Donbas

Tuesday, 16 July, 14:01

Nyheter om Donbas

Klartale - 21 apr 22 kl. 06:00

Krigen om Donbas: Dette handler kampen om

Soldater fra Russland retter nå angrepene mot Donbas-regionen. Der har det vært konflikt de siste åtte årene. Hvorfor kriges det om dette området?

Aftenposten - 12 jun 24 kl. 06:30

Hva mener folk på Krym og i Donbas?

Professor Ingunn Lunde skriver 9. juni at Ketil Bjørnstads kronikk, hvor han tar til orde for at den pågående krigen i….

VG - 08 apr 24 kl. 01:17

Washington Post: Trump kan presse Ukraina til å gi opp Krim og Donbas

Dersom han blir president igjen, kan Donald Trump komme til å presse Ukraina til å gi fra seg Krim og Donbas, sier kilder nær Trump til avisen Washington Post..

NRK - 07 apr 24 kl. 17:45

Washington Post: Trump vil presse Ukraina til å gi opp Krim og Donbas

Dersom han blir president igjen, vil Donald Trump presse Ukraina til å gi fra seg Krim og Donbas, sier kilder nær Trump til avisen Washington Post. Trump har sagt privat at han kan få slutt på Russlands krig i Ukraina ved å presse Ukraina til å gi fra seg deler av sitt territorium, sier kilder med kjennskap til planen til avisen. Kildene ønsker å være anonyme.

Aftenposten - 07 apr 24 kl. 17:46

Avis: Trump vil presse Ukraina til å gi opp Krym og Donbas

Dersom har blir president igjen, vil Donald Trump presse Ukraina til å gi fra seg Krym og Donbas, sier kilder nær Trump….

NRK - 18 maj 24 kl. 02:03

Zelenskyj mener Kharkiv-offensiven kan være begynnelsen på ny russisk angrepsbølge

De russiske styrkenes bakkeangrep mot Kharkiv-regionen i forrige uke kan være starten på en ny russisk offensiv, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. – Russlands offensiv kan bestå av flere bølger. Den første bølgen var i Kharkiv-regionen, sier Zelenskyj i et intervju med det franske nyhetsbyrået AFP.

Aftenposten - 10 maj 24 kl. 23:35

Aftenposten tok toget til siste stopp før fronten: – Her er det trygt. Eller, relativt trygt.

Donbas, UKRAINA (Aftenposten): Når du kjøper billett til toget som tar deg så nær fronten som mulig, kan du….

Aftenposten - 30 apr 24 kl. 10:04

Nå bryter russerne gjennom ukrainernes linjer. – Dette har så vidt startet.

Donbas, UKRAINA (Aftenposten): Den siste uken har ukrainerne gått på flere alvorlige nederlag..

NRK - 18 mar 24 kl. 17:50

Putin takket folket etter valgseier

Russlands president Vladimir Putin takket mandag støttespillere på en konsert på Den Røde plass etter valgseieren hans søndag. Putin møtte opp på den Røde Plass i Moskva i forbindelse med en 10 årsmarkering for Russlands annektering av Krim-halvøya fra Ukraina. Ved hans side stod de tre kandidatene som stilte mot ham.

NRK - 26 feb 24 kl. 14:02

Hevder vestlige land vurderer å sende styrker til Ukraina

Flere Nato- og EU-land vurderer å sende soldater til Ukraina gjennom bilaterale avtaler, hevder Slovakias statsminister Robert Fico. Det skriver NTB. – Jeg vil begrense meg selv til å si at disse samtalene tilsier at flere Nato- og EU-medlemsland vurderer å sende sine styrker til Ukraina på bilateral basis, sa han på et TV-sendt pressetreff etter et møte i Slovakias sikkerhetsråd.

Dagbladet - 20 feb 24 kl. 17:18

- Tvang dem til å flykte

President Putin og Russlands forsvarsminister kommenterer erobringen av den ukrainske byen Avdijivka. Den lille byen i Donbas har vært et symbol på ukrainsk motstand mot russiske invasjonsstyrker siden 2014..

Aftenposten - 21 dec 23 kl. 21:07

Da mennene dro til fronten, tok kvinnene over arbeidet

VEST-Donbas, UKRAINA (Aftenposten): Ukraina trenger flere menn i skyttergravene..

NRK - 19 dec 23 kl. 23:39

Zelenskyj vil ikke inn i Nato uten de okkuperte områdene

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj avviser ideen om å bli medlem av Nato uten de russisk-okkuperte områdene Krim og deler av Donbas. Zelenskyj sa tirsdag til journalister at en delt tilslutning til Nato ikke er aktuelt. - Vi har heller ikke fått noe forslag om en slik løsning fra noen av våre partnere, og jeg kan ikke forestille meg hvordan et slikt forslag ville se ut, sa han.

NRK - 12 nov 23 kl. 18:02

Nærmere fem millioner internt fordrevne i Ukraina

4,9 millioner mennesker er registrert som internt fordrevne i Ukraina, ifølge offisielle tall fra myndighetene. Av disse har nærmere 3,6 millioner blitt drevet på flukt etter at Russland gikk til fullstendig invasjon 24. februar i fjor.

NRK - 10 nov 23 kl. 11:29

Samisk fremmedkriger - gifter seg ved fronten i Ukraina

Den samiske fremmedkrigeren Sandra Andersen Eira, som jobber som sanitetssoldat i den ukrainske hæren, skal gifte seg ved fronten i Øst-Ukraina. Det melder Eira selv i sine sosiale medier. Hennes ektemann er amerikansk statsborger, og er også fremmedkriger i Ukraina.

Dagbladet - 08 nov 23 kl. 12:03

- I ferd med å forsvinne

Det viktigste slaget for Ukraina og president Zelenskyj utkjempes ikke på slagmarkene i Donbas eller Krim, men i Washington DC eller på Gaza, mener norsk ekspert..

NRK - 05 mar 23 kl. 20:38

Zelenskyj: Kampen om Donbas er ekstremt vanskelig

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier de ukrainske styrkene kjemper en svært smertelig og vanskelig kamp i Donbas-regionen – Jeg ønsker å komme med en spesiell hyllest til motet, styrken og utholdenheten som våre soldater viser når de kjemper i Donbas, sa Zelenskyj søndag kveld i sin daglige videotale. Donbas-regionen i øst-Ukraina består av fylkene Luhansk og Donetsk, der blant annet byen Bakhmut ligger. Byen, som før krigen hadde rundt 70.

Aftenposten - 27 jun 23 kl. 21:03

– Hva tenkte du da du så at den russiske soldaten hadde skutt seg selv?

DNIPRO/Donbas/ZAPORIZJZJA, UKRAINA (Aftenposten): «Prisen vi betaler, er høy. Veldig høy..

Klartale - 24 jun 23 kl. 09:25

Putin ber russere stå sammen

Vladimir Putin er på TV lørdag morgen. Presidenten i Russland ber russere stå sammen.Gruppa Wagner truer landet.

Aftenposten - 18 jun 23 kl. 20:08

Hun flyktet til Norge med sine seks barn. Hvorfor er hun nå tilbake nær fronten i Ukraina?

Donbas, UKRAINA (Aftenposten): 5,6 millioner ukrainere har flyttet hjem igjen. Bak valget ligger et regnestykke om livet..

Aftenposten - 05 jun 23 kl. 22:22

Sier legen grønt, gult eller rødt? Ved fronten er det et spørsmål om liv.

Donbas, UKRAINA (Aftenposten): Hjernerystelser. Brukne neser. Innvoller som henger fra magen..

NRK - 01 jun 23 kl. 15:15

Russiske myndigheter etterlyser en tredje person etter drap på militærblogger

Russiske etterforskere jakter på en tredje person i forbindelse med attentatet mot den populære bloggeren og krigstilhengeren Vladen Tatarskij i april. I en erklæring postlagt på meldingstjenesten Telegram sier granskningskomiteen for alvorlige forbrytelser at en viss Roman Popkov er ettersøkt for terrorisme og besittelse av eksplosiver. Popkov er en russisk journalist med base i Ukraina.

NRK - 25 maj 23 kl. 14:15

Zelenskyj-rådgiver sier våroffensiven er i gang

Ukrainas lenge varslede våroffensiv for å gjenerobre russiskokkuperte områder er nå i gang, sier en rådgiver til president Volodymyr Zelenskyj. – Motoffensiven har pågått i flere dager, sier Mykhajlo Podoljak i et intervju med italiensk TV. – Det pågår en intens krig langs den 1500 kilometer lange grensa.

VG - 20 maj 23 kl. 23:55

Ukraina mener nederlag er en felle: – Kan skyte på russerne

Russlands president Vladimir Putin gratulerer Wagner-gruppen og de russiske styrkene med at de skal ha erobret byen Bakhmut i Donbas-regionen..

NRK - 13 maj 23 kl. 08:29

Britisk etterretning: Russiske styrker trekker seg tilbake i Bakhmut

Russiske styrker har trekt seg tilbake frå posisjonane sine i den sørlege delen av Bakhmut i Ukraina dei fire siste dagane, ifølge det britiske forsvarsdepartementet. Som følge av tilbaketrekninga skal ukrainske styrker også ha gjort framgang på minst ein kilometer. – Området har noko taktisk betydning fordi det var eit russisk bruhovud på den vestlege sida av Donetsk-Donbas-kanalen, stod det i ein etterretningsoppdatering laurdag.

VG - 13 maj 23 kl. 01:21

Russisk militærsjef om Ukrainas offensiv: – Vi er ikke mentalt klare

En fremtredende offiser på russisk side i Donbas mener at de ikke er mentalt forberedt på Ukrainas motoffensiv. Wagner-lederen Jevgenij Prigozjin snakker om en ren russisk flukt fra stillingene ved Bakhmut..

NRK - 13 maj 23 kl. 00:42

Prorussiske myndigheter melder om ukrainsk angrep i Luhansk

Prorussiske separatistmyndigheter i Luhansk øst i Ukraina hevder at seks barn og en russisk folkevalgt ble skadd i et ukrainsk rakettangrep fredag. I tillegg skal to nedlagte fabrikker ha blitt skadd i angrepet. Leonid Pasetsjnik, som leder de russisk-innsatte myndighetene i regionen, sier at seks barn ble skadd i angrepet mot Luhansk by.

NRK - 28 apr 23 kl. 11:53

Russlands viseforsvarsminister skal ha fått sparken

General Mikhail Mizintsev, som er sanksjonert av Vesten og har fått kallenavnet «slakteren i Mariupol», skal ha fått sparken som russisk viseforsvarsminister. Avgangen ble først meldt av den russiske militærbloggeren Aleksandr Sladkov, og senere av nyhetsnettstedet RBC. Ingen har kommet med noen forklaring på sparkingen.

Dagbladet - 21 apr 23 kl. 10:43

Sprer russisk propaganda: Avslørt

I sosiale medier hevder «Donbass Devushka» at hun er ei jente fra den ukrainske Donbas-regionen. I realiteten er hun en 37 år gammel amerikansk underoffiser..

NRK - 19 feb 23 kl. 21:28

Zelenskyj: Russland med betydelige tap i øst

Ukrainas militære styrker har påført russiske styrker betydelige tap i kamper i den østlige Donbas-regionen, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i en tale søndag. Presidenten sier at ukrainske styrker har påført de russiske styrkene store tap i nærheten av byen Vuhledar. – Vi bryter ned inntrengerne og påfører dem betydelige tap, sa blant annet presidenten.

NRK - 04 apr 23 kl. 10:47

Russland: – Ingen ukrainske barn er skilt fra slektningene sine

Russlands kommisjonær for barns rettigheter sa på en pressekonferanse tirsdag, at landet har tatt imot flere enn 5 millioner flyktninger fra Donbas-regionen i Ukraina siden februar 2022. Blant dem er 730.000 barn.

Aftenposten - 03 apr 23 kl. 06:37

De skulle ta Donbas. I stedet drakk flere av soldatene deres seg i hjel.

Valery Gerasimov skulle sørge for russisk vinter-suksess. Samtidig drakk soldater seg til døde..

Aftenposten - 29 mar 23 kl. 15:41

Krigens blodigste slag går over i en ny fase. Nå endrer begge sider taktikk.

Donbas, UKRAINA (Aftenposten): Slaget om Bakhmut er for alvor i ferd med å endre seg..

Aftenposten - 20 mar 23 kl. 21:40

Det avgjørende slaget nærmer seg ved fronten: – Dette blir siste sjanse for Ukraina

Våren kom raskere enn ventet i Donbas. Derfor frykter russerne en ukrainsk storoffensiv tidligere enn de fleste har….

NRK - 01 mar 23 kl. 19:44

USAs justisminister anklager Wagner-sjefen for krigsforbrytelser

USAs justisminister Merrick Garland stemplet onsdag Wagner-sjefen Jevgenij Prigozjin som en krigsforbryter som følge av leiesoldatgruppens handlinger i Ukraina. – Herr Prigozjin, som driver Wagner-gruppen, er etter mitt syn en krigsforbryter, sa Garland under en høring i senatet. – Jeg tror vi har mer en nok bevis på dette tidspunktet til at jeg kan se på det slik, la han til.

NRK - 25 feb 23 kl. 06:54

Zelenskyj tror på nederlandsk hjelp i rettsoppgjør

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at han tror de som står bak krigsforbrytelser i Ukraina vil få sin straff. Fredag kveld uttalte han at han håper Nederland og den internasjonale straffedomstolen i Haag vil bidra til at Russlands politiske og militære ledere blir stilt for retten. Zelenskyj sier ifølge presidentens hjemmeside han har tro på det nederlandske rettssystemet og viste til at nedskytingen av passasjerflyet MH17 over Donbas i 2014.

Klartale - 22 feb 23 kl. 13:00

Krig føles ikke ekte før den kommer til eget hjem

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

VG - 22 feb 23 kl. 12:45

VG ved fronten: Angriper russerne med norske våpen

DonbasS, UKRAINA (VG) – Det er en katt og mus lek. Vi jager russerne og de jakter oss, sier kommandant «Sula». VG besøkte enheten hans ved fronten i Donbas.

Klartale - 22 feb 23 kl. 07:00

Én av fem har rømt fra Ukraina det siste året

Se for deg dette. Hver femte person du kjenner, må rømme fra Norge. Det er samme andel som har rømt fra Ukraina det siste året.

VG - 17 feb 23 kl. 07:00

Ukrainas regjering ber sivile forlate Bakhmut

Fortsatt skal det være flere tusen sivile i den krigsherjede byen i Donbas..

NRK - 14 feb 23 kl. 18:05

USA: Russland vinner terreng i Bakhmut

De seneste dagene har russiske styrker rykket fram mot Bakhmut i Donbas-regionen i østre Ukraina, opplyser John Kirby som er talsmann for USAs nasjonale sikkerhetsråd. Han sier det er usikkert om byen kommer til å falle. Ifølge guvernøren i Bakhmut er byen et hovedmål for russerne og under svært harde angrep.

NRK - 11 feb 23 kl. 18:46

Wagner-sjef hevder krigen vil vare i årevis

Sjefen for det russiske leiesoldatselskapet Wagner, Jevgenij Prigozjin, hevder at krigen i Ukraina kommer til å vare i flere år. Prigozjin sier Russland vil trenge halvannet til to år for å få varig kontroll i Donbas-regionen, som består av fylkene Donetsk og Luhansk. Hvis Russland bestemmer seg for å ta områdene øst for Dnipro-elven, vil de trenge opptil tre år, hevder han.

NRK - 25 jan 23 kl. 21:24

Ukraina melder om intens russisk offensiv i Donetsk

Russland trapper opp kampen om byen Bakhmut i Donetsk i Øst-Ukraina, og ukrainske styrker er underlegne i både antall og våpen, melder regjeringen i Kyiv. – Fienden trapper opp presset i sektorene Bakhmut og Vuhledar. I møte med deres overlegenhet i antall soldater og våpen i Donbas, har vi fordelen av en profesjonell militær ledelse og soldatenes mot, sier viseforsvarsminister Ganna Maljar i en kunngjøring onsdag kveld.

Aftenposten - 18 jan 23 kl. 18:32

Noe har endret seg i den russiske hæren. Det vil få store konsekvenser for krigens neste fase.

Donbas, UKRAINA (Aftenposten): Noe har skjedd med den russiske hæren. For Ukraina varsler det dårlig nytt i krigens….

NRK - 10 jan 23 kl. 23:27

Intense kamper ved fronten i Ukraina

Det pågår intense kamper ved fronten øst i Ukraina. Hovedmålet til de ukrainske styrkene er å slite ut den russiske hæren. Det sier en ukrainsk artillerioffiser som NRK i dag snakket med i Donbas..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com