Kherson

Sunday, 03 March, 20:52

Nyheter om Kherson

NRK - 24 dec 23 kl. 11:33

Fire drept i russisk angrep mot Kherson

Minst fire personer er drept og ytterligere ni såret det siste døgnet som følge av russiske angrep mot den ukrainske byen Kherson, sier myndighetene. Fra lørdag til søndag morgen avfyrte russiske styrker 71 granater mot Kherson, og traff sentrum, boligområder, helse- og utdanningsinstitusjoner og kritisk infrastruktur, skriver Kherson-guvernør Oleksandr Prokudin på Telegram. – Som følge av russisk aggresjon ble fire mennesker drept og ni andre ble såret, inkludert et barn, skriver han.

Klartale - 27 jul 23 kl. 06:00

Desperate ukrainere rømmer gjennom Russland

Rima Jaremenko reiste over 5.000 kilometer for å komme seg til sin hjemby. Den 68 år gamle ukrainske kvinnen brukte seks dager på reisen.

NRK - 20 dec 23 kl. 05:47

Minst ni såret etter angrep mot Kherson

Ni personer, fire av dem barn, ble såret i russiske luftangrep mot byen Kherson sør i Ukraina, ifølge ukrainske myndigheter. Også Kyiv og Kharkiv ble angrepet. – I løpet av kvelden rettet de russiske okkupantene artilleriangrep mot Kherson.

NRK - 02 feb 24 kl. 10:47

To franske hjelpearbeidere drept i angrep i Ukraina

To franske hjelpearbeidere ble drept i et russisk angrep nær Kherson sør i Ukraina, bekrefter franske myndigheter. Guvernøren i Kherson opplyste torsdag kveld at to franske borgere og tre andre utlendinger ble såret i angrepet. – Utenlandske frivillige ble drept og såret som følge av fiendens angrep mot Beryslav, skriver guvernør Oleksandr Prokudin på Telegram.

NRK - 24 okt 23 kl. 01:39

Barnefamilier beordres til å evakuere Kherson-regionen

Barnefamilier i Kherson-regionen sør i Ukraina beordres til å evakuere på grunn av gjentatte russiske angrep mot boligområder. Evakueringsordren omfatter en rekke lokalsamfunn og landsbyen Beryslav på elva Dnipro, skriver lokale myndigheter på Telegram. Kun 450 barn og familiene deres har fulgt en offisiell ordre om å evakuere som ble utstedt i midten av september, og derfor er det nå nødvendig med tvangstiltak, ifølge myndighetene.

NRK - 25 dec 23 kl. 04:39

Russland og Ukraina melder om drepte sivile

Russiske styrker forlot byen Kherson sør i Ukraina for over et år siden. Men mange områder har siden da blitt gjenstand for gjentatte angrep fra russiske stillinger fra østsiden av elven Dnepr. Det er ukrainske myndigheter som melder om de fem drepte sivile i Kherson.

NRK - 27 feb 24 kl. 08:13

Russland sier de hindrer ukrainske styrker i å krysse Dnipro-elva

Russiske styrker hindrer ukrainske soldater i å krysse Dnipro-elva ved landsbyen Krynkyj i Kherson fylke, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass. Tass siterer tirsdag morgen det russiske forsvarsdepartementet på opplysningen, melder NTB..

NRK - 13 nov 23 kl. 15:40

Tre drept i russisk angrep i Kherson, ifølge ukrainske myndigheter

Tre mennesker ble drept og seks ble såret i russisk beskytning av den sørukrainske byen Kherson, sa den lokale guvernøren Oleksandr Prokudin mandag. Russiske styrker forlot byen og den vestlige bredden av elva Dnipro i regionen sent i fjor, men beskyter nå stadig de samme områdene fra posisjoner på den østlige bredden. Prokudin skrev på meldingsappen Telegram at to personer ble drept og fire såret da den sentrale delen av byen ble beskutt.

NRK - 29 dec 23 kl. 12:51

AP: Russiske okkupanter dekket over dødstall etter demningskollaps i Kherson-regionen

Russiske okkupasjonsmyndigheter nektet leger å skrive ut dødsattester for drukning etter at Kakhovka-demningen kollapset i juni, ifølge nyhetsbyrået AP. Antallet dødsofre er trolig langt høyere enn det som er kjent etter at Kakhovka-demningen i Ukraina ble rammet av en eksplosjon og Dnipro-elven gikk over sine bredder. Den russiske okkupasjonsmakten tok en rekke grep for dekke over omfanget av flomkatastrofen, skriver AP, som har snakket med flere kilder i byen Olesjkyj.

NRK - 27 dec 23 kl. 06:24

Ukraina: Har skutt ned 32 russiske droner - én person drept

Ukrainas luftforsvar hevder å ha skutt ned 32 av 46 russiske droner natt til onsdag. Det melder Reuters. Dronene skal ha kommet i flere angrepsbølger.

NRK - 26 dec 23 kl. 20:52

Russisk angrep mot jernbanestasjonen i Kherson

Minst en person er drept og fire er såret etter et russisk angrep mot jernbanestasjonen i byen Kherson sør i Ukraina tirsdag, ifølge myndighetene i landet. – Rundt 140 sivile ventet på stasjonen for å bli evakuert med tog. Da begynte fienden massiv bombing av byen, sier Ukrainas innenriksminister Ihor Klymenko.

NRK - 24 dec 23 kl. 17:04

ISW: Russland bekrefter bruk av kjemisk våpen i Kherson

I en melding på tjenesten Telegram, skal representanter for den russiske svartehavsflåten ha oppgitt bruken av kjemiske våpen. Det skriver den amerikanske tenketanken ISW. I meldingen skal russerne oppgitt at tåregass har blitt brukt i Krynkyj, øst i Kherson oblast.

NRK - 02 feb 24 kl. 03:16

Ukraina sier to franske borgere er drept

To franske borgere ble drept og tre andre utlendinger såret i et russisk angrep nær Kherson sør i Ukraina, opplyser guvernøren i regionen. – Utenlandske frivillige ble drept og såret som følge av fiendens angrep mot Beyslav, skriver guvernør Oleksandr Prokudin på Telegram. Han sier ikke hva slags oppgaver de frivillige utførte, men beskriver dem med et ukrainsk ord som ofte brukes om ansatte i humanitære organisasjoner.

NRK - 30 jan 24 kl. 09:23

Ukraina: To drept og flere såret i russiske droneangrep

To personer ble drept og minst fem såret i et omfattende russisk drone- og rakettangrep mot mål rundt om i Ukraina natt til tirsdag, ifølge landets myndigheter. Ukraina sier at russiske styrker fyrte av to S-300-raketter og 35 angrepsdroner, og at 20 av dronene ble skutt ned. – Fienden sendte noen angrepsdroner langs områdene ved frontlinjen.

NRK - 08 okt 23 kl. 08:52

Flere skadd i angrep i Kherson-regionen

Flere personer, inkludert et spedbarn, er skadd etter et angrep i Kherson-regionen, ifølge ukrainske myndigheter. – Kherson-regionen opplevde nok en forferdelig natt, skriver guvernør Oleksandr Produkin på Telegram, ifølge Reuters. Rundt ti mennesker skal være skadd i angrepet, og en kvinne og hennes spedbarn er blant dem.

NRK - 16 nov 23 kl. 23:26

En drept og flere skadet i Kherson

Et russisk angrep i byen Kherson torsdag skal ha ført til at en 75 år gammel kvinne døde, mens hun var i hjemmet sitt. Minst åtte andre ble skadet, deriblant en 15 år gammel jente, sier byens guvernør Oleksandr Prokudin. Det skriver nettavisen The Kyiv independent.

NRK - 16 nov 23 kl. 23:26

To drept og flere skadet i russisk bombeangrep i Kherson

To personer ble drept i et russisk bombeangrep i byen Kherson torsdag, melder nyhetsbyrået Reuters. Deriblant en 75 år gammel kvinne, som var i leiligheten sin. Minst åtte andre ble skadet, deriblant en 15 år gammel jente, sier byens guvernør Oleksandr Prokudin.

NRK - 07 aug 23 kl. 09:46

Ukraina: Kvinne drept i angrep i Kherson

En kvinne ble drept av russisk artilleriild i den sørukrainske byen Kherson mandag morgen, ifølge lokale tjenestemenn. -. Det har vært en vanskelig natt i Kherson.

NRK - 31 dec 23 kl. 08:20

Stanset 21 av 49 angrepsdroner

Ukrainas militære ødela 21 av 49 russiske angrepsdroner som ble skutt mot Ukraina i natt. Det melder det ukrainske luftvåpenet, ifølge Reuters. De fleste dronene var rettet mot førstelinjen i Ukrainas forsvar, samt sivile og militære mål, og infrastruktur i regionene Kherson, Mykolaiv og Zaporizhzhia.

NRK - 21 sep 23 kl. 07:55

Massivt russisk angrep mot minst seks ukrainske byer

Minst to personer er drept og 21 såret i russiske rakettangrep mot minst seks ukrainske byer. Angrepene har rammet både Kyiv, Kharkiv og Kherson. I morgentimene torsdag kom meldingen om at to personer er drept i Kherson, sør i Ukraina.

NRK - 27 dec 23 kl. 10:50

To personer skal være drept i russisk droneangrep

To personer skal være drept i det russiske droneangrepet natt til onsdag, ifølge ukrainske myndigheter. De hevder å ha skutt ned 32 av 46 droner i løpet av natta. De som ikke ble skutt ned rammet i stor grad området rundt Kherson.

NRK - 25 dec 23 kl. 07:47

Droneangrep i Ukraina

Ukrainske myndigheter hevder at landets luftforsvar skal ha skutt ned hele 28 av 31 russiske droner som skal ha angrepet landet i natt, ifølge Reuters. Angrepene skal for det meste være rettet mot områder sør i Ukraina. – Det ukrainske luftforsvaret har skutt ned 28 Shahed-angrepsdroner i Odesa, Kherson, Mykolaiv, Donetsk, Kirovohrad og Khmelnytskyi, sier Ukrainas luftstyrker på Telegram-meldingen som Reuters har fått tilgang til..

NRK - 14 sep 23 kl. 21:00

Ukraina evakuerer barnefamilier fra sør-Kherson

Ukrainske myndigheter beordrer evakueringen av sivile fra sørlige Kherson, melder AFP. Området er delvis under russisk kontroll, og angripes jevnlig, skriver byrået. – Det regionale forsvarsrådet i Kherson har besluttet å evakuere familier med barn med tvang fra områder som ofte angripes av fienden, sier guvernør Oleksandr Produkin på Telegram..

NRK - 23 dec 23 kl. 04:15

Ukraina hevder å ha skutt ned tre russiske bombefly

Ukrainske styrker skjøt ned tre russiske bombefly av typen Su-34 fredag, hevder landets president og luftforsvar. Det russiske militæret har ikke meldt noe om den angivelige nedskytingen, men russiske militærbloggere har omtalt tapet, og analytikere antyder at det trolig er Patriot-raketter fra USA som ble brukt. Kommandør Mykola Olesjtsjuk i det ukrainske luftforsvaret er blant dem som hevder flyene ble skutt ned.

NRK - 17 dec 23 kl. 08:38

Sivil person drept i luftangrep mot Odesa

En person er drept i kystbyen i Odesa etter en rekke russiske droneangrep mot Ukraina gjennom natten, ifølge guvernøren. Luftforsvaret ødela ni angrepsdroner over Odesa, skriver byens guvernør Oleh Kiper på meldingstjenesten Telegram søndag morgen. Han sier det er det tredje russiske luftangrepet mot regionen den siste uken.

NRK - 15 dec 23 kl. 08:03

14 russiske droner skutt ned over Ukraina

Ukrainsk luftvern har i løpet av natten skutt ned 14 droner som var avfyrt fra Russland, opplyser det ukrainske militæret fredag morgen. Dronene ble skutt ned over regionene Mykolajev, Kherson, Khmelnytskyj og Poltava sør og øst i landet, skriver det ukrainske militæret på meldingstjenesten Telegram fredag morgen. Det er ikke kommet meldinger om at noen er skadd.

NRK - 10 dec 23 kl. 06:39

Ukraina fordømmer russiske planer om valg i okkuperte områder

Ukraina fordømmer planene om å arrangere russiske presidentvalg i på okkupert ukrainsk territorium til våren. Ukrainas utenriksdepartement sier det planlagte valget er ugyldig og sier at internasjonale observatører som blir sendt for å overvåke valget, vil bli holdt strafferettslig ansvarlig. Torsdag bestemte Russlands nasjonalforsamling at presidentvalget i landet skal holdes 17.

NRK - 05 dec 23 kl. 07:23

5 DES 2023 TIR 08.02 Russland og Ukraina anklager hverandre for droneangrep

Russland hevder å ha «nøytralisert» 35 ukrainske droner over Krim og Azovhavet, mens Ukraina melder om 17 russiske droneangrep, hvorav ti er skutt ned. Det russiske forsvarsdepartementet beskylder den ukrainske regjeringen for å ha forsøkt å gjennomføre et «terrorangrep» mot blant annet Krimhalvøya, som ble okkupert og annektert av Russland i 2014. – 22 droner ble ødelagt og 13 andre ble avledet over Azovhavet og Krim, står det i en uttalelse tirsdag morgen.

NRK - 02 okt 23 kl. 09:31

Minst éin drepen i Kherson

Minst éin person er drepen etter kraftige angrep mot Kherson natt til måndag. Seks personar er skadde. Angrepa skal ifølgje den ukrainske guvernøren Oleksandr Prokudin vere retta mot bustadområde, inkludert butikkar og helsestasjonar.

NRK - 03 maj 23 kl. 14:54

Minst åtte drept i russiske angrep i Kherson

Minst åtte mennesker ble drept i russiske angrep på et supermarked og andre mål i den ukrainske byen Kherson onsdag, melder ukrainske myndigheter. Artilleriangrep rammet i tillegg en togstasjon, elarbeidere og flere landsbyer rundt Kherson. – Vi kan ikke forhandle med mordere.

NRK - 03 maj 23 kl. 14:54

Minst 16 drept i russiske angrep i Kherson

Minst 16 mennesker ble drept i russiske angrep på et supermarked og andre mål i den ukrainske byen Kherson onsdag, melder ukrainske myndigheter. Artilleriangrep rammet i tillegg en togstasjon, elarbeidere og flere landsbyer rundt Kherson. – Vi kan ikke forhandle med mordere.

NRK - 11 aug 23 kl. 13:01

Ukrainske myndigheter: Kherson angrepet 60 ganger på et døgn

To personer ble drept i russiske artilleriangrep i Ukraina det siste døgnet. Særlig Kherson og Donetsk-området er hardt rammet. Ifølge lokale myndigheter i Kherson angrep russiske artilleristyrker regionen 60 ganger på ett døgn.

NRK - 19 nov 23 kl. 09:56

Ukraina: Har jaget russiske styrker 3 til 8 kilometer vekk fra Dnipro

Det ukrainske forsvaret sier de har lykkes med å jage russiske styrker tre til åtte kilometer vekk fra elven Dnipro. Det melder AFP. Dnipro utgjør en viktig frontlinje i Kherson og Zaporizhzhia-regionene i Sør-Ukraina.

NRK - 29 sep 23 kl. 04:26

Tre kvinner drept i russisk rakettangrep i Kherson

Minst tre personer mistet livet i et russisk rakettangrep mot den ukrainske byen Kherson torsdag, ifølge lederen av president Volodymyr Zelenskyjs kontor, Andrij Jermak. De tre drepte kvinnene befant seg ute på en gate da bombene traff området, skriver CNN..

NRK - 20 jun 23 kl. 15:57

Ukraina: Hjelpearbeider drept i angrep mot Kherson

Minst en hjelpearbeider er drept og flere andre såret i russiske artilleriangrep mot Kherson i Ukraina, ifølge president Volodymyr Zelenskyjs stabssjef. Russiske styrker angrep hjelpearbeidere som fjernet gjørme fra flomrammede Kherson by. Sju personer ble såret, skriver Andrij Jermak på Telegram.

NRK - 17 nov 23 kl. 08:37

Ukraina hevder å ha krysset Dnepr

Det ukrainske forsvaret sier at de har gjennomført en rekke vellykkede operasjoner og etablert flere brohoder på østbredden av elva Dnepr. I sosiale medier skriver den ukrainske marinen at de vil fortsette med operasjoner på østbredden av den store elva i Kherson-regionen. Tidligere i uka meldte på ukrainske og russiske kilder at ukrainske styrker har sikret seg fotfeste på østbredden..

NRK - 14 nov 23 kl. 19:54

Ukrainske myndigheter sier styrkene har fått fotfeste på østbredden av Dnepr

Ukrainske styrker har sikret seg fotfeste på østbredden av elva Dnepr sør i landet, sier president Volodymyr Zelenskyjs stabssjef. Uttalelsen fra Andrij Jermak er den første offisielle innrømmelsen av at ukrainske styrker har kontroll over et område på østbredden av elva i Kherson-regionen. – Mot alle odds har det ukrainske forsvaret etablert et fotfeste på den venstre (østlige) bredden av Dnepr, sa Jermak da han tirsdag holdt et innlegg for tankesmia Hudson Institute i USA.

NRK - 03 nov 23 kl. 11:04

Ukraina: Massivt droneangrep mot flere regioner

Ukraina ble natt til fredag rammet av det største droneangrepet på flere uker. Landets nest største by Kharkiv er blant stedene som ble angrepet. Russiske droner rammet sivile mål og infrastruktur i flere ukrainske byer, ifølge lokale myndigheter.

NRK - 21 jul 23 kl. 06:47

Vannmangel truer grønnsakavling i Ukraina, ifølge russiskinnsatt guvernør

I Kherson-regionen i Ukraina vil mye av årets grønnsakavling gå tapt på grunn av vannmangel, advarer den russiskinnsatte guvernøren Vladimir Saldo. Det skriver Reuters. Vannmangelen er en konsekvens av ødeleggelsen av Kakhovka-demningen i juni.

NRK - 27 okt 23 kl. 08:46

Åtte såret i russisk angrep på Kharkiv

Minst åtte mennesker ble såret da en russisk rakett traff en brannstasjon i Kharkiv-regionen i Ukraina natt til fredag. Det var en brannstasjon i byen Izium som ble truffet av raketten, ifølge Ukrainas innenriksminister Ihor Klymenko på Telegram, der det også ble vist bilder av den ødelagte bygningen og brannbiler. Fem av seks shahed-droner som ble avfyrt mot Mykolajiv og Kherson natt til fredag, ble skutt ned, melder Natalia Humeniuk, talskvinne for den sørlige militærkommandoen.

NRK - 01 sep 23 kl. 20:41

Bortførte ukrainske skolebarn er kommet hjem

Ukrainske skolebarn startet fredag sitt andre skoleår under Vladimir Putins fullskala invasjon av sitt hjemland. Lærerne gjør sitt beste, men for mange barn er skoledagen preget av at de må rømme ned i bomberom eller holde seg hjemme. Russiske luftangrep har så langt i krigen ødelagt 1.

NRK - 21 okt 23 kl. 15:33

Ukraina: Tre drept i russiske angrep

Tre personer er drept og fire såret i russiske angrep øst og sør i Ukraina, opplyser ukrainske myndigheter. Angrepene rammer mens begge parter forbereder seg på en hard vinterkrig, og mens russiske styrker forsøker å hindre at ukrainske styrker gjenerobrer russisk-okkuperte områder. Fredag avfyrte russiske styrker hundrevis av granater mot ukrainsk-kontrollerte områder i Kherson fylke i sør, opplyser en lokal guvernør.

NRK - 04 jul 23 kl. 09:55

To skal være drept i rakettangrep mot Kherson

En mann og en kvinne skal være drept i et artilleriangrep mot Kherson tirsdag morgen. Det melder lokale ukrainske myndigheter. Det er fremdeles uvisst hvor mange som er skadd i angrepet mot byen sør i Ukraina.

NRK - 10 okt 23 kl. 09:49

Ukraina: 27 russiske droner skutt ned i natt

Det ukrainske luftforsvaret sier de har skutt ned 27 av 36 russiske angrepsdroner sør i landet natt til tirsdag. Luftforsvaret skriver på Telegram at det er snakk om Shahed-droner. De 27 dronene skal ha blitt skutt ned over Kherson-, Mykolajiv- og Odesa-regionene sør i landet.

NRK - 18 aug 23 kl. 11:33

Ukrainske styrker i Kherson skal ha krysset Dnipro-elva

Ukrainske styrker tok seg inn i russisk-okkuperte områder øst i Kherson-regionen og befestet posisjoner der, ifølge russisk-støttede myndigheter. Ukrainske «sabotasjegrupper» klarte å gjemme seg i utkanten av den russisk-okkuperte landsbyen Kozachi Lageri ved Dnipro, men ble senere «rensket ut» av russiske styrker, siteres den russisk-innsatte guvernøren Vladimir Saldo på av Tass. Utspillet kommer etter at Ukrainas viseforsvarsminister Ganna Maljar denne uka sa at «visse enheter utførte visse oppgaver» øst for Dnipro.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com