Nett

Thursday, 01 June, 11:30

Nyheter om Nett

Sortering: Relevans | Senaste
Nyhetspressen - 04 maj 23 kl. 10:04

Behovet for ekstra penger

Det er vel ikke noe hemmelighet at folk flest nå bruker mye mer enn det de egentlig har råd til. Enkelte av oss har både hus, båt, bil og hytte til flere millioner kroner og vi kan spørre oss selv om hvordan det er mulig å ha råd til alt dette. Nå til dags er det helt normalt at man tar opp lån for å dekke behovene sine.

NRK - Igår: 08:07

SSB: Nordmenn Netthandlet reiser for 18,3 milliarder kroner i første kvartal

Nordmenns handel med kort på Nett var forholdsvis høy i årets tre første måneder. Spesielt reiser trekker opp, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Mens Netthandelen av varer viste en beskjeden økning, økte Netthandelen av tjenester, og da særlig transport- og lagringstjenester – herunder reiser, vesentlig sammenlignet med første kvartal 2022.

NRK - I førrgår: 11:07

EU og USA diskuterer Kina på handelsmøte i Luleå

USAs utenriksminister Antony Blinken er blant deltakerne når EU og USA møtes i den svenske byen Luleå for å diskutere 6G-Nett, kunstig intelligens og Kina. Det to dager lange møtet innledes tirsdag og holdes i regi av Trade and Technology Council (TTC). Det er et forum som er etablert for at USA og EU skal samordne sine tilnærminger til global handel samt økonomiske og teknologiske spørsmål.

VG - I førrgår: 17:39

Gamle eksamensoppgaver spres på Nett: – Uheldig

En TikTok-bruker hevder å ha årets eksamensoppgave i rettslære og samfunnsøkonomi. Det stemmer ikke, ifølge Utdanningsdirektoratet (Udir)..

Aftenposten - 20 maj 23 kl. 16:52

Ingen har lyktes med det Oda nå skal prøve

Ingen i Tyskland har lykkes med lønnsom dagligvarehandel på Nett. Det blir Odas fremste utfordring, ifølge tysk….

E24 - 20 maj 23 kl. 16:04

Oda i gang i Berlin: – Viktig å vise at modellen fungerer utenfor Norge

Ingen i Tyskland har lykkes med lønnsom dagligvarehandel på Nett. Det blir Odas fremste utfordring, ifølge tysk professor..

Aftenposten - 19 maj 23 kl. 22:58

FN: Nord-Korea stjeler penger på Nett for å lage nye våpen. PST advarer nordmenn.

Nord-Korea stjal mer kryptovaluta enn noen gang i fjor, fastslår FN. Også nordmenn ble svindlet..

NRK - 06 maj 23 kl. 02:03

5000 kunder var uten strøm i Nordland

Rundt 5000 kunder i Fauske i Nordland er natt til lørdag uten strøm, melder Avisa Nordland. Nettselskapet iSalten Nett opplyser at de jobber med å lokalisere feilen. De ble varlset om strømbruddet rundt klokka 01.

Klartale - 18 maj 23 kl. 06:17

Hva er til barnets beste?

Barnevernet er et slags sikkerhets-Nett. De kan bidra til at barn får en bedre oppvekst. Enten ved at foreldrene får støtte og oppfølging.

Klartale - 18 maj 23 kl. 06:06

Slik jobber norsk barnevern

«Barnevernet stjeler barn», «Barnevernet er Gestapo» og «Vern barna». Norge er dømt i flere saker om barnevern. Og barnevernet får kjeft på Nett og på gata – i flere land.

Klartale - 12 maj 23 kl. 06:00

Kaos for migranter på grensa til USA

Titusenvis av migranter har samlet seg. De står flere steder i Mexico, tvers over grensa. De ønsker å komme inn i USA.

NRK - 11 maj 23 kl. 22:23

Kilicdaroglu anklager Russland for «deepfake»

Kemal Kilicdaroglu, Recep Tayyip Erdogans fremste utfordrer, anklager Russland for å spre falske bilder før søndagens presidentvalg i Tyrkia. Anklagene fremmes få timer etter at en av de andre kandidatene i presidentvalget trakk seg etter å ha blitt offer for en svertekampanje på Nett. – Kjære russiske venner, skriver Kilicdaroglu på Twitter torsdag.

VG - 11 maj 23 kl. 19:23

Voldtektssak spres på Nett: – Stas å være en del av dramaet

Fem menn i 20-årene et tiltalt i til sammen tre voldtektssaker..

NRK - 10 maj 23 kl. 03:37

Biden venter kaos ved grensa mot Mexico når koronaregler utløper

USAs president Joe Biden sier at grensa mot Mexico kommer til å være «kaotisk i en stund» når koronarelaterte innvandringsrestriksjoner utløper torsdag. Restriksjonene som har vært gjeldende siden 2020, tillater amerikanske myndigheter å raskt sende migranter tilbake over grensa. De utløper torsdag, og amerikanerne har innført tiltak for å slå ned på ulovlig innvandring, samtidig som migranter tilbys lovlig innvandring til USA om de søker på Nett gjennom en statlig app, har en sponsor og blir godkjent etter bakgrunnssjekk.

VG - 09 maj 23 kl. 15:02

Politiet oppretter sak etter deling av russevideo

Politiet bekrefter at de vil undersøke om det har skjedd noe straffbart, etter at en russevideo som viser seksualisert innhold har spredd seg på Nett..

NRK - 08 maj 23 kl. 06:59

To henrettet i Iran for blant annet koranbrenning

To mennesker er henrettet i Iran etter å ha blitt dømt for å brent koraner og fornærmet islamske helligdommer. Ifølge det statlige nyhetsbyrået Mizan er de to dømt for å ha brent koraner i 2019. De to omtales som antiislamske aktivister som er del av et Nettverk som har publisert vulgære bilder og lenker på Nett.

NRK - 06 maj 23 kl. 08:18

VG: Ap sier ja til elektrifisering

Arbeiderpartiet sier ja til elektrifisering av gassanlegget på Melkøya. Det vedtok partiet landsmøtet fredag. Dette melder VG.

NRK - 06 maj 23 kl. 04:17

Strømmen er tilbake i Fauske

Cirka 5000 av Fauskes strømkunder var natt til lørdag uten strøm. I 4-tiden var strømmen tilbake. Det viser strømbruddskartet til iSalten Nett.

NRK - 06 maj 23 kl. 02:03

5000 kunder uten strøm i Nordland

Rundt 5000 kunder i Fauske i Nordland er natt til lørdag uten strøm, melder Avisa Nordland. Nettselskapet iSalten Nett opplyser at de jobber med å lokalisere feilen. De ble varlset om strømbruddet rundt klokka 01.

NRK - 05 maj 23 kl. 07:31

Aasland positiv til elektrifisering av Melkøya

Olje- og energiminister Terje Aasland mener elektrifisering av Melkøya er et fantastisk industriprosjekt. Det kom frem under Arbeiderpartiets landsmøte i går kveld. Aasland trekker frem kutt i klimagassutslipp, trygging av jobber, økt eksportkapasitet til Europa, men nevner også at det kan gi utfordringer i kraftsystemet.

VG - 28 apr 23 kl. 20:47

Avlyser Nett-avstemming i kveldens «The Voice»

Det blir kun telefonstemmer som gjelder fredag..

NRK - 25 apr 23 kl. 17:20

EU innfører strengere regler for store Nettsider

Nettsider som Instagram og Zalando klassifiseres som særskilt store av EU-kommisjonen. Nå må de etterleve strengere krav om sikkerhet og åpenhet. Totalt 19 interNettgiganter er oppført på EUs liste over Nettsider med såpass mye trafikk at de ifølge EU må reguleres strengere.

NRK - 25 apr 23 kl. 08:20

Nedgang i ulovleg laksefiske – men fleire alvorlege lovbrot

Landet sett under eitt har ein nedgang i det ulovlege laksefisket, men aktiviteten er framleis høg i Vestland og Nordland. – Det er gode nyheiter at utviklinga innan ulovleg fiske av laks har snudd i store delar av landet. Det viser at tiltaka vi har sett i verk fungerer.

NRK - 20 apr 23 kl. 20:05

Prorussisk hackerangrep mot Eurocontrol

Cyberangrepet mot den europeiske organisasjonen for tryggleik i luftfarta, Eurocontrol, starta torsdag, skriv Wall Street Journal. Organisasjonen samordnar blant anna flygeleiinga i Europa. – Heimesida til Eurocontrol er under angrep frå prorussiske hackarar.

NRK - 20 apr 23 kl. 20:05

Prorussisk hackar-angrep mot Eurocontrol

Cyberangrepet mot den europeiske organisasjonen for tryggleik i luftfarten, Eurocontrol, starta torsdag, skriv Wall Street Journal. Organisasjonen samordnar blant anna flygeleiinga i Europa. – Heimesida til Eurocontrol er under angrep frå prorussiske hackarar.

Klartale - 07 apr 23 kl. 06:30

Havner påsken din i sosiale medier?

– Vi er ulike personer, sier Trine Syvertsen. Hun er professor ved Universitetet i Oslo.Noen vil ha en pause fra sosiale medier i påsken.

NRK - 05 apr 23 kl. 14:27

Europol: Beryktet markedsplass for hackere stengt

En internasjonal politiaksjon har ført til at en av verdens største markedsplasser på Nett for kriminell aktivitet er stengt ned, melder Europol i en pressemelding. Politiet i 17 land har deltatt i aksjonen som har ført til at Nettstedet Genesis Market er tatt Nett. Ifølge Europol lå identiteten til over to millioner mennesker ute for salg på Nettstedet da det ble stengt..

Klartale - 21 mar 23 kl. 11:11

Kvinner og muslimer får mest hat på Nett

Kvinner og muslimer får mest hat på Nett. Det viser en ny analyse. Analysen er gjort av Common Consultancy og Nordic Safe Cities.

NRK - 12 apr 23 kl. 11:36

Russland tror Pentagon-lekkasjen er villedende

Russiske myndigheter mistenker at lekkasjen av dokumenter fra USAs forsvarsdepartement Pentagon er et forsøk på å villede dem. – Det er sikkert interessant for noen å se på disse dokumentene hvis de virkelig er ekte. De kan være falske eller lekket med vilje, sier Russlands viseutenriksminister Sergej Rjabkov.

NRK - 12 apr 23 kl. 08:45

Sør-Koreas opposisjon vil granske påstått amerikansk spionasje

Opposisjonen i Sør-Korea ber regjeringen granske påstander om amerikansk spionasje etter at lekkede Pentagon-dokumenter antyder at dette har skjedd. De lekkede dokumentene, som er publisert på Nett, inkluderer opplysninger om at USA har spionert på sikkerhetsrådgiverne til president Yoon Suk-yeol som en del av innsatsen for å sikre våpenleveranser til Ukraina. Regjeringen i Seoul forsøkte tirsdag å tone ned viktigheten av dokumentene fra det amerikanske forsvarsdepartementet.

NRK - 10 apr 23 kl. 23:10

Pentagon: – En alvorlig fare for USAs sikkerhet

Pentagon sier de er i gang med å undersøke hvem som får graderte dokumenter av den typen som er lekket på Nett, og hvordan de distribueres. Chris Meagher, som er statssekretær i Pentagon, sa mandag at lekkasjen utgjør en alvorlig fare for USAs nasjonale sikkerhet og kan bidra til spredning av desinformasjon. (NTB).

NRK - 10 apr 23 kl. 20:30

Hemmelige dokumenter lekket - leter etter kilden

Pentagon sier de er i gang med å undersøke hvem som får graderte dokumenter av den typen som er lekket på Nett, og hvordan de distribueres. Skjermbilder av hemmeligstemplede dokumenter har blitt spredt i sosiale medier som Twitter og Telegram. De inneholdt blant annet info om bistand til ukrainske styrker, rapporter om Israels etterretningstjeneste og flere rapporter om Kina.

Dagbladet - 08 apr 23 kl. 00:51

Undersøker angivelig etterretningslekkasje

Det siste døgnet har bilder av det som skal være USA- og Nato-planer for forsyninger og analyser av Ukraina, sirkulert på Nett. Pentagon undersøker den angivelige lekkasjen..

NRK - 03 apr 23 kl. 22:51

Norsk snusbonde frykter konkurs

Den norske snusprodusenten Snusbonden mener et forbud mot Nettsalg kan bety spikeren i kista for dem. De mener regjeringen ikke forstår. Regjeringen ønsker et totalforbud mot Nettsalg av tobakksprodukter, inkludert snus.

Klartale - 21 mar 23 kl. 16:00

Tre av ti unge vil bruke mindre tid på skjerm

Mange ungdommer vil bruke mindre tid på skjerm og mobil. Men de synes det er vanskelig å slutte. Det viser en undersøkelse av Medietilsynet.

Klartale - 03 apr 23 kl. 15:40

Min side

Kjære abonnentVi ønsker å informere deg om at Min side ikke vil være tilgjengelig i perioden fra 6. april til 9. april på grunn av planlagt vedlikehold i påsken 2023.

NRK - 01 apr 23 kl. 15:36

Nord-Korea anklager Ukraina for planer om å skaffe atomvåpen

Kim Yo Jong, søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong Un, anklager Ukraina for å ville skaffe atomvåpen. Det melder det statlige nyhetsbyrået KCNA ifølge Reuters. Kim baserer utspillet på en underskriftskampanje på Nett som har fått 1000 signaturer.

Klartale - 31 mar 23 kl. 15:26

Slik vil de bedre helsen din

Helseminister Ingvild Kjerkol presenterte folkehelsemeldingen fredag. Målet med den nye folkehelsemeldingen er å fjerne sosiale helseforskjeller. Det vil si at alle skal ha en god helse.

VG - 31 mar 23 kl. 12:31

Regjeringen: Snus på Nett kan bli forbudt

Fredag legger regjeringen frem den nye folkehelsemeldingen. Der er et av tiltakene de vurderer et forbud mot Nettsalg av tobakksvarer og e-sigaretter..

NRK - 30 mar 23 kl. 08:07

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet gir Telenor 7 millioner i gebyr for brudd på krav om likebehandling

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) varsler et gebyr på 7 millioner kroner til Telenor for brudd på kravet om likebehandling. Nkom mener at Telenor har brutt kravet til likebehandling ved at de ikke har gitt en grossistkunde samme informasjon som Telenor har gitt til sin egen mobilvirksomhet. Informasjonen var nødvendig for å kunne delta i en offentlig anbudskonkurranse.

Aftenposten - 29 mar 23 kl. 14:10

Bilder av paven i Balenciaga-jakke dukket opp på Nett. Men noe var galt.

På interNett dukket det nylig opp bilder av pave Frans med Balenciaga-jakke og Donald Trump som ble arrestert..

NRK - 28 mar 23 kl. 15:36

Russer flyktet fra husarrest etter fengselsdom for datterens Ukraina-tegning

Russiske Aleksej Moskaljov, som tirsdag ble dømt til to års fengsel for datterens tegning som «diskrediterte» det russiske forsvaret, har rømt fra husarrest. – Dommen ble opplest uten at den tiltalte var til stede, fordi han forsvant og ikke møtte i retten, sier en talskvinne for domstolen i byen Jefremov til AFP. Russiske myndigheter innledet sak mot Moskaljov i fjor, etter at datteren Maria, som nå er 13 år gammel, lagde en tegning på skolen.

NRK - 28 mar 23 kl. 14:38

Skadd russisk romkapsel er tilbake på jorda

Den skadde russiske romkapselen Sojuz MS-22 landet på jorda torsdag, tre måneder etter at det ble oppdaget at den lakk kjølevæske mens den var påkoblet ISS. Kapselen fullførte den nesten to timer lange returen fra Den internasjonale romstasjonen (ISS) uten mannskap. Den landet på steppene i Kasakhstan, noen hundre kilometer unna romfartssenteret Bajkonur.

Dagbladet - 23 mar 23 kl. 12:47

13-åring: - Torturert i flere timer

Tre andre tenåringer er siktet, etter at ei jente skal ha blitt holdt fanget og torturert i mange timer. En video av hendelsen sirkulerer på Nett. Politiet oppfordrer til å ikke dele den..

NRK - 21 mar 23 kl. 07:01

Unge hekta på skjerm skal lære å logge av

Tre av ti unge ønsker å logge av oftere. Et spillbasert undervisningsopplegg skal hjelpe dem å ta kontroll over egen tidsbruk og styre egen mediehverdag. Sosiale medier og gaming er to av hovedmagnetene som trekker unge til skjermene.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com