Nettavisen

Wednesday, 06 December, 08:29

Nyheter om Nettavisen

NRK - 28 nov 23 kl. 14:15

Ukrainske medier: Kona til ukrainsk etterretningssjef forsøkt forgiftet

Kona til Ukrainas militære etterretningstjeneste er blitt forsøkt forgiftet med tungmetaller, skriver den ukrainske Nettavisen Babel. Marianna Budanova jobber som rådgiver for Kyivs borgermester Vitalij Klitsjko. Etter at tilstanden hennes forverret seg, er hun innlagt på sykehus, der hun får behandling, ifølge Babel.

Klartale - Igår: 08:27

Menn jukser mer enn kvinner

Kvinnelige studenter jukser mindre. Bare seks prosent innrømmer at de har jukset. Det skriver Nettavisen.

Klartale - 21 nov 23 kl. 15:15

Priskrig på julevarer er i gang

Priskrigen på julemat i matbutikkene er i gang. Det skriver Nettavisen. Extra har kuttet prisene.

NRK - 20 nov 23 kl. 12:52

Nettavisen: Spleis gjenåpner «Bamsegutt»-innsamling

Spleis har besluttet å gjenåpne pengeinnsamlingen til mannen som er hovedperson i NRK-dokumentaren «Ingen elsker bamsegutt». Det skjer etter et hastemøte mandag, skriver Nettavisen. På Spleis nettsider står det nå: «Det forventes at du setter deg godt inn i saken du ønsker å støtte, og at du er klar over at det er innsamler som er ansvarlig for innholdet som publiseres på spleisen».

Klartale - 01 dec 23 kl. 11:30

Mange er bekymret for om de klarer å betale regningene sine

Folk sliter med økonomien for tiden. Varer og tjenester blir dyrere. Det blir også folks lån.

NRK - 01 dec 23 kl. 10:42

Norge fordømmer henrettelsen av 17-åring i Iran

17 år gamle Hamidreza Azari ble forrige fredag henrettet i Iran for et drap han skal ha begått som 16-åring, oppplyser Iran Human Rights. Norske myndigheter kaller det et brudd på folkeretten. – Norge synes det er svært kritikkverdig at Iran fortsatt henretter mindreårige, sier statssekretær Andreas Kravik (Ap) i Utenriksdepartementet til Nettavisen.

NRK - 30 nov 23 kl. 21:08

Arfan Bhatti begjærer seg løslatt mot kausjon

Arfan Bhatti, som er siktet for medvirkning til terrorangrepet i Oslo i fjor sommer, har begjært seg løslatt fra fengsel i Pakistan mot kausjon. Bhatti begjærte seg løslatt under et rettsmøte torsdag. Advokat John Christian Elden bekrefter opplysningene.

NRK - 26 nov 23 kl. 12:00

Medier: 13 israelere skal frigis av Hamas søndag

Israel opplyser at de har fått en liste over navn med gisler som ventes å bli frigitt fra Gazastripen søndag. Flere medier melder at det er snakk om 13 israelere. Statsminister Benjamin Netanyahus kontor opplyser at de pårørende er varslet, skriver Haaretz.

NRK - 26 nov 23 kl. 08:09

Sjømatnæringen tjener milliarder på svak krone

Sjømatrådet anslår at 12 milliarder kroner årets verdivekst i sjømatnæringen skyldes en svakere norsk krone. Fra januar til oktober i år økte verdien på norsk sjømat som selges til utlandet, med 18 milliarder kroner til totalt 141,5 milliarder kroner. Der er rekordmye, melder E24.

VG - 24 nov 23 kl. 09:56

Faktisk.no: Johan Golden misbrukes i falsk krypto-reklame

En falsk artikkel i Nettavisen-drakt som hevder at komiker Johan Golden har tjent seg rik på kryptovaluta spres på sosiale medier. Nå sier Golden at han vil saksøke Facebook..

NRK - 23 nov 23 kl. 14:18

Hundre fuskesaker kan bli behandlet på nytt

Fem rettssaker kan påvirke hvor mange studenter som vil få sine fuskesaker behandlet på nytt. Kunnskapsdepartementet har gitt beskjed om at Felles klagenemnd må behandle noen fusksaker på nytt. Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch sier at de har hatt en foreløpig gjennomgang, og at opp mot hundre saker kan bli gjenopptatt.

NRK - 23 nov 23 kl. 14:11

Sier de har funnet løsning for å få «Bamsegutt» hjem

Live Aanestad Vold, som startet innsamlingsaksjonen for å få «Bamsegutt» og familien hjem til Norge, sier de nå har funnet en løsning. – Vi har landet en måte å få «Bamsegutt» hjem på. Det er på ingen måte det offentlige som har bidratt til dette, forklarer hun til Nettavisen.

Aftenposten - 23 nov 23 kl. 12:18

Får flengende kritikk etter Klæbo-uttalelser

RUKA (VG) Nettavisen-kommentator Ernst Lersveen refser Arild Monsens utspill om Johannes Høsflot Klæbo..

VG - 23 nov 23 kl. 12:17

Får flengende kritikk etter Klæbo-uttalelser

RUKA (VG) Nettavisen-kommentator Ernst Lersveen refser Arild Monsens utspill om Johannes Høsflot Klæbo..

Klartale - 23 nov 23 kl. 12:02

Over 16.000 har fått tilbud om å få pengene tilbake

TV-serien «Ingen elsker Bamsegutt» på NRK rørte norske TV-seere.Folk ga penger til Bamsegutt og familien gjennom en spleis. De ville hjelpe dem tilbake til Norge.

NRK - 23 nov 23 kl. 11:03

«Bamsegutt»-innsamling: Over 16.000 har fått tilbod om å få pengane tilbake

Alle dei 16.000 som har gjeve pengar til aksjonen «Hjelp bamsegutt med familie hjem», får tilbod om å få pengane tilbake, seier kommunikasjonssjef Tone Mesna i Spleis til Nettavisen. – Vi sender ut fellesmail til alle med ein refusjonskode til kvar brukar, der dei får tilbod om å få pengane tilbake, seier ho.

NRK - 20 nov 23 kl. 12:52

Spleis gjenåpner «Bamsegutt»-innsamling

Spleis har besluttet å gjenåpne pengeinnsamlingen til mannen som er hovedperson i NRK-dokumentaren «Ingen elsker bamsegutt». Det skjer etter et hastemøte mandag, skriver Nettavisen. På Spleis nettsider står det nå: «Det forventes at du setter deg godt inn i saken du ønsker å støtte, og at du er klar over at det er innsamler som er ansvarlig for innholdet som publiseres på spleisen».

NRK - 17 nov 23 kl. 18:45

Rettssak mot Abida Rajas eksmann utsatt

Overgrepssaken mot Abida Rajas eksmann er utsatt av Oslo tingrett fordi påtalemyndigheten ikke vet hvor den tiltalte mannen oppholder seg. Saken skulle egentlig starte i Oslo tingrett tirsdag 21. november, men kun tre dager før har statsadvokaten bedt om at den utsettes, noe den har blitt, skriver Nettavisen.

NRK - 17 nov 23 kl. 15:20

Amedia kutter rundt 30 årsverk

Mediekonsernet Amedia må kutte om lag 30 årsverk i sine regionale salgs- og annonseselskaper. – Den negative makroøkonomiske utviklingen påvirker Amedia på lik linje med resten av mediebransjen, med sterk kostnadsvekst kombinert med kraftig fall i annonseinntektene. Samtidig fortsetter det strukturelle skiftet fra papir til digitale flater, sier konserndirektør for mediehus i Amedia, Morten Nilsen, til Kampanje.

NRK - 16 nov 23 kl. 23:26

En drept og flere skadet i Kherson

Et russisk angrep i byen Kherson torsdag skal ha ført til at en 75 år gammel kvinne døde, mens hun var i hjemmet sitt. Minst åtte andre ble skadet, deriblant en 15 år gammel jente, sier byens guvernør Oleksandr Prokudin. Det skriver Nettavisen The Kyiv independent.

NRK - 16 nov 23 kl. 23:26

To drept og flere skadet i russisk bombeangrep i Kherson

To personer ble drept i et russisk bombeangrep i byen Kherson torsdag, melder nyhetsbyrået Reuters. Deriblant en 75 år gammel kvinne, som var i leiligheten sin. Minst åtte andre ble skadet, deriblant en 15 år gammel jente, sier byens guvernør Oleksandr Prokudin.

Dagbladet - 16 nov 23 kl. 14:55

TV 2-profil går av

Den kjente TV 2-journalisten Elin Sørsdahl har takket ja til et tilbud om tidligpensjon og vil gå av i september 2025, melder Nettavisen..

Klartale - 15 nov 23 kl. 11:58

Anbefaler å styre unna flere tannkremer

«Puss, puss, så får du en suss», synger Trond Viggo Torgersen. Men noen tannkremer kan være skadelig for helsa, ifølge Forbrukerrådet.De har testet 33 tannkremer.

NRK - 13 nov 23 kl. 21:41

ADHD-medisin mangler over hele landet

Flere personer som har reseptbelagt ADHD-medisin, har denne høsten opplevd trøbbel med å få hentet ut det de har fått utskrevet. – Mangel på legemidlene med lisdeksamfetamin har rammet mange pasienter med ADHD. Det har vært vanskelig å få tak i legemidlene hele høsten, og Legemiddelverket vurderer mangelsituasjonen som alvorlig, sier overlege Ingrid Aas i Legemiddelverket Nettavisen.

NRK - 13 nov 23 kl. 14:09

Amedia-nettaviser er nede

For øyeblikket er alle Amedia sine nettaviser nede. Det gjelder alle lokalaviser i hele landet. Blant annet Budstikka, Avisa Oslo, Akershus Amtstidene, Nettavisen og Romerikes Blad.

NRK - 09 nov 23 kl. 22:50

Oslo-lege dømt til fengsel for å ha filmet lettkledde ansatte

En nå pensjonert lege i Oslo er dømt til 30 dagers ubetinget fengsel for å ha filmet kvinnelige kolleger mens de skiftet fra jobbklær. Mannen i 60-årene vil anke dommen fordi han og forsvarer Tom Barth-Hofstad mener retten feilaktig har tillagt ham et seksuelt motiv, skriver Nettavisen. (NTB).

NRK - 07 nov 23 kl. 14:48

Forsvaret bistår i evakueringsarbeid

Forsvaret bistår Utenriksdepartementet å forberede en eventuell evakuering av nordmenn fra Gaza, skriver Forsvarets forum. – Detaljer rundt hva vi bidrar med, hvem og hvor ønsker vi på nåværende tidspunkt ikke gå inn på, men vi bistår UD som leder dette nasjonalt, skriver Hanne Olafson, talsperson for Forsvarets operative hovedkvarter (FOH), i en e-post til Nettavisen. Opp mot 250 nordmenn eller personer med tilknytning til Norge oppholder seg i Gaza, sa utenriksminister Espen Barth Eide på mandag..

NRK - 05 nov 23 kl. 11:32

Populær Tesla kan bli forbudt for unge sjåfører

Et nytt førerkortdirektiv som er på trappene i EU, kan gi en aldersgrense på 21 år for flere populære biler, blant annet Tesla Y. I det nye førerkortdirektivet kan det bli aktuelt å dele det vanlige førerkortet, klasse B, inn i B og B+. I så fall er det kun B+ som gir grønt lys til å kjøre biler på over 1800 kg.

NRK - 01 nov 23 kl. 22:11

Forsvaret underviser ukrainere i etterretning

Forsvarets høgskole har hatt etterretningskurs med ukrainske soldater som skal trene soldatene i å gi etterretningsstøtte til militære operasjoner. En gruppe på tolv offiserer som selv er hovedlærere eller instruktører, deltok denne høsten på etterretningskurset, melder Nettavisen..

Klartale - 30 okt 23 kl. 08:25

Vanskelig å få tak i viktig medisin

Noen sykdommer behandles med antibiotika. Det gjelder ofte infeksjoner som er bakterielle.Men i vinter kan det bli vanskelig å få tak i Apocillin.

NRK - 30 okt 23 kl. 06:34

Stortinget endra vallova

Det blir ikkje lenger mogeleg å endre på vallistene ved stortingsval ved stryke eller krysse av kandidatar. Stortinget gjorde vedtaket om å endre vallova før sommaren, skriv Nettavisen. I dag må ein kandidat ha personstemmer frå 50 prosent av veljarane for å rykke opp på stortingslista.

NRK - 29 okt 23 kl. 01:39

Kraftig uvær i Ukraina – fire personer døde

Kraftig uvær førte til at fire personer mistet livet i Ukraina lørdag, flere ble skadd. Tre av de døde hørte hjemme i Kyiv, mens den fjerde i Dnipropetrovsk-regionen, melder myndighetene i Ukraina. Vindkast med opp til 90 kilometer i timen, førte blant annet til at 250 trær ble veltet i hovedstaden.

NRK - 14 okt 23 kl. 18:32

Gjert Ingebrigtsen har engasjert Elden

Gjert Ingebrigtsen har engasjert John Christian Elden i konflikten med friidrettsforbundet, skriver Nettavisen. Norges Friidrettsforbund har besluttet at Gjert Ingebrigtsen, som trener Narve Gilje Nordås, ikke får akkreditering til kommende mesterskap. Friidrettstreneren som er far og tidligere trener til Jakob Ingebrigtsen har i flere måneder hatt en åpen konflikt med Norges Friidrettsforbund.

NRK - 26 okt 23 kl. 01:09

Zelenskyj tror russisk droneangrep var rettet mot atomkraftverk

20 personer ble skadet i et russisk drone angrep i den ukrainske byen Slavuta i Khmelnytskyj regionen natt til onsdag. I sin kveldstale sier president Volodymyr Zelenskyj at han tror russiske styrker hadde som mål å treffe atomkraftverket som ligger i området. Flere av vinduene ved anlegget ble knust som følge av eksplosjonene, skriver Nettavisen The Kyiv Independent.

NRK - 24 okt 23 kl. 03:19

Russisk domstol forlenget varetekten for russisk-amerikansk journalist

En russisk-amerikansk journalist som anklages for å ha brutt Russlands lover om utenlandske agenter, har fått varetektsfengslingen forlenget til 5. desember. Alsu Kurmasheva jobber for Nettavisen Tatar-Bashkir, som får økonomisk støtte av den amerikanske Kongressen og er en del av Radio Free Europe (RFE).

NRK - 09 okt 23 kl. 10:24

Elever fra folkehøgskole i Nordland sitter fast i Tel Aviv

14 elever som går på Helgeland folkehøyskole har siden lørdag sittet i bomberom i den nest mest folkerike byen i Israel. Det melder Nettavisen. Ifølge avisen er elevene i Israel i forbindelse med et samarbeid med Israelsmisjonen.

NRK - 04 okt 23 kl. 22:35

Nettavis: Ukrainske spesialstyrker har gjennomført angrep på russisk-okkuperte Krim

Ukrainske spesialstyrker har gjennomført et angrep på russisk-okkuperte Krim, ifølge en kunngjøring fra Ukrainas militære etterretning (HUR) via en video som ble publisert 4. oktober. Det skriver Nettavisen The Kyiv Independent.

Klartale - 04 okt 23 kl. 11:15

Flere mener Erna Solberg bør trekke seg

Erna Solberg har fått mye kritikk den siste tiden. Årsaken er saker som handler om habilitet. Hennes mann kjøpte aksjer mens hun var statsminister.

NRK - 14 okt 23 kl. 18:34

Sian-demonstrasjon ble avsluttet av politiet

Lørdag ettermiddag ble en demonstrasjon holdt i Oslo sentrum av Stopp islamiseringen av Norge (Sian) avsluttet av politiet, skriver VG. Sian demonstrerte ved Nationaltheatret i Oslo, bare noen få hundre meter unna Utenriksdepartementet, der Palestinakomiteen holdt en støttedemonstrasjon for Palestina. Sian demonstrerte i omtrent 50 minutter, før de ble fjernet av politiet, skriver VG.

NRK - 10 okt 23 kl. 13:21

Mann i 70-årene ilagt besøksforbud mot Märtha Louise og hennes døtre

En mann i 70-årene har fått forlenget besøksforbud mot prinsesse Märtha Louise og hennes tre døtre. Besøksforbudet ble ilagt i sommer, og nå er det stadfestet av Oslo tingrett, skriver Nettavisen. Forbudet gjelder både overfor prinsesse Märtha Louise, Maud Angelica Behn, Leah Isadora Behn og Emma Tallulah Behn.

NRK - 15 sep 23 kl. 19:31

Nettavisen Verdinytts Facebook-side var nede i tre timer

Fredag ettermiddag ble Facebook-sidene til den kristne Nettavisen Verdinytt stengt i tre timer. Facebook-siden ble stengt rundt klokken 13, skriver Nettavisen selv. «Dette skyldes at Verdinytt bryter standardene våre», skal det ha stått.

NRK - 08 okt 23 kl. 11:24

Medier: Mann åpnet ild mot turister

To israelere og en egypter ble drept da en mann åpnet ild mot turister i Egypt, melder flere av landets medier. Angivelig var det en politimann som åpnet ild. Mannen er pågrepet, ifølge TV-kanalen Extra News, som har tette bånd til egyptiske sikkerhetstjenester.

NRK - 07 okt 23 kl. 22:53

Israelsk militæroffiser drept

Det israelske militæret melder at en militæroffiser ble drept under en konfrontasjon med Hamas lørdag, melder Nettavisen Haaretz..

NRK - 06 okt 23 kl. 14:50

Alliansen mister statsstøtten

Partiet Alliansen mister all statlig støtte, har Partilovnemnda bestemt, melder Filter Nyheter. Et ferskt vedtak fra Partilovnemnda slår fast at «Alliansen – Alternativ for Norge» ikke oppfyller minstekravene for å motta statlig partistøtte, ifølge Nettavisen. Partiet, som ledes av Hans Jørgen Lysglimt Johansen, har siden 2017 fått om lag 1,5 millioner kroner i partistøtte.

NRK - 04 okt 23 kl. 04:13

Russiske angrep ved Sumy-regionen

Russiske styrker skal ha angrepet åtte samfunn langs Sumy-regionen tirsdag. Det ble meldt om eksplosjoner i Khotin, Mykolaivka, Krasnopillia, Velyka Pysarivka, Bilopillia, Yunakivka, Shalyhune og Esman. Det melder den lokale militæradministrasjonen, skriver Nettavisen The Kyiv Independent.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com