Ungarn

Wednesday, 20 October, 17:27

Nyheter om Ungarn

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 20:40

Ungarn: Utfordrer Orban

Den konservative økonomen Peter Marki-Zay blir opposisjonens statsministerkandidat, og skal utfordre Viktor Orbán i valget i Ungarn neste år. Det ble klart søndag kveld etter at motkandidaten, Klara Dobrev, erkjente nederlag i opposisjonens nominasjonsvalg. Neste år er det valg på ny nasjonalforsamling i Ungarn.

NRK - 08 okt 21 kl. 17:24

Ungarn signerer skattereform

Ungarn signerer ei global skattereform som skal sikra at multinasjonale selskap betaler ein selskapsskatt på minst 15 prosent uansett kor dei etabklerer seg. Ungarn er det siste landet i EU som signerer avtalen..

NRK - 28 sep 21 kl. 00:28

Polske regioner trekker LHBT-soner

Etter at EU har truet med mindre finansiering, har de tre polske regionene Krakow, Rzeszow og Lublin trukket tilbake betegnelser om at de er «LHBT-frie soner». I juli gikk EU til rettslige skritt mot regjeringene i Polen og Ungarn som følge av det som blir sett på som LHBT-fiendtlige tiltak. Ungarn innførte en såkalt anti-pedofililov, som blant annet kriminaliserer «oppfordringer» til homoseksualitet.

NRK - 27 sep 21 kl. 14:29

Ungarn kjøper gass av Russland

Ungarn har signert ein langsiktig gassavtale med Russland, melder Reuters. Avtalen blei signert av leiinga i Gazprom og den ungarske energigruppa MVM på kontoret til den ungarske utanriksministeren..

NRK - 3 timer siden

Girl in Red nominert til MTV-pris

Girl in Red er nominert til to priser under årets MTV EMA-prisutdeling. Marie Ulven fra Horten er nominert i kategoriene beste video med budskap for videoen "serotonin" og som beste såkalte push, skriver NTB. Prisutdelingen finner sted i Ungarn den 14.

Aftenposten - Igår: 19:09

Rektor-helten fra Harry Potter ble for mye for Ungarn. Nå er landet blitt et skrekkeksempel.

Verden går i en ny, klar retning, ifølge eksperter..

Aftenposten - 15 okt 21 kl. 19:08

Ny kontrakt i Ungarn: Bredal Oftedal tror ikke på mer spill i Norge

Stine Bredal Oftedal (30) har skrevet under på en ny kontrakt i Györ. Landslagskapteinen sier hun kan komme til….

VG - 15 okt 21 kl. 19:08

Ny kontrakt i Ungarn: Bredal Oftedal tror ikke på mer spill i Norge

Stine Bredal Oftedal (30) har skrevet under på en ny kontrakt i Györ. Landslagskapteinen sier hun kan komme til å avslutte karrieren utenlands..

NRK - 15 okt 21 kl. 13:34

Krav om innreisekarantene

Regjeringa innfører krav om innreisekarantene frå Ungarn, Norrbotten i Sverige og tre regionar i Finland. Dei tre finske regionane som får innreisekarantene er Mellersta Österbotten, Syd-Österbotten og Vasa. Endringane trer i kraft frå midnatt, natt til måndag 18.

Aftenposten - 12 okt 21 kl. 22:40

Tilskuerbråk og England-miss på Wembley

(England – Ungarn 1–1) Det startet med tilskuerbråk og fortsatte med baklengsmål..

VG - 12 okt 21 kl. 22:40

Tilskuerbråk og England-miss på Wembley

(England – Ungarn 1–1) Det startet med tilskuerbråk og fortsatte med baklengsmål. Det ble ingen jubelkveld for Raheem Sterling og England på Wembley..

NRK - 08 okt 21 kl. 19:20

OECD jublar over skattereform

OECD gler seg over at nesten 140 land er einige om å innføra ein selskapsskatt på minst 15 prosent etter fleire år med forhandlingar. Generalsekretær Mathias Cormann i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) seier dette er ein stor siger. Utsegna fredag kjem etter eit døgn der både Irland, Estland og Ungarn har sagt ja til avtalen.

E24 - 07 okt 21 kl. 19:46

Irland og Estland sier ja til global skattereform – Ungarn nøler

Irland og Estland gir opp motstanden og slutter seg til en internasjonal avtale som skal sikre at store multinasjonale selskaper betaler mer i skatt..

VG - 23 jul 21 kl. 13:02

Trekker EØS-milliarder til Ungarn: – Utviklingen går i veldig feil retning i Ungarn

Norge, Island og Liechtenstein ble ikke enige med Ungarn om forvaltningen av EØS-midler til sivilsamfunnet. Dermed går landet glipp av 2,3 milliarder kroner..

NRK - 23 jul 21 kl. 06:30

Trekker milliardstøtte til Ungarn

Norge trekker tilbake hele EØS-støtten til Ungarn. De er ikke enige om hvem som skal kontrollere den delen av milliard-summen som skal gå til sivilsamfunnet. Av de 2,3 milliarder kronene Ungarn skulle ha fått gjennom EØS-midlene, skulle 100 millioner kroner ha gått til det sivile samfunnet, blant annet til å styrke menneskerettighetene i landet.

NRK - 19 jul 21 kl. 12:19

Ambassader i Ungarn støtter LHBT

42 ambassader og kulturelle institusjoner i Ungarn har signert et åpent brev som støtter rettigheter til LHBT-personer. – Vi fordømmer all form for vold, trakassering, stigmatisering og diskriminering mot personer basert på deres legning og kjønnsidentitet, heter det i brevet signert av blant annet ambassadene for Norge, Storbritannia og USA. Ungarn har blitt kritisert etter å innført en lov som forbyr fremstilling av homofile og transpersoner i innhold rettet mor barn..

NRK - 23 sep 21 kl. 11:42

ECDC: Danmark blir grønnere

Det europeiske smittevernbyrået ECDC publiserte i formiddag sitt ukentlige smittekart for Europa. Nytt denne uken er at hele Danmark er nesten helt grønt, med unntak av Sjælland. De havner dermed i selskap med Ungarn og Romania.

NRK - 12 sep 21 kl. 11:44

Paven advarer mot antisemittisme

Under en tale til kristne og jødiske ledere i Budapest søndag advarte Pave Frans om antisemittisme i Europa og utenfor. Paven er søndag på et kort syvtimers besøk i Ungarn. Der skal han holde messe og møte statsminister Viktor Orbán.

NRK - 04 aug 21 kl. 20:12

Vurderer rettslige skritt mot Norge

Ungarn vurderer rettslige skritt mot Norge etter at landet mistet EØS-midlene som følge av uenighet om midlene til sivilsamfunnet. Mangelen på enighet gjør at ingen programmer i Ungarn blir finansiert av EØS-midler i perioden som startet i 2014 og avsluttes i år, opplyste Utenriksdepartementet i juli. Det tilsvarer 2,3 milliarder kroner.

VG - 04 aug 21 kl. 07:37

Katrine Lunde reddet Norge - til semifinalen i OL

TOKYO (VG) (Norge-Ungarn 26–22) Superveteranen Katrine Lunde (41) kom inn og stengte buret - og avgjorde kvartfinalen mot Ungarn. Norge fortsetter ferden mot en mulig OL-finale i håndball..

VG - 04 aug 21 kl. 07:37

Katrine Lunde reddet Norge - til semifinalen i OL: – Takk gud for henne

TOKYO (VG) (Norge-Ungarn 26–22) Superveteranen Katrine Lunde (41) kom inn og stengte buret - og avgjorde kvartfinalen mot Ungarn. Norge fortsetter ferden mot en mulig OL-finale i håndball..

VG - 04 aug 21 kl. 07:37

Katrine Lunde reddet Norge – til semifinalen i OL: – Godt det ikke er stilkarakterer

TOKYO (VG) (Norge-Ungarn 26–22) Superveteranen Katrine Lunde (41) kom inn og stengte buret – og avgjorde kvartfinalen mot Ungarn. Norge fortsetter ferden mot en mulig OL-finale i håndball..

VG - 02 aug 21 kl. 15:53

Håndballjentene ubeseiret gjennom gruppespillet – nå venter Ungarn

TOKYO/OSLO (VG) (Norge - Japan 37-25) Fem strake seirer og eneste OL-nasjon ubeseiret i gruppespillet. Håndballjentene smadret vertsnasjonen - og sendte et kraftig skremmeskudd i retning kvartfinalemotstander Ungarn..

VG - 02 aug 21 kl. 15:53

Håndballjentene stor favoritt mot Ungarn: – Kvartfinaler er ekle uansett

TOKYO/OSLO (VG) (Norge – Japan 37-25) Fem strake seirer og eneste OL-nasjon ubeseiret i gruppespillet. Håndballjentene smadret vertsnasjonen – og sendte et kraftig skremmeskudd i retning kvartfinalemotstander Ungarn..

E24 - 06 sep 21 kl. 16:21

Gjenreisingspenger fra EU til Polen og Ungarn holdes tilbake

EU-godkjenningen av Polens og Ungarns gjenreisingsplaner holdes igjen, blant annet på grunn av uro for rettsstatens vilkår, bekrefter EU-kommisjonen..

NRK - 24 jun 21 kl. 16:14

Ungarn har ingen plass i EU

Den nederlandske statsministeren Mark Rutte sier Ungarn ikke burde være en del av EU, melder AFP. Ungarn vedtok en kontroversiell lov som forby LHBT-innhold i skoler. – Men jeg er ikke den eneste som kan bestemme det.

NRK - 03 sep 21 kl. 13:30

UD: Romania blir oransje

Regjeringen kom i ettermiddag med nye reiseråd for europeiske land som trer i kraft fra midnatt natt til mandag. Romania skifter farge fra grønt til oransje, noe som innebærer at uvaksinerte må i karantene ved ankomst til Norge. I tillegg skifter Slovenia fra oransje til rødt.

Klartale - 03 sep 21 kl. 09:00

Utsatt for rasisme igjen

To spillere ble utsatt for rasisme under en fotballkamp i Ungarn. England spilte kvalifisering til verdens-mesterskapet..

VG - 02 sep 21 kl. 22:40

Sterling hyllet avdød Twitch-stjerne

(Ungarn-England 0–4) Scoringene kom på løpende bånd etter at Raheem Sterling sendte England i ledelsen. Han benyttet anledningen til å hylle avdøde Steffie Gregg..

Aftenposten - 02 sep 21 kl. 22:40

Sterling hyllet avdød Twitch-stjerne

(Ungarn-England 0–4) Scoringene kom på løpende bånd etter at Raheem Sterling sendte England i ledelsen..

NRK - 01 sep 21 kl. 12:54

Paven vurderte aldri å abdisere

Pave Frans vurderte aldri å gå av etter at han gjennomgikk en tarmoperasjon tidligere i sommer. Det har versert mange rykter i utenlandske aviser om at han vurderte å abdisere etter sykehusoppholdet. Ifølge nyhetsbyrået AFP, sier den 84 år gamle paven i et intervju at han ikke forstår hvor ryktene kommer fra, og at han aldri har vurdert å abdisere.

Aftenposten - 19 jun 21 kl. 16:55

Ungarn sjokkerte Frankrike foran fulle tribuner

BUDAPEST (VG) (Ungarn – Frankrike 1–1) Ungarn sto for en av EMs største overraskelser – og et av mesterskapets mektigste….

VG - 19 jun 21 kl. 16:55

Ungarn sjokkerte Frankrike foran fulle tribuner

BUDAPEST (VG) (Ungarn – Frankrike 1–1) Ungarn sto for en av EMs største overraskelser – og et av mesterskapets mektigste øyeblikk..

VG - 19 jun 21 kl. 16:55

Ungarn sjokkerte Frankrike foran fulle tribuner: – Vi hørte ikke hverandre

BUDAPEST (VG) (Ungarn – Frankrike 1–1) Ungarn sto for en av EMs største overraskelser – og et av mesterskapets mektigste øyeblikk..

VG - 19 jun 21 kl. 16:55

Ungarn sjokkerte Frankrike foran fulle tribuner: – Det er ubeskrivelig

BUDAPEST (VG) (Ungarn – Frankrike 1–1) Ungarn sto for en av EMs største overraskelser – og et av mesterskapets mektigste øyeblikk..

Aftenposten - 24 jul 21 kl. 08:21

Blir trykket fra regjeringen så stort at hun flytter? Uroen brer seg i LHBT-miljøet i Ungarn.

BUDAPEST (Aftenposten): Usikkerheten brer seg i LHBT-miljøet i Ungarn. Hvor tung blir fremtiden? Mange vurderer å flytte..

Klartale - 23 jul 21 kl. 12:39

Ingen enighet med Ungarn

Norge, Island og Liechtenstein gir hvert år penger til prosjekter i Europa. Noe av det skulle blitt brukt i Ungarn. Men det ble ingen avtale..

Aftenposten - 23 jul 21 kl. 07:56

Ungarn mister EØS-milliarder fra Norge

Norge, Island og Liechtenstein ble ikke enige med Ungarn om forvaltningen av EØS-midler til sivilsamfunnet..

VG - 15 jun 21 kl. 19:52

Hyller historiske Ronaldo etter dobbel mot Ungarn

(Ungarn-Portugal 0–3) Cristiano Ronaldo scoret sitt tiende og ellevte mål i EM mot Ungarn. Dermed er 36-åringen tidenes mestscorende i turneringen..

NRK - 18 jul 21 kl. 11:16

Ungarn går tilbake på NGO-krav

Ungarn dropper de nye reglene som skulle gjøre at ikke-statlige organisasjoner (NGOer) måtte legge fram oversikt over økonomiske bidragsytere for regjeringen. De nye reglene ble lagt fram for bare to uker siden, men fredag gikk regjeringen tilbake på det..

NRK - 23 aug 21 kl. 08:29

Karantenekrav for Tyskland

De nye innreiserestriksjonene og karantenekravene for Tyskland og Latvia trer i kraft mandag. Det betyr at bare Ungarn, Polen, Slovakia og Tsjekkia er grønne land i EU. De joniske øyer i Hellas og spanske Balearene forblir mørkerøde, med krav til karantenehotell..

NRK - 16 jul 21 kl. 10:59

Ungarn vil tilby tre vaksinedoser

Ungarn vil fra august tilby sine innbyggere en tredje vaksinedose, opplyser statsminister Viktor Orbán. I et radiointervju fredag opplyste Orbán at myndighetene også vil pålegge helsepersonell å ta vaksine, skriver Reuters..

NRK - 19 aug 21 kl. 23:22

Fly med norske lander fredag

Flyet med nordmenn som er evakuert fra Afghnaistan skal etter planen lande i Norge fredag formiddag, opplyser Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter til NRK. Han ønsker ikke å si hvor mange norske og utenlandske borgere som er om bord. Norge eier tre Boeing C-17 transportfly sammen med elleve andre land.

VG - 08 jul 21 kl. 10:51

Nå er det straffbart å «fremme homofili» overfor barn i Ungarn

Fra torsdag er det forbudt å «vise og fremme homofili» overfor mindreårige i Ungarn. Myndighetene sier loven skal bekjempe overgrep mot barn..

NRK - 07 jul 21 kl. 21:38

Ungarn: Bøtelagt for bok om homopar

En bokhandel i Ungarn er blitt bøtelagt for å ha solgt en barnebok som beskrev et homofilt par- og familieforhold. Ifølge myndighetene i Budapest fikk bokhandelen en bot på drøyt 7.200 kroner fordi boken var feilaktig merket.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt