AFP

Saturday, 25 June, 06:16

Nyheter om AFP

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 jun 22 kl. 11:14

AFP: Palestinsk mann drept av israelske styrker

En palestinsk person er skutt og drept av israelske styrker nær en sikkerhetsbarriere på Vestbredden, melder AFP, og siterer palestinske myndigheter. Mannen var fra Nablus. Israels hær sier til AFP at de undersøker hendelsen..

NRK - I førrgår: 13:12

AFP: 1000 døde i Afghanistan

Dødstallet etter jordskjelvet øst i Afghanistan steget til 1000, sier Afghanistans myndigheter, ifølge AFP. Over 600 skal være skadd..

NRK - 19 jun 22 kl. 11:14

AFP: Palestinsk person drept av israelske styrker

En palestinsk person er skutt og drept av israelske styrker, melder AFP, og siterer palestinske myndigheter..

NRK - 17 jun 22 kl. 06:51

Kina sjøset nytt krigsskip

Kina sjøsette fredag sitt tredje hangarskip, melder statlege medium. Dette blir sett på som eit nytt steg i moderniseringa av det kinesiske militæret, skriv Reuters. Den siste tida har spenninga auka mellom Kina og USA på grunn av Taiwan, som Kina meiner er ein utbrytarprovins.

Klartale - 15 jun 22 kl. 16:00

Minst 12 land nekter å vise filmen «Lightyear»

«Lightyear» er den nyeste filmen fra Disney. Det er en animasjonsfilm om en av de viktigste figurene fra «Toy Story»-filmene, nemlig Buzz Lightyear.Filmen skal vise hva som skjedde med Lightyear før de andre filmene om Toy Story.

NRK - 15 jun 22 kl. 08:33

Minst 12 land nekter å vise Disney-filmen «Lightyear»

Den nyeste animasjonsfilmen fra Disney, «Lightyear» har blitt nektet utgivelse i minst 12 land på grunn av at filmen viser et kyss mellom to av samme kjønn. Det gjelder land over hele Asia og Midtøsten, ifølge det en kilde i Disney sier til AFP. Tidligere denne uken varslet De forente arabiske emirater at de ikke vil tillate visninger av filmen på grunn av landets regler for medieinnhold.

NRK - 13 jun 22 kl. 11:04

Google inngikk milliardforlik i gruppesøksmål

Søndag inngikk Google et forlik på 118 millioner dollar i et gruppesøksmål om kjønnsdiskriminering, melder AFP. Summen tilsvarer omtrent 1,14 milliarder norske kroner. Saken ble opprettet i 2017.

NRK - 10 jun 22 kl. 13:13

AFP: Ti politibetjenter drept i Burkina Faso

Ti politifolk er drept i et angrep i Burkina Faso, skriver AFP. Det er ikke kommet frem bakgrunnen for hendelsen. Det vestafrikanske landet har stått i en alvorlige humanitær krise siden 2019.

NRK - 10 jun 22 kl. 07:01

Ukraina skal være tomme for Sovjet-våpen

Ukraina har brukt opp arsenalet med våpen fra Sovjet-tiden, og er nå helt avhengig av å få våpen fra allierte. Det opplyser amerikanske militærkilder til AFP. Ukraina og flere andre land som var en del av Sovjetunionen før dens kollaps i 1991, har bygget mye av forsvaret rundt standardutstyr fra Sovjet-tiden og Russland, som for eksempel stridsvogner og lette våpen.

NRK - 10 timer siden

Representantenes hus i USA har vedtatt historisk våpenlov

Representantenes hus i USA har vedtatt lovforslaget fra Senatet som strammer inn på våpenlovgivningen i landet. Lovgiverne brøt ut i applaus da de vedtok lovforslag fredag, melder nyhetsbyrået AFP. Den nye loven omfatter strengere bakgrunnssjekk for personer under 21 år som vil kjøpe våpen.

NRK - 18 timer siden

FN: Palestinsk journalist drept av Israel

Kulen som drepte palentinske journalisten Shireen Abu Akleh ble avfyrt israelske styrker. Det FN slår FN fast, ifølge nyhetsbyrået AFP. Akleh jobbet for Al Jazeera og ble drept da hun rapporterte fra Vestbredden i mai..

NRK - 18 timer siden

FN: Palestinsk journalist ble drept av Israel

Kulen som drepte den palestinske journalisten Shireen Abu Akleh ble avfyrt av israelske styrker. Det slår FN fast, ifølge nyhetsbyrået AFP. FNs menneskerettighetskontor har gjennomført en gransking av drapet.

NRK - Igår: 04:42

Våpenlov vedtatt av Senatet

En ny lov som strammer inn de nasjonale våpenlovene i USA ble torsdag formelt vedtatt av Senatet. Fredag er det ventet at Representantenes hus i Kongressen godkjenner forslaget, skriver nyhetsbyrået AFP. Forslaget omfatter utvidet bakgrunnssjekk for våpenkjøpere under 21 år.

NRK - Igår: 02:44

Fem døde i brann i Argentina

To kvinner og tre barn fra samme familie mistet livet i en kraftig brann i en boligblokk i Buenos Aires torsdag. Ytterligere 35 ble skadd. Brannen oppsto tidlig om morgenen i sjuende etasje i den 14 etasjer høye bygningen i Recoleta-nabolaget og spredte seg raskt til etasjen over, ifølge brannvesenet.

NRK - Igår: 08:32

Aung San Suu Kyi flyttes på isolasjon

Myanmars avsatte regjeringssjef Aung San Suu Kyi flyttes til isolasjon i fengselet hun soner i, melder AFP. Den tidligere fredsprisvinneren ble tidligere i år dømt til fem års fengsel for korrupsjon. Fra før soner hun en dom på seks år.

NRK - I førrgår: 20:37

Åtte tiltalt etter Maradonas dødsfall

Åtte medisinere, blant dem Diego Maradonas personlige lege, er tiltalt for å ha medvirket til fotballegendens død i 2020, melder nyhetsbyråene EFE og AFP. Ifølge EFE er de åtte personene tiltalt for drap med mulig forsett. Påtalemyndigheten hevder at helsepersonellet unnlot å gi Maradona livsviktig hjelp, og at de «overlot ham til skjebnen» da han var innlagt på sykehus før han døde, skriver NTB.

Klartale - I førrgår: 08:46

Nesten tusen døde i jordskjelv i Afghanistan

Natt til onsdag kom jordskjelvet i Afghanistan. Skjelvet traff fire områder i provinsen Paktia.Det skal være 950 døde etter skjelvet.

Klartale - I førrgår: 08:46

Flere enn tusen døde i jordskjelv i Afghanistan

Natt til onsdag kom jordskjelvet i Afghanistan. Skjelvet traff fire områder i provinsen Paktia.Det skal være flere enn tusen døde etter skjelvet.

NRK - 22 jun 22 kl. 01:50

Enighet våpen-innstramming i Senatet

Demokratene og republikanerne i Senatet har kommet til enighet om ordlyden i et lovforslag om å stramme inn de nasjonale våpenlovene i USA. – Denne todelte våpensikkerhetslovgivningen et fremskritt og vil redde liv. Selv om det ikke er alt vi ønsker, er denne loven sterkt nødvendig, sier demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer i en uttalelse, ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - 22 jun 22 kl. 01:17

Palestiner drept på Vestbredden

Palestinske myndigheter hevder at en israelsk bosetter har knivstukket og drept en palestiner på den okkuperte Vestbredden. Den 27 år gamle Ali Harb fra landsbyen Iskaka ble stukket i hjertet av en bosetter tirsdag, opplyser departementet i en uttalelse. Fetteren hans, Firas Naim, forteller til nyhetsbyrået AFP at israelske sikkerhetsstyrker var til stede da Harb ble drept.

NRK - 21 jun 22 kl. 20:16

Guvernør: 15 sivile drept i Kharkiv

Minst 15 sivile ble tirsdag drept i Kharkiv fylke av russiske artilleriangrep. Det opplyser guvernør Oleh Synegubov ifølge AFP. Et barn skal ifølge guvernøren være blant de drepte..

NRK - 21 jun 22 kl. 19:56

Over 100 henrettet i Iran i år

Iran henrettet mer enn 100 mennesker i løpet av de første tre månedene av 2022. Det er ifølge en ny rapport fra FNs generalsekretær, melder AFP. Ifølge FN ble om lag 260 henrettet i landet i 2020, og minst 310 ble henrettet i fjor..

NRK - 21 jun 22 kl. 19:14

USAs justisminister i Ukraina

USAs justisminister Merrick Garland besøkte tirsdag Ukraina, melder AFP. Han lovet å hjelpe landet med å straffeforfølge krigsforbrytelser begått under Russlands invasjon. Garland kunngjorde opprettelsen av et eget team som skal stille krigsforbrytere til ansvar..

NRK - 21 jun 22 kl. 18:47

Ukraina bekrefter angrep på boreplattform

Ukraina innrømmer at de angrep boreplattformer som ble brukt av det russiske militæret utenfor kysten av Krim-halvøya i Svartehavet, melder AFP. Russland meldte om angrepet mandag og sa at det var boreplattformene til Tsjernomorneftegaz, et olje- og gasselskap som opererer på Krim-halvøya, som ble angrepet, skriver NTB. Den prorussiske lederen for myndighetene på Krim-halvøya sa mandag at sju personer er savnet etter angrepet..

NRK - 21 jun 22 kl. 10:08

Macron avviste statsministerens tilbud om å gå av

Den franske statsministeren, Elisabeth Borne, tilbød seg å gå av etter det ble klart at partiet mistet flertallet i regjeringen. President Emmanuel Macron avviste tilbudet, skriver nyhetsbyrået AFP. Macron mener regjeringen må være tro til oppgavene sine og handle.

NRK - 20 jun 22 kl. 21:37

Tusener demonstrerte for EU-medlemskap i Georgia

Titusenvis demonstrerte i Georgia på mandag for å vise sin støtte til landets søknad om å bli med i EU, melder AFP. Det blir anslått at over 60.000 samlet seg utenfor det georgiske parlamentet.

NRK - 20 jun 22 kl. 19:08

Over 100 sivile drept i Mali

Over 100 sivile er drept de siste tre dagene i landsbyer sentralt i Mali. Det opplyser lokale tjenestemenn og en regjeringenskilde, ifølge AFP. De sier jihadister står bak angrepene..

NRK - 20 jun 22 kl. 19:08

Over 130 sivile drept i Mali

Over 130 sivile er drept de siste tre dagene i landsbyer sentralt i Mali. Det opplyser regjeringen på mandag, ifølge AFP. De hevder jihadister står bak angrepene..

NRK - 20 jun 22 kl. 18:51

Tyrkia: Forhandlingene fortsetter

Tyrkia ser ikke neste ukes Nato-toppmøte i Spania som en siste frist for å finne en løsning på Sverige og Finlands søknader om medlemskap, melder AFP. – Nato-toppmøtet i Madrid er ingen tidsfrist, så våre forhandlinger fortsetter, sier president Recep Tayyip Erdogans utenrikspolitiske rådgiver Ibrahim Kalin..

NRK - 20 jun 22 kl. 18:40

Nederland åpner for mer kullkraft

Nederland åpner for en økning i kullkraftproduksjonen, melder AFP. Det gjøres for å tette energigapet som følge av den reduserte gassforsyningen fra Russland..

NRK - 20 jun 22 kl. 17:35

Kirkegjengere bortført i Nigeria

36 mennesker har blitt bortført av bevæpnede menn som stormet to kirker i delstaten Kaduna nordvest i Nigeria, melder nyhetsbyrået AFP. Mennene skal ifølge lokale myndigheter ha angrepet flere landsbyer og to kirker på søndag..

NRK - 20 jun 22 kl. 00:22

Gustavo Petro har vunnet presidentvalget i Colombia

Den venstreorienterte tidligere geriljakrigeren Gustavo Petro har vunnet presidentvalget i Colombia, melder NTB/AFP. Oppdateres..

NRK - 19 jun 22 kl. 20:53

FN-soldat drept av mine i Mali

En FN-soldat som var på patrulje nord i Mali, ble søndag drept av en mine, opplyser lederen for FN-styrken Minusma. Minusma-sjef El-Ghassim Wane la ut meldingen om hendelsen på Twitter. Soldaten var del av en kontingent fra Guinea, sier en kilde i FN-styrken til AFP.

NRK - 19 jun 22 kl. 13:32

FN-soldat drept i Mali

En soldat i FNs fredsbevarende styrker har blitt drept av en mine nord i Mali, skriver AFP. Det er sjefen for Mali-styrkene til FN, El Ghassim Wane, som har tvitret om dødsfallet..

NRK - 19 jun 22 kl. 12:24

Over 100 migrantar redda ved Mykonos

Den greske kystvakta redda søndag morgon 108 migrantar frå ein båt som hadde fått problem utanfor øya Mykonos, skriv AFP. Båten med migrantar skal ha fått problem i morgontimane søndag, og sendt ut naudsignal. Minst fire personar er sakna frå båten, men styresmaktene i Hellas seier dei er usikre på nøyaktig kor mange som var om bord..

NRK - 19 jun 22 kl. 11:06

Tyskland med energi-nødtiltak

Tyskland setter inn nødtiltak for å sørge for at de har nok energi etter at tilbudet av russisk gass falt, sier den tyske regjeringen søndag, ifølge AFP. Landet vil blant annet bruke mer kull. – For å redusere bruken av gass, må mindre gass bli brukt for å lage energi, sier det tyske økonomidepartementet i en uttalelse..

NRK - 18 jun 22 kl. 08:38

25 døde etter kraftig regn i Bangladesh

Monsunregn i Bangladesh har ført til store oversvømmelser. Mist 25 mennesker har mistet livet siden fredag, ifølge AFP. Ifølge nyhetsbyrået døde 21 mennesker av lynnedslag, mens fire mistet livet på grunn av et skred som ble utløst av monsunregnet..

NRK - 18 jun 22 kl. 05:27

Ecuador innfører unntakstilstand

Ecuadors president Guillermo Lasso erklærte unntakstilstand i tre provinser fredag. Det gjør han etter voldelige protester fra urbefolkningen som krever kutt i drivstoffprisene, melder nyhetsbyrået AFP. – Jeg er forpliktet til å forsvare hovedstaden vår, og landet vårt, sa Lasso i en TV-sending..

NRK - 17 jun 22 kl. 20:05

Ukraina reagerer på Eurovision avgjørelse

Ukraina reagerer på at de ikke får arrangere Eurovision i 2023, det melder AFP..

NRK - 17 jun 22 kl. 13:19

Ukraina vil innføre visum for russiske borgarar

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj seier landet har planar om å innføre visum for russiske borgarar frå 1. juli, melder AFP. Presidenten kom med kunngjeringa på Telegram, og sa at det var venta at regjeringa skal vedta dette fredag.

NRK - 17 jun 22 kl. 13:19

Ukraina vil innføre visumplikt for russiske borgarar

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj seier landet har planar om å innføre visumplikt for russiske statsborgarar frå 1. juli, melder AFP. Presidenten kom med kunngjeringa på Telegram, og sa at det var venta at regjeringa skal vedta dette fredag.

NRK - 17 jun 22 kl. 12:12

EU-kommisjon tilrår at Ukraina blir medlem

Kommisjonen tilrår at Ukraina får offisiell status som kandidat til EU. Det kunngjorde leiar av kommisjonen Ursula Von der Leyen i dag. Ho legg til at vedtaket kjem i tråd med at Ukraina vil måtte vedta ei rekkje reformer, ifølge nyheitsbyrået AFP.

NRK - 17 jun 22 kl. 10:51

Stogg av gass til Frankrike

Frankrike har ikkje motteke noko gass frå Russland via røyrleidning sidan onsdag, ifølge den franske gassnettverksoperatøren Grtgaz. Det melder nyheitsbyrået AFP. Fleire europeiske land melder om problem med russiske gassleveransar, deriblant Tyskland, Italia, Slovakia og Austerrike.

NRK - 17 jun 22 kl. 10:28

Kinder-fabrikk opnar igjen

Fredag opnar ein belgisk sjokoladefabrikk etter å ha vore stengt på grunn av salmonella, melder helsestyresmaktene, ifølge AFP. Utbrotet førte til at Kinder-sjokolade over heile Europa måtte trekkast tilbake..

Klartale - 17 jun 22 kl. 10:11

Produksjonen av Kinderegg har startet igjen

Flere butikker måtte slutte å selge Kinderegg og andre Kinder-produkter. Det skjedde for noen måneder siden. Nå har den belgiske fabrikken åpnet igjen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com