Kherson

Saturday, 03 December, 20:46

Nyheter om Kherson

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 10 nov 22 kl. 09:42

Derfor kan Russland forlate byen Kherson

For Ukraina vil det være en seier å få tilbake kontroll på byen. Samtidig kan Russland ha flere planer for hvorfor de henter ut soldatene.Det var onsdag at russiske medier meldte om planen.

Klartale - 19 aug 22 kl. 06:00

Russlands raketter gjorde datteren livredd

Russland okkuperer byen Kherson i Ukraina. For noen uker siden fikk Volodymyr Zhdanov nok. Russland skjøt mot ukrainske styrker.

NRK - 10 nov 22 kl. 20:49

Jens Stoltenberg om Kherson: – Vi må vente og se

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg vil vente med å konkludere om den russiske kunngjøringen om retrett fra Kherson. – Vi har notert den russiske kunngjøringen om retrett fra Kherson. Vi må vente og se hvordan situasjonen på bakken utvikler seg de kommende dagene, sa Stoltenberg torsdag.

NRK - 05 nov 22 kl. 19:20

Harde kamper i Kherson

Russiske og ukrainske styrker utveksler kraftig artilleriild i fylkene Luhansk, Donetsk og Kherson, ifølge militære kilder på begge sider. I Kherson sør i Ukraina melder de prorussiske separatistmyndighetene lørdag om den kraftigste artilleriilden på flere dager. Ukraina forsøker å befri fylket helt etter å ha gjenerobret flere deler av Kherson.

NRK - 19 okt 22 kl. 22:16

Hevder 7.000 er evakuert fra Kherson allerede

Den russisk-innsatte ledelsen i Kherson sier ifølge russiske medier at 7.000 sivile «er flyttet» til andre områder kontrollert av Moskva i løpet av onsdagen. Det har ikke vært mulig å verifisere uttalelsen fra Vladimir Saldo, lederen for den russisk-kontrollerte administrasjonen i Kherson.

NRK - 19 okt 22 kl. 22:16

Hevder 7000 er «er flyttet» fra Kherson allerede

Den russisk-innsatte ledelsen i Kherson sier ifølge russiske medier at 7000 sivile «er flyttet» til andre områder kontrollert av Moskva i løpet av onsdagen. Det har ikke vært mulig å verifisere uttalelsen fra Vladimir Saldo, lederen for den russisk-kontrollerte administrasjonen i Kherson. Russiske myndigheter iverksatte onsdag en plan om masseevakuering av opp mot 60.

NRK - 18 okt 22 kl. 23:31

Russisk general: Hæren forbereder «evakuering» av Kherson fylke

Den russiske øverstkommanderende generalen i Ukraina, Sergej Surovikin, sier i et intervju med den statseide TV-kanalen Rossija at en «evakuering» fra Kherson-fylke er underveis. Den russiskutnevnte ordføreren i Kherson Vladimir Saldo sier at fire byer i fylket skal «flyttes» til den søndre bredden av elven Dnipro. Surovikin beskriver samtidig situasjonen i Kherson som «spent», samtidig som den ukrainske motoffensiven i regionen pågår.

NRK - 13 okt 22 kl. 14:08

Moskva-lojal leder i Kherson-regionen ber Russland evakuere lokalbefolkningen

Separatistlederen i Kherson-regionen ber Russland evakuere lokalbefolkningen. Det er fare for gatekamper i Kherson by. Ukraina har gjennomført en offensiv i Kherson, men ifølge eksperter ønsker Ukraina helst å unngå en bykrig i Kherson.

NRK - 25 nov 22 kl. 00:28

Guvernør: Sju drept i russisk angrep i Kherson

Russiske angrep i Kherson, byen som ukrainske styrker nylig gjenerobret, har krevd minst sju menneskeliv, ifølge fylkets guvernør. Rundt 20 mennesker ble såret og en høyblokk ble satt i brann som følge angrepet, ifølge guvernør Jaroslav Janusjevytsj. – De russiske invasjonsstyrkene åpnet ild mot et boligområde med rakettkastere.

NRK - 30 sep 22 kl. 13:20

Russland: Skal tydeliggjøre hvilke deler av Kherson og Zaporizjzja som skal annekteres

Det er fortsatt uklart om Russland vil annektere alt eller deler av territoriet til de ukrainske fylkene Kherson og Zaporizjzja. – Folkerepublikkene Donetsk og Luhansk anerkjennes av Russland etter 2014-grensene. Når det gjelder Kherson- og Zaporizjzja-regionenes grenser, må jeg få tydeliggjort dette.

Klartale - 14 nov 22 kl. 08:49

Ukraina sier de har kontroll i Kherson

Ukraina skal de siste dagene tatt tilbake makta i totalt 179 byer og landsbyer. Det melder nyhetsbyrået Unian søndag. Det er hæren i Ukraina som er deres kilde.

NRK - 12 nov 22 kl. 01:27

Ukrainas nasjonalsang spilt i Kherson

Ukrainas nasjonalsang runget gjennom sentrum av Kherson etter at president Volodymyr Zelenskyj kunngjorde at byen var frigjort fra russisk okkupasjon. – Foreløpig er våre styrker i utkanten av byen, men spesialenheter er allerede inne i byen, meldte Zelenskyj på Telegram, der han også postet videoer av soldater sammen med sivile. Ukrainas nasjonalforsamling viste en video av nasjonalsangen som ble spilt på et torg i sentrum av Kherson, og en liten gruppe mennesker samlet rundt et bål i mørket som sang med.

NRK - 11 nov 22 kl. 09:27

Melder om store russiske tap i Kherson

Tilbaketrekkingen fra den ukrainske byen Kherson skal ikke gå som planlagt for russerne. Den tidligere sjefen for de amerikanske styrkene i Europa, general Mark Hertling, mener de russiske styrkene i Kherson er i ferd med å lide store tap på grunn av ukrainsk artilleri. De russiske styrkene ved byen Kherson fikk for to dager siden ordre om å trekke seg over til den andre siden av elven Dnipro Ukrainske EuromaidanPR hevder at mellom 18.

NRK - 06 nov 22 kl. 15:13

Strøm og vann borte i Kherson

Strømmen og vannforsyningen er borte i Kherson etter et ukrainsk angrep på kraftlinjer, sier de russiske okkupasjonsmyndighetene i byen. – I Kherson og mange andre steder i regionen er det midlertidig ikke strøm eller vann, opplyser den Moskva-innsatte administrasjonen på Twitter søndag ettermiddag. De sier at strøm- og vannbruddet skyldes et ukrainsk angrep på hovedveien mellom Berislav og Kakhovka som førte til at tre kraftmaster til en høyspentledning ble skadet.

NRK - 19 okt 22 kl. 22:55

7000 skal være evakuert fra Kherson

Den russisk-innsatte ledelsen i Kherson sier ifølge russiske medier at 7000 sivile «er flyttet» til andre områder kontrollert av Moskva i løpet av onsdagen. Det har ikke vært mulig å verifisere uttalelsen fra Vladimir Saldo, lederen for den russisk-kontrollerte administrasjonen i Kherson. Russiske myndigheter iverksatte onsdag en plan om masseevakuering av opp mot 60.

NRK - 26 nov 22 kl. 05:01

Folk evakueres fra Kherson

Voldsomme russiske artilleri- og rakettangrep på Kherson fører til at Ukrainas myndigheter nå evakuerer folk fra den nylig frigjorte byen. De russiske okkupantene har gravd seg ned på den andre siden av Dnipro-elva og skyter derfra mot Kherson med artilleri og raketter. I tillegg er byens infrastruktur så nedslitt og ødelagt etter okkupasjonen og gjenerobringen at myndighetene anbefaler at innbyggerne reiser fra byen inntil videre..

NRK - 24 nov 22 kl. 20:10

Guvernør: Fire drept i russisk angrep i Kherson

Russiske angrep i Kherson, fylket som ukrainske styrker nylig gjenerobret, har krevd minst fire menneskeliv, ifølge fylkets guvernør. Ytterligere ti mennesker ble såret i angrepet, opplyser Jaroslav Janusjevytsj på Telegram torsdag kveld. – De russiske invasjonsstyrkene åpnet ild mot et boligområdet med rakettkastere.

NRK - 17 nov 22 kl. 21:44

Ukraina: Mange spor etter tortur i Kherson

Det har blitt avdekket skremmende mange spor av tortur i den befridde byen Kherson, ifølge Ukrainas menneskerettighetskommissær Dmytro Lubinets. Det er funnet spor av at ukrainere ble torturert med strøm og slått med jernstenger før de ble drept, ifølge Lubinets. Lubinets sier at Ukraina regner med å finne flere bevis på russisk brutalitet mot ukrainere.

NRK - 14 nov 22 kl. 13:11

Stoltenberg varsler om vanskelig vinter for Ukraina

Nato-sjef Jens Stoltenberg advarer mot å undervurdere Russland etter tilbaketrekningen i Kherson. – De kommende månedene blir vanskelige. Putins mål er å etterlate et kaldt og mørkt Ukraina denne vinteren, sa Stoltenberg under et pressetreff.

NRK - 14 nov 22 kl. 08:14

Ukraina: Familie drept av landmine i Kherson

En familie på fire, deriblant et elleve år gammelt barn, ble drept da de kjørte på en landmine i Kherson-regionen, ifølge ukrainske myndigheter. Familien satt i en bil som kjørte over en mine som eksploderte i landsbyen Novoraisk søndag. Det skriver Kyrylo Tymosjenko, visestabssjef ved president Volodymyr Zelenskyjs kontor, på meldingstjenesten Telegram, ifølge Guardian.

NRK - 13 nov 22 kl. 22:15

Zelenskyj: Har avdekket russiske krigsforbrytelser i Kherson

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier søndag at de ukrainske styrkene har avdekket over 400 krigsforbrytelser, begått av russiske styrker i Kherson-regionen, som ligner det de tidligere har funnet i områder som tidligere har vært okkupert av Moskva. – Den russiske hæren har lagt bak seg de samme grusomhetene i Kherson-regionen som i andre regioner hvor de har hatt mulighet til å ta seg inn. Etterforskere har allerede dokumentert over 400 krigsforbrytelser.

NRK - 12 nov 22 kl. 19:42

All viktig infrastruktur ødelagt i Kherson

– Russiske styrker har ødelagt all viktig infrastruktur i Kherson før de forsvant fra området, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i en videotale lørdag. Det melder Reuters. Kommunikasjonsnettverk, vannforsyning, varme og elektrisitet er ødelagt, sa Zelenskyj.

NRK - 12 nov 22 kl. 07:54

Ukrainas utenriksminister: Krigen fortsetter

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba sier at krigen fortsetter etter den vellykkede frigjøringen av Kherson fra russisk okkupasjon. På Asean-møtet i Kambodsja sa Kuleba lørdag at det var litt av en innsats å gjenerobre Kherson. – Men krigen fortsetter.

NRK - 11 nov 22 kl. 12:12

Ukraina: Ukrainsk flagg skal være heist i Kherson by

Ukrainske partisaner har heist det ukrainske flagget i Kherson by, sier ukrainske myndigheter ifølge Reuters. Et medlem av det regionale rådet i Kherson sier til byrået at russiske styrker druknet mens de forsøkte å forlate byen..

VG - 11 nov 22 kl. 10:36

Russland: Hevder å ha trukket seg helt ut av Kherson, viktig bro er ødelagt

En viktig bro over den mektige Dnipro-elven i Kherson skal være ødelagt. Torsdag formiddag melder Russland at alle deres styrker allerede har trukket seg ut av Kherson by..

VG - 11 nov 22 kl. 10:36

Russland skal være ut av Kherson: Det ukrainske flagget vaier over byen

Det ukrainske flagget vaier over Kherson by: Russland melder at alle deres styrker allerede har trukket seg ut av Kherson by, etter å ha ødelagt en viktig bro..

NRK - 04 nov 22 kl. 12:34

Putin: Sivile i Kherson bør bli evakuert

Russlands president Vladimir Putin seier sivile i den ukrainske regionen Kherson må bli evakuert frå konfliktsona, melder det statlege nyheitsbyrået RIA, ifølge Reuters. Kherson er eitt av områda Russland erklærte at dei ville annektere etter såkalla folkeavstemmingar i september..

NRK - 04 nov 22 kl. 12:34

Putin vil evakuere sivile frå Kherson.

Russlands president Vladimir Putin vil frakte sivile vekk frå den russisk-okkuperte byen Kherson i Ukraina. Byen er mål for ein ukrainsk motoffensiv. Russiske soldatar har sidan midten av oktober evakuert fleire titals tusen sivile frå byen.

Klartale - 04 nov 22 kl. 08:59

Anklager Russland for å tvinge ukrainere ut av landet

Russerne har kontrollen i flere områder i Ukraina. I regionen Kherson i øst blir folk tvangsflyttet, mener myndighetene i Ukraina. De anklager Russland for å flytte folk mot deres vilje.

NRK - 22 okt 22 kl. 14:34

Innbyggarane i Kherson bedne om å forlate byen

Dei prorussiske leiarane i Kherson sør i Ukraina ber innbyggarane forlate byen umiddelbart, melder AFP. Meldingane kjem få dagar etter at styresmaktene varsla at dei hadde sett i verk evakueringa av opp mot 60.000 innbyggarar.

NRK - 21 okt 22 kl. 17:42

Ukraina: 88 byer og landsbyer gjenerobret i Kherson-regionen

Kontoret til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier fredag at 88 byer og landsbyer er gjenerobret i Kherson-regionen sør i landet. Ukrainske styrker har vært på offensiven i området de siste ukene. I forrige uke sa myndighetene i Kyiv at 75 byer og landsbyer var gjenerobret i regionen.

NRK - 21 okt 22 kl. 11:11

Russisk-innsatte myndigheter: Fire drept i angrep i Kherson

Fire personer ble drept i et ukrainsk angrep på byen Kherson fredag, opplyser lokale russisk-innsatte myndigheter. Ifølge opplysningene ble de fire drept mens de beskyttet Antonivskyj-broen over elven Dnipro. Broen brukes til evakuering.

NRK - 19 okt 22 kl. 10:58

Tjenestemann: Prorussiske myndigheter forlater Kherson

De russisklojale myndighetene i byen Kherson sør i Ukraina, blir evakuert fra byen, opplyser en Moskva-lojal tjenestemann, ifølge nyhetsbyrået AFP. Evakueringen skjer samtidig som ukrainske styrker gjennomfører en motoffensiv i Kherson fylke i et forsøk på å gjenerobre okkuperte områder. Tidligere opplyste en tjenestemann at rundt 50.

Dagbladet - 19 okt 22 kl. 10:28

- Nekter sivile innreise

Den russisk-utpekte guvernøren i Kherson i Ukraina sier at sivile nektes innreise i Kherson de neste sju dagene. - Vi skal ikke gi opp Kherson, sier han..

NRK - 13 okt 22 kl. 07:38

Britisk etteretning: Harde kamper i Kherson

Britisk etteretning mener russiske styrker forsøker å etablere en ny frontlinje vest for landsbyen Mylove, etter å ha trukket seg tilbake rundt 20 kilometer nord for Kherson. På twitter skriver Det britiske forsvaret at russiske styrker ikke lenger har beskyttelse fra elva Inhulets på grunn av Ukrainas fremgang. Kampene beskrives som harde.

NRK - 04 okt 22 kl. 18:24

Russland erkjenner tilbakeslag i Kherson

Det russiske forsvarsdepartementet erkjenner at ukrainske styrker har gjenerobret områder i Kherson fylke sør i Ukraina. Under en pressekonferanse i departementet tirsdag ble det vist kart der det framgikk at landsbyen Dudtsjanyj på vestbredden av elva Dnipro ikke lenger kontrolleres av russiske styrker. En høytstående tjenestemann i det ukrainske innenriksdepartementet opplyste samtidig at ukrainske styrker har gjenerobret over 50 landsbyer og bosetninger i Kherson fylke, melder det ukrainske nyhetsbyrået Interfax.

NRK - 27 nov 22 kl. 06:52

Sivile flykter fra russisk bombing i Kherson

Sivile flyktet lørdag i strie strømmer fra russisk bombing i Kherson, bare noen uker etter at de feiret frigjøringen av byen. Lange rekker med lastebiler, varebiler og personbiler strakte seg langs veien ut av byen, noen av dem med tilhengere for å frakte eiendeler eller husdyr. Flere dagers intense artilleri- og rakettangrep på byen fra russiske stillinger på den andre bredden av elva Dnipro er et bittert faktum for byens borgere.

NRK - 25 nov 22 kl. 18:36

Femten skal være drept i bomberegn i Kherson

Tallet på døde etter bomberegnet over Kherson har steget til femten sivile. 35 personer skal være skadet, skriver AFP og siterer en offentlig tjenesteperson..

NRK - 21 nov 22 kl. 13:15

Ukraina: Fire tortursteder avdekket i Kherson

Den ukrainske riksadvokaten sier i en uttalelse at tjenestemenn har funnet og inspisert fire steder der russiske styrker «holdt folk ulovlig frihetsberøvet og torturerte dem brutalt». Før helgen sa Ukrainas menneskerettighetskommissær Dmytro Lubinets at det var avdekket skremmende mange spor av tortur i den befridde byen Kherson. For en uke siden sa FN-granskere at verken Russland eller Ukraina ser ut til å overholde folkrettens forbud mot tortur.

VG - 19 nov 22 kl. 21:15

Russisk skrekkvelde i Kherson: – De kaller det «hullet»

I ni måneder styrte den russiske okkupasjonsmakten den ukrainske byen Kherson. Minnene om torturen og drapene vil sitte i mye lenger..

Dagbladet - 18 nov 22 kl. 13:09

Spekulasjoner rundt Kherson-leders død

Den russisk-innsatte viseguvernøren i Kherson-regionen, Kirill Stremousov, døde i en bilulykke tidligere i november. Nye bilder av vraket kan imidlertid fortelle en annen historie, spekuleres det..

Dagbladet - 17 nov 22 kl. 12:58

Slik kan Kherson påvirke krigen

Ukraina har tatt tilbake den symboltunge byen Kherson. Det kan ha påvirkning på krigen videre..

VG - 15 nov 22 kl. 01:47

Seiersglede i Kherson - men forskere frykter «mye stygt»

Mens Ukrainas president jubler med soldatene i Kherson og mener seieren er i sikte, frykter vestlige eksperter funn av nye massegraver som i Butsja..

NRK - 14 nov 22 kl. 22:13

Ukraina trekker tilbake akkredittering

Kyiv har trukket tilbake akkrediteringen til flere vestlige journalister etter at de rapporterte fra gjenerobringen av Kherson. – Nylig har noen representanter fra mediene ignorert regler og advarsler og rapportert fra Kherson uten tillatelse fra kommandanter fra militæret og relevante PR-departement, skriver den ukrainske generalstaben på Facebook. Det er ikke kjent hvilke journalister som har fått akkrediteringen trukket.

NRK - 14 nov 22 kl. 14:14

Nødhjelp fra FN har nådd Kherson

Den første kolonnen med FN-nødhjelp har nådd byen Kherson etter at den ble gjenerobret av ukrainske regjeringsstyrker. Lasten består blant annet av mat, drikkevann, hygieneartikler, varme tepper og solcellelamper, opplyser FNs nødhjelpskontor mandag. Et sykehus har blant annet mottatt medisiner og utstyr til over 1000 pasienter.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com