London

Saturday, 13 April, 02:34

Nyheter om London

NRK - 30 mar 24 kl. 07:31

Iransk journalist knivstukket i London

36 år gamle iranske journalisten Pouria Zeraati ble angrepet og knivstukket i det ene beinet i London fredag ettermiddag. Politiet leter nå etter tre menn mistenkt for handlingen. Motivet for angrepet er ikke kjent, men ifølge britisk politi har det siden 2022 blitt avdekket flere drapsforsøk og forsøk på bortføringer av personer som er motstandere av regimet i Iran, skriver NTB..

NRK - 28 mar 24 kl. 15:11

Aurora til Royal Albert Hall

Den norske artisten Aurora Aksnes skal opptre i Royal Albert Hall i London 2. oktober. Det melder artisten selv på instagram.

NRK - 24 mar 24 kl. 08:26

SAS-fly måtte mellomlande på grunn av syk passasjer

Et SAS-fly med flightnummer SK7405 fra Oslo til Funchal på Madeira, måtte mellomlande på Heathrow i London søndag morgen. Årsaken var en syk passasjer ombord. – Passasjeren som er syk blir tatt vare på lokalt, sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Sund i SAS.

NRK - 10 apr 24 kl. 00:33

Cameron: Storbritannia stanser ikke våpeneksport til Israel

Den britiske regjeringen har konkludert med at den kan fortsette å sende våpen til Israel, sier utenriksminister David Cameron. Han avviser dermed det økende presset om å stanse eksporten av våpen til Israel på grunn av anklager om brudd på folkeretten i Gaza. – Vår holdning til våpeneksporten forblir uendret etter den siste vurderingen.

VG - 09 apr 24 kl. 07:36

Hun spiller Amy Winehouse: – Vanskelig å kjenne på annet enn tragedie

Marisa Abela (27) var kledd i sort fra topp til tå på premieren til filmen om Amy Winehouse i London mandag..

VG - 07 apr 24 kl. 15:05

Mann knivdrept utenfor Tottenhams hjemmebane – Premier League-kamp går som planlagt

Politiet i London har startet etterforskning etter at en mann søndag ble knivstukket til døde utenfor Tottenhams stadion. Klubben bistår politiet i saken..

NRK - 18 mar 24 kl. 17:44

Mann arrestert etter armbrøst-angrep i London

En mann er pågrepet mistenkt for drapsforsøk etter at to personer ble skadet i et armbrøst-angrep øst i London. Angrepene skjedde med ti dagers mellomrom i Shoreditch, men politiet mener de henger sammen. Kvinnen skal ha blitt truffet i hodet av en armbrøstbolt og mannen i halsen.

NRK - 18 mar 24 kl. 16:15

Banksy bekrefter nytt veggmaleri i London

Den anonyme gateartisten Banksy bekrefter at det han som har malt en grønnfarget illustrasjon som over natten dukket opp ved Finsbury Park i Nord-London. Kunstverket ble oppdaget i dagslyset mandag. Store folkemengder strømmet til.

NRK - 03 apr 24 kl. 16:05

Botswana vil sende 20.000 elefantar til Tyskland

Regjeringa i Botswana trugar med å sende 20.000 elefantar til Tyskland etter at den tyske regjeringa tok til orde for å stramme inn regelverket for innføring av jakttrofear, skriv BBC. Botswana seier dei er avhengige av å skyte eller eksportere dyr for å halde den store bestanden i landet i sjakk.

VG - 03 apr 24 kl. 01:48

Politiets innsatsleder fryktet massedrap på London pub

Innsatslederen koblet raskt gjerningsmannen med Arfan Bhatti da han hørte navnet «Zaniar Matapour» bli lest opp over sambandet..

NRK - 08 mar 24 kl. 15:05

Motorsyklist tiltalt for å ha ødelagt regnbuegata ved London Pub

En 20 år gammel motorsyklist er tiltalt for å ha kjørt i stykker deler av regnbuemønsteret i Rosenkrantz' gate i Oslo. Et område foran London Pub, der masseskytingen fant sted 25. juni 2022, ble frest bort av dekkene på motorsykkelen, skriver Avisa Oslo.

Aftenposten - 24 mar 24 kl. 16:06

Karin Hindsbo var på skitur da telefonen fra London kom. – Det ble for fristende.

Etter seks år som direktør for Nasjonalmuseet skulle Karin Hindsbo ta en pause fra kunstverdenen. Så kom telefonen fra et av verdens ledende museer..

NRK - 23 mar 24 kl. 12:02

SAS kansellerer flyvninger

18 fly av typen Airbus A320neo er satt på bakken, bekrefter SAS overfor NRK. Flyene må settes på pause fordi en komponent må inspiseres. Avganger som skulle fra Oslo til Malaga, Tenerife, Gran Canaria, London, Zürich, Tromsø og Kristiansund er innstilt.

NRK - 20 mar 24 kl. 12:22

Zaniar Matapour forklarer seg ikke i retten

– Jeg vil ikke forklare meg eller svare på spørsmål, svarer Zaniar Matapour når dommeren spør ham om han ønsker å avgi forklaring. Aktor Sturla Henriksbø stiller likevel flere spørsmål til Matapour. Spørsmålene vil omfatte flere temaer, informerer Henriksbø.

NRK - 19 mar 24 kl. 12:19

– Jeg tenkte at han som skjøt var en idiot

Kim Adrian Omland var i Oslo for å delta på Tons of Rock. Utover kvelden havnet han på Eilefs. I løpet av kvelden går han ut for å ta seg en røyk.

Aftenposten - 19 mar 24 kl. 09:58

Her overmanner de Matapour. Nå forteller de sin historie.

Etter å ha skutt mot Per på hjørnet og London pub, fikk Zaniar Matapour problemer med våpenet..

NRK - 21 jan 24 kl. 04:54

Londons ordfører ønsker avtale med EU

London bør inngå en avtale med EU for at unge kan ferdes fritt i unionen, mener byens ordfører Sadiq Khan. London har blitt særlig hardt rammet av brexit, ifølge Khan. – Ikke bare er det vanskeligere for unge folk å flytte utenlands for jobb, men regjeringens feilaktige beslutning om å forlate Erasmus-samarbeidet har gjort det mye vanskeligere for studenter å studere i utlandet, sier han.

VG - 16 mar 24 kl. 17:12

Cara Delevingnes hus brant ned til grunnen: – Kan skyldes løs kraftlinje

Cara Delevingne (31) befant seg i London da hjemmet hennes i Los Angeles forsvant i flammer fredag. Foreldrene forteller at hun er sønderknust..

NRK - 16 mar 24 kl. 16:08

To skadet i mistenkt armbrøst-angrep

I Øst-London er en 20-årig mann og en 44-årig kvinne skadet i det poltiiet mistenker er to armbrøst-angrep. Angrepene skjedde med ti dagers mellomrom i Shoreditch, men politiet mener de henger sammen. Kvinnen skal ha blitt truffet i hodet av en armbrøstbolt og mannen i halsen.

VG - 16 mar 24 kl. 14:25

Satt værfast på Gardermoen: – Nå er vi på vei inn i flyet!

29 konfirmanter fra Drammen venter lørdag ettermiddag på at Oslo Lufthavn skal åpne, så de får besøke Buckingham Palace i London før leggetid..

VG - 12 mar 24 kl. 13:29

Terrorsaken: – Jeg hører vennen min rope «Samir er død»

Samir Alnahhar (46) var utenfor kebabsjappen rett ved London pub da han ble truffet av skuddene til Zaniar Matapour..

Klartale - 12 mar 24 kl. 13:18

Matapour reagerer på at rettssaken er under ramadan

Rettssaken mot Zaniar Matapour har startet. Statsadvokaten viste et videoopptak under rettssaken.Den viste Matapour natt til lørdag 25.

VG - 10 mar 24 kl. 18:31

Ramadan starter i kveld: Lyser opp Oslo sentrum for første gang

Etter inspirasjon fra London, skrudde Oslo søndag på lyset i en rekke halvmåner for å markere starten på ramadan – til full jubel fra de fremmøtte..

NRK - 20 feb 24 kl. 11:37

Assange ikke til stede i retten

I London starter tirsdag behandlingen av USAs krav om utlevering av Julian Assange. Tirsdag og onsdag skal det avgjøres om utleveringssaken skal opp for britisk Høyesterett eller ei. Ifølge NRK-korrespondent Gry Blekastad Almås er ikke Assange selv i retten.

NRK - 31 jan 24 kl. 23:28

Flere skadet etter angrep med etsende væske i London

Minst ni personer, inkludert flere barn, skal være skadet etter å ha blitt angrepet med etsende væske i Clapham sør i London, melder Sky News. London brannvesen bekrefter at de har rykket ut til en «kjemisk hendelse» på Lessar Avenue onsdag kveld. En mann skal ha stukket fra stedet..

NRK - 30 jan 24 kl. 11:32

Mann med armbrøst skutt og drept av politiet i London

En mann som ifølge britisk politi var bevæpnet med armbrøst, har blitt skutt og drept av politiet i det sørøstlige London. London-politiet sier at mannen prøvde å tvinge seg inn i en bygning i Bywater Place like før klokken 5 tirsdag og truet med å skade de som var inne i bygningen. Ubevæpnede politibetjenter forsøkte å snakke med ham, men ble truet.

NRK - 07 mar 24 kl. 22:09

Trump ilagt sakskostnader i Storbritannia

Tidligere president Donald Trump er ilagt sakskostnader i Storbritannia etter et mislykket forsøk på å saksøke mannen bak den såkalte Steele-rapporten. En dommer i High Court i London har besluttet at Trump må betale minst 300.000 pund til selskapet Orbis Business Intelligence, melder NTB.

Aftenposten - 07 mar 24 kl. 02:41

Skal ha kalt politimann «dumme, hvite drittsekk»

Den australske fotballstjernen Sam Kerr er siktet for å ha trakassert en politimann i London..

VG - 07 mar 24 kl. 02:41

Skal ha kalt politimann «dumme, hvite drittsekk»

Den australske fotballstjernen Sam Kerr er siktet for å ha trakassert en politimann i London..

NRK - 16 feb 24 kl. 22:56

Russlands ambassadør i London innkalt på teppet etter Navalnyjs død

Russlands ambassadør i London er kalt inn på teppet i britisk UD for å motta en formell protest på uttalelsene om Aleksej Navalnyj. Den britiske regjeringen holder russiske myndigheter helt og fullt ansvarlig for dødsfallet de kunngjorde fredag, Og krever grundig etterforskning for å fastslå hvordan den 47 år gamle opposisjonspolitikeren døde, heter det. – Putin må stilles til ansvar for dette, sa Storbritannias utenriksminister David Cameron fredag.

NRK - 16 feb 24 kl. 02:33

Paul McCartney gjenforent med bass som ble stjålet i 1972

Paul McCartney er blitt gjenforent med bassen han brukte på The Beatles-klassikere som «Love Me Do» og «She Loves You», 51 år etter at den ble stjålet i London. Höfner-bassen ble funnet på et loft i Sussex, skriver BBC. McCartney kjøpte gitaren i 1961, og den ble stjålet fra en varebil i Notting Hill i London i oktober 1972.

NRK - 05 mar 24 kl. 07:17

Storbritannia vil ha friidretts-VM i 2029

Britane vil arrangere VM i friidrett i 2029. Blir det tilfelle, er London er den mest sannsynlege søkarbyen. – Me hadde elska å få lov til å arrangere VM igjen i 2029, seier Jack Buckner, sjefen i det britiske friidrettsforbundet til NTB..

NRK - 04 mar 24 kl. 14:39

Scholz: Britisk domstol bør beskytte Assange

Tysklands statsminister Olaf Scholz tar til orde for at britisk domstoler må beskytte Julian Assange mot utlevering og påfølgende straffeforfølgelse i USA. – Jeg tror det ville vært bra dersom britiske domstoler ga ham den nødvendige beskyttelse, fordi han er nødt til å vente seg straffeforfølgelse i USA gitt det faktum at han avslørte amerikanske statshemmeligheter, sa Scholz til pressen mandag. Han mener sjansene for beskyttelse har økt etter det siste rettsmøtet i High Court i London i februar.

Aftenposten - 03 mar 24 kl. 10:59

Hun solgte dyre vesker til de rike og de siste trendene til folk flest. Så fikk hun en alvorlig vekker.

London (Aftenposten): - Wow, det er mye, sier den tidligere moteredaktøren i Sunday Times når hun hører hvor mange….

NRK - 03 mar 24 kl. 00:41

Raye satte prisrekord på Brit Awards

Med seks Brit Awards satte artisten Raye rekord i antall priser på én kveld da britisk musikkindustri feiret seg selv lørdag, skriver NTB. 26-åringen fra London fikk med seg seks priser hjem, inkludert årets artist, årets album for «My 21st Century Blues» og årets låt for «Escapism».

NRK - 27 feb 24 kl. 13:14

Storbritannia har ingen planer om å sende soldater til Ukraina

Storbritannia har ingen planer om å utplassere et stort antall tropper i Ukraina, sa en talsperson for statsminister Rishi Sunak tirsdag. Det melder Reuters. Uttalelsen kommer som svar på den franske president Emmanuel Macrons kommentarer om at europeiske nasjoner sender tropper til Ukraina.

E24 - 27 feb 24 kl. 06:10

Økende verdenspriser på kakaobønner kan skape uro blant sjokoladeelskere

Prisen for et tonn kakaobønner på råvarebørsen i London steg nylig til rekordhøye 5500 euro. Sjokoladenytere over hele verden må belage seg på dyrere varer..

NRK - 23 feb 24 kl. 05:39

EU og Storbritannia enige om avtale for å stoppe migrantbåter

Storbritannia og EUs grensebyrå Frontex har inngått en avtale om tettere samarbeid for å hindre at småbåter frakter migranter over Den engelske kanal. Avtalen innebærer at britiske grensevakter skal samarbeide tettere med sine europeiske motparter og at man i større grad skal utveksle etterretningsopplysninger. Partene skal også samarbeide rundt opptrening, bruk av ny teknologi og operasjoner.

VG - 21 feb 24 kl. 12:47

USAs advokater: – Assange satte informanter i fare

Julian Assange satte informanter i fare da han offentliggjorde store mengder hemmelige amerikanske dokumenter, sa USAs advokater i retten i London onsdag..

NRK - 20 feb 24 kl. 08:30

Assange nominert til fredsprisen

Rødts Sofie Marhaug har nominert Wikileaks-grunnlegger Julian Assange til Nobels fredspris, melder Dagbladet. Alle som oppfyller visse kriterier kan nominere kandidater til Fredsprisen. Assange sitter fengslet i London, og USA krever å få ham utlevert.

NRK - 01 feb 24 kl. 05:00

Greta Thunberg for retten i London

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg må torsdag møte i retten i London, tiltalt for å forstyrre offentlig ro og orden under en demonstrasjon i fjor. Da 21-åringen ble fremstilt for retten i november, nektet hun straffskyld. Det gjorde også fire andre som ble fremstilt samtidig etter en demonstrasjon mot en konferanse for energiindustrien.

NRK - 31 jan 24 kl. 23:28

Flere skadet etter syreangrep sør i London

Flere personer skal være skadet etter å ha blitt angrepet med syre sør i London, melder The Guardian..

NRK - 31 jan 24 kl. 14:13

Stadig flere hjemløse i London – ordføreren ber om hjelp

Antall hjemløse i London har økt med 23 prosent denne vinteren. Nå ber ordfører Sadiq Khan regjeringen om hjelp. De tre siste månedene har frivillige organisasjoner registrert 4389 mennesker som ikke har noe sted å sove.

Aftenposten - 17 feb 24 kl. 18:45

En helt ny type LGBT-film: - Sprenger rammene

London (AFTENPOSTEN): Anmelderne elsker den nye filmen «All of Us Strangers»..

NRK - 16 feb 24 kl. 17:30

God ukeslutt på Oslo Børs

Ukens siste handledag på Oslo Børs endte med en oppgang for hovedindeksen på 0,9 prosent til 1264 poeng. Den siste uken har børsen løftet seg 1,9 prosent. Equinor fikk en kursvekst 1,6 prosent til 266 kroner, mens Aker BP økte 1,4 prosent.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com