Butsja

Tuesday, 16 July, 14:29

Nyheter om Butsja

Klartale - 15 jan 24 kl. 06:04

Hva skjer om Russland vinner krigen i Ukraina?

– Det hadde vært en tragedie om Putin vinner. Ikke bare for Ukraina, men også for oss, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg sent i fjor.Land i forsvars-samarbeidet Nato hjelper Ukraina med våpen og utstyr.

NRK - 13 dec 23 kl. 17:01

Stortingspresidenten til Zelenskyj: - Din kamp er vår kamp

Onsdag ettermiddag er president Volodomyr Zelenskyj på besøk i Stortinget, hvor han ble ønsket velkommen av Stortingspresident Masud Gharahkhani. - Det er en stor ære å ønske Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj velkommen, til Norge og til Stortinget, som er hjertet i demokratiet vårt. Gharahkhani sier verden står overfor et "stort tilbakeslag for demokratiet", og at verdens demokratiske land må stå stammen mot regimer som Russland, Kina og Iran.

NRK - 13 dec 23 kl. 17:01

Stortingspresidenten til Zelenskyj: – Din kamp er vår kamp

Onsdag ettermiddag er president Volodomyr Zelenskyj på besøk i Stortinget, hvor han ble ønsket velkommen av stortingspresident Masud Gharahkhani. – Det er en stor ære å ønske Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj velkommen, til Norge og til Stortinget, som er hjertet i demokratiet vårt. Gharahkhani sier verden står overfor et «stort tilbakeslag for demokratiet», og at verdens demokratiske land må stå stammen mot regimer som Russland, Kina og Iran.

NRK - 31 mar 23 kl. 09:17

Zelenskyj ett år etter frigjøringen av Butsja: – Vil aldri tilgi

– Ukraina vil aldri tilgi Russland for deres okkupasjon av Butsja. Det forteller Urainas president Volodymyr Zelenskyj fredag. I dag er det ett år siden Ukrainas motoffensiv rettet mot de russiske styrkene i Butsja, en forstad til Ukrainas hovedstad Kyiv.

Aftenposten - 24 aug 23 kl. 18:51

En statsminister med F-16 og en liten gutt uten far

Butsja/KYIV (Aftenposten): Luftvern, ikke ballonger. Og utepils i Butsja. Det er uavhengighetsdag i Ukraina..

VG - 20 apr 23 kl. 14:36

Her er Stoltenberg i Butsja

Brutaliteten i Butsja sjokkerte en hel verden. Torsdag besøkte Nato-sjef Jens Stoltenberg «dødens by»..

NRK - 19 apr 23 kl. 12:56

Russisk domstol avviser anke fra regimekritiker

En russisk domstol har onsdag avvist anken fra den russiske regimekritikeren Ilja Jasjin, som er dømt til åtte års fengsel. Jasjin er dømt for å spre det som russisk rettsvesen hevder er falsk informasjon on Russlands krig mot Ukraina, melder Reuters. I april i fjor sa Jasjin at russiske styrker sto bak en massakre i Ukraina, da sivile ble funnet drept etter russisk tilbaketrekking fra byen Butsja nær Kyiv..

Klartale - 05 apr 22 kl. 08:43

Folk skal ha blitt drept før russerne dro fra Butsja

Selskapet Maxar er fra USA. Det tar satellitt-bilder. Disse viser at det ligger noe som ligner lik i Butsja i Ukraina.

Aftenposten - 30 mar 23 kl. 18:46

Bildene fra Butsja sjokkerte verden. Etterpå er alt gått galt for Vladimir Putin.

Det var bilder som sjokkerte verden og avslørte råskapen i Russlands krig..

NRK - 18 jan 23 kl. 07:39

Flere russiske soldater har hoppet av

Andrej Medvedev er ikke den første russiske soldaten som har hoppet av. I flere land i Europa befinner det seg profilerte avhoppere fra Putins armé. Fredag søkte Medvedev asyl i Norge etter å ha krysset Pasvikelva utenfor Kirkenes.

E24 - 25 dec 22 kl. 15:50

McDonalds er tilbake i Butsja

McDonalds har åpnet opp igjen i den krigsherjede byen Butsja i Ukraina..

Aftenposten - 25 dec 22 kl. 15:50

McDonalds er tilbake i Butsja

McDonalds har åpnet opp igjen i den krigsherjede byen Butsja i Ukraina..

NRK - 25 dec 22 kl. 15:39

McDonalds er tilbake i Butsja

McDonalds har åpnet opp igjen i den krigsherjede byen Butsja i Ukraina. En generator gjør at de kan holde åpent fra 9 til 21. – For vårt team var det ekstremt viktig å åpne opp restauranten så fort som mulig for å støtte lokalsamfunnet, sier Julija Badritdinova, sjef for McDonalds i Ukraina.

Dagbladet - 25 feb 23 kl. 02:29

Soldat ringte hjem: - Vi drepte alle

Lydopptak fra byen Butsja, som nyhetsbyrået AP har fått tilgang til, avslører rystende detaljer om russiske soldaters opptreden i byen da den var okkupert..

Klartale - 06 apr 22 kl. 08:52

Overlevende far og datter forteller om angrep i Butsja

Soldater fra Russland skal ha skutt mot huset til en 72 år gamle Volodymyr Abramov i Butsja i Ukraina. Sammen med mannen var også hans datter Iryna på 48 år og hennes ektemann Oleg på 40 år. Folk skal ha blitt drept før russerne dro fra ButsjaAlle tre skal ha blitt dratt ut av huset, ifølge kanalen BBC.

NRK - 04 feb 23 kl. 16:38

Beviser for et tresifret antall krigsforbrytelser i Ukraina

Tysklands riksadvokat sier landet har samlet beviser for et «tresifret antall» krigsforbrytelser i Ukraina. Riksadvokat Peter Frank mener det er behov for et rettsoppgjør på internasjonalt nivå. – I øyeblikket, for eksempel, fokuserer vi på massedrapene i Butsja og angrepene mot sivil infrastruktur i Ukraina, sier Frank til avisen Welt am Sonntag.

NRK - 22 jan 23 kl. 17:58

Boris Johnson på privattur til Kyiv

Tidligere statsminister i Storbritannia Boris Johnson er på besøk i Ukrainas hovedstad Kyiv i dag. Det skriver Reuters. Besøket hadde ikke blitt varslet på forhånd, og Johnson besøkte både president Zelenskyj og byene Borodyanka og Butsja.

NRK - 30 apr 22 kl. 19:39

Ukraina: Tre lik med fastbundne hender funnet ved Butsja

Likene av tre menn med fastbundne hender er funnet i nærheten av byen Butsja utenfor Ukrainas hovedstad Kyiv, opplyser ukrainsk politi lørdag. De tre ble funnet i ei grop i Butsja-distriktet fredag, ifølge politiet. – Ofrenes hender var fastbundet, de hadde bind for øynene, og noen var kneblet.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

Aftenposten - 28 okt 22 kl. 13:48

Her går russerne inn i Butsja. Etterpå lå drepte sivile i gatene. Drapene var organisert, viser granskning.

Drepte sivile lå igjen i gatene etter at russerne trakk seg ut. Volden i Butsja var systematisk og organisert, viser en….

NRK - 07 apr 22 kl. 22:38

Der Spiegel: Tyskland har fanga opp russiske samtalar om drap i Butsja

Tysk etterretningsteneste fanga opp radiokommunikasjon der russiske soldatar diskuterte drap på sivile i ukrainske Butsja, ifølge det tyske nyheitsmagasinet Der Spiegel. Ifølge magasinet handlar noko av lydmateriale som er fanga opp om ofra som er funne drepne i ei hovudgate i Butsja. Der Spiegel siterer ei lukka brifing som det etterretningstenesta BND haldt i den tyske nasjonalforsamlinga, skriv NTB.

NRK - 09 dec 22 kl. 11:49

Russisk aktivist dømt for å spre «falsk informasjon»

Den politiske aktivisten Ilja Jasjin (39) er i en russisk rett funnet skyldig i å ha spredt «falsk informasjon» om den russiske hæren, melder nyhetsbyrået Ria. Jasjin sa på sin YouTube-kanal at russiske soldater stod bak massakren i Butsja. Aktor la ned påstand om 9 års fengsel og 4 års publiseringsforbud.

Klartale - 16 sep 22 kl. 08:48

Massegrav funnet i Ukraina

Ukraina har tatt tilbake kontrollen over byen Izium. Russiske styrker har okkupert byen. Serhij Bolvinov leder etterforskningen i Kharkiv-regionen.

VG - 15 nov 22 kl. 01:47

Seiersglede i Kherson - men forskere frykter «mye stygt»

Mens Ukrainas president jubler med soldatene i Kherson og mener seieren er i sikte, frykter vestlige eksperter funn av nye massegraver som i Butsja..

Aftenposten - 05 nov 22 kl. 11:28

Her føres sivile bort av russerne. Så ble de torturert og drept.

Nytt overvåkingsmateriale fra Butsja avdekker hvordan russiske styrker systematisk torturerte og henrettet….

Dagbladet - 24 okt 22 kl. 21:53

- Blir bare verre og verre

Den russiske okkupasjonen er over, men sporene etter den, sitter fremdeles dypt i Butsja. - Vinteren vil bli tøff, sier ordføreren til Dagbladet..

NRK - 14 okt 22 kl. 08:15

Ukrainske journalister får mediepris i Norge

Fem ukrainske journalister og fotografer kommer til Oslo mandag for å motta årets Free Media Awards fra Fritt Ord og Zeit-Stiftung. De fem er Mstyslav Tsjernov, Jevhen Maloletka, Natalija Gumenjuk, Katerina Sergatskova og Andrij Dubtsjak. I tillegg representeres Vladijslav Jesypenko av sin familie, ettersom han er fast på Krim, skriver Fritt Ord i en pressemelding.

Klartale - 06 apr 22 kl. 12:57

Hvor kommer hatet fra?

Russiske soldater kom, drepte, voldtok og reiste igjen. Byen Butsja i Ukraina var en rolig forstad til hovedstaden Kyiv. Krigen endret den til en by full av død.

NRK - 05 apr 22 kl. 12:55

– Ser ut til å være direkte og målrettede drap på sivile i Butsja

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet, konstaterte mandag at bildene fra Butsja «reiser alvorlige og urovekkende spørsmål om mulige krigsforbrytelser». I dag fulgte en talsperson for Bachelets opp og understreket at overlagt drap på sivile i krig er et brudd på folkeretten, skriver NTB. – Det vi snakker om her, ser ut til å være direkte og målrettede drap på sivile i Butsja, sier Liz Throssell.

Klartale - 04 apr 22 kl. 11:10

Huitfeldt om Butsja: – Dette kan bli sett på som en krigsforbrytelse

Ødelagte biler, hus og døde folk som ligger strødd. Slik så det ut da kanalen NRK kom til den ukrainske byen Butsja. Den ligger rett utenfor Kyiv.

Klartale - 04 apr 22 kl. 10:55

Ukrainske medier: 340 døde folk hentet fra Butsja

Avisa Ukrajinska Pravda har snakket med et begravelsesbyrå. Byrået sier at de har fått inn mellom 330 og 340 døde folk fra byen Butsja. Byen ligger rett utenfor hovedstaden Kyiv.

NRK - 03 apr 22 kl. 21:22

Russland ber om møte i FN om Butsja

Russland har bedt om et møte med FNs sikkerhetsråd på mandag for å diskutere det de kaller Ukrainas «provokasjoner» i Butsja. Det melder det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti ifølge Reuters. Russland har hevdet at bildende av de mange sivile som er drept i Butsja er arrangert, og har kalt det hele en provokasjon.

NRK - 22 sep 22 kl. 17:36

Støre langet ut mot Russland fra talerstolen i FN: – De startet krigen, nå må de stoppe den

Krigen i Ukraina er ikke bare en katastrofe for ukrainere og russere, men for hele verden, mener statsminister Jonas Gahr Støre, som ber Russland avslutte krigen umiddelbart. Torsdag deltok han på et møte i FNs sikkerhetsråd hvor temaet var krigen og straffrihet i Ukraina. – Russlands angrepskrig mot Ukraina utgjør et grovt brudd på folkeretten, inkludert FN-pakten.

NRK - 19 sep 22 kl. 11:53

Russland sier påstander om massegraver er løgn

Russland hevder at påstandene fra Ukraina om funn av massegraver i Izium er løgn. – Det er samme scenario som i Butsja. Det er en løgn, og vi vil selvsagt forsvare sannheten, sier Kremls talsperson Dmitrij Peskov.

Klartale - 09 maj 22 kl. 08:31

Norges utenriksminister besøkte Kyiv

Anniken Huitfeldt har vært i Kyiv før. Men da som ung backpacker. Søndag var Norges utenriksminister der igjen.

Aftenposten - 05 jul 22 kl. 23:38

Denne veien i Butsja ble symbolet på russernes brutalitet. Bli med tilbake til dødens gate.

Butsja, UKRAINA (Aftenposten): Fremdeles venter flere ubehagelige overraskelser fra de russiske soldatene som bodde her..

NRK - 27 apr 22 kl. 01:23

Ny dronevideo viser russere i Butsja

En ny dronevideo som CNN har fått tak i, viser at det var russiske kjøretøyer og styrker i Kyiv-forstanden Butsja mens det lå sivile lik strødd i gatene. På videoen sees russiske militærkjøretøy rett ved de samme likene som ble filmet etter at russerne forlot byen 31. mars.

NRK - 24 apr 22 kl. 20:29

Leger: Titalls sivile drept av små metallpiler i Butsja

Rettsmedisinere har oppdaget små, spisse stålprosjektiler i kroppene til flere titall av de døde som ble funnet i massegraver i den ukrainske byen Butsja. – Vi fant flere veldig tynne, spikerlignende gjenstander i kroppene til menn og kvinner, og det samme gjorde flere andre av mine kolleger i regionen, sier rettsmedisiner Vladyslav Pirovskyj til den britiske avisen The Guardian. Han forteller at de fleste gjenstandene ble funnet i lik fra de ukrainske byene Butsja og Irpin.

NRK - 23 apr 22 kl. 13:49

Ordføreren i Butsja: 412 sivile drept

Ordfører Anatoly Fedoruk i Butsja sier myndighetene der så langt har funnet 412 drepte etter den russiske okkupasjonen av byen, melder BBC. Flere av de døde ble funnet i samme massegrav. Tidligere har FNs høykommisær for flyktninger bekreftet at 50 ble drept i Butsja.

Klartale - 24 aug 22 kl. 14:15

Se bilder fra Ukraina-krigen

Russland invaderte Ukraina. Det skjedde 24. februar.

NRK - 11 apr 22 kl. 18:45

Østerrikes statsminister: Ikke et «vennlig møte» med Putin

Østerrikes statsminister Karl Nehammer møtte Russlands president Vladimir Putin i Moskva mandag. Det var ikke et vennlig møte, sa Nehammer etterpå. Den østerrikske statsministeren sa etter møtet at samtalene var «veldig direkte, åpne og vanskelige,» skriver Sky News.

NRK - 09 apr 22 kl. 13:59

Østerrikes statsminister besøker Kyiv

Østerrikes statsminister Karl Nehammer ankom lørdag Ukrainas hovedstad Kyiv – et besøk som er ment å demonstrere støtte til den ukrainske regjeringen. Nehammer skal under besøket treffe både Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko. Han planlegger også å besøke byen Butsja et par mil utenfor hovedstaden, der russiske styrker anklages for å ha drept sivile mens de okkuperte byen.

NRK - 08 apr 22 kl. 00:53

Zelenskyj: Verre i Borodjanka enn i Butsja

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at situasjonen i byen Borodjanka er verre enn i Butsja, der flere hundre lik ble funnet i massegraver og i gatene. Ifølge Zelenskyj pågår det rydding av sammenraste og utbombede boligblokker i Borodjanka. – Situasjonen i Borodjanka er mer skremmende enn i Butsja, sa han i sin kveldstale på ukrainsk TV torsdag..

NRK - 07 apr 22 kl. 12:14

Portforbud i Hostomel og Butsja

Et ukelangt portforbud er innført i Hostomel og flere andre steder i og rundt Butsja like utenfor Ukrainas hovedstad Kyiv. Vadym Denysenko, som er rådgiver for Ukrainas innenriksminister, sier det er to grunner til at portforbudet innføres, melder CNN. – Den første grunnen er minerydding.

NRK - 06 apr 22 kl. 11:08

Paven fordømmer drap på sivile i Butsja

Pave Frans fordømmer det han omtalar som fryktelege grufulle hendingar i Butsja, der sivile ukrainarar er funne drepne i gatene og i massegraver dei siste dagane. – Dei siste nyheitene om krigen i Ukraina, slik som massakren i Butsja, bringar oss nye grufulle hendingar framfor lindring og håp. Stadig fleire fryktelege grufulle hendingar blir gjort mot forsvarslause sivile, kvinner og barn, seier han..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com