Risiko

Wednesday, 20 October, 18:45

Nyheter om Risiko

Sortering: Relevans | Senaste
E24 - 16 okt 21 kl. 11:58

Ferd med på innovativt Jordan-prosjekt: – Skyhøy Risiko

Men den finansielle avkastningen er ikke det viktigste, sier Ferd-eier Johan H. Andresen. Selskapet går nå sammen med Ikea Foundation og Norad om en helt ny modell for finansiering av bistand..

Aftenposten - 13 okt 21 kl. 13:26

FHI: Usikkerhet om videre koronasmitte - Risiko for økning i innleggelser

Koronasmitten går ned, men det er usikkerhet om utviklingen gjennom resten av høsten og vinteren, mener FHI..

Klartale - 13 okt 21 kl. 10:16

100.000 dør av dette hvert år

Vi er omringet av plast overalt. Det kan være skadeligere enn vi tror.I mye plast finnes det ftalater.

Aftenposten - 13 okt 21 kl. 07:20

IEA etterlyser grønt taktskifte: – Vi investerer ikke nok til å møte fremtidens energibehov

For lave investeringer i energi gir Risiko for turbulens i energimarkedene, advarer IEA i sin årlige World Energy….

E24 - 13 okt 21 kl. 06:00

IEA etterlyser grønt taktskifte: – Vi investerer ikke nok til å møte fremtidens energibehov

For lave investeringer i energi gir Risiko for turbulens i energimarkedene, advarer IEA i sin årlige World Energy Outlook-rapport. – Investeringene i omstilling til ren energi er langt unna det som trengs, sier IEA-sjef Fatih Birol..

VG - 13 okt 21 kl. 04:59

Interne dokumenter fra Helsetilsynet: Varslet Risiko for svikt og feil

Ansatte i Statens helsetilsyn slo alarm internt i 2019: De fryktet at en økning i varsler ville føre til feil i saksbehandlingen..

NRK - 07 sep 21 kl. 10:33

FHI: Lav Risiko for vaksinerte

Vaksinerte har lav Risiko for alvorlig sykdom med delta-varianten, men god beskyttelse mot smitte med delta-varianten oppnås først etter den andre dosen, viser nye studier fra FHI. Blant delvaksinerte var det 22 prosent som ikke ble smittet , mens blant fullvaksinerte var det 65 prosent som ikke ble smittet. De tilsvarende tallene var henholdsvis 55 prosent og 84 prosent for Alfa-varianten..

VG - 09 okt 21 kl. 11:30

Ekspertene om «anonym» Ødegaard: – Er Norge for dårlig for Ødegaard?

ISTANBUL/NORGE (VG) (Tyrkia - Norge 1–1) Kjetil Rekdal (52) spør om Martin Ødegaard (22) blir «tvunget til å være anonym» på landslaget. Nok en gang etterlyser ekspertene mer kreativitet, Risiko og råskap fra Norges 10er..

E24 - 08 okt 21 kl. 12:16

Ukens Investtech: De sterkeste tradingideene

Aksjene har høy Risiko, men har bra potensial for oppgang de neste to ukene. Her er tre sterke kjøp akkurat nå..

NRK - 08 okt 21 kl. 10:24

Kritiserer polsk rettsavgjørelse

Frankrikes EU-minister sier en omstridt polsk rettsavgjørelse om EU-lover er et angrep på unionen. Polens grunnlovsdomstol har slått fast at noen av EUs lover er i strid med landets grunnlov. Det vekker oppsikt i Brussel og resten av EU.

Klartale - 06 okt 21 kl. 15:04

Sier menn under 30 bør ta Pfizer-vaksinen

FHI sier gutter og unge menn under 30 bør velge korona-vaksine fra Pfizer. De kan ha en større Risiko for en bivirkning om de velger den fra Moderna..

E24 - 05 okt 21 kl. 14:13

Skattedirektøren advarer etter dokumentlekkasje: – Det er en Risiko for å bli oppdaget

Nina Schanke Funnemark tror skatteavsløringer gjør at flere nordmenn melder sine skjulte formuer til Skatteetaten..

NRK - 02 sep 21 kl. 10:11

FHI anbefaler en dose til unge

FHI anbefaler at 12-15-åringer får en vaksinedose i første omgang, heter det i et oppdrag bestilt av Helsedepartementet. «Ved et slikt tilbud vil ungdommen redusere egen Risiko for alvorlig sykdom og også redusere Risiko for den sjeldne, men alvorlige bivirkningen myokarditt som først og fremst ses etter andre dose», skriver FHI i oppdragsteksten..

NRK - 01 sep 21 kl. 16:15

Koronasyke og hjertebetennelse

En amerikansk studie viser at det er høyere Risiko for å få hjertebetennelse ved covid-sykdom enn ved vaksinering. Det er påvist at vaksinene til Pfizer og Moderna i sjeldne tilfeller kan føre til betennelse i hjertemuskelen, myokarditt, og i hjerteposen, perikarditt. Det er særlig unge menn som er utsatt for dette.

NRK - 01 okt 21 kl. 12:55

Nytt legemiddel mot korona

Legemiddelprodusenten Merck vil søke autorisasjon for den første antivirale pillen mot Covid-19, skriver New York Times. En klinisk studie skal ha vist at legemiddelet halverer Risikoen for sykehusinnleggelse eller død når den blir gitt til høy-Risiko-pasienter tidlig i infeksjonen..

NRK - 30 sep 21 kl. 20:14

Undersøkinga av Alta-ulukka ferdig

Undersøkingane gjort i samband med Alta-ulukka, der seks menneske omkom, er ferdig. 31. august 2019 omkom seks menneske då eit helikopter havarerte i Alta.

NRK - 30 sep 21 kl. 08:03

Høy smitteRisiko innad i husstanden

Det er høy Risiko for smitte dersom én i husstanden får covid-19, ifølge en studie fra Folkehelseinstituttet (FHI). Ingen av deltakerne i studien var vaksinert. I 60 prosent av husstandene ble minst én annen i husstanden smittet, viser studien, som pågikk i Oslo mellom mai 2020 og mai 2021..

NRK - 29 sep 21 kl. 23:39

Oljefondet svartelister fire firma

Hovedstyret i Norges Bank har besluttet å utelukke fire kinesiske lrgemiddelselskaper fra Oljefondet. Det gjelder China Traditional Chinese Medicine Holdings Co Ltd, Beijing Tong Ren Tang Chinese Medicine Co Ltd, Tong Ren Tang Technologies Co Ltd og China Grand Pharmaceutical and Healthcare Holdings Ltd, opplyser Oljefondet. Årsaken er det fondet banken mener er en «uakseptabel Risiko for at selskapene medvirker til alvorlig miljøskade»..

VG - 27 sep 21 kl. 23:15

USA fraråder reiser til Norge

Mandag satte amerikanske helsemyndigheter Norge på listen over land med svært høy Risiko..

NRK - 27 sep 21 kl. 05:47

Passiv røyking og brystkreft

Forskere i Tromsø mener for første gang å ha funnet en klart økt Risiko for brystkreft hos kvinner som da de var barn ble utsatt for passiv røyking. Ifølge Forskning.no har forskerne ved Universitet i Tromsø (UiT) beregnet at 7 prosent av tilfellene kunne ha vært unngått om foreldre ikke hadde røykt..

E24 - 24 sep 21 kl. 10:59

Ukens Investtech: Disse aksjene kan doble seg

Vi har denne uken vært på jakt etter doblingskandidater. Aksjene vi har funnet har høy Risiko, men kan gi svært hyggelige gevinster om de tekniske signalene slår til..

Aftenposten - 23 sep 21 kl. 23:02

Nå kommer behandling mot covid-19. Flere typer legemidler er på vei.

Nå anbefaler Verdens helseorganisasjon (WHO) en antistoff-cocktail for dem som har høy Risiko for innleggelse i sykehus..

NRK - 23 sep 21 kl. 22:17

Teknologirådet sletter Facebook

Etter 13 år på Facebook har det offentlige organet Teknologirådet bestemt seg for å slette siden sin, melder de på sine nettsider. Beslutningen kommer etter at Datatilsynet har konkludert med at de velger å ikke bruke Facebook i sitt kommunikasjonsarbeid fordi de mener det medfører en for høy Risiko for brukernes rettigheter og friheter..

NRK - 22 sep 21 kl. 09:42

NVE sjekker kvikkleiresoner

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) vil i høst starte befaringer for å sjekke tilstanden langs kvikkleiresoner i Gjerdrum, Nannestad og Ullensaker. Hoveddelen av arbeidet vil pågå i uke 39 og 42, skriver NVE. – Kartleggingen er en del av et større prosjekt som ble startet i desember 2020 for vurdering av kvikkleiresonene i de tre kommunene.

NRK - 22 sep 21 kl. 09:42

Gjerdrum-skredet: Funnet årsaken

29.september kommer rapporten om kvikkleireskredet i Gjerdrum som skjedde 30.desember i fjor.

NRK - 19 aug 21 kl. 10:45

Advarer mot «finfluensere»

Finanstilsynet advarer forbrukere mot å ta råd fra såkalte «finfluensere», påvirkere i sosiale medier som anbefaler investeringer med høy Risiko. Slike investeringer omfatter blant annet kjøp av kryptovaluta og vekstaksjer. Målgruppen er ofte unge mennesker med ny interesse for investeringer, skriver Finanstilsynet på sine nettsider.

Dagbladet - 16 sep 21 kl. 08:57

- Risikerer livet

Fire romturister ble skutt opp fra Kennedy Space Center i Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX natt til torsdag norsk tid. - Ikke uten Risiko, sier NRKs romfartsekspert Hallvard Sandberg..

E24 - 15 sep 21 kl. 17:25

Ser Risiko for dyrere olje og gass etter «massive underinvesteringer»

Akers konsernsjef mener lave investeringer og høy etterspørsel etter olje og gass kan bidra til prishopp. Lite oljeleting kan gi en «skvis» advarer Pareto-sjefen..

E24 - 14 sep 21 kl. 13:44

Solberg om endring i oljeskatten: – Vi visste det var Risiko

Avtroppende statsminister Erna Solberg (H) sier regjeringspartiene visste det var risikabelt å legge fram store endringer i oljeskatten rett før valget..

E24 - 12 sep 21 kl. 06:00

5 måter å sikre seg mot inflasjon

Det er fremdeles fullt mulig at inflasjonen ryster børsene. Men flere grep kan fjerne iallfall litt Risiko for småsparerne..

Dagbladet - 09 aug 21 kl. 13:49

- Risiko med lettelser etter én dose

I Bergen har de den siste tida sett en økning av smittetilfeller blant både førstegangsvaksinerte og personer med to doser. Smittevernoverlegen mener det er en Risiko at personer med bare én dose har fått lettelser..

NRK - 10 sep 21 kl. 12:17

Utreder nye lakseluskrav

Regjeringen vil styrke innsatsen for å ta vare på de ville laksebestandene i Norge. Nå lanserer regjeringen en handlingsplan med tiltak mot de viktigste truslene. – Lakselus utgjør en stor Risiko for villaksen.

VG - 09 sep 21 kl. 13:30

Intern NAV-alarm: Tillitsvalgte klager på knallhard målstyring

Tillitsvalgte i Nav varsler om at målstyring og intern rapportering fører til Risiko for feilbeslutninger og mest fokus på sakene som er enklest å løse. Nav-ledelsen svarer at de ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen..

VG - 09 sep 21 kl. 12:34

Barn har lav Risiko for langtidsplager ved covid-19

Det er behov for en langt mer balansert informasjon om long covid hos barn..

NRK - 07 sep 21 kl. 15:39

Dyrepoliti kan avdekke partnervald

Dyrepoliti-satsinga kan potensielt avdekke langt meir enn dyrekriminalitet. Forsking viser at det er ein klar samanheng mellom vald mot dyr og barnemishandling og partnervald. – Utøvast det vald mot dyr i ein familie, er det ein auka Risiko for at det også forekommer vold mot andre i familien, seier forskar ved NMBU, Karianne Muri.

Dagbladet - 07 sep 21 kl. 10:55

FHI med gladmelding til vaksinerte

Både del- og fullvaksinerte som får covid-19, har lav Risiko for sykehusinnleggelse, viser nye studier fra Folkehelseinstituttet..

Aftenposten - 06 sep 21 kl. 07:00

Aftenposten mener: Norge trenger en ny oljepolitikk

Oljepolitikken må tilpasses en tid med økt Risiko og behov for omstilling..

NRK - 04 sep 21 kl. 21:45

Tiltak mot ekstremvær i New York

Ordfører i New York Bill de Blasio har kunngjordt nye tiltak for ekstremregn drevet av klimaendringer. Tiltakene inkluderer innføring av værrelaterte reiseforbud og rask evakuering av mennesker i kjellerleiligheter og andre områder med høy Risiko for flom, skriver New York Times..

NRK - 02 aug 21 kl. 18:43

Forsvararar mest utsett for demens

Forsvarsspelarar har endå større Risiko for demens og andre nevropatiske seinskadar etter karrieren enn andre utespelarar. Men tryggast er det å vere keeper. Det går fram av ein studie frå University of Glasgow.

NRK - 02 sep 21 kl. 16:54

Nei til vaksinebevis på papir

Helsedirektoratet anbefaler at vaksinebevis på papir ikke aksepteres på grunn av høy Risiko for forfalskning. Anbefalingen er gjort sammen med Folkehelseinstituttet og Politidirektoratet, skriver VG..

NRK - 01 sep 21 kl. 17:21

– Oljeskattendringer er klimabløff

MDG er ikke fornøyd med det nye forslaget til oljeskatt, som regjeringen la frem 31. august. I en e-post til NRK ramser partiet opp punkter de er misfornøyde med: - Å si at leterefusjonsordningen er avviklet er en bløff.

NRK - 01 sep 21 kl. 10:13

WHO åpner pandemisenter i Berlin

Verdens helseorganisasjons (WHO) nye senter for tidlig pandemivarsling skal samle ekspertise og verktøy for å håndtere fremtidig pandemier. Senteret, som åpnet i Berlin onsdag, «skal samle partnere fra hele verden for å samarbeide og bygge verktøy og data så alle land kan forberede seg, oppdage og håndtere Risiko knyttet til epidemier og pandemier», sier WHO. Eksperter tror det bare er et spørsmål om tid før en ny pandemi rammer.

NRK - 01 sep 21 kl. 07:20

Medgir at systemet ikke fungerer

Flere, blant annet Elevorganisasjonen, er bekymret for hvordan smittesituasjonen påvirker barn og unge. Til tross for rekordhøye smittetall skal skoler holdes åpne. Nå er helsemyndighetene mer opptatt av tall på innlagte enn av smittetall, bekrefter FHIs Camilla Stoltenberg til NRK.

NRK - 31 aug 21 kl. 19:28

Bellona: – Vill Vest-tida er over

Leder i klima og miljø-organisasjonen Bellona, Frederic Hauge, ser på Regjeringens forslag om en omlegging av petroleumsskatten som en seier. – Dagens store seier er at det i det hele tatt foreslås endringer i oljeskatteregimet. Nå bør det åpnes for bredere debatt om hvordan vi kan sikre lavere Risiko for staten og raskere omstilling av næringen, sier Hauge.

NRK - 30 aug 21 kl. 14:33

Gir 3. dose til immunsupprimerte

Personer med alvorlig svekket immunforsvar får tilbud om en tredje dose mRNA-vaksine mot covid-19. Bakgrunnen er at de har økt Risiko for å bli alvorlig syke av covid-19, og lavere effekt av vaksinen, enn friske personer. – Tilbudet vil tre i kraft så snart det er praktisk mulig, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt