Ukrainas

Friday, 30 September, 21:14

Nyheter om Ukrainas

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 27 jul 22 kl. 01:24

Russland hevder å ha inntatt Ukrainas største kullkraftverk

Russland sier landets væpnede styrker har tatt kontroll over Ukrainas største kullkraftverk nær byen Svitlodarsk i Donetsk. Bilder i separatiststyrte medier viser det som skal være leiesoldater fra den russiske Wagner-gruppen foran kraftverkets administrasjonsbygg, men det har foreløpig ikke vært mulig å bekrefte den russiske påstanden. Andre meldinger tilsier ved kampene fortsatt pågår rundt kraftverket.

NRK - 12 sep 22 kl. 14:06

Ukrainas forsvarsminister: Krigen er inne i «tredje fase»

Krigen i Ukraina er nå inne i en ny fase, ifølge landets forsvarsminister. Han sier våpenhjelp fra Vesten har gjort det mulig å starte motoffensiven. Motoffensiven er tredje fase i Ukrainas plan om å ta tilbake områder i sør og nord, sier Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov i et intervju med den franske avisen Le Monde.

NRK - 5 timer siden

Ukraina har søkt om Nato-medlemskap

I en uttalelse på Telegram sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at Ukrainas søker seg mot medlemskap i Nato. – Dette en prosess som er i samsvar med våre verdier for å beskytte hele samfunnet vårt, sier Zelenskyj..

NRK - 31 aug 22 kl. 03:38

Nyhetsbyrå: Zelenskyj drar kanskje til FN-møte i New York

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kan komme til å delta fysisk under FNs hovedforsamling i New York i september, får Nyhetsbyrået DPA opplyst av diplomatkilder. Kilder i Sikkerhetsrådet bekrefter til DPA at Ukrainas delegasjon planlegger for at Zelenskyj skal delta på det årlige møtet mellom FNs statsledere og regjeringer. De understreker imidlertid at enhver reise Zelenskyj utgir seg på, kan være livsfarlig.

NRK - 30 aug 22 kl. 07:07

Zelenskyj åtvarar Russland mot motangrep i Kherson

I ein tale i natt, åtvara Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj om at dei ukrainske styrkane ville dytta dei russiske styrkane tilbake til grensa, skriv CNN. – Viss dei vil overleve, er det på tide for russiske soldatar å flykta. Dra heim, sa Zelenskyj i talen sin.

NRK - 27 sep 22 kl. 14:07

Ber om hardere sanksjoner mot Russland

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba ber EU innføre økonomiske sanksjoner mot Russland, for å ha gjennomført ulovlige folkeavstemninger i fire ukrainske regioner. Han sa også at Moskvas trekk ikke vil forandre Ukrainas handlinger på slagmarken, skriver Reuters. Uttalelsen kommer etter en samtale med Frankrikes utenriksminister Catherine Colonna i Kyiv.

VG - 23 sep 22 kl. 02:11

Ukrainas mest kjente forfatter: – Så lenge Putin er i live, får vi ingen slutt på krigen

FREDRIKSTAD (VG) Ukrainas mest kjente forfatter tror uansett ikke krigen slutter før Vladimir Putin (69) er borte..

NRK - 21 sep 22 kl. 23:37

Zelenskyj ber om at vetoretten til Russland blir fjernet

I en tale til FNs generalforsamling onsdag kveld krever Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj straffeforfølgelse mot Russland og deres aggresjon. –Det er begått en forbrytelse mot Ukraina og vi krever en rettferdig straff, sa Zelenskyj i en videotale onsdag kveld. Straffen bør omfatte utestengelse fra å stemme i internasjonale organer, og Russland bør fratas vetoretten i FNs sikkerhetsråd, uttalte presidenten.

NRK - 20 sep 22 kl. 20:45

Von der Leyen: Russlands forsøk på å flytte landegrenser er uakseptabelt

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen kritiserer Russlands planer om folkeavstemninger i okkuperte deler av Ukraina. – Vi vil aldri anerkjenne Russlands forsøk på å legitimere den ulovlige og brutale okkupasjon av ukrainske territorier, sa von der Leyen på åpningen av høynivådelen av FN-møtet i New York tirsdag kveld. Separatistene i Donetsk og Luhansk samt okkuperte områder i Kherson og Zaporizjzja hevdet tirsdag at de skal holde folkeavstemninger 23.

NRK - 20 sep 22 kl. 20:25

Ukrainas utenriksminister: Falske «folkeavstemninger» endrer ingenting

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba sier planene om «folkeavstemninger» i russiskkontrollerte områder i Ukraina ikke endrer noe. Tirsdag kveld er det ifølge russiske medier ventet en kunngjøring fra Russlands president Vladimir Putin. Mange spekulerer på om mobilisering i landet kan være aktuelt.

NRK - 16 sep 22 kl. 09:30

Stoltenberg: Ukrainas motangrep har vært effektive

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier til BBC at Ukrainas motangrep mot russiske tropper har vært veldig effektive. Han understreket likevel at krigen ikke er over, men at den kan bli langvarig. – Det er selvsagt ekstremt oppmuntrende å se at ukrainske styrker har vært i stand til å ta tilbake kontrollen over områder og rykke fram bak russiske linjer, sier Stoltenberg til BBC.

NRK - 13 sep 22 kl. 13:06

Ukraina tror russerne planlegger nye angrep på Zaporizjzja

Ukrainsk etterretning tror russerne planlegger nye aksjoner mot atomkraftverket Zaporizjzja for å undergrave ukrainsk infrastruktur. Jurij Jusov, som er talsmann for Ukrainas militære etterretning, sier at russerne har hele Ukrainas energisystem som mål, skriver The Guardian. – Putin ønsker å kaste Ukraina og hele Europa ut i en mørk, kald vinter, sier han.

NRK - 05 sep 22 kl. 23:47

Zelenskyj håper på mer britisk hjelp

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han håper Liz Truss, Storbritannias påtroppende statsminister, vil hjelpe Ukraina. Det sa Zelenskyj i sin daglige tale mandag kveld. Storbritannia har vært blant Ukrainas nærmeste støttespillere, og avtroppende statsminister Boris Johnson har besøkt Kyiv tre ganger etter at Russland gikk til krig i februar..

NRK - 05 sep 22 kl. 01:58

Ukrainas statsminister ber om våpen i Tyskland

Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal hadde med seg en ønskeliste om våpen, blant annet stridsvogner, da han besøkte Berlin søndag. Sjmyhal ble mottatt med en æresgarde utenfor statsministerkontoret da han kom til samtaler med den tyske statsministeren Olaf Scholz. Blant våpnene Ukraina søker fra Tyskland, er stridsvogner av typen Leopard.

NRK - 04 sep 22 kl. 14:28

Ukrainas miljøminister: Russiske missilangrep øydelegg ukrainsk flora og fauna

Ukrainas miljøminister, Ruslan Strilets, hevda søndag at Russland har avfyrt 3500 missil mot Ukraina, melder Kyiv Post. Ministaren seier rakettane har ført til luft-, vatn- og landforureining, som øydelegg både flora og fauna i Ukraina. Han la til at 200.

Dagbladet - 03 sep 22 kl. 10:49

Truer Ukrainas naboland: - Overraskende

Sergej Lavrovs sabelrasling mot Ukrainas naboland minner om Russlands oppførsel like før krigen startet, mener både landets regjering og en norsk etterretningsekspert..

NRK - 15 minutter siden

Ukraina hevder å ha frigjort landsby nær Lyman

Ukrainas forsvarsdepartement hevder ukrainske soldater har frigjort landsbyen Drobysheve nær Lyman. Det melder nyhetsbyrået Reuters, og den ukrainske avisa Kyiv Post. Lyman er en strategisk viktig by som har vært kontrollert av Russland.

NRK - 01 aug 22 kl. 02:51

Ukraina vil svare på alle russiske angrep

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kaller russernes siste bombing av Mykolajiv en av krigens mest brutale og sier at ethvert russisk angrep vil bli besvart. – Et av de mest brutale angrepene i Mykolajiv og regionen rundt fant sted i dag, sa Zelenskyj i sin daglige TV-tale. Han la til at intet russisk angrep vil forbli ubesvart av Ukrainas militære og etterretning.

NRK - 11 timer siden

Tikhanovskaja og Navanlyj favoritter til fredsprisen

Regimekritikerne Svetlana Tikhanovskaja fra Belarus og Aleksej Navalnyj fra Russland trekkes fram som favoritter til å motta årets Nobels fredspris. Fredag 7. oktober kunngjør Nobelkomiteen hvem som tildeles årets fredspris, og selve utdelingsseremonien finner sted i Oslo rådhus lørdag 10.

NRK - 31 aug 22 kl. 05:24

Atom-inspektører på vei mot kjernekraftverk erobret av Russland

Inspektører fra Det internasjonale atomenergibyrået IAEA er tidlig onsdga morge på vei fra Ukrainas hovedstad Kyiv til kjernekraftverket i Zaporizjzja, melder Reuters. Inspektørene møtte Ukrainas president Zelenskyj på tirsdag. Zelenskyj sa da at han håpet av representantene ville nå frem til kraftverket og gjøre alt som er mulig for å faren for en atomkatastrofe.

NRK - 31 aug 22 kl. 05:24

Atominspektører på vei mot kjernekraftverk erobret av Russland

Inspektører fra Det internasjonale atomenergibyrået IAEA er tidlig onsdag morgen på vei fra Ukrainas hovedstad Kyiv til kjernekraftverket i Zaporizjzja, melder Reuters. Inspektørene møtte Ukrainas president Zelenskyj på tirsdag. Zelenskyj sa da at han håpet at representantene ville nå frem til kraftverket og gjøre alt som er mulig for å unngå faren for en atomkatastrofe.

NRK - Igår: 18:52

UD: Norge fordømmer Russlands planer om annektering av ukrainske områder

Norge fordømmer, i likhet med FNs generalsekretær Antonio Guterres, Russlands sine planer om å tvangsinnlemme fire ukrainske regioner som en del av Russland. – Norge støtter Ukrainas suverenitet, landets rett til å bestemme innenfor egne grenser og til å forsvare seg mot Russlands militære angrep. En russisk beslutning om å innlemme disse områdene i Russland endrer ikke på dette.

VG - Igår: 11:44

Norge sier nei til Ukraina: Ikke gratis behandling av sårede soldater

Regjeringen nekter å etterkomme Ukrainas krav om å tilby gratis behandling for sårede ukrainske soldater i Norge. Ifølge Venstre har dette ført til full stopp i hentingen av sårede soldater til behandling på norske sykehus..

NRK - Igår: 03:27

Erdogan vil snakke med Putin om «folkeavstemningene»

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han planlegger å snakke med Russlands president Vladimir Putin om de såkalte folkeavstemningene som er avholdt i russisk-okkuperte deler av Ukraina. Erdogan sa onsdag kveld at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har krevd at Tyrkia støtter Ukraina i spørsmålet om fylkene Zaporizjzja, Kherson, Luhansk og Donetsk, der det ble avholdt såkalte folkeavstemninger denne uka om å slutte seg til Russland. De russisk-støttede separatistmyndighetene i alle fylker melder om at befolkningen med overveldende flertall stemte for å slutte seg til Russland.

NRK - I førrgår: 16:08

Erdogan fordømmer «folkeavstemninger»

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kritiserer de såkalte folkeavstemningene om russisk annektering av fire ukrainske fylker. Erdogan snakket onsdag med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på telefon. Under samtalen uttrykte han bekymring over de falske folkeavstemningene i fylkene Luhansk, Kherson, Zaporizjzja og Donetsk.

NRK - I førrgår: 10:10

EU går hardt ut mot "forfalskede resultater i folkeavstemningen

EU retter skarp kritikk mot det de omtaler som forfalskede resultater fra avstemningene i russiskkontrollerte områder i Ukraina. – EU fordømmer de ulovlige «folkeavstemningene» og det forfalskede resultatet av dem, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell i en Twitter-melding onsdag. – Dette er nok en krenkelse av Ukrainas suverenitet og territoriale integritet, samtidig som det pågår systematiske menneskerettighetsbrudd, fortsetter han.

Klartale - I førrgår: 08:53

Russland erklærer seier i folkeavstemninger

Det har vært folkeavstemninger i Ukrainske områder. De er kontrollert av Russland. De har stemt om de vil bli en del av Russland.

NRK - I førrgår: 05:53

Meloni lover fortsatt italiensk støtte til Ukraina

Giorgia Meloni forsikrer at Ukraina fortsatt kan regne med støtte om hun, som ventet, blir leder av Italias neste regjering. – Du vet at dere kan regne med vår lojale støtte til det ukrainske folks frihet. Hold motet oppe og vær sterke i troen, skriver Meloni i en Twitter-melding til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

VG - I førrgår: 21:33

Russland erklærer seier i folkeavstemninger: – Et forsøk på å stjele territoriet til en annen stat

Under et ekstraordinært møte i FNs sikkerhetsråd advarer Ukrainas president Volodimyr Zelenskyj mot Russlands folkeavstemninger, og annektering av større områder av Ukraina..

NRK - 26 sep 22 kl. 07:57

Ukraina har mottatt norskprodusert rakettsystem

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier til nyhetskanalen CBS News at landet har mottatt norskproduserte luftvernraketter fra USA. – Jeg vil takk president Joe Biden og den amerikanske Kongressen for beslutningen, vi har mottatt Nasams, sier Zelenskyj til kanalen. Nasam står for Norwegian Advanced Surface to Air Missile System, og er er et luftvernrakettsystem som er utviklet og produsert av Kongsberg Gruppen..

NRK - 26 sep 22 kl. 07:57

Ukraina har mottatt norskprodusert rakettsystem fra USA

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier til nyhetskanalen CBS News at landet har mottatt norskproduserte luftvernraketter fra USA. – Jeg vil takk president Joe Biden og den amerikanske Kongressen for beslutningen, vi har mottatt Nasams, sier Zelenskyj til kanalen. Nasam står for Norwegian Advanced Surface to Air Missile System, og er er et luftvernrakettsystem som er utviklet og produsert av Kongsberg Gruppen..

NRK - 25 sep 22 kl. 22:44

Zelenskyj: – Det pågår harde kamper flere steder

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier det pågår kamper flere steder langs frontlinjen søndag kveld. – – Det er i regionene Donetsk, Kharkiv, Kherson, Nikolajev og Zaporizjzja. Vi har positive resultater i «flere retninger», forteller han i sin daglige videotale..

NRK - 24 sep 22 kl. 22:27

Zelenskyj: Putin sender sine innbyggere i døden

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj appellerte til russerne lørdag kveld. Han sa at president Vladimir Putin bevisst «sender sine innbyggere i døden». På russisk oppfordret Zelenskyj russiske styrker til å overgi seg.

NRK - 24 sep 22 kl. 01:03

Zelenskyj ber verden fordømme Russlands ufrie folkeavstemninger

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj oppfordrer verdenssamfunnet til å fordømme folkeavstemningen som gjennomføres i okkuperte deler i Ukraina. Verden må med rette reagere på de falske folkeavstemningene. De kommer til å bli klart fordømt, sier Zelenskyj i sin daglige videotale.

NRK - 23 sep 22 kl. 22:44

447 lik gravd opp i Izium – flere tegn på tortur

447 lik er gravd opp i byen Izium i Kharkiv-regionen øst i Ukraina. 30 av likene viser tegn til tortur hevder ukrainske myndigheter redag. Ukrainas forsvarsdepartementet meldte om funnet via Twitter fredag.

NRK - 23 sep 22 kl. 22:44

447 døde gravd opp i Izium – flere tegn på tortur

447 døde er gravd opp i byen Izium i Kharkiv-regionen øst i Ukraina. 30 av dem viser tegn til tortur hevder ukrainske myndigheter redag. Ukrainas forsvarsdepartementet meldte om funnet via Twitter fredag.

NRK - 23 sep 22 kl. 17:40

Ukraina: 436 lik gravd opp i Izium – flere tegn på tortur

436 lik er gravd opp i byen Izium i Kharkiv-regionen øst i Ukraina, hvorav 30 av likene viser tegn til tortur, hevder ukrainske myndigheter fredag. Ukrainas forsvarsdepartementet meldte om funnet via Twitter fredag. Opplysningene er foreløpig ikke bekreftet av uavhengige kilder.

NRK - 23 sep 22 kl. 14:45

Ukraina og Kinas utenriksministre møttes i New York

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kubela møtte sin kinesiske kollega Wang Yi på sidelinjen under FNs høynivåuke i New York. Det kinesiske utenriksdepartementet opplyste fredag at torsdagens møte var det første mellom de to siden Russlands invasjon av Ukraina i februar – selv om de har hatt to telefonsamtaler siden da. Under møtet skal Wang ha sagt til Kuleba at suvereniteten og den territorielle integriteten til alle land må respekteres.

VG - 23 sep 22 kl. 06:11

VG i Ukraina: – De må stemme med en pistol mot tinningen

KHARKIV (VG) På gaten i den utbombede bydelen Saltivka i Ukrainas nest største by Kharkiv, skaper spørsmål om helgens «folkeavstemning» i Donetsk og Luhansk sinne..

NRK - 24 aug 22 kl. 02:31

Kilde: Ukrainas korneksport er nesten tilbake på normalt nivå

Ukrainas eksport av korn er nå nesten på samme nivå som før Russlands invasjon, ifølge en kilde i USAs utenriksdepartement. – Takket være intenst internasjonalt samarbeid ligger Ukraina an til å eksportere hele fire millioner tonn med landbruksprodukter i august. Ukraina har lenge vært en av verden største eksportører av hvete, mais, bygg og solsikkeolje.

NRK - 22 sep 22 kl. 21:57

Zelenskyj ber russerne protestere mot mobiliseringen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj oppfordret torsdag den russiske befolkningen til å protestere mot Putins avgjørelse om en delvis mobilisering av reservestyrkene. – 55.000 russiske soldater har dødd i løpet av disse seks månedene med krig.

Dagbladet - 22 sep 22 kl. 16:33

Vil ikke være nær Lavrov

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba vil ikke være i nærheten av Russlands utenriksminister Sergej Lavrov under det pågående møtet i FNs sikkerhetsråd..

Dagbladet - 22 sep 22 kl. 16:33

- Putins allierte alvorlig bekymret

USAs utenriksminister Antony Blinken sier at selv Putins allierte er alvorlig bekymret med tanke på invasjonen. Mens Ukrainas utenriksminister har sagt at han ikke vil være nær Russlands utenriksminister..

Aftenposten - 22 sep 22 kl. 16:28

De forsvarte Ukrainas siste skanse i Mariupol. Her blir Azovstal-soldatene løslatt fra russisk fangenskap

En hel verden fulgte med da de kjempet til siste slutt mot russerne i stålverket i byen Mariupol. Så ble de krigsfanger..

Aftenposten - 22 sep 22 kl. 06:48

Kjelleren på stasjonen ble torturkammer. «Oleander» forteller om elektriske støt mot penis.

Ukrainas gjenerobring av områder nord for Kharkiv har avdekket en lang rekke bevis på russiske overgrep..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com