NRK > Nyheter

Sunday, 25 September, 03:19

NRK - 12 sep 22 kl. 08:06

Sysselmesteren ber om film og video

Sysselmesteren på Svalbard ber personer som har bilder eller videoopptak fra brannstedet i en tidlig fase om å ta kontakt med Sysselmesteren på vakttelefon 79021222. – Vi ber også eventuelle vitner om å ta kontakt med oss på samme telefonnummer, sier sysselmesteroverbetjent Stein Olav Bredli. Det var en stor brann i et leilighetsbygg på Svalbard natt til mandag. 55 personer er evakuert, men brannvesenet sier de har kontroll på brannen mandag morgen. – Vi har ressurser til å håndtere alt innledningsvis, så må vi vurdere etter hvert om vi har behov for å få bistand fra fastlandet, sier assisterende Sysselmester, Sølvi Elvedahl.
Les mer på NRK


Les mer om:
Svalbard, Sysselmesteren, Stein Olav Bredli, Sysselmester, Elvedahl

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sysselmesteren, berom , filmog , video
Klartale - 23 jun 22 kl. 15:57

Fugleinfluensa påvist på Svalbard for første gang

Sykdommen fugleinfluensa har spredd seg til Arktis. Nå er den funnet på Svalbard.– Fugleinfluensa er aldri tidligere påvist på Svalbard, opplyser Sysselmesteren.

Klartale - 12 sep 22 kl. 08:32

Storbrann på Svalbard

Natt til mandag begynte det å brenne på Svalbard. Folk i et leilighetsbygg ble vekket av brannalarmen. Meldingen om brannen kom 03.

NRK - 19 maj 22 kl. 15:05

Politiet etterforsker mulig ulovlig isbryting på Svalbard

Sysselmesteren på Svalbard har fått tips om at et ekspedisjonsfartøy har brutt is ulovlig i Van Mijenfjorden. Etterforskning er satt i gang. Isbrytingen skal ha skjedd i begynnelsen av mai i Van Mijenfjorden nasjonalpark, som ligger på vestsiden av Spitsbergen på Svalbard.

NRK - 11 aug 22 kl. 14:30

Brudd på våpenloven i Svalbard – fransk rederi ilagt en foretaksstraff på 800.000 kroner

Sysselmesteren på Svalbard har ilagt et fransk rederi en foretaksstraff på 800.000 kroner for brudd på våpenloven. I tillegg fikk rederiet inndratt 37 våpen.

NRK - 13 sep 22 kl. 09:07

Vil ha bistand fra Kripos

Sysselmesteren har anmodet Kripos om teknisk bistand etter storbrannen i Longyearbyen i går. Det skriver Svalbardposten. 55 beboere ble evakuert fra storbrannen, hvor et leilighetsbygg med 12 boenheter brant til grunnen.

Klartale - 15 jul 22 kl. 12:15

Flere ulovlige våpen beslaglagt på skip ved Svalbard

Rederiet hadde meg seg 50 våpen og en stor mengde ammunisjon. De hadde ikke fått nødvendig tillatelse fra politiet, opplyser Sysselmesteren.– Dette ble avdekket under en ransaking på to av skipene til rederiet, opplyser Sølvi Elvedahl.

NRK - 11 aug 22 kl. 13:24

Brudd på våpenloven på Svalbard

Sysselmesteren har ilagt et fransk rederi en foretaksstraff på 800.000 kroner for brudd på våpenloven, skriver Sysselmesteren i en pressemelding. Under ransaking av to av skipene til rederiet i sommer ble det avdekket at tre av rederiets skip hadde innført 50 våpen og en betydelig mengde ammunisjon til Svalbard uten nødvendig tillatelse fra politiet..

NRK - 31 aug 22 kl. 11:39

Forstyrret isbjørn – får bot

Sysselmesteren på Svalbard har ilagt en utenlandsk guide et forelegg på 20.000 kroner for å forstyrre en isbjørn i Trygghamna sist lørdag. Guiden var ansvarlig for en gruppe kajakkpadlere som padlet mot en isbjørn som lå i ro på land på østsiden av Trygghamna ytterst i Isfjorden.

NRK - 10 sep 22 kl. 14:03

Har skutt varselsskudd på Svalbard

Sysselmesteren har avfyrt knallskudd mot noen personer som gikk tur i hytteområdet ved Gruve 7-fjellet der også isbjørnen rusler rundt. – De gikk i retning av bjørnen og dermed avfyrte vi knallskudd for å få oppmerksomheten til de to personene, sier sysselmesterførstebetjent Magnar Silseth til Svalbardposten. Det er en patrulje fra Sysselmesteren som overvåker situasjonen..

NRK - 12 sep 22 kl. 06:53

Kontroll på brannen på Svalbard

Ifølge Sysselmesteren på Svalbard har brannvesenet nå fått kontroll over brannen. – Ingen er foreløpig meldt savnet i brannen i sentrum av Longyearbyen, melder Sysselmesteren på Svalbard i en pressemelding mandag morgen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Fem unge bilførere ble fotgjengere i Innlandet

Politiet tok lappen fra å unge menn som kappkjørte på E6 ved Biristrand lørdag kveld. Ytterligere tre bilister mistet førerkortet andre steder i Innlandet. Litt før midnatt ble de to unge bilistene – begge er i slutten av tenårene – målt til 128 kilometer i timen i 80-sonen nord for Gjøvik, opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter .

NRK - 30 minutter siden

Mann stjal diesel fra lastebil i Skien

En mann med en varebil ble natt til søndag observert ved Borgestad i Skien i det han tappet diesel fra en lastebil på stedet. Mannen stakk fra stedet da han ble oppdaget, og etterlot seg 4 stykk 20 liters kanner. Bilen mannen kjørte var en hvit Mercedes sprinter med sort panser.

NRK - 45 minutter siden

To til sykehus etter trafikkulykke i Sokndal

En bil kjørte inn i en fjellvegg ved Fv 4246 ved Måkehei i Sokndal natt til søndag. Fører og passasjer fremstår som mindre skadet, men begge er kjørt til sykehus med ambulansen. Politiet er på stedet for å kartlegge hendelsesforløpet.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter trafikkulykke ved Ringsaker

Ved Mesnali i Ringsaker kjørte en bil ut av vegen natt til søndag. To personer i slutten av tenårene ble kjørt til sykehus. Ukjent skadeomfang, men de var ved bevissthet, melder politiet Innlandet..

NRK - 2 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 1 time siden

MC-ulykke i Sandefjord

En MC-fører kjørte ut av veien i Sandefjord natt til søndag. Føreren blir kjørt til sykehus med ambulanse. Vedkommende, som er i tenårene, hadde ikke gyldig førerkort melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Sykkelulykke i Drammen

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende var bevisstløst men er nå våken og fremstår tilsynelatende ikke hardt skadd, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Bevisstløst etter å ha falt av sykkel

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende er bevisstløs, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Nord-Korea skal ha prøveskutt rakett

Nord-Korea har prøveskutt minst én ballistisk rakett mot havet utenfor landets østkyst, ifølge generalstaben i Sør-Korea. I uttalelsen fra Sør-Korea fremkommer det ikke hvilken type rakett det skal være snakk om eller hvor langt den fløy før den falt ned i havet. Søndagens oppskyting fant sted dagen etter at sørkoreanske myndigheter opplyste at de hadde satt tegn til at Nord-Korea angivelig forberedt seg på en ny rakettest av en ballistisk rakett som kan skytes ut fra ubåter.

NRK - 2 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Gjøvik

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Gjøvik. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com