NRK > Nyheter

Saturday, 24 September, 18:32

NRK - 15 sep 22 kl. 21:39

134 drept i flom i Sudan

Dødstallet fortsetter å stige etter regnsesongen i Sudan i Nordøst-Afrika. Det skriver nyhetsbyrået AFP. Ifølge lederen for Sudans sivilberedskap, Abdul-Jalil Abdul-Rahim, har 20 personer mistet livet i flom bare den siste uken. Dermed har totalt 134 personer dødd siden mai. I tillegg opplyser FN i sin flomrapport for Sudan om at nesten 17.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sudan, Nordøst-Afrika, AFP, Sudans, Jalil Abdul-Rahim, FN

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 134, drepti , flomi , Sudan
Klartale - 04 jun 22 kl. 06:00

Dette er verdens glemte kriser

Ny rapport har rangert verdens ti mest glemte kriser med folk på flukt. Kongo er på toppen av lista, mens Burkina Faso, Kamerun, Sør-Sudan, Tsjad, Sudan, Nigeria, Burundi og Etiopia følger etter. Det er organisasjonen Flyktninghjelpen som har laget rapporten.

NRK - 24 jul 22 kl. 13:46

Ti døde i flom i Jemen

Søndag mistet ti personer livet i en flom som preger området rundt Jemens hovedstad Sana. Fire av de omkomne var barn, opplyser myndighetene i byen. De fire barna ble drept i en bygningskollaps, mens ytterligere seks personer døde da bilen deres ble feid bort av flom i et distrikt nær Sana, ifølge myndighetene i hovedstaden.

NRK - 29 maj 22 kl. 13:48

Demonstranter drept i Sudan

To demonstranter er drept av sikkerhetsstyrkene i Khartoum, og FNs spesialutsending fordømmer militærregimets maktbruk. Hundrevis av demokratiforkjempere demonstrerte lørdag i Sudans hovedstad, i protest mot militærkuppet i oktober og militærjuntaen som styrer landet. Demonstrantene ble møtt med store sikkerhetsstyrker som brukte tåregass og skjøt med skarpt.

Klartale - 29 aug 22 kl. 09:57

Over tusen døde som følge av flom i Pakistan

Minst 1.033 personer i Pakistan er døde som følge av flom. Tallet er fra myndighetene, og ble delt med media søndag morgen.

Klartale - 04 sep 22 kl. 06:30

Ekstrem sommer skremmer klimaforsker

Endelig regnet det i Sichuan-provinsen i Kina. Men det regnet for mye. Jorden var knusk tørr.

NRK - 20 jul 22 kl. 23:07

105 drept i sammenstøt i Sudan

Dødstallene stiger i Sudan etter sammenstøt mellom to grupper delstaten Blånilen i forrige uke. Nå er 105 mennesker bekreftet døde. I tillegg til de 105 drepte er 291 personer såret etter sammenstøtene i delstaten sør i landet.

NRK - 07 jun 22 kl. 16:52

27 drept i sammenstøt i Sudan

Minst 27 mennesker er drept og mange er såret i etnisk motiverte kamphandlinger i Sudan. 16 mennesker ble drept nær Kolbus i Vest-Darfur da væpnede menn gikk til angrep på flere landsbyer og satte fyr på husene der. Strid om landrettigheter mellom fastboende bønder og nomader skal ha ligget bak.

NRK - 27 jul 22 kl. 04:43

Lufthansa-streiken i gang – minst 134.000 passasjerer rammes

I grålysningen startet 20.000 Lufthansa en streik som skal vare i et drøyt døgn. Det rammer 134.

E24 - 27 jul 22 kl. 06:08

Lufthansa-streiken i gang – minst 134.000 passasjerer rammes

I grålysningen startet 20.000 Lufthansa en streik som skal vare i et drøyt døgn. Det rammer 134.

Aftenposten - 27 jul 22 kl. 06:08

Lufthansa-streiken rammer minst 134.000 passasjer. 13 fly til og fra Norge er innstilt

I grålysningen startet 20.000 Lufthansa en streik som skal vare i et drøyt døgn. Det rammer 134.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Tolvåring slått og lugga i heis

Ein tolv år gamal gut er slått, lugga og kalla stygge ting i ein heis i Loddefjord, melder politiet. Han vart og teke bilete av medan dette pågjekk. Eldre ungdommar på anslagsvis 13-14 år står bak ugjerninga, ifølgje politiet.

NRK - 15 minutter siden

Alle gjort rede for etter hyttebrann i Sunnfjord

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en hytte i Sunnfjord. Alle i hytta er gjort rede for, opplyser politiet. Vest politidistrikt meldte klokken 17.

NRK - 15 minutter siden

Hyttebrann i Sunnfjord – uvisst om det er folk i hytta

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en hytte i Sunnfjord. Det er ikke kjent om det er folk i hytta, opplyser politiet. Vest politidistrikt meldte klokken 17.

NRK - 1 time siden

Nasa avlyser oppskyting av månerakett på grunn av orkanfrykt

Nasa ser seg nødt til å utsette oppskytingen av måneraketten Artemis 1 enda en gang. Tirsdagens planlagte oppskyting er avlyst på grunn av uvær, heter det. To tidligere forsøk måtte avbrytes i siste øyeblikk, blant annet på grunn av drivstofflekkasjer som det ikke lyktes å fikse i tide.

NRK - 1 time siden

77-åring funnet omkommet

Den 77 år gamle mannen som ble meldt savnet torsdag formiddag i Ringebu i Innlandet ble lørdag formiddag funnet omkommet. Det melder politiet på Twitter..

NRK - 1 time siden

Arizona vil gjeninnføre abort-forbud fra 1864

Arizona kan håndheve et nær totalforbud mot abort som ikke har vært brukt på 50 år, slår en amerikansk dommer fast. Delstatens justisminister jubler. Det hvite hus omtaler rettskjennelsen i Arizona som «katastrofal, farlig og uakseptabel».

NRK - 1 time siden

Jonas Gahr Støre takker Svindal

Statsminister Jonas Gahr Støre takker den tidligere alpinisten Aksel Lund Svindal for åpenheten om sin kreftsykdom. – Aksel følte en endring i kroppen, oppsøkte lege, fikk beskjed om at han hadde testikkelkreft og rask behandling på sykehus. Han skriver at menn bør bli flinkere til å snakke om egen helse.

NRK - 1 time siden

Lærerstreiken: Partene møtes igjen hos Riksmekleren søndag

Lørdag ettermiddag var partene i lærerstreiken tilbake hos Riksmekleren for å prøve å finne en løsning på den fastlåste konflikten. Møtet er ferdig for dagen, men vil forsette på søndag..

NRK - 3 timer siden

Brente hijaber i stor markering mot Iran foran Stortinget

Mange hundre personer møtte opp for å støtte iraneres kamp mot prestevelde og ufrihet foran Stortinget lørdag. Både hijaber og flagg ble satt i fyr. Bakteppet for demonstrasjonen var skjebnen til 22 år gamle Mahsa Amini, som døde i varetekt etter å ha blitt pågrepet av Irans moralpoliti, angivelig for feil bruk av hijab.

NRK - 2 timer siden

Jazz-legenden Pharoah Sanders er død

Jazzsaksofonisten Pharoah Sanders (81) er død, melder AFP. Han var kjent for sin unike spillestil og mange samarbeid med John Coltrane..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com