Elizabeths

Wednesday, 07 December, 17:43

Nyheter om Elizabeths

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 19 sep 22 kl. 14:45

Bilder fra begravelsen til dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth får en storslått begravelse. Det kalles for århundrets seremoni. Familien hennes og kongelige er der.

NRK - 13 sep 22 kl. 19:59

Flyet med dronning Elizabeths kiste har landet i London

Dronning Elizabeths kiste har blitt flyttet fra katedralen St. Giles i Edinburgh og fløyet til London tirsdag kveld. Der skal den bli vist for offentligheten i forkant av begravelsen.

Klartale - 09 sep 22 kl. 09:45

Dronning Elizabeths død ble markert verden over

Dronning Elizabeth av Storbritannia døde fredelig torsdag. Hun ble 96 år gammel. Hun har sittet 70 år ved tronen.

NRK - 04 dec 22 kl. 17:39

Kronen skal tilpasses kong Charles

Sankt Edwards krone er hentet fra Tower i London for å tilpasses britenes nye konge. Den skal brukes i kroningsseremonien i mai. Flyttingen av den uvurderlige kronen fra 1661 er blitt holdt hemmelig inntil den var gjennomført.

NRK - 24 sep 22 kl. 19:21

Det første bildet av dronning Elizabeths siste hvilested

Buckingham Palace delte lørdag et bilde av dronning Elizabeths siste hvilested i den kongelege krypten i St. Georges kapell ved Windsor Castle..

NRK - 16 sep 22 kl. 13:37

Paven kommer ikke i dronning Elizabeths begravelse

Pave Frans skal ikke delta i dronning Elizabeths begravelse i Westminster Abbey i London på mandag. Vatikanets utenriksminister er pavens stedfortreder. – Paul Gallagher, som har ansvaret for Vatikanets internasjonale affærer, vil representere pave Frans ved begravelsen til dronning Elizabeth, heter det i en uttalelse fra Vatikanet fredag.

NRK - 15 sep 22 kl. 15:24

2000 personer skal delta i dronning Elizabeths begravelse

Om lag 2.000 personer, deriblant statsledere og andre kongelige, skal delta i Storbritannias dronning Elizabeths begravelse i London mandag 19. september.

VG - 15 sep 22 kl. 12:33

Står 30 timer i kø for å se dronning Elizabeths kiste

I løpet av natten og torsdag har køen av mennesker som vil se dronning Elizabeths kiste blitt nesten fem kilometer lang..

NRK - 14 sep 22 kl. 17:05

Biden ringte kong Charles for å kondolere

USAs president har ringt kong Charles og formidlet sin kondolanse etter dronning Elizabeths død og amerikanernes beundring for den avdøde dronningen. Ifølge Det hvite hus fortalte Joe Biden at han «med glede mintes dronningens vennlighet og gjestfrihet» Presidenten og førstedame Jill var gjester hos dronning Elisabeth på Windsor slott i juni. – Biden formidlet også det amerikanske folkets beundring for dronningen, hvis verdighet og stabilitet styrket det varige vennskapet og spesielle forholdet mellom USA og Storbritannia.

NRK - 13 sep 22 kl. 17:51

Dronning Elizabeths kiste flyttes til London

Dronning Elizabeths kiste har nå blitt flyttet fra katedralen St. Giles i Edinburgh og skal flys til London der kisten vil bli vist for offentligheten i forkant av begravelsen. Monarkens eneste datter, prinsesse Anne, reiser med kisten som skal flys til en flybase vest for London, før prosesjonen tar veien til Buckingham Palace..

NRK - 12 sep 22 kl. 19:23

Myndighetene: Ikke kom med marmeladesmørbrød for å hedre Elizabeth

Parkmyndighetene i London ber folk slutte å legge ned marmeladesmørbrød utenfor Buckingham Palace og i Green Park. Etter dronning Elizabeths død har tusenvis lagt ned blomster, kort og bilder utenfor slottet og i Green Park, som ligger like ved. Mange har også lagt ned marmeladesmørbrød der.

Klartale - 12 sep 22 kl. 08:31

Charles er konge i Storbritannia og flere andre land

Kong Charles ble født i 1948. Han er dronning Elizabeths eldste sønn. Torsdag døde britenes dronning.

NRK - 11 sep 22 kl. 10:57

Dronning Elizabeths kiste på vei mot Edinburgh

Idag flyttes dronning Elizabeths kiste fra Balmoral slottt i Skottland. Tusenvis av mennesker vil stå langs ruten på vei til Edinburgh..

NRK - 10 sep 22 kl. 21:45

Kongeparet til stede på jubileumsfeiring i København

Kong Harald og dronning Sonja var lørdag kveld på plass i Det kongelige Teater i København i anledning dronning Margrethes feiring av 50 år på tronen. På det ærverdige teateret var det lørdag kveld duket for gallaforestilling blant annet med innslag fra flere kjente teaterstykker, ifølge det danske kongehuset. Der var også kong Carl Gustaf og dronning Silvia av Sverige blant gjestene.

NRK - 09 sep 22 kl. 11:14

Endrer planer for dansk dronningjubileum

Dronning Margrethes 50-årsjubileum som regent blir markert til helgen, tross den britiske dronning Elizabeths bortgang, opplyser det danske kongehuset. Det blir imidlertid noen endringer i programmet. – Det er dronningens ønske at programmet for de neste dagene tilpasses i respekt for dronning Elizabeths bortgang, sier kommunikasjonssjef Lene Balleby ved det danske kongehuset.

NRK - 09 sep 22 kl. 04:40

Zelenskyj: Dronning Elizabeths død et tungt tap

Dronning Elizabeths død er et tungt tap for Europa og hele verden, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. – På vegne av det ukrainske folk kondolerer jeg til kongefamilien, hele Storbritannia og landene i Samveldet, sa Zelenskyj i en tale torsdag ifølge Sky News. – Våre tanker og bønner er med dere, la han til.

Aftenposten - 08 sep 22 kl. 19:31

Dronning Elizabeths liv i bilder

Dette er dronning Elizabeths liv i bilder..

Aftenposten - 08 sep 22 kl. 13:37

Dronning Elizabeths leger er bekymret for helsen hennes

Dronning Elizabeths leger er bekymret for helsen hennes og ber henne være under medisinsk overvåking, opplyser det….

NRK - 01 nov 22 kl. 10:25

Sophie Elise-podkast opp i Kringkastingsrådet

NRK har fått 42 klager på podkasten «Sophie & Fetisha» og de blir tema når Kringkastingsrådet møtes onsdag 2. november. Totalt er det 162 henvendelser som har kommet til Kringkastingsrådet siden forrige møte.

VG - 09 okt 22 kl. 09:54

Ensom og majestetisk

Med Dronning Elizabeths spektakulære gravferd og minneseremonier ble vi minnet om i hvor stor grad et tronskifte kan fortelle noe om regenten, nasjonen og oss selv..

VG - 27 sep 22 kl. 09:57

Kroningssjefen mistet lappen

Hertugen av Norfolk (65), som nylig var med og arrangerte dronning Elizabeths begravelse, har fått kjøreforbud i et halvt år..

NRK - 27 sep 22 kl. 02:55

Kong Charles' monogram offentliggjort

Kong Charles' nye monogram er offentliggjort, like før den offisielle sørgeperioden etter dronning Elizabeths bortgang er over. Monogrammet vil bli å finne på statlige bygg, dokumenter, brev fra kongehuset og på noen postkasser i årene framover, skriver The Guardian. Det består av en C for kongens fornavn og R for «Rex», det latinske ordet for «konge».

NRK - 27 sep 22 kl. 00:14

Sørgetiden straks over for britisk kongefamilie

Tirsdag er den offisielle sørgeperioden for den britiske kongefamilien over. Det betyr at de kan gjenoppta sine offisielle plikter. Siden dronning Elizabeths død 8.

Aftenposten - 25 sep 22 kl. 09:00

Norge trenger kongehuset mer enn noen gang

Dronning Elizabeths død setter lys på viktigheten av monarkiet.

Dagbladet - 23 sep 22 kl. 11:33

Svarer på klagestorm

BBC svarer på klagene de har mottatt i forbindelse med dekningen av dronning Elizabeths bortgang..

NRK - 22 sep 22 kl. 10:49

Kongen og dronningen er ikke koronasmittet

Danske dronning Margrethe fikk påvist covid-19 noen få dager etter dronning Elizabeths begravelse. Kong Harald og dronning Sonja er friske, opplyser Slottet. Det er andre gang den danske dronning er koronasmittet.

NRK - 21 sep 22 kl. 12:22

Dronning Margrethe har fått korona

Danske dronning Margrethe II har fått korona. Det skjer kun få dager etter dronning Elizabeths begravelse, der dronningen var til stede. – H.

VG - 20 sep 22 kl. 13:32

Britiske UD beklager invitasjonsglippen overfor kronprinsesse Mary

Det danske kongehuset informerte om at kronprinsesse Mary (50) skulle være med i dronning Elizabeths begravelse. Nå sier britiske UD unnskyld for flausen..

Klartale - 20 sep 22 kl. 10:37

Rundt 250.000 dro for å se dronning Elizabeths kiste

Omtrent en kvart million så kista til dronning Elizabeth. Den lå i Westminster Hall i London. Dronningen ble lagt på paradeseng onsdag 14.

NRK - 20 sep 22 kl. 08:59

250.000 til London for å se dronningens kiste

Omtrent en kvart million dro til Westminster Hall i London for å se dronning Elizabeth ligge på paradeseng i forkant av begravelsen hennes. Det opplyser den britiske kulturministeren, Michelle Donelan, ifølge Sky News. Dronningen ble lagt på paradeseng onsdag 14.

NRK - 19 sep 22 kl. 15:33

Kong Charles med håndskreven hilsen

Kong Charles har lagt en håndskrevet hilsen i blomsteroppsatsen på dronning Elizabeths kiste. "I kjærlig og hengivent minne, Charles R" står det på kortet. "R" står for rex som betyr konge..

NRK - 19 sep 22 kl. 15:13

Kisten fraktes med bil til Windsor

Dronning Elizabeths kiste fraktes med bil fra Wellington Arch ved Buckingham Palace til Windsor Castle, hvor hun skal legges til hvile ved siden av sin mann prins Philip..

NRK - 19 sep 22 kl. 14:34

Streng sikkerhetstiltak

Store mengder politi samles for å ta opp posisjon utenfor Windsor Castle i påvente av at dronning Elizabeths kiste skal komme dit. Det er kalt inn politifolk fra hele Storbritannia for å sørge for sikkerheten under begravelsen..

NRK - 19 sep 22 kl. 13:45

Prosesjonen med dronningens kiste på vei gjennom London

Begravelsesfølget med dronning Elizabeths kiste er på vei fra Westminster Abbey til Wellington Arch nær Buckingham Palace. Kisten fraktes på en kanonlavett trukket av marinesoldater gjennom London. Bak kisten følger kong Charles og andre familiemedlemmer.

Klartale - 19 sep 22 kl. 13:07

Dronning Elizabeth blir begravet

Dronning Elizabeth blir begravet mandag. 2.000 personer deltar i begravelsen.

NRK - 19 sep 22 kl. 12:16

Dronning Elizabeths kiste ble fraktet til Westminster Abbey

Kisten med Dronning Elizabeth er båret inn i Westminster Abbey for begravelsesseremonien. Klokken 14.44 forlot kisten Westminster Hall.

VG - 19 sep 22 kl. 11:13

Dronning Elizabeths begravelse: Kjendiser og kongelige på plass

Westminster Abbey skal fylles med 2000 gjester som får følge avskjeden med dronning Elizabeth på nært hold..

VG - 19 sep 22 kl. 11:13

Dronning Elizabeths begravelse NÅ: Kjendiser og kongelige på plass

Westminster Abbey er fylt med 2000 gjester som får følge avskjeden med dronning Elizabeth på nært hold..

VG - 19 sep 22 kl. 11:13

Dronning Elizabeths begravelse NÅ: – Et liv med livslang tjeneste

Westminster Abbey er fylt med 2000 gjester som får følge avskjeden med dronning Elizabeth på nært hold..

VG - 19 sep 22 kl. 11:13

Dronning Elizabeths begravelse NÅ: – Et liv i livslang tjeneste

Westminster Abbey er fylt med 2000 gjester som får følge avskjeden med dronning Elizabeth på nært hold..

VG - 19 sep 22 kl. 11:13

Dronning Elizabeths begravelse: Kong Charles hadde blanke øyne

Westminster Abbey er fylt med 2000 gjester som får følge avskjeden med dronning Elizabeth på nært hold. Kong Charles er tydelig preget..

NRK - 19 sep 22 kl. 09:40

Dronningens begravelse er en av de største noensinne

Dronning Elizabeths begravelse er en av de største begravelsene noensinne. Her er noen nøkkeltall: 2000 gjester skal være tilstede i Westminster Abbey. 4 milliarder mennesker vil følge direktesendingen, anslår BBC.

Dagbladet - 19 sep 22 kl. 09:18

- Et yndet terrormål

Londons sikkerhet står i høyspenn i forbindelse med dronning Elizabeths begravelse. - I jakten på total kontroll og sikkerhet kan man miste oversikten, advarer terrorekspert..

NRK - 19 sep 22 kl. 07:51

Dørene lukket i Westminster Hall

Den flere dager lange seansen der dronning Elizabeths kiste har ligget på paradeseng i Westminster Hall, er formelt avsluttet, få timer før begravelsen. Køen ble stengt mandag kveld, og dørene ble lukket 0630 mandag morgen. Klokken 0800 åpner dørene til Westminster Abbey like over gata, der statsbegravelsen med rundt 2.

VG - 19 sep 22 kl. 07:32

Begravelsen knuser alle rekorder

Dronning Elizabeths begravelse mandag vil bli fulgt av halve klodens befolkning..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com