NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 08:52

NRK - 20 sep 22 kl. 13:02

Dømt for drapsforsøk etter macheteangrep i Oslo

Fire menn er dømt etter det brutale overfallet i Strøget i Oslo i juli i fjor. Én av de fire er dømt for drapsforsøk, mens de tre andre er dømt for ran. Den 21 år gamle mannen som angrep en jevnaldrende med machete, er dømt til fengsel i fem år og seks måneder. Han erkjente å ha angrepet offeret, men hevdet i Oslo tingrett at han forsøkte å skade ham og ikke drepe. – Han erkjente grov kroppsskade, men er dømt for drapsforsøk.
Les mer på NRK


Les mer om:
Strøget, Oslo, Catharina Cecilie Gjesti, Nettavisen, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dømt, for, drapsforsøk, etter, macheteangrepi , Oslo
NRK - 10 feb 23 kl. 06:56

Knivstakk kona – frikjent for drapsforsøk

En 47 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til seks år og sju måneders fengsel for å ha mishandlet ekskona i over 20 år. Han ble frikjent for drapsforsøk. Mannen ble frifunnet for tiltalepunktet om drapsforsøk med kniv fordi han selv tilkalte helsehjelp, melder VG.

NRK - 18 jul 23 kl. 20:13

26-åring siktet for drapsforsøk på medpasient på Sykehuset Østfold

En 26 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter at han skal ha kvalt en kvinnelig medpasient i 70-årene på Sykehuset Østfold Kalnes. Hendelsen skjedde den 15. mars i år.

NRK - 28 jun 23 kl. 22:02

Mann tiltalt for drapsforsøk på lite barn

En mann i 30-årene er tiltalt for å prøve å drepe ei lita jente ved å dytte papir ned i halsen på henne. Barnets mor er tiltalt for barnemishandling. Selve drapsforsøket skal ha skjedd i april 2020, men først i november i fjor ble mannen pågrepet og varetektsfengslet.

NRK - 12 mar 23 kl. 00:57

Fire siktet for drapsforsøk etter voldshendelse på T-banen i Oslo

Fire personer er siktet for drapsforsøk og én for medvirkning til drapsforsøk etter voldshendelse på T-banen i Oslo. Hendelsen skjedde i halv ni-tiden lørdag kveld – Politiet har pågrepet fem menn etter knivstikkingen på Tøyen T-bane lørdag kveld, sier kriminalleder Morten Kalhagen til VG. Han forteller at fire av dem er siktet for drapsforsøk, mens den siste er siktet for medvirkning til forsøk på drap..

NRK - 16 maj 22 kl. 14:31

Dømt for drapsforsøk

To menn er dømt for drapsforsøk på Toppe i Bergen i november 2020. En mann ble kastet utfor en altan i en høyblokk. En 47-åring er dømt til tolv års forvaring og en 41-åring er dømt til åtte år og seks måneder i fengsel, skriver BT.

NRK - 24 maj 22 kl. 10:06

Skjerpa tiltalen

Under sin prosedyre skjerpa aktor Inger Myklebust tiltalen i saka mot mannen som er tiltalt for valdtekt og drap på Helen Luel Asefaw i Molde i november. Tidlegare har han i tillegg vore tiltalt for to drapsforsøk på ein annan åstad i nærleiken. Dette er no auka til tre drapsforsøk.

NRK - 29 jun 23 kl. 14:28

Kvinne tiltalt for drapsforsøk

En kvinne i 50-årene er tiltalt for drapsforsøk og frihetsberøvelse, skriver Bergens Tidende. Den tiltalte skal ha forsøkt å kvele en kvinne i 40-årene i november i fjor, skriver avisa. Drapsforsøket skal ha foregått i den fornærmedes bolig, der den tiltalte blant annet skal ha forsøkt å kvele vedkommende med en pute.

NRK - 12 aug 22 kl. 12:13

Mann i 20-årene siktet for drapsforsøk etter vold på Grønland

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter en voldshendelsen på Grønland onsdag. Det melder Aftenposten. En mann ble alvorlig skadet.

NRK - 15 okt 22 kl. 17:08

Ny pågripelse to år etter drapsforsøk på Haugenstua

Over to år etter at en mann i 20-årene ble angrepet med macheter på Haugenstua i Oslo, skal politiet ha pågrepet en ny mann i saken. Den 23 år gamle mannen ble varetektsfengslet i to uker fredag ettermiddag – siktet for drapsforsøk, skriver Avisa Oslo og Romerikes Blad. Ifølge avisene ble fire menn med tilknytning til et gjengmiljø på Lørenskog i vinter dømt til flere år i fengsel for drapsforsøk etter en grov voldsepisode med machete på Haugenstua.

NRK - 22 mar 23 kl. 13:41

To nye siktet etter skytingen på Grim i Kristiansand

En mann og en kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk, etter at en mann i 20-årene i februar ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt mot utenfor Meny på Grim i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Tidligere er en mann i 20-årene pågrepet i saken.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Separatistleder: Utbryterrepublikken Karabakh vil slutte å eksistere

Utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh vil slutte å eksistere 1. januar 2024. Da vil også alle statlige institusjoner i regionen bli lagt ned.

NRK - 15 minutter siden

Regjeringen vil styrke grønn omstilling med 15 milliarder

Regjeringen foreslår å styrke virkemidlene for grønn omstilling på 15 milliarder kroner. Det skal skje gjennom en kombinasjon av egenkapital, garantier, lån og tilskudd. Det sa stasminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse torsdag.

NRK - 1 time siden

Ni år gammel gutt påkjørt av bil

Politiet har rykket ut etter melding om at en ni år gammel gutt på sykkel er påkjørt av en bil. Påkjørselen har skjedd i Hillevågsveien i Stavanger. Gutten fremstår som lettere skadd.

NRK - 30 minutter siden

Ukraina hevder å ha skutt ned nær samtlige russiske droner

Ukrainske styrker skjøt ned 34 av 44 russiske droner i et større droneangrep natt til torsdag, hevder det ukrainske luftforsvaret. Dronene ble oppdaget langs svartehavskysten og lenger inn i landet, opplyser talsperson for Ukrainas sørlige militærkommando, Nataliya Gumenijuk. – Russland stopper ikke presset og jakten på nye taktikker, nemlig bruk av masseangrep.

NRK - 45 minutter siden

September den dødeligste måneden i Sverige

11 personer er drept med skytevåren i Sverige i løpet av september måned. Det gjør september til den dødeligste måneden i Sverige siden politiet begynte å føre statistikk i 2016, skriver SVT. De to siste skytedrapene skjedde onsdag kveld og natt til torsdag.

NRK - 1 time siden

Mindreårig gutt påkjørt av bil

Politiet har rykket ut etter melding om at en mindreårig gutt på sykkel er påkjørt av en bil. Påkjørselen har skjedd i Hillevågsveien i Stavanger. Gutten fremstår som lettere skadd.

NRK - 1 time siden

Se politisk kvarter kl 07.45

NRK - 1 time siden

Ingen pågrepet etter dobbeltdrap

Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter at en mor og en datter ble funnet døde i en leilighet i Kristiansand onsdag. – Vi har ikke pågrepet noen i løpet av natten. Etterforskningen fortsetter for fullt utover dagen, sier operasjonsleder Jarle Nilsen til NRK.

NRK - 1 time siden

Truga med å drepe politifolk- må i fengsel

Ein sunnfjording i 40- åra er dømt til fengsel i 12 månader etter fleire lovbrot. Han må også betale 8692 kroner i erstatning. Mannen blei dømd for fleire trugslar mot ei kvinne som jobba i det offentlege helsevesenet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com