Ukrainas

Sunday, 04 December, 12:30

Nyheter om Ukrainas

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 25 nov 22 kl. 15:36

DSA: Situasjonen ved Ukrainas kjernekraftverk er alvorlig

Situasjonen ved Ukrainas kjernekraftverk er alvorlig, med konstant forhøyet risiko for atomhendelser, skriver Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet. Samtlige av Ukrainas kjernekraftverk mistet tilgang på ekstern strømforsyning som følge av et russisk rakettangrep 23. november.

Dagbladet - 16 nov 22 kl. 20:13

- I Ukrainas favør

Tirsdag kveld ble det kjent at to polske statsborgere ble drept av rakettnedslag som trolig ble skutt opp fra Ukrainas luftforsvar. Dette kan likevel vise seg å være i Ukrainas favør..

NRK - 12 nov 22 kl. 07:54

Ukrainas utenriksminister: Krigen fortsetter

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba sier at krigen fortsetter etter den vellykkede frigjøringen av Kherson fra russisk okkupasjon. På Asean-møtet i Kambodsja sa Kuleba lørdag at det var litt av en innsats å gjenerobre Kherson. – Men krigen fortsetter.

NRK - 12 nov 22 kl. 01:27

Ukrainas nasjonalsang spilt i Kherson

Ukrainas nasjonalsang runget gjennom sentrum av Kherson etter at president Volodymyr Zelenskyj kunngjorde at byen var frigjort fra russisk okkupasjon. – Foreløpig er våre styrker i utkanten av byen, men spesialenheter er allerede inne i byen, meldte Zelenskyj på Telegram, der han også postet videoer av soldater sammen med sivile. Ukrainas nasjonalforsamling viste en video av nasjonalsangen som ble spilt på et torg i sentrum av Kherson, og en liten gruppe mennesker samlet rundt et bål i mørket som sang med.

NRK - 30 nov 22 kl. 14:24

Spania: Ein skadd etter eksplosjon i Ukrainas ambassade

Spansk politi seier ein person er skadd etter ein eksplosjon i Ukrainas ambassade i Madrid..

Klartale - 29 nov 22 kl. 13:20

Anastasia Pyrozjenko gjør seg klar for vinteren

Før kunne Pyrozjenko nyte utsikten fra leiligheten sin. Nå har de russiske angrepene mot Ukraina gjort leiligheten hennes farlig.– De russiske angrepene kaster Ukraina tilbake til steinalderen, sier Pyrozjenko.

NRK - 26 nov 22 kl. 14:06

Norge støtter Ukrainas sak mot Russland

Norge har levert inn det som heter intervensjonserklæring til saken som Ukraina har anlagt mot Russland. Det skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding. Ukraina har klaget Russland inn for Den internasjonale domstol (ICJ) for brudd på folkemordkonvensjonen.

NRK - 26 nov 22 kl. 12:09

130.000 fortsatt uten strøm i Kyiv

Rundt 130.000 av de 3 millioner innbyggerne i Ukrainas hovedstad er fortsatt uten strøm etter russiske rakettangrep mot infrastruktur og strømforsyning. Tallet kommer fra militæradministrasjonen i Kyiv, som lørdag sier at reparasjonsarbeidet skal være fullført i løpet av det nærmeste døgnet.

NRK - 23 nov 22 kl. 04:38

Ukraina forbereder seg på en kald vinter og oppretter «vintersenter»

Regjeringen i Ukraina vil opprette «vintersenter» rundt om i landet for å tilby sine innbyggere tilgang på varme og vann når minusgradene kryper nedover i vinter. – Vi vil tilby strøm, varme, vann, internett, mobiltelefonforbindelser og apotek døgnet rundt, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin nattlige videotale tirsdag. Russiske angrep har ført til strømbrudd over lange perioder for flere millioner brukere.

NRK - 22 nov 22 kl. 02:49

Kaldere vær fører til planlagte strømbrudd i Ukraina

Strømleverandører i Ukraina måtte innføre planlagt strømstans mandag. Ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skyldes strømbruddene høyere etterspørsel etter elektrisitet enn hva landets infrastruktur kan levere. Han oppfordret både myndighetene og innbyggerne om å halvere strømbruket sitt, selv om det er ventet at temperaturene er ventet å være på rundt null grader de neste dagene.

NRK - 19 nov 22 kl. 22:04

Zelenskyj: Å gjenopprette strømforsyningen er topprioritert

Å få Ukrainas strømnett opp å gå igjen etter de mange russiske angrepene på landets infrastruktur, har høyeste prioritet, sier president Volodymyr Zelenskyj. – Vi jobber med å stabilisere situasjonen over hele landet, sa Zelenskyj i sin daglige videotale lørdag kveld. – De største problemene med strømnettet er i Kyiv og omegn, i Odesa og omegn, og i Kharkiv og omegn, sa han.

NRK - 19 nov 22 kl. 16:33

Ukrainsk energi-topp: Forlat landet om du kan

Sjefen for et av Ukrainas største energiselskaper oppfordrer ukrainerne til å reise ut av landet dersom de har mulighet, for å minske trykket på kraftnettet. – Hvis folk kan finne alternative steder å oppholde seg på i tre-fire måneder, så vil det hjelpe stort på systemet, sier Maksim Timtsjenko til BBC lørdag. Han er sjef for Dtek, det største private energiselskapet i Ukraina.

NRK - 17 nov 22 kl. 14:56

Zelenskyj «vet ikke» hva som hendte i Polen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at ingen kan si sikkert ennå hva som skjedde da en rakett traff en polsk landsby og drepte to menn på tirsdag. – Jeg vet ikke, vi vet ikke, verden vet ikke. Men jeg er sikker på at det var en russisk rakett, og jeg er sikker på at vi skjøt fra vårt luftvernsystem, sier han torsdag.

NRK - 17 nov 22 kl. 14:56

Zelenskyj «veit ikkje» kva som hende i Polen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj seier at ingen kan seie sikkert enno kva som skjedde då ein rakett trefte ein polsk landsby og drap to menn på tysdag. – Eg veit ikkje, vi veit ikkje, verda veit ikkje. Men eg er sikker på at det var ein russisk rakett, og eg er sikker på at vi skaut frå luftvernsystemet vårt, seier han torsdag.

Dagbladet - 16 nov 22 kl. 13:04

- Ikke Ukrainas skyld

Selv om det trolig var en ukrainsk luftvernmissil som traff Polen, var det ikke Ukrainas skyld, mener Stoltenberg..

NRK - 16 nov 22 kl. 10:30

Ukraina krever flyforbud etter angivelig rakettangrep i Polen

Ukraina krever flyforbud i ukrainsk luftrom etter at to personer ble drept i en eksplosjon i Polen. Ukraina mener eksplosjonen skyldtes en russisk rakett. – Polen.

NRK - 15 nov 22 kl. 22:12

Ukraina ber Nato samles til hastemøte

Ukraina oppfordrer Nato-landene til å holde et hasteinnkalt toppmøte etter at russiske raketter angivelig slo ned i Polen og drepte to mennesker. – Et kollektivt svar på russiske handlinger må være hardt og prinsippfast, sier Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba på Twitter tirsdag kveld. – Blant umiddelbare handlinger: Et Nato-toppmøte med Ukrainas deltakelse for å tegne opp ytterligere felles handlinger, som vil tvinge Russland til å endre sin opptrappingskurs, samt forsyne Ukraina med moderne luftfartøy, fortsetter Kuleba.

NRK - 15 nov 22 kl. 11:11

Lavrov: Ukrainas forhandlingsvilkår er urealistiske

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mener Ukrainas vilkår for å gå inn i fredsforhandlinger er urealistiske. Lavrov deltar for tiden som Russlands representant på G20-møtet i Indonesia, da president Vladimir Putin selv ikke har reist til toppmøtet. Ukraina har tidligere gjort det klart at de ikke vil gi fra seg landområder til Russland, og at de vil ha tilbake områdene Russland har annektert, blant annet Krim-halvøya.

NRK - 15 timer siden

Zelenskyj: Pristaket på russisk olje er ikke seriøst

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener pristaket på russisk olje er satt for lavt. Pristaket er satt til 60 dollar fatet. – Nivået er ikke seriøst fordi dette nivået er ganske komfortabelt for Russland, sier Zelenskyj lørdag, og fortsetter: – Russland har allerede skapt store tap for alle verdens land ved å bevisst destabilisere energimarkedet.

NRK - Igår: 06:13

Norske raketter til Ukraina

Norge sender rakettvåpen for 280 millioner kroner til Ukraina. Regjeringen har omdisponert midler på årets budsjett for å kjøpe inn to våpen som skal doneres til Ukrainas hær: M72 og M141. Begge er rakettvåpen som kan bæres og avfyres fra skulderen, særlig til bruk mot pansrede kjøretøy.

NRK - Igår: 12:37

Ukrainske ambassadar får blodige pakkar med dyreauge

Fleire ukrainske ambassadar og konsulat har fått «blodige pakkar» som inneheld dyreauge. Det skriv talsmann for det ukrainske utanriksdepartementet, Oleg Nikolenko, på Facebook. Uttalen kjem etter at det har vorte sendt ei rekkje mistenkjelege pakkar til fleire av Ukrainas ambassadar i Europa.

Klartale - I førrgår: 08:50

13.000 ukrainske soldater er drept

Krigen i Ukraina tar liv. Både på ukrainsk og russisk side.– Mellom 10.

NRK - I førrgår: 06:56

Opp mot 13.000 ukrainske soldatar drepne

Opp mot 13.000 ukrainske soldatar er så langt drepne sidan Russland invaderte Ukraina i februar. – Vi har offisielle utrekningar frå generalstaben som viser at mellom 10.

NRK - 02 nov 22 kl. 17:52

Ukraina ber Norge om utstyr til strømforsyning

Ukrainas ambassade i Norge sier landet trenger utstyr til å sikre strømforsyningen i landet og ber norske bedrifter bidra der de kan. Etter en rekke russiske angrep mot landets infrastruktur, er befolkningen uten strøm minst fire timer om dagen, skriver ambassaden i en e-post. – Omfanget av skadene varierer, og noen steder tar reparasjonene flere dager, mens de kan ta måneder andre steder.

NRK - I førrgår: 23:17

Italias vil sende våpen til Ukraina i ett år til

Italias regjering har vedtatt et dekret om å sende våpen til Ukraina til utgangen av 2023. Dermed vil den fortsette linjen til landets forrige regjering. Dekretet gjelder til og med 31.

NRK - I førrgår: 14:24

USAs ambassade i Madrid har teke imot brevbombe

Den amerikanske ambassaden i Madrid har teke imot ein pakke med eksplosiv, ifølge TV-stasjonen La Sexta, melder Reuters. Brevet liknar på fem andre pakkar som blant andre den spanske statsministeren, det spanske forsvarsdepartementet og Ukrainas ambassade har teke imot dei siste dagane. Spanske styresmakter seier dei har skjerpa tryggleiken rundt offentlege bygg og ambassadar etter hendingane..

NRK - 01 dec 22 kl. 11:27

Spanias statsminister fekk brevbombe

Den spanske statsministeren Pedro Sanchéz fekk eit brev i førre veke som var likt det som eksploderte i Ukrainas ambassade onsdag. Det opplyser innanriksdepartementet, melder AFP. Brevet var adressert til Sanchez, men blei oppdaga og nøytralisert av tryggingstenestene, opplyser departementet i ei fråsegn..

VG - 01 nov 22 kl. 18:28

Nammo på Raufoss: Jobber dag og natt for Ukrainas frihet

RAUFOSS (VG) Folkene og maskinene som produserer missiler og ammunisjon på Raufoss-bedriften Nammo, jobber nå døgnet rundt. Men det holder likevel ikke tritt med Ukrainas våpen-forbruk i krigen mot Russland..

NRK - 30 nov 22 kl. 21:07

Ukraina skjerpar tryggleiken ved ambassadane

Ukrainas utanriksminister Dmytro Kuleba seier dei vil skjerpe tryggleiken ved alle landets ambassadar etter at ei brevbombe gjekk av ved ambassaden i Madrid. Ei tryggingsvakt fekk mindre skadar då han skulle opne eit brev som skulle til ambassadøren. Spansk politi seier dei vil etterforske hendinga..

VG - 30 nov 22 kl. 09:45

Ukrainas førstedame ut mot Russland: – Vi vil ikke overgi oss

Under en internasjonal konferanse mot vold mot kvinner møttes Olena Zelenska (44) og dronning Camilla (75)..

Dagbladet - 29 nov 22 kl. 17:06

Stolenberg om Nato: - Sjokkerte

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at alle Natos allierte er sjokkerte over Russlands angrep mot sivile i Ukraina. Mens Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba oppsummerer sitt hovedbudskap med tre ord: Raskere, raskere og raskere..

Dagbladet - 29 nov 22 kl. 17:06

Stoltenberg om Nato: - Sjokkerte

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at alle Natos allierte er sjokkerte over Russlands angrep mot sivile i Ukraina. Mens Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba oppsummerer sitt hovedbudskap med tre ord: Raskere, raskere og raskere..

NRK - 29 nov 22 kl. 16:00

Fortsatt store strømbrudd i Ukraina

Rundt 30 prosent av Ukraina er fortsatt uten strøm etter de russiske rakettangrepene den siste tiden. Det sier Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal, ifølge Reuters..

NRK - 28 nov 22 kl. 01:47

Zelenskyj: – Russerne bruker vinteren mot oss

Ukrainerne må forberede seg på en lang, hard vinter med russiske angrep, ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. – Så lenge Russland har raketter, kommer de ikke til å slutte. Russland prøver å bruke denne vinteren, denne kulda, mot ukrainerne, sa Zelenskyj i sin daglige tale søndag kveld om de russiske angrepene på landets infrastruktur.

Dagbladet - 28 nov 22 kl. 01:29

Slår tilbake

Ordfører Vitalij Klitsjko i Kyiv fikk passet sitt påskrevet av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. - Meningsløst, svarer han..

NRK - 27 nov 22 kl. 23:37

Zelenskyj tror Russland forbereder seg på nye angrep

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier den kommende uken kan bli like vanskelig som sist uke. – Russland ser ut til å forberede seg på nye angrep, og det vil ikke stoppe før det er tomt for missiler, sa presidenten i sin tale søndag kveld. Massivt angrep fra Russland mot energiinfrastrukturen i Ukraina har forårsaket omfattende strømbrudd flere steder.

Dagbladet - 27 nov 22 kl. 18:25

- Passivt og dårlig

Onsdag var det nok en gang omfattende angrep mot Ukrainas energiinfrastruktur. Forsvarseksperter mener Norge har gjort for lite for å avhjelpe situasjonen. Regjeringen mener imidlertid at de gjør mye..

Dagbladet - 27 nov 22 kl. 17:39

- Vi holder ut

Ukrainas førstedame Olena Zelenska innrømmer at det er tøft, men sier ukrainerne skal overleve vinteren..

Dagbladet - 27 nov 22 kl. 17:31

- Skyt meg hvis dere vil

Russerne ba overlege Leonid Remiga fjerne Ukrainas flagg fra Tropinka-sykehuset. De fikk et beinhardt svar..

VG - 27 nov 22 kl. 12:37

Frykter strøm-bombingen kan utløse flukt fra Ukraina

Russlands forsøk på å ødelegge Ukrainas strømforsyning kan utløse en større bølge av flyktninger, mener militærekspert..

NRK - 27 nov 22 kl. 04:02

Kraftig snøvær og kuldegrader rammer Kyiv

Et kraftig snøvær ventes å ramme Ukrainas hovedstad Kyiv søndag, med temperaturer under frysepunktet både natt og dag. Det skjer mens millioner av mennesker i og rundt byen mangler strøm og varme, eller har strøm og varme bare sporadisk. En strømleverandør sa lørdag at de bare kunne levere tre firedeler av strømmen landet har behov for, noe som betyr at restriksjonene fortsetter mens vinteren nærmer seg.

Dagbladet - 27 nov 22 kl. 04:08

Dyster beskjed: - Vanskelig

Et kraftig snøvær ventes å ramme Ukrainas hovedstad Kyiv søndag, med temperaturer under frysepunktet både natt og dag..

NRK - 26 nov 22 kl. 23:00

Samlet inn 150 millioner dollar til eksport av ukrainsk korn til land i nød

– Rundt 150 millioner dollar ble samlet inn under et toppmøte om matsikkerhet under initiativet «Grain from Ukraine», fortalte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under en pressebrifing i Kyiv lørdag. Over 20 land viste sin støtte til initiativet, som vil eksportere matvarer til land i Afrika. Ifølge Zelenskyj planlegger Ukraina å sende minst 60 skip fra havner i Ukraina til land som er mest berørt av matkrisen, skriver CNN..

NRK - 26 nov 22 kl. 08:20

Storbritannia hevder Russland skyter uarmerte raketter mot Ukraina

Mye tyder på at Russland fjerner atomstridshoder fra gamle krysserraketter og skyter dem mot Ukraina uten stridshoder, ifølge britisk etterretning. I en daglig etterretningsmelding som deles på Twitter , skriver det britiske forsvarsdepartementet at bilder viser vrakrester fra det som antas å være en nedskutt Kh-55-rakett, også kjent under Nato-kallenavnet. Dette er en krysserrakett som avfyres fra fly og som ble utviklet på 1980-tallet utelukkende med tanke å bære atomstridshoder.

NRK - 26 nov 22 kl. 07:46

Ukraina sier de har drept iranske droneinstruktører

Ukrainske sikkerhetsstyrker har drept flere iranere, som har hjulpet Russland med å betjene de iranskproduserte såkalte kamikaze-dronene, som er blitt brukt mot Ukraina. Det sier lederen av Ukrainas nasjonale sikkerhets- og forsvarsråd, Oleksij Danilov, skriver The Guardian. Han advarer samtidig Iran mot å sende nye rådgivere for å hjelpe russerne.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com