AFP

Wednesday, 07 June, 07:10

Nyheter om AFP

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 14:14

Medier: Iran gjenåpner ambassaden i Saudi-Arabia

Iran gjenåpner tirsdag ambassaden i Saudi-Arabia, over sju år etter at den ble stengt, får nyhetsbyråene AFP og Fars opplyst. I midten av mars i år ble de to landene enige om å gjenopprette forholdet etter år med fiendtlighet. Avtalen ble meglet fram av Kina.

NRK - 01 jun 23 kl. 08:26

AFP: Åtte skadd i «uavbrutt bombing» av russisk grenseby

Åtte mennesker skal være skadd i byen Shebekino i den russiske regionen Belgorod på grensen til Ukraina etter «uavbrutt bombing». Det hevder guvernøren i området på Telegram, ifølge nyhetsbyrået AFP. Guvernør Vyacheslav Gladkov anklager Ukraina for å stå bak angrepene.

NRK - 31 maj 23 kl. 17:49

IAEA: Irans lager av anriket uran er 20 ganger over den avtalte grensen

Irans beholdning av anriket uran er 23 ganger mengden som er tillatt i tråd med atomavtalen fra 2015, går det fram i en FN-rapport nyhetsbyrået AFP har sett. Den totale beholdningen ble 13. mai anslått til 4744 kilo, går det fram i rapporten til Det internasjonale atomenergibyrået IAEA, ifølge nyhetsbyrået.

NRK - 09 maj 23 kl. 19:41

AFP: Journalist drepen i rakettangrep i Ukraina

Journalist for nyheitsbyrået AFP, Arman Soldin, er drepen i eit rakettangrep aust i Ukraina, melder nyheitsbyrået sjølv. Soldin var i Ukraina for dekke krigen for AFP..

NRK - 22 timer siden

Oversvømmelser i flere landsbyer ved ødelagt demning

Flere landsbyer langs elven Dnipro har blitt delvis eller helt oversvømt etter ødeleggelsene på Kakhovka-demningen i Ukraina, og evakueringer har begynt, melder nyhetsbyrået AFP. – Rundt 16.000 mennesker befinner seg i en kritisk sone, sier Oleksandr Prokudin, leder av militæradministrasjonen i Kherson.

NRK - Igår: 03:24

Minst 42 døde i flom og skred i Haiti

Minst 42 mennesker har mistet livet og 11 er savnet i Haiti. Voldsomme regnbyger utløste flom og jordskred i helga. Uværet rammet sju av landets ti provinser.

NRK - I førrgår: 02:45

Skolejenter druknet etter at en båt kantret i Guinea

Minst syv skolejenter druknet etter at en båt kantret i Guinea i Afrika, opplyser landets utdanningsminister. Jentene var på vei til opptaksprøver for sitt syvende skoleår, da de krysset Niger-elven søndag. Ifølge lokalbefolkningen kantret båten på grunn av for mye vekt om bord.

NRK - I førrgår: 12:04

Kjent aktivist pågrepet i Hongkong

Politiet i Hongkong har pågrepet en kjent aktivist med kallenavnet «Bestemor Wong», opplyser reportere fra nyhetsbyrået AFP. Alexandra Wong (67) ble arrestert da hun kom med blomster til en plass hvor det tidligere år er blitt holdt minnemarkeringer for massakren på Tiananmen-plassen i Beijing. Hun er en av Hongkongs mest fremtredende demokratiaktivister.

NRK - 03 jun 23 kl. 18:41

USA oppfordrer til fred i Senegal

Utenriksdepartementet sier de er «triste» på vegne av den oppblussede volden i Senegal den siste tiden, melder AFP. De oppfordrer partene til å snakke sammen på en fredfull måte, skriver de i en uttalelse. Det sier USA etter at 15 personer mistet livet i et sammenstøt mellom politiet og opposisjonen i Senegal..

NRK - 03 jun 23 kl. 12:42

Tre israelske soldater skutt og drept på grensen til Egypt

Det Israelske forsvaret opplyser lørdag om en skuddveksling på grensen til Egypt. Videre opplyser det at «sikkerhetshendelsen skjedde i Sørkommandoens Paran-divisjon. Det er to ofre, en mann og en kvinne.

NRK - 03 jun 23 kl. 03:30

USAs forsvarsminister sier dialog med Kina er helt avgjørende

USAs forsvarsminister Lloyd Austin mener at dialog mellom USA og Kina er helt «essensielt». Det melder nyhetsbyrået AFP. – Åpne kommunikasjonslinjer med Kina er avgjørende.

NRK - 30 apr 23 kl. 13:36

AFP: FN-diplomater holder hemmelig krisemøte om Afghanistan

FNs generalsekretær António Guterres skal mandag møte internasjonale diplomater på et hemmelig sted i Doha i Qatar for å diskutere utviklingen i Afghanistan, melder AFP. Situasjonen blir stadig verre i det sentralasiatiske landet, der Taliban-regimet har skapt verdens største humanitære katastrofe. Ifølge AFP er det spesielt Talibans innskrenking av jenter og kvinners rettigheter som bekymrer FN og Guterres.

NRK - 02 jun 23 kl. 22:45

Minst 120 døde og flere hundre skadet i togulykke

Antall personer som har mistet livet i en togulykke i delstaten Odisha øst i Inda har økt til minst 80 og rundt 850 er skadet og sendt til sykehus, opplyser statssekretær i Odisha Pradeep Jena til nyhetsbyrået AFP. Flere timer etter ulykken jobbet redningsmannskaper med å få ut flere hundre personer som var trolig satt fast i vrakene av togvognene. Det fryktes at mange fler kan være fanget i togene.

NRK - 02 jun 23 kl. 22:45

Over 200 døde og flere hundre skadet i togulykke i India

Antall personer som har mistet livet i en togulykke i delstaten Odisha øst i Inda har økt over 200 og rundt 850 er skadet og sendt til sykehus, opplyser statssekretær i Odisha Pradeep Jena til nyhetsbyrået AFP. Flere timer etter ulykken jobbet redningsmannskaper med å få ut flere hundre personer som var trolig satt fast i vrakene av togvognene. Det fryktes at mange fler kan være fanget i togene.

NRK - 01 jun 23 kl. 15:39

Påtalemyndigheten mener Bataclan-terrorist er medskyldig i terrorangrep i Brussel

Franske Salah Abdeslam, som er dømt for jihadistmassakren i Paris i 2015, er medskyldig i terrorangrepene i Brussel året etter, mener belgisk påtalemyndighet. Abdeslam hjalp terrorcellen som utførte angrepene mot Zaventem-flyplassen og en metrostasjon der 32 mennesker ble drept, sa aktor Paule Somers. Han bør derfor dømmes deretter, selv om han ble pågrepet fire dager før angrepene ble gjennomført, sa Somers.

NRK - 01 jun 23 kl. 08:39

Zelenskyj på politisk toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Han var den første av opptil 47 europeiske ledere til å ankomme møtet, ifølge AFP.

NRK - 31 maj 23 kl. 16:47

EU-sjefen: Stor fremgang for Moldovas EU-medlemskap

Leder for EU-kommisjonen Ursula von der Leyen sier Moldova har gjort store fremskritt mot EU-medlemskap. Det skriver AFP..

NRK - 31 maj 23 kl. 16:08

EU og USA skal lage utkast til frivillige normer for utvikling av KI

EU og USA skal lage et utkast til frivillige normer for utvikling av kunstig intelligens i løpet av noen uker. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 31 maj 23 kl. 05:19

40 drept i angrep i Burkina Faso

Rundt 40 mennesker ble drept av jihadister vest i Burkina Faso, deriblant frivillige i en sivilforsvarsmilits, ifølge myndighetene i landet. Rundt 20 mennesker døde på lørdag da en væpnet gruppe ble angrepet ved Bourasso nær grensen til Malia, ifølge regionale myndigheter. En annen sikkerhetskilde og lokal innbygger opplyste til nyhetsbyrået AFP at rundt 20 andre ble drept i et angrep i samme region søndag.

NRK - 31 maj 23 kl. 02:54

Nord-Koreas satellitt havnet i sjøen

Tidlig onsdag skjøt Nord-Korea opp en militær rekognoseringssatellitt som styrtet i havet, ifølge statelige medier. Den skal ha styrtet i Vestsjøen da den mistet fart på grunn av utfordringer med motoren, melder nyhetsbyrået AFP. Rekognoseringssatellitt, kan være utstyrt med kameraer, radarer og avlyttingsutstyr som kan blant annet kan brukes til å overvåke militære aktiviteter i andre land.

Klartale - 27 nov 22 kl. 13:00

Disse heier fram lagene sine under fotball-VM

NASJONALSANG: Supportere for Ecuador holder hånden sin på hjertet under deres første kamp mot Qatar. Her synger laget nasjonalsangen sin. GLYN KIRK/AFPKYSS: To supportere fra Qatar er klar for kampen deres mot Ecuador.

NRK - 30 maj 23 kl. 23:45

Japan har sendt ut nødvarsel - ber innbyggere søke ly

Japan har sendt ut nødvarsel ved Okinawa etter mulig rakettoppskyting fra Nord-Korea, melder nyhetsbyrået AFP. Innbyggere i byen Okinawa blir bedt om å holde seg i dekning. Myndighetene i Sør-Korea advarer innbyggerne i hovedstaden Seoul om mulig evakuering.

NRK - 30 maj 23 kl. 23:45

Japan har sendt ut nødvarsel – ber innbyggere søke ly

Japan har sendt ut nødvarsel ved Okinawa etter mulig rakettoppskyting fra Nord-Korea, melder nyhetsbyrået AFP. Innbyggere i byen Okinawa blir bedt om å holde seg i dekning. Myndighetene i Sør-Korea advarer innbyggerne i hovedstaden Seoul om mulig evakuering.

NRK - 30 maj 23 kl. 14:29

Oljefondet vil stemme mot rene mannlige styrer i japanske firma

Oljefondet vil ikke lenger godta rene, mannlige styrer i selskaper de investerer i Japan. Det skriver nyhetsbyrået AFP. Dette er noe de allerede gjør i europeiske og nordamerikanske selskaper, for å fremme likestilling og mangfold.

Klartale - 30 maj 23 kl. 11:14

Unge tyrkere bekymret for nye år med Erdogan

Recep Tayyip Erdogan vant valget i Tyrkia. Han har allerede ledet landet i 20 år. Mange unge tyrkere håpet årets presidentvalg skulle gå annerledes.

NRK - 29 maj 23 kl. 17:29

Ukrainas parlament vedtok sanksjoner mot Iran

Det ukrainske parlamentet vedtok mandag flere omfattende sanksjoner mot Iran, skriver nyhetsbyrået AFP. Søndag ble det kjent at president Volodymyr Zelenskyj fremmet et lovforslag der landet vil innføre sanksjoner mot Iran i 50 år fremover. Bakgrunnen skal være det Ukraina mener er våpenleveranser fra Iran til Russland.

NRK - 28 maj 23 kl. 11:30

Russland åtvarar Vesten mot å sende jagarfly til Ukraina

Russlands utanriksminister Sergej Lavrov åtvarar Vesten mot å sende F-16 jagarfly til Ukraina, og kallar det ei uakseptabel opptrapping, melder AFP. – Det er utan tvil å leike med elden, seier han i eit utdrag frå eit intervju med russisk TV, som har blitt posta på sosiale medium..

NRK - 28 maj 23 kl. 09:36

Somalia innfører allmenn stemmerett ved neste valg

Det sier flere regjeringsmedlemmer i Somalia til AFP søndag. Det nye stemmesystemet vil bli introdusert under lokalvalgene i juni 2024, skriver byrået. Tidligere har landet hatt et komplekst indirekte stemmesystem.

NRK - 27 maj 23 kl. 21:13

Flere enn 1500 klimaaktivister arrestert i Haag

Mer enn 1500 miljøaktivister fra Extinction Rebellion ble lørdag arrestert i den nederlandske byen Haag, melder nyhetsbyrået AFP. Politiet har sagt i en uttalelse at de brukte vannkanoner for å bryte opp aktivistene, som blokkerte en av hovedveiene i byen. 40 av de arresterte vil bli siktet for vandalisme..

NRK - 27 maj 23 kl. 15:47

Den serbiske presidenten går av

President i Serbia og leder for landets største parti SNS (Serbias progressive parti), Aleksandar Vucic, annonserte lørdag at han går av som leder for partiet og som president i landet. Bakgrunnen skal være flere påstander om omfattende korrupsjon innad i partiet, skriver blant andre nyhetsbyrået AFP. Vucic (53) har vært enten president eller statsminister i det balkanske landet siden 2014.

NRK - 27 maj 23 kl. 15:47

Den serbiske presidenten går av som partileder

President i Serbia og leder for landets største parti SNS (Serbias progressive parti), Aleksandar Vucic, annonserte lørdag at han går av som leder for partiet. Bakgrunnen skal være flere påstander om omfattende korrupsjon innad i partiet, skriver blant andre nyhetsbyrået AFP. Vucic (53) har vært enten president eller statsminister i det balkanske landet siden 2014.

NRK - 10 maj 23 kl. 10:52

Nigeria: Minst 15 barn druknet da en båt kullseilet

15 barn er funnet druknet og 25 andre er savnet etter at en båt kullseilet i en elv nordvest i Nigeria. Det melder AFP Barna var på vei for å samle ved i skogen ved Shagari-elven da den overlastede båten de var i, gikk rundt. Det melder AFP..

NRK - 27 maj 23 kl. 04:19

Roger Waters etterforskes av tysk politi

Artisten Roger Waters, som var med på å grunnlegge Pink Floyd, blir etterforsket av tysk politi etter at han brukte en nazilignende uniform på scenen i Berlin. Bilder i sosiale medier viser Waters iført en lang, svart frakk med røde armbånd på scenen under en konsert på Mercedes-Benz Arena forrige uke. – Vi etterforsker på grunn av mistanke om oppfordring til hatytringer fordi klærne som ble brukt på scenen kan brukes til å forherlige eller rettferdiggjøre nazistyret, og dermed kan forstyrre den offentlige orden, sier politiets talsperson Martin Halweg til AFP.

NRK - 09 maj 23 kl. 19:41

AFP-journalist drepen i rakettangrep i Ukraina

Journalist for nyheitsbyrået AFP, Arman Soldin, er drepen i eit rakettangrep ved byen Tsjasiv Jar nær Bakhmut aust i Ukraina. Soldin arbeidde blant anna med videojournalistikk, og dekte krigen i Ukraina for det franske nyheitsbyrået..

NRK - 26 maj 23 kl. 07:42

Fransk politi har tatt i bruk tåregass mot klimaaktivistar

Fredag morgon brukte politi tåregass mot klimademonstrantar i den franske hovudstaden, skriv AFP. Demonstrantane protesterer mot det franske oljeselskapet TotalEnergies sine prosjekt i Uganda og Tanzania. Aktivistane sat utanfor selskapet sine lokale i Paris, og blokkerte folk frå å delta på eit møte..

VG - 09 maj 23 kl. 11:29

AFP: Saudi-Arabia-avtale i boks for Messi

Lionel Messis overgang til saudiarabisk fotball er i boks, opplyser en kilde til nyhetsbyrået AFP..

NRK - 25 maj 23 kl. 18:15

Frankrike: Flere pågrepet etter båtulykke i 2021

Fransk politi har pågrepet rundt 12 personer knyttet til kystvakten, etter båtulykken i Den engelske kanal i november 2021. 27 migranter omkom i ulykken. Flere av de arresterte er ansatt i militæret.

NRK - 25 maj 23 kl. 12:51

Tre personer drept i angrep i Nagano i Japan

En kvinne er drept og to politioffiserer er drept i Nagano i Japan. En mann gikk til angrep med skytevåpen og kniv, og har barrikadert seg i et hus. Det melder AFP.

NRK - 24 maj 23 kl. 11:30

Tariq Ramadan frikjent for voldtekt

Den kjente Oxford-professoren Tariq Ramadan er blitt siktet for voldtekt i en rettssak i Sveits. Det melder AFP: Han var tiltalt for å a voldtatt en sveitsisk kvinne på et hotellrom i Geneve i 2008. Ramadan er professor i islamske studier ved Oxford og en profilert samfunnsdebattant.

NRK - 24 maj 23 kl. 08:56

Tysk politi har gått til nasjonal aksjon mot klimaaktivister

Tysk politi har gått til en nasjonal aksjon mot klimaaktivister. Det melder nyhetsbyrået AFP, som siterer tyske myndigheter..

NRK - 07 maj 23 kl. 10:39

AFP: 154 nederlandske fotballsupportere er arrestert for antisemittiske rop

Politiet raidet en T-banestasjon like ved Ajax Amsterdams hjemmebane lørdag. Der ble 154 supportere arrestert etter å ha sunget antisemittiske sanger. Det skriver nyhetsbyrået AFP.

NRK - 23 maj 23 kl. 17:04

Frankrike forbyr kortdistanse flyruter

Frankrike innførte tirsdag et forbud mot innenriksflygninger på ruter der man kan ta tog på under 2,5 timer. Forbudet gjelder der det ofte går tog og der det er nok tog til å ta imot flypassasjerene som nå vil reise med tog. Ifølge AFP vil det være ruter mellom Paris og byer som Lyon, Nantes og Bordeaux som omfattes av de nye reglene.

NRK - 22 maj 23 kl. 15:12

Real Madrid har anmeldt rasisme mot Vinicius

Real Madrid har levert inn en anmeldelse om hatkriminalitet etter de angivelig rasistiske tilropene Vinicius Junior fikk rettet mot seg i helgen. Det opplyser den spanske storklubben på sin nettside. – Real Madrid viser sin sterkeste avsky og fordømmer hendelsene som fant sted mot vår spiller Vinicius Junior, skriver klubben.

Klartale - 22 maj 23 kl. 11:00

Kampene raser videre i Sudan

Kamper brøt ut i Sudan for over en måned siden. Kampen er mellom hæren og den paramilitære gruppen RSF. RSF er en tidligere militær-gruppe.

NRK - 21 maj 23 kl. 10:51

Tysk politi undersøker mulig forgiftning av eksilrussere

En journalist og en aktivist fikk helseproblemer etter et møte med dissidenter i Berlin. Tysk politi har nå startet undersøkelser av saken bekrefter en talsperson overfor AFP..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com