Regjering

Tuesday, 16 July, 13:52

Nyheter om Regjering

NRK - 01 jul 24 kl. 10:58

Tidligere kulturminister Hallvard Bakke (Ap) er død

Hallvard Bakke, som var kulturminister i Gro Harlem Brundtlands andre Regjering, er død, 81 år gammel. Bakke døde søndag kveld etter kortere tids sykdom, opplyser hans sønn, Erlend Hals Bakke, til NTB. Hallvard Bakke representerte Hordaland på Stortinget fra 1977 til 1997.

NRK - 05 jun 24 kl. 04:11

KrF utelukker Regjeringssamarbeid med Listhaug som statsminister

KrF vil ikke sitte i eller støtte en Regjering ledet av Frp-leder Sylvi Listhaug, opplyser partileder Olaug Bollestad til Klassekampen. Frp har knappet inn på Høyre på målingene, og Listhaug sa denne uka at det er naturlig at det største partiet i en Regjering har statsministeren. – Det ser jeg nok ikke for meg, skriver Bollestad til Klassekampen som svar på spørsmålet om partiet vil sitte i en Listhaug-ledet Regjering.

NRK - Igår: 05:47

Israels Regjering vil forlenge førstegangstjenesten

Israels Regjering går inn for midlertidig forlenging av førstegangstjenesten for menn fra 32 til 36 måneder. Krigen på Gazastripen legger press på landets militære styrker, og utvidelsen vil lette mannskapssituasjonen. Statsminister Benjamin Netanyahus kontor bekrefter at Regjeringen er blitt enige om endringen og sender den til nasjonalforsamlingen Knesset.

Klartale - 07 jun 24 kl. 06:00

– Årets parade er kanskje den viktigste

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 45 minutter siden

En person drept under demonstrasjoner i Kenya

Tirsdag har en person blitt drept under de pågående demonstrasjonene i Kenya, skriver Reuters. Politiet har tatt i bruk tåregass mot demonstranter både i og utenfor hovedstaden Nairobi. I Kitengela ble det brent bildekk og ropt slagordet «Ruto må gå», ifølge reportere på stedet.

NRK - 1 time siden

Førsteministeren i Wales går av

Vaughan Gething har annonsert at han trekker seg som førsteminister i Wales. – Jeg har i formiddag tatt den vanskelige avgjørelsen å begynne prosessen med å tre av som leder av det walisiske Labour-partiet og, som resultat, førsteminister, sier han i en uttalelse. Det skjer kort tid etter at fire ministre trakk seg i protest og krevde Gethings avgang.

NRK - Igår: 11:33

Imran Khans parti kan bli forbudt i Pakistan

Pakistans Regjering planlegger å forby partiet til den fengslede tidligere statsministeren Imran Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI). – Regjeringen har bestemt å fremme en sak for å forby PTI-partiet, sier informasjonsminister Attalullah Tarar til journalister i Islamabad. PTI er Pakistans største opposisjonsparti.

NRK - Igår: 10:15

Estlands statsminister går av – får toppjobb i EU

Kaja Kallas, statsminsteren i Estland, går av til fordel for jobb i EU. Det melder NTB og Reuters, som siterer kringkasteren ERR. Hun leverte sin oppsigelse til president Alar Karis mandag morgen.

NRK - 22 jun 24 kl. 21:55

Stor demonstrasjon mot Netanyahus Regjering i Tel Aviv

Titusener av demonstranter ropte slagord mot Benjamin Netanyahus Regjering i Tel Aviv lørdag. De krevde nyvalg og at gislene i Gaza hentes hjem i live. Det har ukentlig vært store demonstrasjoner i den israelske byen mot Netanyahus håndtering av den nesten ni måneder lange krigen i Gaza, som brøt ut etter Hamas-angrepet 7.

NRK - 22 jun 24 kl. 18:09

Slovakias Regjering krever gransking av våpengave til Ukraina

Slovakias nye Regjering anklager den forrige Regjeringen for å ha sabotert landets forsvar ved å gi kampfly og luftvernsystem til Ukraina. Landet donerte i fjor tolv aldrende MiG-29 kampfly og luftvernsystemet KUB til Ukraina til bruk i krigen mot den russiske invasjonsstyrken. I oktober i fjor måtte Eduard Heger overlate statsministerposten og Regjeringsmakten til den langt mer populistiske og russiskvennlige Robert Fico og hans parti Smer-SD.

NRK - 11 jul 24 kl. 15:23

Kenyas president sparker nesten hele Regjeringen

William Ruto, presidenten i Kenya, har avskjedighet nesten hele sitt kabinett etter omfattende protester mot Regjeringen, sier han torsdag i en uttalelse. Det inkluderer både statsadvokaten og alle ministre, skriver AFP. Utenriksminister Musalia Mudavadi og visepresident Rigathi Gachagua har imidlertid fått beholde postene sine.

Aftenposten - 18 jun 24 kl. 19:18

Alt lykkes for denne Regjering

Etter 44 minutter brøt solen gjennom skylaget. Alt lykkes for denne Regjering..

NRK - 08 jul 24 kl. 12:19

Macron ber Attal fortsette som statsminister i Frankrike inntil videre

Frankrikes president Emmanuel Macron har bedt statsminister Gabriel Attal om å fortsette i jobben inntil videre for å sikre stabilitet i landet. Attal sa søndag at han ville be Macron om å få gå av som statsminister etter valget til ny nasjonalforsamling, der den venstreorienterte alliansen Den nye folkefronten (NFP) fikk flest stemmer. Men mandag har Macron bedt ham om å bli sittende inntil videre, ifølge en uttalelse fra Macrons kontor.

VG - 07 jul 24 kl. 16:30

Store demonstrasjoner mot Regjeringen i Israel

Demonstranter som krever at Israels Regjering inngår en avtale med Hamas om våpenhvile og gislene, sperret søndag veier og gater over hele landet..

NRK - 07 jul 24 kl. 15:42

Store demonstrasjoner i Israel

Demonstranter som krever at Israels Regjering inngår en avtale med Hamas om våpenhvile og gislene, sperret søndag veier og gater over hele lande, skriver NTB. Det ble også satt fyr på bildekk flere steder. De krever samtidig at statsminister Benjamin Netanyahu går av.

NRK - 04 jul 24 kl. 18:10

Barth Eide fordømmer beslutningen om at Israel annekterer mer palestinsk land

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) reagerer kraftig på nyhetene om at Israel annekterer mer palestinsk land og utvider de ulovlige bosettingene. Israels plankommisjon godkjent nylig planer om å bygge 5.295 nye boliger i bosettingene som er etablert på den okkuperte Vestbredden.

VG - 04 jul 24 kl. 17:23

Listhaug med gjeng-ultimatum til Solberg

Frp-leder Sylvi Listhaug gir klar melding til Erna Solberg: – Skal vi få bukt med gjengkriminaliteten, må du droppe KrF og Venstre i Regjering..

NRK - 03 jul 24 kl. 23:20

Sunak: Millioner av velgere har ikke bestemt seg

Rishi Sunak ber velgerne se bort fra misnøyen med ham og toryene og tenke seg nøye om før de gir sin stemme til Labour. Meningsmålingene tyder på at de konservative vil lide et historisk nederlag i torsdagens britiske parlamentsvalg, men Sunak setter sin lit til at velgerne i siste liten vil ombestemme seg. – Det er mange som ikke har bestemt seg – millioner og millioner, sa Sunak under et besøk på en barneskole i Hampshire onsdag ettermiddag.

NRK - 03 jul 24 kl. 14:47

Tyskland blokkerer salg av Volkswagen-eid energiselskap til Kina

Tysklands Regjering har blokkert salget av deler av et tysk energiselskap til Kina. Grunnen skal være sikkerhetshensyn. Selskapet MAN Energy Solutions skulle i utgangspunktet selge en del av selskapet som driver med gassturbiner til det kinesiske statseide selskapet CSIC Longjiang GH Gas Turbine (GHGT).

NRK - 02 jul 24 kl. 11:45

Ny Regjering innsatt i Nederland

En ny koalisjonsRegjering er innsatt i Nederland, nesten et år etter at Geert Wilders og hans ytre høyre-parti Frihetspartiet (PVV) vant valget i Nederland. Wilders skal selv ikke ha en post i Regjeringen. PVVs tre koalisjonspartnere VVD, NSC og BBB satte som krav at han ikke skulle være statsminister etter at PVV ble størst i valget i november i fjor, skriver NTB.

NRK - 02 jul 24 kl. 10:10

Ti miljøaktivister dømt til fengsel i Kambodsja

En domstol i Kambodsja har dømt ti miljøaktivister til fengsel imellom seks og åtte år. Retten fant de ti medlemmene i miljøorganisasjonen Mother Nature skyldige i sammensvergelse mot Kambodsjas Regjering, samt i å ha fornærmet landets konge, skriver NTB. Mother Nature dokumenterte i 2021 blant annet forurensning fra utslipp i elva Tonle Sap som renner gjennom Phnom Penh.

NRK - 02 jul 24 kl. 10:00

Argentina gjør statlig nyhetsbyrå til propagandabyrå

Argentinas Regjering legger ned det statlige nyhetsbyrået Telam og gjør det til et PR- og propagandabyrå for myndighetene. Landets høyrepopulistiske president Javier Milei har anklaget Telam for å være venstrevridd, og etter 79 år er det slutt for nyhetsbyrået, som har over 700 ansatte. – Telam slik vi kjente det, har opphørt å eksistere.

NRK - 11 jun 24 kl. 13:52

Enighet om ny Regjering i Nederland

Geert Wilders, leder for Frihetspartiet på ytre høyre fløy i Nederland, sier det er enighet om sammensetningen av en ny koalisjonsRegjering. Den er bestående av Frihetspartiet og tre andre partier. Valget i Nederland ble holdt i november i fjor.

NRK - 01 jul 24 kl. 14:30

Sju partier i Sør-Afrikas nye Regjering

Sør-Afrikas nye koalisjonsRegjering teller hele sju partier, og president Cyril Ramaphosa og ANC kan få en stri jobb med å holde den samlet. ANC gikk seirende ut av valget 29. mai, men mistet for første gang på 30 år flertallet i landets nasjonalforsamling, skriver NTB.

NRK - 01 jul 24 kl. 11:10

Forbud mot hijab i Tadsjikistan

Tadsjikistans Regjering vedtok sist uke en lov som forbyr hijab. Loven skal ifølge Regjeringen «beskytte nasjonale og kulturelle verdier» og «forebygger overtro og ekstremisme», skriver The Times of India. Tadsjikistans president, Emomali Rahmon, har tidligere beskrevet hijaben som «utenlandske klær» og har tatt skritt for å minimere synligheten av offentlig religiøsitet.

VG - 01 jul 24 kl. 11:03

Macrons brutale krasjlanding

Frankrike kan få sin første ytre høyre-Regjering siden andre verdenskrig..

VG - 01 jul 24 kl. 10:58

Tidligere kulturminister Hallvard Bakke (Ap) er død

Hallvard Bakke var kulturminister i Gro Harlem Brundtlands andre Regjering..

Aftenposten - 01 jul 24 kl. 11:00

Tidligere kulturminister Hallvard Bakke (Ap) er død

Hallvard Bakke, som var kulturminister i Gro Harlem Brundtlands andre Regjering, er død, 81 år gammel..

Aftenposten - 30 jun 24 kl. 18:11

Velgerne flykter fra tyskeren. Nå er Olaf Scholz den minst populære kansleren siden 90-tallet. Hvorfor?

NYHETSANALYSE: Olaf Scholz er den minst populære kansleren på 27 år. Tilliten til hans Regjering har stupt..

NRK - 30 jun 24 kl. 09:27

Sunday Times støtter opposisjonspartiet Labour

Den britiske storavisa Sunday Times støtter opposisjonspartiet Labour i det kommende valget, skriver Reuters. I dagens lederartikkel skriver avisa at Storbritannia trenger en radikal omstart etter 14 år med Det konservative partiet i Regjering. – Vi kan ikke fortsette som vi gjør, og vi tror tida er inne for at Arbeiderpartiet får tilliten til å få kompetanse tilbake i Regjeringskontorene, er den knusende dommen til avisa.

Dagbladet - 26 jun 24 kl. 22:45

Dundrer mot Regjeringsbygget

- Et kuppforsøk pågår i Bolivia, sier talspersoner i Bolivias Regjering. TV-bilder viser stridsvogner som kjører inn i Regjeringsbygget..

NRK - 26 jun 24 kl. 21:57

Mulig militærkupp i Bolivia – stridsvogn skal ha kjørt inn i Regjeringsbygget

Nyhetsbyrået Reuters melder at soldater og stridsvogner har samlet seg utenfor Regjeringsbygget i Bolivia. Ifølge et øyevitne skal en stridsvogn ha kjørt inn i inngangen til bygget. Soldater skal også ha begynt å ta seg inn.

NRK - 05 jun 24 kl. 15:30

Modi-allianse klar til å danne ny Regjering i India

En allianse ledet av Indias statsminister Narendra Modi og partiet hans BJP er enig om å danne ny Regjering etter valget i landet. Tirsdag søkte Regjeringen formelt om avskjed og ba om at nasjonalforsamlingen oppløses. Modi erklærte valgseier tirsdag, men det hindunasjonalistiske partiet hans fikk ikke rent flertall i nasjonalforsamlingen, noe som gjør at han er avhengig av støtte fra andre partier for å fortsette i jobben som statsminister.

NRK - 22 jun 24 kl. 16:06

Tysklands visestatsminister advarer Kina mot konsekvenser av Russland-støtte

Tyske og europeiske sikkerhetsinteresser er direkte berørt av Russlands krig mot Ukraina, sa Tysklands visestatsminister, Robert Habeck, i Beijing. Der hadde han lørdag møter med kinesiske Regjeringsrepresentanter om klimaspørsmål. Han er næringsminister og visestatsminister i Olaf Scholz' Regjering.

NRK - 21 jun 24 kl. 11:31

Jan Tore Sanner blir statsforvalter

Den tidligere finansministeren trer ut av politikken og blir statsforvalter for Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus. Utnevnelsen gjelder for en periode på seks år. I tillegg til å ha ledet finansdepartementet har han vært både kommunalminister og kunnskapsminister i Erna Solbergs Regjering.

NRK - 20 jun 24 kl. 12:56

Mot smell for Regjeringen – Lundteigen sikrer omkamp om jordbrukstall

Stortinget tvinger nå Regjeringen til på nytt å utrede hvordan inntektene i jordbruket skal beregnes. Dermed blir det omkamp om tallgrunnlaget. Et nytt forslag til tallgrunnlag må legges fram fra Regjeringen innen februar neste år, er beskjeden fra Stortinget.

NRK - 20 jun 24 kl. 11:42

Kina ber Dalai Lama «korrigere» sine politiske meninger

Kina krever at Dalai Lama gjør en «grundig korreksjon» av sine politiske meninger for at Regjeringen i Beijing skal ha noen kontakt med ham. Siden 2010 har det ikke vært noen formell kontakt mellom Kinas sentrale Regjering og Dalai Lama, som regnes som Tibets åndelige leder. Regjeringen i Beijing har lenge anklaget den buddhistiske lederen for å ville løsrive Tibet fra Kina, noe han selv avviser.

NRK - 30 maj 24 kl. 17:45

Israel ut mot Slovenias Regjering

Israels utenriksminister, Israel Katz,reagerer sterkt på at Slovenias Regjering går inn for å anerkjenne Palestina som en selvstendig stat, melder Reuters. Forslaget må godkjennes av nasjonalforsamlingen, hvor Regjeringen har et flertall. 145 av 193 medlemsland i FN har så langt anerkjent Palestina.

NRK - 19 jun 24 kl. 20:45

Canada erklærer den iranske Revolusjonsgarden for terrorgruppe

Canadiske myndigheter setter den iranske Revolusjonsgarden på sin liste over terrororganisasjoner og ber samtidig canadiske borgere i Iran forlate landet. – Vår Regjering har besluttet å erklære den islamske Revolusjonsgarden for en terrorenhet under canadisk straffelov, opplyste Dominic LeBloanc, minister for offentlig sikkerhet, på en pressekonferanse i Ottawa onsdag. Revolusjonsgarden står allerede på USAs terrorliste.

NRK - 19 jun 24 kl. 13:20

Sør-Afrikas president tatt i ed

Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa kalte dannelsen av en bred koalisjonsRegjering i landet «begynnelsen på en ny æra», da han onsdag ble tatt i ed for en ny periode, skriver AFP. For første gang på 30 år har ANC ikke lenger rent flertall i nasjonalforsamlingen. Partiet må dermed samarbeide med andre partier for å kunne danne Regjering..

Klartale - 17 jun 24 kl. 11:10

Hva skjer i Israels Regjering?

Israel har et eget «krigskabinett». Det er et råd. Tre personer har vært med i rådet.

Aftenposten - 17 jun 24 kl. 08:37

Her blir Chiles president overrasket av Sveriges Regjering: – Wooooow

Den 38 år gamle statslederen liker svensk metal. Det hadde statsminister Ulf Kristersson fått med seg..

Klartale - 14 jun 24 kl. 13:49

Frykter at flere hundre tusen kan sulte i hjel

FN har en skala for hungersnød. Skalaen IPC sier noe om hvor alvorlig mangelen på mat er. Den går fra tallet 1 til 5, der 5 er det øverste nivået.

NRK - 13 jun 24 kl. 05:06

Milei-reformer førte til sammenstøt i Argentina

Demonstranter og politi støtte sammen ved nasjonalforsamlingen i Buenos Aires i Argentina onsdag da senatorene behandlet en reformpakke fra president Javier Mileis Regjering. Reformpakken handler blant annet om å kutte pensjoner, utvanne rettighetene til arbeidstakere og privatisere flere statseide selskaper. Demonstrantene kastet bensinbomber, steiner og flere biler skal ha stått i brann utenfor kongressbygningen i Argentina.

NRK - 12 jun 24 kl. 07:10

Justisminister Mehl: – Ikke klar for generell bevæpning

Sveinung Stensland, Høyres fremste justispolitiker vil nå ha generell bevæpning av norsk politi. Han får støtte fra Ida Lindtveit Røse, nestleder i KrF. I nyhetsmorgen onsdag sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) at dette er en viktig debatt, men at Regjeringen ikke er klare for å gå inn for en generell bevæpning.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com