk ved at svenskane tek kontakt i utemiljø der unge oppheld seg. NRK kjenner til at ein svensk statsborgar på 24 år for tida sit i varetekt i Sør-Rogaland.

NRK - 01 dec 23 kl. 09:23

Færre utsatte områder i Sverige – men høyt problemnivå

Svensk politi sin liste over såkalte utsatte områder har minket noe. Problemene er fortsatt store, og utviklingen anses som stagnert. – Det viser at de kriminelles påvirkning er blitt sementert og at den blir stadig mer motstandsdyktig, sier Charlotta Höglund ved politiets nasjonale operative avdeling.

NRK - 30 nov 23 kl. 19:26

Telenor på klagetoppen i Sverige

Telenor og Klarna er blant de sju bedriftene som har fått flest klager i Sverige i løpet av året, ifølge forbrukeravisen Råd och Röns skamliste. Telenor havner på tredjeplass på Råd och Röns skamliste , med 170 klager mot seg. Årsaken er at kundene anser selgerne som utydelige, og at det har vært vanskelig å si opp abonnementet.

Aftenposten - 16 nov 23 kl. 19:00

Kriseomgang for Sverige: – Spillerne bør skamme seg

(Aserbajdsjan – Sverige 2–0, kampen pågår) Sverige havnet under 0–2 etter bare seks minutters spill mot Aserbajdsjan..

VG - 16 nov 23 kl. 19:00

Kriseomgang for Sverige: – Spillerne bør skamme seg

(Aserbajdsjan – Sverige 2–0, kampen pågår) Sverige havnet under 0–2 etter bare seks minutters spill mot Aserbajdsjan..

Aftenposten - 16 nov 23 kl. 19:00

Krisekamp for Sverige: – Spillerne bør skamme seg

(Aserbajdsjan – Sverige 3–0, kampen pågår) Sverige havnet under 0–2 etter bare seks minutters spill mot Aserbajdsjan..

NRK - 29 nov 23 kl. 19:03

Mehl om skyting i Moss: - Urovekkende

Tirsdag ble en mann skutt utenfor svømmehallen i Moss. Justisminister Emilie Enger Mehl kaller det urovekkende at slikt skjer i det offentlige rom. – Dette er en sak som er under etterforsking, så den kan jeg ikke gå inn i.

VG - 29 nov 23 kl. 18:45

IOC: Sverige utslått i kampen om vinter-OL i 2030

Den internasjonale olympiske komité (IOC) vraket Sverige som arrangør av vinter-OL i 2030 og bekrefter at 2030-OL blir i de franske alper..

Klartale - 18 okt 23 kl. 13:30

Sverige er blitt et mål for terror

To svensker ble skutt og drept. En person ble skadd. Det skjedde i Brussel i Belgia mandag kveld.

NRK - 01 nov 23 kl. 08:28

Skjulte opptak fra kyllingproduksjon i Sverige ryster

Skjulte opptak fra SVTs «Uppdrag Granskning» som har blitt publisert i Sverige, skal vise vanskjøtsel hos selskapet som også forsyner norsk kyllingproduksjon. Den europeiske giganten Aviagen er det største selskapet for avlshøner i Europa. Aviagen i Sverige forsyner nesten hele den svenske kyllingproduksjonen, og rundt 70 prosent av den norske.

NRK - 28 nov 23 kl. 20:48

Sveriges utenriksminister etter Tyrkia-møte: – Nato-ja om noen uker

Tyrkia vil godkjenne vår Nato-søknad om noen uker, sier Sveriges utenriksminister Tobias Billström. Tirsdag møtte Billström sin tyrkiske motpart Hakan Fidan i forbindelse med Natos utenriksministermøte i Brussel. – Da sa han at han håper at Sverige skal kunne bli medlem innen et par uker, sier Billström til nyhetsbyrået TT.

NRK - 28 nov 23 kl. 11:40

Skuffa over at Sverige ikkje er med

Nato-sjef Jens Stoltenberg hadde håpa at Tyrkia og Ungarn hadde godkjent Sveriges medlemssøknad før Natos utanriksministermøte. Men framleis vaiar ikkje det svenske flagget blant dei andre framfor Nato-hovudkvarteret i Brussel. – Eg hadde håpa at Sverige hadde vorte medlem før møtet.

Klartale - 27 nov 23 kl. 13:42

Tesla saksøker den svenske staten

Bilprodusenten Tesla saksøker den svenske staten. Det skriver den svenske avisa Dagens Industri.IF Metall streiker på Teslas svenske verksteder og servicestasjoner.

NRK - 12 nov 23 kl. 12:18

Sveriges regjering positiv til OL-søknad – kan bli skøyter i Norge

Skøytekonkurransene under OL i 2030 kan gå i Norge om Sverige får tilslaget, opplyser den svenske regjeringen søndag. – Tanker er at bob, aking og skeleton kjøres i Latvia og at skøyter trolig vil gjennomføres i Norge, sier Sveriges idrettsminister Jakob Forssmed søndag. Sverige har aldri arrangert vinter-OL, men det har ikke stått på forsøkene.

VG - 24 nov 23 kl. 17:36

Norges curlingkvinner med første EM-medalje på 19 år – knuste Sverige 10-3 i bronsekampen

(Norge - Sverige 10–3) Det norske kvinnelaget i curling er tilbake på EM-pallen etter nesten to tiår utenfor - på bekostning av «søta søster»..

NRK - 10 nov 23 kl. 13:45

Sverige skal hjelpe familier med å flytte fra gjenger

Familier i Sverige skal få hjelp til å flytte om barna er viklet inn i gjengkriminalitet, sier KD-leder Ebba Busch. Hun kunngjorde nyheten på Kristendemokraternas landsmøte fredag. – Vi har ingen lett oppgave foran oss.

NRK - 23 nov 23 kl. 09:31

Riksbanken i Sverige holder renten uendret

Styringsrenten holdes på 4 prosent i Sverige. Det opplyser Sveriges Riksbank torsdag morgen..

NRK - 23 nov 23 kl. 08:48

Musk kallar Tesla-streik i Sverige galskap

For første gong kommenterer Elon Musk streiken ved alle Teslas bilverkstader og servicestasjonar i Sverige. Han kallar det galskap, skriv SVT. Streiken starta 27.

E24 - 22 nov 23 kl. 11:14

Elon Musk nekter Teslas avdeling i Sverige å inngå tariffavtale

Tesla-sjef Elon Musk nekter firmaets avdeling i Sverige å inngå tariffavtale med sine ansatte. Streiken skjerpes dermed, og ingen løsning er i sikte..

Aftenposten - 22 nov 23 kl. 11:14

Elon Musk nekter Teslas avdeling i Sverige å inngå tariffavtale

Tesla-sjef Elon Musk nekter firmaets avdeling i Sverige å inngå tariffavtale med sine ansatte..

NRK - 22 nov 23 kl. 10:38

Nekter Teslas avdeling i Sverige å inngå tariffavtale

Tesla-sjef Elon Musk nekter firmaets avdeling i Sverige å inngå tariffavtale med sine ansatte. Streiken skjerpes dermed, og ingen løsning er i sikte. Det er meklingsmann Kurt Eriksson som sier at Musk har grepet direkte inn i konflikten.

NRK - 22 nov 23 kl. 01:12

Ny undersøkelse av Estonia-vraket

Det skal gjøres nok en undersøkelse av bunnen rundt vraket av Estonia. Det skjer på initiativ fra estiske myndigheter, melder Sveriges Radio. – Håpet er å finne gjenstander som kan ha falt av ferga da den sank, og som da kan kartlegge den siste delen av ferden, sier Jonas Bäckstrand i Statens havarikommisjon i Sverige.

VG - 15 timer siden

U21-trener tar over Sverige midlertidig

Daniel Backström (35) stepper inn som vikarierende landslagssjef for Sveriges fotballherrer..

NRK - 24 okt 23 kl. 03:46

Bekrefter at undersjøisk datakabel mellom Sverige og Estland er skadet

En undersjøisk datakabel mellom Sverige og Estland er skadet som følge av «ekstern kraft eller tukling», skriver det svenske forsvarsdepartementet. – Det er bekreftet at kabelen har blitt skadet på grunn av ekstern kraft eller tukling. Skaden påvirker ikke funksjonen til kabelen.

Aftenposten - Igår: 12:36

Klæbo klar for verdenscupen igjen

Johannes Høsflot Klæbo reiser til Sverige for å konkurrere mot verdenseliten til helga..

Klartale - Igår: 10:30

Håndball-VM: Norge vant alle de første kampene

Håndball-VM blir i år arrangert i Norge, Sverige og Danmark. Norge har spilt tre innledende kamper, den siste søndag. De har vunnet alle tre kampene.

NRK - 20 nov 23 kl. 09:00

Juletre-tyverier i Sverige – juletrær funnet på tak og i busskur

En gruppe ungdommer i Brastad utenfor Uddevalla i Sverige skal søndag kveld ha stjålet så mange som 30 juletrær, melder Aftonbladet. Ifølge svensk politi skal juletrærne ha blitt plassert forskjellige steder i byen. Blant annet på taket til butikken trærne var stjålet fra, i en rundkjøring og i et busskur.

NRK - 20 nov 23 kl. 02:42

Mistenkelig gjenstand funnet i trappeoppgang i Sverige

Politiet i Sverige har sperret av et området i Kungsängen, nord i Stockholm, etter at en mistenkelig gjenstand ble funnet i en trappeoppgang til en bygård. Politiet beskriver gjenstandens om farlig, skriver politiet i en pressemelding. Kriminalteknikere og bombeteknikere er å stedet.

NRK - I førrgår: 16:20

Årets dyreste strøm i tre av fem prisområder mandag

Økt eksport som følge av strømmangel i Baltikum bidrar mandag til en foreløpig pristopp så langt i år i tre av fem strømregioner. Mandag blir døgnprisen den høyeste for året både i Tromsø og Trondheim. I tillegg blir det den dyreste enkelttimen i de to prisområdene, samt i Oslo.

VG - I førrgår: 13:13

Vant intens stafettduell mot Sverige – sensasjonen Jenssen avgjorde

De norske langrennsherrene måtte kjempe hardt for seieren på verdenscupstafetten i Gällivare. Jan Thomas Jenssen avgjorde tetkampen..

Aftenposten - I førrgår: 12:19

Natos tålmodighet kan være slutt. Dette har Tyrkia tjent på å forsinke Sveriges medlemskap i halvannet år.

– Tiden er kommet, mener Nato-sjef Jens Stoltenberg. Har Tyrkia fått det som skal til for å endelig slippe Sverige inn i….

NRK - 02 dec 23 kl. 23:15

Eksplosjon i boligområde i Uppsala

En person er sendt til sykehus etter en eksplosjon i et villaområde i Uppsala i Sverige, melder Aftonbladet..

NRK - 02 dec 23 kl. 13:44

Tar til orde for atomkraft

Mer enn 20 land klimatoppmøtet ber om en tredobling av verdens kjernekraftkapasitet som en del av arbeidet med å oppnå nullutslipp innen 2050, skriver France 24. I en erklæring signert av blant annet USA, Ghana, Sverige og Japan skriver landene at atomenergi spiller en nøkkelrolle for å nå målet om karbonnøytralitet. – Vi argumenterer ikke for at dette absolutt kommer til å være et omfattende alternativ til alle andre energikilder, sa den amerikanske klimautsendingen John Kerry.

VG - 02 dec 23 kl. 12:59

Norsk dominans i Gällivare – Golberg suveren

De norske herrene var helt overlegne i Sverige - med syv mann blant de ti beste..

Aftenposten - 02 dec 23 kl. 12:59

Norsk dominans i Gällivare – Golberg suveren

De norske herrene var helt overlegne i Sverige - med seks mann blant de syv beste..

VG - 02 dec 23 kl. 12:59

Norsk dominans i Gällivare – Golberg suveren

De norske herrene var helt overlegne i Sverige – med syv mann blant de ti beste..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com