Kultur

Wednesday, 06 December, 09:09

Nyheter om Kultur

NRK - 09 nov 23 kl. 12:22

SV ønsker å øke støtten til kvensk språk og Kultur

I formiddag la SV fram sitt alternative statsbudsjett for 2024. Der kommer det fram at Sosialistisk Venstrepartiet ønsker å styrke støtten til nasjonale minoriteter. Der kommer det fram at Sosialistisk Venstrepartiet ønsker å styrke støtten til nasjonale minoriteter.

NRK - 30 nov 23 kl. 15:01

Staten og TV 2 enige om ny allmennkringkasting-avtale

Staten, ved Kultur- og likestillingsdepartementet, og TV 2 har i dag inngått ein ny avtale om kommersiell allmennkringkasting, skriv departementet i ei pressemelding. Staten vil kompensera TV 2 for nettokostnadane knytt til oppdraget med inntil 150 millioner kroner i året. – I ei krevjande og uroleg tid med aukande desinformasjon, treng me sterke og seriøse nyheitsformidlarar.

Klartale - 21 jun 23 kl. 06:00

Rawan har lært mye av å jobbe med Kultur

I Tøyenparken i Oslo skinner sola. Bord og stoler er plassert rundt omkring. En mann står på en scene og skrur.

NRK - 8 timer siden

Oslo-byrådet vil la folk kjøpe øl tidligere på dagen

Skjenketidene på hverdager, helligdager og i høytiden skal utvides i Oslo, men de rekker trolig ikke å åpne for champagnefrokost på 17. mai neste år. Det nye Oslo-byrådet letter på sløret overfor Avisa Oslo og forteller at det blant annet skal bli lov å skjenke alkohol tidligere på søndager, helligdager og høytidsdager som 1.

NRK - 12 timer siden

Haugesundar fekk frivilligheitspris

Kjell Bjelland (65) frå Haugesund har fått den nasjonale Frivillighetsprisen. Prisen får han for innsats for tilrettelagd fotball i Djerv 1919 og Den Norske Turistforening. Bjelland, som sjølv har mista armen, har i fleire tiår organisert aktivitet for andre.

NRK - 02 dec 23 kl. 15:27

Kongen åpnet det nye skimuseet i Holmenkollen

Kong Harald deltok på den høytidelige åpningen av det nye skimuseet i Holmenkollen lørdag. Skiforeningen har oppgradert skimuseet for 90 millioner kroner og fra og med søndag er museet åpent for alle. Skimuseet, som i år fyller 100 år, har fått et helt nytt inngangsparti tegnet av Snøhetta.

Klartale - 01 dec 23 kl. 16:00

– Jeg finner mye til felles i våre Kulturer

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 29 nov 23 kl. 19:21

VG: Karpe får Røde Kors-prisen for 2023

Rapduoen Karpe får Røde Kors-prisen for 2023, melder VG onsdag kveld. Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid får prisen for deres mangeårige engasjement for mangfold, for oppvekstvilkårene for ungdom og for flyktninger, asylsøkere og innvandrere, ifølge VG. – Karpe har med stort engasjement og troverdighet nådd frem med viktige budskap og holdninger til hele befolkningen, på tvers av bakgrunn, etnisitet, religion og geografi, blant annet med bruk av musikk og Kultur i utradisjonelle kanaler og på nye måter og uttrykk, sier Siri Hatlen, president i Røde Kors, til avisa.

Klartale - 29 nov 23 kl. 15:30

Hvor reiser du for å feire jul?

Desember måned nærmer seg. Og selve julaften er ikke langt unna. Tusenvis av nordmenn planlegger å reise.

NRK - 29 nov 23 kl. 14:26

«Oslove» blir Oslos samiske navn

Det offisielle samiske navnet på Oslo by blir «Oslove». Det er klart etter at et enstemmig Kultur- og utdanningsutvalg i Oslo bystyre gikk inn for å bruke den nyere sørsamiske navneformen onsdag. Navnevalget har skapt stort engasjement i de samiske miljøene.

Aftenposten - 23 nov 23 kl. 21:32

Teaterhøgskolen er svært glad for at studenter løfter samtalen om mangfold

Vi er i ferd med å skape en ny Kultur..

VG - 23 nov 23 kl. 15:46

Giftig Kultur på Instagram og TikTok

Hva har skjedd med kommentarfeltene på sosiale medier? Og hvor ble det av diskusjoner med litt nyanser?.

NRK - 20 nov 23 kl. 09:00

Kristin Halvorsen blir leiar for Kim Frieles minnepris

Kristin Halvorsen er utnemnd som leiar av juryen for Kim Frieles minnepris. – Denne prisen skal heidre og vidareføre Kim Frieles innsats for skeive og for menneskerettar. Den skal òg løfte fram aktivistar som arbeider i hennar ånd her i Noreg eller internasjonalt, seier Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

NRK - 16 nov 23 kl. 06:06

Plan mot samehets

Hets og diskriminering av samer må stoppes. Det mener regjeringen som nå starter arbeidet med en handlingsplan mot hets. Planen skal være klar i løpet av neste høst.

NRK - 15 nov 23 kl. 15:03

Kulturdepartementet: Falsk X/Twitter-konto sprer løgner

Kulturdepartementet går ut mot en falsk X/Twitter-konto som er opprettet i Kulturminister Lubna Jafferys navn. Onsdag meldte kontoen at Jon Fosse var død. – Dette er en falsk konto som sprer løgner.

Klartale - 02 sep 23 kl. 06:00

Hvordan er det å dra på konsert med rullestol?

Folk i rullestol møter ofte på mange flere utfordringer. Enten om de skal ta bussen, være på festival eller oppleve en konsert.Hvordan legger norske Kultur-arrangment til rette for at alt skal være tilgjengelig for alle?

NRK - 10 nov 23 kl. 10:35

Hollywood-skuespiller skal opptre på scenen i Kristiansand

I september neste år kommer den amerikanske skuespilleren John Malkovich til Kristiansand for å spille i en oppsetning på Kilden teater og konserthus. 69-åringen skal spille i stykket «The Infernal Comedy: Confessions of a Serial Killer», som settes opp i Kristiansand 21. og 22.

NRK - 08 nov 23 kl. 14:52

Forlenger handlingsplan mot muslimhat

Regjeringa forlenger sin handlingsplan mot diskriminering av og hat mot muslimer. Det opplyser de i en pressemelding. Handlingsplanen utløper egentlig i 2023, men blir nå forlenget til 2024.

Klartale - 22 aug 23 kl. 16:34

Lars Filip vil at flere blir politikere

Mangfold gir et godt politisk miljø. Det mener Lars Filip Paulsen. Han ønsker at flere engasjerer seg i politikken.

NRK - 30 okt 23 kl. 11:05

Dette er det nye byrådet i Bergen

Christine Meyer (H) presenterte i dag sitt nye byråd: * Marte Monstad (Frp) blir byråd for eldre, helse og omsorg * Daniel Hägglund (Frp) blir byråd for barnehage og skole * Reidar Digranes (Sp) blir byråd for næring, Kultur og idrett * Eivind Nævdal Bolstad (H) blir byråd for finans * Charlotte Spurkeland (H) blir byråd for barnevern, sosiale tjenester og mangfold * Christine Kahrs blir byråd for byutvikling.

NRK - 25 okt 23 kl. 13:36

Nekter iranske skuespillere å jobbe etter å ha brutt hijab-lov

12 kvinnelige iranske skuespillere har fått arbeidsforbud etter å ha brukt hijab feil, ifølge iranske myndigheter. – De som ikke følger dette får ikke lov til å jobbe, sier Mohammad Mehdi Esmaili som er statsråd for iransk Kultur og islamsk veiledning..

VG - 25 okt 23 kl. 08:30

Jagland om habilitetsbråket: – Må ha sprunget ut av en Kultur

Thorbjørn Jagland kritiserer utnevnelsen av Jens Stoltenberg til sentralbanksjef i sin nye bok – og setter det i sammenheng med habilitetsbråket i regjeringen..

Klartale - 20 okt 23 kl. 10:26

Støres tidligere statsråder har fått nye oppgaver

– Vi får med dette et sterkt og bredt sammensatt lag med både erfaring og nye tanker. Jeg gleder med til å jobbe sammen med disse framover. Det sier Rigmor Aasrud.

Nyhetspressen - 03 aug 23 kl. 13:53

Reiseguide: Utforsk Paris - Hvorfor Nordmenn Elsker Denne Byen

Paris, byen med kjærlighetens og kunstens atmosfære, har lenge vært en favorittdestinasjon blant nordmenn. Med sin rike historie, ikoniske arkitektur, gourmetmat, og romantiske atmosfære, tiltrekker Paris seg reisende fra hele verden. Nordmenn er ikke noe unntak, da de stadig returnerer til denne sjarmerende byen.

Klartale - 13 okt 23 kl. 13:27

Aksjonistene ber om møte med Kongen

Aksjonen mot vindturbinene på Fosen fortsetter. Aksjonistene satte seg utenfor elleve departementer i Oslo sentrum. Det var fredag morgen.

Klartale - 12 okt 23 kl. 16:28

Derfor er de sinte på staten

Noen få aksjonister tusler mellom lavvoer. De står ved Stortinget. Torsdag morgen virker stille i hovedstaden.

Klartale - 11 okt 23 kl. 13:15

– Det er vanskelig å lære seg et nytt språk som voksen

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 01 sep 23 kl. 04:42

Første pavebesøk i Mongolia

Pave Frans landet fredag morgen i Mongolias hovedstad Ulaanbaatar. Han er den første paven som besøker landet, som har et av verdens minste og yngste katolske samfunn. Besøket skjer mens Vatikanets forhold til Mongolias to mektige naboland, Kina og Russland, er spent.

Klartale - 06 okt 23 kl. 14:00

Så mye penger vil regjeringen bruke til neste år

Trygve Slagsvold Vedum presenterte regjeringens forslag til statsbudsjett fredag. Budsjettet viser hva regjeringen ønsker å bruke penger på i 2024.Alle de ulike departementene er med på å lage forslaget til statsbudsjettet.

Klartale - 05 okt 23 kl. 15:30

Har funnet grav fra steinalderen i Norge

Graven er like gammel som pyramidene i Egypt. Den er fra begynnelsen av tidlig steinalder. Graven kan gi svar på hvordan jordbruket kom til Vestlandet.

VG - 05 okt 23 kl. 11:56

Regjeringen setter av 10 millioner til å bekjempe idrettsfattigdom

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) opplyser til TV 2 at regjeringen setter av 10 millioner kroner for å jobbe mot utenforskap i idretten..

NRK - 04 okt 23 kl. 20:02

Søsteren var direktør og mannen eide aksjer: Solberg meldte seg ikke inhabil

Erna Solberg behandlet oppdrettssak selv om mannen eide aksjer og søsteren var direktør i laksegiganten Mowi. Hun meldte seg ikke inhabil. Regjeringen endte med å la en ordning være – slik Mowi ønsket.

NRK - 01 okt 23 kl. 04:48

Jussprofessorer mener Stortinget bør vurdere riksrett mot Trettebergstuen

Stortingets jurister mener at Anette Trettebergstuen ikke kan stilles for riksrett. Men tre professorer er uenige og ber Stortinget vurdere det på nytt. – Vi stiller oss undrende til at en intern utredning på Stortinget, der tidligere statsråd Trettebergstuen nå er representant, har funnet det klart at hun ikke kan stilles ansvarlig for riksretten, skriver Benedikte M.

Aftenposten - 28 sep 23 kl. 22:00

Det er identitetskrise i Kultur-Norge

Det ropes høyt om manglende «faglighet»..

Klartale - 22 aug 23 kl. 06:00

Får tilskudd fra staten

Kultur- og likestillings-departementet skal bidra med fem millioner kroner. Ni idrettsarrangementer får pengene. Alle arrangementene er for personer med nedsatt funksjonsevne.

Klartale - 21 sep 23 kl. 11:00

Hva gjør skandalene med tilliten vår?

Sommeren har vært utfordrende for regjeringen. Ola Borten Moe måtte slutte som minister for forskning og høyere utdanning. Årsaken var at han hadde handlet aksjer.

NRK - 20 sep 23 kl. 10:40

Kong Charles besøker Frankrike

Besøket skulle egentlig være kong Charles' første utenlandsbesøk som monark, men ble utsatt på grunn av demonstrasjoner og uro. I dag besøker Charles Frankrike. Opprinnelig skulle besøket ha funnet sted i mars, men ble utsatt som følge av uro og demonstrasjoner i Frankrike.

NRK - 19 sep 23 kl. 10:18

Undersøkelse: Seks av ti politiansatte mener politiet er preget av fryktKultur

Nesten seks av ti politiansatte mener at politiet er preget av fryktKultur, viser en undersøkelse fra Politiforum. 58,6 prosent svarer dette. I tillegg svarer 53,3 prosent at de ikke opplever at det er rom for å ytre seg fritt i offentligheten om jobbrelaterte temaer som ikke er omfattet av taushetsplikt.

NRK - 18 sep 23 kl. 12:25

Vil rapportere Fosen-saken og elektrifiseringa av Melkøya til ILO

Sametingsrådet mener at Fosen-saken og elektrifiseringen av Melkøya bør rapporteres til Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO). Hvert femte år rapporterer Sametinget og Norge til ILO. Rådet skriver i en pressemelding at det er flere kritiske forhold hvor Sametinget og norske myndigheters forståelse av bestemmelsene i konvensjonen skiller seg stort fra hverandre.

Aftenposten - 15 sep 23 kl. 18:30

Bildet av den smilende stjernen vekker avsky: – Dette er tortur, ikke Kultur

Carlos Alcaraz trollbinder idrettsverdenen. Men nå kritiseres spanjolen..

NRK - 13 sep 23 kl. 10:20

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett gifter seg i Geiranger 31. august 2024

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett har bryllupsplanene klare. Feiringen skal skje i spektakulær natur på Hotell Union i Geiranger 31. august 2024.

Klartale - 10 sep 23 kl. 06:00

Hva lokker turistene til Norge?

Klar Tale har skrevet om lham Nagi-Hamed. Hun besøkte Norge for tredje gang i sommer. Hun var en av flere turister fra USA i Norge.

NRK - 08 sep 23 kl. 06:37

Raymond Johansen tek oppgjer med «woke»

Byrådsleiar Raymond Johansen i Oslo meiner mange unge menn vel bort partia på venstresida fordi dei er for «woke». – Vi blir oppfatta som veldig politisk korrekte. Det er ein stor avstand mellom bodskapen til venstresida og det gutane oppfattar som sine ideal og utfordringar i livet, seier han til Klassekampen.

Klartale - 06 sep 23 kl. 06:00

Denne byen var drømmen hennes

Turister fra utlandet ser ut til å elske Norge. De siste årene har det skjedd noe. Stadig flere kommer for å oppleve alt det norske.

NRK - 20 jun 23 kl. 12:31

Lillestrøm kåret til Årets Kulturkommune

Lillestrøm tar dermed over stafettpinnen etter Ål kommune, som fikk prisen i 2021. – Årets vinner utmerker seg i måten den tar hele feltet på alvor. Et eget politisk utvalg fremmer og behandler alle Kultursaker for videre politisk behandling, en organisering som viser en sterk politisk ambisjon for Kultur og Kulturutvikling, sier juryleder og stortingspolitiker Grunde Almeland (V).

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com