NRK > Nyheter

Sunday, 25 September, 03:00

NRK - 19 sep 22 kl. 13:45

Prosesjonen med dronningens kiste på vei gjennom London

Begravelsesfølget med dronning Elizabeths kiste er på vei fra Westminster Abbey til Wellington Arch nær Buckingham Palace. Kisten fraktes på en kanonlavett trukket av marinesoldater gjennom London. Bak kisten følger kong Charles og andre familiemedlemmer. Langs ferden mellom Westminster Hall og Westminster Abbey har folket samlet seg for å få et glimt av kisten til sin monark gjennom 70 år. Oppå kisten ligger dronningens riksregalier, og en bukett fra hennes eldste sønn og arving, kong Charles.
Les mer på NRK


Les mer om:
Elizabeths, Westminster Abbey, Wellington Arch, Buckingham Palace, London, Charles, Westminster Hall, Windsor, Philip

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Prosesjonenmed , dronningens, kiste, vei, gjennom, London
VG - 15 sep 22 kl. 23:18

Prins William om kortesjen: – Det vekket visse minner

Onsdag gikk prins William sammen med broren Harry og andre kongelige familiemedlemmer i prosesjonen med dronningens kiste gjennom London. Det skal ha vekket minner om vandringen bak morens kiste for 25 år siden..

NRK - 13 sep 22 kl. 17:51

Dronning Elizabeths kiste flyttes til London

Dronning Elizabeths kiste har nå blitt flyttet fra katedralen St. Giles i Edinburgh og skal flys til London der kisten vil bli vist for offentligheten i forkant av begravelsen. Monarkens eneste datter, prinsesse Anne, reiser med kisten som skal flys til en flybase vest for London, før prosesjonen tar veien til Buckingham Palace..

NRK - 13 sep 22 kl. 19:59

Flyet med dronning Elizabeths kiste har landet i London

Dronning Elizabeths kiste har blitt flyttet fra katedralen St. Giles i Edinburgh og fløyet til London tirsdag kveld. Der skal den bli vist for offentligheten i forkant av begravelsen.

Klartale - 12 sep 22 kl. 08:31

Charles er konge i Storbritannia og flere andre land

Kong Charles ble født i 1948. Han er dronning Elizabeths eldste sønn. Torsdag døde britenes dronning.

NRK - 16 sep 22 kl. 11:42

Ingen får stille seg i køen for å se dronning Elizabeth fredag formiddag

Køen for å se dronning Elizabeths kiste er nå 14 timer lang. De neste seks timene får ingen flere stille seg i køen. Beslutningen om å stanse køen i minst seks timer ble tatt av den britiske regjeringen fredag formiddag.

NRK - 19 sep 22 kl. 14:19

Kronen ligger på dronningen kiste

Kronen som dronning Elizabeth brukte ved flere høytidelige anledninger helt siden hun ble kronet i 1952, ligger oppå dronningens kiste under mandagens begravelsesseremoni..

NRK - 12 sep 22 kl. 15:49

Prosesjonen med Elizabeths kiste er i gang i Edinburgh

Kong Charles, dronning Camilla og resten av kongefamilien er i Edinburgh og går i prosesjon bak bårebilen med avdøde dronning Elizabeth. De går i prosesjon bak bårebilen når den kjører gjennom Edinburgh sentrum til St. Giles' Cathedral.

NRK - 08 sep 22 kl. 16:38

Flere fra dronningens stab reiser

Sju personer fra staben på slottet reiser til Skottland i forbindelse med dronningens helsesituasjon. Dronningens leger har uttrykt bekymring for dronningen, som nå befinner seg på Balmoral..

NRK - 12 sep 22 kl. 17:00

Mann pågrepet under prosesjonen med dronning Elizabeths kiste

En mann som ropte ukvemsord mot prins Andrew under sørgeprosesjonen i Edinburgh, er pågrepet. Mannen ropte mot den skandalerammede prinsen da kisten med avdøde dronning Elizabeth ble fraktet gjennom Edinburghs gater. Sky News melder at mannen som ropte mot prins Andrew ble pågrepet av politiet på stedet og fraktet bort.

NRK - 19 sep 22 kl. 12:16

Dronning Elizabeths kiste ble fraktet til Westminster Abbey

Kisten med Dronning Elizabeth er båret inn i Westminster Abbey for begravelsesseremonien. Klokken 14.44 forlot kisten Westminster Hall.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Fem unge bilførere ble fotgjengere i Innlandet

Politiet tok lappen fra å unge menn som kappkjørte på E6 ved Biristrand lørdag kveld. Ytterligere tre bilister mistet førerkortet andre steder i Innlandet. Litt før midnatt ble de to unge bilistene – begge er i slutten av tenårene – målt til 128 kilometer i timen i 80-sonen nord for Gjøvik, opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter .

NRK - 15 minutter siden

Mann stjal diesel fra lastebil i Skien

En mann med en varebil ble natt til søndag observert ved Borgestad i Skien i det han tappet diesel fra en lastebil på stedet. Mannen stakk fra stedet da han ble oppdaget, og etterlot seg 4 stykk 20 liters kanner. Bilen mannen kjørte var en hvit Mercedes sprinter med sort panser.

NRK - 30 minutter siden

To til sykehus etter trafikkulykke i Sokndal

En bil kjørte inn i en fjellvegg ved Fv 4246 ved Måkehei i Sokndal natt til søndag. Fører og passasjer fremstår som mindre skadet, men begge er kjørt til sykehus med ambulansen. Politiet er på stedet for å kartlegge hendelsesforløpet.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter trafikkulykke ved Ringsaker

Ved Mesnali i Ringsaker kjørte en bil ut av vegen natt til søndag. To personer i slutten av tenårene ble kjørt til sykehus. Ukjent skadeomfang, men de var ved bevissthet, melder politiet Innlandet..

NRK - 2 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 1 time siden

MC-ulykke i Sandefjord

En MC-fører kjørte ut av veien i Sandefjord natt til søndag. Føreren blir kjørt til sykehus med ambulanse. Vedkommende, som er i tenårene, hadde ikke gyldig førerkort melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Sykkelulykke i Drammen

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende var bevisstløst men er nå våken og fremstår tilsynelatende ikke hardt skadd, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Bevisstløst etter å ha falt av sykkel

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende er bevisstløs, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Nord-Korea skal ha prøveskutt rakett

Nord-Korea har prøveskutt minst én ballistisk rakett mot havet utenfor landets østkyst, ifølge generalstaben i Sør-Korea. I uttalelsen fra Sør-Korea fremkommer det ikke hvilken type rakett det skal være snakk om eller hvor langt den fløy før den falt ned i havet. Søndagens oppskyting fant sted dagen etter at sørkoreanske myndigheter opplyste at de hadde satt tegn til at Nord-Korea angivelig forberedt seg på en ny rakettest av en ballistisk rakett som kan skytes ut fra ubåter.

NRK - 2 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Gjøvik

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Gjøvik. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com