Ukrainske

Sunday, 26 March, 17:53

Nyheter om Ukrainske

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 03 mar 23 kl. 10:42

Wagner-sjefen hevder Bakhmut er nesten fullstendig omringet av russiske styrker

Den Ukrainske byen Bakhmut har lenge opplevd kraftige russiske angrep. Nå hevder lederen for den beryktede leiesoldatgruppen Wagner, Jevgenij Prigozjin, at byen nesten er fullstendig omringet. Dette er ikke bekreftet fra ukrainsk hold eller fra uavhengige kilder.

Klartale - 24 feb 23 kl. 10:17

Stortinget heiste flagget til Ukraina

– Det var sterkt å heise det Ukrainske flagget sammen med inviterte gjester. Det sier Masud Gharahkhani. Han er stortings-president.

NRK - 20 mar 23 kl. 05:43

Storbritannia forlenger tollfri import fra Ukraina

Storbritannia forlenger ordningen med tollfri import av Ukrainske varer til mars neste år. I mai i fjor fjernet Storbritannia avgifter på all import fra Ukraina, og i november i fjor inngikk britiske myndigheter en prinsippavtale om digital handel med landet. Natt til mandag kunngjorde britiske myndigheter at landet forlenger nullavgiftsavtalen på ukrainsk import til mars 2024, som del av Londons tiltak for å støtte den Ukrainske økonomien etter den russiske invasjonen i fjor.

Klartale - 17 feb 23 kl. 09:59

Gjør seg klare for å ta imot flyktninger

Kommunene må forberede seg på å ta imot Ukrainske flyktninger i 2023. Regjeringen la fram planen fredag.Marte Mjøs Persen skrøt av Norges kommuner på pressekonferansen.

NRK - 21 jan 23 kl. 19:05

Wagner-gruppen vil overlevere falne Ukrainske soldater

Wagner-gruppen sier den vil sende Ukrainske soldater som er drept i kampene rundt Soledar, over til ukrainskkontrollert territorium. Den private russiske leiesoldat-gruppen hevdet i forrige uke å ha tatt kontroll over Soledar etter mange dager med harde kamper. På Wagner-gruppens egen nyhetsnettside Ria Fan sier en av gruppens kommandanter lørdag at de vil sende et 20-tall lastebiler med døde Ukrainske soldater over til ukrainskkontrollerte områder.

NRK - 06 mar 23 kl. 18:20

Ukrainske flygere i USA

To Ukrainske militærflygere er i USA for å utvikle sin kompetanse, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon. Flygerne oppholder seg i Tucson i Arizona for å «gjøre seg kjent», sier en amerikansk militærkilde. – Dette arrangementet bedrer vår mulighet til å hjelpe de Ukrainske flygerne til å bli mer effektive piloter og gjør det mulig for oss å gi dem råd om hvordan de kan utvikle egne kapasiteter, sier kilden.

NRK - 05 mar 23 kl. 04:26

Ukrainske kampflypiloter i USA

To Ukrainske piloter er i Arizona i USA, for å prøve ut flysimulatorer og bli evaluert av det amerikanske luftforsvaret. Det sier to ikke navngitte amerikanske tjenestemenn til Reuters lørdag. Det er første gang Ukrainske piloter får opplæring i USA, og vil gjøre dialogen mellom ukrainsk og amerikansk personell enklere, og gi dem en mulighet til å se hvordan det amerikanske luftforsvaret opererer, sier en amerikansk forsvarstalsperson.

NRK - 04 mar 23 kl. 16:07

Russiske styrker fester grepet rundt Bakhmut

Russiske styrker fester grepet om byen Bakhmut, og de gjenværende Ukrainske styrkene der er hardt presset, ifølge britisk etterretning. Ifølge det britiske forsvarsdepartementets daglige etterretningsoppdatering på Twitter har soldater fra den russiske Wagner-gruppen rykket ytterligere fram i forstedene nord i Bakhmut. To strategiske bruer er også sprengt, noe som har gjort det stadig vanskeligere for Ukrainske styrker å få inn forsyninger og forsterkninger, heter det videre.

NRK - 08 feb 23 kl. 15:57

Zelenskyj møtte kong Charles

Den Ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj ble i ettermiddag mottatt av kong Charles på Buckingham Palace. Zelenskyj møtte kongen etter sin tale til det britiske parlamentet. Audiensen varte i 40 minutter.

NRK - 2 timer siden

Ukraina ber om hastemøte i Tryggingsrådet

Den Ukrainske regjeringa ber Tryggingsrådet i FN om å kome saman for eit krisemøte om atomvåpena Russland vil utplassere i Belarus. Det Ukrainske utanriksdepartementet forventar effektive mottiltak frå Storbritannia, Kina, USA og Frankrike, melder AFP..

NRK - 19 dec 22 kl. 17:29

Ukrainske flyktninger får utvidet rett til å kjøre bil i Norge

Ukrainske flyktninger får utvidet rett til å kjøre bil i Norge. Statens vegvesen tar sikte på å gjennomføre de foreslåtte endringene fra 1. februar 2023.

VG - Igår: 02:14

Ukrainske barn frigitt: Forteller om forholdene i leirer

17 Ukrainske barn har blitt gjenforent med sine foreldre. En gutt på 16 år forteller om brutal behandling. Russland hevder barna ble sendt bort for å spares for krigens redsler..

NRK - 05 feb 23 kl. 07:33

Polen: Opplæringen av Ukrainske soldater i bruk av Leopard-stridsvogner er i gang

Polen er allerede i gang med opplæringen av Ukrainske soldater i bruk av Leopard-stridsvogner, ifølge landets forsvarsminister. De Ukrainske soldatene får opplæringen i Polen, sier forsvarsminister Mariusz Baszczak til lokale medier. Han reiste ifølge det polske nyhetsbyrået PAP til Kyiv fredag for å diskutere planene om å levere Leopard 2-stridsvogner til Ukraina.

NRK - 28 feb 23 kl. 15:49

Ny studie viser at en av tre ukrainere ønsker å reise hjem

En av tre Ukrainske flyktninger i EU ønsker å reise hjem, mens resten ønsker å bli i vertslandene. Det viser en ny studie fra EU som er utarbeidet av European Union Agency for Fundamental Rights. Det melder nettavisen The Kyiv Independent.

NRK - I førrgår: 10:01

Ukraina: Minst sju drept i russiske angrep øst og nord i landet

Minst sju personer er drept i russiske angrep over natten, ifølge Ukrainske myndigheter. Angrepene rammet regioner øst og nord i Ukraina. Ifølge Ukrainske nødetater ble fem sivile drept i Kostjantynivka øst i Donetsk natt til fredag.

NRK - I førrgår: 22:28

Vil ha konferanse om barn som er flyttet fra Ukraina til RusslandI

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen sier hun vil bidra til å arrangere en konferanse for å sikre at barn blir brakt tilbake fra Russland til Ukraina. – Det er en forferdelig påminnelse om de mørkeste delene av vår historie, det som skjer der når barn deporteres. Dette er en krigsforbrytelse, sier von der Leyen etter et toppmøte med EU-ledere torsdag.

NRK - 22 mar 23 kl. 08:29

Ukrainske motangrep i Bakhmut

Kampene om byen Bakhmut fortsetter. Ukrainske styrker har de siste dagene utført flere lokale angrep vest for byen, i et forsøk på å sikre den siste veien som sikrer forsyninger til byen. Det melder både britisk etterretning og den amerikanske tenketanken ISW..

NRK - 22 mar 23 kl. 08:01

Tre drept i droneangrep mot Kyiv-regionen

Tre personer ble drept og sju skadd i russisk droneangrep mot Kyiv-regionen natt til onsdag. Det melder Ukrainske myndigheter. Et sivilt mål skal være truffet og redningsarbeidere jobber på stedet.

NRK - 08 jan 23 kl. 18:28

Faktisk Verifiserbar: Bilde viser omfattende skader etter ukrainsk rakettangrep

Et ferskt satellittbilde viser omfattende ødeleggelser på en skole i byen Makiivka i Donetsk, øst i Ukraina. Området ble angrepet med Himars-missiler av Ukrainske styrker nyttårsaften. Bildet er levert av Planet Labs på oppdrag fra Faktisk Verifiserbar.

NRK - 21 mar 23 kl. 07:36

Ukraina: – 30 russiske angrep det siste døgnet

I løpet av et døgn har Russland gjennomført 21 luftangrep og avfyrt ni raketter, oppgir det Ukrainske militæret tirsdag morgen. Angrepene har blant annet rammet Slavjansk og Kramatorsk, begge byer i Donetsk fylke øst i Ukraina. De ligger nordvest for Bakhmut, der krigens hittil blodigste slag fortsatt pågår.

NRK - 08 jan 23 kl. 14:43

Russland hevder å ha drept over 600 Ukrainske soldater

Russland angrep natt til søndag byen Kramatorsk øst i Ukraina og hevder å ha drept over 600 Ukrainske soldater. Det avvises fra ukrainsk hold. Ifølge departementet var angrepene blant annet rettet mot to bygninger som fungerte som forlegninger for Ukrainske soldater.

NRK - 20 mar 23 kl. 08:05

– Ukraina har slått tilbake nærmere 70 russiske angrep siste døgn

Det Ukrainske militæret har skutt ned eller avverget 69 russiske angrep i løpet av det siste døgnet, opplyser den Ukrainske generalstaben mandag morgen. Generalstaben skriver i sin daglige morgenoppdatering på Facebook at russiske styrker konsentrerer angrepene sine mot byene Lyman, Bakhmut, Avdijivka, Marjinka og Sjakhtarsk. Videre i meldingen skriver generalstaben at Bakhmut fortsatt er episenter for kampene, melder The Guardian..

NRK - 18 mar 23 kl. 16:53

Russland seier kornavtale er forlenga med 60 dagar

Russland stadfestar at kornavtalen med Ukraina er forlenga. Men medan Ukrainske hevdar at avtalen gjeld for 120 dagar, seier Russland at avtalen berre er forlenga med 60 dagar, melder Reuters. Avtalen skal sikre at korn blir eksportert frå Ukrainske hamner for å hindre matkrise i verda..

Klartale - 22 feb 23 kl. 11:30

Hele Norge markerer årsdagen for krigen

24. februar er en vond dato. For ett år siden invaderte Russland Ukraina.

NRK - 21 feb 23 kl. 16:00

HV12 trener Ukrainske soldater

Heimevernet i Trøndelag skal trene Ukrainske soldater på Værnes, og forberede dem på å forsvare hjemlandet. Men de mangler et femtitalls instruktører før opplæringa av de første hundre Ukrainske soldatene starter i slutten av april. Hvert kurs varer i fire uker, og de kommer til å holde kurs minst ut dette året - avhengig av krigens gang..

NRK - 17 mar 23 kl. 06:23

Norge gir 2 milliarder kroner til velferdstjenester i Ukraina

Norge setter av 2 milliarder kroner i støtte til Ukraina. Pengene skal hjelpe den Ukrainske staten til å drive skoler og sykehus og utbetale pensjon. – Ukrainske myndigheter trenger vår hjelp for å kunne fortsette å levere grunnleggende tjenester som skole, helse og pensjoner til befolkningen.

NRK - 16 mar 23 kl. 16:14

Kina og Ukraina snakker sammen

Kina oppfordrer Russland og Ukraina til å starte samtaler for fred, så raskt som mulig. Den kinesiske utenriksministeren Qin Gang snakket i dag på telefonen for første gang med sin Ukrainske kollega Dmytro Kuleba. Dette skjer samtidig som den kinesiske presidenten Xi Jinping innen kort tid skal møte Russlands president Vladimir Putin i Moskva.

NRK - 16 mar 23 kl. 14:04

FN: Russisk deportering av Ukrainske barn er en krigsforbrytelse

Russlands deportering av mange Ukrainske barn er en av mange krigsforbrytelser Russland begår i Ukraina, fastslår FNs etterforskere i sin første rapport. Blant de andre krigsforbrytelsene Russland anklages for i rapporten, er utbredt bruk av tortur og drap på sivile. I tillegg sier rapporten at de mange angrepene på ukrainsk energiinfrastruktur kan utgjøre forbrytelser mot menneskeheten..

NRK - 27 jan 23 kl. 10:36

Ukrainske flyktninger får utvidet rett til å kjøre bil i Norge

Statens vegvesen har nå fastsatt endringer i førerkortforskriften som innebærer at perioden Ukrainske førerkort blir anerkjent i Norge er utvidet fra tolv måneder til varigheten av den kollektive beskyttelsen Ukrainske flyktninger har i Norge, som er inntil tre år. Det opplyser regjeringen i en pressemelding. Videre anerkjennes alle førerkortklasser, ikke bare personbil, som det hittil har vært.

NRK - 15 mar 23 kl. 14:45

Radiostasjon: Russland vil rekruttere 400.000 soldater

Russland ønsker å rekruttere 400.000 nye soldater, melder Ukrainske Radio Svoboda, som viser til opplysninger fra regionale russiske medier. Planen er angivelig at rekruttene skal ansettes og bli profesjonelle soldater.

NRK - 26 jan 23 kl. 08:48

DN: Ukrainske soldater skal trenes opp i Norge

For første gang skal Ukrainske soldater bli opplært i sanitet, skarpskyting og lagføring på norsk jord. De første Ukrainske soldatene, cirka hundre i tallet, kommer i vår til Heimevernets anlegg i Trøndelag. De skal være her i fem-seks uker før nye Ukrainske kontingenter overtar utover året.

NRK - 13 mar 23 kl. 09:34

Blodige kamper i sentrum av Bakhmut

Det pågår intense kamper mellom Ukrainske og russiske styrker i sentrum av Bakhmut i øst-Ukraina. Kampen om byen er den lengste og blodigste så langt i krigen. Både Russland og Ukraina bekrefter at det pågår kamper i byen, som har vært sentrum for krigen de siste ukene.

NRK - 17 feb 23 kl. 08:49

Nye asylsøknader fra Ukrainske borgere

Det ble registrert 54 nye asylsøkere fra Ukraina til Norge torsdag. Totalt er det registrert 667 nye asylsøkere den siste uken. Tirsdag og onsdag ble det registrert henholdsvis 140 og 123 nye søknader om asyl fra Ukrainske borgere.

NRK - 10 mar 23 kl. 12:11

Ukraina: To pågrepet for sabotasje mot gigantfly

Ukraina mistenker tre tidligere ansatte ved den statseide flyprodusenten Anatonov for å stå bak sabotasje av verdens største fly. To av dem er pågrepet, mens den tidligere generaldirektøren i selskapet, etterforskes, opplyser den Ukrainske etterretningstjenesten SBU fredag. Flyet, Anatonov An-225, ble ødelagt like etter at Russland invaderte Ukraina 24.

Klartale - 14 feb 23 kl. 11:20

Krigen splittet den unge, Ukrainske familien

Vlada Jusjtsjenko måtte flykte fra Ukraina. Hun er bare 19 år gammel. Hun flyktet til Romania.

NRK - 08 mar 23 kl. 15:33

FN tror drapsvideo fra Ukraina er ekte

FNs kontor for menneskerettigheter mener at videoen som tilsynelatende viser en fanget ukrainsk soldat bli skutt og drept, er ekte. Soldaten ser ut til å bli skutt rett etter at han sier «Ære til Ukraina». – Vi kjenner til videoen som er publisert i sosiale medier, og som viser en ukrainsk soldat utenfor kamp som tilsynelatende blir likvidert av russiske styrker.

NRK - 07 mar 23 kl. 19:01

Ukrainsk rådgiver avviser innblanding fra Kyiv i Nord Stream-sabotasjen

Kyiv var absolutt ikke innblandet i sabotasjen mot Nord Stream-rørledningene, sier president Volodymyr Zelenskyjs rådgiver Mykhajlo Podoljak. Han fremholder også at Ukrainske myndigheter ikke har noen opplysninger om det som har skjedd. Podoljaks uttalelse kom etter at den amerikanske storavisen New York Times siterte amerikanske kilder på at en proukrainsk gruppe kan ha stått bak sabotasjen.

NRK - 07 mar 23 kl. 16:57

New York Times antyder at proukrainsk gruppe kan ha sabotert Nord Stream

Avisen skriver at ifølge amerikanske tjenestemenn er det opplysninger i en ny etterretningsrapport som peker mot en proukrainsk gruppe. De amerikanske kildene sier til New York Times at det ikke er noen tegn til at Ukrainske myndigheter deltok i sabotasjen. Det Ukrainske utenriksdepartementet avviser påstandene og sier at det ikke var noen ukrainsk deltagelse i ødeleggelsen av gassrørledningene i fjor..

NRK - 06 mar 23 kl. 19:39

Militæret i Ukraina enige om å fortsette å forsvare Bakhmut

Det Ukrainske militæret er enige om å fortsette å forsvare Bakhmut, sier sekretæren til president Volodymyr Zelenskyj ifølge AFP. – Det er en enighet blant militæret om å fortsette å forsvare byen og å fortsette utmattelsen av fiendtlige styrker, mens man bygger nye forsvarslinjer i tilfelle situasjonen endrer seg, sier Mykhaylo Podolyak som er sekretæren til den Ukrainske presidenten..

NRK - 06 mar 23 kl. 19:39

Ukraina vil fortsette å forsvare Bakhmut

Det Ukrainske militæret er enige om å fortsette å forsvare Bakhmut, sier en av rådgiverne til president Volodymyr Zelenskyj ifølge AFP. – Det er en enighet blant militæret om å fortsette å forsvare byen og å fortsette utmattelsen av fiendtlige styrker, mens man bygger nye forsvarslinjer i tilfelle situasjonen endrer seg, sier Mykhaylo Podolyak som er sekretæren til den Ukrainske presidenten. Russland har satt inn store styrker for å erobre byen, som ligger i Donetsk-regionen øst i Ukraina..

NRK - 06 mar 23 kl. 07:43

Russland: Sjojgu har besøkt i Mariupol

Den russiske forsvarsministeren Sergej Sjojgu har besøkt Mariupol, ifølge russiske myndigheter. Det er Sjojgus eget departement som opplyser at han har vært i den Ukrainske byen som russiske styrker omringet og til slutt erobret i fjor. Ukrainske myndigheter har tidligere anslått at minst 25.

NRK - 10 feb 23 kl. 09:02

Kyiv Independent: Eksplosjoner i flere Ukrainske regioner

Den Ukrainske avisen Kyiv Independent melder på Twitter om eksplosjoner i flere Ukrainske byer og regioner fredag morgen. – Det er kommet meldinger om flere eksplosjoner i Dnipro. Det ventes også at flere missiler er på vei, skriver avisen på Twitter.

NRK - 16 jan 23 kl. 08:33

USA trener Ukrainske soldater i Tyskland

USA begynte i helgen opplæring av rundt 500 Ukrainske soldater i Tyskland og tar sikte på at de skal være kampklare og tilbake i hjemlandet innen åtte uker. Mandag skal etter planen USAs forsvarssjef Mark Milley besøke den amerikanske Grafenwöhr-basen i Bayern, der treningen av de Ukrainske soldatene finner sted. Ifølge Pentagon skal de Ukrainske soldatene få opplæring slik at de bedre vil være i stand til å møte russiske angrep og utføre motangrep, både ved bruk av artilleri, stridsvogner og bakkestyrker.

NRK - 08 feb 23 kl. 12:21

Zelenskyj er på plass i England - ble tatt imot av statsminister Sunak

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har landet i Storbritannia, der han skal ha møter med statsminister Rishi Sunak. Sunak la selv ut det første bildet fra besøket på sin twitterkonto klokken 11.48.

NRK - 08 feb 23 kl. 09:39

Zelenskyj skal møte Sunak

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj drar til Storbritannia i dag for å møte statsminister Rishi Sunak. Det melder Sky News. Det er første gang Zelenskyj kommer til Storbritannia siden krigen startet for nesten ett år siden.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com