Ukrainske

Saturday, 13 April, 02:34

Nyheter om Ukrainske

NRK - 08 apr 24 kl. 22:24

Ukraina hevder å ha skadet russisk marinefartøy i Østersjøen

Det russiske marinefartøyet Serpukhov, som lå i dokk utenfor Kaliningrad, ble satt i brann mandag, sier den militære Ukrainske etterretningstjenesten, i en melding på Telegram, som siteres av den Ukrainske avisen Kyiv Independent. Den militære Ukrainske etterretningstjenesten skriver at brannen satte skipet ut av spill. Et videoklipp som er lagt ved, synes å vise at en brann bryter ut om bord.

Klartale - 15 feb 24 kl. 12:30

Ingen vet hvor mange som har blitt drept i Ukraina

Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022. Mange sivile er drept i krigen siden den gang.

NRK - 24 mar 24 kl. 09:35

Ukraina sier de har skutt og truffet to russiske skip i natt

Det Ukrainske militæret melder at de har truffet to krigsskip på halvøya Krim, som Russland annekterte i 2014. Det melder Reuters og AFP. De skal også at de har truffet kritisk, russisk infrastruktur.

NRK - 22 mar 24 kl. 12:56

Russland sier angrepet i natt var hevn

Det omfattende angrepet på Ukraina natt til fredag var gjengjeldelse for Ukrainske angrep på russisk jord, ifølge forsvarsdepartementet i Moskva. I en uttalelse sier departementet at russiske styrker lyktes med å ramme Ukrainas strømnett, jernbaneknutepunkter, våpenlagre og andre mål. Angrepet var det største så langt i krigen mot Ukrainas energiforsyning, ifølge den statlige Ukrainske nettoperatøren Ukrenergo.

NRK - Igår: 16:07

Ukrainske myndigheter: Russisk angrep på ukrainsk kraftverk

Et ukrainsk termisk kraftverk i byen Sumy har blitt truffet i et russisk angrep, melder den lokale regionale militære administrasjonen, ifølge Reuters. De Ukrainske myndighetene oppgir at det ble brukt presisjonsartilleri i angrepet. De opplyser om ingen sårede.

NRK - I førrgår: 16:34

Ukrainske myndigheter: 10-åring drept i russisk angrep

Sju personer, blant dem en tiåring og en 14-åring, skal være drept i russiske angrep mot Kharkiv-regionen og Odesa, ifølge Ukrainske myndigheter. Luftangrepet mot landsbyen Lyptsi i Kharkiv rammet et apotek, skriver guvernør Oleh Synjehubov på meldingstjenesten Telegram. I tillegg til de drepte skal minst to personer såret.

NRK - I førrgår: 06:39

Kraftig fall i antallet Ukrainske flyktninger til Norge

Etter en høst med store ankomster av Ukrainske flyktninger, har det snudd brått etter nyttår. Nå er ankomstene på sitt laveste siden krigsutbruddet. I januar søkte 1658 ukrainere om kollektiv beskyttelse i Norge, mens antallet var på like under 1350 i både februar og mars, ifølge UDIs statistikk.

NRK - 09 apr 24 kl. 06:01

Ukraina hevder å ha skutt ned 20 russiske droner

Det Ukrainske luftforsvaret hevder å ha skutt ned 20 russiske droner natt til tirsdag. Dronene ble skutt over en rekke Ukrainske regioner skriver Reuters. Ukrainerne hevder at de skjøt ned alle dronene som ble avfyrt.

NRK - 05 mar 24 kl. 21:30

Forsvarsministeren møtte Ukrainske forsvarstopper

Norges forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) hadde tirsdag et digitalt møte med Ukrainas forsvarsminister og forsvarssjef. På agendaen sto den norske støtten til Ukraina i tiden fremover, bekrefter Forsvarsdepartementet til NTB. Gram snakket med Ukrainas forsvarsminister Rustem Umerov og landets nylig utnevnte forsvarssjef Oleksandr Syrskyi.

NRK - 27 mar 24 kl. 13:02

Hevder at en tredel av russiske krigsskip i Svartehavet er ødelagt

Ukrainske styrker har greid å senke eller ødelegge en tredel av alle russiske krigsskip i Svartehavet. Det hevder talsmann for den Ukrainske marinen, Dmytro Pletentsjuk. Lørdag kveld ble det russiske landingsskipet Kostjantyn Olsjanskij, som lå i dokk ved havnen i Sevastopol, rammet.

NRK - 27 mar 24 kl. 08:53

Fire såret i russisk angrep i Kharkiv

Fire mennesker meldes såret i russiske angrep mot Kharkiv-regionen øst i Ukraina. Russland melder samtidig å ha skutt ned Ukrainske raketter. Kharkiv grenser til Russland, og regionen har blitt rammet av jevnlige angrep siden storskalainvasjonen i februar 2022.

NRK - 30 dec 23 kl. 00:13

– 13 Ukrainske raketter og seks droner skutt ned over Sør-Russland

13 Ukrainske raketter er skutt ned over Belgorod-regionen sør i Russland og seks Ukrainske droner er skutt ned i Brjansk-regionen, ifølge russiske myndigheter. – Luftvernet vårt skjøt ned flere raketter over Belgorod og Belgorod-regionen idet de nærmet seg byen, sa guvernør Vjatsjeslav Gladkov i meldingstjenesten Telegram fredag kveld. Han opplyste at en mann ble drept da et hus ble rammet og at fire personer ble såret.

NRK - 26 mar 24 kl. 13:36

Skylder på Vesten for terroren i Moskva

Russland legger skylda på Ukrainske og vestlige etterretningstjenester for terrorangrepet i Moskva i helga. Allerede da ble russiske myndigheter advart av vestlige land mot å knytte Ukraina til aksjonen i et konserthus lørdag, som islamistiske IS tok ansvaret for samme kveld. Likevel påstår lederen for sikkerhetstjenesten FSB i dag at terroristene fikk hjelp av ukrainsk og vestlig etterretning.

NRK - 09 feb 24 kl. 10:59

Russland og Ukraina beskylder hverandre for droneangrep

Russland og Ukraina avfyrte i alt 35 droner mot hverandre natt til fredag, uttaler de to landenes militære myndigheter. I alt 19 Ukrainske droner ble skutt ned over fire forskjellige regioner i Russland og Svartehavet i løpet av natten, ifølge det russiske forsvarsdepartementet. Samtidig sier Ukraina at de skjøt ned 10 av 16 russiske droner.

NRK - 24 mar 24 kl. 05:26

Angrep mot Kyiv og Lviv

Søndag morgen blir de Ukrainske byene Kyiv og Lviv rammet av russisk luftangrep, melder blant andre AFP. Ordfører i Kyiv, Vitaly Klitsjko, skriver på meldingstjenesten Telegram at det er eksplosjoner i den Ukrainske hovedstaden: – Luftforsvaret fungerer. Ikke forlat bomberommene.

NRK - 24 mar 24 kl. 04:26

Ukrainsk åtak mot Krim

Ein person skal vere drepen og fire såra i eit ukrainsk drone- og rakettåtak mot hamnebyen Sevastopol på Krim-halvøya, ifylgje Russland. Russisk luftvern skaut ned meir enn ti rakettar og fleire dronar laurdag kveld, skriv det statleg kontrollerte russiske nyheitsbyrået Tass. Meldingane er ikkje stadfesta frå uavhengig hald, og Ukraina har ikkje kommentert åtaket.

NRK - 21 mar 24 kl. 11:35

Russland hevder de har tatt Tonenke

Det russiske forsvarsdepartementet hevder torsdag at de har tatt landsbyen Toneke øst i Ukraina, rundt 8,5 kilometer vest for Avdijivka, melder Reuters. Tidligere torsdag sa det Ukrainske forsvaret at de hadde avverget 14 angrep nær seks landsbyer, deriblant Toneke. Stillingen er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

NRK - 17 timer siden

Russiske droner traff energistruktur i Sør-Ukraina

Russiske droneangrep førte til brann på et kraftanlegg i Dnipropetrovsk og skader på kritisk infrastruktur i Kherson natt til fredag. Ukrainske myndigheter sier at 16 av 17 droner og en krysserrakett ble skutt ned ved Dnipropetrovsk, men at vrakgods som falt ned, antente en brann. I Kherson ble et energianlegg og sju boliger skadd i angrepet, men det er ikke meldt om personskader, ifølge guvernør Oleksandr Produkin.

NRK - Igår: 19:52

USA godkjenner overføring av norske F16 til Ukraina

Amerikanske myndigheter har nå godkjent oveføringen av 22 F-16 fra Norge til Ukraina. Det melder Nettavisen. Godkjenningen er et steg på veien mot at Norge kan donere F-16-fly til Ukraina.

NRK - 20 mar 24 kl. 17:08

FN-rapport: Russland bruker tortur og frykt i okkuperte Ukrainske områder

En FN-rapport slår fast at Russland begår omfattende brudd på folkeretten i okkuperte Ukrainske områder og har etablert en fryktkultur, ifølge rapporten. Russland har skapt et «fryktklima» i okkuperte områder ved å bruke tortur og vilkårlige arrestasjoner, heter det i rapporten fra FNs menneskerettighetsråd. Rapporten er basert på mer enn 2300 intervjuer, ifølge FN.

NRK - Igår: 10:33

Ukraina stemte for ny mobiliseringslov

Ukrainske lovgivere godkjente torsdag et lovforslag som innebærer at soldater med lang tjeneste ikke kan utskrives fra hæren. Dette har opprørt mange soldater og deres familier, skriver AFP. – Lovforslaget om mobilisering ble vedtatt i sin helhet, sier parlamentsmedlem Yaroslav Zheleznyak i et innlegg på Telegram..

Dagbladet - Igår: 05:18

Advarer Ukraina: - Alvorlig

Ukrainske droneangrep har slått ut 15 prosent av Russlands drivstoffproduksjon. Nå går USA offentlig ut mot taktikken: - Stort problem, sier ekspert..

NRK - 20 mar 24 kl. 04:31

EU gjeninnfører toll på Ukrainske landbruksprodukter

EU gjeninnfører toll på noen Ukrainske landbruksprodukter etter enighet mellom forhandlere i EU-parlamentet og EU-medlemslandene. EU fjernet toll på ukrainsk landbruk i 2022 i solidaritet med Ukraina og for å støtte landets økonomi etter den russiske invasjonen. De blir igjen toll på egg, fjærfe, sukker, mais, havre, havregryn og honning fra Ukraina..

NRK - Igår: 04:49

Angrep mot Kharkiv

Det er hørt eksplosjoner i den Ukrainske byen Kharkiv torsdag morgen, melder Reuters. Ordfører Ihor Terekhov skriver på Telegram at eksplosjonene stammer fra russiske raketter..

NRK - Igår: 04:49

Meldinger om angrep mot Kharkiv

Det er hørt eksplosjoner i den Ukrainske byen Kharkiv torsdag morgen, melder Reuters. Ordfører Ihor Terekhov skriver på Telegram at eksplosjonene stammer fra russiske raketter. Kharkiv ligger nordøst i Ukraina og grenser til den russiske Belgorod-regionen.

NRK - Igår: 03:23

Mer enn 80 prosent av ukrainerne tror fortsatt på krigsseier

Til tross for manglende framgang på slagmarken tror mer enn 80 prosent av ukrainerne på en seier i krigen mot Russland, viser en måling. 59,5 prosent av de spurte sa at de uten forbehold har tro på en seier i krigen, går det fram i målingen fra den Ukrainske tankesmia Razumkov-senteret. Ytterligere 23,4 prosent ga svar som heller mot ja, mens kun 11 prosent sa klart nei eller helte mot å si nei.

NRK - I førrgår: 16:34

Ukrainske myndigheter: 14-åring drept i russisk angrep

En 14 år gammel jente og to kvinner skal være drept i et russisk angrep mot en landsby i Kharkiv-regionen onsdag. Det melder lokale myndigheter. Luftangrepet mot landsbyen Lyptsi rammet et apotek, skriver guvernør Oleh Synjehubov på meldingstjenesten Telegram.

NRK - 19 mar 24 kl. 12:06

– Har tatt kontroll over landsby

Russiske styrker skal ha tatt kontroll over landsbyen Orlivka i Donetsk regionen i Ukraina, ifølge det russiske utenriksdepartementet. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Landsbyen ligger 9,5 kilometer fra den byen Avdiivka som er kontrollert av russerne.

Dagbladet - I førrgår: 05:25

«Ber om hjelp»: - Usikkerhet

Ukrainske droneangrep skal ha satt nesten 15 prosent av Russlands raffinerier ut av spill. Nå skal Putin ha bedt Kasakhstan om hjelp..

VG - I førrgår: 03:56

Zelenskyj med våpen-kritikk: – Forstår rett og slett ikke hvorfor

Den Ukrainske presidenten vil ha flere våpen fra Vesten..

NRK - 09 apr 24 kl. 22:24

USA selger luftvernsystemer til Ukraina

USA selger Ukraina utstyr verdt 138 millioner dollar for å vedlikeholde og oppgradere landets luftvernsystemer, opplyser amerikansk UD. Det dreier seg konkret om utstyr til eldre Hawk-systemer, som Ukrainske styrker bruker for å stanse russiske droner og krysserraketter. Salget finansieres gjennom det såkalte Foreign Military Financing (FMF), et program som Kongressen har satt av 300 millioner dollar til i årets forsvarsbudsjett.

Klartale - 09 apr 24 kl. 10:57

Drammens vedtak om flyktninger er ugyldig

Kommunestyret i Drammen ville bare ta imot Ukrainske flyktninger. Det bestemte politikerne 13. februar.

NRK - 09 apr 24 kl. 03:08

EU enige om strengere restriksjoner

Forhandlere fra EU-landene og EU-parlamentet ble mandag enige om strengere restriksjoner på import av landbruksvarer fra Ukraina, opplyser Belgia, som har EU-formannskapet. Avtalen forlenger den tollfrie tilgangen som EU har gitt Ukrainske landbruksvarer siden Russlands invasjon i 2022, men setter begrensninger for fjærfe, egg, sukker, mais, gryn og honning. Grensen for når toll og kvoter gjeninnføres, er basert på snittet av importen i 2022 og 2023.

NRK - 24 feb 24 kl. 13:25

Kong Charles berømmer det Ukrainske folk for «besluttsomhet og styrke»

– Besluttsomheten og styrken til det Ukrainske folket fortsetter å inspirere ettersom det uprovoserte angrepet på landet deres, livet deres og levebrødet deres går inn i et tredje, tragisk år, skriver britiske kong Charles i melding i forbindelse med markeringen av toårsdagen for Russlands invasjon av Ukraina. Det melder AFP og flere britiske medier. Han berømmer også det Ukrainske folket for sin tapperhet i møte med det han omtaler som «ubeskrivelig aggresjon»..

NRK - 17 mar 24 kl. 06:52

Russland hevder å ha skutt ned 35 Ukrainske droner

Ukraina sendte 35 droner mot mål rundt om i Russland. Et oljeraffineri ble truffet, og flere droner som var på vei mot Moskva, ble skutt ned, ifølge russiske myndigheter. Senere meldte Moskva-ordfører Sergej Sobjanin at to droner som var på vei mot byen, var blitt skutt ned over forstaden Domodedovo.

NRK - 08 apr 24 kl. 01:31

Ukraina hevder å ha stabilisert strømnettet

Ukrainas strømnett som ble alvorlig skadd av gjentatte russiske rakettangrep de siste ukene, er nå nesten totalt stabilisert, ifølge landets energidepartement. President Volodymyr Zelenskyj sa søndag at han har diskutert en rekke rakett- og bombeangrep mot Kharkiv, landets nest største by, med lederne for sikkerhetstjenesten, forsvarsetterretningen og den Ukrainske innenriksministeren. (NTB).

NRK - 07 apr 24 kl. 22:53

IAEA: Droneangrep mot Zaporizjzja-kraftverket truer ikke sikkerheten

Droneangrep mot Zaporizjzja-kraftverket i Sør-Ukraina søndag forårsaket skade, men sikkerheten er ikke truet, ifølge Det internasjonale atomenergibyrået IAEA. – Angrepet forårsaket skade på en bygning som huser en av de seks reaktorene. Sikkerheten er ikke kompromittert, men dette er en alvorlig hendelse.

NRK - 01 feb 24 kl. 16:32

Ukrainske ansatte utestengt fra Zaporizjzja atomkraftverk

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) opplyser at Ukrainske ansatte er utestengt fra det russiskokkuperte atomkraftverket ved Zaporizjzja. I januar ble også IAEA-inspektører nektet adgang til anlegget, som er Europas største kjernekraftverk. Russiske myndigheter hevder det ble gjort av sikkerhetshensyn.

NRK - 16 mar 24 kl. 12:06

Russisk grenseby stenger kjøpesentre og skoler etter Ukrainske angrep

Myndighetene i den russiske grensebyen Belgorod kunngjorde lørdag at de stenger skoler og kjøpesentre på grunn av en økning i Ukrainske angrep. Kunngjøringen kommer etter at to personer ble drept i et ukrainsk missilangrep på Belgorod lørdag morgen. Det russiske forsvarsdepartementet melder også at flere raketter og droner ble skutt ned av luftvernet over byen.

NRK - 23 feb 24 kl. 08:22

Ukraina: Tre drept i russisk droneangrep i Odesa

Tre mennesker er drept i et russisk droneangrep i den Ukrainske havnebyen Odesa, ifølge regionale myndigheter. Også det Ukrainske forsvaret bekrefter dødstallet. Et område nær havna ble rammet av angrepet, og en brann brøt ut.

VG - 15 mar 24 kl. 21:42

Nytt vedtak: Fitjar kommune vil kun ta mot Ukrainske flyktninger

Fitjar kommune i Sunnhordland vil gjøre som Drammen og bare ta imot Ukrainske flyktninger. Men det er uklart om kommunen har lov til å bestemme dette selv..

NRK - 06 apr 24 kl. 15:12

Reuters: Én person død etter russisk angrep på Kharkiv

Én sivil person skal være død etter et russisk angrep på den Ukrainske byen Kharkiv..

NRK - 06 apr 24 kl. 15:12

Én person død etter russisk angrep på Kharkiv

Én sivil person skal være død og flere skadet etter et russisk angrep på den Ukrainske byen Kharkiv, melder ordføreren på Telegram..

NRK - 15 mar 24 kl. 13:59

Russland har sendt 100 døde soldater til Ukraina

Det opplyser Ukrainske myndigheter. Så snart de døde er identifisert, blir levningene overlatt til familien, sier den Ukrainske samordningskomiteen for krigssaker, ifølge Telegram. Det er Røde Kors som har meglet mellom Russland og Ukraina.

NRK - 04 apr 24 kl. 04:33

Myndighetene i Kharkiv: Fem drept i russisk droneangrep

Fem personer er bekreftet døde i et russisk droneangrep mot den nordøstlige Ukrainske byen Kharkiv, opplyser byens ordfører. Fem rapporteres meldes å være skadd. Ytterligere én person skal ha mistet livet i et angrep mot en annen del av byen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com