Polen

Sunday, 19 September, 10:53

Nyheter om Polen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 sep 21 kl. 12:31

Vil kreve dagsbøter fra Polen

Europakommisjonen vil be unionens domstol om økonomiske straffetiltak mot Polen for å sikre etterfølgelse av en tidligere rettsavgjørelse. Kommisjonen ber om dagsbøter fram til Polen gjør noe for å bedre vilkårene for landets høyesterett og oppheve nye lover som ifølge EU undergraver domstolenes uavhengighet. Rettsstatens vilkår og domstolenes uavhengighet har stått sentralt i en langvarig konflikt mellom Polen og EU, skriver NTB..

NRK - 07 sep 21 kl. 12:31

Vil kreve dagbøter fra Polen

Europakommisjonen vil be unionens domstol om økonomiske straffetiltak mot Polen for å sikre etterfølgelse av en tidligere rettsavgjørelse. Kommisjonen ber om dagsbøter fram til Polen gjør noe for å bedre vilkårene for landets høyesterett og oppheve nye lover som ifølge EU undergraver domstolenes uavhengighet. Rettsstatens vilkår og domstolenes uavhengighet har stått sentralt i en langvarig konflikt mellom Polen og EU, skriver NTB..

VG - 08 sep 21 kl. 22:42

Szymanski reddet Polen mot England: Scoret på overtid

(Polen - England 1–1) Etter 72 magre minutter dro Harry Kane på og scoret, og Englands vei til VM i Qatar virket trygg. Så slo Polen tilbake på overtid..

NRK - 06 sep 21 kl. 16:28

10.000 migranter vil inn i EU

Over 10.000 migranter fra krigsherjede land er nå i Hviterussland og ønsker å komme seg inn til EU, sier Den polske grensevakten. Ifølge intervjuer med migranter på grensa er målet for mange av dem å komme til Tyskland eller Frankrike.

NRK - 26 aug 21 kl. 05:57

Belgia og Polen ut av Kabul

Belgia og Polen sier de avslutter arbeidet med å evakuere folk fra Afghanistans hovedstad og trekker ut resten av sitt personell. – Gitt utviklingen av situasjonen i Afghanistan, har regjeringen besluttet å stanse evakueringen. Dette skjer i samråd med andre europeiske partnere, skriver Belgias statsminister Alexander De Croo på Twitter.

NRK - Igår: 13:47

Ulovlig grensekryssing til Polen

Hittil i september er det registrert 3.200 forsøk på å ta seg ulovlig over grensen til Polen fra Hviterussland. Også Latvia og Litauen merker økt pågang.

Aftenposten - 08 sep 21 kl. 22:42

Lewandowski reddet Polen mot England: Scoret på overtid

(Polen - England 1–1) Etter 72 magre minutter dro Harry Kane på og scoret, og veien til VM i Qatar virket trygg..

VG - 08 sep 21 kl. 22:42

Szymansky reddet Polen mot England: Scoret på overtid

(Polen - England 1–1) Etter 72 magre minutter dro Harry Kane på og scoret, og veien til VM i Qatar virket trygg. Så viste Polens superstjerne Robert Lewandowski seg frem..

Aftenposten - 08 sep 21 kl. 22:42

Szymanski reddet Polen mot England: Scoret på overtid

(Polen - England 1–1) Etter 72 magre minutter dro Harry Kane på og scoret, og Englands vei til VM i Qatar virket trygg..

NRK - 04 aug 21 kl. 15:08

Polen gir ektemann visum

Krystsina Tsimanouskayas ektemann får humanitært visum inn til Polen, skriver Reuters. Dermed får han innreisetillatelse til landet. Den hviterussiske OL-sprinteren har allerede fått reise til Polen etter hun hevdet å ha blitt forsøkt kidnappet av OL-laget da hun kritiserte lagets ledere..

NRK - 03 sep 21 kl. 20:45

Afghanske brødre døde i Polen

To afghanske brødre, på fem og seks år, er døde etter å ha spist giftig sopp, skriver NTB. De ble evakuert til Polen med familien 23. august og var plassert i en leir for migranter i nærheten av Warszava.

NRK - 02 aug 21 kl. 12:52

Tsimanouskaya er velkommen i Polen

Den hviterussiske løperen Tsimanouskaya har fått innreisetillatelse i Polen, melder AFP. Den polske utenriksministeren sier til Reuters at hun er trygg og i god stand på Polens ambassade i Tokyo. Nå er planen at hun drar til Polen i løpet av de neste dagene.

NRK - 30 aug 21 kl. 18:09

Evakuerte barn forgiftet av sopp

To afghanske barn som ble evakuert fra Afghanistan, er lagt inn på sykehus etter å ha spist giftig sopp i Polen. Barna trenger levertransplantasjon. Barna på seks og åtte år er innlagt på intensivavdelingen på et sykehus i Warszawa.

VG - 19 aug 21 kl. 08:48

Ny lov i Polen rammer holocaust-ofre

Polen har innført en lov som hindrer at ofre for holocaust får tilbake sine eiendommer..

Aftenposten - 3 timer siden

Nå vaksineres Elias (15) og andre elever i ekspressfart

Klasseturen til Polen ble omdirigert til Trondheim på grunn av koronaepidemien..

NRK - Igår: 21:47

4 tonn kokain beslaglagt

Nederlandske tollere har beslaglagt over 4 tonn kokain i havna i Rotterdam. Beslaget er et av de største som er gjort i landet. Det antas at narkotikaen hadde en verdi på 301 millioner euro.

Aftenposten - 12 aug 21 kl. 13:12

Folk protesterer. USA kritiserer. Hva er det med den nye medieloven i Polen?

NYHETSANALYSE: Regjeringskrise. Skarp kritikk fra USA. Likevel stemte parlamentet for en ny kringkastingslov i Polen..

Klartale - 12 aug 21 kl. 11:11

Slik trues pressefriheten i Polen

En ny lov for mediene er vedtatt i Polen. Mange mener den truer den frie og uavhengige pressen i landet..

NRK - 07 aug 21 kl. 12:17

Lover mindre kontroversiell reform

Lederen for det høyreorienterte regjeringspartiet PiS, Jaroslaw Kaczynski, sier den omdiskuterte justisreformen som ble innført i 2017 vil bli vannet ut. Det skriver AFP. Polen har fått skarp kritikk fra EU for reformen, som anses til å kunne undergrave rettsvesenets uavhengighet.

E24 - 06 sep 21 kl. 16:21

Gjenreisingspenger fra EU til Polen og Ungarn holdes tilbake

EU-godkjenningen av Polens og Ungarns gjenreisingsplaner holdes igjen, blant annet på grunn av uro for rettsstatens vilkår, bekrefter EU-kommisjonen..

NRK - 05 aug 21 kl. 15:09

Flere skadet i trikkekrasj i Polen

Minst 31 personer er skadet, flere av dem alvorlig, etter at to trikker kolliderte i byen Poznan i Polen torsdag. En av førerne ble fraktet til sykehus med helikopter etter å ha blitt frigjort av brannvesenet. Kollisjonen skal ha skjedd i en rundkjøring.

NRK - 04 aug 21 kl. 22:49

Biden valgte ambassadør til Polen

USAs president Joe Biden har valgt Mark Brzezinski som sin ambassadør i Polen, opplyste Det hvite hus onsdag. Brzezinski jobbet tidligere for Barack Obama, melder Reuters..

NRK - 03 sep 21 kl. 13:30

UD: Romania blir oransje

Regjeringen kom i ettermiddag med nye reiseråd for europeiske land som trer i kraft fra midnatt natt til mandag. Romania skifter farge fra grønt til oransje, noe som innebærer at uvaksinerte må i karantene ved ankomst til Norge. I tillegg skifter Slovenia fra oransje til rødt.

NRK - 27 jun 21 kl. 02:21

Måneskin hyllet pride i Polen

Det italienske bandet Måneskin, som vant årets Eurovision Song Contest, hyllet pride under en konsert i Polen lørdag, melder VG. Etter at låten« I wanna be your slave» var ferdig, kysset gitarist Thomas Raggi og vokalist Daminao David hverandre. – Vi mener alle skal ha rett til å gjøre dette, uten noe frykt.

NRK - 27 aug 21 kl. 13:57

Polen bygger grensegjerde

Soldater fra den polske hæren har begynt byggingen av et gjerde mot grensen til Hviterussland for å holde migranter ute av landet. – Gjerdet er allerede tre kilometer langt, skriver den polske forsvarsministeren Mariusz Blaszczak på Twitter. Nylig omtalte NRK at Hellas forlenget en 12,5 kilometer lang grensemur mot Tyrkia til 40 kilometer for å hindre flyktningstrøm:.

NRK - 26 aug 21 kl. 14:28

Canada har avsluttet evakueringen

Canada har avsluttet den militære evakueringen av egne statsborgere og afghanere fra Kabul det siste døgnet. Det opplyser en høyt plassert kilde i forsvarsdepartementet i landet. ifølge Reuters.

NRK - 23 aug 21 kl. 18:24

Bygger gjerde mot Hviterussland

Polen skal bygge et 2,5 meter høyt gjerde langs grensen til nabolandet Hviterussland for å stanse de mange migrantene som tar seg ulovlig inn i landet. Det opplyser den polske forsvarsministeren Mariusz Blaszczak mandag. Tidligere har Litauen kunngjort at de gjør det samme..

NRK - 23 aug 21 kl. 08:29

Karantenekrav for Tyskland

De nye innreiserestriksjonene og karantenekravene for Tyskland og Latvia trer i kraft mandag. Det betyr at bare Ungarn, Polen, Slovakia og Tsjekkia er grønne land i EU. De joniske øyer i Hellas og spanske Balearene forblir mørkerøde, med krav til karantenehotell..

NRK - 22 aug 21 kl. 17:41

Ukraina advarer mot gassrør

Ukraina advarer Tyskland om at det omstridte gassrøret som bygges mellom Russland og Europa er «et farlig geopolitisk våpen». Tysklands statsminister Angela Merkel var søndag på besøk i Ukrainas hovedstad Kiev for samtaler med president Volodymyr Zelenskyj. Gassrøret har en prislapp på over 100 milliarder kroner og vil doble den russiske gasseksporten til Tyskland.

NRK - 21 aug 21 kl. 02:42

USA takker Danmark og flere land

En lang rekke land, blant dem Danmark, har sagt seg villige til å midlertidig huse afghanske flyktninger og hjelpe amerikanere på veien hjem fra Afghanistan. USAs utenriksminister Antony Blinken takker i en uttalelse en rekke land som han sier har vært helt avgjørende under evakueringen av rundt 13.000 amierkanere og afghanske hjelpere.

NRK - 20 jul 21 kl. 16:40

EU gir Polen ultimatum

EU-kommisjonen gir Polen én måned frist til å redegjøre for hvordan landet skal etterleve EU-domstolens kjennelse om en omstridt polsk lov. EU-domstolen sa i en kjennelse 15. juli at et såkalt disiplinærkontor som den polske høyesterett ga grønt lys for, ikke sikrer upartiskhet og uavhengighet for dommere og dermed bryter EU-retten..

VG - 19 jul 21 kl. 15:50

Polen ut av EU?

Lenge trodde jeg det var umulig at Polen skulle melde seg ut av EU. Det er for mye penger, for mye støtte, for mye prestisje i det å være medlem av et vestlig felleskap. Jeg er ikke så sikker lenger..

NRK - 17 aug 21 kl. 15:35

Snur om studentvaksiner

Fredag morgen ble det kjent at FHI ville avvikle ordningen med ekstra doser til studenter. Dette etter at det ble klart at Norge ville få en million ekstra vaksinedoser fra Polen, noe FHI mente ville være tilstrekkelig. Nå skriver VG at FHI lover at kommuner med studenter skal få nok doser.

NRK - 14 jul 21 kl. 14:17

Polen kjøper stridsvogner fra USA

Polen har sikret seg 250 stridsvogner av den amerikanske Abrams-typen. Landet har kjøpt modellen M1A2 SEPv3. Prislappen er ikke kjent.

E24 - 13 aug 21 kl. 07:21

Norge får 1 million ekstra Moderna-doser

Norge får tilgang på 1 million ekstra doser med Moderna-vaksinen. Årsaken er at Polen ikke lenger har behov for dosene..

E24 - 13 aug 21 kl. 07:21

Alle voksne fullvaksinert innen midten av september med ekstra Moderna-doser

Norge får tilgang til 1 million nye doser med Moderna-vaksinen fordi Polen ikke lenger trenger dem. Det gjør at voksne nordmenn blir ferdigvaksinert tidligere..

VG - 13 aug 21 kl. 06:59

Norge får én million ekstra Moderna-doser

Gjennom EU-samarbeidet får Norge tilgang på 1 million ekstra vaksinedoser fra Moderna. Dosene kommer som følge av at Polen ikke lenger har behov for dem..

NRK - 13 aug 21 kl. 06:58

Får én million ekstra Moderna-doser

Gjennom EU-samarbeidet får Norge tilgang på én million ekstra vaksinedoser fra Moderna. Dosene kommer som følge av at Polen ikke lenger har behov for dem, skriver regjeringen i en pressemelding. – Med denne leveransen vil alle voksne over 18 år være ferdigvaksinerte i løpet av de to første ukene i september.

Aftenposten - 13 aug 21 kl. 05:30

Aftenposten mener: Farvel til Fakty i Polen

Den nye medieloven er enda et skritt bort fra et liberalt demokrati..

NRK - 12 aug 21 kl. 13:56

EU kritiserer Polens medielov

EU-kommisjonens visepresident for verdier og åpenhet, Vera Jourová, kritiserer den nye medieloven som er vedtatt i Polen. – Mediepluralisme og mangfold av meninger ønskes velkommen av sterke demokratier, det er ikke noe man kjemper imot, tvitrer hun..

Aftenposten - 12 aug 21 kl. 13:12

Ny lov kan stanse Polens mest sette nyhetsprogram

NYHETSANALYSE: USA kritiserer. Folk protesterer. Hva er det med den nye medieloven i Polen?.

NRK - 12 aug 21 kl. 04:31

Discovery ber Polen skrote medielov

Amerikanske Discovery ber Polens president og overhuset i nasjonalforsamlingen om å stanse en medielov kritikerne mener vil innskrenke mediefriheten i landet. Loven, som ble vedtatt i underhuset i nasjonalforsamlingen onsdag, vil hindre at selskaper utenfor EØS har en kontrollerende aksjepost i polske medieselskaper..

Dagbladet - 11 aug 21 kl. 21:47

Polen vedtar omstridt medielov

Polens nasjonalforsamling har vedtatt en ny medielov etter at den høyreorienterte regjeringskoalisjonen mistet flertallet som følge av strid om lovforslaget..

NRK - 11 aug 21 kl. 21:30

Polen vedtok omstridt medielov

Polens nasjonalforsamling har vedtatt en ny medielov etter at den høyreorienterte regjeringskoalisjonen mistet flertallet som følge av strid om lovforslaget. Loven vil hindre at selskap utenfor EØS har en kontrollerende aksjepost i polske medieselskaper. Det vil innebære at amerikanske Discovery må selge sin majoritetsandel i TVN, som er et av Polens største private TV-nettverk og ofte dekker regjeringen kritisk..

NRK - 10 aug 21 kl. 20:02

Regjeringskoalisjon smuldrer opp

Koalisjonen av tre partier som har styrt Polen siden i fjor høst, smuldrer dermed opp. Partiet Porozumienie har havnet på kant med det største partiet i koalisjonen, PiS, som også er partiet til president Andrzej Duda. Statsminister Mateusz Morawiecki kunngjorde i dag at lederen for Porozumienie, Jaroslaw Gowin, er fjernet fra sin stilling som visestatsminister..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt