Centerpartiet

Tuesday, 16 July, 15:33

Nyheter om Centerpartiet

NRK - 09 jun 24 kl. 21:57

Uventet tilbakegang for Sverigedemokraterna ved EU-valget

Stemningen dempet seg på Sverigedemokraternas valgvake da valgdagsmålingen viste at partiet bare lå an til 13,9 prosent i EU-valget. De fleste av de 300 som var til stede, hadde håpet og trodd på betydelig bedre tall, kanskje at de skulle bli nest størst etter Socialdemokraterna. Miljöpartiet ser ut til å bli det svenske EU-valgets vinner, med 15,3 prosent, fram 4,2 prosentpoeng, ifølge svensk TVs valgdagsmåling.

Klartale - 05 jun 24 kl. 05:00

Klima kan tape EU-valget

Mye har skjedd på fem år. Ytre høyre kan få mer makt. Det bekymrer politiker Abir Al-Sahlani fra det svenske Centerpartiet.

NRK - 14 aug 23 kl. 10:21

Sverige: Opposisjonen vil kaste sverigedemokrat fra komitéverv

Opposisjonen i Sverige vil ha avstemning om hvorvidt sverigedemokraten Richard Jomshof er skikket til å fortsette som leder av Riksdagens justiskomité. – Han sprer hatefulle budskap, oppfordrer til bokbål og deler innlegg der statsministeren omtales som en feiging, sier Socialdemokraternas justispolitiske talsperson Ardalan Shekarabi. – Hans opptreden setter Sveriges sikkerhet i fare.

NRK - 02 feb 23 kl. 14:42

Sverige: Muharrem Demirok valgt til ny leder for svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blir Annie Löofs etterfølger som leder av Centerpartiet. Lööf har ledet partiet siden 2011. Demorik ble innvalgt i Riksdagen i høstens valg, og har fram til nå vært partiets utdanningspolitiske talsperson.

Klartale - 09 sep 22 kl. 06:30

Hva vil Sverige velge i helgen?

Det er bare noen få dager igjen til valget i Sverige. Det preget også byen Göteborg da Klar Tale reiste dit denne uka.De første reklamene for partier var på skjermer inne på togstasjonen.

NRK - 06 jan 23 kl. 07:56

Socialdemokraterna går fram i Sverige

Partiet, som mistet regjeringsmakten sist høst, får 35,5 prosent på en måling Kantor Sifo har gjort for Sveriges Radio. Det er en framgang på 1,7 prosentpoeng fra måneden før. Vänsterpartiet får 7,4 prosent, Centerpartiet 5,8 og Miljöpartiet 4,5 prosent, og de rødgrønne opposisjonspartiene har dermed en samlet oppslutning 53,2 prosent.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 15 nov 22 kl. 11:41

Sverige: Påstand om fengsel på livstid for terrortiltalt

Svensk påtalemyndighet mener mannen som er tiltalt for drapet på en psykiater på åpen gate på Gotland i sommer, må dømmes til livstids fengsel. 33 år gamle Theodor Engström er tiltalt under svensk terrorlovgivning for drapet på Sveriges nasjonale psykiatri-koordinator Ing-Marie Wieselgren på åpen gate under Almedals-uka i Visby i juli. Han er også tiltalt for å ha planlagt å drepe politikeren Annie Lööf, som på det tidspunktet var leder for Centerpartiet.

NRK - 08 nov 22 kl. 13:49

Rettssaken mot terrortiltalt svenske i gang

Terrortiltalte Theodor Engström ble ført inn i håndjern da rettssaken mot ham startet i Gotlands tingrätt tirsdag. I salen sitter også Annie Lööf, avtroppende leder i Centerpartiet, som den 33 år gamle svensken har erkjent at han planla å drepe. Han er også tiltalt for å ha drept psykiateren Ing-Marie Wieselgren på åpen gate i Visby under politikeruka i Almedalen.

NRK - 08 nov 22 kl. 13:16

Utenriksministeren på Færøyene sparket

Færøyenes utenriksminister Jenis av Rana har fått sparken etter gjentatte utfall mot homofile. Opposisjonen på Færøyene varslet tirsdag mistillit til regjeringen som følge av utenriksministerens homofobe uttalelser, men like før Lagtinget skulle stemme over forslaget opplyste regjeringslederen Bárður à Steig Nielsen at Jenis av Rana var sparket. Jenis av Rana er leder for Miðflokkurin, et kristenkonservativt parti som også er kjent som Centerpartiet.

Klartale - 17 okt 22 kl. 12:53

Ulf Kristersson er ny statsminister i Sverige

Riksdagen i Sverige er det samme som Stortinget i Norge. Flertallet av dem har stemt for at Ulf Kristersson skal bli statsminister. Kristersson er leder for partiet Moderaterna.

NRK - 15 sep 22 kl. 13:05

Det svenske Centerpartiets leder Annie Lööf går av

Partileder Annie Lööf i Centerpartiet går av etter elleve år. Partiet gjorde søndag et dårlig valg..

VG - 15 sep 22 kl. 13:09

Centerparti-leder Annie Lööf går av

Leder av Centerpartiet, Annie Lööf (39), går av etter 11 år som følge av nederlaget i det svenske valget..

Dagbladet - 15 sep 22 kl. 13:14

Annie Löof går av

Lederen for det svenske Centerpartiet, Annie Lööf, annonserer sin avgang..

VG - 15 sep 22 kl. 13:09

Annie Lööf går av: – Den hatefulle retorikken har påvirket beslutningen

Annie Lööf (39) går av som partileder i Centerpartiet etter 11 år som følge av nederlaget i det svenske valget..

NRK - 11 sep 22 kl. 19:49

Måling: Rødgrønt-flertall – Sverigedemokraterna nest størst

Svensk TV4 publiserer sine første målinger for Sveriges riksdagsvalg, 15 minutter før de siste valglokalene etter planen skal stenge. De rødgrønne, bestående av Centerpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet og Miljöpartiet har flertall med 50,6 av stemmene. Sosialdemokratene får i målingen 29,7 prosent av stemmene.

VG - 25 aug 22 kl. 18:16

Påtalemyndigheten: Centerparti-leder Annie Lööf var mål for drapsmann

Annie Lööf, leder for det svenske Centerpartiet, var det tiltenkte målet for mannen som knivdrepte en kvinne under den svenske Almedalsveckan på Gotland i juli..

NRK - 25 aug 22 kl. 18:22

Påtalemyndigheten: Centerparti-leder Annie Lööf var mål for drapsmann

Annie Lööf, leder for det svenske Centerpartiet, var det tiltenkte målet for mannen som knivdrepte en kvinne under den svenske Almedalsveckan på Gotland i juli..

Aftenposten - 25 aug 22 kl. 18:19

Centerparti-leder Annie Lööf var mål for drapsmann under Almedalsveckan

Annie Lööf, leder for det svenske Centerpartiet, var det tiltenkte målet for mannen som knivdrepte en kvinne under den….

Klartale - 03 jun 22 kl. 09:48

Det kan bli politisk krise 100 dager før valget i Sverige

Det er valg i Sverige i høst. Men statsministeren truer med å slutte i neste uke. Årsaken er at mange flere partiet er lite fornøyd med hennes justisminister.

NRK - 23 jun 21 kl. 16:04

Centerpartiet dropper lovforslag

Centerpartiet i Sverige dropper sitt krav om å frigjøre prisene på husleien. Det skriver avisen Dagens Nyheter. Forslaget som Centerpartiet nå dropper, er det forslaget som fikk Vänsterpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, og Sverigedemokraterna til å stemme for mistillitsforslaget mot statsminister Stefan Löfven..

NRK - 20 sep 21 kl. 11:35

Sverige vil ha reformer for 74 mrd.

Sveriges rødgrønne regjering satser på helsevesenet og ekstra fri for foreldre i forslaget til statsbudsjett for 2022. Nå venter harde forhandlinger. Budsjettforslaget inneholder utgifter på over 1000 milliarder svenske kroner og ble mandag formiddag presentert av finansminister Magdalena Andersson.

E24 - 05 jul 21 kl. 13:09

Centerpartiet klar til å slippe fram Löfven, men krever reformer

Centerpartiet vil slippe fram en ny regjering med Stefan Löfven som statsminister i Sverige. Men Miljöpartiet sier nei til kravene partiet har stilt..

NRK - 23 jun 21 kl. 19:45

Går mot nyvalg i Sverige

Redningsaksjonen fra Centerpartiet i Sverige har mislyktes. Partiet droppet sitt krav om å frisette utleiepriser i nybygde hus i et forsøk på å redde Stefan Löfvens (Socialdemokraterna) regjering. Det skriver Aftonbladet.

NRK - 06 jul 21 kl. 19:55

Kan gi Löfven en ny periode

En uavhengig representant kan sikre at Stefan Löfven får den nødvendige støtte under voteringen i Riksdagen onsdag. Partiuavhengige Amineh Kakabaveh gjorde det tirsdag klart hvordan hun vil stemme. – Jeg vil la Stefan Löfven slippe til.

NRK - 05 jul 21 kl. 13:05

Løfven får flertall i Sverige

Stefan Lövfen (Socialdemokraterna) har flertall for å danne ny regjering i Sverige. Det er klart etter at lederen for Centerpartiet, Annie Lööf, i dag sa at hun vil stemme for Löfven som statsminister. Lööf sier at partiet vil «stemme gult», eller avstå fra å stemme, hvilket vil gi Löfven flertall.

Aftenposten - 05 jul 21 kl. 13:09

Centerpartiet vil sikre Löfven støtte til en ny regjering

Centerpartiets leder Annie Lööf opplyser at partiet vil støtte en ny regjering med Stefan Löfven som statsminister i….

E24 - 05 jul 21 kl. 13:09

Centerpartiet vil sikre Löfven støtte til en ny regjering

Centerpartiets leder Annie Lööf opplyser at partiet vil støtte en ny regjering med Stefan Löfven som statsminister i Sverige..

E24 - 05 jul 21 kl. 13:09

Fortsatt uklart om Löfven har sikret seg nok støtte

Centerpartiet vil slippe fram en ny regjering med Stefan Löfven som statsminister i Sverige. Men Miljöpartiet sier nei til kravene partiet har stilt..

VG - 28 jun 21 kl. 17:36

Stefans siste sjanse

Ytre venstre felte sosialdemokraten Stefan Löfven. Hans videre skjebne avgjøres av Centerpartiet. Löfvens håp er at svensk politikk går i norsk retning..

NRK - 24 jun 21 kl. 13:18

Liberalerna avviser Löfven

Liberalerna har avvist en invitasjon fra statsminister Stefan Löfven om å reforhandle den såkalte januaravtalen. Socialdemokraterna og Centerpartiet oppfordret onsdag Liberalerna til å forhandle om avtalen som ble inngått i januar 2019, og som sikret Löfven nødvendig støtte til å danne regjering..

NRK - 09 nov 20 kl. 09:22

Mer støtte til svensk næringsliv

Regjeringen i Sverige vil forlenge krisehjelpen til svensk næringsliv med tre måneder, melder NTB. Det er klart etter at de ble enige med samarbeidspartiene Liberalerna og Centerpartiet. Bedrifter kan da søke støtte for august, september og oktober..

P4 - 03 dec 19 kl. 11:52

Finlands statsminister går av

Det er regjeringskrise i Finland etter at statsminister Antti Rinne i dag annonserte sin avgang. Det skjer etter at Centerpartiet, som sitter i regjering med Rinne fra sosialdemokratiske SPD, i går uttrykte mistillit til statsministeren. Den politiske krisen har utspring i en arbeidskonflikt i det finske postverket, melder NTB..

Aftenposten - 14 apr 19 kl. 18:24

De første resultatene er klare: Centerpartiet kan bli den store taperen i Finland

Socialdemokraterna ligger an til å bli største parti og ras for Centerpartiet, når de første resultatene av forhåndsstemmene er talt opp i Finland..

NRK - 31 maj 19 kl. 22:49

Enige om regjering i Finland

De fem partiene som har jobbet for å danne regjering i Finland, er enige om en plattform. Det sier Antti Rinne, leder av sosialdemokratiske SPD, som samarbeider med Centerpartiet, De grønne, Vänsterförbundet og Svenska folkpartiet..

NRK - 14 apr 19 kl. 22:16

Statsminister erkjenner nederlag

Finlands statsminister Juha Sipila og hans Centerparti er satt kraftig tilbake i søndagens valg, erkjenner Sipila selv. – Centerpartiet er den største taperen i dette valget, sier Sipila..

NRK - 14 apr 19 kl. 19:06

Sosialdemokratene mot seier

I Finlands riksdagsvalg går Sosialdemokratene mot å bli det største partiet etter at forhåndsstemmene er talt opp. Sosialdemokratene går frem med sju mandater. Centerpartiet, som har hatt makten med statsminister ligger an til å tape 18 mandater..

Hegnar.no - 12 jan 19 kl. 15:35

Flertall i Centerpartiet støtter regjering med Löfven

Et flertall i Centerpartiet besluttet lørdag å støtte en regjering med Stefan Löfven som statsminister, opplyser Centern-leder Annie Lööf..

Aftenposten - 12 jan 19 kl. 15:06

Flertall i Centerpartiet støtter regjering med Löfven

Et flertall i Centerpartiet besluttet lørdag å støtte en regjering med Stefan Löfven som statsminister, opplyser Centern-leder Annie Lööf..

Aftenposten - 12 jan 19 kl. 15:06

Centerpartiet og Liberalerna støtter regjering med Löfven

Centerpartiet og Liberalerna, to partier som til nå har vært del av den borgerlige blokken Alliansen, gir grønt lys for en regjering med Socialdemokraterna i Sverige..

NRK - 12 jan 19 kl. 14:47

Centerpartiet slepp fram Löfven

Centerpartiet får med seg partiet på å stø ei regjering leia av Socialdemokraternas Stefan Löfven. Det fortel Annie Lööf på ein pressekonferanse, skriv Aftonbladet..

NRK - 11 jan 19 kl. 22:28

Kaller Centerpartiet quislinger

Kristdemokraternas toppnavn til Europa-parlamentet Sara Skyttedal tvitret at Centerpartiet er svindlere og quislinger etter at partiet i dag la frem et utkast til regjeringssamarbeid. Avtalen er med Socialdemokraterna, Liberalerna og Miljöpartiet..

VG - 11 jan 19 kl. 15:28

Kilder til SVT: Centerpartiet vil ha Löfven som statsminister

Ledelsen i Centerpartiet vil ha Socialdemokraternas leder Stefan Löfven som statsminister..

VG - 11 jan 19 kl. 15:28

Annie Lööf: Centerpartiet vil ha Löfven som statsminister

Ledelsen i Centerpartiet vil ha Socialdemokraternas leder Stefan Löfven som statsminister, sier partileder Annie Lööf..

Aftenposten - 07 mar 19 kl. 22:38

Svensk ex-statsråd går av etter anklager om klåing på kvinner i Moderaterna

Eskil Erlandsson fra Centerpartiet trekker seg fra Riksdagen med umiddelbar virkning etter å ha blitt anklaget for å ha klådd på kvinner fra Moderaterna..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com