NRK > Nyheter

Saturday, 24 September, 17:47

NRK - 11 sep 22 kl. 11:50

Baneheia-saken må til retten, uansett hva påtalemakten velger

Uansett om påtalemyndigheten mener Viggo Kristiansen skal frifinnes i Baneheia-saken eller tiltales, blir det lagmannsretten som får det siste ordet, skriver NTB. – Hvis påtalemyndigheten skulle komme til at det er fellende bevis for at han gjorde dette, så blir det ny behandling på ordinært vis i lagmannsretten. Men også hvis påtalemyndigheten skulle komme til at det ikke er tilstrekkelig bevist at Viggo Kristiansen er skyldig, må det en frifinnende dom til for å få saken ut av verden, sier jussprofessor Morten Holmboe ved Politihøgskolen til NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
Viggo Kristiansen, Baneheia, NTB, Morten Holmboe, Politihøgskolen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Baneheia-saken, til, retten, uansett, hva, påtalemakten, velger
NRK - 18 jul 22 kl. 16:55

VG: Ny Baneheia-siktelse – ransaking hos Jan Helge Andersen

Oslo politidistrikt har siktet Jan Helge Andersen (41) i den nye Baneheia-etterforskningen – og ransaket hjemme hos ham, skriver VG. – Det at Jan Helge Andersen har status som siktet, er en automatisk konsekvens av at det er gjennomført en begrenset ransaking hos ham, som ledd i etterforskningen av sakskomplekset, sier statsadvokatene Johan Øverberg og Andreas Schei, som holder i Baneheia-saken, til VG i en e-post..

Klartale - 04 aug 22 kl. 11:42

Skal granske om politiet gjorde feil i Baneheia-saken

Det er Spesialenheten for politisaker som skal undersøke dette. Det melder de selv i en pressemelding.Målet er å finne ut om noen har holdt tilbake informasjon i saken.

NRK - 12 maj 22 kl. 15:50

Ber om gransking i Baneheia-saken

Marius Dietrichson, leder i forsvarergruppen i Advokatforeningen, er ikke nådig i kritikken mot politiet. – Saken må granskes. For vi må aldri komme dit hen at vi bare sitter og ser på at sentrale uskylds-bevis blir holdt tilbake av politiet overfor de dommerne som skal avgjøre en anklage, og som her domfelle den tiltalte til et liv i fengsel.

NRK - 24 maj 22 kl. 15:08

Trolig ingen Baneheia-avgjørelse før sommeren

Det vil trolig ikke komme noen avgjørelse i Baneheia-saken før etter sommeren. Det opplyser riksadvokat Jørn Sigurd Maurud. – Saken er ennå ikke oversendt vårt kontor, sier Maurud til NRK.

VG - 26 maj 22 kl. 11:39

Statsadvokatene dro til Baneheia-åstedet: – Det var spesielt

Statsadvokatene i Baneheia-saken sier at de har gått gjennom hele saken og at det innimellom har dukket opp overraskelser. Nå venter de på svar på DNA-tester før de avgjør videre behandlingen i saken..

VG - 08 aug 22 kl. 05:00

Jan Helge Andersen i avhør om Baneheia-saken: Ber til Gud om tilgivelse

I et flere timer langt politiavhør åpnet Jan Helge Andersen opp om sitt forhold til religion – og forklarte at han ber til Gud om tilgivelse for Baneheia-saken..

VG - 20 aug 22 kl. 11:37

Pressens svikt bidro til Baneheia-skandalen

Baneheia-saken kan være et av Norgeshistoriens største justismord. Men den er også en skamplett i norsk pressehistorie. Pressen må gjennomgå egen dekning av saken, hvis ikke kan feilene vi har begått skje igjen.

VG - 15 jun 22 kl. 11:44

Baneheia-saken: Viggo Kristiansen kan kreve millionbeløp fra staten

Dersom Viggo Kristiansen frifinnes i Baneheia-saken, så kan han få utbetalt et betydelig millionbeløp etter alle årene han satt i fengsel på feil grunnlag..

VG - 15 jun 22 kl. 11:44

Baneheia-saken: Mener Viggo Kristiansen kan kreve millionbeløp fra staten

Dersom Viggo Kristiansen frifinnes i Baneheia-saken, så kan han få utbetalt et betydelig millionbeløp etter alle årene han satt i fengsel på feil grunnlag..

NRK - 04 aug 22 kl. 11:06

Undersøker om politiet har gjort feil i Baneheia-saken

Spesialenheten for politisaker har iverksatt etterforskning for mulige tjenestefeil fra politiet i forbindelse med gjenopptakelsen av Baneheia-saken. Det skriver Spesialenheten i en pressemelding. Etterforskningen er for å avklare om det forsettlig eller uaktsomt er holdt tilbake relevante opplysninger for påtalemyndigheten og Gjenopptakelseskommisjonen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Nasa avlyser oppskyting av månerakett på grunn av orkanfrykt

Nasa ser seg nødt til å utsette oppskytingen av måneraketten Artemis 1 enda en gang. Tirsdagens planlagte oppskyting er avlyst på grunn av uvær, heter det. To tidligere forsøk måtte avbrytes i siste øyeblikk, blant annet på grunn av drivstofflekkasjer som det ikke lyktes å fikse i tide.

NRK - 1 time siden

77-åring funnet omkommet

Den 77 år gamle mannen som ble meldt savnet torsdag formiddag i Ringebu i Innlandet ble lørdag formiddag funnet omkommet. Det melder politiet på Twitter..

NRK - 45 minutter siden

Arizona vil gjeninnføre abort-forbud fra 1864

Arizona kan håndheve et nær totalforbud mot abort som ikke har vært brukt på 50 år, slår en amerikansk dommer fast. Delstatens justisminister jubler. Det hvite hus omtaler rettskjennelsen i Arizona som «katastrofal, farlig og uakseptabel».

NRK - 1 time siden

Jonas Gahr Støre takker Svindal

Statsminister Jonas Gahr Støre takker den tidligere alpinisten Aksel Lund Svindal for åpenheten om sin kreftsykdom. – Aksel følte en endring i kroppen, oppsøkte lege, fikk beskjed om at han hadde testikkelkreft og rask behandling på sykehus. Han skriver at menn bør bli flinkere til å snakke om egen helse.

NRK - 1 time siden

Lærerstreiken: Partene møtes igjen hos Riksmekleren søndag

Lørdag ettermiddag var partene i lærerstreiken tilbake hos Riksmekleren for å prøve å finne en løsning på den fastlåste konflikten. Møtet er ferdig for dagen, men vil forsette på søndag..

NRK - 2 timer siden

Brente hijaber i stor markering mot Iran foran Stortinget

Mange hundre personer møtte opp for å støtte iraneres kamp mot prestevelde og ufrihet foran Stortinget lørdag. Både hijaber og flagg ble satt i fyr. Bakteppet for demonstrasjonen var skjebnen til 22 år gamle Mahsa Amini, som døde i varetekt etter å ha blitt pågrepet av Irans moralpoliti, angivelig for feil bruk av hijab.

NRK - 1 time siden

Jazz-legenden Pharoah Sanders er død

Jazzsaksofonisten Pharoah Sanders (81) er død, melder AFP. Han var kjent for sin unike spillestil og mange samarbeid med John Coltrane..

NRK - 2 timer siden

Redningsaksjon etter dykker i Trøndelag

Det er igangsatt en redningsaksjon etter en savnet dykker i sjøen utenfor Vanvikan i Indre Fosen kommune i Trøndelag. Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.11, skriver politiet på Twitter..

NRK - 1 time siden

Kutter i hentetid på postpakker

Fra og med 1. oktober i år endres hentefrist for pakker som hentes på Post i Butikk, og i Pakkeboks fra 14 til 7 dager. Endringen gjelder ikke for Norgespakken, opplyser Posten på sine nettsider..

NRK - 2 timer siden

Aksel Lund Svindal har testikkelkreft

Den tidligere alpinisten Aksel Lund Svidal har fått testikkelkreft. Det skriver han selv på Instagram..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com