Risiko

Friday, 17 September, 03:15

Nyheter om Risiko

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 sep 21 kl. 10:33

FHI: Lav Risiko for vaksinerte

Vaksinerte har lav Risiko for alvorlig sykdom med delta-varianten, men god beskyttelse mot smitte med delta-varianten oppnås først etter den andre dosen, viser nye studier fra FHI. Blant delvaksinerte var det 22 prosent som ikke ble smittet , mens blant fullvaksinerte var det 65 prosent som ikke ble smittet. De tilsvarende tallene var henholdsvis 55 prosent og 84 prosent for Alfa-varianten..

NRK - 02 sep 21 kl. 10:11

FHI anbefaler en dose til unge

FHI anbefaler at 12-15-åringer får en vaksinedose i første omgang, heter det i et oppdrag bestilt av Helsedepartementet. «Ved et slikt tilbud vil ungdommen redusere egen Risiko for alvorlig sykdom og også redusere Risiko for den sjeldne, men alvorlige bivirkningen myokarditt som først og fremst ses etter andre dose», skriver FHI i oppdragsteksten..

NRK - 01 sep 21 kl. 16:15

Koronasyke og hjertebetennelse

En amerikansk studie viser at det er høyere Risiko for å få hjertebetennelse ved covid-sykdom enn ved vaksinering. Det er påvist at vaksinene til Pfizer og Moderna i sjeldne tilfeller kan føre til betennelse i hjertemuskelen, myokarditt, og i hjerteposen, perikarditt. Det er særlig unge menn som er utsatt for dette.

NRK - 19 aug 21 kl. 10:45

Advarer mot «finfluensere»

Finanstilsynet advarer forbrukere mot å ta råd fra såkalte «finfluensere», påvirkere i sosiale medier som anbefaler investeringer med høy Risiko. Slike investeringer omfatter blant annet kjøp av kryptovaluta og vekstaksjer. Målgruppen er ofte unge mennesker med ny interesse for investeringer, skriver Finanstilsynet på sine nettsider.

Dagbladet - 18 timer siden

- Risikerer livet

Fire romturister ble skutt opp fra Kennedy Space Center i Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX natt til torsdag norsk tid. - Ikke uten Risiko, sier NRKs romfartsekspert Hallvard Sandberg..

E24 - Igår: 17:25

Ser Risiko for dyrere olje og gass etter «massive underinvesteringer»

Akers konsernsjef mener lave investeringer og høy etterspørsel etter olje og gass kan bidra til prishopp. Lite oljeleting kan gi en «skvis» advarer Pareto-sjefen..

E24 - I førrgår: 13:44

Solberg om endring i oljeskatten: – Vi visste det var Risiko

Avtroppende statsminister Erna Solberg (H) sier regjeringspartiene visste det var risikabelt å legge fram store endringer i oljeskatten rett før valget..

E24 - 12 sep 21 kl. 06:00

5 måter å sikre seg mot inflasjon

Det er fremdeles fullt mulig at inflasjonen ryster børsene. Men flere grep kan fjerne iallfall litt Risiko for småsparerne..

Dagbladet - 09 aug 21 kl. 13:49

- Risiko med lettelser etter én dose

I Bergen har de den siste tida sett en økning av smittetilfeller blant både førstegangsvaksinerte og personer med to doser. Smittevernoverlegen mener det er en Risiko at personer med bare én dose har fått lettelser..

NRK - 10 sep 21 kl. 12:17

Utreder nye lakseluskrav

Regjeringen vil styrke innsatsen for å ta vare på de ville laksebestandene i Norge. Nå lanserer regjeringen en handlingsplan med tiltak mot de viktigste truslene. – Lakselus utgjør en stor Risiko for villaksen.

VG - 09 sep 21 kl. 13:30

Intern NAV-alarm: Tillitsvalgte klager på knallhard målstyring

Tillitsvalgte i Nav varsler om at målstyring og intern rapportering fører til Risiko for feilbeslutninger og mest fokus på sakene som er enklest å løse. Nav-ledelsen svarer at de ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen..

VG - 09 sep 21 kl. 12:34

Barn har lav Risiko for langtidsplager ved covid-19

Det er behov for en langt mer balansert informasjon om long covid hos barn..

NRK - 07 sep 21 kl. 15:39

Dyrepoliti kan avdekke partnervald

Dyrepoliti-satsinga kan potensielt avdekke langt meir enn dyrekriminalitet. Forsking viser at det er ein klar samanheng mellom vald mot dyr og barnemishandling og partnervald. – Utøvast det vald mot dyr i ein familie, er det ein auka Risiko for at det også forekommer vold mot andre i familien, seier forskar ved NMBU, Karianne Muri.

Dagbladet - 07 sep 21 kl. 10:55

FHI med gladmelding til vaksinerte

Både del- og fullvaksinerte som får covid-19, har lav Risiko for sykehusinnleggelse, viser nye studier fra Folkehelseinstituttet..

Aftenposten - 06 sep 21 kl. 07:00

Aftenposten mener: Norge trenger en ny oljepolitikk

Oljepolitikken må tilpasses en tid med økt Risiko og behov for omstilling..

NRK - 04 sep 21 kl. 21:45

Tiltak mot ekstremvær i New York

Ordfører i New York Bill de Blasio har kunngjordt nye tiltak for ekstremregn drevet av klimaendringer. Tiltakene inkluderer innføring av værrelaterte reiseforbud og rask evakuering av mennesker i kjellerleiligheter og andre områder med høy Risiko for flom, skriver New York Times..

NRK - 02 aug 21 kl. 18:43

Forsvararar mest utsett for demens

Forsvarsspelarar har endå større Risiko for demens og andre nevropatiske seinskadar etter karrieren enn andre utespelarar. Men tryggast er det å vere keeper. Det går fram av ein studie frå University of Glasgow.

NRK - 02 sep 21 kl. 16:54

Nei til vaksinebevis på papir

Helsedirektoratet anbefaler at vaksinebevis på papir ikke aksepteres på grunn av høy Risiko for forfalskning. Anbefalingen er gjort sammen med Folkehelseinstituttet og Politidirektoratet, skriver VG..

NRK - 01 sep 21 kl. 17:21

– Oljeskattendringer er klimabløff

MDG er ikke fornøyd med det nye forslaget til oljeskatt, som regjeringen la frem 31. august. I en e-post til NRK ramser partiet opp punkter de er misfornøyde med: - Å si at leterefusjonsordningen er avviklet er en bløff.

NRK - 01 sep 21 kl. 10:13

WHO åpner pandemisenter i Berlin

Verdens helseorganisasjons (WHO) nye senter for tidlig pandemivarsling skal samle ekspertise og verktøy for å håndtere fremtidig pandemier. Senteret, som åpnet i Berlin onsdag, «skal samle partnere fra hele verden for å samarbeide og bygge verktøy og data så alle land kan forberede seg, oppdage og håndtere Risiko knyttet til epidemier og pandemier», sier WHO. Eksperter tror det bare er et spørsmål om tid før en ny pandemi rammer.

NRK - 01 sep 21 kl. 07:20

Medgir at systemet ikke fungerer

Flere, blant annet Elevorganisasjonen, er bekymret for hvordan smittesituasjonen påvirker barn og unge. Til tross for rekordhøye smittetall skal skoler holdes åpne. Nå er helsemyndighetene mer opptatt av tall på innlagte enn av smittetall, bekrefter FHIs Camilla Stoltenberg til NRK.

NRK - 31 aug 21 kl. 19:28

Bellona: – Vill Vest-tida er over

Leder i klima og miljø-organisasjonen Bellona, Frederic Hauge, ser på Regjeringens forslag om en omlegging av petroleumsskatten som en seier. – Dagens store seier er at det i det hele tatt foreslås endringer i oljeskatteregimet. Nå bør det åpnes for bredere debatt om hvordan vi kan sikre lavere Risiko for staten og raskere omstilling av næringen, sier Hauge.

NRK - 30 aug 21 kl. 14:33

Gir 3. dose til immunsupprimerte

Personer med alvorlig svekket immunforsvar får tilbud om en tredje dose mRNA-vaksine mot covid-19. Bakgrunnen er at de har økt Risiko for å bli alvorlig syke av covid-19, og lavere effekt av vaksinen, enn friske personer. – Tilbudet vil tre i kraft så snart det er praktisk mulig, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie..

NRK - 27 aug 21 kl. 05:20

Advarer mot tropisk storm

Den tropiske stormen «Ida» har rettet seg mot den amerikanske golfkysten. Det kan være en Risiko for stormflo, orkan og kraftig nedbør søndag og mandag. Spesielt langs kysten av Louisiana.

NRK - 26 aug 21 kl. 15:01

Advarer mot økt menneskehandel

Redd Barna advarer om at det er en høy Risiko for at barn kan bli ofre for menneskehandel etter jordskjelvet i Haiti. 30 prosent av barnehjemmene sør i landet har fått skader som har ført til at barn lever på gata, skriver Redd Barna i en pressemelding. – Vi er bekymret for den økte Risikoen for at sårbare barn fra Haiti vil bli ulovlig adoptert.

Dagbladet - 26 aug 21 kl. 05:31

Stor terrorfare: - Forlat flyplassen umiddelbart

Både britiske, amerikanske og australske myndigheter ber folk holde seg unna flyplassen i Kabul på grunn av «høy Risiko for terrorangrep»..

NRK - 25 aug 21 kl. 08:30

Kongressmedlemmer var i Kabul

To amerikanske kongressrepresentanter, en fra hvert parti, dukket opp uannonsert på flyplassen i Kabul, midt i den kaotiske evakueringsprosessen. Demokraten Seth Moulton (til venstre) og republikaneren Peter Meijer fløy til Kabul og var der i flere timer tirsdag, og besøket førte til at flere klaget på at plassene kunne blitt brukt av folk på flukt eller andre, skriver NTB. – Som medlemmer av Kongressen har vi en plikt til å følge med på den utøvende makten, heter det i en uttalelse fra de to.

NRK - 22 aug 21 kl. 18:52

Henri har nådd Rhode Island

Den tropiske stormen Henri har nådd land i delstaten Rhode Island, på austkysten av USA, melder det nasjonale orkansenteret i USA (NHC). Sjølv om uvêret er nedgradert frå orkan til tropisk storm, åtvarar meteorologane om kraftig nedbør og Risiko for auka vasstand..

E24 - 20 aug 21 kl. 11:03

Ukens Investtech: Fem kortsiktige tradingideer

Torsdagens fall på Oslo Børs understreker Risikoen i aksjemarkedet. Her er fem gode kjøpsmuligheter for dem som takler Risiko..

NRK - 19 aug 21 kl. 07:21

Elsparkesykkel farligere enn sykkel

Det skjer langt flere skader blant syklister og fotgjengere enn på elsparkesykkel, men Risikoen er likevel størst på elsparkesykkel, ifølge Transportøkonomisk institutt (TØI). – Vi anslår nå at det er fem til sju ganger høyere Risiko for skader på elsparkesykler enn for sykler, sier seniorforsker Torkel Bjørnskau ved TØI..

NRK - 18 aug 21 kl. 15:32

Koronavaksine til 16- og 17-åringer

Regjeringen har etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet besluttet at 16- og 17-åringer skal tilbys koronavaksine. Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler at årskull 2004 og 2005 får tilbud om koronavaksine. Regjeringen har fulgt denne anbefalingen, og vil inkludere disse årskullene i koronavaksinasjonsprogrammet, heter det i en pressemelding.

E24 - 18 aug 21 kl. 11:01

Investtech-analyse: Fire aksjer med høy Risiko som sier kjøp

Vil du ha høyere avkastning enn børsen, kan du vurdere å øke Risikoen for deler av aksjeporteføljen. Vi gir deg fire kjøpskandidater..

NRK - 17 aug 21 kl. 01:42

Vaksine kan gi ansiktslammelse

Studier tyder på at ansiktslammelsen Bells parese kan være en bivirkning av den kinesiske koronavaksinen, melder Reuters. Ifølge det medisinske tidsskiftet The Lancet gir vaksinen fra Sinovac Biotech en økt Risiko for slike midlertidige lammelser. Sinovac-vaksinen er ikke i bruk i Norge, men er godkjent av WHO i nødstilfeller..

Aftenposten - 15 aug 21 kl. 09:39

Klæbo varsler kynisk OL-oppladning: – Jeg tar ingen unødvendige sjanser

SJUSJØEN (VG) Johannes Høsflot Klæbo (24) vil droppe skirenn før OL, om han mener det er for stor Risiko å reise..

VG - 15 aug 21 kl. 09:39

Klæbo varsler kynisk OL-oppladning: – Jeg tar ingen unødvendige sjanser

SJUSJØEN (VG) Johannes Høsflot Klæbo (24) vil droppe skirenn før OL, om han mener det er for stor Risiko å reise. Samtidig har han bestemt seg for å ta et kynisk valg om det trengs, for det er fire skirenn han «må» gå før OL..

NRK - 13 aug 21 kl. 12:52

FHI med ny vaksineanbefaling

Folkehelseinstituttet oppdaterer vaksinasjonsanbefaling til personer som har opplevd å få myokarditt (hjertemuskelbetennelse) eller perikarditt (betennelse i hjerteposen) etter vaksinasjon. Det skriver FHI på sine nettsider. – Vi vurderer fortsatt nytten av å beskytte seg mot covid-19 sykdom som større enn Risikoen for å få disse sjeldne bivirkningene.

NRK - 11 aug 21 kl. 20:38

Tsunami-varsel i Filippinene

Det amerikanske varslingssystemet for tsunamier varsler om Risiko for tsunami på Mindanao i Filippinene etter at det ble registrert et jordskjelv med en momentmagnitude på 7,2 noen titalls kilometer sørøst for øyen. Byen Davao ligger i nærheten av området som kan rammes av tsunamien. Der bor det over 1,5 millioner mennesker..

NRK - 11 aug 21 kl. 16:16

Stort tap for Assange i retten

WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange tapte i dag kampen om å stanse USAs forsøk på å utvide ankesaken mot ham, etter at det tidligere ble avgjort at han ikke ville bli utlevert til USA der han siktes for spionasje og hacking. Det skriver The Guardian. Den britiske dommeren Vanessa Baraitser avviste i januar begjæringen om utlevering ved blant annet å vise til at de tøffe soningsforholdene som ville vente Assange i USA, ville medføre en uakseptabel Risiko for selvmord.

Dagbladet - 09 aug 21 kl. 10:37

Advarer etter FN-rapport: - Kode rød

I en ny rapport slår FN klima-alarm, og varsler mer ekstremt vær og økt Risiko for farlige vippepunkter..

NRK - 08 aug 21 kl. 01:13

Sicilia erklærer krisetilstand

Regionmyndighetene på Sicilia har erklært alarmberedskap og krisetilstand for de neste seks månedene på grunn av skogbrannene som herjer på den italienske øya. Sicilia-regionens president Nello Musumeci forklarer i et Facebook-innlegg at beslutningen knyttes til uvanlig høye temperaturer og uvanlige værforhold som kommer til å fortsette og utgjøre en Risiko de neste ukene. Sicilia har vært rammet av skogbranner siden slutten av juli.

NRK - 07 aug 21 kl. 12:02

Korona gir økt Risiko for psykose

Legere på psykiatrisk avdeling på Akademiska sjukhuset i Uppsala i Sverige ser koblinger mellom psykose og koronasykdom. Det skriver SVT. Ifølge nye forskningsstudier kan koronaviruset iverksette hjernens autoimmune forsvar og lede til psykisk sykdom.

Dagbladet - 07 aug 21 kl. 01:29

Hundretusener trosser delta-Risiko

Tusenvis ble coronasmittet etter et gigantisk motorsykkeltreff i South Dakota i fjor. I år satser de på å samle 700 000 personer, til tross for økende delta-smitte..

Aftenposten - 04 aug 21 kl. 19:00

Glad for at han sa stopp: – Jeg tok en Risiko

Dino Islamovic har gamblet med egen kropp flere ganger, og er villig til å gjøre det igjen..

E24 - 03 aug 21 kl. 10:44

IMF-advarsel om kryptovaluta kan true El Salvadors bitcoin-planer

Bare en drøy måned før El Salvador planlegger å bli først i verden til å innføre bitcoin som lovlig betalingsmiddel, advarer IMF om omfattende Risiko knyttet til alt fra økonomisk stabilitet til forbrukervern og klima..

Klartale - 02 aug 21 kl. 11:00

Gravide lever farlig i Brasil

Brasilianske gravide smittet av korona-viruset har mye større Risiko for å dø enn andre smittede. Utviklingen bekymrer leger og forskere..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt