Jinping

Tuesday, 16 July, 15:20

Nyheter om Jinping

NRK - 06 maj 24 kl. 11:15

Kinas president møter Emmanuel Macron

Kinas president Xi Jinping er i Paris for møte med den franske presidenten Emmanuel Macron. Det er første gang på fem år Jinping er i Europa. – Den internasjonale situasjonen gjør samtalene mellom EU og Kina viktigere enn noen gang, sier Emmanuel Macron før møte med den kinesiske presidenten.

E24 - 28 jun 24 kl. 12:22

Xi Jinping varsler enda mer markedsorientert økonomi

Kinas president Xi Jinping varsler store reformer og lover en enda mer markedsorientert økonomi i forkant av et viktig politisk møte om tre uker..

E24 - 28 jun 24 kl. 12:22

Xi Jinping: – Kinas dør blir stadig mer åpen

Kinas president Xi Jinping varsler reformer og lover en enda mer markedsorientert økonomi i forkant av et viktig politisk møte om tre uker..

NRK - 28 jun 24 kl. 12:19

Xi Jinping varsler enda mer markedsorientert økonomi

Kinas president Xi Jinping varsler store reformer og lover en enda mer markedsorientert økonomi i forkant av et viktig politisk møte om tre uker. – Vi vil danne et mer markedsorientert, juridisk og internasjonalt næringslivsmiljø. Kinas dør vil bare bli mer og mer åpen og kommer aldri til å bli stengt, sa Xi i en tale fredag.

NRK - 12 jul 24 kl. 06:38

Trump og Orbán i Florida etter Nato-toppmøtet

Den ungarske statsministeren Viktor Orbán drog til Florida for å møta Donald Trump etter Nato-toppmøtet i Washington, skriv NTB. Dei to møttest på ein av eigedommane til den tidlegare amerikanske presidenten. – Me diskuterte måtar å skapa fred på, skreiv Orbán i sosiale medium etter møtet.

Klartale - 10 jul 24 kl. 11:10

Dette handler Nato-toppmøtet om

– Denne krigen vil ende med at Ukraina fortsatt er et fritt og selvstendig land. Det sa Joe Biden til Nato-toppmøte. Biden er USAs president.

NRK - 03 jul 24 kl. 17:27

Putin på plass i Kasakhstan – har møtt både Xi og Erdogan

Russlands president Vladimir Putin deltar på det to dager lange toppmøtet i Shanghai Cooperation Organisation (SCO) i Kasakhstan. I tillegg til det offisielle programmet har Putin møtt både Kinas president Xi Jinping og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Sistnevnte er gjest på det to dager lange toppmøtet, som starter onsdag.

Dagbladet - 19 jun 24 kl. 07:21

«Vill flørt»: - Følger nøye med

Mens Vladimir Putin besøker Kim Jong-un, følger Xi Jinping urolig med: - Har ikke kontroll på alt, sier ekspert..

Dagbladet - 15 jun 24 kl. 07:28

- Møtet er lite troverdig

Ukraina arrangerer et toppmøte for fred i Sveits. Uten Vladimir Putin. Uten Joe Biden.

NRK - 29 maj 24 kl. 15:05

Kina sender to pandaer til dyrehagen i Washington

Kina skal sende to unge kjempepandaer til Washington, kunngjorde dyrehagen National Zoo onsdag. Det er et tegn på nedtrapping av spenningen mellom Kina og USA. I november måtte nemlig dyrehagen sende sine tre pandaer tilbake til Kina, idet låneavtalene for dem utløp og ikke ble fornyet.

NRK - 29 maj 24 kl. 14:34

Xi sier Kina smertes av situasjonen i Gaza

Situasjonen i Gaza er ekstremt alvorlig, fastslo Kinas president Xi Jinping overfor sin egyptiske kollega Abdel Fattah al-Sisi på et toppmøte med arabiske ledere. – Denne omgangen i den palestinsk-israelske konflikten har forårsaket et stort antall uskyldige palestinske sivile tap, og den humanitære situasjonen i Gaza er ekstremt alvorlig. Kina smertes dypt, sa Xi ifølge statlig kinesisk kringkasting.

NRK - 16 apr 24 kl. 10:29

Kinas president: Samarbeid med Tyskland er ein garanti for stabile band

Denne veka er den tyske statsministeren Olof Scholtz på besøk til Kinas president Xi Jinping. Det er første gong Scholtz besøker Kina etter at den tyske regjeringa i fjor sette seg som politisk mål å i mindre grad lene seg på kinesiske leverandørar. Det skriv NTB.

NRK - 26 maj 24 kl. 09:22

Zelenskyj ber Biden og Xi om støtte i ny tale

I ein ny video ber Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj USAs president Joe Biden og Kinas president Xi Jinping om støtte. Han ber dei to statsoverhovuda om å vise leiarskap for «ekte fred», og ikkje berre ein pause mellom angrepa. I videoen seier Zelenskyj at Russland førebur ein offensiv og samlar troppane rundt 90 kilometer frå Kharkiv.

Aftenposten - 21 maj 24 kl. 09:23

Han er USAs største hodepine. Vil Xi Jinping helst ha Biden eller Trump som president?

NYHETSANALYSE: For Kinas leder er presidentvalget en «tap-tap-situasjon»..

NRK - 19 maj 24 kl. 10:41

Storbritannia uroa for samarbeid mellom Kina og Russland

Den britiske forsvarsministeren Grant Shapps seier dei styrka diplomatiske banda mellom Kina og Russland er ei fare for demokratiet, seier han til Sky News. – Eg er svært uroa for dette. Vi må hugse at dette er to land som ikkje trur på demokratiet.

NRK - 18 maj 24 kl. 13:36

Landbruksministeren i Kina blir etterforska

Kinas landbruksminister Tang Ranjian blir etterforska for korrupsjon, melder AFP. Det blir ikkje opplyst kva han skal ha gjort. Reuters skriv at det er uvanleg at ein politikar i ein så høg posisjon blir etterforska utan å bli avsett først.

Dagbladet - 16 maj 24 kl. 06:31

Putin møter Xi: - Solid

Russlands president Vladimir Putin er torsdag i Beijing, hvor han møter Kinas president Xi Jinping..

Dagbladet - 16 maj 24 kl. 06:31

Putin møter Xi: - Utvider atom-samarbeid

Russlands president Vladimir Putin er torsdag i Beijing, hvor han møter Kinas president Xi Jinping..

NRK - 16 maj 24 kl. 05:36

Putin tatt imot av Xi i Beijing

Russlands president Vladimir Putin ble ønsket velkommen med en stor seremoni og tatt imot av sin kinesiske motpart Xi Jinping da han ankom Beijing torsdag. Putin ble tatt imot av kinesiske tjenestemenn og en æresgarde da han steg ut av flyet på det som er hans første utenlandsreise etter at han ble gjenvalgt som president i mars. Senere torsdag ble Putin ønsket velkommen med en stor seremoni i Beijing og tatt imot av Xi.

Aftenposten - 14 maj 24 kl. 22:02

Vil Kina angripe Taiwan i 2027? Spørsmålet bunner i en misforståelse.

NYHETSANALYSE: Da Xi Jinping møtte Joe Biden i San Francisco i november, kom han med et hjertesukk til den amerikanske….

NRK - 14 maj 24 kl. 09:18

Putin besøker Kina

Russlands president Vladimir Putin skal besøke Kina torsdag og fredag denne uka, melder kinesiske og russiske medier. Besøket blir Putins første utenlandstur siden han ble gjenvalgt som president i Russland i mars. Sist han besøkte Kina var i oktober i fjor.

NRK - 07 maj 24 kl. 07:16

Kina og Frankrike vil samarbeide om en løsning på problemene rundt Irans atomprogram

Presidentene Emmanuel Macron og Xi Jinping er forpliktet til å få løst det iranske atomspørsmålet med politiske midler, heter det i en uttalelse. Uttalelsen ble trykt i statskontrollerte kinesiske medier tirsdag. De to statslederne tok også til orde for en konkret gjennomføring av planen om en tostatsløsning for Israel og palestinerne og fordømmer den israelske bosetningspolitikken på Vestbredden.

Aftenposten - 06 maj 24 kl. 22:32

Xi Jinping ønsker å dra Europa vekk fra USA. Tre ting gjør sjarmoffensiven vanskelig.

NYHETSANALYSE: Smilene satt løst da Emmanuel Macron ønsket den kinesiske lederen velkommen til Paris..

NRK - 06 maj 24 kl. 13:12

Ber Kina bidra til at Russland avsluttar krigen i Ukraina

EU-kommisjonens president Ursula vond der Leyen ber Kina påverke Russland slik at krigen i Ukraina kan bli avslutta, melder Reuters. Ho møtte Kinas president Xi Jinping i Paris i samband med Europa-besøket hans. – President Xi har spelt ei viktig rolle i å skalere ned Russlands uansvarlege atomtrussel, og eg er trygg på at president Xi vil halde fram med det på bakgrunn av den framleis atomtrusselen frå Russland, sa ho etter møtet..

NRK - 05 maj 24 kl. 08:23

Xi til Europa

Kinas president Xi Jinping er på vei til Europa og er ventet å lande i Paris senere søndag. I tillegg til Frankrike skal han besøke Ungarn og Serbia. Samtalene med franske ledere risikerer å bli preget av uenighet om krigen i Ukraina og om økonomiske konflikter.

NRK - 29 apr 24 kl. 09:33

Kinas president besøker Europa

Kinas president Xi Jinping kjem på statsbesøk til Frankrike neste veke. I tillegg skal han til Serbia og Ungarn. Xi og Frankrikes president Emmanuel Macron skal blant anna diskutere forholdet mellom EU og Kina, seier utanriksdepartementet i Kina.

NRK - 26 apr 24 kl. 10:22

Blinken møtte Kinas president

Den kinesiske presidenten Xi Jinping møtte fredag USAs utanriksminister Antony Blinken i Beijing fredag, ifølge kinesiske statlege medium, melder AFP. Blinken møtte tidlegare på dagen også Kinas utanriksminister Wan Yi. Møtet varte i over fire og ein halv time.

Aftenposten - 18 apr 24 kl. 11:18

To av verdens mektigste menn møttes til en kopp te. Kan de stoppe krigen?

Xi Jinping er blitt Vladimir Putins viktigste støttespiller. Hva sa han til Tysklands forbundskansler Olaf Scholz?.

NRK - 16 apr 24 kl. 13:09

Tyskland: Ber Kina påverke Russland for å stanse krigen

– Eg har spurt Xi om å prøve å påverke Russland til å stoppe krigen i Ukraina, seier Tysklands statsminister Olof Scholz tysdag. Det skriv Reuters. Scholz kom til Kina sundag, og skal vere der i tre dagar.

NRK - 16 apr 24 kl. 13:09

Tyskland: Ber Kina påverke Russland til å stanse krigen

– Eg har spurt Xi om å prøve å påverke Russland til å stoppe krigen i Ukraina, seier Tysklands statsminister Olaf Scholz tysdag. Det skriv Reuters. Scholz kom til Kina sundag, og møter Kinas president Xi Jinping.

NRK - 02 apr 24 kl. 20:34

Biden og Xi snakket om Taiwan og handelen mellom landene

Tirsdag snakket USAs president Joe Biden i telefonen med Kinas president Xi Jinping, blant annet om Taiwan og handelsrestriksjonene mot Kina. Samtalen fant sted kort tid før Taiwans presidentinnsettelse i mai. Biden brukte anledningen til å understreker viktigheten av å opprettholde fred og stabilitet over Taiwanstredet, står det i en uttalelse fra Det hvite hus.

NRK - 27 mar 24 kl. 13:32

Xi advarte Rutte om databrikkekonflikt

Kinas president Xi Jinping tok onsdag imot Nederlands statsminister Mark Rutte i Beijing. De to diskuterte spenningene i internasjonal handel og teknologi. – Å bygge teknologiske barrierer og bryte forsyningskjeder fører kun til konfrontasjon, sa Xi i sitt møte med Rutte ifølge kinesisk statlig media.

NRK - 27 mar 24 kl. 11:38

Kinas president møtte amerikanske næringslivsledere i Beijing

Kinas president Xi Jinping tok onsdag imot representanter for amerikansk næringsliv i Folkets store hall i Beijing. Møtet tolkes som et tydelig signal om at Xi ønsker seg flere utenlandske investeringer, og at han også ønsker å overbevise amerikanske investorer om at investeringer i Kina er trygge, tross uro for en langsommere kinesisk vekst. Før møtet ble det også tatt et gruppefotografi av Xi og de amerikanske gjestene, melder den kinesiske rikskringkastingen CCTV.

VG - 19 mar 24 kl. 18:09

Reuters: Putin planlegger Kina-besøk

Russlands president Vladimir Putin skal reise til Kina for å ha møte med president Xi Jinping, sier flere kilder til Reuters..

NRK - 18 mar 24 kl. 10:34

EU: Valget i Russland er basert på undertrykkelse og trusler

– Valget i Russland har ikke vært fritt og rettferdig, og det er basert på undertrykkelse og trusler, sier EUs utenrikspolitiske sjef, Josep Borrell, ifølge Reuters. Borrell varsler at de 27 EU-landene vil gi en felles uttalelse om valget senere i dag. På den andre siden gratulerer Kinas president Xi Jinping Vladimir Putin med å ha blitt valgt som Russlands president for femte gang.

NRK - 14 mar 24 kl. 02:58

Skal diskutere Sør-Kinahavet med Blinken

Filippinenes president Ferdinand Marcos jr. skal møte USAs utenriksminister Antony Blinken neste uke for å snakke om sikkerhetssamarbeid, opplyser Marcos' kontor. Bakteppet er økt spenning mellom Filippinene og Kina i Sør-Kinahavet, der landene har konkurrerende territorielle krav.

Aftenposten - 08 mar 24 kl. 23:21

Xi har skrudd sensuren til nytt maksnivå. Det har fått noen overraskende utslag.

NYHETSANALYSE: Donald Trump, en fotballspiller og diverse uttrykk knyttet til Xi Jinping selv..

Aftenposten - 19 feb 24 kl. 17:59

På kjøpesenteret i Beijing har alle samme bekymring. Det kan bety krise for Xi Jinping.

BEIJING (Aftenposten): Kinas økonomi har ikke reist seg etter pandemien. Det kan få betydning også for deg og meg..

NRK - 18 feb 24 kl. 03:39

Kina tar til orde for nye Ukraina-forhandlinger

Kina har jobbet utrettelig for fredsforhandlinger i Ukraina og ønsker at forhandlingene starter opp igjen så fort som mulig, ifølge utenriksminister Wang Yi. I en uttalelse fra Kinas utenriksdepartement heter det at Kina verken står bak Ukraina-krigen eller involvert i den. Men at landet likevel ikke har stått passivt og kikket på, eller utnyttet den for å tjene sine egne interesser.

NRK - 31 dec 23 kl. 12:38

Xi Jinping: Kina-Russland forholdet går i riktig retning

I sin nyttårstale 31. desember sa president Xi Jinping at forholdet mellom Kina og Russland vedvarende har gått i riktig retning i 2023. Xi sa at trass endringer større enn på hundre år, ustabile internasjonale og regionale utfordringer, så har forholdet mellom Kina og Russland opprettholdt en sunn og stabil utvikling..

NRK - 31 dec 23 kl. 12:15

Xi Jinping: Gjenforening med Taiwan er en historisk nødvendighet

Kinas president Xi Jinping holder nå sin nyttårstale, fem timer før landet går inn i det nye året. Xi sier at gjenforening med Taiwan er en historisk nødvendighet. Han sier også at den kinesiske økonomien fortsatt er i bedring og vil styrke seg i 2024.

NRK - 08 feb 24 kl. 16:50

Xi og Putin anklager USA for innblanding i andre lands affærer

Kinas president Xi Jinping og hans russiske kollega Vladimir Putin snakket sammen på telefon torsdag. I den timelange telefonsamtalen fordømte de to det de kaller USAs innblanding i andre lands interne saker. – De to landenes ledere er fullt klar over at USA i praksis har innført en politikk med dobbel oppdemming mot Russland og Kina, sa den russiske tjenestemannen Jurij Usjakov etter samtalen.

NRK - 16 nov 23 kl. 00:34

Møte mellom Joe Biden og Xi Jinping over

USAs president Joe Biden sa til onsdag at samtalene med Kinas president Xi Jinping hadde gjort «reelle fremskritt» for å redusere spenningen mellom de to landene. – Jeg setter pris på samtalen jeg hadde med president Xi, i dag. Og vi gjorde virkelige fremskritt, skriver Biden på X.

Dagbladet - 04 feb 24 kl. 14:03

- Dere har ikke råd til å være krigstrøtte

Den ukrainske redaktøren Sevgil Musaieva (36) troner på samme liste som Volodymyr Zelenskyj, kinesiske Xi Jinping og EU-sjef Ursula von der Leyen..

NRK - 26 jan 24 kl. 06:26

President Xi slår ned på korrupsjon i plaget finanssektor

Til tross for at den kinesiske finanssektoren sliter i motbakke, fortsetter president Xi sin jakt på korrupsjon og misligheter. I sitt ti år lange presidentskap har Xi Jinping slått ned på korrupsjon på en rekke områder. Det har rammet Kinas hemmelige rakettforsvar, landslaget i fotball og partieliten i kommunistpartiet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com