BankID

Sunday, 19 May, 04:52

Nyheter om BankID

Klartale - 23 apr 24 kl. 09:41

Slik lurer svindlere nordmenn

Du kan vel stole på politiet hvis de ringer deg? – Ja, hvis det faktisk er politiet som ringer. Det er ikke lett å skille dem fra svindlere lenger.

NRK - 20 feb 24 kl. 18:57

BankID har driftsproblemer

Flere BankID-funksjoner er utilgjengelige tirsdag kveld, melder BankID på sine nettsider. BankID på mobil er utilgjengelig for kunder hos Telenor, Telia og Ice. Selve BankID-appen har også redusert funksjonalitet.

NRK - 20 feb 24 kl. 18:57

BankID har store driftsproblemer

Flere BankID-funksjoner er utilgjengelige tirsdag kveld, melder BankID på sine nettsider. BankID på mobil er utilgjengelig for kunder hos Telenor, Telia og Ice. Selve BankID-appen har også redusert funksjonalitet.

NRK - 28 nov 23 kl. 08:43

No er BankID tilgjengeleg på nynorsk

BankID er omsider tilgjengeleg på nynorsk, etter 20 år med drift på bokmål og engelsk. Det skriv BankID BankAxept i ei pressemelding tysdag morgon. – Det var ei glede at BankID endeleg kom på nynorsk.

NRK - 07 mar 24 kl. 23:54

BankID har problemer på app

Torsdag kveld er BankID er utilgjengelig på app, melder NTB. Det er BankID på app som har problemer – med kodebrikke skal alt fungere som normalt, skriver BankID på sin driftsstatusside. Det var VG som skrev om problemene først klokken 23.

NRK - 20 feb 24 kl. 18:57

BankID hadde store driftsproblemer – 90 prosent av transaksjoner feilet

Flere BankID-funksjoner var utilgjengelige tirsdag kveld, meldte BankID på sine nettsider. Like rundt klokken 19.30 melder BankID at de er tilbake til normal drift.

NRK - 28 nov 23 kl. 10:48

BankID endeleg på nynorsk

I 20 år har BankID vore tilgjengeleg på bokmål og engelsk. No er også nynorsk eit alternativ for dei som ønskjer det. – BankID er ein sentral og synleg teneste i den moderne kvardagen.

NRK - 02 maj 24 kl. 16:22

Svindelbølge: Utgir seg for å være politiet og namsfogden

Politiet i Finnmark varsler ny svindelbølge i Finnmark. De siste dagene har de fått flere henvendelser om svindlere som prøver å lokke til seg sensitiv informasjon som BankID. Svindlerne utgir seg for å være politi og namsfogden – myndighetenes organ for tvangsinndrivelse.

NRK - 02 apr 24 kl. 13:12

DNB og BankID har problem med innlogging, melder VG

DNB, BankID og Sbanken har problem med innlogging, ifølge VG. – Vi jobbar med å fikse det så fort som mogleg, seier pressevakt i DNB Terje-André Kvinlaug til VG. Mobilbanken til DNB skal fungere som normalt..

VG - 07 mar 24 kl. 23:40

BankID er nede på app

BankID er utilgjengelig..

NRK - 26 apr 24 kl. 19:09

Politiet i Agder melder om bedrageri over telefon

Politiet i Agder har i ettermiddag fått fleire telefonar frå innbyggarar som er blitt ringt opp av personar som oppgir seg for å ringe frå Økokrim, Politiets cybersenter og Politiet. Det skriv politiet på X. Dei som har blitt ringde har fått spørsmål om kontoinformasjon, kodar og kortnummer, og liknande.

NRK - 26 okt 23 kl. 20:41

BankID skrus av i natt

Natt til fredag vil det ikke være mulig å benytte seg av BankID. Årsaken er vedlikehold av tjenesten. – Fra og med torsdag 26.

NRK - 24 okt 23 kl. 11:43

Skrur av BankID natt til fredag

Natt til fredag vil det ikke være mulig å benytte seg av BankID, da det skal gjennomføres vedlikehold. Vedlikeholdet skal gjennomføres mellom 22 torsdag kveld og klokken 7 fredag morgen. I denne perioden kan man ikke bruke BankID til å logge seg inn noe sted, sier kommunikasjonssjef Hege Steinsland til VG.

NRK - 14 dec 23 kl. 06:49

Fikk tilgang til BankID – svindlet kvinne for 40.000 kroner

En mann i 20-årene er dømt til fengsel i 45 dager, blant annet fordi han svindlet to personer med BankID. Mannen skal ha sendt en melding til en kvinne der han skrev «Bank-ID» og lurte kvinnen til å tro at meldingen kom fra en bank. Kvinnen ble oppfordret til å trykke på en link og oppgi sensitive bankopplysninger som ga mannen tilgang til hennes bankkonto.

VG - 02 apr 24 kl. 13:07

DNB og BankID har innloggingsproblemer

Også Sbanken-kunder opplever trøbbel..

NRK - 13 mar 24 kl. 11:50

Mann dømt til fengsel for koronabedrageri

Enmann i 20-årene er dømt til fengsel i ett år og fem måneder for koronabedrageri av 2,3 millioner kroner. Det skriver politiet i en pressemelding. Mannen er også dømt til å betale 600.

NRK - 08 mar 24 kl. 15:51

Snart kan du bruke mobilen som legitimasjon

Fra mandag blir det mulig å bruke mobilen som legitimasjon. Det skjer gjennom en ny tjeneste i BankID-appen. Brukerne må først skanne pass eller nasjonalt ID-kort, deretter har de alltid legitimasjon på mobilen som i første omgang kan brukes på Vinmonopolet og Posten.

E24 - 20 feb 24 kl. 19:17

Store problemer for BankID

– 90 prosent av transaksjonene feiler, sier kommunikasjonssjef Hege Steinsland til VG..

E24 - 20 feb 24 kl. 19:17

BankID hadde store problemer

– 90 prosent av transaksjonene feiler, sa kommunikasjonssjef Hege Steinsland til VG..

Aftenposten - 20 feb 24 kl. 19:03

Store problemer for BankID

VG - 20 feb 24 kl. 18:52

Store problemer for BankID

– 90 prosent av transaksjonene feiler, sier kommunikasjonssjef Hege Steinsland til VG..

NRK - 22 jun 23 kl. 11:10

BankID på mobil for Telenor-kunder er nede

BankID på mobil for Telenor-kunder er ikke tilgjengelig for øyeblikket. BankID jobber med å rette feilen. – Vi beklager problemene dette medfører og arbeider med å rette feilen, skriver BankID på sine nettsider.

NRK - 06 dec 23 kl. 10:49

Politiet advarer mot ny svindelmetode

Politiet advarer mot det de opplever er en ny type bedrageri. De kriminelle ringer og utgir seg for å være fra politiet for deretter å møte opp fysisk utenfor boligen for å hente ut BankID, bankkort og telefon. – Politiet vil aldri be om din BankID, verken over telefon eller ved oppmøte, sier Christina T.

NRK - 01 feb 24 kl. 12:15

18-åring dømt – svindlet til seg 4,2 millioner kroner

En 18-åring er dømt til fengsel for svindel for tredje gang på halvannet år. Vedkommende skal totalt ha medvirket til å ha svindlet til seg et utbytte til en verdi av 4,2 millioner kroner, melder politiadvokat Hanna Kaplon i en pressemelding. Metoden som 18-åringen benyttet var å sende ut et betydelig antall svindel-SMS, såkalt phishing.

NRK - 14 dec 22 kl. 23:35

Problemer med BankID onsdag kveld

BankID på mobil for Telenor-kunder, BankID med app og brikke, BankID på mobil for Telia-kunder, BankID-signering og BankID på mobil for ice-kunder er ikke tilgjengelig for øyeblikket, melder BankID på sine nettsider onsdag kveld. BankID beklager problemene dette medfører og arbeider med å rette feilen..

NRK - 20 jul 23 kl. 16:05

BankID-appen er utilgjengelig

BankID-appen er torsdag ettermiddag utilgjengelig, mens BankID på mobil virker hos alle operatører. Ifølge statussiden er også tjenesten ID-sjekk utilgjengelig. BankID med kodebrikke har normalt drift.

NRK - 26 dec 23 kl. 16:40

Politiet advarer om svindelforsøk

Politiet advarer om svindlere som utgir seg for å være fra politiet for å få tak i sensitive personopplysninger. – Politiet gjør oppmerksom på svindelforsøk fra visningsnummer tilhørende politiet på Østlandet, skriver Trøndelag politidistrikt på X , tidligere Twitter. De skriver at svindlerne ønsker opplysninger om blant annet kontonummer.

VG - 26 okt 23 kl. 19:59

Skrur av BankID i natt

På grunn av vedlikeholdsarbeid blir BankID skrudd av i kveld klokken 22 og frem til fredag morgen klokken 07..

Aftenposten - 19 dec 23 kl. 10:08

Ut av Kristiansand? Logg deg inn på ID-porten.

Bygdefolket i Søgne og Songdalen trenger MinID, BankID eller Buypass ID for å komme seg ut av storkommunen..

NRK - 21 feb 23 kl. 10:39

Problemer med BankID

BankID med app og brikke og BankID-signering er utilgjengelig for enkelte brukere tirsdag formiddag, opplyser BankID på nettsiden sin. – Vi beklager problemene dette medfører og arbeider med å rette feilen, skriver de videre. BankID ble kjent med feilen rundt klokken 10.

Klartale - 05 okt 23 kl. 06:00

Høstferien er en tid for svindel

– Vi senker skuldrene, har tid til familie og venner. Men dessverre også mer tid til å bli svindlet. Det sier Gry Nergård.

NRK - 01 dec 23 kl. 15:51

18.000 Nordea-kundar råka av BankID-feil

Ein teknisk feil gjer at rundt 18.000 Nordea-kundar har problem med Bank-ID fredag, fortel pressesjef Cathrine Graff til VG. Det skal berre vera kundar som tidlegare var i Nordea Direct som er påverka..

NRK - 23 nov 23 kl. 08:39

Politiet: SMS-svindel til personer i Innlandet

Politiet advarer om at flere personer i Innlandet har fått SMS fra politiet hvor det står at vedkommende har mottatt stevning og at dokumentet kan hentes på en vedlagt nettside. – Denne går direkte til BankID. Dette er svindel, ikke trykk på linken, melder politiet i Innlandet.

NRK - 19 jun 23 kl. 14:49

Bank ID er delvis nede

Det melder selskapet sjølv på si eiga nettside. Selskapet skriv at Bank ID på mobil er delvis nede. BankID på kodebrikke skal også vere delvis utilgjengeleg.

NRK - 11 okt 23 kl. 08:26

Tre menn pågrepet i Romania – skal ha svindlet Finn.no-selgere

Tre menn er pågrepet i Romania under en Økokrim-ledet aksjon mot angivelige Finn.no-svindlere. Norske bilselgere kan ha tapt mange millioner kroner.

NRK - 11 aug 23 kl. 14:31

Svindelforsøk med politiets nummer på Fosen

Politiet i Trøndelag melder om flere titalls forsøk på svindel på Fosen. Noen som utgir seg for å være politiet, prøver å skaffe seg folks personopplysninger. – Politiet i Trøndelag ber innbyggere være oppmerksom hvis noen ringer fra nummer 48 86 67 60, oppgir å være fra politiet og sier at du er blitt svindlet.

NRK - 15 dec 22 kl. 03:51

Fortsatt trøbbel for BankID

BankID-brukere med abonnement hos Telenor, Telia og Ice har i natt hatt problemer med BankID på mobil og brikke. BankID med app og brikke og BankID-signering var også nede. Nå virker tjenestene igjen, men i begrenset omfang.

NRK - 05 jul 22 kl. 13:00

BankID på mobil erstattes av BankID på app

I september begynner en gradvis utfasing av BankID på mobil. Erstatningen er BankID på app. Ambisjonen er at flere skal bruke BankID gjennom hele livet.

NRK - 10 aug 23 kl. 14:24

Nå kan medlemmer stemme i kirkevalget

Fra torsdag kan medlemmer av Den norske kirke (DNK) stemme på hvem som skal lede kirken. For første gang kan man stemme på nett. Både kandidater til lokale menighetsråd, regionale bispedømmeråd og det nasjonale Kirkemøtet skal velges.

NRK - 15 dec 22 kl. 05:39

BankID fungerer igjen

BankID-tjenestene er friskmeldt etter å ha vært rammet av stans og deretter begrenset tilgjengelighet i natt. Problemene startet sent i går kveld og omfattet BankID på mobil for kunder av Telenor, Telia og Ice, BankID med app og brikke, samt BankID-signering..

NRK - 26 jul 23 kl. 15:19

Politiet advarer: Forsøk på svindel ved å ringe fra Kripos-nummer

Kripos advarer folk mot svindel dersom de blir ringt opp fra deres telefonnummer og blir fortalt at noen har tatt opp lån i deres navn. Kripos opplyser at de er blitt kontaktet av personer som er blitt oppringt fra deres telefonnummer +47 23 20 80 00 og fått vite at noen har tatt opp lån i deres navn. – Dette er forsøk på svindel, skriver Kripos.

E24 - 23 maj 23 kl. 12:09

BankAxept blir tilgjengelig i Apple Pay

BankID BankAxept jobber sammen med Apple for å tilrettelegge for BankAxept-betaling i Apple Pay. Tjenesten vil mest sannsynlig være klar fra nyttår, opplyser BankID BankAxept..

Klartale - 18 jul 23 kl. 13:16

Svindlere sier de er fra politiet

– Flere personer har meldt fra om svindelforsøk på telefon, skriver Oslo politidistrikt på Twitter tirsdag.Svindlerne skal ha sagt at de er fra Oslo politidistrikt. De har sagt at noen har tått opp lån i personen de ringer sitt navn.

Klartale - 26 sep 22 kl. 10:01

Nye problemer med BankID

– Det er dessverre problemer med BankID med app og kodebrikke for en del brukere. Vent litt før du forsøker igjen. Eller benytt BankID på mobil hvis det haster, står det på nettsidene til BankID.

NRK - 22 jun 23 kl. 21:08

Flere svindelforsøk den siste uken

Politiet i Sør-Vest melder om at flere har henvendt seg til politiet de siste dagene om svindel og svindelforsøk. Det dreier seg om telefoner hvor de oppringte får beskjed om at det ringes fra Økokrim eller Oslo-politiet med beskjed om at det er tatt opp lån i deres navn, og at politiet skal ordne opp. Politiet ber de som blir oppringt om å legge på og aldri gi ut personinfo og BankID ved slike henvendelser..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com