Polen

Wednesday, 21 February, 00:01

Nyheter om Polen

NRK - 15 jan 24 kl. 19:30

Norge videre til hovedrunden – Færøyene tapte mot Polen

Det ble en jevn kamp mellom Polen og Færøyene i gruppespillskampen i EM i Berlin mandag kveld. Færøyene rystet Norge lørdag kveld og var avhengige av å slå Polen for å ha sjans til å ta seg videre i mesterskapet. Polen hadde tapt alle sine EM-kamper, og spilte kun for æren.

NRK - 12 feb 24 kl. 11:35

Polen, Tyskland og Frankrike lanserer anti-desinformasjonskampanje

Lederne for Polen, Tyskland og Frankrike møtes i Paris for å lansere en felles kampanje mot russisk desinformasjon, samt diskutere europeisk sikkerhet. Nyvalgte Donald Tusk fra Polen skal mandag møte Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands statsminister Olaf Scholz. I tillegg skal utenriksministrene fra landene samles for å diskutere nylige russiske destabiliseringsforsøk.

NRK - 15 dec 23 kl. 13:51

Polen får fem milliarder euro i julegave av EU

EU har besluttet å overføre fem milliarder euro til Polen i løpet av de neste dagene, opplyser landets ferske statsminister Donald Tusk. Pengene er ment for å hjelpe Polen med grønn omstilling og styrke rettsvesenet. Midlene har blitt holdt tilbake i lengre tid fordi EU mente Polen under den forrige regjeringen beveget seg i en autoritær retning.

Klartale - 09 okt 23 kl. 06:00

Polske velgere må ta et viktig valg

Partiet Lov og rettferdighet (PiS) styrer i Polen. Det har de gjort siden 2015. De ligger an til å kunne vinne igjen.

NRK - 8 timer siden

Polen kaller russisk ambassadør inn på teppet om Navalnyj-dødsfall

Polske myndigheter melder tirsdag at de har kalt inn den russiske ambassadøren inn til et møtet om dødsfallet til Aleksej Navalnyj, melder Reuters. Polen føyer seg dermed inn i rekken av europeiske land som har gjort det samme, inkludert Norge..

NRK - 20 timer siden

Zelenskyj: Polsk grenseblokade er tegn på sviktende solidaritet

Den flere uker lange grenseblokaden i regi av polske lastebilsjåfører og bønder, viser at solidariteten med Ukraina svekkes, sier president Volodymyr Zelenskyj. Polske bønder har i flere uker blokkert ukrainsk varetransport i protest mot det de kaller urettferdig konkurranse. Striden har lagt bånd på forholdet mellom de to nabolandene, selv om Polen har vært blant Ukrainas sterkeste støttespillere siden Russlands invasjon av Ukraina i februar 2022.

Dagbladet - 15 feb 24 kl. 09:28

Polen sender opp jagerfly

Polen sendte torsdag opp jagerfly på grunn av «langvarig russisk aktivitet»..

NRK - 16 jan 24 kl. 17:18

Polen vil setje sluttdato for kol

Den nye regjeringa i Polen vil sette ein sluttdato for kolindustrien av omsyn til miljøet. – Berre med ein sluttdato kan vi planlegge, og berre med ein sluttdato kan industri og folk planlegge, sa Urszula Zielienska i Brussel måndag. Kol står for om lag 70 prosent av straumproduksjonen i Polen.

Klartale - 09 feb 24 kl. 09:16

Vladimir Putin har blitt intervjuet av en amerikansk journalist

Tucker Carlson er fra USA. Han er tidligere journalist for Fox News. Tirsdag intervjuet han Russlands president.

NRK - 22 jan 24 kl. 13:13

Polen sier de er klare for felles våpenproduksjon med Ukraina

Polen og Ukraina er i ferd med å avslutte samtaler om investeringer i felles våpenproduksjon. Det opplyser Polens nye statsminister, Donald Tusk, ifølge Reuters. Tusk sa også at de to landene har et felles syn på problemene ved grensen mellom de to landene, der blokader har hindret transport av en rekke varer..

NRK - 16 feb 24 kl. 16:16

182 personer tvangsutsendt fra Norge i januar

Politiet sendte ut 182 personer med tvang fra Norge i januar. En av tre var straffet en eller flere ganger her i landet. Blant de 182 personene var 56 nasjonaliteter representert, og de ble sendt til 48 ulike land over hele verden.

NRK - 14 feb 24 kl. 15:39

Tyskland planlegger grensekontroll

Tysklands regjering sier den trolig vil forlenge kontrollen langs landets grense mot øst og utvide den til å gjelde hele grensen under sommerens fotball-EM. Grensekontrollen mot Polen og Tsjekkia ble innført i september i fjor for å begrense migrasjonen. Det har vært kontroller ved grensen mot Østerrike siden migrasjonskrisen i 2025.

VG - 15 jan 24 kl. 19:29

Norge videre i EM etter polsk hjelp

BERLIN (VG) (Færøyene-Polen 32–28) Norge er videre i EM etter Færøyenes tap mot Polen. Mandag kveld spiller det norske mannskapet for best mulig utgangspunkt i hovedrunden..

Aftenposten - 15 jan 24 kl. 19:29

Norge videre i EM etter polsk hjelp

BERLIN (VG) (Færøyene-Polen 28–32) Norge er videre i EM etter Færøyenes tap mot Polen..

Klartale - 12 feb 24 kl. 16:20

Flere reagerer på det Trump sa om Nato

Nato er et samarbeid om forsvar i Vesten. Norge, USA og flere land i Europa er med. Ett punkt i samarbeidet er spesielt viktig.

NRK - 09 feb 24 kl. 12:28

Polske bønder demonstrerer mot ukrainsk import

Bøndene protesterer mot at ukrainerne får selge varene sine i EUs åpne marked. De mener det oversvømmer det polske markedet og fører til at polske bønder får mindre betalt for varene sine. – Vi har ikke annet valg, sier en av organisatorene for fredagens protest.

VG - 11 jan 24 kl. 21:57

Norsk storseier i EM-premieren

BERLIN (VG) (Norge-Polen 32–21) Etter tre umiddelbare baklengsmål tok Norge både kommandoen og poengene i EM-åpningen mot Polen..

NRK - 08 feb 24 kl. 13:15

Spanske bønder forstyrrer trafikken i EU-protest

Spanske bønder trappet torsdag opp demonstrasjonen mot EUs landbrukspolitikk. De kjørte traktorene sine gjennom gatene og forstyrret trafikken i flere byer. Demonstrasjonen i Spania startet tirsdag etter at bønder i flere andre EU-land har demonstrert mot unionens landbrukspolitikk.

NRK - 13 dec 23 kl. 18:51

Raftopris-vinner blir Polens justisminister

Juristen og ombudsmannen Adam Bodnar, som i 2018 ble tildelt Raftoprisen for å ha kjempet for menneskerettigheter i Polen, blir landets nye justisminister. Bodnar er utnevnt som en av statsrådene i Donald Tusks nye regjering. Den tiltrer etter at nasjonalkonservative Lov- og rettferdighetspartiet (PiS) har styrt siden 2015.

NRK - 15 okt 23 kl. 14:57

Valg i Polen: Lang kø utenfor ambassaden i Oslo

Det er svært lang kø utenfor Polens ambassade i Oslo før landets valg på ny nasjonalforsamling. Valglokalene i Polen har søndag åpnet i det som beskrives som et avgjørende valg for landets demokrati. Valglokalene åpnet klokken 7 og stenger 21.

Klartale - 02 feb 24 kl. 12:31

Flere arbeidsledige innvandrere

76 700 personer var uten jobb i januar i år. Halvparten av de uten jobb har bakgrunn fra et annet land. Det viser statistikk fra Nav.

VG - 31 jan 24 kl. 16:28

Her er danskekongen på sin første utenlandstur

Kong Frederik har innledet sin første utenlandstur som dansk monark i Polen..

NRK - 03 jan 24 kl. 08:15

Polen ber Vesten gi langdistansemissiler til Ukraina

Polen ber Vesten om å skjerpe sanksjonene mot Russland etter Russlands siste angrep på Ukraina. De ber også om at Vesten gir Ukraina langdistansemissiler, melder Reuters. Polens utspill kommer etter at ukrainske myndigheter meldte om rundt 100 sårede og fire drepte personer etter et stort droneangrep fra Russland tirsdag.

Klartale - 30 jan 24 kl. 12:45

Norge er fortsatt blant verdens minst korrupte land

Korrupsjon er et stort problem i mange land. Det er å bestikke eller ta imot bestikkelser. Enten i form av penger, tjenester eller gaver.

NRK - 30 jan 24 kl. 07:03

Rapport: Norge fortsatt blant verdens minst korrupte land – Sverige rekorddårlig

Danmark er fortsatt verdens minst korrupte land, og Norge er stadig på fjerdeplass. For resten av verden er det få gode nyheter å melde. – De fleste land har gjort lite eller ingen framskritt i håndteringen av korrupsjon i offentlig sektor, åpner den årlige Corruption Perceptions Index (CPI) fra organisasjonen Transparency International.

NRK - 03 dec 23 kl. 18:45

Ukraina og Polen åpner grenseovergang

Ukraina og Polen skal åpne en grenseovergang for å lette på blokaden som polske lastebilsjåfører i flere uker har gjennomført. Lastebilsjåførene som har blokkert alle grenseovergangene til Ukraina i flere uker, krever at det skal gjeninnføres innreisetillatelser for ukrainske konkurrenter. Ugryniv-overgangen som i dag bare er for personbiler og busser, åpner fra mandag for tomme lastebiler inn til Polen.

NRK - 27 jan 24 kl. 18:55

Barth Eide markerte holocaustdagen: – Vi må stå opp mot hatet

Lørdag ble den internasjonale holocaustdagen markert ved Akershuskaien i Oslo, der blant annet utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) holdt en appell. – Ved å lære om holocaust kan vi bevare historisk bevissthet og forståelse av hvordan nazistenes hatefulle ideologi, diskriminering og forfølgelse kunne få slike katastrofale konsekvenser, skriver utenriksminister Espen Barth Eide i en kronikk i Vårt Land i anledning holocaustdagen. Han skriver at selv om Norge var under tysk okkupasjon under andre verdenskrig, og holocaust var nazistenes forbrytelse, må vi i Norge ta innover oss at også både nordmenns samarbeid med okkupantene og manglende motstand bidro til å gjøre det umulige mulig.

NRK - 30 dec 23 kl. 11:36

Polen leter etter deler av russisk rakett

Rundt 480 soldater i forsvarsstyrkene i Polen tar del i et søk etter deler av det som skal ha vært en russisk rakett som krenket polsk luftrom i går. – Målet med søket er å få en bekreftelse på at ingen rester av objektet er igjen på polsk territorium, skriver den polske hærens operative kommando på X. Ifølge radarsystemet tok det mindre enn tre minutter fra raketten krenket og deretter forlot polsk territorium, skriver Reuters..

NRK - 29 dec 23 kl. 18:17

Biden: Følger nøye med etter russisk missil passerte polsk luftrom

USAs president Joe Biden følger nøye med på meldinger om at en russisk missil passerte polsk luftrom fredag, sa Det hvite hus i en uttalelse. I morgentimene fredag kom det meldinger om at en russisk rakett trolig hadde passert gjennom polsk luftrom, ifølge en polsk general. Biden sa at Russlands siste «missilbombardement» mot Ukraina er «en sterk påminnelse til verden om at etter nesten to år av denne ødeleggende krigen, forblir Putins mål uendret».

NRK - 24 jan 24 kl. 21:37

Polens nye liberale statsminister vil endre abortlovene

Donald Tusk, som overtok som Polens statsminister i starten av desember, vil endre landets svært strenge abortlover. – Vi er klare til å legge fram et forslag i nasjonalforsamlingen om lovlig og trygg abort fram til 12. uke i løpet av de neste timene, sa Tusk onsdag.

Klartale - 24 jan 24 kl. 06:05

Vincent lærer norsk på språkkafé

– Hei! Kan jeg få snakke med deg, Vincent?– Ja, det kan du.

NRK - 03 okt 23 kl. 14:27

Polen og Tsjekkia innfører grensekontroll mot Slovakia

Polen og Tsjekkia har innført grensekontroll mot Slovakia i forbindelse med en kraftig økning i antall asylsøkere og migranter på vei nordover fra Balkan. Både i Polen og Tsjekkia er grensekontrollen i første omgang ventet å vare i ti dager. Slovakia har den siste tiden registrert en oppgang i mennesker som har reist fra Serbia via Ungarn.

NRK - 22 jan 24 kl. 18:47

Kongen av Danmark besøker Norge

Det danske kongeparets første utenlandstur sammen går til Norge og Sverige. Men når det skjer, er ennå ikke kjent. – I Danmark er det tradisjon for at en ny monark sammen med sin ektefelle innleder sin reiseaktivitet med besøk i nabolandene, opplyser det danske kongehuset ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

NRK - 22 jan 24 kl. 13:13

Polens statsminister om Ukraina-krigen: – En kamp mellom godt og ondt

Polens statsminister Donald Tusk er på besøk i Kyiv mandag. Der skal han ha uttalt at krigen mellom Ukraina og Russland er en kamp «mellom godt og ondt». – Jeg skammer meg ikke over å bruke disse store ordene.

NRK - 22 jan 24 kl. 11:17

Medier: Musk skal besøke Auschwitz

Milliardær Elon Musk skal denne uka besøke den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz, ifølge flere medier. NBC News har meldt at Musk antas å ankomme Polen mandag. Han skal delta på en konferanse om bekjempelse av antisemittisme, ifølge Jerusalem Post.

NRK - 23 dec 23 kl. 19:43

Polens president truer med veto mot statsbudsjettet

Polens høyrenasjonalistiske president Andrzej Duda truer med å nedlegge veto mot den nye regjeringens statsbudsjett om de ikke går bort fra sin mediereform. Det kunngjorde Duda på X, tidligere Twitter lørdag. Den nye, mer liberale regjeringen i Polen ønsker å omstrukturere statlig eide medier, og valgte onsdag å sparke alle direktører ved statlige kringkastere og nyhetsbyrået PAP.

Klartale - 19 jan 24 kl. 10:49

Nato-sjef: Alle må være forberedt

– Vi søker ikke krig. Men vi må være klare for krig, sier Rob Bauer. Han er Natos militære sjef.

NRK - 21 dec 23 kl. 10:58

Ukraina og Polen møtes om grensekonflikt

Ukrainas minister for infrastruktur Oleksandr Kubrakov har møtt sin polske kollega for å drøfte polske lastebilsjåførers blokade av grensa. Lastebilsjåførene har i over en måned blokkert grensa med krav om at det gjeninnføres restriksjoner mot deres ukrainske kolleger når det gjelder transport inn i EU. Kubrakov sier han møtte den nye polske infrastrukturministeren Dariusz Klimczak i Warszawa onsdag.

Aftenposten - 17 jan 24 kl. 19:19

Hopprenn avlyst på grunn av været

Hopprennet i Szczyrk i Polen ble avlyst da ti hoppere gjensto på grunn av kraftig vind..

VG - 17 jan 24 kl. 19:19

Hopprenn avlyst: Forfang klikket etter hopp

Hopprennet i Szczyrk i Polen ble avlyst da ti hoppere gjensto på grunn av kraftig vind. Johann André Forfang var sint..

NRK - 17 jan 24 kl. 19:20

Herrenes hopprenn avlyst på grunn av sterk vind

Herrenes hopprenn i Polen har blitt avlyst på grunn av sterk vind. Det bekrefter Det internasjonale skiforbundet (FIS) på sine nettsider. Ti hoppere sto igjen på toppen i den 1.

Aftenposten - 17 jan 24 kl. 19:19

Hopprenn avlyst: Forfang klikket etter hopp

Hopprennet i Szczyrk i Polen ble avlyst da ti hoppere gjensto på grunn av kraftig vind. Johann André Forfang var sint..

NRK - 19 dec 23 kl. 14:34

Polen: 14 utlendinger dømt for å ha spionert for Russland

En polsk domstol dømte tirsdag 14 borgere fra Russland, Belarus og Ukraina for å ha forberedt sabotasje- og etterretningsaksjoner mot Polen på vegne av Russland. – Etter å ha undersøkt saken fant retten alle de tiltalte skyldige i de siktede forbrytelsene, og fant noen av dem skyldig i å operere innenfor en organisert kriminell gruppe, sa dommeren Jaroslaw Kowalski da han avsa dommen..

Aftenposten - 11 jan 24 kl. 21:57

Norsk storseier i EM-premieren

BERLIN (VG) (Norge-Polen 32–21) Etter tre umiddelbare baklengsmål tok Norge både kommandoen og poengene i EM-åpningen….

NRK - 10 jan 24 kl. 10:32

Polsk politiker starter sultestreik i fengsel

Den polske politikeren Mariusz Kaminski ble tirsdag pågrepet og sendt til fengsel. I en uttalelse delt av en tidligere kollega har Kaminski onsdag satt i gang en sultestreik. Det melder Reuters.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com