Nasjonale

Onsdag, 28 Juli, 07:16

Nyheter om Nasjonale

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 09:15

– Ytringsfrihet må veie tyngst

– EUs digitale lover må sikre medienes uavhengighet, sier Medietilsynet. – Desinformasjon og hatefulle ytringer kan være svært skadelig selv når den er innenfor loven, men risikoen i å gi for store fullmakter til å fjerne innhold, er etter vår vurdering for store. Hensynet til ytringsfriheten må veie tyngst, sier direktør Mari Velsand.

NRK - 19 timer siden

Eksplosjonen gir farlege utslipp

Den kraftige eksplosjonen i den tyske byen Leverkusen har utløyst åtvaringar om ekstrem fare for luftforureining, skriv NTB. Politiet i Leverkusen seier det er fleire skada. Reuters melder om fem sakna.

VG - 23 juli 21 kl. 19:26

Kaller retten til selvbestemt abort «ekstremt feil»

Mississippis justisminister ber Høyesterett avskaffe loven om selvbestemt abort i USA. I sakspapirene skriver hun at «den Nasjonale abortfeberen kan bare gi seg når domstolen gir abortpolitikken tilbake til delstatene.».

NRK - 21 juli 21 kl. 17:55

Innsatsstyrken klar til å gå inn

Politiets Nasjonale innsatsstyrke er klar til å gå inn i fengselet i Sverige, der to innsatte har tatt to fengselsbetjenter som gisler, ifølge Aftonbladet. Ifølge avisens reporter på stedet har tre eller fire svarte varebiler ankommet fengselet..

NRK - 21 juli 21 kl. 15:27

Israel etterforsker Pegasus-hacking

Den israelske regjeringen har satt opp et eget utvalg for å undersøke anklagene om at et hackingprogram laget av et israelsk sikkerhetsselskap skal ha blitt misbrukt i hele verden. Det opplyser en israelsk kilde til Reuters. Utvalget ledes av Israels Nasjonale Sikkerhetsråd, som svarer direkte til statsminister Naftali Bennett.

NRK - 19 juni 21 kl. 06:37

Avisleiarar i retten i Hongkong

Sjefredaktøren i den prodemokratiske avisa Apple Daily i Hongkong og leiaren for eigarselskapet til avisa stilte laurdag i det første rettsmøtet etter arrestasjonen. Dei sikta etter Kinas Nasjonale tryggingslov for Hongkong, og er skulda for å konspirere for å setje den Nasjonale tryggleiken i fare..

NRK - 19 juli 21 kl. 14:08

Nato fordømmer cyberaktiviteter

Nato skriver i en pressemelding at de fordømmer «ondsinnede cyberaktiviteter» som er utformet til å skade sikkerheten og forstyrre borgerens hverdag. Videre skriver de at de anerkjenner Nasjonale uttalelser fra allierte som Canada, Storbritannia og USA, og tillegger Kina ansvaret for Microsoft Exchange-angrepet..

NRK - 18 juni 21 kl. 16:17

Lettelser i Lillestrøm

Lillestrøm kommune går over til Nasjonale koronarestriksjoner, men beholder begrensninger i skjenketid. Det skriver kommunen på sine nettsider. Dette varer til 5.

NRK - 18 juni 21 kl. 14:54

Ikke alle lettelser gjelder i Oslo

Fra denne uken følger Oslo de Nasjonale reglene, men med disse unntakene: – Forbudet mot russefeiring i russebuss videreføres til og med 4. juli. – Påbud om hjemmekontor videreføres til og med 4.

NRK - 18 juli 21 kl. 20:57

Minneseremonien åpnes for publikum

Den Nasjonale minnemarkeringen i Oslo Spektrum på tiårsdagen for 22. juli, åpnes for publikum. Hovedsakelig er det etterlatte, overlevende og andre berørte som skal sitte i salen under arrangementet torsdag kveld, men det er nå lagt ut ekstra billetter til andre som ønsker å være til stede, opplyser Statsministerens kontor til NTB..

NRK - 18 juli 21 kl. 13:33

22. juli-seremoni publikumsåpent

Den Nasjonale minnemarkeringen i Oslo Spektrum på tiårsdagen for 22. juli åpnes for publikum. Hovedsakelig er det etterlatte, overlevende og andre berørte som skal sitte i salen under arrangementet torsdag kveld, men det er nå lagt ut ekstra billetter til andre som ønsker å være til stede, opplyser Statsministerens kontor til NTB..

NRK - 16 juli 21 kl. 12:59

Uværet har krevd minst 118 liv

Nasjonale myndigheter opplyser fredag at minst 103 mennesker har mistet livet i flommen i Tyskland, og dødstallet stiger. 60 av de døde er i Rheinland-Pfalz, og 43 i Nordrhein-Westfalen. I Belgia er dødstallet 15..

NRK - 15 juli 21 kl. 11:46

Fjerner lokale restriksjoner

Kommunene på Nord-Jæren går bort fra de lokale koronarestriksjonene og vil fra midnatt følge de Nasjonale retningslinjene. – Vi har tatt en totalvurdering og er enig om at situasjonen er så mye bedre nå at det er på tide å oppheve de lokale forskriftene, sier Sandnes-ordfører Stanley Wirak til NRK..

NRK - 13 juli 21 kl. 19:20

Skudd mot bil i Lørenskog

Politiet melder på Twitter at det ble avfyrt skudd mot en personbil klokken 18:35 tirsdag. Personen i bilen er ikke skadet og blir tått hånd om. Politiet leter etter en gjerningsperson med bistand fra helikopter og Nasjonale ressurser.

NRK - 13 juli 21 kl. 19:20

Skudd avfyrt mot bil i Lørenskog

Klokken 18:35 fikk politiet melding om skudd mot en personbil i Lørenskog på Skårersletta. En mann i 20-årene satt i bilen. Han er ikke skadet og blir tatt hånd om.

NRK - 13 juli 21 kl. 19:20

Skudd avfyrt mot bil på Lørenskog

Klokken 18:35 fikk politiet melding om skudd mot en personbil i Lørenskog kommune på Skårersletta. En mann i 20-årene satt i bilen. Han er ikke skadet og blir tatt hånd om.

Dagbladet - 13 juli 21 kl. 18:16

- Covid er ikke farlig lenger

Danske coronaeksperter mener det er forsvarlig å lette på de Nasjonale coronarestriksjonene i landet. For selv om smitten i Danmark nå stiger, er det bare få som blir alvorlig syke..

NRK - 12 juli 21 kl. 06:59

USA åtvarar Cuba

USAs Nasjonale sikkerheitsrådgivar Jake Sullivan åtvarar Cuba mot å gripe inn mot dei som deltok i demonstrasjonane. – USA støtter ytrings- og forsamlingsfridom på heile Cuba og vil på det sterkaste fordømme kvar og ein form for vald eller målretta angrep mot fredelege demonstrantar som bruker dei universale rettigheitene sine, skriv Sullivan på Twitter..

NRK - 11 juli 21 kl. 10:02

Arbeidet med nye kostråd er i gang

300 nordiske og baltiske forskere jobber nå med en av tidenes største kunnskapsoppsummeringer om ernæring. Det blir grunnlag for nye, fellesnordiske kostråd. Professor i ernæring, Rune Blomhoff, sier til NTB at de nye nordiske anbefalingene, NNR, i større grad enn før vil inkludere matvarebaserte kostråd og for første gang integrere bærekraft.

NRK - 07 juli 21 kl. 12:47

Tusener vil se «verdens minste ku»

Tusenvis av innbyggere i Bangladesh trosser den Nasjonale nedstengningen for å få et glimt av kua Rani, som eieren hevder er verdens minste. Kua Manykyam i India fikk i 2014 den offisielle rekorden som verdens laveste ku, med sine 61 centimeter. Men kua Rani skal ifølge eieren måle kun 51 centimeter over bakken og vil i så fall overta rekorden med 10 centimeters margin..

VG - 05 juli 21 kl. 12:31

Regjeringen utsetter videre gjenåpning

Regjeringen venter med å innføre trinn fire av den Nasjonale gjenåpningsplanen..

E24 - 05 juli 21 kl. 12:32

Regjeringen utsetter videre gjenåpning

Regjeringen venter med å innføre trinn fire av den Nasjonale gjenåpningsplanen..

VG - 05 juli 21 kl. 12:31

Regjeringen utsetter trinn fire av gjenåpningsplanen

Regjeringen venter med å innføre trinn fire av den Nasjonale gjenåpningsplanen - men kommer likevel med noen lettelser..

E24 - 05 juli 21 kl. 12:32

Regjeringen utsetter trinn fire av gjenåpningsplanen

Regjeringen venter med å innføre trinn fire av den Nasjonale gjenåpningsplanen – men kommer likevel med noen lettelser..

NRK - 02 juni 21 kl. 20:12

Letter på tiltakene i Grenland

Regjeringen opphever tiltaksnivå B i Skien, Porsgrunn og Bamble fra natt til fredag. Det innføres imidlertid enkelte lokale tiltak utover de Nasjonale. I Larvik videreføres tiltaksnivå B frem til og med 10.

NRK - 02 juli 21 kl. 20:51

5 millioner vaksinerte i Sverige

61 prosent av den voksne befolkningen i Sverige har nå fått minst én dose med koronavaksine, opplyser helsemyndighetene fredag. Ifølge tall innrapportert til det Nasjonale vaksinesenteret har 4.999.

Dagbladet - 01 juli 21 kl. 19:48

- Hele byen brenner

En større skogbrann har de siste dagene krøpet stadig nærmere byen Lytton i Canada, hvor det har blitt satt stadig nye Nasjonale varmerekorden denne uka. I løpet av minutter var brannen overalt, forteller ordføreren..

Aftenposten - 31 mai 21 kl. 20:22

Solberg åpnet Politiets Nasjonale beredskapssenter

Mandag åpnet statsministeren Politiets Nasjonale beredskapssenter. Alle støyproblemene er ikke løst, men i vertskommunen….

NRK - 30 juni 21 kl. 13:55

Nasjonal ventekarantene avvikles

Regjeringen avvikler fra torsdag 1. juli ordningen med ventekarantene for personer som deler bolig med en i smittekarantene, skriver NTB. Den Nasjonale ordningen for ventekarantene ble innført 29.

NRK - 29 juni 21 kl. 15:38

Opphever skjenkestopp i Oslo

Fra mandag vil krav om munnbind på kollektivtrafikk etter alt å dømme være den eneste lokale koronaregelen som er igjen i Oslo. Byrådet har tidligere sagt at de utover munnbindkravet kommer til å gå helt over til Nasjonale regler fra 4. juli.

NRK - 29 juni 21 kl. 15:33

Ligger an til nye lettelser i Oslo

Det går mot flere lettelser i koronareglene i Oslo Fra mandag vil krav om munnbind på kollektivtrafikk etter alt å dømme være den eneste lokale koronaregelen som er igjen i Oslo. Byrådet har tidligere sagt at de utover munnbindkravet kommer til å gå helt over til Nasjonale regler fra 4. juli.

NRK - 28 juni 21 kl. 07:05

Krisemøte om deltavariant

Responsteamet i Australia skal avholde et krisemøte etter nye utbrudd av deltavarianten av koronaviruset. Mer enn 2 millioner australiere er i nedstengning etter oppblussinger i de fleste områder. Den Nasjonale sikkerhetskomiteen, ledet av statsministeren Scott Morrison, vil bli orientert av landets overlege utover mandagen..

NRK - 28 juni 21 kl. 06:52

Pågrepet idet han forsøkte å dra

Redaktøren i den stengte, myndighetskritiske Hongkong-avisa Apple Daily er pågrepet på flyplassen. Fung Wai-kong skal ha vært på vei til Storbritannia. Flere regner avisen hans som en forkjemper for demokrati.

NRK - 27 juni 21 kl. 19:19

Apple Daily-redaktør arrestert

Politiet i Hongkong har arrestert en av redaktørene i den nedlagte prodemokratiske avisen Apple Daily, ifølge flere interNasjonale medier. Fung Wai-kong skal ha blitt arrestert på flyplassen for «å ha samarbeidet med utenlandske krefter for å sette den Nasjonale sikkerheten i fare», melder lokalt politi, ifølge Reuters. Samme begrunnelse er oppgitt når flere Apple Daily-ansatte er blitt pågrepet de siste dagene..

NRK - 25 juni 21 kl. 17:41

Færder letter på tiltakene

Færder kommune i Vestfold letter på de lokale koronatiltakene fra mandag og går over til de Nasjonale reglene, opplyser kommunen i en pressemelding. Der heter det at kommunen nå har kontroll over smitteutbruddet som startet i begynnelsen av juni..

NRK - 25 juni 21 kl. 12:02

Koronastøtte til kommunene

Oslo får 138 millioner kroner i koronastøtte fra regjeringen. På landsbasis gis det 750 millioner, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup til NRK. Han sier at mange bedrifter i Oslo er i en spesielt sårbar situasjon mens byen åpnes opp igjen.

NRK - 23 juni 21 kl. 08:28

Skribent pågrepet i Hongkong

En av lederskribentene i den prodemokratiske avisen Apple Daily er pågrepet, få dager etter at politiet gjennomsøkte redaksjonslokalene. Ifølge politiet mistenkes han for «å ha samarbeidet med utenlandske krefter for å sette den Nasjonale sikkerheten i fare». Apple Daily bekrefter pågripelsen..

NRK - 23 juni 21 kl. 06:50

Første rettsak i Hongkong

Den første rettssaken under Hongkongs nye Nasjonale sikkerhetslov begynner onsdag, melder AFP. Rettsaken avholdes uten jury. En 24-åring som ble arrestert dagen etter at loven ble innført for å angivelig ha kjørt motorsykkelen sin inn i en gruppe politimenn etter en demonstrasjon i fjor.

NRK - 22 juni 21 kl. 11:48

Trondheim lettar på tiltaka

Formannskapet vedtok i dag å oppheve den lokale koronaforskrifta. Dermed er det ikkje lenge eteplikt og skjenkestopp i Trondheim, og byen følgjer no dei Nasjonale reglane..

VG - 22 juni 21 kl. 07:24

Utøya-sjefen om uferdig minnesmerke: – Helt håpløst

Det Nasjonale 22. juli-minnesmerket på Utøyakaia blir ikke ferdig til tiårsmarkeringen. Det har vært en dårlig prosess, mener Utøya-sjef Jørgen Watne Frydnes..

Aftenposten - 22 juni 21 kl. 07:13

Utøya-sjefen om uferdig minnesmerke: – Helt håpløst

Det Nasjonale 22. juli-minnesmerket på Utøyakaia blir ikke ferdig til tiårsmarkeringen..

VG - 21 juni 21 kl. 21:18

Innfører Nasjonale regler for fritt skolevalg

Fra våren 2022 kan ikke fylkeskommunene dele opp fylket i mer enn seks inntaksområder for videregående opplæring, har regjeringen fastsatt..

NRK - 21 juni 21 kl. 21:08

Nye regler for fritt skolevalg

Regjeringen har vedtatt at det skal fastsettes Nasjonale regler som innebærer at fylkeskommunene enten må ha fritt skolevalg i hele fylket, eller fritt skolevalg innenfor fastsatte inntaksområder. Reglene skal gjelde for elever som søker om inntak fra våren 2022. Det skriver Regjeringen i en pressemelding.

NRK - 21 juni 21 kl. 12:58

Vil ikke forhandle om missilprogram

Irans nyvalgte president Ebrahim Raisi sier at han ikke vil forhandle med omverdenen om landets missilprogram eller iranskstøttede militser i andre land. På sin første pressekonferanse etter valgseieren fikk Raisi spørsmål om atomforhandlingene som nå pågår i Wien. – Vi støtter selvsagt forhandlinger som sikrer våre Nasjonale interesser, men vi er ikke villige til å forhandle for forhandlingenes skyld, sa han.

NRK - 20 juni 21 kl. 11:38

Store protestar i Peru

Det braut ut store protestar i Peru laurdag kveld. Tusenvis av menneske trakk til gatene for å støtte den presidentkandidaten dei meiner er den rettmessige vinnaren av valet 6. juni, skriv Al Jazeera.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt