AFP

Saturday, 13 April, 01:30

Nyheter om AFP

NRK - 1 time siden

Trump sier han vil vitne i «hysjpengesaken»

Dommeren i den såkalte hysjpenge-saken mot Donald Trump avviste fredag nok et forsøk fra ekspresidenten på å utsette saken. Trumps advokater argumenterte blant annet med at utvalget av jurymedlemmer kan ha fått med seg den eksepsjonelt skadelige nyhetsdekningen av saken. Dommer Juan Merchan var ikke overbevist.

NRK - 16 timer siden

AFP: Tre tenåringer pågrepet for terrorplaner i Tyskland

Tysk politi har pågrepet to tenåringsjenter og en gutt i Vest-Tyskland etter mistanke om at de hadde planer om å gjennomføre et islamistisk angrep, ifølge tysk påtalemyndighet. Det melder nyhetsbyrået AFP. De pågrepne er fra 15 til 16 år, og er ifølge påtalemyndigheten under «»sterk mistanke for å ha planlagt et islamistisk motivert terrorangrep, sier påtalemyndigheten i en uttalelse..

NRK - 31 mar 24 kl. 19:10

Opposisjonen i leiing i tyrkisk lokalval

Foreløpige tal viser at opposisjonen i Tyrkia leiar i lokalvalet i Istanbul og Ankara, melder statlege medium, ifølge AFP. Når om lag 20 prosent av stemmene er talde opp, leiar ordføraren i Istanbul med 49,6 prosent av stemmene, medan motstandaren, som blir støtta av president Recep Tayyip Erdogan, har fått 41,6 prosent av stemmene. I Ankara er 12 prosent av stemmene talde opp.

NRK - 27 mar 24 kl. 19:17

Kilde til AFP: Israel snur, vil likevel sende delegasjon til USA

– Netanyahus kontor har sagt at de ønsker å planlegge møtet som skal handle om Rafah, på nytt. Vi jobber nå med dem for å finne en passende dato, sier en høytstående tjenesteperson i USA til AFP. Personen uttaler seg anonymt.

NRK - 12 timer siden

Påstander om russiske utbetalinger til representanter i EU-parlamentet skal etterforskes i Belgia

Belgigsk påtalemyndighet har åpnet en granskning av mulig russisk innblanding i EU-parlamentet, sier Belgias statsminister Alexander De Croo fredag, iføgle AFP. Anklagene hevder EU-politikere tok betalt for å spre russisk propaganda. – Våre juridiske myndigheter har nå bekreftet at denne innblandingen skal granskes, sier De Croo..

NRK - 14 timer siden

Kina med Midtøsten-oppfordring til USA

Kinas utenriksminister Wang Yi og hans amerikanske motpart antony Blinken var diskuterte den spente situasjonen i Midtøsten i en telefonsamtale fredag, melder AFP. Her skal Wang Yi ha bedt USA om å «spillet en konstruktiv rolle» i Midtøsten. Bakteppet er det iskalde forholdet mellom Iran og Israel som følge av Israels angrep på Irans konsulat i Damaskus i Syra 1.

NRK - Igår: 10:33

Ukraina stemte for ny mobiliseringslov

Ukrainske lovgivere godkjente torsdag et lovforslag som innebærer at soldater med lang tjeneste ikke kan utskrives fra hæren. Dette har opprørt mange soldater og deres familier, skriver AFP. – Lovforslaget om mobilisering ble vedtatt i sin helhet, sier parlamentsmedlem Yaroslav Zheleznyak i et innlegg på Telegram..

NRK - Igår: 06:29

Pakistan: 17 drept i lastebilulykke

17 mennesker er drept og 41 skadet i en lastebilulykke i Pakistan, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - Igår: 06:29

Pakistan: 17 omkom i lastebilulykke

Minst 17 personer omkom og 41 ble skadd i en kollisjon da de var på pilegrimsreise i Pakistan, ifølge myndighetene. Ulykken skjedde rundt klokken 22 onsdag kveld i Hub-distriktet i Balutsjistan-provinsen, bekrefter lokale myndigheter til AFP..

NRK - Igår: 04:31

Sør-Koreas statsminister tilbyr seg å gå av etter valgnederlag

Sør-Koreas statsminister Han Duck-soo og flere topprådgivere til president Yoon Suk-yeol tilbyr seg å gå av etter nederlaget i onsdagens valg, melder AFP. Det melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Styringspartiet tapte stort i onsdagens valg på ny nasjonalforsamling..

NRK - 10 apr 24 kl. 00:48

Biden kritiserer Netanyahu

USAs president Joe Biden kritiserer Israels statsminister Benjamin Netanyahus Gaza-politikk i et intervju med den spanskspråklige TV-stasjonen Univision, ifølge nyhetsbyrået AFP. – Jeg mener at det han gjør er en feil. Jeg er ikke enig i fremgangsmåten hans, svarte Biden, da han ble spurt om Netanyahus håndtering av krigen.

NRK - 10 apr 24 kl. 00:48

Biden kritiserer Netanyahu: – Jeg mener at det han gjør er feil

USAs president Joe Biden kritiserer Israels statsminister Benjamin Netanyahus Gaza-politikk i et intervju med den spanskspråklige TV-stasjonen Univision, ifølge nyhetsbyrået AFP. – Jeg mener at det han gjør er feil. Jeg er ikke enig i fremgangsmåten hans, svarte Biden, da han ble spurt om Netanyahus håndtering av krigen.

NRK - 10 apr 24 kl. 00:48

Biden kritiserer Netanyahu: – Jeg mener det han gjør er feil

USAs president Joe Biden kritiserer Israels statsminister Benjamin Netanyahus Gaza-politikk i et intervju med den spanskspråklige TV-stasjonen Univision, ifølge nyhetsbyrået AFP. – Jeg mener det han gjør er feil. Jeg er ikke enig i fremgangsmåten hans, svarte Biden, da han ble spurt om Netanyahus håndtering av krigen.

NRK - 09 apr 24 kl. 13:37

USA har gitt beslaglagte iranske våpen til Ukraina

USA har gitt våpen og ammunisjon de beslagla fra Iran, til Ukraina, sier det amerikanske militæret tirsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP. De sier våpnene og ammunisjonen ble beslaglagt da det var på vei fra Iran til houthi-militsen i Jemen. Det er snakk om blant annet 5000 automatgeværer og skarpskyttergeværer, og over 500.

NRK - 09 apr 24 kl. 13:18

Aukar tryggleikstiltak før Champions League-kamp etter terrortruslar

Frankrike sett inn auka tryggleikstiltak før Champions League-kvartfinalen mellom PSG og Barcelona etter truslar frå terrororganisasjonen IS. Det seier franske styresmakter ifølgje nyheitsbyrået AFP. IS skal ha kome med truslar mot dei fire stadionane der kvartfinalane skal spelast, ifølgje den spanske sportsavisa Marca..

NRK - 09 apr 24 kl. 13:04

153 personar drepne i Gaza det siste døgnet

Totalt er no 33.360 palestinarar drepne sidan krigen i Gaza byrja, ifølgje palestinske helsestyresmakter. Det skriv nyheitsbyrået AFP.

NRK - 09 apr 24 kl. 12:47

Dommen mot Sveits er berre byrjinga, seier Greta Thunberg

Klimaforkjempar Greta Thunberg seier dommen mot Sveits i Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) berre er byrjinga, ifølgje nyheitsbyrået AFP. – Dette er berre byrjinga på klimasøksmål. Over heile verda er det fleire og fleire som tar styresmaktene sine til retten for å halde dei ansvarlege for handlingane sine, seier Thunberg.

NRK - 09 apr 24 kl. 12:23

Tre skal vere drepne i ukrainsk angrep mot Kherson

Tre personar skal vere drepne i eit ukrainsk angrep mot den russisk-kontrollerte delen av Kherson måndag, ifølgje dei russiskkontrollerte lokale styresmaktene. Det skriv nyheitsbyrået AFP..

NRK - 24 mar 24 kl. 09:35

Ukraina sier de har skutt og truffet to russiske skip i natt

Det ukrainske militæret melder at de har truffet to krigsskip på halvøya Krim, som Russland annekterte i 2014. Det melder Reuters og AFP. De skal også at de har truffet kritisk, russisk infrastruktur.

NRK - 08 apr 24 kl. 19:43

Reuters: Hamas avviser Israels våpenhvileforslag

Det melder Reuters, som skriver at Hamas har avvist det siste israelske våpenhvileforslaget som er lagt frem under samtaler i Kairo, ifølge en høytstående tjenestemann som nyhetsbyrået siterer. Avtalen skal omfatte løslatelse av israelske gisler og våpenhvile i Gaza, men nærmere detaljer om innholdet er ikke kjent. På den andre siden melder nyhetsbyrået AFP at en kilde i Hamas forteller at de studerer en våpenhvileavtale som vil føre til en seks ukers våpenhvile og at israelske kvinner og barn som gisler frigis i bytte mot opptil 900 palestinske fanger.

NRK - 08 apr 24 kl. 16:10

Unntakstilstand i deler av Russland på grunn av flom

To russiske regioner innfører unntakstilstand på grunn av flom, skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 08 apr 24 kl. 14:32

Slår alarm om OL-vannet

Veldedighetsorganisasjonen Surfrider Foundation hevder at vannkvaliteten i Seinen i Paris ikke holder mål, og mener at OL-utøverne risikerer helsen ved å konkurrere i Seinen i Paris. I et åpent brev kaller de det en «økende bekymring». – De vil svømme i forurenset vann og utsette seg for betydelig risiko for helsen, står det, ifølge NTB.

NRK - 08 apr 24 kl. 07:24

Minst 96 døde etter at ferge sank

Foreløpig er det meldt om 96 døde etter at ei ferge forliste i Mosambik, ifølge lokale myndigheter skriver AFP. I tillegg er 26 savnet, ifølge Mosambiks sjøfartsdirektorat. Mange barn skal være blant de døde.

NRK - 08 apr 24 kl. 03:24

Beordrer etterforskning av Elon Musk i Brasil

En høyesterettsdommer i Brasil beordret søndag etterforskning av milliardær Elon Musk etter at Musk kritiserte han, og anklaget ham for sensur, etter å ha blokkert kontoer mistenkt for å spre desinformasjon, skriver AFP. Dommer Alexandre de Moraes anklager X-eieren for «kriminell instrumentalisering av X», heter det, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 22 mar 24 kl. 23:59

Flere fordømmer terrorangrepet i Moskva

Flere europeiske statsledere fordømmer terrorangrepet i Moskva fredag kveld. Frankrikes president Emmanuel Macron sier at han fordømmer «terrorisme i alle sine former», melder Reuters. Italias statsminister Giorgia Meloni sier at «massakren på uskyldige sivile i Moskva er uakseptabel», melder AFP.

NRK - 21 mar 24 kl. 14:31

Tre drept i selvmordsangrep

Tre personer ble drept og tolv andre såret i et selvmordsangrep utenfor en bank i den sørlige afghanske byen Kandahar torsdag. – Det er vanlig at våre landsmenn samles der for å hente lønningene sine, sier direktør for informasjon og kultur Inamullah Samangani i Kandahar-provinsen til nyhetsbyrået AFP. Talsperson Abdul Mateen Qani i landets innenriksdepartement sier til AFP at en foreløpig rapport peker mot terrorgruppen IS (NTB)..

NRK - 21 mar 24 kl. 04:15

AFP: Eksplosjoner hørt i Kyiv

Eksplosjoner er hørt i sentrum av Ukrainas hovedstad Kyiv, melder AFP..

NRK - 21 mar 24 kl. 04:15

Ti personer skal være skadet i Kyiv etter rakettangrep

Ukrainas hovedstad Kyiv er ifølge ordfører Vitalij Klitsjko og det ukrainske luftforsvaret rammet av et russisk rakettangrep. Luftvernsystemet i byen skal ifølge Klitsjko ha fungert, men flere bygg skal være truffet av rester fra nedskutte raketter. Ifølge ham er ti personer så langt meldt skadet.

NRK - 06 apr 24 kl. 06:39

Ecuadors tidligere visepresident pågrepet i Mexicos ambassade

Ecuadors tidligere visepresident Jorge Glas er pågrepet inne i ambassaden til Mexico, som kort tid før innvilget ham politisk asyl. Det er kontoret til Ecuadors president som opplyser dette sent fredag lokal tid. Mexico varsler samtidig at de bryter de diplomatiske forbindelsene til Ecuador etter at landets myndigheter tok seg inn i ambassaden, skriver AFP.

NRK - 05 apr 24 kl. 13:17

Krev gransking etter angrep mot hjelpearbeidarar

World Central Kitchen krev gransking etter at sju hjelpearbeidarar mista livet i eit Israelsk angrep på Gazastripa måndag. Det skriv AFP. – Me krev at det blir oppretta ein uavhengig kommisjon for å etterforska drapa på våre WCK-kollegaer, skriv organisasjonen i ei utsegn.

NRK - 05 apr 24 kl. 12:33

Israel innrømmer «alvorlige feil» etter angrep på hjelpearbeidere

Det melder nyhetsbyrået AFP. Israel hevder de prøvde å treffe en Hamas-soldat da de i stedet for traff en kolonne med hjelpearbeidere fra World Central Kitchen. Det israelske militæret sparker to offiserer etter droneangrepet, ifølge AP.

NRK - 05 apr 24 kl. 11:28

Skal ha øydelagt russiske fly

Ukraina skal ha øydelagt minst seks russiske jagarfly som stod stasjonert i byen Morozovsk. Det seier ei ukrainsk forsvarskjelde til AFP. Flya skal ha blitt øydelagt ved bruk av dronar.

NRK - 05 apr 24 kl. 01:00

Israel åpner grenseovergang for nødhjelp

Regjeringen Israel åpner midlertidig for å slippe nødhjelp inn i Gaza via grenseoverangen Erez, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 05 apr 24 kl. 01:00

Israel åpner ny grenseovergang for nødhjelp

Regjeringen Israel åpner midlertidig for å slippe nødhjelp inn i Gaza via grenseoverangen Erez, melder nyhetsbyrået AFP. Åpningen av grenseovergangen er ifølge statsminister Benjamin Netanyahus kontor ett av flere umiddelbare tiltak for å få mer nødhjelp inn til Gazastripen. Grenseovergangen ble ødelagt i Hamas-angrepet i oktober, og den åpnes nå for første gang etter det.

NRK - 04 apr 24 kl. 21:40

Frankrike: 30 års fengsel etter Strasbourg-terroren

Det var i 2018 at en mann skjøt og drepte fem personer på et julemarked i Strasbourg. 11 personer ble også skadet. Gjerningspersonen Cherif Chekatt ble selv drept under en skuddveskling med politiet få dager senere, men fire andre personer ble også tiltalt i forbindelse med terrorangrepet.

NRK - 04 apr 24 kl. 13:07

Covid-pågripingar i fleire land

Myndigheitene pågreip 22 personar i fire europeiske land torsdag som ein del av ei etterforsking av eit mistenkt bedrag på 600 millionar euro. Pengane skal vere knytta til lån som blei gitt i samband med Covid-pandemien. Dusinvis av rassiaer blei utførte med arrestasjonar i Italia, Austerrike, Romania og Slovakia.

NRK - 04 apr 24 kl. 02:04

Minst tre drept i angrep mot politistasjon i Iran

Minst tre medlemmer av sikkerhetsstyrkene er drept i et angrep mot en politistasjon i byen Chabahar sør i Iran, melder statlige medier torsdag, ifølge AFP. Myndighetene omtaler angrepet, som skal ha blitt utført av gruppa Jaish ul-Adl, for et terrorangrep..

NRK - 03 apr 24 kl. 20:24

Anklager Israel for systematiske angrep på hjelpearbeidere

Hjelpeorganisasjonen World Central Kitchen (WCK) beskylder Israel for systematiske angrep på hjelpearbeidere på Gazastripen. Kokken José Andrés, som grunnla WCK, sier til nyhetsbyrået Reuters at hjelpearbeidere fra hans organisasjon ble angrepet «systematisk, bil for bil». Sju hjelpearbeidere ble drept i angrepet mandag.

NRK - 03 apr 24 kl. 13:10

Libanon: FN-observatørar skadde av landmine

Det var ei landmine som skadde tre FN-observatørar i Sør-Libanon førre veke. Det er den førebelse konklusjonen i etterforskinga det libanesiske forsvaret har gjennomført, melder AFP. Ein tenesteperson seier til nyheitsbyrået at det enno ikkje er klart kvar mina kom frå, og seier etterforskinga held fram.

NRK - 03 apr 24 kl. 13:03

EU etterforskar kinesiske solcelleprodusentar

EU har sett i gang etterforsking mot to kinesiskeigde solcelleprodusentar som dei mistenker kan ha fått subsidiar frå utlandet, melder AFP. Undersøkingane starta etter at det kom nye reglar i fjor som har som mål å hindre at utanlandske subsidiar hindrar rettferdig konkurranse i EU..

NRK - 18 mar 24 kl. 10:08

Reuters og AFP: Israel vil tilby Hamas seks uker våpenhvile mot frigivelse av gisler

Israel vil tilby Hamas seks ukers våpenhvile mot løslatelse av 40 israelske gisler, sier israelske tjenestemenn til Reuters og AFP. Forhandlingene skal begynne i Doha i Qatar mandag, opplyses det. (NTB).

NRK - 03 apr 24 kl. 10:35

Talet på døde etter jordskjelv i Taiwan stig

Minst sju menneske er døde og over 700 er skadde etter det som skal ha vore det verste jordskjelvet i Taiwan på 25 år, melder AFP. Det blei sendt ut tsunamivarsel i tre land som følge av det kraftige skjelvet, som skjedde natt til onsdag norsk tid..

NRK - 03 apr 24 kl. 10:17

Ugandisk domstol nektar å oppheve lov mot homofili

Grunnlovsdomstolen i Uganda seier dei ikkje vil oppheve ei svært streng lov mot homofili, melder AFP. Lova seier blant anna at homoseksuelle handlingar kan bli straffa med døden. Lova blei vedteken i mai i fjor, og har ført til protestar blant menneskerettsforkjemparar, FN og fleire vestlege land..

NRK - 03 apr 24 kl. 04:10

Japan nedgraderer tsunamivarsel etter jordskjelv

Japan har nedgradert tsunamivarselet som ble utstedt etter det kraftige jordskjelvet utenfor Taiwan, melder nyhetsbyrået AFP. Jordskjelvet hadde ifølge japanske meteorologimyndigheter en styrke på hele 7,7. Det ble anslått at øya Okinawa kunne få en tsunamibølge på opptil tre meter.

NRK - 02 apr 24 kl. 16:57

Guterres fordømmer angrep mot ambassade

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer angrepet mot det iranske konsulatet i Damaskus, melder AFP. Angrepet i den syriske hovedstaden skjedde mandag. Minst 13 personer, inkludert en høytstående iransk general.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com