AFP

Mandag, 17 Mai, 05:07

Nyheter om AFP

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 08:13

AFP: Familie på ti drept

Åtte barn og to kvinner, som alle tilhørte samme familie, ble drept da en bygning på tre etasjer raste etter luftangrepet i flyktningleiren al-Shati nord på Gazastripen. Det får nyhetsbyrået AFP opplyst av medisinske kilder..

NRK - I førrgår: 01:28

Statsminister Achi utskrevet

Elfenbenskystens statsminister Patrick Achi er tilbake i hjemlandet etter å ha fått medisinsk behandling i Frankrike. Det opplyser en ikke navngitt kilde som står nær Achis kontor, overfor nyhetsbyrået AFP. Det foreligger ingen opplysninger om 65-åringens helsetilstand etter hans fire dager lange opphold i Frankrike.

NRK - 14 mai 21 kl. 01:29

AFP: Israelske styrker ikke i Gaza

Det israelske militæret sier at de ikke er på bakken i Gazastripen, skriver AFP..

E24 - 05 mai 21 kl. 07:02

Støre lover å redde AFP-ordningen

LO og NHO har tatt et stort steg for å lande en ny AFP-ordning i privat sektor. Men noen må plukke opp regningen. Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at en rødgrønn regjering vil være med å bidra til det..

VG - 05 mai 21 kl. 05:17

Støre lover å redde AFP-ordningen

LO og NHO har tatt et stort steg for å lande en ny AFP-ordning i privat sektor. Men noen må plukke opp regningen. Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at en rødgrønn regjering vil være med å bidra til det..

NRK - 30 april 21 kl. 07:20

AFP: Over 150 millioner smittet

Koronaviruset har nå smittet over 150 millioner mennesker på verdensbasis etter at det ble oppdaget i Kina i 2019, ifølge en oversikt fra AFP. Utbruddet i India har ført til et ekstra oppsving i smittetallene den siste uken, med 2.5 millioner påviste tilfeller..

NRK - 7 timer siden

Kampane held fram i Afghanistan

Kampar mellom Taliban og regjeringsstyrkane i Afghanistan heldt fram søndag i Helmand-provinsen sør i landet. Kampane raste i utkanten av Lashkar Gah, provinshovudstaden i Helmand, etter at ei tre dagar lang våpenkvile som Taliban tok initiativet til i samband med id, var ferdig søndag. – Kampane starta tidleg i dag, sa talsperson Attaullah Afghan for provinsmyndigheitene i Helmand til AFP..

NRK - 12 timer siden

Fleire skadde i Aust-Jerusalem

AFP melder at fleire er skadde i Aust-Jerusalem i eit bilangrep..

NRK - 19 timer siden

Vurderer å åpne enda mer i juni

Storbritannias helseminister Matt Hancock sier søndag at myndighetene skal ta en beslutning om de skal gå i gang med siste fase av å lette på tiltakene eller ikke, melder AFP. Avgjørelsen blir tatt den 14. juni.

NRK - Igår: 00:51

Guterres opprørt over hendelsene

FNs generalsekretær António Guterres sier at han forferdet over alle sivile som har mistet livet etter angrepene mellom Israel og Hamas. Han er også svært opprørt etter angrepet mot mediebygningen i Gaza, som rammet flere internasjonale medieselskap, forteller talspersonen for Guterres, Stephane Dujarric. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - Igår: 12:21

Dømt til døden for vold mot politi

30 personer er dømt til døden i Kongo for å ha utøvd vold mot politiet under en markering av slutten av ramadan, melder nyhetsbyrået AFP. Rettsaken ble satt opp dagen etter hendelsen, og de 30 ble dømt til døden samme dag..

NRK - I førrgår: 19:10

10 palestinere drept på Vestbredden

Tallet på palestinere som er drept på Vestbredden har økt til 10, ifølge helsemyndighetene i Palestina. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - I førrgår: 16:43

Netanyahu: Det er ikke over ennå

– I en tale fredag sier statsminister Benjamin Netanyahu at Israel ikke har planer om å avslutte angrepene mot Hamas i Gaza, melder AFP. – De angrep hovedstaden vår, de skjøt raketter mot byene våre. De betaler og vil fortsette å betale dyrt for det, sa Netanyahu etter et møte ved militærets hovedkvarter i Tel Aviv..

NRK - I førrgår: 16:06

Palestinere drept på Vestbredden

Fire palestinere skal være drept etter sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden fredag. Det melder AFP, som siterer helsemyndighetene i Palestina..

NRK - I førrgår: 16:06

4 palestinere drept på Vestbredden

Fire palestinere skal være drept etter sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden fredag. Det melder AFP, som siterer helsemyndighetene i Palestina. 150 skal være skadet.

NRK - I førrgår: 16:06

6 palestinere drept på Vestbredden

Seks palestinere skal være skutt og drept etter sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden fredag. Det melder AFP, som siterer helsemyndighetene i Palestina. 150 skal være skadet.

NRK - I førrgår: 11:45

USA trekker seg ut av base

USA trakk fredag seg helt ut av Kandahar-basen sør i Afghanistan, ifølge AFP. Området var USAs nest største militærbase i Afghanistan..

NRK - 14 mai 21 kl. 00:10

Sikkerhetsrådet kaller inn til møte

FNs sikkerhetsråd skal ha et nytt møte om den eskalerte konflikten mellom Israel og Palestina søndag, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 13 mai 21 kl. 23:33

Israelske styrker på vei inn i Gaza

Israelske styrker skal nå være på vei inn i Gaza, melder AFP. Det israelske forsvaret (IDF) har også tvitret at luft og bakketropper er i gang..

NRK - 13 mai 21 kl. 03:16

Blinken i samtale med Abbas

USAs utenriksminister Antony Blinken har snakket med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas onsdag, og oppfordret til å avslutte angrepet mot Israel, melder nyhetsbyrået AFP.– Jeg har snakket med president Abbas om den pågående situasjonen i Jerusalem, Vestbredden og Gaza. Jeg ga min medfølelse over tap av menneskeliv og understreket at rakettangrepene avsluttes, skriver han på Twitter..

NRK - 13 mai 21 kl. 02:36

Nye møter i sikkerhetsrådet fredag

Det vil bli nytt møte i FNs sikkerhetsråd førstkommende fredag om situasjonen i Midtøsten, melder nyhetsbyrået AFP. Sikkerhetsrådet ble ikke enige om en felles uttalelse om Israel og Palestina onsdag og kaller inn til et nytt møte..

NRK - 24 april 21 kl. 20:09

1 milliard vaksinar sett

På verdsbasis er det så langt sett ein milliard dosar med koronavaksine, ifølgje nyheitsbyrået AFP si kartlegging. Dosane har blitt sett i 207 land og territorium, ifølgje AFP. Over halvparten av dosane har blitt sette i tre land: USA, Kina og India..

NRK - 12 mai 21 kl. 19:40

Blinken i Netanyahu-samtale

USAs utenriksminister Antony Blinken har bedt partene i i Israel og Gaza om å de-eskalere konflikten. Det var et av budskapene da Blinken onsdag snakket med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, melder AFP. Tidligere i dag ble det kjent at USA sender en spesialutsending til Midtøsten for å møte israelske og palestinske ledere.

NRK - 12 mai 21 kl. 19:11

AFP: 6-åring drept i rakettangrep

NRK - 12 mai 21 kl. 08:18

1000 raketter skutt mot Israel

Ifølge den israelske hæren har over 1000 raketter blitt avfyrt fra Gaza mot Israel siden mandag, melder AFP. Hærens talsmann Jonathan Conricus sier at 850 raketter avfyrt av diverse væpnede grupper på Gazastripen har landet i Israel eller er blitt avskåret av israelsk luftvern. Ytterligere 200 falt ned i Gaza..

NRK - 12 mai 21 kl. 03:08

Hamas: Over 200 raketter mot Israel

Hamas meldte natt til onsdag at over 200 raketter var blitt avfyrt mot mål i Israel som svar på et angrep mot Gaza. Meldinger om angrep, luftvernsirener og evakuering av sivile til tilfluktsrom flere steder i Israel preget natt til onsdag. Hamas gikk ut med melding om at de hadde skutt over 200 raketter mot mål inne i Israel som svar på angrep mot Gaza.

NRK - 12 mai 21 kl. 01:29

Erklærer unntakstilstand i Lod

Statsminister Benjamin Netanyahu skal ha erklært unntakstilstand i den sentrale byen Lod onsdag. I en uttalelse kunngjorde Netanyahu at det vil bli satt inn forsterkninger i byen etter at en mann ble drept i Lod kvelden før, og etter økt vold mellom Israel og de palestinske områdene, skriver nyhetsbyrået AFP. Netanyahu skal være på vei til byen Lod, skriver The Times of Israel..

NRK - 11 mai 21 kl. 22:59

Nytt møte i sikkerhetsrådet

FNs sikkerhetsråd vil ha et møte om den eskalerte konflikten i Midtøsten onsdag, melder nyhetsbyrået AFP. Norge har sammen med Tunisia og Kina etterspurt et nytt hastemøte etter at møte som fant sted mandag endte uten noen felles uttalelse..

NRK - 11 mai 21 kl. 19:56

Rakettangrep mot Tel Aviv

Ifølge nyhetsbyrået Reuters hevder palestinske Hamas at de har avfyrt 130 raketter mot Tel Aviv i Israel. Samtidig advarer luftvernsirener i Tel Aviv mot angrep rett før klokken 20. Minst en person skal være kritisk skadet i Tel Aviv etter angrepet, melder Reuters.

NRK - 11 mai 21 kl. 16:00

Antistoffer i kroppen i 8 måneder

Covid-19-pasienter hadde antistoffer i blodet minst åtte måneder etter at de hadde vært smittet, viser en italiensk studie ifølge AFP. I en uttalelse fra San Raffaele-sykehuset i Milano skriver forskerne at antistoffene var tilstede «uavhengig av hvor alvorlig sykdomsforløpet var, hvor gamle pasientene var eller om det var andre sykdommer til stede». 162 pasienter deltok i studien..

NRK - 11 mai 21 kl. 13:40

Berlusconi innlagt på sykehus igjen

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi er lagt inn på sykehus igjen, opplyser en kilde som står partiet hans nær. Det er fjerde gang i år. Innleggelsen på San Raffaele-sykehuset i Milano er knyttet til senvirkninger av covid-19, som Berlusconi pådro seg i september i fjor, sier en annen kilde til nyhetsbyrået AFP.

NRK - 11 mai 21 kl. 11:07

Putin varslar våpenkontroll

Putin varslar våpenkontroll etter skuleskytinga i den russiske byen Kazan. Det melder nyheitsbyrået AFP..

NRK - 10 mai 21 kl. 23:24

USA: Vaksine godkjent for barn

Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA har mandag nødgjodkjent bruken av Pfizer/BioNTech-vaksinen for barn ned til tolv år, melder AFP. Det skriver FDA selv i en pressemelding. Vaksinen har vært tilgjengelig for unge ned til 16 år på samme vilkår allerede.

NRK - 10 mai 21 kl. 21:46

Over 100 raketter avfyrt fra Gaza

Mer enn 100 raketter har blitt avfyrt fra Gazastripen mot Israel i løpet av mandag kveld, melder nyhetsbyrået AFP. Den israelske hæren har tidligere bekreftet at minst 45 raketter har blitt avfyrt. Det er foreløpig ikke meldt om israelske dødsfall etter det omfattende angrepet..

NRK - 10 mai 21 kl. 20:37

Titalls lik funnet i hellig elv

Flere titalls personer som antas å ha dødd av covid-19, er skylt opp på bredden av Ganges-elva nord i India, opplyser myndighetene ifølge NTB. En talsmann for de lokale myndighetene i Buxar-distriktet opplyste mandag at minst 40 lik var skylt opp på elvebredden der. Ifølge flere lokale medier kan så mange som 100 lik ha blitt skylt opp.

NRK - 10 mai 21 kl. 19:32

Israel: Har drept 3 Hamas-ledere

Ni sivile, blant dem tre barn, er ifølge palestinske myndigheter drept i israelsk angrep på Gazastripen. Israel opplyser å ha angrepet tre Hamas-ledere. Den israelske forsvarsledelsen opplyser på Twitter å ha drept tre Hamas-ledere på Gazastripen mandag.

NRK - 10 mai 21 kl. 17:15

Rakettangrep mot Israel

Flere raketter skal være avfyrt fra Gaza mot Israel. Det melder nyhetsbyrået AFP. Hæren i Israel bekrefter angrepet.

NRK - 09 mai 21 kl. 12:17

Stikkes til blods på Draculas slott

Bran-slottet i Transylvania tilbyr koronavaksiner til turister som kommer for å oppleve forbildet for Draculas slott. Dette er en del av Romanias kampanje for å få flest mulig til å vaksinere seg, melder AFP..

NRK - 09 mai 21 kl. 09:53

Lettelser for vaksinerte i Tyskland

Tyskland letter i dag på restriksjonene for fullvaksinerte og de som har vært koronasyke. De er ikke lenger underlagt regler for sosial kontakt, og må ikke gå i karantene ved innreise, melder AFP. De må fortsatt bruke munnbind og holde avstand ute..

NRK - 09 mai 21 kl. 09:46

15 døde i skred ved gullgruve

I det vestafrikanske landet Guinea er minst 15 mennesker døde etter et jordskred ved en gullgruve. Dødstallet kan stige, tror Røde Kors. En lokal politisjef i Siguiri-regionen sier skred som dette krever flere liv enn koronapandemien, melder AFP..

NRK - 09 mai 21 kl. 08:54

– Ibuprofen forverrer ikke covid-19

Betennelsesdempende medisin som ibuprofen gjør ikke koronasymptomer verre, og fører ikke til større risiko for å dø av covid-19, ifølge en ny studie. Forsøkene er gjort på 72.000 pasienter fordi man har mistenkt en mulig sammenheng, melder AFP..

NRK - 08 mai 21 kl. 22:35

Minst 15 døde i skred i gullgruve

Minst 15 personer er døde etter et jordskred i en hemmelig gullmine i Guineas Siguiri-region, melder redningsmannskap og vitner til nyhetsbyrået AFP. Et steinoverheng kollapset nære landsbyen Tatakourou ifølge de først innringte rapportene..

NRK - 08 mai 21 kl. 12:32

Tre tiltalt for å planlegge terror

To menn og en kvinne er tiltalt for å ha planlagt en terroraksjon mot en frimurerlosje i Frankrike. De tre er med i en nynazistisk gruppe, får AFP opplyst. Gruppa «Ære og Nasjon» rakk ikke å skaffe eksplosivene de ville ha før politiet avslørte dem..

NRK - 08 mai 21 kl. 10:42

Leter etter gjerningspersoner

Sikkerhetstjeneste og politi på Maldivene leter fortsatt etter den eller de som sto bak attentatforsøket på den tidligere presidenten Mohamed Nasheed. Demokratiforkjemperen får intensivbehandling etter å ha blitt offer for en bilbombe, melder AFP..

NRK - 06 mai 21 kl. 19:41

– Patenter forsinker ikke vaksinene

Legemiddelfirmaet BioNTech sier patenter og opphavsrett på koronavaksiner ikke forsinker vaksinering i fattige land. Firmaet reagerer på at også USA vil forhandle om å oppheve patenter for å gjøre produksjon mulig i flere land, melder AFP..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt