Ungarn

Lørdag, 15 Mai, 00:29

Nyheter om Ungarn

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 23 april 21 kl. 07:59

Ungarn letter for vaksinerte

Ungarn åpner opp mer av samfunnet for dem som har fått koronavaksine. Fra neste uke kan folk med vaksinepass blant annet gå på restaurant, kino, treningssenter og sportsarrangementer. Ungarn har snart vaksinert 40 prosent av befolkninga..

NRK - 01 mai 21 kl. 16:23

Ungarn gir lettelser til vaksinerte

Ungarn letter på restriksjonene for folk som har et kort som viser at de er vaksinert eller har vært smittet av koronaviruset. Fra lørdag kan alle som har kortet, benytte seg av restauranter, hoteller, teater, kino, treningssentre, bibliotek, museer og de berømte badene i Budapest. Ungarere som har fått minst én vaksinedose og de som er blitt friske etter covid-19, kan få det ungarske immunitetskortet..

NRK - 06 mars 21 kl. 13:44

Smittetopp i Ungarn

I Ungarn er det registert 7269 nye koronatilfeller lørdag, den høyeste økningen av smittede i landet på et døgn under pandemien. Det melder Reuters. Ungarn har innført strenge restriksjoner, som stenging av alle skoler og de fleste butikker..

NRK - 16 feb. 21 kl. 18:36

Ungarn tar i bruk kinesisk vaksine

Ungarn har nå mottatt 550.000 doser av den kinesiske Sinopharm-vaksinen, melder NTB. Landet har også allerde tatt i bruk den russiske koronavaksinen Sputnik V.

NRK - 12 feb. 21 kl. 12:56

Ungarn tek i bruk russisk vaksine

Ungarn vert fredag det fyrste landet i EU som byrjar å vaksinere med den russiske Sputnik V-vaksinen. Det kunngjorde helsedirektør Cecilia Müller på ei pressekonferanse fredag. Ungarn har gått utanom det felles legemiddeltilsynet til EU, EMA..

NRK - 07 feb. 21 kl. 18:23

Ungarn godkjenner Sputnik V-vaksine

Ungarn godkjenner den russiske Sputnik V-vaksinen, opplyser myndighetene i landet, melder AFP. Miklos Kasler, som er ansvarlig minister for helsefeltet i Ungarn, sier at den offisielle testingen er over, og at vaksineringen kan starte, skriver NTB..

NRK - 04 mars 21 kl. 11:48

Nasjonal nedstenging i Ungarn

Ungarn stenger alle butikkar, utanom matbutikkar og apotek, fram til 22. mars. Det kunngjorde regjeringa i dag.

NRK - 31 mars 21 kl. 13:14

Over 300 nye koronadøde

Ungarn, landet med flest ukentlige koronadøde i forhold til innbyggertall, registrerte onsdag 302 nye dødsfall, melder AP. Det er det høyeste døgnantallet registrert hittil. Landet har samtidig vaksinert flere enn noe annet EU-land.

NRK - 18 feb. 21 kl. 13:06

Starter rettslig prosess mot Ungarn

EU-kommisjonen har begynt en formell prosess mot Ungarn i forbindelse med landets lov om at frivillige organisasjoner som får penger fra utlandet klassifiseres som utenlandsfinansiert. EU-domstolen fastslo i fjor at loven bryter EUs regler..

VG - 18 mars 21 kl. 20:43

Moldes bragdseier: Her ryker kvartfinalen

(Molde – Granada 2–1, sammenlagt 2–3) Europa-eventyret er slutt for Molde. Ringreven Roberto Soldado ødela kvartfinalemuligheten etter at Molde rystet spanjolene i Ungarn..

VG - 18 mars 21 kl. 20:43

Moldes bragdseier i Europa League: Her ryker kvartfinalen

(Molde – Granada 2–1, sammenlagt 2–3) Europa-eventyret er slutt for Molde. Ringreven Roberto Soldado ødela kvartfinalemuligheten etter at Molde rystet spanjolene i Ungarn..

VG - 18 mars 21 kl. 20:43

Moldes bragdseier ikke nok Europa League: – Sinnssykt stolt av alle

(Molde – Granada 2–1, sammenlagt 2–3) Europa-eventyret er slutt for Molde. Ringreven Roberto Soldado ødela kvartfinalemuligheten etter at Molde rystet spanjolene i Ungarn..

Aftenposten - 17 mars 21 kl. 18:36

Oppgitt Molde-trener ville fjernet denne regelen

Molde kan vinne 3-1 i Ungarn og likevel ryke ut av Europa League. Det liker ikke Erling Moe..

Aftenposten - 17 mars 21 kl. 16:46

Corona-syk Bullen var «helt skutt»: Nå går det første OL-toget

Teamet til Grace Bullen (24) turte ikke å ta sjansen på å konkurrere før fredagens OL-kvalifisering i Ungarn..

VG - 17 mars 21 kl. 16:46

Corona-syk Bullen var «helt skutt»: Nå går det første OL-toget

Teamet til Grace Bullen (24) turte ikke å ta sjansen på å konkurrere før fredagens OL-kvalifisering i Ungarn. Det blir første gang det norske medaljehåpet konkurrerer siden EM-gullet i februar i fjor..

NRK - 17 mars 21 kl. 12:00

Lovász og Wigderson får Abelprisen

Det Norske Videnskaps-Akademi har besluttet å gi Abelprisen for 2021 til László Lovász ved Eötvös Loránd-universitetet i Budapest, Ungarn og Avi Wigderson ved Princeton, USA, “for deres grunnleggende bidrag til teoretisk datavitenskap..

NRK - 15 mars 21 kl. 11:17

Avtale om russisk vaksineproduksjon

Flere viktige EU-land har kommet fram til avtaler om produksjon av den russiske Sputnik V-vaksinen, opplyser Russlands statlige investeringsfond. – Fondet har allerede blitt enige om avtaler med Italia, Spania, Frankrike og Tyskland om å starte produksjon av Sputnik V, sier Kirill Dmitrijev, som leder Russlands fond for direkte investeringer. Fondet har ansvaret for internasjonal markedsføring av den russiske vaksinen.

NRK - 28 des. 20 kl. 17:47

Ungarn har mottatt 6000 doser

Ungarn har motatt 6000 doser av Russlands vaksine mot koronaviruset. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ungarn var første land i EU som begynte å teste Russlands Sputnik V-vaksine i midten av november.

Dagbladet - 12 mars 21 kl. 10:46

Polen vaksinerer nordmenn. Norge nekter

Norske medisinstudenter i Polen, Italia og Ungarn er vaksinert. Norge vil ikke engang vurdere det. - Kan potensielt sett utgjøre en smittebombe, sier lederen av Norsk medisinstudentforening..

NRK - 29 jan. 21 kl. 12:35

Ungarn godkjenner kinesisk vaksine

Ungarn har som første landt i Europa godkjent den kinesiske koronavaksinen produsert av Sinopharm, melder Reuters..

NRK - 06 mars 21 kl. 23:47

Norge på 6.-plass i EU/EØS

Norge ligger på sjetteplass i vaksinering i Europa. Aller lengst har Israel (98%), Storbritannia (32%) og USA (25%) kommet. Blant de 30 EU/EØS-landene ligger Norge (10%), bak Malta, Ungarn, Danmark, Island og Litauen.

NRK - 27 jan. 21 kl. 20:01

Stoggar arbeid i Ungarn

Grensebyrået til EU, Frontex, stiller inn alt sitt arbeid i Ungarn etter at EU-domstolen før jol kritiserte asylsystemet der. Domstolen kritiserte at det i praksis er umogeleg for migrantar som har kryssa grensa frå Serbia å levere inn asylsøknadar..

VG - 25 jan. 21 kl. 19:24

Håndballgutta møter Spania i kvartfinalen: – Dette må Norge passe seg for

KAIRO (VG) (Spania-Ungarn (36–28) Regjerende europamester Spania smadret Ungarn, vant gruppe én og blir Norges motstander i onsdagens kvartfinale..

NRK - 22 jan. 21 kl. 10:16

Ungarn kjøper russisk vaksine

Den ungarske regjeringen har inngått en avtale om kjøp av et stort parti av koronavaksinen Sputnik V fra Russland. Den russiske koronavaksinen er fortsatt ikke godkjent i EU. Men det stopper ikke Ungarn..

Aftenposten - 27 feb. 21 kl. 16:19

Professor advarer: – Til og med Stortinget kan bli stormet

I Ungarn er det vel allerede for sent, kanskje til og med i Polen. USA slapp unna med skrekken – denne gang..

NRK - 21 jan. 21 kl. 11:43

Ungarn godkjenner russisk vaksine

Ungarn har gitt nødgodkjenning til den russiske koronavaksinen Sputnik V og AstraZenecas koronavaksine, som første land i EU. Det skriver nyhetsbyrået Reuters, som siterer ungarske medier..

NRK - 14 feb. 21 kl. 06:16

EU ber for uavhengig radiostasjon

EU-kommisjonen ber Ungarn om umiddelbart å la den uavhengige radiostasjonen Klubradio få tilbake sendeløyvet sitt, melder Reuters. Stasjonen mista løyvet og det vekker uro i EU over mediefridomen i landet. Klubradio har vore på lufta i 19 år..

NRK - 09 feb. 21 kl. 15:43

Får ikkje tilbake sendingsløyve

Den leiande uavhengige radiostasjonen i Ungarn, Klubradio, vann ikkje fram med klaga si etter at styresmaktene nekta å fornye sendelisensen og tok stasjonen av lufta. Avslaget skapar uro for mediefridomen i landet..

Aftenposten - 08 feb. 21 kl. 19:01

Vipers tapte med fem i Ungarn

For andre gang på tre dager måtte Vipers se seg slått av ungarske FTC..

Klartale - 29 des. 20 kl. 09:49

Ungarn sier ja takk til vaksine fra Russland

Viktor Orban sier han vil gjøre alt for å skaffe nok vaksiner til Ungarn. Han har åpnet for å teste en vaksine fra Kina. Nå skal landet teste en vaksine fra Russland.

Aftenposten - 03 feb. 21 kl. 13:12

Holta ferdig i Sola - blir proff i utlandet

Fullfører sesongen og drar til Ungarn..

NRK - 26 des. 20 kl. 16:22

Ungarn starter vaksineringen

Ungarn starter å vaksinere sine innbyggere mot koronaviruset lørdag. Det er en dag før de andre EU-landene ruller ut sine vaksinasjonsprogram mot viruset..

VG - 31 jan. 21 kl. 17:05

– To ord var forbudt i familien: «Sovjet» og «kommunist»

Wizz Air-sjef Jozsef Varadi vil fly flere nordmenn, er stolt av familiens historie og frykter økt nasjonalisme. Men han nøler med å svare på hva han synes om at statsministeren hjemme i Ungarn krever at «homofile skal la barna være i fred»..

NRK - 21 des. 20 kl. 06:39

Norge og Ungarn enige om avtale

Etter årevis med diskusjon om EØS-midlene er Norge og Ungarn nå enige om en intensjonsavtale, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til NTB. Norge står for det meste av utbetalingen på nesten 2,3 milliarder kroner..

NRK - 25 jan. 21 kl. 19:40

Spania blir Norges motstandar

Spania slo Ungarn 36-28 og blir Norges motstandar i kvartfinalen i handbal-VM onsdag. Spania avgjorde i første omgang, og gjekk til pause med 21-14. Spania vann EM både i 2018 og i fjor, og har slått Norge i alle 18 møta sidan 1997..

VG - 25 jan. 21 kl. 10:37

Norge kan få Spania etter 17 strake tap: – Vi kan matche dem fint

Gruppefinalen mellom Ungarn og Spania avgjør mandag kveld hvem som blir Norges motstander i VM-kvartfinalen. Ungarerne har vært Norges drømmemotstander de siste årene, mens Spania har slått håndballgutta 17 ganger på rad..

VG - 25 jan. 21 kl. 10:37

Norge kan få Spania etter 17 kamper uten seier: – Vi kan matche dem fint

Gruppefinalen mellom Ungarn og Spania avgjør mandag kveld hvem som blir Norges motstander i VM-kvartfinalen. Ungarerne har vært Norges drømmemotstander de siste årene, mens Spania har 17 kamper på rad uten tap for de norske håndballgutta..

VG - 24 jan. 21 kl. 21:57

Frankrike skjøt Portugal i filler – Norge til kvartfinalen

KAIRO (VG) (Portugal-Frankrike 23-32) Barcelona-stjernen Dika Mem førte an og Frankrike ga Norge akkurat den hjelpen Norge trengte. «Les Bleus» knuste Portugal og sendte de norske håndballgutta til VM-kvartfinale mot Ungarn eller Spania onsdag..

VG - 15 des. 20 kl. 21:54

Suverene Norge med ny storseier - går mot Danmark i semifinalen

KOLDING/OSLO (VG) (Ungarn - Norge 21–32) Ungarn var sjanseløse mot suverene Norge i hovedrundens siste kamp. Nå venter trolig Danmark i EM-semifinalen..

Aftenposten - 15 des. 20 kl. 21:54

Festhåndball mot Ungarn: – Norge har noe unikt

Norge kjørte over Ungarn og viste hele sitt repertoar. Et skremmeskudd før semifinalen fredag..

VG - 15 des. 20 kl. 21:54

Suverene Norge med ny storseier - møter Danmark i semifinalen

KOLDING/OSLO (VG) (Ungarn - Norge 21–32) Ungarn var sjanseløse mot suverene Norge i hovedrundens siste kamp. Nå venter Danmark i EM-semifinalen..

VG - 15 des. 20 kl. 21:54

Suverene Norge møter Danmark i semifinalen: – Er det sant?!

KOLDING/OSLO (VG) (Ungarn - Norge 21–32) Ungarn var sjanseløse mot suverene Norge i hovedrundens siste kamp. Nå venter Danmark i EM-semifinalen..

NRK - 15 des. 20 kl. 15:40

Ungarn vedtar nye lover

Ungarns folkevalgte vedtok i dag flere lover som rammer landets LGBT-samfunn. Blant annet er adopsjon nå forbeholdt gifte par, og i Ungarn er ekteskap kun tillatt mellom mann og kvinne. I grunnloven heter det nå at «mor er kvinne, og far er mann»..

NRK - 15 des. 20 kl. 11:38

Adopsjons-lovendring vedtatt

Nå er det praktisk talt umulig for homofile å adoptere barn i Ungarn, etter at landets parlament har vedtatt en adopsjons-lovendring. Det melder Reuters. Regjeringen i Ungarn fordømte en barnebok tidligere i år, og kalte den "homoseksuell propaganda..

VG - 18 jan. 21 kl. 10:30

Ny kartlegging: Bare ett land i Europa har strengere reiseregler enn Norge

Skal du reise i EU og EØS nå, er det bare Ungarn som har strengere innreiseregler enn Norge, viser en kartlegging fra Utenriksdepartementet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt