Avisa Oslo

Sunday, 14 August, 11:19

Nyheter om Avisa Oslo

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 aug 22 kl. 08:39

Stor auke i cruisetrafikk i Oslo

I år kjem 171 cruiseskip med 425.000 passasjerar til Oslo. Så langt har 80 av skipa kome, skriv NTB.

NRK - 09 aug 22 kl. 06:58

Rekordlav magasinfylling

Det kan bli strengere tiltak for å spare på vannet i Oslo. Den siste uken har magasinfyllingen i Maridalsvannet ligget på 66 prosent, langt under normalen. I et normalår ville magasinfyllingen i Maridalsvannet, som er drikkevannskilden i Oslo, vært på 88 prosent på denne tiden av året, opplyser Oslo kommune.

NRK - I førrgår: 14:49

Voldshendelse i Oslo etterforskes som drapsforsøk

Voldshendelsen som fant sted på Grønland i Oslo onsdag ettermiddag, etterforskes som drapsforsøk, opplyser politiet. Så langt er ingen pågrepet i saken. – Vi jobber ennå med åstedsvitner, innhenting av videoovervåking og avhør.

NRK - 30 jul 22 kl. 16:20

Hadde skuddskader

Mannen som ble alvorlig skadd i en voldshendelse på Grünerløkka natt til fredag, ble påført skuddskader, opplyser politiet. Fredag skrev NRK at politiet opplyste om at den fornærmede muligens ble påført skuddskader. Det er nå bekreftet.

NRK - 04 aug 22 kl. 07:11

Plukka opp 108 elsparkesyklar frå fjorden

Folk frå Fjord Cleanup har fått opp mykje søppel frå Oslofjorden, skriv Avisa Oslo. Hittil i år har dei plukka 10 tonn med søppel frå fjorden. Det er dobbelt så mykje som heile fjoråret.

Klartale - 01 aug 22 kl. 08:46

Nordmenn handler ikke like ofte i Sverige

Mange nordmenn pleide å handle mat og drikke i Sverige. Under korona-pandemien ble grensa stengt. Nå er grensa åpen igjen.

NRK - 06 jul 22 kl. 10:17

Fabian Stang sier ja til bystyre-comeback i Oslo

Fabian Stang sier ja til å stå på liste for Oslo Høyre under valget neste års kommunevalg, men ønsker ikke å sette seg i ordførerstolen igjen. 66-åringen har offisielt takket ja til nok en gang å stå på liste for Høyre under valget, sammen med over 120 andre Høyre-politikere, skriver Avisa Oslo. Fabian Stang har 20 års fartstid som bystyrerepresentant i Oslo, åtte av disse som Oslos ordfører.

NRK - 14 jun 22 kl. 18:54

Sjåfør anker dom for bildrap

Mannen som i mai ble dømt til 2,5 års fengsel for grovt uaktsomt bildrap i Oslo i 2020, anker dommen. Det skriver Avisa Oslo. En 13 år gammel gutt døde etter påkjørselen ved Haugenstua i Oslo i desember 2020.

NRK - 25 jun 22 kl. 11:04

Oslo kommune har satt krisestab

Oslo kommune har satt krisestab og vurderer om det skal iverksettes tiltak i forbindelse med angrepet i Oslo sentrum. Det bekrefter ordfører Marianne Borgen (SV) overfor Avisa Oslo. Borgen understreker at personer som er påvirket av hendelsen, kan kontakte bydelene eller legevakt for bistand og samtaler.

NRK - 14 jul 22 kl. 22:45

LO fant brudd ved mer enn 200 arbeidsplasser

Over 200 arbeidsplasser i Oslo, 55 prosent av de besøkte, hadde brudd på arbeidsmiljøloven, ifølge LOs sommerpatrulje. De advarer mot økende trend. – De siste årene har vi sett en jevn økning i antallet brudd.

NRK - 07 jul 22 kl. 20:21

Tre menn dømt for vold i Oslo

Tre menn er dømt for vold etter en episode på Bjørndal i fjor sommer. Ifølge tiltalen slo de en mann i hodet med en Maglite-lommelykt og en hammer, slik at han fikk to kutt i bakhodet, skriver Avisa Oslo De tre ble i Oslo tingrett blant annet dømt til fengsel i sju og åtte måneder, og de må betale fornærmede 20.000 kroner i oppreisning..

NRK - 09 maj 22 kl. 18:56

Flere partier åpner for å vrake Fornebubanen etter milliardsprekk

Partitopper i Ap, SV og Sp vurderer å skrote Fornebubanen etter den siste kostnadsoverskridelsen på fem milliarder kroner, ifølge Avisa Oslo og Nettavisen. Samtidig er beslutningen om å legge Majorstuen stasjon på is som følge av Oslopakke 3, utslagsgivende. Det har fått sentrale politikere i partiene til å bekymre seg for at avtalen i for stor grad er i Viken og Bærums favør, og i liten grad gagner Oslo øst, skriver Avisa Oslo.

NRK - 30 maj 22 kl. 08:23

Fortsatt ingen pågripelser etter skyting i Oslo

Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at mannen som ble funnet skutt på Mortensrud i Oslo søndag, var et tilfeldig offer. Ingen er pågrepet i saken. Offeret, en mann i 20-årene, er alvorlig skadd.

NRK - 07 jul 22 kl. 11:45

Mann siktet for grov kroppsskade

En mann er siktet for grov kroppsskade etter at han skal stukket en annen mann med en skarp gjenstand på Grønland i Oslo onsdag. – Vi har iverksatt etterforskning, og den pågrepne er siktet for grov kroppsskade, sier politiadvokat Kamilla Forsdahl i Oslo politidistrikt til Avisa Oslo. (NTB).

Klartale - 15 jun 22 kl. 08:40

Ødela to pride-flagg på skole

Pride-flagget i regnbuefarger får ikke henge i fred på Bøler skole. Den ligger øst i Oslo.I løpet av en uke har Bøler skole måtte henge opp tre pride-flagg.

NRK - 08 jul 22 kl. 01:12

En mann alvorlig skadd i knivstikking på Stovner

En mann er fraktet til sykehus etter å ha blitt stukket med kniv på Stovner i Oslo. Det ble først opplyst at skadeomfanget til den fornærmede personen ikke var alvorlig, men operasjonsleder Vidar Pedersen sier til NRK at mannen er alvorlig skadet. En mann ble pågrepet klokken 00.

NRK - 05 jul 22 kl. 11:51

Tiltalt for drapsforsøk på kona

En mann i 40-åra fra Oslo er tiltalt for grov vold og drapsforsøk på kona si. Ifølge tiltalen skal mannen ha utsatt kona for vold, trusler og krenkende atferd over en periode på 26 år. Tiltalen for drapsforsøk ble tatt ut etter at mannen stakk kona i magen med kniv.

NRK - 29 jun 22 kl. 07:59

Kamp om parkeringsplass endte med gigantbot

Kvinnen ble rasende da en bilist kuppet parkeringsplassen hun holdt av på Storosenteret i Oslo. Nå er hun dømt til å betale 45.000 kroner i bot og erstatning.

NRK - 21 jun 22 kl. 15:31

Kjærvik-sak går i Lillestrøm

Drapssaka mot Tor Kjærvik sin son blir flytta til Lillestrøm, og skal vere i Romerike og Glåmdal tingrett. Grunnen til at saka ikkje skal opp i Oslo er fordi det var spørsmål ved om dommarane var habile, sidan Tor Kjærvik var fast forsvarar ved Oslo tingrett i fleire år. Sonen til forsvararen, advokat John Christian Elden, er nøgd med slutninga.

NRK - 25 maj 22 kl. 08:46

Avisa Oslo: Drapsdømte Makaveli Lindén besluttet utlevert til Belgia

Vilkårene for å utlevere drapsdømte Makaveli Lindén (23) til Belgia er oppfylt. Det har Oslo tingrett besluttet. Kjennelsen fra tingretten kom mandag denne uken, skriver Avisa Oslo.

NRK - 04 jun 22 kl. 09:48

Mortensrud-sikta vil ikke la seg avhøre

Mannen som er sikta for å ha skutt en annen mann ved Mortensrud søndag kveld vil ikke la seg avhøre. Det skriver Avisa Oslo. Overfor avisa vil hans forsvarer ikke kommentere årsaken til det.

NRK - 23 jun 22 kl. 18:13

Frå to til fem smitta av apekoppar i Oslo

Den siste veka har det blitt fleire smitta av apekoppar i hovudstaden, skriv Avisa Oslo. For ei veke sidan vart det kjent at to var smitta, no opplyser Folkehelseinstituttet om at det er fem..

NRK - 23 jun 22 kl. 18:13

Frå to til fem smitta av apekoppar

Den siste veka har det blitt fleire smitta av apekoppar i hovudstaden, skriv Avisa Oslo. For ei veke sidan vart det kjent at to var smitta, no opplyser folkehelseinstituttet om at det er fem..

NRK - 10 jun 22 kl. 22:55

Person savnet etter boligbrann i Oslo

En beboer er savnet etter brann i en enebolig på Bjørndal i Oslo, melder TV 2. Brannen ble varslet ved 20-tiden fredag, og huset var overtent da brannvesenet kom fram. Det var en stund fare spredning og flere nabohus ble evakuert.

NRK - 15 jun 22 kl. 16:35

Kan ta med barn gratis på bussen hver dag

Rødt har fått med seg opposisjonen i Oslo bystyre på å utvide familierabatten på kollektivtransporten til å gjelde på hverdager, skriver Avisa Oslo. Det betyr i praksis at en voksen kan ta med seg inntil fire barn under 18 år gratis på kollektivtransport hele uka. Nå gjelder det kun i helgene.

NRK - 20 jun 22 kl. 11:27

Mann siktet for drapsforsøk

En mann i 60-årene er siktet for drapsforsøk etter å ha skutt en mann på Ensjø lørdag. Det skriver Avisa Oslo. En ung mann ble skutt i foten og sendt til sykehus med alvorlige skader.

NRK - 08 jun 22 kl. 23:59

Tror skytingen kan ha vært en ulykke

En ung mann ble onsdag kveld skutt i nærheten av Trosterud fritidsklubb i Oslo. Politiet har informasjon som sier at det var en ulykke. Opprinnelig opplyste politiet at saken ble etterforsket som et drapsforsøk.

Klartale - 30 maj 22 kl. 08:21

Mann funnet skutt i Oslo

Politiet fikk beskjed søndag kveld. Noen hadde sett en skutt mann. Han var ved Mortensrud kirke i Oslo.

Klartale - 23 maj 22 kl. 08:39

Smittesporer apekopper i Oslo

Det er ingen fare for befolkningen, ifølge overlege Preben Aavitsland. Han jobber ved Folkehelse-instituttet (FHI). – Dette er lite smittsomt.

NRK - 03 jun 22 kl. 17:05

Mortensrud-siktet er varetektsfengslet

Mannen som er siktet etter skyting på Mortensrud sist søndag er varetektsfengslet i fire uker, skriver Avisa Oslo. Mannen er siktet for grov kroppsskade. Han meldte seg selv for politiet.

NRK - 25 maj 22 kl. 15:11

Sjåfør dømt til fengsel for bildrap i Oslo

En 32 år gammel mann er dømt til to år og to måneders fengsel for å ha kjørt på 13 år gamle Dhenujen Yogathas ved Grorud i desember 2020. 13-åringen døde av skadene. Dommen ble avsagt onsdag ettermiddag i Oslo tingrett, skriver Avisa Oslo.

NRK - 25 maj 22 kl. 12:23

Drapssiktet i Oslo erkjenner å ha stukket med kniv

En 40-årig mann erkjenner å ha knivstikket en mann i 30-årene på Dælenenga i Oslo i fjor. Han nekter straffskyld etter drapssiktelsen. Ifølge Avisa Oslo er politiet i ferd med å avslutte sin etterforskning.

Klartale - 25 apr 22 kl. 12:02

Politiet skal etterforske sikkerheten etter ulykke

Folk skulle se et motorshow søndag. Det var på Bjerke travbane i Oslo.En av bilene mistet kontrollen.

NRK - 15 maj 22 kl. 17:42

En pågrepet for skyting mot pub i Oslo

En person er pågrepet og siktet for å ha skutt mot en pub på Grønland i Oslo natt til lørdag. Det var flere personer inne på utestedet da det ble skutt, og politiet har sagt at det var flaks at ingen ble skadd. – Vi kan bekrefte at det er én person som er pågrepet og siktet, sier krimleder Stian Holm i Oslo-politiet til Avisa Oslo søndag.

NRK - 01 jun 22 kl. 10:38

600 hytteeiere i konflikt med staten

600 hytteeiere på osloøyer møter staten i retten i dag. Statsbygg eier hyttetomtene deres, men eierne vil kjøpe seg ut. Konflikten står om hvor mye de skal betale, skriver Avisa Oslo.

NRK - 20 maj 22 kl. 14:41

Fortsatt er ikke elferjene i Oslo i drift

Det er snart seks måneder siden de nye elferjene skulle ta over passasjertransporten i Oslofjorden. Ingen av båtene er per i dag i drift. – To båter er godkjente og klare for drift.

NRK - 20 maj 22 kl. 14:41

Ingen av elferjene i Oslo er i drift

Snart seks måneder etter at de nye elferjene skulle ta over passasjertransporten i Oslofjorden, har kun to av dem vært i bruk. Nå er ingen av dem i drift. – To båter er godkjente og klare for drift.

NRK - 12 maj 22 kl. 21:55

Vil skrinlegge ny Politihøgskole i Oslo

Regjeringen vil droppe planene om en ny Politihøgskole i Oslo, skriver Avisa Oslo. I forslaget til revidert nasjonalbudsjett skriver regjeringen at dagens bygg på Majorstuen er godt nok, og at det heller ikke finnes penger til noen ny skole i politibudsjettene de neste årene. Planleggingen av en ny Politihøgskole i Oslo ble startet etter et vedtak i Stortinget i februar i fjor..

NRK - 18 maj 22 kl. 13:39

Vaksinemotstander må betale 29.000 kr

En av 15 vaksinemotstandere som tvang seg inn på et vaksinesenter på Tøyen i Oslo 27. januar er idømt en bot på 26.000 kroner, skriver Avisa Oslo.

NRK - 22 maj 22 kl. 15:46

Tatt i billettkontroll, slo vekteren

Da kvinnen ble tatt i en billettkontroll spyttet og slo hun en vekter. Nå er hun dømt for vold, skriver Avisa Oslo. Billettkontrollen var på Stortinget T-banestasjon i juni 2018.

NRK - 04 maj 22 kl. 22:16

Mindre vårrengjøring i Oslo på grunn av vannmangel

Hver dag spyles Karl Johans gate i Oslo. Men på grunn av den pågående vannmangelen nedskalerer Oslo kommune vårrengjøringen. – Det er viktig at Oslo kommune går fram som et godt eksempel, sier seksjonsleder Frode Hult i Vann- og avløpsetaten til Avisa Oslo.

NRK - 10 maj 22 kl. 12:54

MDG-topp advarer byrådskolleger

MDGs gruppeleder i Oslo bystyre, Eivind Trædal, advarer de andre byrådspartiene mot å skrote Fornebubanen. Gruppelederne til Arbeiderpartiet og SV sa til Avisa Oslo og Nettavisen i går at de ikke utelukket at partiene vil gå inn for å stoppe utbyggingen. – Det vil være en tragedie hvis vi kutter et kjempeviktig kollektivprosjekt i Oslo-regionen, og det bygges en motorvei til 60 milliarder langs mye av den samme traseen som øker trafikken inn til Oslo, sier Trædal.

NRK - 27 apr 22 kl. 23:45

Ikke flertall for å beholde fengsel i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) gir opp kampen om å beholde Oslo fengsel i kommunen. Det er ikke flertall i bystyret for å legge nye Oslo fengsel til Bredtveit, ifølge Avisa Oslo. Høyre vil heller ha friområde rundt Bredttvedt enn et nytt fengsel.

NRK - 20 maj 22 kl. 05:34

Erkjenner Fornebu-nederlag

Staten kommer ikke til å øke sitt bidrag til Fornebubanen til 70 prosent i revidert nasjonalbudsjett. Det sier SVs sjefsforhandler, Kari Elisabeth Kaski, til Avisa Oslo. Politikere i Oslo har håpt at staten ville øke sitt bidrag fra 66 til 70 prosent.

NRK - 12 maj 22 kl. 12:53

Lastebilsjåfør ikke siktet etter E6-brann

Sjåføren av lastebilen som tok fyr på E6 ved Bryn i Oslo tirsdag, er ikke siktet i saken. Han har ikke gjort noe galt, mener politiet. – Vi tenker i utgangspunktet ikke at han har gjort noe galt, sier avsnittsleder Knut Nandrup ved spesiallovgivning i Oslo-politiet til Avisa Oslo.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com