Avisa Oslo

Wednesday, 01 December, 04:12

Nyheter om Avisa Oslo

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 nov 21 kl. 15:38

Ingen nye tiltak i Oslo ennå

Smittetallene i Oslo stiger, men det blir foreløpig ingen koronatiltak i hovedstaden. Helsebyråd Robert Steen (Ap) advarer om at situasjonen kan snu raskt. – I det korte løp blir det ikke konkrete tiltak, sier Steen til Avisa Oslo.

NRK - 01 nov 21 kl. 22:39

Mann knivstukket på Oslo S

En mann er sendt til sykehus etter en knivstikking i Oslo sentrum mandag kveld. Knivstikkingen skal ha skjedd inne på Oslo Sentralstasjon. – Fornærmede er sendt til sykehus for behandling.

NRK - 20 okt 21 kl. 21:52

Idrettshøgskolen mangler 25 mill.

Norges idrettshøgskole (NIH) må finne måter å spare 25 millioner kroner på dersom det foreslåtte statsbudsjettet blir stående. Tidligere har NIH drevet og eid skolebygget selv. I juli ble det klart at forvaltningsansvaret skulle overtas av Statsbygg.

NRK - 13 okt 21 kl. 11:22

Johansen ikke med i regjeringen

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) blir ikke en del av den nye Ap-Sp-regjeringen, bekrefter han selv til Avisa Oslo. – Jonas og jeg snakket gjennom valgkampen at det var viktig at jeg var i Oslo. Landets hovedstad er viktig for Arbeiderpartiet, skriver Johansen i en tekstmelding til avisa..

NRK - 13 okt 21 kl. 11:22

Ap-Raymond ikke med i regjeringen

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) blir ikke en del av den nye Ap-Sp-regjeringen, bekrefter han selv til Avisa Oslo. – Jonas og jeg snakket gjennom valgkampen at det var viktig at jeg var i Oslo. Landets hovedstad er viktig for Arbeiderpartiet, skriver Johansen i en tekstmelding til avisa.

NRK - 09 nov 21 kl. 14:06

Johansen rystet over Bislett-saken

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo beskriver knivangrepet på Bislett som en rystende hendelse. Han maner samtidig til å unngå spekulasjoner om motiv. – Det er en rystende hendelse.

NRK - 27 okt 21 kl. 09:44

Lunde tar ikke gjenvalg

Heidi Nordby Lunde tar ikke gjenvalg som leder for Oslo Høyre. Det bekrefter leder i valgkomiteen, Jens Jørgen Lie, overfor Avisa Oslo. Nordby Lunde har vært leder i Oslo Høyre 2018.

NRK - 01 nov 21 kl. 09:34

Kjørte ruspåvirket åtte ganger

En Oslo-mann må gi fra seg bilen etter at å ha blitt tatt for kjøring uten førerkort 25 ganger og åtte ganger for ruskjøring, skriver Avisa Oslo. Da rettssaken gikk i Oslo tingrett i forrige uke, tilsto mannen alt..

NRK - 27 okt 21 kl. 17:18

Vil vurdere flere politistasjoner

Det har vært flere skyteepisoder i hovedstaden den siste tiden. Sentralisering har gjort det vanskelig å forebygge kriminalitet ute i bydelene i Oslo, mener justisminister Emilie Enger Mehl (Sp). – Jeg vil gjøre et grundig arbeid for å vurdere hvor det er behov for å opprette lokale politistasjoner, og dette kan også være aktuelt i bydeler i Oslo, sier justisministeren til Avisa Oslo..

NRK - 20 okt 21 kl. 13:16

Vedkaos i Oslo

I Oslo er det høy etterspørsel av ved som følge av de høye strømprisene. Oslo Vedsentral har ti års erfaring i hovedstaden, og opplever den største pågangen noensinne, skriver Avisa Oslo..

NRK - 06 nov 21 kl. 19:29

Problemene til DNB skal være løst

DNB hadde lørdag problemer med flere av sine tjenester, men de skal nå være løst. Problemene skulle først kun dreie seg om betalinger i nettbanken og konto og/eller saldo på mobil. Ifølge Avisa Oslo kunne DNBs kunder også oppleve problemer med appen Vipps..

NRK - 15 okt 21 kl. 12:48

Mann med pil og bue i Oslo sentrum

Fredag morgen gikk en mann i 50-årene rundt med piler og synlig bue stikkende ut av en ryggsekk, i Oslo sentrum. Det skriver Avisa Oslo. Mannen er anmeldt for skremmende, plagsom adferd.

NRK - 20 okt 21 kl. 18:20

Krever erstatning etter stupeulykke

29-åringen som ble lam etter en stupeulykke i juni i år, krever erstatning fra Oslo kommune. Det skriver Avisa Oslo. Erstatningskravet ble sendt inn i september, men er ikke kjent før nå.

NRK - 22 okt 21 kl. 06:06

Munchmuseet må kutte åpningstidene

Allerede før Munchmuseet har åpnet må museet redusere åpningstidene for å spare penger. Planen var at museet skulle holde åpent 12 timer daglig hele uka. Nå planlegger de å kutte en time hver dag i snitt, skriver Avisa Oslo..

NRK - 03 okt 21 kl. 16:23

Advarer mot flom i Oslo

Brannvesenet i Oslo advarer mot flomstore elver og bekker på grunn av regnværer i helgen. – Drukningsfaren er større og det blir mye mer utfordrende jobb for oss å hjelpe dem som måtte være uheldige og faller uti. Oppfordringen er å ikke sette seg selv i farlige situasjoner, sier vaktkommandør Hans Erik Tydal ved Oslo 110-sentral til Avisa Oslo..

NRK - 16 sep 21 kl. 07:21

Solvik-Olsen i elsparkesykkelfirma

Då Frp-nestleiar Ketil Solvik-Olsen var samferdselsminister i 2018 mjuka han opp reglane for elsparkesyklar. No er han deleigar og styremedlem i elsparkesykkelaktøren Sharebike i Oslo, skriv Avisa Oslo. Aktøren driv opphavleg med vanlege syklar, og Solvik-Olsen seier til avisa at han ikkje har særleg innsikt i elsparkesykkel-satsinga til selskapet.

NRK - 07 okt 21 kl. 17:27

Ny person siktet etter skyting

En tredje person er pågrepet og siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk etter at en mann ble skutt i Vika i Oslo lørdag sist uke. Det opplyser politiadvokat Christian Hatlo til Avisa Oslo. Det var lørdag morgen at en mann ble alvorlig skadd i en skyteepisode i Vika i Oslo.

NRK - 07 okt 21 kl. 14:28

Trusler mot ansatte på Nav-kontor

Politiet har i dag pågrepet en person etter at vedkommende fremsatte trusler overfor ansatte ved Nav Grorud i Oslo. Personen er kjørt til arresten og vil bli avhørt innen kort tid. Tidligere i dag meldte Avisa Oslo at Nav Gamle Oslo stenges ut dagen på grunn av en trussel..

NRK - 07 okt 21 kl. 11:18

AO: Nav Gamle Oslo stengt

Nav Gamle Oslo er stengt ut dagen etter en vurdering knyttet til en trussel, melder Avisa Oslo..

Klartale - 11 okt 21 kl. 09:38

Brølte for psykisk helse

Søndag var Verdensdagen for psykisk helse. Verdens-organisasjonen FN markerer dagen i hele verden hvert år. I år var temaet livet under og etter en pandemi.

NRK - 30 sep 21 kl. 18:22

Lege tiltalt for voldtekt

En mannlig fastlege i Oslo er tiltalt for å ha dopet ned og voldtatt en pasient, skriver Avisa Oslo. Han er også tiltalt for å ha utnyttet stillingen sin som lege for å skaffe seg seksuell omgang med pasienten. Mannen nekter straffskyld.

NRK - 23 sep 21 kl. 14:20

Skjøt med elektrosjokkpistol

Tirsdag skjøt beredskapstroppen i Oslo en eldre mann med en elektrosjokkpistol, skriver Avisa Oslo. Mannen prøvde å ta seg inn i en leilighet på Torshov, oppførte seg truende og var bevæpna da politiet rykka ut. Hendelsen skjedde 12 dager etter at det ble tillatt for norsk politi å bruke elektrosjokkpistol, men i Oslo har det vært forsøk med elektrosjokkpistol i to år..

NRK - 05 okt 21 kl. 14:53

Frihetsberøvelse-siktede løslatt

To menn som søndag ble pågrepet etter ran og frihetsberøvelse er nå løslatt, skriver Avisa Oslo. Årsaken er at vilkårene for varetektsfengsling ikke er oppfylt, ifølge politiet. De to er sikta for frihetsberøvelse, men foreløpig ikke for ran..

NRK - 28 sep 21 kl. 15:15

Tor Kjærviks sønn var psykotisk

Avisa Oslo: De sakkyndige konkluderer med at Tor Kjærviks drapssiktede sønn var psykotisk..

NRK - 28 sep 21 kl. 15:15

Mener Kjærviks sønn var psykotisk

De sakkyndige konkluderer med at Tor Kjærviks drapssiktede sønn var psykotisk, skriver Avisa Oslo. Den profilerte advokaten Tor Kjærvik ble skutt og drept på sitt hjem i Røa 13. april i år.

NRK - 21 sep 21 kl. 11:30

20-åring tiltalt for drapsforsøk

Ein 20 år gammal mann er tiltalt for drapsforsøk etter å ha skote ein annan mann i overkroppen i Oslo i februar, skriv Avisa Oslo. Tiltalte nektar straffskuld, opplyser advokaten hans, Øyvind Bratlien. Mannen er i tillegg tiltalt for å ha hatt eit ladd skytevåpen han hadde skaffa seg på ulovleg vis på offentleg stad.

NRK - 21 sep 21 kl. 11:30

19-åring tiltalt for drapsforsøk

Ein 19 år gammal mann er tiltalt for drapsforsøk etter å ha skote ein annan mann i overkroppen i Oslo i februar, skriv Avisa Oslo. Tiltalte nektar straffskuld, opplyser advokaten hans, Øyvind Bratlien. Mannen er i tillegg tiltalt for å ha hatt eit ladd skytevåpen han hadde skaffa seg på ulovleg vis på offentleg stad.

NRK - 19 sep 21 kl. 12:35

Dømt for voldtekt

En 19 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til fengsel i fire og et halv år for voldtekt, frihetsberøvelse, vold, trusler og brudd på kontaktforbud mot en 16 år gammel tidligere kjæreste. Det skriver Avisa Oslo. Ifølge dommen ble jenta voldtatt i sitt eget hjem og nektet å forlate soverommet før neste morgen.

NRK - 16 aug 21 kl. 07:12

Har funnet våpen etter skyting

Politiet har funnet et våpen som de mener kan knyttes til skytingen på Skøyenåsen i Oslo søndag kveld, melder Avisa Oslo. Operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt sier til avisa at han ikke kan kommentere hvor våpenet ble funnet eller hva slags våpen det er snakk om, skriver NTB..

NRK - 27 aug 21 kl. 19:05

Ruter bekymret over munnbindbruk

Oslos kollektivselskap, Ruter, er bekymret for at stadig flere passasjerer dropper munnbindet når de skal reise i hovedstaden. Ruter hadde forrige uke det høyeste passasjertallet siden pandemien startet, melder Avisa Oslo. Det ble gjennomført 4,4 millioner kollektivreiser i Ruters område.

NRK - 24 sep 21 kl. 07:36

Fire pågrepet etter taxiran

Fire unge menn er nå pågrepet etter at en taxisjåfør ble fraranet en bil ved Dælenga natt til fredag, skriver Avisa Oslo. Taxisjåførem skal ha blitt skadet og ranet med våpen. Gjerningspersonene stakk av med taxien som senere ble funnet på Tøyen.

NRK - 21 sep 21 kl. 14:52

Opprettholder siktelsene

En mann ble pågrepet, siktet og løslatt i løpet av kort tid for Trosterud-skytingen 25. august, der to unge menn ble skutt. Det er usannsynlig at han er gjerningspersonen, mener politiet.

NRK - 21 aug 21 kl. 19:20

Tre siktet for ran av postkontor

En 46 år gammel mann er varetektsfengslet av Oslo tingrett, mistenkt for å ha deltatt i det væpnede ranet på et postkontor på Helsfyr i Oslo før sommeren. 46-åringen ble fredag utlevert fra svenske myndigheter og er nå varetektsfengslet av Oslo tingrett, siktet for grovt ran, skriver Avisa Oslo. Mannen, som har tyrkisk opprinnelse, er bosatt i ved Stockholm.

NRK - 18 sep 21 kl. 11:59

Blir ikke løslatt fra varetekt.

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter knivstikking ved t-banestasjonen på Grønland natt til 3.september blir ikke løslatt fra varetekt. Det har lagmannsretten bestemt, skriver Avisa Oslo.

NRK - 18 sep 21 kl. 10:12

Munchmuseet sliter med klimaet

Munchmuseet sliter med klimaanlegget i det nye museet, og ønsker seg en reserveløsning. Men Plan- og bygningsetaten sier nei til forslaget. Det skriver Avisa Oslo.

NRK - 13 aug 21 kl. 18:49

Halvparten fullvaksinert

Avisa Oslo skriver i kveld at halvparten av befolkningen i Oslo får andre dose koronavaksine i løpet av fredag. – Jeg syns jo dette er en milepæl som fortjener en liten markering. Årsaken til at det er en milepæl er at nå har vi kortere igjen til mål enn til starten, sier helsebyråd Robert Steen til avisa..

NRK - 16 sep 21 kl. 09:10

Helsedep. avviser gjenåpning

Regjeringen vil varsle full gjenåpning av samfunnet på en pressekonferanse om koronasituasjonen på fredag. Det skriver DN. DN skriver at regjeringen i dag skal beslutte om nøyaktig når tidspunktet for gjenåpning vil bli.

NRK - 09 sep 21 kl. 06:40

Vil at elever skal lære om rasisme

Bystyret har vedtatt at moderne rasisme og diskriminering skal inn i læreplanen i skolene i Oslo. Forslaget kom fra Ungdommens bystyremøte, skriver Avisa Oslo. Bystyret vil nå be Utdanningsetaten lage et opplegg for en frivillig skoledag som skoler kan ta i bruk der man har fokus på å lære om rasisme og høyreekstremisme i et norsk perspektiv..

NRK - 31 aug 21 kl. 14:20

Trapper ikke ned testkapasiteten

Oslo kommune planla opprinnelig å trappe ned testkapasiteten sin i oktober. Men nå ser det ikke sannsynlig ut, ifølge helsebyråd Robert Steen (Ap). – Jeg vil ikke bli kjent som byråden som senket kapasiteten da smittetrykket var som størst, sier helsebyråd Robert Steen (Ap) til Avisa Oslo.

NRK - 28 aug 21 kl. 21:38

18 nye smittede ved Oslo-skole

Fredag og lørdag er det registrert 18 nye smittetilfeller ved Foss videregående skole i Oslo. Totalt er nå 128 personer ved skolen smittet av koronaviruset, opplyser fungerende rektor Elisabeth Ringdal til Avisa Oslo..

NRK - 27 aug 21 kl. 15:30

Mann omkom i arbeidsulykke

En mann i 60-årene omkom etter at han torsdag fikk et tre over seg i forbindelse med gravearbeid på Årvoll i Oslo. Avisa Oslo skriver at politiet ble varslet om ulykken like før klokken 16 torsdag. – Det ble gjennomført livreddende førstehjelp på stedet, og mannen ble fraktet til sykehus.

NRK - 28 aug 21 kl. 14:07

Ny sommerdagrekord i Oslo

Nok en dag med 20 grader i hovedstaden betyr at rekorden i antall sommerdager fra 2006 blir slått. Rekorden ble nådd da det ble målt 20 grader klokken 13.30 lørdag.

NRK - 26 aug 21 kl. 12:50

79 smittet på Oslo-skole

79 elever ved Foss videregående skole har testet positivt for covid-19. Det skriver Avisa Oslo..

NRK - 01 sep 21 kl. 09:29

Erkjenner ikke skyld

Den siktede i Trosterud-skytingen erkjenner ikke skyld, melder Avisa Oslo. Mannen i 50-årene ble pågrepet og siktet for drapsforsøk i går, etter at to unge menn ble skutt på Trosterud forrige uke. Tirsdag var mannen i avhør, ifølge hans forsvarer Henrik Boehlke..

NRK - 19 aug 21 kl. 11:30

Varetektsfengslet etter ran

En 59 år gammel mann er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll etter det grove ranet av Etterstad postkontor i Oslo i mai. Mannen ble tirsdag fremstilt for fengsling i Oslo tingrett, etter at han via en nordisk arrestordre ble utlevert fra Sverige til Norge, skriver Avisa Oslo. 59-åringen er én av tre menn som er siktet etter ranet,.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt