AFP

Monday, 15 July, 15:21

Nyheter om AFP

NRK - 15 timer siden

Ni drept av bilbombe i Somalia under EM-finalen

Det har vært en kraftig eksplosjon i Somalias hovedstad Mogadishu. Det skjedde på en kafé som viste EM-finalen i fotballen, melder AFP. Søndag kveld ble det meldt at fem personer er døde og 20 såret, ifølge lokale medier som siterer politiet på stedet.

NRK - Igår: 09:09

AFP: Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Ifølge nyhetsbyrået AFP har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza..

NRK - Igår: 09:09

Usikkert om Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Nyhetsbyrået AFP meldte søndag at har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza. Senere meldte derimot nyhetsbyrået Reuters at de ikke hadde trukket seg fra samtalene. Begge byråene viser til kilder i Hamas.

NRK - 25 jun 24 kl. 14:06

AFP: Demonstranter har stormet parlamentet i Kenya

Nyhetsbyrået AFP sier demonstranter har kommet seg inn i en bygning knyttet til parlamentet i Nairobi. Det brenner i bygningen, ifølge Sky news og AFP Mange skal være såret etter at politiet skjøt mot demonstranter, ifølge Amnesty International Kenya. Et øyevitne sier til nyhetsbyrået Reuters at det er flere lik utenfor bygget.

VG - 10 jul 24 kl. 11:59

AFP: Israel slipper flygeblader over Gaza by og ber alle innbyggerne om å forlate byen

Det israelske militæret slipper onsdag flygeblader over Gaza by der det står at alle innbyggerne må forlate byen, opplyser en journalist fra nyhetsbyrået AFP..

NRK - 07 jul 24 kl. 17:22

Høy valgdetakelse i Frankrike

Valgdeltakelsen i andre runde av det franske parlamentsvalget er adskillig høyere i år enn ved forrige valg i 2022, melder AFP og Reuters. Klokken 17 lokal tid hadde 59,39 prosent av velgerne stemt, ifølge Reuters. Tall fra innenriksdepartementet viser imidlertid 61,4 prosent, skriver AFP.

NRK - 06 jul 24 kl. 19:15

Tyskland stenger flybase i Niger

Tysklands forsvarsdepartement melder lørdag at den tyske flybasen i Niger vil bli stengt den 31. august. Innen da vil alle stasjonerte soldater og ansatte på flybasen bli trukket tilbake, og det militære samarbeidet med det afrikanske landet vil bli avsluttet, skriver AFP.

NRK - 20 jun 24 kl. 12:25

AFP: Over 1000 døde etter ekstrem varme i Mekka

Ekstreme temperaturer skal ha ført til over at 1000 personer er døde under årets Hajj i Saudi-Arabia, ifølge en AFP-opptelling. Pilegrimsferden Hajj er en av islams fem søyler, det vil si religiøse plikter. Målet for pilegrimsferden er Kaba i moskeen i byen Mekka i Saudi-Arabia.

NRK - 03 jul 24 kl. 16:40

Israel godkjenner annektering av landområder i den okkuperte Vestbredden

Området Israel har godkjent, og nå varsler at de skal annektere, er på 12,7 kvadratkilometer på den okkuperte Vestbredden, melder nyhetsbyrået AFP. Finansminister Bezalel Smotrich kunngjorde at området i Jordan-dalen nå er «statlig eiendom», til tross for internasjonalt press mot Israels bygging av ulovlige bosettinger. Denne beslutningen vil sannsynligvis føre til økt spenning og protester, spesielt i lys av den pågående krigen i Gaza, skriver AFP..

NRK - 03 jul 24 kl. 15:06

Medier: Hizbollah-kommandant drept i israelsk angrep

En høytstående Hizbollah-kommandant er drept i et israelsk luftangrep mot et kjøretøy ved byen Tyr sør i Libanon, opplyser flere kilder til AFP og Reuters. Nyhetsbyrået Reuters siterer to ikke navngitte sikkerhetskilder på opplysningen om onsdagens angrep. AFP siterer en kilde som sier at en Hizbollah-kommandant med ansvar for en av de tre sektorene sør i Libanon er drept i et israelsk angrep mot en bil i Tyr.

NRK - 30 jun 24 kl. 20:12

AFP: Ytre høyre ligger an til flertall i andre valgomgang

Nasjonal samling ligger an til å få 34 prosent i første valgomgang. Nyhetsbyrået AFP melder at ytre høyre-partiene ligger an til flertall i den andre valgomgangen..

NRK - 12 timer siden

Finalen i Copa America utsatt minst en halvtime

Finalen mellom i Copa America er utsatt i minst en halvtime grunnet supporterkaos, melder AFP. Finalen mellom Argentina og Colombia skulle startet klokka 02.00 norsk tid.

NRK - 12 timer siden

Finalen i Copa America utsatt en halvtime

Finalen mellom i Copa America ble utsatt i en halvtime grunnet supporterkaos, melder AFP. Det ble problemer da publikum skulle inn på stadion. Bilder derfra viser fotballsupportere som bryter sikkerhetsporter ved stadion i Florida.

NRK - 14 timer siden

Trump har ankommet landsmøtet

Trump har ankommet det republikanske landsmøtet i Milwaukee. Det melder AFP. Det skjer et døgn etter at han ble skutt i Pennsylvania..

NRK - 15 timer siden

Eksplosjon i Mogadishu der folk så EM-finale

Det har vært en kraftig eksplosjon i Somalias hovedstad Mogadishu. Det skjedde på en kafé som viste EM-finalen i fotballen, melder AFP. Det er så langt ikke meldt om sårede eller drepte..

NRK - 15 timer siden

Fem døde i eksplosjon i Mogadishu under EM-finalen

Det har vært en kraftig eksplosjon i Somalias hovedstad Mogadishu. Det skjedde på en kafé som viste EM-finalen i fotballen, melder AFP. Fem personer er døde og 20 såret, melder lokale medier som siterer politiet på stedet.

NRK - 21 timer siden

Hamas avviser at de trekker seg fra våpenhvileforhandlinger

Hamas avviser at de trekker seg fra samtalene om våpenhvile i Gaza etter det israelske angrepet mot Khan Younis lørdag, som tok livet av minst 90 palestinere. Tidlig søndag morgen meldte nyhetsbyrået AFP at ikke-navngitte kilder i Hamas hevdet gruppen hadde brutt forhandlingene med Israel om våpenhvile på Gazastripen. Senere søndag avviser imidlertid ledelsen i Hamas at dette er tilfelle..

NRK - Igår: 11:51

Åtte parterte kvinner funnet på søppelfylling i Kenya

Kenyansk politi har startet etterforskning etter å ha funnet flere parterte lik i en søppelfylling i hovedstaden Nairobi, skriver AFP. Hittil har åtte lik blitt hentet ut, alle av dem kvinner..

NRK - I førrgår: 14:14

Zelenskyj kommenter Bidens Putin-glipp

Da USAs president Joe Biden skulle introdusere Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under en tale på torsdag, kalte han ham for «Putin», før han rettet på seg selv. Lørdag kommenterer Zelenskyj glippen. Han ser ikke ut til å ta det tungt, og kaller det en feil, ifølge AFP..

NRK - I førrgår: 11:26

Minst 20 skal være drept sør i Gaza

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 20 personer er drept i et israelsk angrep mot en leir med fordrevne palestinere sør i Gaza. Det skriver AFP. Tallene er ikke uavhengig bekreftet.

NRK - I førrgår: 11:26

Minst 71 skal være drept sør i Gaza

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 71 personer er drept og 289 såret i et israelsk angrep mot flyktningleiren Al-Mawasi sør i Gaza. Det skriver AFP. Tallene er ikke uavhengig bekreftet.

NRK - 27 jun 24 kl. 13:00

AFP: Politiet i Kenya skyter gummikuler mot demonstranter

Politiet skyter gummikuler mot demonstranter som igjen har samlet seg i Kenyas hovedstad Nairobi, melder nyhetsbyrået AFP. Tidligere ble det meldt at politiet brukte tåregass for å spre demonstrantene. Demonstrantene samlet seg torsdag i et forretningsområde i sentrum av byen, der det også er utplassert opprørspoliti.

NRK - 12 jul 24 kl. 12:14

Russland avviser planer om å ta livet av tysk våpensjef

Kreml avviser at de har planlagt å ta livet av livet av toppsjefer i europeisk forsvarsindustri. Det skriver nyhetsbyrået AFP. CNN meldte torsdag at det var planer om å ta livet av flere toppsjefer i europeisk forsvarsindustri, deriblant Armin Papperger i tyske Rheinmetall.

NRK - 12 jul 24 kl. 12:06

EU mener X bryter loven

Sosiale medier-plattformen X (tidligere Twitter) villeder brukerne sine med de blå verifisert-merkene sine, mener EU. Det skriver nyhetsbyrået AFP. De mener også at disse merkene er i strid med EU-regler.

NRK - 12 jul 24 kl. 08:39

Fire personar drukna på veg frå Frankrike til Storbritannia

Fire personar drukna i Den engelske kanalen då dei prøvde å komma seg frå Frankrike over til Storbritannia. Det seier franske styresmakter ifølge nyheitsbyrået Reuters. Ifølge nyheitsbyrået AFP falt fleire migrantar i sjøen då dei prøvde å kryssa kanalen.

NRK - 12 jul 24 kl. 06:18

66 personar sakna i Nepal

66 menneske er sakna etter at to bussar vert tekne av eit jordskred og feia ut i ei elv i Nepal, seier lokale styresmakter ifølge AFP. Redningsarbeidarar har prøvd å finna bussane, men kraftig regn har gjort det vanskeleg, skriv NTB. Ulukka skjedde i 3-tida natt til fredag.

NRK - 12 jul 24 kl. 04:57

Franske rugbyspillere avhøres om voldtekt i Argentina

To franske landslagsspillere i rugby skal avhøres om voldtekt av en kvinne i Argentina, melder AFP. Kvinnen ble lagt inn på sykehus torsdag. De to ble overført fra Interpols hovedkvarter i Buenos Aires til byen Mendoza hvor overgrepet skal ha skjedd lørdag.

NRK - 11 jul 24 kl. 15:23

Kenyas president sparker nesten hele kabinettet

William Ruto, presidenten i Kenya, har avskjedighet nesten hele sitt kabinett på grunn av omfattende protester mot regjeringen, sier han torsdag i en uttalelse. Det inkluderer både statsadvokaten og alle ministre, skriver AFP. Utenriksminister Musalia Mudavadi og visepresident Rigathi Gachagua har imidlertid fått beholde postene sine.

NRK - 11 jul 24 kl. 15:23

Kenyas president sparker nesten hele regjeringen

William Ruto, presidenten i Kenya, har avskjedighet nesten hele sitt kabinett etter omfattende protester mot regjeringen, sier han torsdag i en uttalelse. Det inkluderer både statsadvokaten og alle ministre, skriver AFP. Utenriksminister Musalia Mudavadi og visepresident Rigathi Gachagua har imidlertid fått beholde postene sine.

NRK - 11 jul 24 kl. 15:12

Russland setter Julia Navalnaja på terrorliste

Tirsdag ble det kjent Julia Navalnaja har blitt etterlyst av russiske myndigheter, anklagd for «deltakelse i en ekstremistgruppe». Nå er Navalnaja også satt på landets liste over terrorister og ekstremister, ifølge AFP. Navalnaja er enken til den døde russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj.

NRK - 25 jun 24 kl. 14:06

AFP: Demonstranter har brutt gjennom barikader ved parlamentet i Kenya

Nyhetsbyrået AFP sier demonstranter har kommet seg inn i en bygning knyttet til parlamentet i Nairobi. Mange skal være såret etter at politiet skjøt mot demonstranter, melder nyhetsbyrået. Et øyevitne sier til nyhetsbyrået Reuters at de har sett brann fra parlamentsbygningen, og at det er flere lik utenfor bygget.

NRK - 11 jul 24 kl. 04:42

Kina åtvarar Nato

Nato bør slutte å hausse opp den såkalla Kina-trusselen. Det seier ein talsperson for Kina sin delegasjon til EU. Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg sa i går at Kina si støtte til Russland forlengar krigen i Ukraina.

NRK - 10 jul 24 kl. 17:08

George Clooney oppfordrer Biden til å trekke seg

Hollywood-stjernen George Clooney, som er en stor bidragsyter til Demokratene, ber Joe Biden trekke seg fra presidentvalgkampen, melder nyhetsbyrået AFP..

Klartale - 10 jul 24 kl. 13:53

Palestinere blir bedt om å dra

Et angrep traff landsbyen Abasan øst for Khan Younis. Rakettene traff rett utenfor inngangen til al-Awda-skolen.Minst 19 mennesker ble drept, mens 53 ble skadd.

NRK - 10 jul 24 kl. 11:01

Iran: Dømt til døden for ran

To menn har blitt dømt til døden i Iran, etter å ha utført et væpnet ran på en motorvei i april. Det skriver AFP. En tredje mann ble dømt til 25 års fengsel i forbindelse med ranet.

NRK - 10 jul 24 kl. 10:44

Armenia og Aserbajdsjan på meklingsmøte i USA

Utenriksminstrene fra Armenia og Aserbajdsjan skal møtes i Washington D.C onsdag for en ny runde med fredsforhandlinger, skriver AFP som siterer det armenske utenriksdepartementet. Landene har kjempet i lang tid over kontrollen over Aserbadsjsjans utbryterregion Nagorno-Karabakh, som i hovedsak har hatt armenske innbyggere.

NRK - 09 jul 24 kl. 21:09

Frankrikes tidligere førstedame siktet

Frankrikes tidligere førstedame Carla Bruni-Sarkozy er siktet i forbindelse med ulovlig valgkampstøtte i 2007 fra Libyas daværende diktator Muammar Gaddafi, skriver AFP. Ifølge en kilde ved fransk påtalemyndighet mistenkes tidligere president Nicolas Sarkozys kone for å ha skjult beviser og for å ha vært i kontakt med andre involverte i saken i den hensikt å begå lovbrudd. 56-åringen nektes nå å ta kontakt med de øvrige involverte i saken, med unntak av ektemannen.

NRK - 09 jul 24 kl. 02:42

Argentina: Franske rugbyspillere fengslet for overgrep

To spillere fra Frankrikes rugbylandslag ble arrestert i Argentina mandag etter en anklage om seksuelle overgrep, sa en rettstjenestemann i Mendoza-provinsen til nyhetsbyrået AFP. Det er få detaljer om saken. Det franske landlaget er på turné i Argentina..

NRK - 09 jul 24 kl. 00:50

Israels forsvar sier terrorister gjennomførte angrep fra Gaza-skole

Det israelske forsvaret (IDF) opplyser at israelske styrker har slått til mot terrorister som gjennomførte angrep fra en skole i Nuseirat på Gazastripen. – For kort tid siden gjennomførte det israelske luftvåpenet, basert på etterretningsopplysninger og med bruk av presisjonsvåpen, angrep mot flere terrorister som skjulte seg i en skolebygning i Nuseirat-området, der de gjennomførte terroraktiviteter, sto det i en uttalelse fra IDF natt til tirsdag. En kilde ved sykehuset al-Awda i Nuseirat sier til det franske nyhetsbyrået AFP at sykehuset hadde mottatt flere sårede mennesker etter et angrep mot en skole ledet av FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA).

NRK - 08 jul 24 kl. 16:09

Le Pens kronprins til EU-parlamentet

Jordan Bardella, som er partileder for franske Nasjonal samling (RN), skal lede den nye partigruppa Patrioter for Europa i EU-parlamentet. Det opplyser franske og italienske EU-politikere til nyhetsbyrået AFP. Partigruppa ble lansert av Ungarns statsminister Viktor Orban og hans parti Fidesz.

NRK - 22 jun 24 kl. 16:30

To døde etter demonstrasjoner i Nairobi

En 21 år gammel demonstrant skal være død etter å ha blitt truffet av en beholder med tåregass sist torsdag, melder nyhetsbyrået AFP. – Han ble hastet til sykehus rund klokken seks på torsdag, og døde der, sa Ernest Cornel, en talsmann ved Kenyas menneskerettighetskommisjon, til AFP. Det er det andre dødsfallet som følge av demonstrasjonene, skriver nyhetsbyrået.

NRK - 08 jul 24 kl. 11:51

Fleire tusen soldatar frå Rwanda har kjempa i Kongo

I Kongo har mellom tre- og fire tusen soldatar frå Rwanda kjempa saman med M23-militsen. Det viser ein FN-rapport, ifølge nyheitsbyrået AFP. Opprørargruppa har i fleire år kontrollert delar av Øst-Kongo, og kampane i regionen har ført til at millionar av menneske har flykta.

NRK - 08 jul 24 kl. 01:10

Napoleons pistoler solgt for over 19 millioner

To pistoler som engang har tilhørt den franske keiseren Napoléon Bonaparte, ble søndag solgt for 1.69 millioner euro. Noe som tilsvarer rundt 19,3 millioner millioner norske kroner, ifølge auksjonshuset Osenat, melder AFP.

NRK - 06 jul 24 kl. 19:35

Burkina Faso, Mali og Niger inngår «forbund»

Juntalederne i Burkina Faso, Mali og Niger har inngått et nytt «forbund» etter å ha møttes til sitt første toppmøte, ifølge AFP. Det skjer etter at de brutt med den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas, skriver NTB. Juntalederne skal ha bestemt seg «for å ta et skritt nærmere større integrasjon mellom medlemsstatene», heter det i en uttalelse.

NRK - 05 jul 24 kl. 20:24

«Beryl» har rykket ned til tropisk storm

Rekordorkanen som har herjet Karibia denne uken har svekket seg betydelig. Nå er «Beryl» en tropisk storm, med vindstyrke på omtrent 24 meter i sekundet, skriver CNN. På sitt sterkeste var den en kategori 5-orkan, det høyeste nivået amerikanske myndigheter opererer med.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com