Irans

Saturday, 03 December, 21:15

Nyheter om Irans

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 nov 22 kl. 09:55

Iran vedgår at de har solgt droner til Russland

For første gang erkjenner Iran at de har solgt droner til Russland. Men de insisterer på at salget skjedde før krigen med Ukraina. Det er Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian som opplyser om salget etter flere måneder med uklare kommentarer om de Iranske dronene som Russland nå bruker mot ukrainsk infrastruktur.

NRK - 28 nov 22 kl. 13:26

Niesen til Irans leder går imot myndighetene

Niesen til Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei mener andre land bør bryte båndene til Iranske myndigheter. I en video postet av broren hennes, som er bosatt i Frankrike, oppfordrer Farideh Moradkhani folk i andre land til å støtte Iranske demonstranter. Hun oppfordret også alle til å legge press på egne myndigheter, for at de skal stanse alt samarbeid med regimet i Iran.

NRK - 27 nov 22 kl. 17:04

Niesen til Irans leder ber verden boikotte regimet

Farideh Moradkhan, som både er niesen til Irans øverste leder Khamenei og en kjent menneskerettsaktivist, oppfordrer andre land til å bryte båndene med regimet i Teheran. Det melder Reuters. – Dette regimet opptrer ikke lojalt overfor sine egne religiøse prinsipper, og kjenner ingen regler andre enn maktbruk for å beholde makt, sa Moradkhan Oppfordringen kom i en video som blir spredd på nettet etter at hun skal ha blir arrestert 23, november, ifølge aktivist-nyhetsbyrået HRANA.

Klartale - 17 okt 22 kl. 10:15

Åtte mennesker døde da fengsel i Iran brant

Evin-fengselet i Iran begynte å brenne lørdag kveld. Det ligger i Irans hovedstad Teheran. Minst åtte mennesker døde i brannen, ifølge myndighetene.

Klartale - 15 nov 22 kl. 06:52

Hvem overtar makten i Iran?

Ayatolla Ali Khamenei er Irans øverste leder. Han er 83 år gammel. Han skal ha vært nær døden flere ganger, ifølge rykter.

NRK - 12 nov 22 kl. 03:10

Storbritannia anklager Iran for trusler mot journalister

Storbritannia anklager Iran for dødstrusler mot journalister som er basert i Storbritannia. Den britiske utenriksministeren James Cleverly innkalte fredag Irans chargé d'affaires i London for å protestere mot truslene. Mandag opplyste Volant Media, som driver TV-kanalen Iran International som har dekket protestene i Iran, at to britisk-Iranske journalister hadde fått dødstrusler fra den Iranske Revolusjonsgarden.

Aftenposten - 11 nov 22 kl. 12:33

Dronesalg til Russland er ikke det smarteste Irans presteregime kan drive med

Å selge droner til Russland er neppe det smarteste Irans vaklende presteregime kan drive med..

Klartale - 05 okt 22 kl. 18:52

Politiet forklarer hvorfor de tok minnekort med bilder

Politiet får kritikk. De tok et minnekort etter demonstrasjonen mot Irans ambassade sist torsdag. Hazhir Shariati sier til Klar Tale at politiet tok bildene hans.

Klartale - 04 okt 22 kl. 10:44

Redaktørforeningen: – Politiet bør levere tilbake minnebrikken til Hazhir

– Veldig urettferdig.Slik reagerer amatør-fotograf Hazhir Shariati. Han var på demonstrasjonen ved Irans ambassade torsdag.

NRK - 29 sep 22 kl. 14:24

Politiet mener de har kontroll på Irans ambassade i Oslo – to lettere skadd

To personer er lettere skadd etter demonstrasjonen utenfor Irans ambassade. Politiet har gjenopprettet kontroll på eiendommen til Irans ambassade, skriver de på Twitter. – Vi jobber fortsatt på stedet med å få fullstendig oversikt over situasjonen og øvrig skadeomfang, tvitrer de.

Aftenposten - 30 okt 22 kl. 21:29

Han ble kalt «Irans Jamie Oliver». Drapet har skapt en ny protestbølge i Iran.

Flere tusen møtte opp til Mehrshad Shahidis begravelse lørdag. Samme dag beordret Irans regime stans i protestene..

VG - 11 timer siden

Irans ambassade om Ringnes-stunt: – Skammelig

Den Iranske ambassaden reagerer kraftig etter at Christian Ringnes plasserte statuen «Fearless Girl» utenfor ambassadebygget. – Jeg tenker det er en kommentar som er veldig irrelevant, svarer Ringnes..

NRK - 25 sep 22 kl. 12:58

Anonymous hevder å ha hacket nettsidene til Irans nasjonalforsamling

Hackergruppa Anonymous hevder å ha brutt seg inn på nettsidene til både Irans nasjonalforsamling og landets øverste domstol. Gruppa sier den har offentliggjort telefonnumrene til alle Irans parlamentarikere. I en Twitter-melding blir folk bedt om å ringe dem og spørre hvorfor de støtter landets regjering.

NRK - 28 okt 22 kl. 14:10

Irans ambassadør får ikke delta på Nobel-seremonien i Stockholm

Irans ambassadør i Sverige får ikke være til stede når årets nobelpriser skal deles ut i Stockholm 10. desember. Nobelstiftelsen begrunner dette med den urolige situasjonen i Iran, hvor mange demonstranter er blitt drept.

Klartale - I førrgår: 12:55

Nå etterforsker PST bråket ved ambassaden til Iran

– Det er kastet stein mot ambassaden. Flere har prøvd å ta seg inn, sa Gjermund Stokkli i politiet. NTB snakket med operasjons-lederen midt i kaoset 29.

NRK - I førrgår: 01:42

Iran: Feiret fotballtap, ble skutt

Ifølge Iran Human Rights ble en 27-årig Iransk mann skutt og drept av Iranske sikkerhetsstyrker da han feiret Irans nederlag mot USA i fotball-VM, melder BBC. Det skal ha skjedd i Bandar Anzali i det nordlige Iran. Skuddene skal ha falt da en større gruppe demonstranter var på gaten og feiret nederlaget.

NRK - 27 okt 22 kl. 06:26

Biden diskuterte Iranske droner i Ukraina med Israels president

USAs president Joe Biden og Israels president Isaac Herzog diskuterte Irans forsyning av droner til Russland og trusselen det utgjør for Ukraina da de to møttes i Det hvite hus onsdag. Herzog sa til reportere etter samtalen at de to primært diskuterte Irans atomprogram, det Iranske regimets hardhendte behandling av demonstranter i landet og Teherans salg av droner til Russland. – Våpnene «dreper uskyldige ukrainske borgere», sa Herzog etter møtet.

NRK - 22 sep 22 kl. 19:59

Irans president nektet å snakke med journalist uten hijab

Irans president Ebrahim Raisi brøt en intervjuavtale med en CNN-journalisten Christiane Amanpour i New York – fordi hun ikke dekket til håret. En av Raisis medarbeidere ba henne dekke til håret før de skulle møtes. – Jeg takket høflig nei.

Aftenposten - 28 nov 22 kl. 08:57

Irans landslagssjef fyrer løs mot Klinsmann: - En skam for fotballen

Iran-trener Carlos Quieroz (69) har lite til overs for uttalelsene til tidligere storscorer Jürgen Klinsmann (58) om han….

VG - 28 nov 22 kl. 08:57

Irans landslagssjef fyrer løs mot Klinsmann: - En skam for fotballen

Iran-trener Carlos Quieroz (69) har lite til overs for uttalelsene til tidligere storscorer Jürgen Klinsmann (58) om han og landslaget..

VG - 28 nov 22 kl. 02:14

Niesen til Khamenei pågrepet: – Brutalitet uten sidestykke

Niesen til Irans åndelige leder Ayatolla Ali Khamenei er arrestert. I sosiale medier kaller hun onkelens styre et morderisk regime som dreper barn..

NRK - 27 nov 22 kl. 01:49

Rapper stilt for retten for støtte til demonstranter i Iran

En Iransk rapper som ble pågrepet for støtte til protestene i kjølvannet av Mahsa Aminis død, risikerer dødsstraff, ifølge familien. Toomaj Salehi ble stilt for retten bak lukkede dører lørdag. Han ble pågrepet i oktober etter å ha kritisert regimet og vist støtte til demonstrantene som protesterer mot prestestyret, ifølge menneskerettsgrupper.

NRK - 21 okt 22 kl. 16:33

Iransk ayatolla støtter demonstrantene

En religiøs leder i Iran har forsvart innbyggernes rett til å protestere mot myndighetene. – Folket har rett til å kritisere lederen for det muslimske samfunnet, uansett om kritikken er berettiget eller ikke, sier ayatolla Javad Alavi-Boroujerdi, ifølge nyhetsbyrået Shafaqna. – Folket har noe å si, og de er ikke enig i det dere gjør, legger han til, med adresse til Irans myndigheter.

Aftenposten - 24 nov 22 kl. 19:48

Beordrer gransking av Irans voldsbruk mot demonstranter

416 mennesker er drept og tusenvis fengslet etter demonstrasjoner mot regimet i Iran..

NRK - 24 nov 22 kl. 16:29

FN skal etterforske Iran

FNs menneskerettighetsråd skal sende en gruppe som skal etterforske Irans handlinger under de pågående protestene i landet. Det melder Reuters..

NRK - 16 sep 22 kl. 05:06

Xi skal møte Irans president

Kinas president Xi Jinping og Irans president Ebrahim Raisi skal fredag møtes ansikt til ansikt for første gang, ifølge statlige kinesiske medier. – På morgenen 16. september skal president Xi Jinping møte Irans president Raisi i Samarkand, melder den kinesiske kringkasteren CCTV.

NRK - 22 nov 22 kl. 17:49

USA dypt bekymret for Irans atomprogram

USA uttrykte tirsdag dyp bekymring over framdriften i det Iranske atomprogrammet og landets stadig bedre langtrekkende raketter. Den amerikanske reaksjonen kom etter en melding om at Iran har begynt å anrike uran til en renhetsgrad på 60 prosent. Anrikingen skjer ved Fordo-anlegget, ifølge det Iranske nyhetsbyrået ISNA.

Aftenposten - 21 nov 22 kl. 16:50

Kraftige reaksjoner etter at Iran-keeper fikk fortsette tross stygg hodesmell: – Stor skam

Irans keeper Ali Beiranvand kolliderte stygt med en lagkamerat, men fikk likevel spille videre i VM-kampen mot England..

VG - 21 nov 22 kl. 16:50

Kraftige reaksjoner etter at Iran-keeper fikk fortsette tross stygg hodesmell: – Stor skam

Irans keeper Ali Beiranvand kolliderte stygt med en lagkamerat, men fikk likevel spille videre i VM-kampen mot England. Avgjørelsen slaktes fra flere hold..

NRK - 21 nov 22 kl. 09:54

Iran med mottiltak etter kritisk IAEA-resolusjon

Iran opplyser å ha iverksatt mottiltak mot Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) som følge av en resolusjon som kritiserer Iran for ikke å samarbeide. – Som svar på de nylige handlingene til tre europeiske land og USA når det gjelder vedtaket av en resolusjon mot Iran, er det blitt iverksatt enkelte innledende tiltak som er vedtatt av Irans atomenergibyrå, sier Nasser Kanani, talsmann for utenriksdepartementet i Teheran, mandag. Forslaget om den kritiske IAEA-resolusjonen ble fremmet av Storbritannia, Frankrike og Tyskland på IAEAs styremøte sist torsdag.

NRK - 21 nov 22 kl. 05:55

Iran starter nye angrep i Irak

Iran innledet sent søndag nye angrep mot kurdiske opposisjonsgrupper med base i nabolandet irakiske Kurdistan. Irans revolusjonsgarde har igjen bombardert Iranske kurdiske partier, sa antiterroravdelingen i irakisk Kurdistan, uten å nevne om det var noen ofre eller skadde. Det demokratiske partiet i Iransk Kurdistan (PDKI) sa at Iran hadde sendt missiler og selvmordsdroner i Koya og Jejnikan, nær Arbil, hovedstaden i irakisk Kurdistan.

NRK - 20 nov 22 kl. 17:23

Iransk fotballspiller med støtteerklæring til folket under pressekonferanse

Under Irans pressekonferanse i Qatar søndag, adresserte landslagsspiller Ehsan Hajisafi den pågående situasjonen i hjemlandet og fortalte at folket har det vanskelig. Hajisafi startet pressekonferansen med å kondolere til alle sørgende Iranske familier og refererte til guden av regnbuen, som har blitt et symbol for ni år gamle Kian som ble drept av myndighetene for noen dager siden. – Vi må akseptere at situasjonen i landet vårt ikke er bra og at folket vårt ikke er fornøyd, sa Hajisafi.

NRK - 20 nov 22 kl. 17:23

Hajisafi vil dedikere mesterskapsinnsatsen til det Iranske folk

Under Irans pressekonferanse i Qatar søndag, adresserte landslagsspiller Ehsan Hajisafi den pågående situasjonen i hjemlandet og fortalte at folket har det vanskelig. Hajisafi startet pressekonferansen med å kondolere til alle sørgende Iranske familier og refererte til guden av regnbuen, som har blitt et symbol for ni år gamle Kian som ble drept av myndighetene for noen dager siden. – Vi må akseptere at situasjonen i landet vårt ikke er bra og at folket vårt ikke er fornøyd, sa Hajisafi.

NRK - 20 nov 22 kl. 17:17

Sjette dødsdom i Iran på kort tid

Domstolen som er underlagt Revolusjonsgarden i Iran, avsa søndag sin sjette dødsdom på kort tid. Dommen inngår i rettsoppgjøret mot demonstrantene. Den tiltalte ble funnet skyldig «i å ha trukket kniv med hensikt å drepe, spre terror og skape usikkerhet i samfunnet under de seneste opptøyene».

Klartale - 18 nov 22 kl. 06:00

Den tunge høsten i Iran

Flere skal dø. Det har myndighetene i Iran allerede bestemt. Nye 20 mennesker risikerer dødsstraff.

NRK - 10 sep 22 kl. 14:44

Europeiske land: Tviler på Irans intensjoner i atomforhandlingene

Irans siste krav gir grunn til å tvile på landets intensjoner i forhandlingene om landets atomprogram, mener Frankrike, Tyskland og Storbritannia. Forhandlingene dreier seg om å blåse liv i avtalen om Irans atomprogram fra 2015. Donald Trump trakk USA fra avtalen tre år senere.

NRK - 17 nov 22 kl. 17:02

IAEA kritiserer Iran for manglande samarbeidsvilje

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) kritiserte for andre gong i år Iran for at landet ikkje viser samarbeidsvilje med byrået. Forslaget vart fremja av USA, Storbritannia, Frankrike og Tyskland på IAEA styremøte torsdag. Resolusjonen vart vedteken med 26 stemmer for og to mot, og det var Kina og Russland som stemde mot forslaget.

NRK - 16 nov 22 kl. 16:03

Iran frigir beslaglagte greske oljetankere

Iran har frigitt to greske oljetankere som ble beslaglagt i mai. Oljetankerne har nå forlatt Iran, ifølge greske myndigheter. – Etter flere måneder lange samtaler med Iran har de gresk-flaggede oljetankerne Prudent Warrior og Delta Poseidon nå reist, heter det i en uttalelse fra det greske departementet for maritim handel.

NRK - 14 nov 22 kl. 16:58

EU sanksjonerer Irans innenriksminister og statlig TV

EU-landene har innført sanksjoner mot ytterligere 29 Iranske tjenestemenn, deriblant innenriksminister Ahmad Vahidi, for undertrykkingen av demonstranter. Sanksjonene ble godkjent under unionens utenriksministermøte i Brussel mandag. – De som rammes, vil bli ilagt visumforbud og få eiendeler fryst, heter det i en uttalelse fra EU.

NRK - 14 nov 22 kl. 09:25

Iran har avfyrt raketter mot kurdiske mål i Nord-Irak

Iran gikk mandag morgen til angrep mot Iransk-kurdiske eksilgrupper i Nord-Irak. Minst én person ble drept og åtte såret, opplyser en lokal ordfører. – Fem raketter ble rettet mot en bygning som benyttes av Kurdistans demokratiske parti i Iran, sier ordfører Tariq al-Haidari i byen Koysanjaq.

NRK - 12 nov 22 kl. 18:28

Reuters: Putin vil ha tettere samarbeid med Iran

Russlands president Vladimir Putin har snakket med Irans president Ebrahim Raisi over telefonen. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Begge lederne skal ha lagt vekt på at de ønsker å utdype landenes politiske, handelsrelaterte og økonomiske samarbeid.

NRK - 09 okt 22 kl. 12:57

Iranske ledere holdt krisemøte

Flere av Irans ledere har deltatt i et krisemøte i etterkant av de store protestene som ble utløst da 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt. President Ebrahim Raisi deltok på møtet, opplyser hans kontor søndag. Det gjorde også presidenten i nasjonalforsamlingen og lederen for det Iranske rettsvesenet.

NRK - 12 nov 22 kl. 13:56

Kritisk for sultestreikende aktivist i Iran

Tilstanden til menneskerettsaktivisten Hossein Ronaghi, som sultestreiker i et Iransk fengsel, er ifølge broren nå kritisk. 37-åringen ble pågrepet og fengslet etter å ha kritisert regimets maktbruk mot demonstranter i september. Nå har han sluttet å ta til seg vann i protest mot at han nektes permisjon på medisinsk grunnlag.

NRK - 11 nov 22 kl. 17:11

Storbritannia kaller inn Iransk diplomat etter trusler mot journalister

Den britiske utenriksministeren James Cleverly har innkalt Irans øverste diplomat i Storbritannia etter trusler fremmet mot journalister bosatt i landet. Det skriver britiske UD på sine nettsider. De siste årene har britisk politi vært i kontakt med flere journalister basert i Storbritannia etter å ha fått informasjon om drapstrusler fremmet mot dem..

NRK - 11 nov 22 kl. 16:38

Litauen: EU skal diskutere nye sanksjoner mot Iran

EUs utenriksministre skal mandag diskutere om Iran bør rammes av nye sanksjoner, opplyser Litauens utenriksminister Gabrielius Landsbergis. – Det vil være snakk om to deler: For den Iranske deltakelsen i krigen på russisk side i Ukraina, men også for menneskerettsbrudd som finner sted i Iranske byer, sa Landsbergis under et besøk i Berlin fredag. Ifølge en ikke navngitt EU-kilde kommer ministrene trolig til å vedta sanksjoner mot Iran som følge av Iranske myndigheters voldelige håndtering av demonstrasjonene i landet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com