NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 05:41

NRK - 09 sep 22 kl. 21:09

Vil gjøre regnbuegate bilfri

Bystyrepolitiker i Oslo og leder for Arbeiderpartiets homonettverk, Jon Reidar Øyan, vil gjøre den nye regnbuegata i Oslo bilfri. Det skriver Avisa Oslo. Han mener det ville vært symbolsk viktig og gjort gata til en turistattraksjon, slik det har skjedd med lignende gater i andre land. Det ville også gjort det mulig med mer uteservering i gata. Dessuten mener Øyan det ville gjort gata tryggere: – Når det blir så synlig og flott som dette, blir man også, dessverre, et større mål, sier han til avisa..
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, Arbeiderpartiets, Reidar, Avisa Oslo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, gjøre, regnbuegate, bilfri
NRK - 18 dec 22 kl. 09:38

Ønsker permanent og bilfri regnbuegate

Byrådet blir bedt om å finne ut hvordan Rosenkrantz' gate kan bli bilfri, og være permanent regnbuegate, skriver VårtOslo. Bystyrerepresentant og leder av Homonettverket i Arbeiderpartiet Jon Reidar Øyan, har nå skriftlig bedt byrådet se på hva som skal til. Øyan mener en permanent regnbuegate uten biler kan bli en turistattraksjon.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 06 jun 23 kl. 18:42

Ny Oslo-gate males i regnbuens farger

I anledning pride har byrådet i Oslo besluttet at nok en gate skal males i regnbuens farger. – Vi skal slå ring om det store mangfoldet vi har, sier miljøbyråden. Etter terrorangrepet i Oslo natt til 25.

NRK - 07 mar 23 kl. 19:15

Mann dømt til fengsel for påkjørsel i bilfri gate

En mann i 40-årene er dømt til fem måneders fengsel etter at han kjørte på en mann i en bilfri gate på Grønland i Oslo i fjor sommer. Deler av hovedgata på Grønland i Oslo hadde nylig blitt stengt for biltrafikk da hendelsen skjedde 20. juli i fjor.

NRK - 06 jun 23 kl. 18:47

Grønland blir ny regnbuegate i Oslo

Den bilfrie gata gjennom Grønland i Oslo skal males i regnbuens farger før Pride starter 23. juni, skriver Aftenposten. Venstre foreslo å male gaten i en uttalelse til Avisa Oslo tirsdag formiddag.

Aftenposten - 14 jun 23 kl. 19:23

Motorsyklist vandaliserte regnbuegate i Oslo

I midten av mai ble Regnbuegaten malt på nytt. Mandag ble den forsøkt ødelagt..

Klartale - 03 maj 23 kl. 06:00

Astrid mener vi alle kan gjøre litt for klimaet

Jorda blir varmere. Også her i Norge. Temperaturen på jorda var 1,15 grader høyere i 2022 enn gjennomsnittet mellom årene 1850 og 1900.

Klartale - 08 maj 22 kl. 07:00

Vil Putin snakke om fred eller krig under paraden?

Det er mange rykter om hva som vil skje 9. mai. Det er dagen Russland feirer at de vant krigen mot Tyskland og nazistene i 1945.

Klartale - 10 feb 23 kl. 12:50

Vernede fugler må vike for motorvei

Lågendeltaet er et naturreservat. Området er fredet for å bevare naturen. Og for å være et sted for vannfugler.

Klartale - 18 aug 22 kl. 14:24

Hva skal til for at innvandrere får jobb?

Mange flyktninger og innvandrere i Norge får en jobb. 69 prosent er ute i arbeidslivet. Men 40 prosent er overkvalifisert til den jobben de gjør.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Synkehull på E6 nær Göteborg – flere skadd

Et stort sykehull forårsaket av regn gjør at E6 er stengt i begge retninger ved Stenungsund, nord for Göteborg. Flere kjøretøy, inkludert en buss, er rammet. Nødetatene ble varslet klokka 1.

NRK - 2 timer siden

Flere biler frastjålet skilt i Stavanger

Bileiere på Eiganes i Stavanger bør sjekke om de mangler skilt på bilene sine. Rett før 02:30 fikk politiet melding om at flere biler i område blitt frastjålet bilskilt eller blitt påsatt andre bilskilt. Hvis flere oppdager dette oppfordrer politiet dem til å melde fra..

NRK - 2 timer siden

Mann i feil hus og by

Politiet i Skien fikk fra en person som hadde en mann som ikke skulle være der i huset. Politiet var raskt på stedet og fikk kontroll på en mann i 40 årene fra Telemark. Mannen trodde han var i Hamar..

NRK - 2 timer siden

Guvernør ber korrupsjonssiktet senator trekke seg

Guvernør Phil Murphy i New Jersey oppfordrer den korrupsjonssiktede senatoren Bob Menendez til å trekke seg. Det er ikke aktuelt, sier Menendez. Menendez, som representerer New Jersey i det amerikanske Senatet, har midlertidig gått av som leder for utenrikskomiteen «til saken er løst».

NRK - 3 timer siden

Kjørte av veien etter å ha stukket fra politiet

En bil kjørte inn en jordvoll og landet på siden i Lyngdal natt til lørdag. Hendelsen skjedde etter at den ifølge politiet i Agder på X ikke stanset da politiet ville kontrollere den på E39. Politiet fulgte etter bilen, og etter kort tid kom den over i motsatt kjøreretning og kjørte så av veien.

NRK - 3 timer siden

Brasils høyesterett åpner for abortavstemning

Brasils høyesterett har åpnet en sesjon som vil avgjøre om abort fram til 12. svangerskapsuke bør tillates i hele landet. Det er ikke fastsatt en dato for når aborthøringen vil fortsette.

NRK - 5 timer siden

Sverige: Eksplosjon ved bolig i Södertälje – ingen skadd

Det er meldt om at noe har eksplodert ved en villa i Södertälje, ifølge den svenske avisen Expressen. Ingen skal være skadd, opplyser politiet i en pressemelding natt til lørdag. Politiet går fra dør til dør for å høre om folk kan å ha hørt eller sett noe.

NRK - 4 timer siden

Seks pågrepet i narkotikasak i Trondheim og Nordland

Onsdag ble seks personer pågrepet i Trøndelag og Nordland. Politiet tror de har befatning med narkotikasak som er under etterforskning. Fem er siktet for oppbevaring av større mengder narkotika eller for å ha medvirket til dette, mens én er siktet for heleri av et større pengebeløp som ble funnet i forbindelse med ransaking i Nordland, skriver Adresseavisen.

NRK - 5 timer siden

Sverige: Eksplosjon ved villa i Södertälje – ingen skadd

Det er meldt om at noe har eksplodert ved en villa i Södertälje, ifølge den svenske avisen Expressen. Ingen skal være skadd, opplyser politiet i en pressemelding natt til lørdag. Politiet går fra dør til dør for å høre om folk kan å ha hørt eller sett noe.

NRK - 5 timer siden

Sverige: Eksplosjon ved villa i Södertälje

Det er meldt om at noe har eksplodert ved en villa i Södertälje, ifølge den svenske avisen Expressen. Meldingen kom kl. 23.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com