Polen

Fredag, 30 Juli, 00:32

Nyheter om Polen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 27 juni 21 kl. 02:21

Måneskin hyllet pride i Polen

Det italienske bandet Måneskin, som vant årets Eurovision Song Contest, hyllet pride under en konsert i Polen lørdag, melder VG. Etter at låten« I wanna be your slave» var ferdig, kysset gitarist Thomas Raggi og vokalist Daminao David hverandre. – Vi mener alle skal ha rett til å gjøre dette, uten noe frykt.

NRK - 20 juli 21 kl. 16:40

EU gir Polen ultimatum

EU-kommisjonen gir Polen én måned frist til å redegjøre for hvordan landet skal etterleve EU-domstolens kjennelse om en omstridt polsk lov. EU-domstolen sa i en kjennelse 15. juli at et såkalt disiplinærkontor som den polske høyesterett ga grønt lys for, ikke sikrer upartiskhet og uavhengighet for dommere og dermed bryter EU-retten..

VG - 19 juli 21 kl. 15:50

Polen ut av EU?

Lenge trodde jeg det var umulig at Polen skulle melde seg ut av EU. Det er for mye penger, for mye støtte, for mye prestisje i det å være medlem av et vestlig felleskap. Jeg er ikke så sikker lenger..

NRK - 14 juli 21 kl. 14:17

Polen kjøper stridsvogner fra USA

Polen har sikret seg 250 stridsvogner av den amerikanske Abrams-typen. Landet har kjøpt modellen M1A2 SEPv3. Prislappen er ikke kjent.

NRK - 09 juli 21 kl. 15:10

Norge øker støtten til Polen

Norge øker støtten til frivillige organisasjoner i Polen og vil gi landet 64 millioner ekstra av EØS-midlene, opplyser Utenriksdepartementet i en pressemelding. «Målet er blant annet å fremme demokratiske verdier, likestilling og sikre rettigheter for sårbare grupper», skriver departementet..

NRK - 01 juli 21 kl. 13:14

Nye overgrepsanklager i Polen

Siden 2018 har den katolske kirken i Polen blitt anmeldt for hundrevis av seksuelle overgrep av mindreårige begått av prester. Den nyeste rapporten, publisert mandag, viser at 368 gutter og jenter ble misbrukt av kirkens prester mellom 2018 og 2020. Av dem var halvparten under 15 år da overgrepene skjedde.

NRK - 28 juni 21 kl. 15:03

Ny overgrepsrapport i Polen

Den katolske kirken i Polen oppgir i en ny rapport at 368 jenter og gutter ble misbrukt av kirkens prester fra 2018 til 2020. Rapporten ble offentliggjort mandag og kommer samtidig som Vatikanet etterforsker anklager om misbruk i den polske delen av kirken..

NRK - I førrgår: 20:09

Prestestand anklaget for overgrep

Katolske geistlige er involvert i 100 overgrepssaker som en statlig kommisjon i Polen har gått gjennom. – Den statlige komiteen om pedofili arbeider med hundre saker der medlemmer av prestestanden har blitt utpekt som gjerningspersonene bak seksuelle overgrep på barn under 15 år, heter det i kommisjonens første rapport siden opprettelsen i 2019. Kommisjonen har kommet med 55 henvendelser om straffeforfølgelse, og de har bedt myndighetene få opp farten i etterforskningene og beskyttelsen av ofre.

NRK - I førrgår: 11:24

14 får bot etter smittevernbrot

Politiet har skrive ut 14 nye forelegg for brot på smittevernreglane. 12 er etter ein fest 1. mai i Bergen, til 10.

NRK - 23 juli 21 kl. 12:03

Flere land blir røde og mørkerøde

Nederland og Spania går fra rød status til mørekerød status i Regjeringens oppdaterte reiseregler. I tillegg går Estland, Liechtenstein og Sveits fra grønn til oransje status. Belgia og Frankrike forblir oransje, mens følgende land forblir røde eller går fra oransje til rød status.

NRK - 22 juli 21 kl. 06:29

USA og Tyskland er enige

USA og Tyskland har landet en avtale som skal løse den langvarige konflikten om den tysk-russiske rørledningen Nord Stream 2. Det bekrefter Tysklands utenriksminister i en Twitter- melding onsdag kveld. Gassrørledningen vil gjøre det mulig for Russland å eksportere gass direkte til Tyskland under Østersjøen.

NRK - 20 juli 21 kl. 21:17

Skal ha landet omstridt avtale

Biden-administrasjonen har inngått et foreløpig avtale med Tyskland om Nord Stream 2, som skal forsyne Europa med russisk gass via Tyskland, ifølge AP. Kongresskilder som har blitt orientert om avtalen, sier til nyhetsbyrået AP tirsdag at avtalen vil tillate at Nord Stream 2-rørledningen blir fullført, uten at verken Tyskland eller Russland rammes av nye amerikanske sanksjoner. Rørledningen har møtt heftig motstand av blant andre Ukraina og Polen, så vel som både republikanere og demokrater i Kongressen.

VG - 20 juli 21 kl. 17:28

Polens paradoks

Polen har Europas mest EU-lojale befolkning. Men polske myndigheter har satt i verk en prosess som kan ende med at landet må forlate unionen..

NRK - 16 juli 21 kl. 13:05

Får utlevere dobbeltdrapsdømt

En polsk mann som ifølge politiet er dømt til livstid i fengsel for et dobbeltdrap, kan utleveres til hjemlandet, melder BT. Mannen ble pågrepet i Bergen i vår. Politiet mener han er den samme som tok livet av et kjærestepar i Polen i 1999.

VG - 14 juni 21 kl. 19:52

Slovakia temmet Lewandowski og slo Polen

(Polen – Slovakia 1–2) Slovakias stopper Milan Škriniar (26) hadde god kontroll på Polens stjernespiss Robert Lewandowski (32) og ble selv matchvinner..

Aftenposten - 14 juni 21 kl. 19:52

Slovakia temmet Lewandowski og slo Polen

(Polen – Slovakia 1–2) Slovakias stopper Milan Škriniar (26) hadde god kontroll på Polens stjernespiss Robert….

NRK - 15 juli 21 kl. 10:22

Polsk reform strider mot EUs lover

Et disiplinærkammer i Polens høyesterett for å vurdere dommeres praksis strider mot EUs lover, slår EU-domstolen fast, melder AP. Kjennelsen kommer etter at forfatningsdomstolen i Polen gjorde det klart at kjennelser fra EU-domstolen om disiplinærkammeret er i strid med den polske grunnloven..

Dagbladet - 12 juli 21 kl. 09:36

Frigjøring fra frigjøringa

Ingen var bedre forberedt da diktaturene falt øst i Europa høsten 1989 enn Ungarn og Polen. Likevel er det disse landene som nå bender demokratiet til det nesten ugjenkjennelige. Hvorfor?

NRK - 08 juli 21 kl. 12:57

Propanflasker tilbakekalles

Propanflasker fra LPG av typen 11 kilogram lettstål, merket LPG Light, tilbakekalles etter melding om lekkasje i to slike flasker, melder NTB. Flaskene har serienummer 000001–001378. De er produsert av GZWM i Polen og er merket med produksjonstidspunkt 2021/01.

VG - 07 juli 21 kl. 19:52

Champions League-eventyret i fare: Glimt tapte knepent i hjemmekampen

BODØ (VG) (Bodø/Glimt – Legia Warszawa 2–3) Bodø/Glimts første erfaring med Champions League-fotball ble smertefull. Men utgangspunktet før neste ukes returoppgjør i Polen er ikke håpløst..

VG - 07 juli 21 kl. 19:52

Champions League-eventyret i fare: Glimt tapte knepet i CL-debuten

BODØ (VG) (Bodø/Glimt – Legia Warszawa 2–3) Bodø/Glimts første erfaring med Champions League-fotball ble smertefull. Men utgangspunktet før neste ukes returoppgjør i Polen er ikke håpløst..

NRK - 04 mai 21 kl. 21:53

Equinor med Polen-samarbeid

Polske myndigheter har tildelt Equinor og konsernets polske samarbeidspartner Polenergia kontrakter i forbindelse med første fase av havvindutbygging i Polen. Den samlede kapasiteten til de to prosjektene kan produsere nok fornybar havvindkraft til å forsyne 2 millioner polske hjem. De er blant de største havvindprosjektene som nå er under planlegging i Polen..

NRK - 04 juni 21 kl. 16:44

Bygging stanset av miljøhensyn

Byggingen av en gassrørledning fra Norge til Danmark og Polen er midlertidig stanset av miljøhensyn. Det opplyser Energinet , den offentlige virksomheten som eier gass- og elnettet i Danmark, på sin hjemmeside. Rørledningen kalles Baltic Pipe og skal etter planen frakte gass fra norske felt gjennom Danmark og til Polen og andre land i Øst- og Sentral-Europa fra 2022..

NRK - 03 juli 21 kl. 00:55

Stenger grensen til Ukraina

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko har beordret stengning av grensen til Ukraina, melder det statlige nyhetsbyrået BelTA, ifølge Reuters. Tidligere fredag hevdet Lukasjenko at landets myndigheter har avdekket det han kaller sovende terrorceller tilknyttet Vesten, som smugler våpen inn fra Ukraina. Lukasjenko anklager Tyskland, USA, Ukraina, Polen og Litauen for å være involvert..

NRK - 01 juni 21 kl. 15:13

Polen starter vaksinering av barn

Neste uke starter Polen koronavaksinasjon av barn mellom 12 og 15 år, opplyser myndighetene. Mandag 7. juni starter vaksineringen av barn i denne aldersgruppen på landets vaksinesentre.

NRK - 02 juli 21 kl. 19:11

Hevder å ha avslørt terrorceller

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko hevder landets myndigheter har avdekket det han kaller sovende terrorceller tilknyttet Vesten. – Sovende terrorceller er avslørt i dag, sier han i en uttalelse offentliggjort av presidentens kontor fredag. Lukasjenko anklager Tyskland, USA, Ukraina, Polen og Litauen for å være involvert..

NRK - 01 juli 21 kl. 16:05

Norge sjef i Østersjørådet

Norge skal lede Østersjørådet i tolv måneder fremover. Økt fokus på organisert kriminalitet og cyberkriminalitet varsles. Østersjørådet er et mellomstatlig samarbeidsorgan hvor de nordiske og baltiske landene, Tyskland, Polen og Russland deltar.

NRK - 29 mai 21 kl. 06:26

Gjenåpning i Polen

Alle barn får vende tilbake til skolen, og teatre og innendørs restauranter gjenåpner når Polen tar et steg til i prosessen med å avvikle koronatiltak..

VG - 27 juni 21 kl. 00:47

Måneskin markerte Pride i Polen med heftig kyss

– Vi synes alle skal være helt fri til å være hvem faen de vil, meldte vokalist Damiano David fra scenen etter et dypt kyss med gitarist Thomas Raggi..

NRK - 26 juni 21 kl. 16:52

Mener de har tatt dobbeltdrapsmann

Politiet mener at en polsk mann som ble pågrepet på gata i Bergen i forrige uke, er en dobbeltdrapsmann som har vært på rømmen fra polsk politi i sju år, skriver Bergens Tidende. Politiet mener han er en mann som ble dømt til livstid i fengsel for å ha drept et kjærestepar i Polens hovedstad Warszawa i 1999, men som rømte da han i 2014 fikk permisjon for å donere en nye til sin syke mor. Mannen er nå varetektsfengslet i påvente av en eventuell utlevering til Polen.

NRK - 24 mai 21 kl. 14:00

Polen nektar å stenge gruve

Polen seier dei ikkje vil følge pålegget frå EU-domstolen om å stenge ei kolgruve. Dei meiner det vil rokke ved energiforsyninga til landet. EU-domstolen kom med eit mellombels påbod etter ein klage frå Tsjekkia, som seier gruva har tappa grunnvatnet på tsjekkisk side av grensa.

Aftenposten - 24 juni 21 kl. 04:01

Polsk frustrasjon etter Sverige-triumf: – Bare flaks

(Sverige – Polen 3–2) Polakkene måtte vinne for å ta seg videre fra gruppen, men lyktes ikke..

VG - 24 juni 21 kl. 04:01

Polsk frustrasjon etter Sverige-triumf: – Bare flaks

(Sverige – Polen 3–2) Polakkene måtte vinne for å ta seg videre fra gruppen, men lyktes ikke. Etter kampen var det mye irritasjon i den polske leiren..

VG - 23 juni 21 kl. 19:54

Reddet Sverige på overtid

(Sverige-Polen 2–2) Robert Lewandowski reduserte, utlignet og slukket gruppevinnerdrømmen til Sverige - helt til Viktor Claesson ble matchvinner for svenskene på overtid..

Aftenposten - 23 juni 21 kl. 19:54

Reddet Sverige på overtid

(Sverige-Polen 3–2) Robert Lewandowski reduserte, utlignet og slukket gruppevinnerdrømmen til Sverige - helt til Viktor….

VG - 23 juni 21 kl. 16:28

Graneruds Polen-flørt: – Det har blitt godt mottatt

MIDTSTUBAKKEN (VG) Polakkene elsker fotball og skihopping. Halvor Egner Granerud (25) har samlet masse plusspoeng hos polske hoppfans under EM..

Aftenposten - 22 juni 21 kl. 20:35

5. juli må Norge tilpasse seg EUs koronakart. Da kan det bli vesentlig flere grønne land å reise til.

I dag er kun Grønland, Island, Finland, Romania og Polen grønne på FHIs smittekart over Europa..

E24 - 21 mai 21 kl. 06:31

Kullfyrte Polen vender seg mot sola

Satsing på solenergi er en av løsningene når Polen gradvis skal avvikle kullkraft for å møte EUs mål om utslippskutt..

VG - 19 juni 21 kl. 22:55

Lewandowski-goal og straffebom ga ny Spania-smell i EM

(Spania – Polen 1–1) Luis Enrique (51) tviholder på utskjelte Álvaro Morata (28), parret ham med Gerard Moreno (29) – og så ut til å få betalt helt sistnevnte feide et straffespark i stolpen..

Aftenposten - 19 juni 21 kl. 22:55

Straffebom og skuffelse for spanjolene

(Spania – Polen 1–1) Luis Enrique (51) tviholder på utskjelte Álvaro Morata (28), parret ham med Gerard Moreno (29) – og….

VG - 19 juni 21 kl. 22:55

Lewandowski-goal og straffebom ga ny Spania-smell i EM: – Er best i verden

(Spania – Polen 1–1) Luis Enrique (51) tviholder på utskjelte Álvaro Morata (28), parret ham med Gerard Moreno (29) – og så ut til å få betalt. Helt til sistnevnte feide et straffespark i stolpen..

NRK - 18 juni 21 kl. 17:38

Sverige leder EM-gruppen

Etter 1-0 seieren over Slovakia fredag, kryper Sverige opp på førsteplass i sin pulje i EM. På to spilte kamper har de gulkledde plukket fire av seks mulige poeng. Dermed er det svenske fotballandslaget etter all sannsynlighet videre gruppespillet.

VG - 18 juni 21 kl. 16:03

Slipper karantene: – Det ble stor jubel både i Norge og Polen

Polske Mateusz Domachowski kan endelig reise på jobb i Norge uten å måtte gå i karantene. Men grøntsektoren i Norge vil fortsatt mangle arbeidskraft..

VG - 18 juni 21 kl. 15:40

Fra mandag slipper reisende fra Polen og Romania karantene

Sjekk alle endringene i reiserådene her..

NRK - 18 juni 21 kl. 13:43

– Flere land går over til grønt

Fra 5. juli vil regjeringen heve grensen for hvilke land som er grønne. Norge vil gå over til å følge EU sitt fargekode-system.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt