Ungarn

Tuesday, 21 September, 09:34

Nyheter om Ungarn

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 23 jul 21 kl. 13:02

Trekker EØS-milliarder til Ungarn: – Utviklingen går i veldig feil retning i Ungarn

Norge, Island og Liechtenstein ble ikke enige med Ungarn om forvaltningen av EØS-midler til sivilsamfunnet. Dermed går landet glipp av 2,3 milliarder kroner..

NRK - 23 jul 21 kl. 06:30

Trekker milliardstøtte til Ungarn

Norge trekker tilbake hele EØS-støtten til Ungarn. De er ikke enige om hvem som skal kontrollere den delen av milliard-summen som skal gå til sivilsamfunnet. Av de 2,3 milliarder kronene Ungarn skulle ha fått gjennom EØS-midlene, skulle 100 millioner kroner ha gått til det sivile samfunnet, blant annet til å styrke menneskerettighetene i landet.

NRK - 19 jul 21 kl. 12:19

Ambassader i Ungarn støtter LHBT

42 ambassader og kulturelle institusjoner i Ungarn har signert et åpent brev som støtter rettigheter til LHBT-personer. – Vi fordømmer all form for vold, trakassering, stigmatisering og diskriminering mot personer basert på deres legning og kjønnsidentitet, heter det i brevet signert av blant annet ambassadene for Norge, Storbritannia og USA. Ungarn har blitt kritisert etter å innført en lov som forbyr fremstilling av homofile og transpersoner i innhold rettet mor barn..

NRK - 12 sep 21 kl. 11:44

Paven advarer mot antisemittisme

Under en tale til kristne og jødiske ledere i Budapest søndag advarte Pave Frans om antisemittisme i Europa og utenfor. Paven er søndag på et kort syvtimers besøk i Ungarn. Der skal han holde messe og møte statsminister Viktor Orbán.

NRK - 04 aug 21 kl. 20:12

Vurderer rettslige skritt mot Norge

Ungarn vurderer rettslige skritt mot Norge etter at landet mistet EØS-midlene som følge av uenighet om midlene til sivilsamfunnet. Mangelen på enighet gjør at ingen programmer i Ungarn blir finansiert av EØS-midler i perioden som startet i 2014 og avsluttes i år, opplyste Utenriksdepartementet i juli. Det tilsvarer 2,3 milliarder kroner.

VG - 04 aug 21 kl. 07:37

Katrine Lunde reddet Norge - til semifinalen i OL

TOKYO (VG) (Norge-Ungarn 26–22) Superveteranen Katrine Lunde (41) kom inn og stengte buret - og avgjorde kvartfinalen mot Ungarn. Norge fortsetter ferden mot en mulig OL-finale i håndball..

VG - 04 aug 21 kl. 07:37

Katrine Lunde reddet Norge - til semifinalen i OL: – Takk gud for henne

TOKYO (VG) (Norge-Ungarn 26–22) Superveteranen Katrine Lunde (41) kom inn og stengte buret - og avgjorde kvartfinalen mot Ungarn. Norge fortsetter ferden mot en mulig OL-finale i håndball..

VG - 04 aug 21 kl. 07:37

Katrine Lunde reddet Norge – til semifinalen i OL: – Godt det ikke er stilkarakterer

TOKYO (VG) (Norge-Ungarn 26–22) Superveteranen Katrine Lunde (41) kom inn og stengte buret – og avgjorde kvartfinalen mot Ungarn. Norge fortsetter ferden mot en mulig OL-finale i håndball..

VG - 02 aug 21 kl. 15:53

Håndballjentene ubeseiret gjennom gruppespillet – nå venter Ungarn

TOKYO/OSLO (VG) (Norge - Japan 37-25) Fem strake seirer og eneste OL-nasjon ubeseiret i gruppespillet. Håndballjentene smadret vertsnasjonen - og sendte et kraftig skremmeskudd i retning kvartfinalemotstander Ungarn..

VG - 02 aug 21 kl. 15:53

Håndballjentene stor favoritt mot Ungarn: – Kvartfinaler er ekle uansett

TOKYO/OSLO (VG) (Norge – Japan 37-25) Fem strake seirer og eneste OL-nasjon ubeseiret i gruppespillet. Håndballjentene smadret vertsnasjonen – og sendte et kraftig skremmeskudd i retning kvartfinalemotstander Ungarn..

E24 - 06 sep 21 kl. 16:21

Gjenreisingspenger fra EU til Polen og Ungarn holdes tilbake

EU-godkjenningen av Polens og Ungarns gjenreisingsplaner holdes igjen, blant annet på grunn av uro for rettsstatens vilkår, bekrefter EU-kommisjonen..

NRK - 24 jun 21 kl. 16:14

Ungarn har ingen plass i EU

Den nederlandske statsministeren Mark Rutte sier Ungarn ikke burde være en del av EU, melder AFP. Ungarn vedtok en kontroversiell lov som forby LHBT-innhold i skoler. – Men jeg er ikke den eneste som kan bestemme det.

NRK - 03 sep 21 kl. 13:30

UD: Romania blir oransje

Regjeringen kom i ettermiddag med nye reiseråd for europeiske land som trer i kraft fra midnatt natt til mandag. Romania skifter farge fra grønt til oransje, noe som innebærer at uvaksinerte må i karantene ved ankomst til Norge. I tillegg skifter Slovenia fra oransje til rødt.

Klartale - 03 sep 21 kl. 09:00

Utsatt for rasisme igjen

To spillere ble utsatt for rasisme under en fotballkamp i Ungarn. England spilte kvalifisering til verdens-mesterskapet..

VG - 02 sep 21 kl. 22:40

Sterling hyllet avdød Twitch-stjerne

(Ungarn-England 0–4) Scoringene kom på løpende bånd etter at Raheem Sterling sendte England i ledelsen. Han benyttet anledningen til å hylle avdøde Steffie Gregg..

Aftenposten - 02 sep 21 kl. 22:40

Sterling hyllet avdød Twitch-stjerne

(Ungarn-England 0–4) Scoringene kom på løpende bånd etter at Raheem Sterling sendte England i ledelsen..

NRK - 01 sep 21 kl. 12:54

Paven vurderte aldri å abdisere

Pave Frans vurderte aldri å gå av etter at han gjennomgikk en tarmoperasjon tidligere i sommer. Det har versert mange rykter i utenlandske aviser om at han vurderte å abdisere etter sykehusoppholdet. Ifølge nyhetsbyrået AFP, sier den 84 år gamle paven i et intervju at han ikke forstår hvor ryktene kommer fra, og at han aldri har vurdert å abdisere.

Aftenposten - 19 jun 21 kl. 16:55

Ungarn sjokkerte Frankrike foran fulle tribuner

BUDAPEST (VG) (Ungarn – Frankrike 1–1) Ungarn sto for en av EMs største overraskelser – og et av mesterskapets mektigste….

VG - 19 jun 21 kl. 16:55

Ungarn sjokkerte Frankrike foran fulle tribuner

BUDAPEST (VG) (Ungarn – Frankrike 1–1) Ungarn sto for en av EMs største overraskelser – og et av mesterskapets mektigste øyeblikk..

VG - 19 jun 21 kl. 16:55

Ungarn sjokkerte Frankrike foran fulle tribuner: – Vi hørte ikke hverandre

BUDAPEST (VG) (Ungarn – Frankrike 1–1) Ungarn sto for en av EMs største overraskelser – og et av mesterskapets mektigste øyeblikk..

VG - 19 jun 21 kl. 16:55

Ungarn sjokkerte Frankrike foran fulle tribuner: – Det er ubeskrivelig

BUDAPEST (VG) (Ungarn – Frankrike 1–1) Ungarn sto for en av EMs største overraskelser – og et av mesterskapets mektigste øyeblikk..

Aftenposten - 24 jul 21 kl. 08:21

Blir trykket fra regjeringen så stort at hun flytter? Uroen brer seg i LHBT-miljøet i Ungarn.

BUDAPEST (Aftenposten): Usikkerheten brer seg i LHBT-miljøet i Ungarn. Hvor tung blir fremtiden? Mange vurderer å flytte..

Klartale - 23 jul 21 kl. 12:39

Ingen enighet med Ungarn

Norge, Island og Liechtenstein gir hvert år penger til prosjekter i Europa. Noe av det skulle blitt brukt i Ungarn. Men det ble ingen avtale..

Aftenposten - 23 jul 21 kl. 07:56

Ungarn mister EØS-milliarder fra Norge

Norge, Island og Liechtenstein ble ikke enige med Ungarn om forvaltningen av EØS-midler til sivilsamfunnet..

VG - 15 jun 21 kl. 19:52

Hyller historiske Ronaldo etter dobbel mot Ungarn

(Ungarn-Portugal 0–3) Cristiano Ronaldo scoret sitt tiende og ellevte mål i EM mot Ungarn. Dermed er 36-åringen tidenes mestscorende i turneringen..

NRK - 18 jul 21 kl. 11:16

Ungarn går tilbake på NGO-krav

Ungarn dropper de nye reglene som skulle gjøre at ikke-statlige organisasjoner (NGOer) måtte legge fram oversikt over økonomiske bidragsytere for regjeringen. De nye reglene ble lagt fram for bare to uker siden, men fredag gikk regjeringen tilbake på det..

NRK - 23 aug 21 kl. 08:29

Karantenekrav for Tyskland

De nye innreiserestriksjonene og karantenekravene for Tyskland og Latvia trer i kraft mandag. Det betyr at bare Ungarn, Polen, Slovakia og Tsjekkia er grønne land i EU. De joniske øyer i Hellas og spanske Balearene forblir mørkerøde, med krav til karantenehotell..

NRK - 16 jul 21 kl. 10:59

Ungarn vil tilby tre vaksinedoser

Ungarn vil fra august tilby sine innbyggere en tredje vaksinedose, opplyser statsminister Viktor Orbán. I et radiointervju fredag opplyste Orbán at myndighetene også vil pålegge helsepersonell å ta vaksine, skriver Reuters..

NRK - 19 aug 21 kl. 23:22

Fly med norske lander fredag

Flyet med nordmenn som er evakuert fra Afghnaistan skal etter planen lande i Norge fredag formiddag, opplyser Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter til NRK. Han ønsker ikke å si hvor mange norske og utenlandske borgere som er om bord. Norge eier tre Boeing C-17 transportfly sammen med elleve andre land.

VG - 08 jul 21 kl. 10:51

Nå er det straffbart å «fremme homofili» overfor barn i Ungarn

Fra torsdag er det forbudt å «vise og fremme homofili» overfor mindreårige i Ungarn. Myndighetene sier loven skal bekjempe overgrep mot barn..

NRK - 07 jul 21 kl. 21:38

Ungarn: Bøtelagt for bok om homopar

En bokhandel i Ungarn er blitt bøtelagt for å ha solgt en barnebok som beskrev et homofilt par- og familieforhold. Ifølge myndighetene i Budapest fikk bokhandelen en bot på drøyt 7.200 kroner fordi boken var feilaktig merket.

NRK - 07 jul 21 kl. 11:05

EU fordømmer LHBT+-lov i Ungarn

EU-kommisjonens president, Ursula von der Leyen, krever onsdag at Ungarn endrer sin lov som forbyr framstilling av seksuelle minoriteter, inkludert homofile og transpersoner, i innhold rettet mot barn. Hvis ikke vil det få jurdiske konsekvenser, sier hun..

NRK - 04 jul 21 kl. 14:08

Paven besøker Ungarn og Slovakia

Pave Frans skal besøke Ungarn og Slovakia i september. Første dag skal han feire messe i Budapest, men ingenting tyder på at han vil møte landets ledere. Besøket finner sted fra 12.

Aftenposten - 05 aug 21 kl. 06:23

Ut mot OL-ballen: – Det er å tro på julenissen

TOKYO (VG)  Etter 15 norske tekniske feil mot Ungarn, går Thorir Hergeirsson ut mot ballen det spilles med i OL..

VG - 05 aug 21 kl. 06:23

Ut mot OL-ballen: – Det er å tro på julenissen

TOKYO (VG)  Etter 15 norske tekniske feil mot Ungarn, går Thorir Hergeirsson ut mot ballen det spilles med i OL..

Aftenposten - 04 aug 21 kl. 14:37

Lagvenninnen mener keeperheltens «irriterende» egenskap viser hvorfor hun er så viktig for Norge

TOKYO (Aftenposten): Målvakt Katrine Lunde kom inn og snudde Norges kamp mot Ungarn..

NRK - 04 aug 21 kl. 07:41

Norge videre etter håndballthriller

Katrine Lunde og de norske håndballjentene snudde en svak start til seier 26-22 i OL-kvartfinalen mot Ungarn. Nå venter russisk motstand. Norge er oppe i 14 seirer på rad i mesterskap siden starten av EM i desember.

VG - 04 aug 21 kl. 07:37

Folkebørsen: Tilbake som best

TOKYO (VG) (Norge - Ungarn 26–22) Kari Brattset Dale markerte seg umiddelbart etter tre omganger på benken i OL. Strekspilleren var Norges beste da semifinale-billetten ble sikret..

VG - 03 aug 21 kl. 20:14

Hergeirsson setter rekord med 600 kamper: – Han er et ikon

TOKYO (VG) Han setter rekord mot Ungarn. Thorir Hergeirsson (57) blir den første som har ledet norske håndball-landslag 600 ganger. Veteranene hyller landslagssjefens utvikling som person de siste årene..

Aftenposten - 03 aug 21 kl. 20:15

Hergeirsson setter rekord med 600 kamper: – Han er et ikon

TOKYO (VG) Han setter rekord mot Ungarn. Thorir Hergeirsson (57) blir den første som har ledet norske håndball-landslag….

Aftenposten - 03 aug 21 kl. 18:00

Kvartfinalemotstanderen har tatt Norge på sengen flere ganger: – Skremmer absolutt

TOKYO (Aftenposten): 87 kamper, 50 tap og 4 uavgjort. Man skulle tro det var Norges hyggelige statistikk mot Ungarn i….

NRK - 27 jun 21 kl. 17:25

– Fratas regnbue-effekter i Ungarn

Nederlandske medier skriver at det ikke er tillatt med regnbueflagg og andre regnbue-effekter ved fotballarenaen i Ungarns hovedstad Budapest i forkant av kveldens EM-kamp mellom Nederland og Tsjekkia, som spilles der. Sikkerhetsvakter skal ha beslaglagt flere regnbueflagg fra nederlandske supportere, skriver NU. Ungarn er blitt sterkt kritisert etter at myndighetene innførte et forbud mot «promotering av homofili» overfor mindreårige..

Aftenposten - 01 aug 21 kl. 15:15

Sjokkseier etter Hamilton-tabbe: – Er jeg sist?!

Alpines Esteban Ocon (24) tok karrierens første seier etter et kaotisk Ungarn Grand Prix, som inneholdt….

VG - 01 aug 21 kl. 15:15

Sjokkseier etter Hamilton-tabbe: – Er jeg sist?!

Alpines Esteban Ocon (24) tok karrierens første seier etter et kaotisk Ungarn Grand Prix, som inneholdt Verstappen-krasj, kaos og en strategisk tabbe fra Lewis Hamilton..

NRK - 24 jun 21 kl. 11:50

16 EU-land: Må beskytte LHBT

Ledere i 16 EU-land, inkludert Frankrike, Tyskland og Italia, erklærer støtte for LHBT-personer etter en kontroversiell lov ble vedtatt i Ungarn. Europa må kjempe mot diskriminering mot LHBT-personer, skriver 16 medlemsland i et brev til EU. Ungarn er ikke direkte nevnt i brevet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt