AFP

Wednesday, 20 October, 17:32

Nyheter om AFP

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 13:59

Regionshovudstad blir angripen

Etiopiske styrkar har utført flyangrep mot hovudstaden til Tigray-regionen Mekele, opplyser humanitære og diplomatiske kjelder til nyheitsbyrået AFP. – Luftangrep no i Mekele, skriv ein hjelpearbeid på SMS til AFP måndag ettermiddag. Opplysninga frå hjelpearbeidaren, som uttaler seg anonymt, blir stadfesta av ei anna humanitær kjelde, to diplomatar og ein talsperson for opprørarane, skriv nyheitsbyrået..

NRK - 08 okt 21 kl. 13:46

Minst 50 drepne i eksplosjon

Minst 50 personar er drepne i eksplosjonen i ein sjiamuslimsk moské i byen Kunduz i Afghanistan. Det opplyser sjukehuskjelder til AFP. Eksplosjonen inntrefte under fredagsbønna, der mange deltok.

NRK - 2 timer siden

Nalvanyj får EU-pris

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har fått Sakharov-prisen. Det melder NTB/AFP. Sakharov-prisen er EU-parlamentets gjeveste pris og har gått til en rekke menneskerettighetsforkjempere siden 1988.

NRK - 6 timer siden

Nytt etiopisk flyangrep i Tigray

Etiopias militære gjennomførte eit flyangrep mot Tigrays hovudstad Mekele onsdag, melder AFP. I tillegg til lokale kjelder opplyser også humanitære og diplomatiske kjelder om angrepet, som er det andre denne veka..

NRK - 7 timer siden

Tyskland fordømmer testrakett

Tyskland seier dei på det sterkaste fordømmer Nord-Koreas prøveskyting av ein ny type ballistisk missil frå ubåt. – Nord-Korea har nok ein gong brote forpliktingane sine og truga tryggleiken internasjonalt og regionalt, sa ein talsmann for UD til AFP..

NRK - 7 timer siden

Tidlegare Farc-leiar arrestert

Den tidlegare sjefen for Farc-geriljaen, Rodrigo Granda, er arrestert i Mexico, seier Colombias forsvarsminister Diego Molano. Mexicanske styresmakter stadfestar arrestasjonen overfor AFP. Granda var etterlyst gjennom Interpol for kidnapping, kriminell verksemd og forsettleg drap, ifølge Molano..

NRK - 9 timer siden

Over 100 døde i flaum

Minst 116 personar er døde etter fleire dagar med flaum og ras i India og Nepal, melder AFP. I tillegg er det meldt om mange sakna. – Det regner framleis mange stader.

NRK - 16 timer siden

Nord-Korea bekrefter ny missiltest

Nord-Korea bekrefter at landet gjennomførte en prøveskyting av det som omtales som en ny type ballistisk missil fra en ubåt tirsdag. Nyheten gjør at det blir avholdt et krisemøte i FNs sikkerhetsråd onsdag, ifølge AFP. Ifølge diplomatiske kilder var det USA og Storbritannia som kalte inn til møtet.

NRK - 16 timer siden

Krisemøte i FN etter ny missiltest

Nord-Korea stadfestar at landet gjennomførte ei prøveskyting av det som vart kalla ein ny type ballistisk missil frå ein ubåt tysdag. Nyheita gjer at det blir halde krisemøte i FNs tryggingsråd onsdag, ifølgje AFP. Ifølgje diplomatiske kjelder var det USA og Storbritannia som kalla inn til møtet.

NRK - Igår: 21:19

Bekrefter luftangrep mot Mekele

Tigray-regionens hovedstad Mekele er rammet av etiopiske flyangrep, opplyser øyenvitner. Det statlige nyhetsbyrået i Etiopia bekrefter angrepene. Minst tre personer er ifølge øyenvitner drept.

NRK - I førrgår: 14:06

Colin Powell er død

Tidlegare utanriksminster i USA, Colin Powell, er død. Det stadfestar familien hans, melder AFP. Han døde etter komplikasjonar i forbindelse med covid-19..

NRK - 17 okt 21 kl. 15:41

Macron mintes ofre for massakre

For 60 år siden ble flere titalls algeriere drept av fransk politi i Paris. Nå fordømmer president Emmanuel Macron massakren og sier det var en forbrytelse, skriver NTB som siterer AFP. Det er første gang at en fransk president omtaler hendelsen som en forbrytelse.

NRK - 17 okt 21 kl. 13:28

Iran klare for atomsamtalar torsdag

Iran er klare til å ta opp att samtalane om ein ny atomavtale torsdag, seier eit iransk parlamentsmedlem til AFP. Dåverande president Donald Trump trekte USA ut av atomavtalen med Iran i 2018. Den nye administrasjonen gjorde eit forsøk på å ta opp att samtalane i april, men forsøket stranda i juni.

NRK - 17 okt 21 kl. 09:23

Hindra kapring av oljetankar

Eit iransk marinefartøy stansa laurdag eit forsøk på å kapre to iranske oljetankarar i Adenbukta utanfor kysten av Jemen, melder AFP. Statleg iransk TV melde laurdag at kaprarane kom i fem hurtiggåande småbåtar og hadde avansert utstyr..

NRK - 17 okt 21 kl. 04:59

Amerikanske misjonærer kidnappet

Rundt 15 amerikanske misjonærer er kidnappet på Haiti. Det opplyser en lokal sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP..

NRK - 16 okt 21 kl. 16:10

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 16 okt 21 kl. 11:14

Iran utset avretting

Iran har på nytt utsett avrettinga av Arman Abdolali, som er dømd til døden for eit drap han gjorde då han var 17 år, melder AFP. Den no 25 år gamle Abdolali blei gripen i 2014 og funnen skuldig i drap på kjærasten sin. Avrettinga skulle etter planen ha funne stad for ei veke sidan, men blei avlyst i siste liten.

NRK - 16 okt 21 kl. 09:09

IS stod bak angrep mot moske

Den ytterleggåande islamistgruppa IS har teke på seg skulda for fredagens sjølvmordsangrep mot ein moske i Kandahar i Afghanistan, melder AFP. Minst 47 menneske blei drepne i angrepet. Angrepet er det fjerde store IS-angrepet sidan Taliban kom til makta 1.

NRK - 16 okt 21 kl. 07:59

Myanmar utestengd frå toppmøte

Militærjuntaen i Myanmar får ikkje delta på det komande møtet i den søraustasiatiske samarbeidsorganisasjonen Asean, melder AFP. Organisasjonen meiner Myanmar ikkje har vist noko vilje til å lage ein fredsplan og ein plan for korleis landet skal bli eit demokrati. I staden vurderer Asean å invitere ein ikkje-politisk person som skal representere Myanmar under møtet..

NRK - 15 okt 21 kl. 20:23

Erklærer ensidig våpenhvile

President i Den sentralafrikanske republikk, Faustin-Archange Touadera, kunngjorde fredag ​​en ensidig våpenhvile i landets konflikt med opprørsgruppene. Det melder NTB/AFP. – Jeg har kommet for å kunngjøre slutten på militære operasjoner og alle væpnede aksjoner over hele landet fra og med i dag ved midnatt, sa Touadera på nasjonal radio fredag.

NRK - 15 okt 21 kl. 13:14

Fire migrantar døde i Spania

Fire migrantar er funne døde på kysten av Sør-Spania, melder den spanske kystvakta, ifølge AFP. Dei seier at dei også leitar etter 21 andre som ifølge tre overlevande er sakna. Kystvakta redda dei tre opp frå ein båt som var i ferd med søkke torsdag..

NRK - 15 okt 21 kl. 12:55

Mange drepne i fredagsbønna

Minst 32 personar er drepne og 53 såra i den kraftige eksplosjonen i ein sjiamuslimsk moske i byen Kandahar sør i Afghanistan, opplyser ein lege til AFP. Eksplosjonen i Fatemieh-moskeen skjedde under fredagsbønna. Det skal ha vore mange til stades i moskeen..

NRK - 15 okt 21 kl. 10:37

Dronning Elizabeth lei av klimaprat

Storbritannias dronning Elizabeth II er lei av statsleiarar som snakkar om kva dei vil gjere for å møte klimakrisa, men ikkje handlar. Då ho opna det walisiske parlamentet i Cardiff torsdag, fanga ein mikrofon opp ein kommentar frå den 95 år gamle monarken om det komande klimatoppmøtet i Glasgow, melder AFP. – Eg synest det er skikkeleg irriterande når dei berre pratar og ikkje handlar, sa ho.

NRK - 14 okt 21 kl. 22:02

OL-utøver drept – mann arrestert

Agnes Tirop (25) ble funnet død i sitt hjem denne uken. Tirop satte forrige måned ny verdensrekord på 10 kilometer gateløp. I OL ble hun nummer fire på 5000-meter.

NRK - 14 okt 21 kl. 19:54

Makulert bilde solgt for 215 mill.

«Love is in the bin», tidligere kjent som «Girl with balloon», av Banksy, ble i kveld auksjonert bort for 18,6 millioner pund, melder AFP. Det er omtrent 215 millioner norske kroner. «Girl with balloon» ble solgt i 2018 for nær 13 millioner kroner, men ble delvis makulert rett etterpå.

NRK - 14 okt 21 kl. 19:44

Store demonstrasjonar i Georgia

Titusenvis av georgiarar samla seg torsdag i hovudstaden for å krevje lauslating av den fengsla ekspresidenten og opposisjonsleiaren Mikheil Saakashvili. Ifølgje AFP deltok fleire enn 50.000 menneske.

NRK - 14 okt 21 kl. 15:44

150 drepne i Jemen

Fleire enn 150 personar er drepne i Jemen torsdag, skriv nyheitsbyrået AFP. Dei drepne skal vere jemenittiske opprørarar, melder nyheitsbyrået. Opprørarane har støtte frå Iran, og har prøvd å ta byen Marib i fleire dagar..

NRK - 14 okt 21 kl. 10:46

Dødstallet øker på Taiwan – 46 døde

Minst 46 personer er bekreftet døde etter en brann brøt ut i en 13 etasjer høy boligblokk på Taiwan. Det opplyser brannvesenet ifølge AFP. I tillegg er 41 skadde.

NRK - 12 okt 21 kl. 21:48

Evakueringsfly landet i Spania

Et nytt fly med afganske flyktninger har landet i Spania, melder AFP. Det skal ha vært 160 mennesker ombord. Flyet ankom fra Pakistan klokken 20:45 tirsdag.

NRK - 12 okt 21 kl. 20:53

Petito ble kvalt til døde

Obduksjonen av Gabrielle «Gabby» Petito har vist at hun ble kvalt til døde. Det kunngjorde rettsmedisiner Brent Blue i Teton County i delstaten Wyoming i USA tirsdag, melder AFP. Petito ble meldt savnet 11.

NRK - 11 okt 21 kl. 16:21

156 opprørarar drepne i Jemen

156 jemenittiske opprørarar er drepne sør for Marib i Jemen, skriv nyheitsbyrået AFP..

NRK - 11 okt 21 kl. 09:56

Lover nødhjelp til Afghanistan

USA lover nødhjelp til Afghanistan, men anerkjenner ikke Taliban som landets nye makthavere. Det skriver NTB som siterer AP og AFP. I helgen møtte utsendinger fra USA høytstående Taliban-ledere til samtaler i Qatar, de første siden opprørerne grep makten i Afghanistan i august.

Klartale - 11 okt 21 kl. 06:15

Mange damer sier fra om overgrep i fotball

Torsdag ble det spilt kamp NWSL igjen. Seks minutter ut i kampen mellom lagene Gotham FC og Washington Spirit ble det stopp i spillet. Da samlet lagene seg i midtsirkelen.

NRK - 09 okt 21 kl. 22:38

Nonne løslatt fra fangenskap i Mali

En nonne fra Colombia som ble kidnappet av jihadister i Mali i 2017, ble løslatt lørdag. Det opplyser administrasjonen til presidenten i Mali. Nonnen, som heter Gloria Cecilia Narvaez, blir hedret for sitt mot i perioden hun ble holdt fanget, skriver AFP.

NRK - 09 okt 21 kl. 09:27

100 sakna etter båtvelt i Kongo

Rundt 100 personar er døydde eller sakna etter ein båtvelt i Kongo. Det opplyser myndigheitene til AFP. Lokale myndigheiter stadfesta fredag at minst 55 personar døydde i ulykka, som skjedde i elva Kongo.

NRK - 09 okt 21 kl. 09:27

100 døde etter båtvelt i Kongo

Over 100 personar er døde eller sakna etter ein båtvelt i Kongo. Det opplyser myndigheitene til AFP. 51 døde personar har blitt funne sidan båten søkkte natt til tysdag.

NRK - 09 okt 21 kl. 01:06

USA og Taliban møtes i helgen

USA og Taliban skal lørdag møtes til samtaler for første gang siden amerikanerne og Nato trakk seg ut av Afghanistan i august. En amerikansk delegasjon vil møte høytstående Taliban-folk lørdag og søndag i Qatars hovedstad Doha, sier en talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet til AFP I august i år trakk vestlige styrker seg ut av Afghanistan. Det vestligstøttede afghanske regimet kollapset, og Taliban gjenerobret makten i landet, 20 år etter USAs invasjon.

NRK - 08 okt 21 kl. 22:43

Offensiv mot opprørere fra Tigray

Etiopiske styrker og deres allierte har satt i gang en bakke- og luftoffensiv mot opprørere fra Tigray i Amhara-regionen, opplyser humanitære kilder til AFP. Militæroperasjonen skal ha foregått i flere områder i Amhara torsdag og fredag, ifølge kildene. Det antydes også at regjeringsstyrkene kan være i ferd med å sette i gang en større offensiv mot opprørerne.

NRK - 08 okt 21 kl. 18:25

Etterforsker presidenten i Chile

Den chilenske påtalemyndigheten åpnet fredag ​​en etterforskning av president Sebastián Piñera om salg av et gruveselskap gjennom et firma eid av barna hans, skriver AFP. Informasjonen kom fram i Pandora dokumentene..

NRK - 08 okt 21 kl. 15:17

Gorbatsjov: – Gode nyheiter

Den tidlegare sovjetiske leiaren, Mikhail Gorbatsjov, seier at fredsprisutdelinga til journalistane Maria Ressa og Dimitrij Muratov var «gode nyheiter for verdas presse». – Denne prisen aukar pressens betydning i den moderne verda, seier han ifølge AFP. Avisa til Dmitirij Muratov, Novaja Gazeta, blei starta med prispengane som Gorbatsjov tok imot då han fekk fredsprisen i 1990..

NRK - 08 okt 21 kl. 15:05

Dødsstraff avskaffa i Sierra Leone

Dødsstraff er no formelt avskaffa i det afrikanske landet Sierra Leone. Det skriv AFP. I juli stemte fleirtalet i nasjonalforsamlinga for å endre lova slik at fengsel i 30 år eller livstid erstattar dødsstraff.

Klartale - 08 okt 21 kl. 14:04

Minst 50 døde i eksplosjon i Afghanistan

Det har vært en eksplosjon i en moské i Afghanistan. Minst 50 mennesker har dødd. Det forteller sykehus-kilder.

NRK - 08 okt 21 kl. 13:46

Minst 50 døde i eksplosjon

Minst 50 personar er drepne i eksplosjonen i ein sjiamuslimsk moske i byen Kunduz i Afghanistan. Det opplyser sjukehuskjelder til AFP..

VG - 08 okt 21 kl. 13:45

Eksplosjon under fredagsbønn – minst 100 drept eller skadet

En bombe skal ha gått av under fredagsbønnen i en moské nord i Afghanistan. Minst 50 er drept, melder AFP..

NRK - 08 okt 21 kl. 12:45

Bombeangrep mot moské i Afghanistan

Flere titalls mennesker skal være drept etter en eksplosjon i en sjiamuslimsk moské i byen Kunduz nord i Afghanistan. Det som trolig var en bombe rammet moskéen midt under fredagsbønnen. Innenriksminister Qari Sayed Khosti i Taliban-regjeringen bekrefter overfor AFP at det har vært en eksplosjon, men ga ingen videre detaljer..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt