Avisa Oslo

Sunday, 03 March, 19:34

Nyheter om Avisa Oslo

NRK - 29 feb 24 kl. 07:53

Mann funnet død etter flere måneder i Oslo-blokk

Fredag ble en eldre mann funnet død i sin kommunale bolig i blokka på St. Hanshaugen. Det melder Avisa Oslo.

NRK - 12 feb 24 kl. 12:44

Krever fire års fengsel for voldtekt, vold og frihetsberøvelse

Påtalemyndigheten mener en 23 år gammel mann i Oslo må straffes med fire års fengsel for voldtekt, grov vold, trusler og frihetsberøvelse mot en mann i juli 2022. Det skriver Avisa Oslo. 23-åringen er en av tre tiltalte i rettssaken som ble avsluttet i Oslo tingrett mandag.

NRK - 28 nov 23 kl. 10:59

Avisa Oslo: Grunde Almeland tar ikke gjenvalg som Oslo Venstre-leder

Grunde Almeland stiller ikke til gjengvalg som leder for Oslo Venstre. Det melder Avisa Oslo. Almeland svarer til Avisa Oslo at han ønsker å gi andre i partiet muligheten til å prøve seg i vervet.

NRK - 26 feb 24 kl. 15:20

Mann pågrepet etter knivstikkingen i Oslo

En mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen i Storgata i Oslo forrige mandag. Det melder Avisa Oslo. Politiet ble varslet om den bevisstløse mannen klokken 20.

NRK - 26 feb 24 kl. 15:20

Mann varetektsfengslet etter knivstikkingen i Oslo

En mann er nå varetektsfengslet i fire uker etter knivstikkingen i Storgata i Oslo forrige mandag. Politiet ble varslet om den bevisstløse mannen klokken 20.30 mandag 19.

NRK - 28 feb 24 kl. 14:13

Tre menn dømt for brutal vold, grove trusler og frihetsberøvelse i Oslo

To 23-åringer og en 30-åring er dømt for blant annet å ha gått løs på en mann med drill, holdt han fanget i en bolig og tvangsbarbert han. Den ene dømte 23-åringen er nå dømt til fire år i fengsel for voldtekt, grov vold, grove trusler og frihetsberøvelse. Det skriver Avisa Oslo.

NRK - 08 feb 24 kl. 15:07

Statsråden setter ned foten: Pride-gangfelt er ulovlige

Kommunene har ikke lov til å male regnbuefarger på fotgjengerfeltene for å vise solidaritet med skeive. – Jeg oppfordrer kommuner og fylkeskommuner til å markere mangfold og inkludering på annet vis, for eksempel ved bruk av flagg eller bannere i det offentlige rom, skriver samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i et svar på stortingsrepresentant Grunde Almeland fra Venstre. Almeland er provosert over at Statens vegvesen har gått ut og bedt om at det av sikkerhetshensyn blir tydeligere i lovverket at ingen har lov til å male regnbuefarger mellom de hvite stripene i fotgjengerfelt.

NRK - 10 jan 24 kl. 15:03

Avisa Oslo: Bilførar sikta for aktlaust drap etter dødsulykke på Mosseveien i Oslo

Ein ung bilførar er sikta etter dødsulykka på Mosseveien i Oslo nyttårsaftan, skriv avisa. Ein ven av bilføraren omkom på staden etter ein kraftig frontkollisjon med ein taxi. Den avdøde 19-åringen var passasjer i bilen som kom over i motgåande køyrefelt og frontkolliderte med ein anna bil, opplyser politet..

NRK - 30 jan 24 kl. 14:39

Stans for t-bane i Oslo etter røykutvikling

Politi bistår brannvesenet i forbindelse med røykutvikling i en strømskinne ved Tøyen stasjon, skriver politiet i Oslo på X. Det er ikke meldt om personskader. – Det er røyutvikling/brann i en strømskinne.

NRK - 09 feb 24 kl. 16:55

Ytterligere en 15-åring pågrepet etter knivstikking på Grønland

Nok en 15 år gammel gutt er siktet og pågrepet etter knivstikkingen på Grønland tirsdag denne uken. – Vi har fredag fremstilt en 15 år gammel gutt for varetektsfengsling, sier politiadvokat Hanna Kaplon ved Enhet sentrum til Avisa Oslo. Fra før er en 15 år gammel gutt varetektsfengslet i én uke etter knivhendelsen.

NRK - 09 jan 24 kl. 19:58

Avisa Oslo: Brannvesenet rykker ut til røykutvikling på eit tog

Brannvesenet er på veg til Lodalen i Oslo, etter at dei har fått melding på røykutvikling på eit tog. – Røyken skal komme frå ei batterikasse ombord, skriv avisa..

NRK - 22 jan 24 kl. 19:49

Flere takras i Oslo

Det milde været fører til snøsmelting og dermed flere takras i Oslo. Politiet har hittil i dag meldinger om fem takras i hovedstaden. Tre av rasene var i området Grünerløkka-Torshov, og ett på Frogner, sier politiet til Avisa Oslo.

VG - 26 jan 24 kl. 13:56

Over 20 bussruter innstilles i Oslo som følge av snøværet

Avisa Oslo omtalte saken først..

NRK - 15 jan 24 kl. 16:18

Skoleansatt i Oslo tiltalt for seksuelle overgrep mot elev

Mens han var ansatt ved en skole i Oslo, skal en 25-åring ha begått to tilfeller av seksuelle overgrep mot en elev. Mannen er tiltalt for seksuell omgang med en tenåringsjente i en bil. Han er i tillegg tiltalt for ett tilfelle av seksuell handling mot den samme jenta, denne gangen på den aktuelle skolen han var ansatt ved.

NRK - 16 jan 24 kl. 17:28

To menn tiltalt for drapsforsøk

To menn er i dag tiltalt for drapsforsøk etter at to menn ble skutt i Klingenberggata i Oslo for ett år siden. De to tiltalte er 21 og 23 år gamle. Skyteepisoden skal ha vært et oppgjør mellom Young Guns og MC-klubben Satudarah, skriver Avisa Oslo.

Klartale - 26 jan 24 kl. 14:12

Snøvær stopper bussene

Det skriver Avisa Oslo. Ruter sier det ikke er forsvarlig å kjøre buss på disse rutene. De tar hensyn til sikkerheten.

NRK - 13 jan 24 kl. 08:19

Mann falt ned flere etasjer i Oslo

En mann er kjørt til sykehus etter å ha falt ned flere etasjer fra et leilighetsbygg i Bjørvika i Oslo sentrum. Politiet sier til Avisa Oslo at mannen selv bor i bygningen, og at de har grunn til å tro at han klatret på fasaden. Han har falt fem eller seks etasjer, men ikke rett ned, og kom til bevissthet på vei til sykehuset.

NRK - 18 jan 24 kl. 05:05

Ruter ber reisende i Oslo sette av ekstra tid

Pressevakt Benjamin Øveraas i Ruter sier at de reisende må beregne god tid om de skal benytte seg av kollektivtilbudet i hovedstaden torsdag morgen – Det kommer til å være kaldt og store snømengder på bakken. Vi forventer at det blir noe etterslep fra i går, sier Øveraas til Avisa Oslo. Onsdag sto både busser og T-banen stille på grunn av problemer i det kraftige snøværet.

NRK - 12 jan 24 kl. 18:53

Droneflyger under Zelenskyj-besøk må møte i retten

En mann som fløy drone under Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs besøk i Oslo i fjor, nekter å betale boten han ble ilagt. I februar må han møte i retten. Mannen var en av to personer som ble pågrepet og satt i arrest etter ulovlig droneflyging under presidentbesøket 13.

Klartale - 17 jan 24 kl. 11:24

Alle busser er innstilt

Snøen laver ned over Østlandet onsdag formiddag. Biler stanser for å skrape ruter og fjerne is fra vinduspusserne. Mange stanser i nødlommer i tunnelene, skriver NRK.

NRK - 17 jan 24 kl. 10:15

Evakuerer fra T-bane i tunnel i Oslo

T-banen som går mellom Tveita og Helsfyr blir evakuert fordi det er tomt for strøm. Avisa Oslo skriver at T-banen står fast i Helsfyrtunnelen..

NRK - 30 dec 23 kl. 19:31

Mann tiltalt for drapsforsøk etter knivangrep i Oslo

En 26 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk og forsøk på grov kroppsskade etter at han angrep to menn med kniv på Ila i Oslo i juni. Statsadvokatene i Oslo varsler at det vil bli reist påstand om dom på overføring til tvungent psykisk helsevern når den tiltalte mannen må møte i Oslo tingrett i mai, skriver Avisa Oslo. Mannen er også tiltalt for trusler og skadeverk etter at han angrep en bil.

NRK - 14 jan 24 kl. 17:13

Ruter legger frem plan for å unngå innstillinger

Om to dager kommer sprengkulden tilbake, og mange er spente på hvordan bussene i Oslo vil takle det. Etter mange innstillinger og forsinkelser i forrige kuldebølge, har nå Ruter utarbeidet en handlingsplan for hvordan de kan unngå slike problemer. Handlingsplanen legger de frem i morgen.

VG - 10 jan 24 kl. 15:06

Bilfører siktet for uaktsomt drap etter dødsulykke på E18

En ung bilfører er siktet for uaktsomt drap etter en dødsulykke på E18 Mosseveien i Oslo nyttårsaften, melder Avisa Oslo..

NRK - 10 jan 24 kl. 11:13

Over 1000 pengekrav til Ruter

Ruter har fått inn nesten 1100 krav om reiserefusjon på en uke, skriver Avisa Oslo. De har en reisegaranti som sier at du kan få tilbakebetalt utgifter for opptil 750 kroner om avgangen er mer enn 20 minutter forsinket. Det får du ved å sende inn kvitteringen for drosje, kjøregodtgjørelse for bil eller annen transport.

Klartale - 09 jan 24 kl. 13:05

To tiltalt for å ha griset til Monolitten

To personer er tiltalt. Det er for å ha kastet oransje maling på skulpturer. Hærverket skjedde i november i 2022.

NRK - 08 jan 24 kl. 11:03

Flere Oslo-skoler sliter i kulda

Vålerenga skole har som tidligere meldt stengt fordi varmeanlegget har sviktet i løpet av helgen. Nå skriver Avisa Oslo at andre skoler også har problemer. Et vannrør på Holtet videregående skole har sprukket, og en del av bygget er stengt.

NRK - 08 jan 24 kl. 08:40

AO: Vålerenga skole stenger ned midlertidig

For lav temperatur i klasserommene på Vålerenga skole i Oslo, gjør at skolen holdes stengt mandag morgen. Det skriver skolens rektor i en e-post til de foresatte, sitert av Avisa Oslo. – Oppvarmingssystemet har ikke fungert godt nok gjennom helgen, og det er for kaldt i klasserommene til at vi kan gjennomføre vanlig skoledag..

NRK - 05 jan 24 kl. 09:42

Oslo S opnar opp for overnatting i sprengkulda

Det opplyser Bane Nor til Avisa Oslo..

NRK - 09 jan 24 kl. 11:50

To tiltalt for å ha grisa til Monolitten

Ein mann og ei kvinne er tiltalt for kulturminnekriminalitet etter at dei kasta oransje måling på fleire skulpturar i Vigelandsparken i november 2022. Noko av målinga som blei brukt mot Monolitten har ifølge tiltalen ikkje vore mogeleg å fjerne, skriv Avisa Oslo. Dei to er klimaaktivistar, og protesterte mot leiting etter olje og gass..

NRK - 18 dec 23 kl. 05:40

Tre av fire anmeldelser i Oslo blir henlagt

Nesten 75 prosent av saker anmeldt i Oslo politidistrikt blir henlagt, skriver Avisa Oslo. Tall avisen har fått fra Oslo politidistrikt, viser at andel henlagte saker i politidistriktet har økt uten unntak siden 2018. Også antall henlagte saker har økt hvert år.

NRK - 12 dec 23 kl. 18:13

Mann i 30-årene dømt for vold mot Palestina-aksjonist i Oslo

En mann i 30-årene er dømt til ett år og tre måneders fengsel for blant annet å ha begått vold mot en Palestina-aksjonist utenfor Stortinget. Det var like etter midnatt mandag 13. november at mannen oppsøkte tre personer som for tiden bor i telt utenfor Stortinget i Oslo.

NRK - 06 dec 23 kl. 00:31

Oslo-byrådet vil la folk kjøpe øl tidligere på dagen

Skjenketidene på hverdager, helligdager og i høytiden skal utvides i Oslo, men de rekker trolig ikke å åpne for champagnefrokost på 17. mai neste år. Det nye Oslo-byrådet letter på sløret overfor Avisa Oslo og forteller at det blant annet skal bli lov å skjenke alkohol tidligere på søndager, helligdager og høytidsdager som 1.

NRK - 03 nov 23 kl. 20:49

Ung gut knivstukken på Grorud

Det melder Avisa Oslo. Ifølgje avisa skal ein gut vera stukken i overkroppen og er vorte frakta til sjukehuset, men politiet vil ikkje gå vidare inn på skader. Vitne fortel avisa at ein gutegjeng vart observert løpande ned til T-banestasjonen på Grorud.

NRK - 24 nov 23 kl. 14:51

Fengslet etter knivstikking på Oslo S

Mannen i 20-årene som er siktet etter knivstikking på Oslo S har blitt varetektsfengslet i to uker. Han får brev- og besøksforbud, skriver Avisa Oslo. Han er siktet for drapsforsøk og grov kroppsskade.

NRK - 10 nov 23 kl. 22:16

Rykket ut etter melding om skudd

Store politistyrker rykket fredag kveld ut til Thon Hotel Opera i Bjørvika i Oslo etter melding om skudd, melder Avisa Oslo. Et hotellrom ble undersøkt av beredskapstroppen. Meldingen om skudd viste seg om være falsk.

VG - 28 nov 23 kl. 11:46

Grunde Almeland går av som leder for Oslo Venstre

Grunde Almeland (32) går av som leder for Oslo Venstre, bekrefter han overfor Avisa Oslo..

NRK - 27 nov 23 kl. 16:26

Mann dømt til seks års fengsel for skyting på åpen gate i Oslo

En 31 år gammel mann er dømt til seks år og tre måneders fengsel for drapsforsøk etter en skyteepisode på Grünerløkka i Oslo i fjor sommer. Det skriver Avisa Oslo. Det var natt til 29.

NRK - 03 nov 23 kl. 20:49

Gut alvorleg skadd etter knivstikking i Oslo

– Ein ung gut vart stukken i overkroppen, fortel operasjonsleder Guro Sandnes til Avisa Oslo. Han er vorte frakta til sjukehuset, og blir beskriven som alvorleg skadd. Til NTB opplyser Sandnes at guten er i 16-17-årsalderen, og at guten var bevisst då han vart frakta til sjukehuset.

NRK - 24 nov 23 kl. 16:51

Mann fekk bot på 300.000 kroner etter fyllekøyring

Ein mann frå Oslo har fått ei bot på 300.000 kroner etter at han i september blei stoppa av politiet på E18 i Telemark med ein promille på 1,72, melder Avisa Oslo. Bøter for fyllekøyring blir normalt rekna til halvannan brutto månadsinntekt, men ein gjer også ei totalvurdering av den totale økonomien til den sikta på tidspunktet for dommen.

NRK - 15 nov 23 kl. 08:19

Mann siktet for vold mot Palestina-aksjonister

En mann i 30-årene er siktet for vold og hatefulle ytringer mot en Palestina-aksjonist utenfor Stortinget, samt vold og trusler mot politiet. Mannen oppsøkte tre personer, som for tiden aksjonerer foran Stortinget i Oslo i forbindelse med Israels angrep mot Gazastripen, rundt midnatt søndag, melder Avisa Oslo. Han skal ha slått en av aksjonistene og fremmet hatefulle ytringer mot dem.

Klartale - 29 aug 23 kl. 12:14

Hærverk på universitet

En vekter fikk seg litt av et syn da han gikk inn i bygget Domus Juridica. Bygget er knyttet til jus-avdelingen på Universitetet i Oslo (UiO). Universitetet har stengt bygningen.

Klartale - 06 nov 23 kl. 08:12

16-åring fengslet etter knivstikking i Oslo

En tenåring ble funnet fredag kveld. Han hadde blitt knivstukket. Hendelsen skjedde på Grorud i Oslo.

NRK - 16 nov 23 kl. 16:32

Mann varetektsfengslet etter brann på Torshov

Mannen er pågrepet og siktet for å ha tent på en sofa i en leilighet forrige uke. Det skriver Avisa Oslo. Han er varetektsfengslet i to uker.

NRK - 09 nov 23 kl. 23:37

Brann i bygård i Oslo slukket

Det brant torsdag kveld i en leilighet i en bygård på Torshov i Oslo. – Flere personer skal ha vært eksponert for røyk. De blir ivaretatt av helse, opplyser operasjonsleder Line Skott i politiet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com