Trudeau

Tuesday, 07 December, 21:43

Nyheter om Trudeau

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 sep 21 kl. 10:59

Truleg ikkje fleirtal for Trudeau

Canadas statsminister Justin Trudeau kan halde seg til makta ved dagens val, men ser ikkje ut til å få parlamentarisk fleirtal. Det skriv Reuters. I dag styrer Trudeau ei mindretalsregjering, og er avhengig av støtte frå andre parti for styre.

NRK - 15 aug 21 kl. 18:00

Trudeau utlyser nyvalg i Canada

Canadas statsminister Justin Trudeau har utlyst nyvalg 20. september. Trudeau vil fornye sitt mandat for å styre landet ut av pandemien.

NRK - 21 sep 21 kl. 08:01

Trudeau kåra til vinnar

Justin Trudeau er kåra til vinnar i det kanadiske parlamentsvalet. Partiet hans fekk flest stemmer og mandat. Han held med det fram med sin tredje periode som statsminister, men han har ikkje fleirtal i parlamentet.

NRK - 21 sep 21 kl. 07:21

Gratulerte Trudeau med attval

Erin O'Toole, som leiar det kanadiske opposisjonspartiet Dei konservative, innrømma nederlag i valet. Statsminister Justin Trudeau er med det sikra seg ein tredje periode som regjeringssjef i Canada. O'Toole sa han hadde ringt til Trudeau for å gratulere han med ein ny periode..

NRK - 17 sep 21 kl. 07:46

Obama støttar Trudeau

USAs tidlegare president Barack Obama rår canadiarane til å stemme på statsminister Justin Trudeau i valet på måndag. Obama gjorde det same i det førre valet i Canada i 2019. Obama tvitra torsdag at han var stolt over å ha samarbeidd med Trudeau, og skildra han som ein effektiv leiar med sterke, demokratiske verdiar..

NRK - 17 sep 21 kl. 04:31

Obama ber folk stemme på Trudeau

USAs tidligere president Barack Obama anbefaler canadierne å stemme på statsminister Justin Trudeau i mandagens valg. Det er sjeldent at amerikanske presidenter slutter opp om kandidater i nabolandet i nord, men Obama gjorde det samme i Canadas siste valg i 2019. Obama tvitret torsdag at han var stolt over å ha samarbeidet med Trudeau, og beskrev ham som en effektiv leder med sterke, demokratiske verdier..

NRK - 15 sep 21 kl. 09:26

Trudeau sliter før valget

Canadas statsminister Justin Trudeau har utlyst nyvalg 20. september. Trudeau vil fornye sitt mandat for å styre landet ut av pandemien.

NRK - 13 aug 21 kl. 01:08

Trudeau vente å utlyse nyvalg

Canadas statsminister Justin Trudeau ventes å kunngjøre at han vil utlyse nyvalg 20. september, opplyser en kilde til nyhetsbyrået AP. Hensikten er angivelig å skaffe seg flertallet av setene i nasjonalforsamlingen.

Aftenposten - 21 sep 21 kl. 07:42

Trudeau mot seier – men får ikke flertallet i nasjonalforsamlingen

Prognoser viser at Justin Trudeau kan ta fatt på sin tredje periode som statsminister i Canada, og motkandidaten har….

NRK - 21 sep 21 kl. 04:55

Trudeau mot seier i valget i Canada

De siste valglokalene har stengt i Canada, og kringkasteren CBCs prognose viser at statsminister Justin Trudeau og hans parti stikker av med seieren. Det har vært svært tett mellom De liberale og opposisjonspartiet De konservative, ledet av Erin O'Toole, på meningsmålingene før valget..

NRK - 30 okt 21 kl. 02:55

Canada og Nederland enige om klima

Canada og Nederland er enig om å gå sammen om å presse på for bedre klimaløfter på G20 og COP26, sier Canadas statsminister Justin Trudeau. Fredag møtte han Nederlands statsminister Mark Rutte foran G20-møtet i Roma og klimatoppmøtet i Glasgow..

NRK - 11 aug 21 kl. 06:53

Trudeau fordømmer fengsling

Canadas statsminister Justin Trudeau sier fengslingen av Michael Spavor er «uakseptabel og urettferdig», skriver Reuters. Michael Spavor, en av to canadiere som Kina anklager for spionasje, er dømt til elleve år i fengsel..

NRK - 09 jun 21 kl. 06:26

Trudeau deltok i minnemarkering

Canada sin statsminister Justin Trudeau var blant dei frammøtte i ei minnemarkering for dei fire som blei drepne i bilangrepet i Ontario søndag. Angrepet har skapa sterke reaksjonar i landet. Politiet uttalte måndag at gjerningsmannen ikkje kjende offera, men angreip dei fordi dei var muslimar.

NRK - 08 jun 21 kl. 16:45

Trudeau kaller drap terrorangrep

Canadas statsminister Justin Trudeau kaller drapene på fire personer fra en muslimsk familie som ble drept i et lastebilangrep i landet søndag for et terrorangrep. – Drapene var ingen ulykke. Det var et terrorangrep, motivert av hat, sa Canadas statsminister Justin Trudeau under en tale i parlamentet tirsdag, melder AFP.

NRK - 25 sep 21 kl. 22:39

Canadierne glade for å komme hjem

Canadierne Michael Kovrig og Michael Spavor kom hjem til Canada lørdag etter tre år i kinesisk fengsel. Samtidig kom Huawei-topp Meng Wanzhou tilbake til Kina. Lørdag ettermiddag norsk tid landet Kovrig og Spavour i Calgary der de ble tatt imot av statsminister Justin Trudeau.

NRK - 01 jun 21 kl. 10:27

Trudeau lover handling

Canadas statsminister Justin Trudeau lover konkret handling rettet mot urfolk, overlevende og familier og etter funn av massegraver knyttet til internatskoler. Trudeau har foreløpig ikke gitt detaljer rundt hva disse konkrete handlingene vil bli etter funnet av en massegrav med 215 urfolksbarn..

NRK - 25 sep 21 kl. 15:17

Kanadiarar har kome heim

Dei to kanadiske statsborgarane som blei sette fri i Kina er komne heim, melder AFP. Statsminister Justin Trudeau møtte dei på flyplassen i Calgary. Frigjevinga var ein del av ein avtale mellom Canada, USA og Kina, der også Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou blei sett fri frå husarrest i Canada..

Aftenposten - 25 sep 21 kl. 10:08

Kina og Canada gjorde byttehandel med USAs hjelp: Spionsiktede canadiere får komme hjem

Canadas statsminister Justin Trudeau sier at to canadiske statsborgere er løslatt i Kina og på vei hjem..

NRK - 25 sep 21 kl. 03:24

To canadiere løslatt i Kina

Canadas statsminister Justin Trudeau sier at to canadiske statsborgere er løslatt i Kina og er fløyet ut av landet. Det skjer etter at Huawei-toppen Meng Wanzhou, som satt i husarrest i Canada i nærmere tre år, fredag ble løslatt. Den ene, Robert Schellenberg, ble dømt til døden for narkotikasmugling, mens forretningsmannen Michael Spavor ble dømt til elleve års fengsel for spionasje.

Klartale - 21 sep 21 kl. 14:50

Fortsetter som statsminister uten flertall

Mandag var mange canadiere ute og stemte. Årets valg holdes to år før tiden, etter eget ønske fra statsminister Justin Trudeau..

Klartale - 20 sep 21 kl. 06:20

Sliter på målinger før valget

Justin Trudeau var lei av å lede en regjering uten et flertall. Han valgte å ha et nytt valg i Canada for å få mer støtte. Men det kan ha vært en tabbe..

Aftenposten - 15 sep 21 kl. 06:04

Kan ha skutt seg selv i foten.

Statsminister Justin Trudeau var lei av å lede en mindretallsregjering og utlyste nyvalg..

Dagbladet - 15 sep 21 kl. 02:33

«Mad Max»-hjelp: - Fascistisk psykopat

Canadas statsminister, Justin Trudeau, kan få uventet hjelp av en den aggressive vaksinemotstanderen og høyrefløypolitikeren Maxime Bernier, med kallenavnet «Mad Max»..

NRK - 16 jul 21 kl. 05:05

Canada åpner for vaksinerte fra USA

Statsminister Justin Trudeau sier Canada vil åpne for innreise for fullvaksinerte amerikanere fra midten av august og for andre nasjonaliteter fra september. Trudeau snakket torsdag med ledere for Canadas provinser, og hans kontor publiserte et referat fra samtalen. Der bemerket statsministeren at dersom den positive utviklingen i vaksinasjonsraten og generelle helsesituasjonen fortsetter, vil landet åpne grensene for ikke-essensielle reiser..

NRK - 24 jun 21 kl. 18:31

Trudeau: – Ei større tragedie

Canadas statsminister Justin Trudeau seier han er lei seg for å høyre om funna av dei 761 leivningane av urfolk ved ein tidlegare kostskule. – Funna er ein del av ei større tragedie. Dei er ein skammeleg påminning om systematisk rasisme, diskriminering og urettferd som urfolk har møtt, og fortset å møte, i dette landet, seier han..

NRK - 05 jun 21 kl. 07:41

Trudeau meiner kyrkja må ta ansvar

Førre veke blei det funne ei massegrav med leivningar av 215 born ved ein tidlegare internatskule for urfolk i Canada. Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau meiner at den katolske kyrkja må ta på seg ansvar for å ha vore med å driva skular der urfolk i Canada blei utsette for overgrep og feilernæring. Det sa han på ein pressekonferanse fredag, melder Reuters.

NRK - 01 jun 21 kl. 19:55

Trudeau minnet ofre

Canadas statsminister Justin Trudeau la tirsdag ned blomster utenfor nasjonalforsamlingen for å minne de 215 urfolksbarna som er funnet i en massegrav. Forrige uke ble det kjent at det var funnet levninger av 215 barn ved en tidligere internatskole for urfolksbarn som var i drift i årene 1890 til 1978. Årsaken til dødsfallene er foreløpig ikke kjent..

NRK - 07 jul 21 kl. 08:20

Inuitt blir generalguvernør

Mary Simon, som i årevis har kjempet for inuittenes rettigheter, er utnevnt til generalguvernør i Canada. Det er første gang en representant for Canadas urbefolkning blir generalguvernør. Generalguvernøren er dronning Elizabeths representant som statsoverhode i Canada.

NRK - 14 jun 21 kl. 16:49

Kanadisk mann tiltales for terror

En 20 år gammel kanadisk mann som er siktet for å ha kjørt på en muslimsk familie med vilje for en uke siden, blir tiltalt for terror i tillegg til drap, opplyser påtalemyndigheten i Canada, ifølge Reuters. Fire av fem familiemedlemmer ble drept da mannen meide dem ned. Canadas statsminister Justin Trudeau omtalte det også som et terrorangrep da han talte i nasjonalforsamlingen få dager etter.

Dagbladet - 29 maj 21 kl. 05:51

Fant levninger av 215 barn

- Dette er en smertefull påminnelse, tvitrer statsminister Justin Trudeau..

NRK - 26 maj 21 kl. 02:39

Hviterussland stenger ambassade

Hviterussland stenger sin ambassade i Canada etter at Canadas statsminister Justin Trudeau fordømte Hviterusslands omdirigeringen av et fly med en opposisjonell om bord. Ifølge Hviterussland er stengingen en del av en omorganisering i landets utenrikstjeneste..

NRK - 21 jan 21 kl. 01:38

Trudeau skuffet over Keystone-stopp

Canadas statsminister Justin Trudeau er skuffet over at president Joe Biden stanser byggingen av oljerørledning Keystone XL fra Canada til Texas. Trudeau roste beslutningen om å ta USA tilbake inn i Parisavtalen..

NRK - 19 apr 21 kl. 01:06

Kraftig smitteøkning i Ontario

I provinsen Ontario i Canada er smitteøkningen kraftig og helsevesenet overbelastet. Statsminister Justin Trudeau sier at ytstyr og helsepersonell fra andre provinser blir sendt til Toronto-området der situasjonen er mest kritisk..

NRK - 23 jan 21 kl. 03:26

Biden og Trudeau møtes i februar

USAs president Joe Biden er blitt enig med Canadas statsminister Justin Trudeau om at de to skal møtes i februar. I en telefonsamtale fredag snakket de to blant annet om oljeledningen Keystone fra Canada til Texas, som Biden har beordret stanset..

NRK - 22 mar 21 kl. 05:57

Rettssak mot canadier i Kina

Saken mot Michael Kovrig fra Canada som ble pågrepet for mer enn to år siden og tiltalt for spionasje, startet i Beijing mandag. Høringen skjer få dager etter en lukket rettssak mot landsmannen Michael Spavor. Canadas statsminister Justin Trudeau har reagert med sinne på de to lukkede rettssakene og sier fengslingen av de to mennene er «fullstendig uakseptabel»..

E24 - 21 jan 21 kl. 06:12

Trudeau skuffet over at Keystone stanses

Canadas statsminister Justin Trudeau er skuffet over at president Joe Biden stanser byggingen av oljerørledning Keystone XL..

NRK - 21 jan 21 kl. 03:28

Biden ringer Trudeau først

Canadas statsminister Justin Trudeau blir den første statslederen Joe Biden ringer som USAs president, opplyser Bidens pressetalskvinne Jen Psaki. De to skal blant annet snakke om stansen i byggingen av oljerørledningen Keystone..

NRK - 07 jan 21 kl. 04:17

Canada urolig for hendelsen i USA

Canadas statsminister Justin Trudeau sier at beleiringen av Kongressen i Washington var et angrep på USAs demokrati.– Canadierne er dypt uroet og nedstemt over angrepet på USAs demokrati, vår nærmest allierte og vår nabo, skrev Trudeau på Twitter.

NRK - 24 feb 21 kl. 02:03

Biden møtte Canadas statsminister

Canadas statsminister Justin Trudeau sa i et digitalt møte med president Joe Biden at USAs ledende rolle i klimaspørsmålet har vært «sårt savnet». Møtet var det første Biden har holdt med en utenlandsk statsleder siden han tok over som president..

NRK - 23 dec 20 kl. 19:31

Canada forlenger innreiseforbud

Canada forlenger innreiseforbudet mot Storbritannia til frem til 6. januar, sier statsminister Justin Trudeau onsdag kveld, ifølge Reuters. Flere har stengt grensene for britene etter at et nytt, trolig mer smittsomt virus ble oppdaget..

NRK - 14 dec 20 kl. 03:49

Canada har fått første vaksinar

Statsminister Justin Trudeau seier dei første dosane med koronavaksine frå Pfizer og Biontech har kome til Canada. Søndag delte han eit bilde på Twitter som viser at vaksinane vert lossa. Han minte folk om å laste ned den kanadiske smitteappen..

NRK - 07 nov 20 kl. 19:31

Gratulasjonsrekke av statsledere

Statsledere tar til Twitter for å gratulere Joe Biden med seieren. NATO-leder Jens Stoltenberg, Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Canadas statsminister Justin Trudeau er blant statslederne som gratulerer Biden og Harris med valgseieren..

NRK - 03 okt 20 kl. 09:17

Canada etterforsker våpenbruk

Canada vil vite om våpenteknologi utviklet i landet brukes i konflikten i Nagorno-Karabakh. Ifølge AFP er kanadiske siktesystemer installert i kampdroner som brukes av Aserbajdsjan. Statsminister Justin Trudeau sier at en etterforskning er i gang.

NRK - 28 jul 20 kl. 08:58

Trudeau avgir vitnemål

Canadas statsminister Justin Trudeau vil torsdag avgi vitnemål i kontrollsaken mot ham. Parlamentet har åpnet sak for å granske hans rolle da det ble gitt myndighetskontrakter til en veldedig stiftelse som hadde gitt familien hans store summer..

NRK - 06 jul 20 kl. 16:51

Trudeau avslår invitasjon fra Trump

Canadas statsminister Justin Trudeau takker nei til en invitasjon fra Det hvite hus i Washington om å feire den nye frihandelsavtalen mellom USA, Mexico og Canada. Trudeaus talsperson sier smittefare og andre planlagte møter er årsaken til avslaget..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt