Dataangrep

Saturday, 01 October, 18:55

Nyheter om Dataangrep

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 22 aug 22 kl. 13:06

Oljefondet utsettes for daglige Dataangrep

Pensjonsfondet blir utsatt for 100.000 Dataangrep årlig. 1000 av angrepene klassifiseres som alvorlig.

Klartale - 30 jun 22 kl. 08:48

Advarer om at vi kan se flere Dataangrep framover

– Alt tyder på at angrepet kom fra et russisk, og vil jeg si, kriminelt miljø. Det sa Emilie Enger Mehl til pressen onsdag kveld. Hun er justisminister.

NRK - Igår: 20:25

Utsatt for Dataangrep hver dag

Det norske forsvaret blir utsatt for Dataangrep hver dag. Det fortalte Geir Hågen Karlsen, oberstløytnant og forsker på Forsvarets høgskole da han var gjest i Sørlandsendinga tidligere i dag..

NRK - 16 sep 22 kl. 05:50

Dataangrep mot Uber

Uber ble rammet av et Dataangrep torsdag. Omfanget er uklart, men selskapet måtte stenge ned flere interne systemer, skriver New York Times. En talsperson for Uber sier til avisa at selskapet etterforsker angrepet og er i kontakt med politiet.

NRK - 18 aug 22 kl. 13:02

Estland utsatt for massivt Dataangrep

Bedrifter og regjeringskontorer i Estland ble onsdag rammet av omfattende Dataangrep. Det skjedde dagen etter at landet fjernet et sovjetisk krigsminnesmerke i byen Narva, nær grensen til Russland. Estland ble utsatt for de mest omfattende Dataangrepene siden 2007, skriver IT-minister Luukas Kristjan Ilves på Twitter.

NRK - 28 sep 22 kl. 14:47

LNG-rederier hever sikkerhetsnivået

Flere norske rederier som transporterer flytende gass (LNG), hever sikkerhetsnivået i kjølvannet av den spente sikkerhetssituasjonen etter Nord Stream-lekkasjene. – Vi høyner sikkerhetsnivået på terminalene, som vi antar har størst risiko. Det blir skjerpet adgangskontroll og ikke minst cybersikkerhet.

NRK - 09 aug 22 kl. 18:00

Den finske riksdagen rammet av Dataangrep

Finlands riksdag er utsatt for et Dataangrep som overbelaster nettsidene til nasjonalforsamlingen. – Et tjenestenektangrep er på gang mot nasjonalforsamlingens eksterne nettsider, skriver Riksdagen i en pressemelding. Angrepet begynte 13.

Aftenposten - 20 sep 22 kl. 22:59

Uber skylder på hackergruppe som angivelig ledes av britisk tenåring

Hacker-gruppen skal stå bak flere Dataangrep den siste tiden. Flere av medlemmene skal være i tenårene..

NRK - 01 aug 22 kl. 21:24

Finsk nyhetsbyrå hardt rammet av hackerangrep

Det finske bildebyrået Lehtikuva sliter fortsatt med følgene etter et hackerangrep mot nyhetsbyrået STT i helgen. Mandag gikk det fortsatt ikke an å komme inn på bildebyråets nettsider. Det var natt til fredag at STT, som Lehtikuva er en del av, ble rammet av et omfattende Dataangrep, skriver den finske kringkasteren Yle.

NRK - 16 sep 22 kl. 09:25

Etterforskerne har funnet en rekke krypteringsnøkler

I 2019 ble Hydro utsatt for et stort Dataangrep - et løsepengevirus. Nå har den internasjonale etterforskningen klart å finne en rekke krypteringsnøkler som gjør at Hydro og andre selskaper som har vært rammet kan låse opp krypteringen og få tilgang til dataene sine. — Det at vi har klart å finne tilbake så mange krypteringsnøkler er en stor seier for etterforskningen, sier politiadvokat i Nasjonalt cyberkrimsenter i Kripos, Knut Jostein Sætnan..

NRK - 16 sep 22 kl. 09:25

Politiet har klart å låse opp Hydros «gisseldata» 

I 2019 ble Hydro utsatt for et stort Dataangrep – et løsepengevirus. Nå har den internasjonale etterforskningen klart å finne en rekke krypteringsnøkler som gjør at Hydro og andre selskaper som har vært rammet kan låse opp krypteringen og få tilgang til dataene sine. — Det at vi har klart å finne tilbake så mange krypteringsnøkler er en stor seier for etterforskningen, sier politiadvokat i Nasjonalt cyberkrimsenter i Kripos, Knut Jostein Sætnan..

NRK - 28 jul 22 kl. 10:45

Bombetrusler mot skoler i hele New Zealand

Minst tolv skoler i New Zealand mottok torsdag bombetrusler i det som antas å være et utenlandsk Dataangrep. Mange av skolene ble stengt eller evakuert som følge av trusselen. Landets utdanningsdepartement antar at det dreier seg om et utenlandsk Dataangrep.

NRK - 07 sep 22 kl. 02:31

Leksikon måtte blokkere Russland-trafikk

Norges største oppslagsverk blir utsatt for Dataangrep hver uke. I sommer blokkerte de all trafikk fra Russland. Blokaden ble opphevet i siste halvdel av august.

NRK - 07 sep 22 kl. 00:59

Japan mistenker russisk hackerangrep

Myndighetene i Japan etterforsker et Dataangrep mot regjeringens nettsider på tirsdag. De mistenker at en gruppe som støtter den russiske regjeringen står bak, melder kringkasteren NHK. Dataangrepet blokkerte regjeringens nettportal for e-tjenester en periode, ifølge Reuters..

NRK - 06 sep 22 kl. 15:09

Store norske leksikon har blokkert all trafikk fra Russland

Norges største oppslagsverk blir utsatt for Dataangrep hver uke, og har nå blokkert all trafikk fra Russland i frykt for at historien skal skrives om. – Det største problemet vårt er jevnlige russiske angrep mot snl.no.

Dagbladet - 28 aug 22 kl. 13:13

Her er Killnet i Norge

I juni gjennomførte den russiske hackergruppen Killnet et stort Dataangrep mot Norge. Nå har gruppa organisert en fysisk protestaksjon på norsk jord..

Aftenposten - 08 jul 22 kl. 23:11

Mange bedrifter er blitt utsatt for Dataangrep den siste uken. Eksperter er bekymret for bedriftenes sikkerhet.

Den siste uken har norske bedrifter blitt rammet av flere politisk motiverte Dataangrep fra Russland..

Klartale - 07 jul 22 kl. 09:48

Flere norske aviser slet etter mulig Dataangrep

Schibsted eier flere av de største avisene i Norge. Onsdag skal blant annet aviser som VG, Bergens Tidende, Aftenposten og Stavanger Aftenblad vært ute av drift. Det meldte Bergensavisen.

NRK - 06 jul 22 kl. 23:36

Schibsted-aviser trolig rammet av nytt Dataangrep

Sent onsdag kveld var flere av Schibsteds nettaviser nede. Mediekonsernet mener alt tyder på at det var et nytt Dataangrep. Ifølge Bergensavisen gjaldt det blant andre VG, Bergens Tidende, Aftenposten og Stavanger Aftenblad.

Klartale - 04 jul 22 kl. 14:12

Nytt Dataangrep mot norske nettsider

Selskapet Coretrek er trolig utsatt for et Dataangrep. Russiske hackere hevder å stå bak. Coretrek leverer nettsider til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

VG - 04 jul 22 kl. 13:47

Dataangrep førte til problemer for Nasjonal sikkerhetsmyndighet

Nettsidene til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) var mandag nede etter nye Dataangrep..

NRK - 03 jul 22 kl. 22:09

Sbanken utsatt for Dataangrep

Sbanken ble i går formiddag utsatt for et Dataangrep av samme type som flere norske instanser har vært utsatt for denne uken. Det forteller kommunikasjonssjef i Sbanken ASA Trine Hvamb. – Tiltakene som ble iverksatt for å blokkere angrepet, gjorde at noen kunder kunne oppleve ustabilitet når de skulle logge seg inn i nettbanken.

NRK - 29 jun 22 kl. 20:08

NRK også utsett for Dataangrep

NRK blei utsett for eit Dataangrep i 18.40-tida onsdag. Det skjedde etter at ei rekke av Schibsted sine aviser var nede.

NRK - 29 jun 22 kl. 19:30

Ambassade avviser at russiske myndigheiter er involvert i Dataangrep

Den russiske ambassaden i Oslo avviser at russiske myndigheiter er involvert i Dataangrepet mot Noreg. Dei skriv på Facebook at dei synest det er upassande å kommentere handlingane til uidentifiserte personar som ikkje har noko med russiske myndigheiter å gjere. Fleire norske nettstadar har blitt utsette for Dataangrep onsdag.

NRK - 29 jun 22 kl. 18:31

Mehl om Dataangrep: – Alt tyder på angrep frå russisk, kriminelt miljø

Justisminister Emilie Enger Mehl har orientert om Dataangrepet og trusselsituasjonen på ein pressekonferanse i kveld. – Alt tyder på at angrepet kom frå eit russisk, kriminelt mjiljø. Eit slikt angrep er heilt uakseptabelt.

NRK - 29 jun 22 kl. 17:55

Følg direkte: Justisministeren orienterer om Dataangrep og trusselvurdering

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl har kalla inn til pressekonferanse om trusselvurdering og Dataangrep. Saman med politidirektør Benedicte Bjørnland og direktør Sofie Nystrøm i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) vil ho orientere om situasjonen klokka 18. Følg pressekonferansen direkte her:.

Aftenposten - 29 jun 22 kl. 10:12

Russisk Dataangrep har rammet flere norske nettsider

Et Dataangrep har tatt ned flere norske nettsider..

Klartale - 29 jun 22 kl. 10:09

Stort Dataangrep mot Norge

Flere store nettsider i Norge er ute av drift onsdag. Avisa Dagbladet melder at BankID er en av sidene som det er umulig å komme inn på. Det samme gjelder for nettsidene til Arbeidstilsynet.

NRK - 27 jun 22 kl. 15:00

Dataangrep i Litauen

Statlige og private institusjoner i Litauen opplever et Dataangrep, melder Forsvarsdepartementet til Reuters. De advarer om at det er høy sannsynlighet for at flere kommer..

NRK - 04 aug 22 kl. 03:56

Dataangrep mot taiwanske nettsider

Forsvarsdepartementet i Taiwan melder at nettsiden deres blir angrepet av hackere og at den var nede en periode torsdag morgen. Tidligere i uka ble nettsiden til Taiwans president angrepet av utenlandske hackere, melder Reuters. Ifølge Taiwan kom angrepene fra Kina og Russland..

NRK - 27 apr 22 kl. 20:08

Microsoft: Russland har utført 37 Dataangrep i Ukraina siden krigen startet

Hackere på oppdrag fra russiske myndigheter har utført totalt 37 ødeleggende Dataangrep inne i Ukraina mellom 23. februar og 8. april, ifølge Microsoft.

NRK - 21 apr 22 kl. 08:12

Vestlige land advarer mot russiske Dataangrep

Fem vestlige land, blant dem USA, hevder Russland planlegger et stort Dataangrep mot land som støtter Ukraina militært. – Etterretning indikerer at den russiske regjeringen nå vurderer alternativer for et potensielt Dataangrep, heter det i en advarsel fra etterretningstjenestene i USA, Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand. Angrepet kan bli rettet mot myndighetene, statlige institusjoner og næringslivet, heter det i advarselen, som er omtalt av The Guardian.

NRK - 20 maj 22 kl. 15:01

Putin hevder at landet blir utsatt for massive Dataangrep

Russlands president Vladimir Putin sier at antallet på Dataangrep mot Russland har økt kraftig. Ifølge Putin skal det være media og finansielle institusjoner som er blitt utsatt for Dataangrepene. I en uttalelse gjengitt av Reuters sier han at det er brukt avansert programvare, men at angrepene ikke har lyktes..

NRK - 04 jul 22 kl. 13:25

Aftenposten: Nettsidene til Nasjonal sikkerhetsmyndighet er nede etter Dataangrep

Selskapet Coretrek er trolig rammet av et tjenestenektangrep, skriver Aftenposten. Coretrek er leverandører av nettsider blant annet til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM). Nettsidene til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) er nede, skriver avisa.

NRK - 04 jul 22 kl. 13:25

Nettsidene til Nasjonal sikkerhetsmyndighet rammet av Dataangrep

Selskapet Coretrek er trolig rammet av et tjenestenektangrep. Det var Aftenposten som først meldte saken. Coretrek er leverandører av nettsider blant annet til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

VG - 01 jul 22 kl. 21:33

Ekspert om Dataangrepet: Ikke mulig å forhindre

Både Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og en professor i datasikkerhet mener at vi må være forberedt på stadig nye og lignende Dataangrep som da blant annet Bank ID og Arbeidstilsynets nettsider gikk ned for telling onsdag..

VG - 30 jun 22 kl. 15:05

VG utsatt for nytt Dataangrep i natt

Natt til torsdag ble VG igjen utsatt for et såkalt tjenestenektangrep, der den som angriper sørget for svært høy trafikk inn mot nettstedet, som igjen skaper tekniske problemer..

Klartale - 29 jun 22 kl. 16:15

Dataangrep mot flere aviser

Øyvind Brenne er utviklings-redaktør i VG. Han sier til sin egen avis at de er utsatt for et angrep, som har ført til at nettsidene er ustabile.– Jeg har nå fått bekreftet at dette skyldes et tjenestenekt-angrep.

Aftenposten - 29 jun 22 kl. 16:20

Dataangrep: Ba hackergruppe ta ned Aftenposten og andre norske mediehus

Aftenposten og nettstedene til flere andre norske medier var nede rundt 15-tiden onsdag..

NRK - 29 jun 22 kl. 15:55

Schibsted-aviser med tekniske problem

Schibsted-avisene VG, Aftenposten og Stavanger Aftenblad opplever tekniske problem onsdag ettermiddag. VG bekreftar at dei er utsett for eit Dataangrep. Utviklingsredaktør Øyvind Brenne i VG bekreftar også at avisa har tekniske problem.

NRK - 29 jun 22 kl. 14:43

VG utsatt for Dataangrep

VG bekrefter at de har tekniske problemer. – Vi har allerede meldt på forsiden vår at vi opplever noen tekniske problemer på VG.no – Jeg har nå fått bekreftet at dette skyldes et tjenestenekt-angrep, altså at vi plutselig får store mengder trafikk på én gang, som vedvarer.

Klartale - 29 jun 22 kl. 10:09

Russisk hackere sier de vil angripe Norge

Avisa melder at BankID er ute av drift onsdag formiddag. Det samme er nettsidene til Arbeidstilsynet.Altinn melder på sine nettsider at «de opplever ustabilitet».

Aftenposten - 29 jun 22 kl. 10:12

Russiske hackere varsler angrep mot Norge

Onsdag morgen varslet den russiske hackergruppen Killnet et Dataangrep mot Norge, melder Dagbladet..

Aftenposten - 29 jun 22 kl. 10:12

Russiske hackere varslet på forhånd. Peker ut Stoltenberg som fiende nummer én.

Et Dataangrep har tatt ned flere norske nettsider. Russiske hackere varslet på forhånd..

NRK - 29 jun 22 kl. 09:57

Dagbladet: Russiske hackere varsler angrep mot Norge

Den russiske hackergruppa Killnet varslet onsdag morgen et storangrep mot Norge, skriver Dagbladet. Samtidig er nettsidene til Arbeidstilsynet og BankID nede. Altinn opplyser om at enkelte brukere kan oppleve ustabilitet med tjenestene deres.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com