Bane Nor

Sunday, 03 March, 21:10

Nyheter om Bane Nor

NRK - 12 jan 24 kl. 17:34

Fiberleverandør fikk ikke medhold i milliardkrav mot Bane Nor

Fiberleverandøren Global Connect saksøkte Bane Nor for rundt 2 milliarder kroner, men blir bare tilkjent 35 millioner. Bane Nors motkrav ble også avvist. Det svenske selskapet mener at Bane Nors salg av overskuddskapasitet av fiber har påført dem store inntektstap i tillegg til en svekket posisjon i det norske bredbåndsmarkedet, skriver Digi.

NRK - 04 dec 23 kl. 20:54

Jernbanetilsynet stenger strekning på Vestfoldbanen – sier Bane Nor har drevet ulovlig

Vestfoldbanen mellom Larvik og Porsgrunn er stengt inntil videre. Statens jernbanetilsyn sier Bane Nor har drevet ulovlig drift der over flere dager. – De har ikke dokumentert at de driver sikkert.

NRK - 16 feb 24 kl. 21:53

Nettavisen: Alvorlige funn om brannsikkerheten på Follobanen

En ny rapport viser flere avvik hva gjelder brannsikkerheten i Blixtunnelen. Det skriver Nettavisen. Nettavisen har fått tilgang på en ny tilsynsrapport, utført av brann- og redningsetaten.

NRK - 05 jan 24 kl. 15:17

Bane Nor må tilbakebetale Flytoget ulovlig innkrevd avgift på 55 millioner kroner

Bane Nor må betale tilbake 55 millioner kroner som Flytoget har betalt i «rushtidsavgift» siden 2017. Det er Statens jernbanetilsyn (SJT) som har konkludert med at Bane Nor har krevd inn avgift fra Flytoget i flere år uten at vilkårene i regelverket er oppfylt, skriver FriFagbevegelse. Flytoget opplyser at det er 55 millioner kroner som er betalt inn i løpet av perioden 2017–2023.

NRK - 23 nov 23 kl. 08:02

Bane Nor beklager manglende varsling

Bane Nor beklager til naboer, næringsdrivende og tre kommuner for at de ikke varslet om mulig forurensing fra flere deponier i Oslo og Follo. Det skriver Byggeindustrien. 9 millioner tonn jord og stein fra utgravingen av Follobanen har blitt deponert på fem steder i Oslo, Vestby og Nordre Follo.

NRK - 06 feb 24 kl. 11:56

Follobanen: Bane Nor stenger Blixtunnelen om natten

Hver natt fram til 15. april vil Blixtunnelen på Follobanen holdes stengt. Det vil få konsekvenser for togtrafikken.

Klartale - 06 dec 23 kl. 09:25

Advarer om barn i togsporet

Selskapet Bane Nor er bekymret. De sier at barn er i togsporene. Eller nær sporene.

NRK - 06 dec 23 kl. 00:48

Bane Nor advarer om barn i togsporet

Bane Nor advarer skolelederne i Drammen om at det stadig observeres barn i togsporet. Bane Nor kommer med advarselen i et brev som er sendt til skolelederne i Drammen kommune, melder Drammens Tidende. – Vi har den seneste tiden sett en bekymringsfull økning i hendelser med barn i eller tett på jernbanesporet, skriver Bane Nor.

NRK - 22 feb 24 kl. 19:31

Oppretter egen utdanning for togledere

Behovet for togledere er så stort at Bane Nor starter en ny, lønnet utdanning i Oslo der man er sikret jobb ved en av togledersentralene. − Tradisjonelt har kravet for å bli togleder vært at du først utdanner deg til og får erfaring som trafikkstyrer. Over tid ser vi at vi ikke klarer å rekruttere på denne måten alene.

NRK - 16 feb 24 kl. 07:07

Østfoldbanen åpnet igjen i begge retninger

En sporveksel som har lagt seg feil, førte til at Østfoldbanen var stengt mellom Oslo S og Kolbotn. Det meldte Bane Nor 06.45.

NRK - 09 feb 24 kl. 09:11

Bane Nor håper på snødeponi i Larvik

Bane Nor Eiendom håper å kunne legge brøytet snø i et deponi i Larvik neste vinter. NRK har fortalt at 50 lass med snø i vinter blir fraktet ti mil fra Larvik stasjon til et godkjent snødeponi i Mjøndalen ved store snøfall. Kommunikasjonssjef Stine Strachan i Bane Nor Eiendom sier et selskap har planer om å etablere et deponi i Larvik, som først kan ta imot snø fra neste sesong..

NRK - 16 jan 24 kl. 19:19

Østfoldbanen stenges mellom Halden og Göteborg onsdag på grunn av snøværet

Det er ventet store mengder snø på Østlandet onsdag. Bane Nor stenger derfor Østfoldbanen på strekningen mellom Halden og Göteborg store deler av dagen. Bane Nor opplyste om dette i en trafikkmelding tirsdag kveld.

NRK - 23 feb 24 kl. 07:33

Uvær stenger Østfoldbanen mellom Norge og Sverige

Regnet skaper problemer på togstrekningen mellom Norge og Sverige. Mellom Göteborg og Halden er det i morgentimene stengt for togtrafikk. Bane Nor skriver at alle tog blir innstilt grunnet vanskelige værforhold.

NRK - 11 jan 24 kl. 07:16

Sørlandsbanen har svakest punktlighet

Sørlandsbanen har de svakeste resultatene som er målt for punktlighet blant jernbanestrekningene i Norge. Både feil hos Bane Nor og forhold hos togselskap bidrar til lav punktlighet, skriver Bane Nor i sin årlige rapport. Resultatet for 2023 endte på 65,0 prosent, en nedgang fra 73,9 prosent i 2022.

NRK - 08 jan 24 kl. 09:45

Gjøvikbanen stengt etter at buss kjørte inn i en bro i Oslo

Gjøvikbanen ble mandag formiddag stengt mellom Oslo S og Kjelsås etter at en buss kjørte inn i en bro. Bane Nor opplyste om stengingen i en trafikkmelding klokken 9.31.

NRK - 07 jan 24 kl. 02:12

Bane Nor: All togtrafikk innstilt til klokka 7

Frem til søndag 7. januar kl. 07:00 utfører Bane Nor vedlikehold av systemer for kommunikasjon mellom togene og togledersentralene i hele landet.

NRK - 16 feb 24 kl. 09:07

Passasjertog treft av steinsprang: Trafikken fortset som normalt

Morgontoget frå Bergen til Oslo vart treft av eit steinsprang like ved Trengereid stasjon fredag føremiddag. Ingen personar vart skadd, men lokomotivet har skadar. Trafikken går no som normalt, melder politet.

NRK - 16 feb 24 kl. 07:07

Østfoldbanen stengt i begge retninger

En sporveksel har lagt seg feil, noe som fører til at Østfoldbanen er stengt mellom Oslo S og Kolbotn. Det melder Bane Nor. – Vi har sendt ut folk til å utbedre dette, men kan ikke si no om når det vil være rettet på, opplyser pressevakt Olav Nordli i Bane Nor.

NRK - 18 jan 24 kl. 15:49

Snø skaper fortsatt togtrøbbel på Østlandet

Mye snø i skinnegangen skaper fortsatt forsinkelser og innstillinger i togtrafikken på Østlandet. – Vi jobber med å rydde sporet, men vet ikke hvor lang tid dette vil ta, skriver Bane Nor på sine nettsider torsdag ettermiddag. En oversikt på Bane Nors nettsider viser at nær sagt alle linjer som går gjennom Oslo S, er påvirket.

NRK - 15 feb 24 kl. 07:02

Signalfeil fører til forsinkelser og innstillinger på Østfoldbanen

Det er forsinkelser og innstillinger på Østfoldbanen torsdag morgen på grunn av en signalfeil mellom Ljan og Holmlia. – Det skaper forsinkelser for tog på gamle Østfoldbanen i retning Ski, sier pressevakt Olav Nordli i Bane Nor. Han understreker at togene fra Ski, i retning Oslo, er ikke rammet av signalfeilen.

NRK - 13 feb 24 kl. 14:35

Signalfeil på toglinjen mellom Skøyen og Lysaker

Signalfeilen berører Drammenbanen og Askerbanen mellom Skøyen og Lysaker, opplyser Bane Nor. – Det er bare et spor i drift mellom Skøyen og Lysaker, noe som fører til at flere tog er innstilt eller forsinket, sier pressevakten i Bane Nor. De opplyser at det arbeides for å finne og rette feilen, men de vet ikke hvor lang tid dette vil ta..

NRK - 13 feb 24 kl. 13:36

Politiet vurderte bistand av bombegruppe

Flere nødetater var på plass utenfor Bane Nor sine lokaler i Stangevegen i Hamar. – Politiet er på stedet i forbindelse med mottak av post hos Bane Nor. Det jobbes nå med å avklare om dette er noe vi skal håndtere videre, eller om vi har behov for bistand fra bombegruppa, sa politiadvokat Julie Dalsveen til HA.

NRK - 03 jan 24 kl. 00:53

Isproblemer på nybygde Ski stasjon

Trappene på den nye togstasjonen på Ski fryser til selv om de er oppvarmet. De reisende frykter for helsa. Bane Nor håper på å rette feilen før neste vinter.

NRK - 10 feb 24 kl. 14:02

Bergensbanen stengt ved Mjølfjell

Det er forsinkelser på Bergensbanen etter at en arbeidsvogn sporet av ved Mjølfjell i Raundalen øst for Voss. Et hjelpetog som var på vei, fikk problemer med snø. Det er en tilhenger på en skinnegående traktor som sperrer skinnene.

NRK - 09 jan 24 kl. 20:32

Kulde fører til innstillinger på Østfoldbanen og Spikkestad-Lillestrøm

Kulda gjør at gamle tog sliter. Nå blir noen av dem tatt ut av trafikk. Frem til natt til torsdag må togreisende regne med innstilte tog på Østfoldbanen mellom Oslo S og Ski, skriver Bane Nor.

NRK - 27 dec 23 kl. 05:43

Problemer med informasjonssystemet til Bane Nor

Bane Nor har problemer med informasjonssystemet sitt. Det opplyser de selv på sine nettsider. Det jobbes med å rette feilen.

NRK - 02 feb 24 kl. 19:56

Bergensbanen kjører som normalt – deler av Flåmsbanen stengt

Bane Nor melder fredag kveld at nattogene på Bergensbanen går som normalt. De hadde da vært stengt på strekningen mellom Bergen og Oslo siden onsdag kveld. Det er dårlig vær som er årsaken til stengingen.

Aftenposten - 01 feb 24 kl. 13:36

Bane Nor stanser arbeidet med dobbeltspor i Moss

Etter gjentatte avvik på regler for miljøbestemmelser og sikkerhet valgte Bane Nor tirsdag å stanse alle arbeider med….

NRK - 01 feb 24 kl. 10:32

Togene på Bergensbanen går igjen

Togene på Bergensbanen går igjen, skriver Bane Nor på sine nettsider. Nattog og morgentog ble innstilt på grunn av uvær og vanskelige kjøreforhold. Trafikken er nå i gang igjen, men man må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, ifølge Bane Nor..

NRK - 13 feb 24 kl. 18:58

Signalfeilen mellom Skøyen og Lysaker er rettet

En signalfeil mellom Skøyen og Lysaker har ført til forsinkelser på strekningen. – Feilen er rettet, men man må fortsatt belage seg på forsinkelser, skriver Bane Nor i en oppdatering like før klokken 18. De opplyser at både forsinkelser og innstillinger kan forekomme, som en følge av feilen tidligere i ettermiddag.

NRK - 20 dec 23 kl. 08:22

Bane Nor skal skifte strømledning i tunnelen på Follobanen

Bane Nor skal skifte strømledning i Blixtunnelen på Follobanen. De varsler at de skal stenge av ett tunnelløp av gangen under arbeidet. Planen er at arbeidet skal settes i gang i løpet av våren og ferdigstilles i løpet av 2024.

NRK - 29 jan 24 kl. 06:50

Ingen tog mellom Sarpsborg og Halden

Østfoldbanen ligger rett ved siden av bygget som brenner. Bane Nor opplyser at det er stengt for trafikk mellom Sarpsborg og Halden på grunn av brannen. De vet ikke hvor langvarig det blir.

NRK - 10 feb 24 kl. 07:42

Togstans nord for Mo i Rana

Nordlandsbanen er stengt mellom Skonseng og Dunderland på grunn av en feil på sporet. Ifølge Bane Nor vil det ta tid å rette feilen. Bane Nord meldte om saken klokka 7.

NRK - 26 jan 24 kl. 20:11

Flåmsbanen stengt fram til søndag

Flåmsbanen, som går mellom Myrdal og Flåm, er stengt på grunn av rasfare og mye nedbør. Alle tog er innstilt fram til søndag. Det kommer en ny oppdatering lørdag klokken 18.

NRK - 26 jan 24 kl. 09:24

Togtrøbbel mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn

Bane Nor melder om forsinkelser og innstillinger på grunn av feil på en sporveksel mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn. – Vi jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta, opplyser Bane Nor i en trafikkmelding. Toglinjer som kan påvirkes er: * FLY 1 Drammen – Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget * RE10 Drammen – Lillehammer, Dovrebanen * RE11 Skien – Eidsvoll, Vestfold- og Gardermobanen * R12 Kongsberg – Eidsvoll, Gardermobanen * R13 Drammen – Dal, Hovedbanen * F6 Oslo S – Trondheim S, Dovrebanen * FLY2 Stabekk – Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget.

NRK - 15 dec 23 kl. 17:49

Har fått permanent tillatelse til togtrafikk på Vestfoldbanen

Statens jernbanetilsyn har gitt Bane Nor permanent tillatelse til å kjøre tog mellom Larvik og Porsgrunn. Trafikken mellom Larvik og Porsgrunn ble midlertidig stengt mandag 4. desember etter pålegg fra Statens jernbanetilsyn.

NRK - 23 jan 24 kl. 07:51

Togtrafikk stengt mellom Stange og Eidsvoll

Bane Nor har stengt togtrafikken mellom Stange og Eidsvoll. Det skal være problemer med strømtilførselen mellom Espa og Tangen som har ført til stengningen. Pressevakt i Bane Nor, Øystein Stavdal Paulsen, sier de har folk på veg ut for å se nærmere på problemet.

NRK - 19 jan 24 kl. 10:41

Ett løp i Blixtunellen stengt ut mandag

Ett tunnelløp i Blixtunnelen, som torsdag kveld ble stengt på grunn av isdannelser og vedlikehold, vil holdes stengt ut mandag 22. januar, melder NTB. Natt til fredag oppdaget Bane Nor en kortslutning i strømforsyningsanlegget, og må derfor gjennomføre befaring og utbedre eventuelle lekkasjepunkter og skader på anlegget.

Aftenposten - 18 jan 24 kl. 21:06

Bane Nor feirer seg selv for to millioner mens togtrøbbelet vedvarer: – Er dette en aprilspøk?

Bane Nor arrangerer fest for de ansatte midt under togkaoset på Østlandet..

VG - 18 jan 24 kl. 14:52

Bane Nor om togkaoset: – Sviktet ingen steder

Til tross for timevis med togstans, mener Bane Nor og Vy selv at de håndterte snøkaoset slik de skulle..

NRK - 18 jan 24 kl. 10:48

Forsinkelser og innstillinger på grunn av strømproblemer i Blixtunnelen mellom Oslo S og Ski

Det melder Bane Nor på sine nettsider. Årsaken skal være strømproblemer. – Vi jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta, skriver Bane Nor..

NRK - 18 jan 24 kl. 09:27

Gardermobanen mellom Lillestrøm og Oslo Lufthavn er stengt igjen

Bane Nor opplyser på sine nettsider at Gardermobanen mellom Lillestrøm og Oslo Lufthavn er stengt igjen. Årsaken skal være feil på en sporveksel. Bane Nor anslår at feilen er utbedret rundt klokken 09.

NRK - 18 jan 24 kl. 06:57

Gardermobanen stengt mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn

Bane Nor opplyser på sine nettsider at Gardermobanen er stengt mellom Lillestrøm og Oslo Lufthavn. Årsaken er vanskelige værforhold. – Foreløpig vet vi ikke hvor lang tid det vil ta, skriver Bane Nor..

NRK - 17 jan 24 kl. 13:00

Fortsatt full stans i togtrafikken

Bane Nor meldte rett før kl. 13 om at fire togavganger var i gang igjen. Men kort tid etter ble det igjen meldt om full stans i togtrafikken, melder Bane Nor..

Klartale - 17 jan 24 kl. 12:13

Nå: Ingen tog på Østlandet

«Det er stengt for trafikk på hele Østlandet inntil videre på grunn av værforholdene. Foreløpig vet vi ikke når togene vil kjøre igjen».Det skriver Bane Nor på sine nettsider.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com