Ukrainas

Thursday, 25 July, 15:00

Nyheter om Ukrainas

Klartale - 08 jul 24 kl. 12:21

Russland har angrepet minst fem byer i Ukraina

Russland har sendt raketter mot flere ukrainske byer. Minst 20 mennesker er drept. Rundt 50 er skadd.

Klartale - 11 jul 24 kl. 11:10

Ukrainas fremtid er i Nato

Denne uka er Nato-landenes ledere på et toppmøte. President Joe Biden er vert for møtet. De har diskutert ulike temaer, blant annet Ukraina og Russland.

NRK - 09 jul 24 kl. 01:09

Biden: Skal styrke Ukrainas luftforsvar

USA vil sammen med sine allierte annonsere tiltak som skal styrke Ukrainas luftforsvar, det sier USAs president Joe Biden dagen før Nato-toppmøte i Washington. Ifølge nyhetsbyrået Reuters sier han også at angrepet, som blant annet rammet et barnesykehus i Kyiv mandag, er en påminnelse om Russlands brutalitet. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har gjentatte ganger bedt om mer støtte..

NRK - 19 jul 24 kl. 02:21

Zelenskyj forberedt dersom Trump vinner valget

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier en valgseier for Trump vil kreve hardt arbeid fra Ukrainas side, men at «vi er vant til å jobbe hardt». Zelenskyj kom med uttalelsen til BBC i forbindelse med at han deltar på et møte i Det europeiske politiske fellesskap i London. Han kom også med et tilsvar til Donald Trumps visepresidentkandidat J.

NRK - 10 jul 24 kl. 15:08

Nato-erklæring: Ukrainas vei mot medlemskap er «irreversibel»

Nato vil støtte Ukraina på landets «irreversible» vei mot Nato-medlemskap, heter det i et utkast til slutterklæring fra Nato-toppmøtet som NTB har sett. – Ukrainas fremtid er i Nato, heter det i utkastet. – Vi vil fortsette å støtte Ukraina på deres irreversible vei til full euroatlantisk integrasjon, inkludert Nato-medlemskap, heter det videre.

NRK - 08 jul 24 kl. 09:51

Russiske angrep mot Kyiv på høylys dag

Ukrainas hovedstad Kyiv har blitt utsatt for et luftangrep mandag morgen og formiddag, melder lokale myndigheter. Regionale myndigheter sier at byens luftvern måtte i aksjon da Russland angrep byen med raketter mandag. Det er svært sjeldent at Kyiv angripes på dagtid.

NRK - 05 jul 24 kl. 05:07

Ukraina hevder å ha angrepet russisk ammunisjonsfabrikk

En ammunisjonsfabrikk vest i Russland ble truffet i et ukrainsk droneangrep, opplyser en ukrainsk militærkilde til AFP. Kilden sier til nyhetsbyrået at en eksplosiv drone rammet en fabrikk i byen Kotovsk i Tamblov-regionen vest i Russland. Byen ligger rundt 350 kilometer unna grensa mot Ukraina.

NRK - 04 jul 24 kl. 15:22

Ukraina overgir deler av Tsjasiv Jar

Ukrainas hær ble torsdag tvunget ut av deler av byen Tsjasiv Jar i Donetsk fylke øst i landet. – Posisjonene til våre forsvarere er ødelagt, sier talsmannen for Khorytsa-hærgrupperingen, Nazar Volosjyn. Ifølge Volosjyn er det ikke noen bygninger igjen i Tsjasiv Jar som er intakte og sier at bombeangrep har etterlatt et månelandskap.

NRK - 01 jun 24 kl. 12:09

– Massive russiske angrep mot Ukrainas strømnett

Russiske angrep har ødelagt energiverk i fem av Ukrainas fylker, opplyser det nasjonale nettselskapet Ukrenergo. Minst 19 mennesker er såret. En kommandant i Ukrainas luftvåpen sier samtidig at Ukraina har skutt ned 35 av 53 russiske raketter, samt 46 av 47 angrepsdroner.

NRK - 22 jul 24 kl. 00:42

Zelenskyj takker Biden

Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj sier han respekterer president Bidens «sterke avgjørelse», og at han er takknemlig til den amerikanske president for hans faste støtte til Ukraina..

NRK - 21 jul 24 kl. 05:07

Slovakia raser mot ukrainsk oljestans for russisk leverandør

Slovakias statsminister raser mot Ukrainas sanksjoner mot russiske Lukoil. Uten transitt gjennom Ukraina, får ikke Slovakias Slovnaft-raffineri nok råvarer. Både Slovakia og Ungarn har denne uken opplyst at de ikke lenger får olje fra den viktige russiske leverandøren Lukoil etter at Ukraina i forrige måned satte selskapet på sin sanksjonsliste og stanset transittoverføringene.

VG - 20 jul 24 kl. 02:11

Trump snakket med Zelenskyj – enige om å møtes

Presidentkandidat Donald Trump snakket med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på telefon fredag. De to er enige om å møtes for å diskutere tiltak for fred..

NRK - 20 jul 24 kl. 00:20

Trump har snakket med Zelenskyj

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump snakket fredag med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, skriver Reuters. I en melding på sin plattform Truth Social skriver Trump at de har hatt en veldig god samtale. Trump sier at han vil få en slutt på krigen i Ukraina før han tiltrer som president i januar, dersom han vinner valget 5.

Dagbladet - 20 jul 24 kl. 00:30

Snakket sammen

Republikanernes presidentkandidat, Donald Trump, snakket fredag med Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, ifølge Trump..

NRK - 17 jul 24 kl. 14:27

Ukraina og Russland utvekslet krigsfanger

Russland og Ukraina har utvekslet totalt nær 200 krigsfanger, melder Reuters. Opplysningene er bekreftet av begge parter. I en uttalelse takker Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj De forente arabiske emirater og sier at de hjalp til med å tilrettelegge fangeutvekslingen..

NRK - 16 jul 24 kl. 02:43

Zelenskyj vil ha Russland med på neste Ukraina-toppmøte

Russland bør delta på et nytt toppmøte med mål om å skape varig fred i Ukraina, sier president Volodymyr Zelenskyj etter nesten to og et halvt år med krig. Etter at forsøkene på forhandlinger mellom Russland og Ukraina tidlig i krigen brøt sammen, har begge sider unngått direkte fredssamtaler. Men titalls verdensledere har gitt uttrykk for støtte til å finne rettferdig løsning etter at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sist måned hadde kalt inn til et toppmøte i Sveits.

VG - 15 jul 24 kl. 12:53

Zelenskyj sier at Kyiv vil få Nato-invitasjon når krigen er over

Ukrainas president Zelenskyj sier at Kyiv vil få Nato-invitasjon når krigen er over..

VG - 15 jul 24 kl. 12:53

Zelenskyj sier at Kyiv vil få Nato-invitasjon når krigen er over

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier Ukraina får en formell Nato-invitasjon så snart krigen mot Russland er over..

NRK - 23 maj 24 kl. 23:45

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal delta på G7-landenes toppmøte i juni, melder Bloomberg.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal delta på G7-landenes toppmøte i juni, melder Bloomberg. Zelenskyjs deltakelse kommer samtidig som han legger press på allierte for å bidra med langtrekkende våpen som vil gjøre Ukrainas væpnede styrker i stand til å angripe mål på russisk territorium. Lederne for gruppens medlemsland skal møtes i Sør-Italia fra 13.

Aftenposten - 18 jun 24 kl. 18:00

Kjetil Bjørnstad «lider med Ukrainas befolkning», men «lider med Russlands også». På hvilken måte er russere ofre i denne krigen?

Kjetil Bjørnstad «lider med Ukrainas befolkning», men «lider med Russlands også»..

Dagbladet - 13 jul 24 kl. 22:41

- Flere attentatforsøk på Putin

Det er gjort flere forsøk på å ta livet av Russlands president Vladimir Putin, ifølge Ukrainas sjef for militær etterretning Kyrylo Budanov..

Dagbladet - 13 jul 24 kl. 14:49

- En tabbe

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kaller USAs president Joe Biden sin navneforveskling - da sistnevnte omtalte Zelenskyj som «President Putin» - for en tabbe..

NRK - 13 jul 24 kl. 14:14

Zelenskyj kommenter Bidens Putin-glipp

Da USAs president Joe Biden skulle introdusere Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under en tale på torsdag, kalte han ham for «Putin», før han rettet på seg selv. Lørdag kommenterer Zelenskyj glippen. Han ser ikke ut til å ta det tungt, og kaller det en feil, ifølge AFP..

VG - 13 jul 24 kl. 11:41

Står støtt ved Biden etter navnblemme

Unge amerikanere i Norge stødig ved presidentens side, selv etter Biden kalte Ukrainas statsminister for president Putin..

VG - 12 jul 24 kl. 14:41

Stoltenberg etter toppmøtet: Tre mål for Ukrainas kamp mot Russland

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at Ukraina vil trenge mer utstyr for å starte en snarlig offensiv mot de russiske styrkene. Nå skal Nato hjelpe Ukraina til å bygge seg opp over tid..

Klartale - 12 jul 24 kl. 08:08

Kalte Zelenskyj for Putin

Nato-toppmøtet ble avsluttet torsdag. På møtets siste dag, gikk det galt for USAs president Joe Biden. Biden skulle ønske Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj velkommen til scenen.

NRK - 12 jul 24 kl. 07:41

18 demokratar i Kongressen har bedt Biden trekka seg

18 demokratar i Kongressen, mellom anna éin senator, har bedt Joe Biden trekka seg som partiet sin presidentkandidat. Det kjem fram av ei oppdatering hjå New York Times. Seinast torsdag kveld var det ifølge avisa 13 demokratar i Kongressen som hadde bedt han trekka seg.

Aftenposten - 11 jul 24 kl. 23:58

Kalte Zelenskyj for «Putin» – korrigerte med kompliment

– Du er helsikes mye bedre! Slik hentet Biden seg inn igjen da han forsnakket seg og kalte Ukrainas president Volodomyr….

NRK - 11 jul 24 kl. 23:48

Biden introduserte Zelenskyj som Putin

På en avsluttende pressekonferanse under Nato-toppmøte skulle USAs president Joe Biden introdusere Ukrainas president Zelenskyj, Men sa – Velkommen Putin... Før han rettet seg og sa: -Han skal slå president Putin, her er Zelenskyj..

NRK - 11 jul 24 kl. 23:23

Støre er glad for støtten Nato gir Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er glad for at Nato har blitt enige om en omfattende støtte til Ukraina. Alliansen er blant annet enige om å gi 40 milliarder euro i støtte neste år og en ny spesialrepresentant for Nato i Kyiv. – Jeg er glad for at Nato-landene er blitt enige om viktige og konkrete tiltak på dette toppmøtet.

NRK - 11 jul 24 kl. 18:07

Norge bidrar til kjøp av artilleriammunisjon til Ukraina

International Fund for Ukraine (IFU) har inngått avtale om kjøp av artilleriammunisjon til Ukraina for inntil 300 millioner britiske pund. Siden 2022 har Norge bidratt med 1,8 milliarder kroner til IFU, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding. – Ukraina har et akutt behov for mer ammunisjon og våpen.

VG - 10 jul 24 kl. 15:08

Nato-erklæring: Ukrainas vei mot medlemskap er «irreversibel»

Nato vil støtte Ukraina på landets «irreversible» vei mot Nato-medlemskap, heter det i et utkast til slutterklæring fra Nato-toppmøtet som NTB har sett..

Klartale - 10 jul 24 kl. 11:10

Dette handler Nato-toppmøtet om

– Denne krigen vil ende med at Ukraina fortsatt er et fritt og selvstendig land. Det sa Joe Biden til Nato-toppmøte. Biden er USAs president.

Dagbladet - 10 jul 24 kl. 03:35

- Putin vil hate begge

Ukrainas president deler tanker om det kommende presidentvalget i USA og hans forhold til Donald Trump..

NRK - 10 jul 24 kl. 02:40

Zelenskyj: – Ikke vent til november

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ba amerikanske politikere ikke vente til utfallet av høstens presidentvalg før de trapper opp støtte til Ukraina, melder Reuters. – Alle venter på november, amerikanerne, i Europa, i Midtøsten, i hele verden, ja også Putin venter på november, sa den ukrainske presidenten. – Det er på tide å komme ut av skyggene, for å gjøre kraftfulle beslutninger.

Aftenposten - 09 jul 24 kl. 06:29

Nato vil trolig bruke ordet irreversibelt om ukrainsk medlemskap. – Hele verden har interesse av at vi ikke starter tredje verdenskrig.

WASHINGTON D.C. (Aftenposten): Utenriksminister Espen Barth Eide tror Ukrainas leder vil være mer fornøyd etter dette….

NRK - 13 jun 24 kl. 08:00

Norge gir ammunisjon til Ukraina for 480 millioner

Ukrainas behov for ammunisjon er omfattende og akutt, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram. Landet har våpen, men mangler ammunisjon. Norge donerer derfor bombekasterammunisjon til Ukraina, til en verdi av omtrent 480 millioner kroner.

NRK - 08 jul 24 kl. 18:34

Brøt sammen etter seier i Wimbledon

Med en svart sløyfe på brystet tok ukrainske Elina Svitolina seg videre til kvartfinalen i Wimbledon. – Det har ikke vært lett å fokusere på kampen. Siden i morges har det vært veldig vanskelig å lese nyhetene, for så å gå ut på banen, sa Svitolina med tårer i øynene.

Aftenposten - 08 jul 24 kl. 11:11

Flere russiske angrep: 20 personer skal være drept

Ukrainas hovedstad Kyiv er blitt utsatt for et luftangrep mandag formiddag..

Aftenposten - 08 jul 24 kl. 11:11

Barnesykehuset i Kyiv angrepet – eksplosjoner flere steder i Ukraina

Ukrainas største barnesykehus var blant målene som ble rammet i et av de største russiske missilangrepene..

Aftenposten - 08 jul 24 kl. 10:55

Flere russiske angrep i Ukraina

Ukrainas hovedstad Kyiv er blitt utsatt for et luftangrep mandag morgen og formiddag, melder lokale myndigheter..

VG - 08 jul 24 kl. 10:39

Russiske angrep mot Kyiv på høylys dag

Ukrainas hovedstad Kyiv har blitt utsatt for et luftangrep mandag morgen og formiddag, melder lokale myndigheter..

NRK - 08 jul 24 kl. 10:05

NRKs korrespondent havna rett ved rakettangrep i Kyiv

I Ukrainas hovudstad Kyiv er folk bedt om å søka dekning for eit russisk rakettangrep. Luftforsvaret i landet seier slike angrep på dagtid er svært uvanleg, melder Reuters. NRKs utanrikskorrespondent Jan Espen Kruse og fotograf Lokman Ghorbani var like ved då ein rakett traff i Kyiv måndag føremiddag.

NRK - 08 jul 24 kl. 10:05

NRKs reporter havna rett ved rakettangrep i Kyiv

I Ukrainas hovudstad Kyiv er folk bedt om å søka dekning for eit russisk rakettangrep. Luftforsvaret i landet seier slike angrep på dagtid er svært uvanleg, melder Reuters. NRKs reporter Jan Espen Kruse og fotograf Lokman Ghorbani var like ved då ein rakett traff i Kyiv måndag føremiddag.

NRK - 08 jul 24 kl. 10:05

NRKs reporter hamna rett ved rakettangrep i Kyiv

NRKs reportasjeteam Jan Espen Kruse og fotograf Lokman Ghorbani vart svært nære eit rakettangrep i Ukrainas hovudstad Kyiv måndag føremiddag. Ukrainske styresmakter bad folk i området om å søka dekning for det russiske angrepet. Også Kruse og Ghorbani fekk den beskjeden.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com