Kinas

Sunday, 05 December, 06:10

Nyheter om Kinas

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 okt 21 kl. 16:41

Kritiserer Kinas handelspolitikk

USA hevder Kinas handelspolitikk innebærer urimelige hindringer mot import av varer og tjenester. Det skriver Reuters. Annen «urettferdig» praksis er forfordeling av statlige foretak, databegrensninger og svak håndheving av patentrettigheter, sier USAs charge d'affaires David Bisbee til Verdens Handelsorganisasjon i forbindelse med en gjennomgang av Kinas handelspolitikk.

NRK - 15 okt 21 kl. 20:07

Vellykket kinesisk oppskytning

Kinesiske astronauter har gjennomført en vellykket oppskytning til den kinesiske romstasjonen Tiangong. Dette er Kinas andre bemannede romferd. Raketten ble skutt opp fra et oppskytingsfelt i Gobiørkenen natt til lørdag lokal tid.

NRK - 13 okt 21 kl. 07:54

Sterk vekst i Kinas utenrikshandel

Kinas utenrikshandel økte med 28,1 prosent i september sammenlignet med samme måned i fjor. Eksportveksten i september var uventet stor, og den var også høyere enn i august måned, som hadde en vekst på 25,6 sammenlignet med august året før, opplyser kinesiske myndigheter. Kinas handelsoverskudd i september økte til nesten 67 milliarder dollar, over 570 milliarder kroner..

Klartale - 11 okt 21 kl. 10:44

Spent konflikt mellom Kina og Taiwan

PRESIDENT: <strong>Kinas</strong> president, Xi Jinping, sier Kina kommer til å gjenforenes med Taiwan.Kina og Taiwan er i konflikt. Den har blitt verre i det siste. Kina øker sitt militære press mot øya.

NRK - 08 nov 21 kl. 11:13

Kinas staker ut veien videre

Sentralkomiteen i Kinas kommunistparti har innledet møtet der mye av landets videre politiske kurs stakes ut. Om lag 400 medlemmer av komiteen vil fra mandag til torsdag være samlet i Beijing. Møtet er ventet å gi president Xi Jinping enda mer makt..

E24 - 06 nov 21 kl. 08:41

Kinas kullproduksjon på rekordnivå

Kinas daglige kullproduksjon har skutt i været og er nå oppe på sitt høyeste nivå så langt i år..

NRK - 06 nov 21 kl. 07:45

Kull-rekord i Kina

Kinas daglige kullproduksjon har skutt i været og er nå oppe på sitt høyeste nivå så langt i år. Daglig produserer landet nå 11,9 millioner tonn kull. Landets ledende myndighet for økonomisk planlegging spår at produksjonen snart kommer til å overstige 12 millioner tonn.

NRK - 18 okt 21 kl. 04:50

Kinas økonomiske vekst avtok

Kinas økonomiske vekst var på 4,9 prosent i tredje kvartal, en nedgang fra 7,9 prosent i forrige kvartal. Nedgang i byggeindustrien, energikrise og ettervirkninger av koronapandemien trekkes fram som forklaringer på at veksten har avtatt..

VG - 15 okt 21 kl. 10:39

Hockeygutta klare for OL-ja - kan ta over Kinas plass

Norges ishockeylandslag har fått beskjed av Det internasjonale forbundet om å gjøre seg klar for å ta Kinas plass i OL om snaut fire måneder og forventer svar på om det vil skje i løpet av kort tid..

Aftenposten - 15 okt 21 kl. 10:39

Hockeygutta klare for OL-ja - kan ta over Kinas plass

Norges ishockeylandslag har fått beskjed av Det internasjonale forbundet om å gjøre seg klar for å ta Kinas plass i OL….

Aftenposten - 09 okt 21 kl. 14:26

– Kina og Taiwan skal bli gjenforent, insisterer Kinas president. Det blir ikke godt mottatt i Taiwan.

Han har sendt krigsfly med atomvåpen for å vise militære muskler. Men i talen lørdag sa Kinas president at «fredelige….

NRK - 09 nov 21 kl. 11:34

Taiwans utslipp telles ikke

Taiwans klimagassutslipp per innbygger er mer enn dobbelt så høyt som det globale gjennomsnittet, og høyere enn Kinas. Likevel er landet ikke del av FNs klimaforhandlinger i Glasgowdenne uken, skriver Washintong Post. Utslippene fra landet er heller ikke inkludert i de globale utslippstallene som rapporteres til FN.

VG - 09 nov 21 kl. 11:25

Kina på farlig kurs

Denne uken vil sentralkomiteen i det kinesiske kommunistpartiet opphøye partileder og president Xi Jinping. Han kan samle all makt i egne hender og styre verdens mest folkerike nasjon på livstid. Xi inntar tronen som Kinas røde keiser..

NRK - 07 nov 21 kl. 08:30

Snø skaper trøbbel i Kina

Et tidlig snøfall i Kina har dekket mesteparten av den nordlige delen av landet i hvitt, og skaper trøbbel for bil- og flytrafikk. Et jevnt snøfall blåser søndag over Beijing, den nærliggende byen Tianjin og det nordøstlige Kina etter at det lørdag rammet lenger vest, blant annet i Mongolia. Det statlige meteorologinstituttet har sendt ut et oransje farevarsel, det nest høyeste nivået på Kinas firedelte skala.

NRK - 07 nov 21 kl. 06:00

Solide eksporttall fra Kina

Solide eksporttall fra Kina Kinas eksport økte mer enn ventet i oktober, mens importen ble noe lavere enn ventet. Eksportveksten var på 27,1 prosent sammenlignet med oktober i fjor, viser tall som kinesiske tollmyndigheter la frem søndag. Det er høyere enn analytikernes forventninger.

VG - 06 nov 21 kl. 10:17

Beijing-OL er en feiring av Xi-diktaturet

Dersom vi virkelig mener at Kinas menneskerettighetsbrudd – i Xinjiang, i Hongkong og ellers i landet – er uakseptable, bør Norge boikotte Vinter-OL i Beijing..

Aftenposten - 05 nov 21 kl. 21:00

Kinas klimapolitikk er full av motsetninger. Det er et grønt skifte med svarte kanter.

Det er et grønt skifte med svarte kanter..

NRK - 05 nov 21 kl. 08:40

Eiendomsutvikler suspender handelen

Den kinesiske eiendomsutvikleren Kaisa suspenderte fredag handelen på Hongkong-børsen. Det øker frykten for sammenbrudd i Kinas eiendomssektor. Kunngjøringen fra Kaisa kommer mens søkelyset stadig er på en av landets største eiendomsutviklere, China Evergrande, som står i fare for å gå konkurs.

E24 - 04 nov 21 kl. 06:27

Rapport: Nesten ny global utslippsrekord i 2021

De globale CO₂-utslippene i 2021 er tilbake på nivået fra før pandemien. Kinas andel av utslippene øker til nesten en tredel, heter det i en rapport..

NRK - 04 nov 21 kl. 05:26

Pentagon: Kina ruster opp raksere

Kina ruster opp atomarsenalet betydelig raskere, ifølge det amerikanske forsvarsdepartementet. USA tror kineserne ønsker å ha 1.000 atomstridshoder innen 2030.

VG - 04 nov 21 kl. 03:42

Rapport: Nesten ny global utslippsrekord i 2021

De globale CO2-utslippene i 2021 er tilbake på nivået fra før pandemien. Kinas andel av utslippene øker til nesten en tredel, heter det i en rapport..

NRK - 02 nov 21 kl. 21:10

Biden mener Xi gjør en stor feil

SAs president Joe Biden sier at Kinas president Xi Jinping har begått en stor feil ved ikke å delta på klimatoppmøtet i Glasgow og G20-toppmøtet i Roma. – Det har oppriktig talt vært en stor feil at Kina ikke dukket opp, sa president Biden på en pressekonferanse på klimatoppmøtet COP26 i Skottland tirsdag kveld. – Vi dukket opp.

NRK - 02 nov 21 kl. 11:38

Kina: Xi fikk ikke tale via video

Kinas president Xi Jinping fikk ikke lov av arrangørene til å tale til klimatoppmøtet i Glasgow via video. Det sier talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet, Wang Wenbin. President Xi deltar ikke på toppmøtet, men er hjemme i Beijing.

NRK - 01 nov 21 kl. 11:40

Erdogan dropper Glasgow

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har avlyst planene om å delta på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow, melder statlige medier. Mandag reiste Erdogan tilbake til Tyrkia fra Roma i Italia, hvor han har vært med på helgens G20-toppmøte. Den tyrkiske presidenten kommer likevel ikke til å delta på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow.

NRK - 01 nov 21 kl. 06:29

Stengte Shanghais Disneyland

Disneyland i Shanghai var mandag stengt som følge av ett tilfelle av koronasmitte. Den raske nedstengningen skyldes Kinas mål om å slå smitten helt ned til null foran vinter-OL..

NRK - 30 okt 21 kl. 17:11

Nye patentregler drøftes i november

Kinas president Xi Jinping vil myke opp patentreglene for vaksiner for å få bukt med koronaviruset. Xi er ikke fysisk til stede på G20-møtet i Roma, men holdt et innlegg via videooverføring. Han mener Verdens handelsorganisasjon (WTO) bør fremme overføring av vaksineteknologi til utviklingsland.

VG - 29 okt 21 kl. 12:55

Kina-tester avgjør Norges OL-skjebne

Det internasjonale ishockeyforbundets president Luc Tardif sier at Norges OL-skjebne vil bli avgjort i slutten av november – etter at Kinas omstridte ishockeylandslag har spilt to testkamper..

VG - 27 okt 21 kl. 07:45

Venstre-Melby: Bekymret over Støres Kina-politikk i fremtiden

Venstre-leder Guri Melby sier det ikke er betryggende at Norge har fått en statsminister som beskyldes av en tidligere partikollega og statsminister for å ha gått Kinas ærend..

NRK - 24 sep 21 kl. 13:13

Kina forbyr all kryptohandel

Kinas sentralbank kunngjør at alle finansielle transaksjoner som omfatter kryptovaluta, er ulovlig i landet. – I de siste årene har handel og spekulasjon i bitcoin og andre kryptovalutaer blitt omfattende, har påvirket den økonomiske orden, gitt grobunn for hvitvasking, ulovlig pengeinnsamling, svindel, pyramidesvindel og andre ulovlige aktiviteter, uttaler Kinas sentralbank..

NRK - 25 okt 21 kl. 08:00

Beijing utsetter maraton

Søndagens maraton i Kinas hovedstad Beijing er utsatt. Årsaken er en økning i koronasmitte. 30.

VG - 22 sep 21 kl. 17:36

Analytiker om Kinas nye linje: Sterkt signal om global kollaps for kull

Kinas president Xi Jinping kunngjorde i FN tirsdag at landet ikke lenger skal finansiere kullkraftverk i utlandet. Det kan være begynnelsen på slutten for kull..

NRK - 21 okt 21 kl. 12:28

Modi kjem til klimatoppmøtet

Indias statsminister Narendra Modi skal delta på FNs klimatoppmøte i Glasgow i slutten av månaden. Det stadfestar Indias miljøminister overfor Reuters. India er saman med Kina blant dei som slepp ut mest klimagassar i verda.

NRK - 21 okt 21 kl. 12:15

Evergrande ned 12 prosent

Handelen med det kinesiske eiendomsselskapet Evergrande Group ble gjenopptatt på Hongkong-børsen torsdag. Aksjen falt over 12 prosent ved stengning. Evergrande Group-aksjen falt 12 prosent da børsen stengte i Hongkong torsdag, skriver NTB.

NRK - 16 aug 21 kl. 10:56

Kina evakuerer ikke i Kabul

Kinas ambassade i Kabul antydet søndag at de har vært i kontakt med Taliban og vil bli i Kabul, melder NTB. Kinas ambassade sier de har bedt «de ulike partene» i landet ivareta sikkerheten til kinesiske borgere og sikre Kinas interesser, skriver South China Morning Post..

NRK - 14 sep 21 kl. 20:55

Får ikkje kome inn i Westminster

Kinas ambassadør til Storbritannia blir nekta å kome på besøk til Westminster. Ambassadør Zheng Zeguang skulle ha talt til ei gruppe parlamentarikarar i det britiske parlamentet om korleis ein kunne styrke forholdet mellom Kina og Storbritannia. Men speakerane i begge kammera nekta han tilgjenge fordi kinesiske styresmakter har innført sanksjonar mot ni britiske folkevalde som er kritiske til Kinas behandling av uigurane.

NRK - 15 okt 21 kl. 15:48

EU vil ha toppmøte med Kina

EU og Kina skal snart ha eit møtast, ifølge presidenten for Det europeiske råd, Charles Michel, etter å ha snakka med Kinas president Xi Jinping. – Trass i skilnader er det viktig med dialog med Kina. Vi har difor blitt einige om eit toppmøte for å få han i gang igjen, skriv han på Twitter.

VG - 15 okt 21 kl. 13:03

Rekordmange militærflyginger: Økende spenning mellom Kina og Taiwan

Kinas krigsfly og økende press mot Taiwan de siste ukene har ført regionen nær bristepunktet, frykter internasjonale eksperter..

NRK - 15 okt 21 kl. 12:32

Kina: – Har kontroll på Evergrande

Kinas sentralbank seier risikoen for ringverknader i finansmarknadane frå eigedomsgiganten Evergrande, er «kontrollerbare», ifølge statlege medium. Det er første gong kinesiske styresmakter kommenterer situasjonen. Evergrande står i fare for å gå konkurs, og det er stor uro for kva ringverknader dette skal skape..

Aftenposten - 10 okt 21 kl. 08:04

Først sendte han krigsfly med atomvåpen. Så lovpriste han «fredelige midler». Det ble ikke tatt godt i mot.

– Kina og Taiwan skal bli gjenforent, insisterer Kinas president. Det blir ikke godt mottatt av hans kollega i Taiwan..

NRK - 10 okt 21 kl. 06:22

Taiwan lar seg ikke presse av Kina

Taiwan vil forsvare sitt demokrati og ikke la seg presse av Beijing, sier president Tsai Ing-wen. Kina har trappet opp trykket mot øya den siste tiden. – Dess mer vi oppnår, dess større blir presset vi får fra Kina.

NRK - 09 okt 21 kl. 11:12

Kina lover «gjenforening» med Taiwan

En fredelig gjenforening med Taiwan «vil og kan bli realisert», hevder Kinas president Xi Jinping. – En nasjonal gjenforening med fredelige midler vil best tjene interessene til nasjonen som helhet, inkludert våre brødre på Taiwan, sa presidenten i en tale lørdag. Taiwan har i realiteten fullt selvstyre, men øya har aldri formelt erklært uavhengighet fra Kina.

Dagbladet - 07 okt 21 kl. 17:54

Xi´s Kinas sanne ansikt

Når Kina bruker nasjonaldagen sin på å sende bølger av krigsfly mot Taiwan, så er det en grov provokasjon, og kanskje en trening på invasjon. Hva slags Kina gjør slikt, spør Morten Strand..

E24 - 07 okt 21 kl. 06:01

Biden og Xi skal møtes virtuelt før nyttår

USAs president Joe Biden og Kinas president Xi Jinping kommer trolig til å møtes digitalt innen utgangen av året..

NRK - 06 okt 21 kl. 21:39

Skal møtast digitalt

USA sin president Joe Biden og Kinas president Xi Jinping kjem truleg til å møtast digitalt innan utgangen av året, opplyser ein tenestemann i Det kvite hus. – Biden har sagt at det skal bli hyggeleg å møte Xi, som han ikkje har møtt på fleire år. Vi satsar på at dei får moglegheit til å sjå kvarandre igjen, sjølv om det berre skulle bli digitalt, opplyser tenestemannen.

Dagbladet - 06 okt 21 kl. 14:47

Advarer mot «katastrofale» følger

Alarmen har aldri runget høyere. Nå advarer øynasjonens statsminister om «katastrofale» konsekvenser etter Kinas nådeløse maktdemonstrasjon..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt