AFP

Tuesday, 21 September, 09:35

Nyheter om AFP

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 30 minutter siden

Lovar afghanske jenter skulegang

Jenter i Afghanistan skal snart få komme tilbake til skulane, lovar Talibans talsmann Zabiullah Mujahid overfor AFP. – Vi er i ferd med å avslutte ting. Det skjer så snart som mogleg, seier han.

NRK - 12 timer siden

Weinstein avviser nye anklager

Den fallerte filmmogulen Harvey Weinstein nektet straffskyld da han møtte i en rettssal i Los Angeles mandag, melder AFP. Han er tiltalt for seksuelle overgrep mot fem kvinner i Beverly Hills i årene 2004-2010. Weinstein soner allerede en dom i New York for voldtekt.

NRK - Igår: 08:49

Seier dei vann russisk val

Det regjerande partiet Foreinte Russland seier dei har vunne parlamentsvalet med to tredelars fleirtal, melder AFP. Opposisjonen meiner valet ikkje har vore reelt. Partisekretær Andrej Turtsjak fortalde reporterar at partiet hadde fått 315 av 450 medlemmane i parlamentet..

NRK - Igår: 22:48

Stor brann i migrantleir på Samos

En stor brann brøt ut i migrantleieren Vathy på den greske øya Samos søndag kveld, ifølge betjenter som jobber på stedet. Rundt 300 migranter venter på overføring til en ny leir mandag, som ble åpnet av migrasjonsministeren Notis Mitarachi, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 31 aug 21 kl. 06:33

Taliban: Seieren tilhører oss alle

– Gratulerer til Afghanistan... denne seieren tilhører oss alle, sa talsperson for Taliban Zabihullah Mujahid fra flyplassen i Kabul etter USAs uttrekning. Det melder nyhetsbyrået AFP.

NRK - 17 sep 21 kl. 20:34

Fjernet valg-app etter trusler

Apple fjernet Stem-smart-appen til den russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj etter hardt press fra russiske myndigheter, opplyser en kilde til AFP. Russiske myndigheter skal blant annet ha truet med å pågripe Apple-ansatte i Russland, ifølge nyhetsbyrået. Appen «Stem smart» råder russiske velgere til å samle seg bak de kandidatene som antas å ha størst sjanse til å slå noen av regjeringspartiets folkevalgte, i valget som startet fredag..

NRK - 17 sep 21 kl. 08:09

Kinesiske astronautar er tilbake

Etter eit 90 dagar langt oppdrag på ein romstasjon, kom dei tre kinesiske astronautane tilbake til Jorda fredag. Det er første gong kinesiske astronautar har vore så lenge i rommet. Landinga blei overført direkte på den statlege kringkastaren CCTV, melder AFP..

NRK - 17 sep 21 kl. 07:41

Uvaksinert Bolsonaro i FN

Brasils president Jair Bolsonaro seier han skal delta på FNs hovudforsamling i New York. Han er uvaksinert, og bryt med det lovverket i byen, melder AFP. Styresmaktene i New York har kravd at alle diplomatar og statsleiarar som deltek må vere vaksinerte mot viruset.

NRK - 16 sep 21 kl. 20:52

Nederlandsk minister går av

Nederlands utenriksminister Sigrid Kaag, går av etter den kaotiske evakueringen fra Kabul i Afghanistan, melder nyhetsbyrået AFP. – Parlamentet mener regjeringen handlet uansvarlig i evakueringsprosessen. Og selv om jeg står inne for måten vi utførte evakueringen på, kan jeg som ansvarlig minister ikke gjøre annet enn å ta konsekvensene av de folkevalgtes dom og trekke meg, sa Kaag.

NRK - 16 sep 21 kl. 19:04

Drept av IS-gruppe i Nigeria

Minst 16 nigerianske soldater og to medlemmer av lokale forsvarsgrupper, skal ha blitt drept i et bakholdsangrep i Borno-distriktet nordøst i Nigeria. Det opplyser to militære kilder i landet til AFP. Angrepet skjedde onsdag, og ser ut til å være et av de dødeligste angrepene begått av IS i Vest-Afrika, ISWAP, mot nigerianske styrker hittil i år.

NRK - 16 sep 21 kl. 11:17

3000 uvaksinerte permittert

Den franske helseministeren Olivier Véran sier i et radiointervju torsdag morgen at rundt 3000 permitteringsvarsler er sendt ut til uvaksinerte ansatte ved helsesentre og klinikker i landet, ifølge AFP. President Emmanuel Macron ga i juli beskjed til ansatte ved sykehus, sykehjem og i brannvesenet om at de ville bli permittert om de ikke hadde sørget for å få minst én vaksinedose innen 15. september, skriver NTB..

NRK - 16 sep 21 kl. 10:44

Én milliard fullvaksinerte i Kina

I Kina er nå over én milliard mennesker fullvaksinert mot koronaviruset. Det opplyser myndighetene i Kina, melder AFP. Det tilsvarer over 71 prosent av landets 1,4 miliarder innbyggere..

NRK - 15 sep 21 kl. 22:08

Utset sak mot Volkswagen-sjef

Rettssaka mot Volkswagens tidlegare toppsjef Martin Winterkorn er utsett på ubestemt tid på grunn av sjukdom, melder AFP. Winterkorn skulle ha møtt i ein tysk domstol torsdag for ralla han spelte i Volkswagens utsleppsskandale, der han står tiltalt for deltaking i organisert svindel og skattesvik. Saka er allereie utsett to gongar på grunn av koronapandemien..

NRK - 15 sep 21 kl. 21:38

Straffesak etter Kosovo-krigen

Den første straffesaka mot påståtte krigsbrotsverk i Kosovo-krigen starta onsdag i Spesialdomstolen for Kosovo i Haag i Nederland. Over 20 år etter krigen står den tidlegare sjefen for den kosovoalbanske militsen Kosovos frigjeringshær, Salih Mustafa, tiltalt for blant anna tortur og drap på fangar i 1999. – Eg er ikkje skuldig i dei skuldingane som kjem frå dette Gestapo-kontoret, sa den tiltalte då rettssaka starta, ifølge AFP..

NRK - 15 sep 21 kl. 21:21

Vaksinekrav for FNs hovudforsamling

Styresmaktene i New York krev at alle delegatane til FNs hovudforsamling må vise at dei har minst ein dose med koronavaksine, melder AFP. Det blir krav om vaksinepass for å kunne kome inn i salen der hovudforsamlinga går føre seg, og for å kunne bruke restaurantane, treningsromma og andre tilbod i FN-bygninga og elles i byen. FNs 76.

NRK - 15 sep 21 kl. 17:53

USA vil ha dialog med Nord-Korea

USA seier dei fordømmer Nord-Koreas prøveskyting av to langdistanserakettar onsdag. Dei meiner hendinga er brot på fleire FN-resolusjonar. Men ein talsperson for det amerikanske utanriksdepartementet seier til AFP at dei likevel vil halde fram dialogen med Nord-Korea.

NRK - 15 sep 21 kl. 14:31

Trekker ut FN-soldatar

FN har bestemt seg for å trekke ut rundt 450 gabonske soldatar i den fredsbevarande styrken i Den sentralafrikanske republikk etter skuldingar om seksuelle overgrep. Forsvarsdepartementet i Gabon seier dei har opne etterforsking mot soldatane, melder AFP.

NRK - 14 sep 21 kl. 21:50

Tidlegare kartell-boss dømd

Ein domstol i Mexico har dømd Vicente Carrillo Fuentes til 28 år i fengsel, opplyser kontoret til riksadvokaten til AFP. Fuentes var kjent under kallenamnet «El Viceroy», og var tidlegare øvste sjef i det mektige meksikanske Juarez-narkotikakartellet..

NRK - 14 sep 21 kl. 19:09

Ni drepne i sjølvmordsangrep

Ni personar, fleire av dei frå den somaliske tryggingsstyrken, blei drepne i det som truleg var eit sjølvmordsangrep i Somalias hovudstad Mogadishu, melder AFP. Angrepet skjedde ved ein kontrollpost i byen. Den islamistiske gruppa Al-Shabaab har sagt at det var dei som stod bak bomba..

NRK - 14 sep 21 kl. 17:59

Ukjent Lennon-opptak på auksjon

Eit lydopptak av John Lennon frå 1970 skal auksjonerast bort i København 28. september. Opptaket blei gjort då Lennon var i Danmark, og han syng ein song som til no ikkje er publisert.

NRK - 14 sep 21 kl. 17:30

Palestinske fangar i sveltestreik

Nesten 1.400 palestinske fangar i israelske fengsel har starta ei sveltestreik i protest mot forholda i fengsla etter at seks fangar klarte å rømme i førre veke, melder AFP. Hundrevis av fangar er overført til andre fengsel, og personlege eigedelar er inndregne etter rømminga, ifølge fangane..

NRK - 09 aug 21 kl. 12:57

AFP: Ny provinshovudstad tatt

Taliban har tatt sin sjekke provinshovudstad på ei veke, melder nyheitsbyrået AFP. Det er den nordlege byen Aybak som Taliban skal ha «full kontroll over», seier guvernøren i provinsen til AFP..

NRK - 14 sep 21 kl. 05:22

«Nicholas» oppgradert til orkan

Den tropiske stormen «Nicholas» har blitt oppgradert til orkan på vei mot Houston i Texas i USA, melder nyhetsbyrået AFP. «Nicholas» er det 14. uværet så langt denne orkansesongen som er så sterkt at det har fått navn..

NRK - 26 aug 21 kl. 21:44

AFP: Ny stor eksplosjon i Kabul

Nyhetsbyrået AFP melder om en «stor eksplosjon» i Kabul torsdag kveld..

NRK - 13 sep 21 kl. 19:18

Vil vaksinere britiske ungdommar

Britiske helsetoppar ønsker at alle barn mellom 12 og 15 år i Storbritannia skal få tilbod om koronavaksine, melder AFP. Dei meiner det kan redusere smittespreiinga, og føre til at færre barn går glipp av undervisning på grunn av sjukdom. Storbritannia er eitt av landa som er hardast ramma av pandemien med rundt 134.

NRK - 13 sep 21 kl. 13:57

Israels statsminister i Egypt

Israels statsminister Naftali Bennett møter mandag med president Abdel Fattah al-Sisi i Egypt, melder AFP. Dette er det første offisielle besøket av en israelsk statsminister siden 2011. Ifølge egyptiske myndigheter skal de to blant annet diskutere forsøk på å gjenopplive fredsprosessen mellom Israel og palestinerne..

NRK - 13 sep 21 kl. 12:49

Bortførte elever frigjort i Nigeria

Væpnede gjerningsmenn har frigjort flere titalls elever som ble kidnappet tidligere denne måneden fra en skole nordvest i Nigeria, ifølge en lokal myndighetskilde og en video som viser statlige tjenestemenn med barna. Det melder nyhetsbyrået AFP. Nigeria har gjentatte ganger blitt rammet av bortføringer av skoleelever, både av terrorgruppa Boko Haram og av kriminelle som krever løsepenger..

NRK - 13 sep 21 kl. 08:11

Første rutefly til Kabul

Et fly fra Pakistan International Airlines landet i Kabul på mandag, det første vanlige ruteflyet siden Taliban tok over makten i Afghanistan. Det var svært få om bord, opplyser en AFP-journalist som var med. – Det var nesten ingen i flyet, rundt ti personer.

NRK - 12 sep 21 kl. 16:56

14 døde i lynnedslag i Pakistan

Minst 14 mistet livet og ytterligere tre ble skadd da lynet slo ned i to hus i det nordvestlige Pakistan søndag, opplyser myndighetene i landet. Lynnedslaget skjedde i Torghar, en fjellregion i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen, hvor kraftige monsunregn og skred har skapt farlige situasjoner siden onsdag. – Minst 14 personer fra den samme storfamilien mistet livet etter at lynet traff to tilstøtende hus, sier en talsperson for provinsen til AFP.

NRK - 12 sep 21 kl. 11:20

Politi tilbake på jobb i Kabul

Afghanske politifolk har igjen møtt opp på jobb på flyplassen i Kabul, for første gang siden Taliban tok over makten, skriver NTB. En journalist fra nyhetsbyrået AFP så flere medlemmer av grensepolitiet ved kontrollposter utenfor flyplassbygningene søndag. En kilde ved flyplassen sier politiet nå har ansvaret for sikkerheten sammen med Taliban-medlemmer..

NRK - 12 sep 21 kl. 03:29

Droneangrep mot flyplass i Irak

To bevæpnede droner har angrepet flyplassen i Arbil i Nord-Irak, opplyser kurdiske selvstyremyndigheter. Det er ikke meldt om drepte eller skadde, men en korrespondent for nyhetsbyrået AFP hørte høye smell og så svart røyk stige opp fra området der USAs konsulat ligger. Ingen har påtatt seg skylda for angrepet, men amerikanske myndigheter mener pro-iranske krefter står bak angrepet..

NRK - 11 sep 21 kl. 15:48

FNs atomsjef til Iran

Søndag skal FNs atomsjef dra til Teheran i Iran for å dempe den anspente stemningen, skriver AFP. Denne uken har FN beskyldt Iran for å være lite samarbeidsvillige. Derfor skal Rafael Grossi i Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) møte visepresidenten i Iran, i tillegg til Mohammad Eslami, som er lederen for atomenergi-organisasjonen i Iran (AEOI)..

NRK - 11 sep 21 kl. 08:46

Starter opp flyreiser til Kabul

Det pakistanske flyselskapet Pakistan International Airlines (PIA) starter opp komersielle flyreiser til Kabul fra mandag av, sier en talsperson ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - 10 sep 21 kl. 19:06

Siktet for koronahåndtering

Den tidligere franske helseministeren Agnès Buzyn er fredag siktet for måten hun skal ha håndtert koronapandemien i begynnelsen av 2020, melder AFP. Buzyn var helseminister i Frankrike fra mai 2017 til februar 2020, da president Emmanuel Macron ba henne gå av, ifølge Reuters..

NRK - 09 sep 21 kl. 23:07

200.000 soldater i militærøvelse

Russland og Hviterussland har samlet 200.000 soldater i en stor felles militærøvelse. Ifølge AFP deltar over 80 fly og helikoptre, 15 skip og 300 kjøretøy.

NRK - 09 sep 21 kl. 13:08

Taliban har tillate evakuering

Rundt 200 personar har fått lov til å gå om bord eit fly frå Kabul til Qatars hovudstad Doha, skriv CNN. Blant dei evakuerte skal vere amerikanarar. Dette er første gong eit fly har fått lov til å lette etter at USA trakk seg ut av landet, skriv AFP.

NRK - 09 sep 21 kl. 13:08

200 i fly frå Kabul til Doha

Rundt 200 personar har fått lov til å gå om bord eit fly frå Kabul til Qatars hovudstad Doha, skriv CNN. Blant dei evakuerte skal vere amerikanarar. Dette er første gong eit fly har fått lov til å lette etter at USA trakk seg ut av landet, skriv AFP.

E24 - 08 sep 21 kl. 13:16

Permitteringsordningen utløper: Wenche (61) frykter for pensjonen

Flere tusen permitterte står i fare for å miste jobben dersom ikke permitteringsordningen forlenges, frykter LO. For Wenche Johansen, som fyller 62 i desember, står AFP-en på spill..

NRK - 08 sep 21 kl. 11:47

Russisk minister døde på øvelse

Den russiske nødministeren Yevgeny Zinichev døde på øvelse, melder både Reuters og AFP..

NRK - 08 sep 21 kl. 11:06

78 drept i kamper i Jemen

78 mennesker er drept i kamper om Marib-provinsen i Jemen, opplyser kilder i militæret. Både opprørere og styrker knyttet til den internasjonalt anerkjente regjeringen i Jemen er blant de drepte, opplyser kilder i militæret til nyhetsbyrået AFP onsdag. – 60 houthi-opprørere ble drept, de fleste i luftangrep som foregikk de siste 24 timene, mens 18 soldater knyttet til regjeringen ble drept i løpet av de siste 48 timene, sier en regjeringsoffiser.

NRK - 08 sep 21 kl. 01:38

Politiske fanger satt fri i Guinea

Guineas regjerende militære har satt fri rundt 20 politiske motstandere av ekspresident Alpha Conde, ifølge AFP. Etter kuppet søndag ble det innført portforbud, og juntaen har erklært at de setter grunnloven til side. Grensene ble stengt – men skal være åpnet igjen mandag – regjeringen er oppløst, og guvernører og andre embetsmenn i toppsjiktet er erstattet med militært personell.

NRK - 07 sep 21 kl. 21:02

– Skal sikre sharialovene

Talibans øvste leiar sa tysdag at den nyoppnemnde regjeringa skal halde ved lag sharialovene. – Eg kan forsikre alle landsmenn om at vi vil jobbe hardt for å sikre islamske reglar og sharialover i landet, sa Haibatullah Akhundzada, i eit utsegn ifølge AFP. Akhundzada aldri har blitt sett offentleg.

NRK - 07 sep 21 kl. 16:34

Valt ny leiar av Taliban-regjeringa

Mohammad Hasan skal leie den nye fungerande regjeringa i Afghanistan, ifølge AFP..

NRK - 07 sep 21 kl. 16:34

Taliban utnemner fungerande regjering

Mohammad Hasan blir fungerande leiar av den nye regjeringa i Afghanistan. Det melder nyheitsbyrået AFP. Medgründer av Taliban, Abdul Ghani Baradar, blir nestleiar i regjeringa..

NRK - 07 sep 21 kl. 00:52

Macron minnes Jean-Paul Belmondo

Den franske filmstjernen Jean-Paul Belmondo er død, 88 år gammel, melder nyhetsbyrået AFP. Han døde fredfylt hjemme i sin leilighet i Paris, opplyser familien. Belmondo ble verdenskjent for sin rolle i Jean-Luc Godards film «Til siste åndedrag».

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt