AFP

Sunday, 04 December, 22:18

Nyheter om AFP

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 27 nov 22 kl. 13:00

Disse heier fram lagene sine under fotball-VM

NASJONALSANG: Supportere for Ecuador holder hånden sin på hjertet under deres første kamp mot Qatar. Her synger laget nasjonalsangen sin. GLYN KIRK/AFPKYSS: To supportere fra Qatar er klar for kampen deres mot Ecuador.

Klartale - 09 nov 22 kl. 16:35

Slik så måneformørkelsen ut fra hele verden

Tirsdag kunne vi se sola jorda og månen på linje. Når dette skjer kalles det en total måneformørkelse. Jorda kommer mellom sola og fullmånen og skygger for solstrålene.

NRK - 23 nov 22 kl. 02:28

Minst 14 døde etter angrep i Burkina Faso

Minst 14 personer mistet livet i to ulike angrep fra jihadistgrupper nord i Burkina Faso. Ifølge nyhetsbyrået AFP skal et av angrepene ha funnet sted i byen Safi og den andre nær Markoye. – Væpnede personer angrep landsbyen Safi tidlig mandag, sier en sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP i natt.

NRK - 12 timer siden

AFP: Iran legger ned moralpolitiet

Ifølge den iranske riksadvokaten, skal moralpolitiet i landet legges ned. Det melder nyetsbyrået AFP..

NRK - I førrgår: 21:39

Kvinner slutter seg til protester sørøst i Iran

Også i den svært konservative iranske provinsen Sistan-Baluchistan har kvinner nå gått ut i gatene for å kreve frihet og rettigheter. I ukevis har mennene i den sunnidominerte provinsen sørøst i Iran demonstrert mot landets sjiamuslimske regime. Fredag fulgte en gruppe kvinner etter.

NRK - I førrgår: 17:43

AFP: Enighet i EU om pristak på russisk olje

Polen har gått med på EUs pristak på russisk olje, melder både Reuters og AFP. Pristaket på 60 dollar gjelder kun for olje som fraktes til sjøs. Polen ønsket å finne mekanismer som gjorde det mulig å holde pristaket under markedspris.

NRK - 29 nov 22 kl. 12:18

AFP: Kinas ambassadør inn på teppet i London

Kinas ambassadør til London ble tirsdag kalt inn på teppet til det britiske utenriksdepartementet etter arrestasjonen av en BBC-journalist som dekket koronademonstrasjoner i Kina. Det opplyser britiske regjeringskilder til nyhetsbyrået AFP..

NRK - 28 nov 22 kl. 08:10

AFP: Fire drept i angrep i Mogadishu

Fire personer er drept i angrepet mot et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu, melder AFP. Al-Shabaab sier de står bak angrepet på hotellet Villa Rose, som blant annet brukes av regjeringsmedlemmer i hovedstaden..

Klartale - 02 okt 22 kl. 06:00

Vinner Bolsonaro eller Lula?

Brasil er et av verdens største demokratier. Nå skal brasilianerne velge hvordan framtiden deres ser ut. To vidt forskjellige personer kan bli president.

NRK - 19 nov 22 kl. 16:15

AFP: Ukraina skal undersøke video som skal vise henrettelser av russiske soldater

Ukraina skal undersøke om et videoklipp som Moskva sier beviser at Kyiv henrettet flere russiske soldater som overga seg, er troverdige. Det melder nyhetsbyrået AFP. Et videoklipp som ble spredd raskt i sosiale medier, skal angivelig vise drepte russiske soldater som først hadde overgitt seg.

NRK - 19 nov 22 kl. 16:15

AFP: Ukraina vil undersøke video som skal vise henrettelser av russiske soldater

Ukraina skal undersøke om et videoklipp som Moskva sier beviser at Kyiv henrettet flere russiske soldater som overga seg, er troverdig. Det melder nyhetsbyrået AFP. Et videoklipp som ble spredd raskt i sosiale medier, skal angivelig vise drepte russiske soldater som først hadde overgitt seg.

NRK - 17 nov 22 kl. 19:47

AFP: Ukrainske ekspertar har kome til Polen

Ukrainske ekspertar har kome til Polen for å undersøke kor raketten som drap to personar vart skoten frå. Det skriv nyheitsbyrået AFP. – Våre ekspertar er allereie i Polen.

Klartale - 27 sep 22 kl. 14:45

Her flykter de fra Russland

Russere er redde for å bli sendt til krigen. Det har ført at mange rømmer landet. Mange rømmer til Finland, Mongolia, Georgia og Kasakhstan.

NRK - 17 nov 22 kl. 04:38

AFP: Militærjuntaen i Myanmar løslater 700 fanger

Militærjuntaen i Myanmar skal torsdag løslate 700 personer i et masseamnesti, blant dem fire utlendinger, opplyser en høytstående tjenestemann til AFP. Den tidligere britiske ambassadøren Vicky Bowman og hennes ektemann Htein Lin, den japanske journalisten Toru Kubota og australske Sean Turnell, som var økonomisk rådgiver for Aung San Suu Kyis avsatte regjering, er blant de 700, opplyser tjenestemannen til det franske nyhetsbyrået. Løslatelsene skjer i anledning Myanmars nasjonaldag torsdag, opplyser tjenestemannen.

NRK - 22 timer siden

Protestar i konservativ del av Iran

Kvinner i den konservative delen av Iran tar del i protestane. Til nå har stort sett berre mennene i den iranske provinsen tatt til gatene i protestar mot regimet. Svartkledde kvinner i den meir religiøse og tradisjonelle regionshovudstaden Zahedan i provinsen i Sistan-Balutsjistan tok fredag del i protestane mot det iranske regimet, skriv nyheitsbyrået AFP.

NRK - Igår: 10:25

Guns N'Roses saksøker våpenhandler

Medlemmene i bandet Guns N'Roses har saksøkt en våpenhandler i Texas som kaller seg «Texas Guns and Roses», for å ha stjålet bandets navn. Våpenhandleren selger våpen på nettet. – Bandet ønsker ikke å bli forbundet med tiltalte, står det i søksmålet.

NRK - I førrgår: 20:22

Enighet i EU om pristak på 60 dollar for russisk olje

EU-landene er blitt enige om et pristak på russisk olje. Polen holdt lenge igjen, men gikk til slutt med på å sette taket på 60 dollar per fat. Pristaket skal etter planen tre i kraft allerede mandag, parallelt med EU-forbudet mot import av russisk olje som fraktes sjøveien.

Aftenposten - I førrgår: 17:45

Enighet i EU om pristak på russisk olje, ifølge AFP

Ifølge Reuters er pristaket på 60 amerikanske dollar fatet..

E24 - I førrgår: 17:44

Enighet i EU om pristak på russisk olje, ifølge AFP

Saken oppdateres....

Klartale - I førrgår: 11:00

Er kritikken mot Qatar rasistisk?

Lise Klaveness Norges er president i Norges Fotball-forbund (NFF). Klaveness og NFF har fått meldinger fra norske minoritets-ungdommer. Det fortalte Klaveness i et intervju med nyhetsbyrået NTB forrige uke.

NRK - I førrgår: 05:44

Blodige kamper i Bakhmut i Ukraina

Russerne har i de siste dagene hatt litt fremgang ved den ukrainske byen Bakhmut. Kampen om byen har pågått i flere måneder. Den er spesielt blodig og spesielt gjørmete.

NRK - I førrgår: 05:29

Ukraina stopper russisk-tilknyttede kirker

Ukraina skal legge begrensninger på virksomheten til religiøse organisasjoner med tilknytning til Russland, sier president Volodymyr Zelenskyj. I sin daglige kveldstale torsdag sa Zelenskyj at det er sendt et forslag til nasjonalforsamlingen om å forby virksomheten til slike religiøse organisasjoner. Han sa også at etterretningen bør trappe opp arbeidet med å avdekke og stanse russisk infiltrering i religiøse rom i Ukraina.

NRK - I førrgår: 05:20

Brexit gav dyrere mat

Briter har betalt 6 milliarder pund mer for mat siden Storbritannia forlot EU, og det er de fattigste som rammes hardest, viser en ny studie. På grunn av brexit har britiske husholdninger gjennomsnittlig måttet betale 210 pund mer til mat i 2020 og 2021, ifølge studien til London School of Economics. Det skyldes alle de nye kravene som er pålagt matimport fra EU, som har ført til større utgifter til avgifter, kontroller og dokumenter, som igjen er sendt videre til forbrukerne.

NRK - I førrgår: 02:37

Ankedomstol avviser Trumps forsøk på å forsinke gransking

En føderal ankedomstol har avvist tidligere president Donald Trumps forsøk på å hindre justisdepartementets gransking av tusener av dokumenter han tok meg seg fra Det hvite hus. Ankedomstolen i Atlanta avviste enstemmig ordren til en lavere rettsinstans i Florida om å utnevne en spesialgransker til å gjennomgå dokumentene som ble beslaglagt i Trumps bolig Mar-a-Lago. Dermed ville justisdepartementet vært forhindret fra å gå gjennom dokumentene i under granskingen av Trumps håndtering av saken.

NRK - I førrgår: 23:30

Biden er åpen for fredssamtaler med Putin – hvis Putin er oppriktig

USAs president Joe Biden sier han er villig til å snakke med Russlands president Vladimir Putin hvis Putin virkelig ønsker å få slutt på krigen i Ukraina. – Jeg er klar til å snakke med Putin hvis han faktisk er interessert i å finne en måte å få slutt på krigen på. Han har ikke gjort det ennå, sa Biden torsdag.

NRK - I førrgår: 23:17

Italias vil sende våpen til Ukraina i ett år til

Italias regjering har vedtatt et dekret om å sende våpen til Ukraina til utgangen av 2023. Dermed vil den fortsette linjen til landets forrige regjering. Dekretet gjelder til og med 31.

NRK - 01 dec 22 kl. 15:53

Macron seier han skal snakke med Putin

President Emmanuel Macron sa torsdag at han skal snakke med president Vladimir Putin snart. Han seier han håper det framleis er mogeleg å få i stand forhandlingar som kan avslutte krigen i Ukraina, melder AFP. Macron er torsdag på statsbesøk i USA, og skal blant anna møte president Joe Biden..

NRK - 14 nov 22 kl. 14:29

AFP: Utenriksminister Blinken skal besøke Kina

USAs utenriksminister Antony Blinken skal besøke Kina, som følge av samtalene mellom president Joe Biden og Kinas president Xi Jinping. Det melder nyhetsbyrået AFP.

NRK - 01 dec 22 kl. 15:13

EU ber om at belarusisk opposisjonell blir sett fri

EU har bede Belarus sette fri den fengsla opposisjonspolitikaren Maria Kolesnikova blir sett fri. Kolesnikova blei måndag sendt til sjukehus for intensivbehandling. Det er førebels ikkje kjent kva som var årsaka til innlegginga.

NRK - 01 dec 22 kl. 15:19

Macron kritiserer amerikansk handelspolitikk

President Emmanuel Macron langa torsdag ut mot amerikanske subsidiar til eigen industri. – Dette skaper ulike konkurransevilkår, sa han då han gjesta ABCs «Good Morning America», ifølge AFP. Macron er på statsbesøk i Washington for å ha samtalar med blant andre president Joe Biden.

NRK - 01 dec 22 kl. 13:59

Spanias utanriksminister har korona

Spanias utanriksminister Jose Manuel Albares har testa positivt for korona, melder AFP. Albares deltok på Nato-møtet i Romania tysdag og onsdag denne veka. Onsdag deltok han også på ein middag for medlemslanda i OSSE.

NRK - 01 dec 22 kl. 11:27

Spanias statsminister fekk brevbombe

Den spanske statsministeren Pedro Sanchéz fekk eit brev i førre veke som var likt det som eksploderte i Ukrainas ambassade onsdag. Det opplyser innanriksdepartementet, melder AFP. Brevet var adressert til Sanchez, men blei oppdaga og nøytralisert av tryggingstenestene, opplyser departementet i ei fråsegn..

NRK - 01 dec 22 kl. 10:41

ANC i krisemøte etter rapport om presidenten

Det sørafrikanske regjeringspartiet ANC held krisemøte etter at eit spesialutval leverte ein rapport om eit innbrot på farmen til president Cyril Ramaphosa, melder AFP. I rapporten seier utvalet at presidenten kan ha gjort seg skuldig i alvorlege brot på delar av grunnlova og korrupsjonslovene. Ramaphosa seier han ikkje har gjort noko gale, og at han vil ha ein grundig gjennomgang av rapporten.

NRK - 01 dec 22 kl. 02:45

Mange savnet etter at skred gikk over vei i Brasil

Minst to mennesker er døde og flere titall savnet etter at et jordskred gikk over en riksvei i Sør-Brasil. Rundt 20 biler og lastebiler ble tatt av skredet. Gjørma veltet mandag ned en bratt åsside etter flere dager med mye regn i delstaten Paraná og la en større strekning av riksveien BR 367 under søla.

NRK - 01 dec 22 kl. 02:45

30 savnet etter at skred gikk over vei i Brasil

Minst to mennesker er døde og minst 30 mennesker er savnet etter at et jordskred gikk over en riksvei i Sør-Brasil mandag. Rundt 20 biler og lastebiler ble tatt av skredet. En leder for redningsarbeidet, Manoel Vasco, sier det er vanskelig å vite hvor mange savnede det er, men de regner med at mellom 30 og 50 mennesker er savnet.

NRK - 01 dec 22 kl. 01:13

IS-leder bekreftet drept

IS-leder Abu Hasan al-Hashemi al-Qurashi er drept, ifølge talsperson for ekstremistgruppen, Abu Omar al-Muhajir. Han opplyser ikke når eller hvor IS-toppen ble drept, men sier i en talemelding på Telegram at det skjedde i kamp. USAs militære bekrefter at al-Hashemi ble drept i Daraa-provinsen i sørlige Syria i midten av oktober av medlemmer av FSA-militsen.

NRK - 30 nov 22 kl. 20:37

Maduro ber om at oljesanksjonar blir oppheva

Venezuelas president Nicolás Maduro ber USA oppheve alle sanksjonane mot oljeindustrien i landet. Han sa dette på ein pressekonferanse etter at USA letta på nokre av sanksjonane, melder AFP. USA lempa på sanksjonane etter at Maduros regjering og opposisjonen underteikna det som blir kalla ei brei, sosial avtale..

NRK - 13 nov 22 kl. 13:44

200.000 demonstrerer mot helsereform i Madrid

200.000 demonstrerer i Spanias hovedstad Madrid, melder AFP. Bilder og videoer i sosiale medier og spanske medier viser svære folkemengder som masjerer mot rådhuset i byen.

NRK - 30 nov 22 kl. 14:20

FN: Trekvart av verdas befolkning eig ein mobiltelefon

73 prosent av verdas befolkning over ti år eig ein mobiltelefon. Det viser ein ny rapport frå FNs internasjonale telekommunikasjonsunion, melder AFP. – Mobiltelefonen er den mest vanlege inngangen til internett.

NRK - 30 nov 22 kl. 11:50

Sikkerhetssjef i Hongkong: ligner på fargerevolusjon

Hongkongs sikkerhetssjef advarer innbyggerne mot å ta deli i solidaritetsmarkeringer med demonstranter i andre kinesiske byer, ifølge AFP. Sikkerhetssjef Chris Tang skal ha sagt at han ser tegn til en fargerevolusjon og at dette kan være en overtredelse av sikkerhetsloven. Loven kan gi opp til livstid i fengsel..

NRK - 30 nov 22 kl. 06:53

Minst tre drept i angrep i Pakistan

Minst tre mennesker ble drept og minst 23 skadet da en selvmordsbomber angrep et politikjøretøy vest i Pakistan, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 30 nov 22 kl. 03:08

Isfiskere reddet fra isflak

Rundt 200 isfiskere ble reddet fra et isflak som rev seg løs og drev utover enn innsjø i den amerikanske delstaten Minnesota. En av isfiskerne ringte nødetatene da de skjønte at isen de sto på, var i ferd med å drive vekk fra kysten i innsjøen Upper Red Lake. Det ble tatt i bruk både båter, luftbåter, ATV-er, droner og en improvisert bro under den svært komplekse redningsaksjonen, og det varte tre timer før alle var brakt i land.

NRK - 29 nov 22 kl. 23:47

Militsleder kjent skyldig i kongresstorming

Lederen av den høyreradikale militsen Oath Keepers, Stewart Rhodes, er kjent skyldig i oppvigleri under stormingen av Kongressen i januar i fjor. Et annet medlem av militsen, Kelly Meggs som leder Florida-avdelingen av gruppa, ble også funnet skyldig i oppvigleri, mens tre andre ble frikjent for anklagene. Det tok juryen tre dager å komme fram til kjennelsen etter en to måneder lang rettssak i Washington som viste fram den ekstremistiske gruppas innsats for å beholde Donald Trump i Det hvite hus, koste hva det koste ville.

NRK - 29 nov 22 kl. 22:58

USA advarer mot tyrkisk bakkeoperasjon i Syria

Fremskrittene som er gjort i kampen mot IS, vil stå i fare dersom Tyrkia går inn med bakkestyrker i Syria, advarer forsvarsdepartementet i USA. Tyrkia har gjennomført en rekke bombeangrep i Syria retter bombeeksplosjonen i Istanbul der seks mennesker ble drept. Tyrkia hevder at YPG og PKK sto bak angrepet, noe de kurdiske gruppene avviser.

NRK - 29 nov 22 kl. 21:10

Førebur evakuering på Hawaii

Innbyggarar som bur i nærområda til vulkanen Mauna Loa på Hawaii, blir bedne om å gjere seg klare til å evakuere. Utbrotet starta seint søndag kveld lokal tid, og er det første utbrotet på vulkanen på nesten 40 år. Ifølge styresmaktene når lavaen som no blir kasta ut av krateret ei høgde opp mot 60 meter, melder AFP.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com