Dataangrep

Saturday, 23 September, 05:27

Nyheter om Dataangrep

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 timer siden

Krim-halvøya rammet av Dataangrep

Kort tid etter at den russiske svartehavsflåtens hovedkvarter på Krim-halvøya ble angrepet, melder en russisk tjenestemann at Krim-halvøya har blitt utsatt for et Dataangrep. Det melder Reuters. Angrepet skal ifølge lokale tjenestemenn være rettet mot internettleverandørene.

NRK - 29 jul 23 kl. 14:20

Ny sikkerhetsoppdatering etter Dataangrep mot departementer

Norsk sikkerhetsmyndighet (NSM) bekrefter at det er kommet en ny sikkerhetsoppdatering til Ivanti for å hindre nye Dataangrep. Oppdateringen ble gjort etter at det ble utført et Dataangrep mot IKT-plattformen til tolv departementer tidligere i juli. Det var en «nulldagssårbarhet» som ble benyttet til å utføre Dataangrepet, bekreftet NSM til NTB tidligere denne uken.

NRK - 29 aug 23 kl. 04:40

Toyota har stanset produksjonen på flere fabrikker i Japan

Toyota har tirsdag stanset produksjonen ved tolv av selskapets fjorten fabrikker i Japan etter en systemfeil. – Tolv bilfabrikker med 25 produksjonslinjer er ikke i stand til å behandle ordrer på deler på grunn av en systemfeil. Per nå tror vi ikke at det er snakk om et Dataangrep, sier en talsmann for Toyota til AFP.

NRK - 22 aug 23 kl. 17:20

Oslo kommunes nettsider utsatt for Dataangrep, melder Vårt Oslo

Oslo kommunes nettsider ble tirsdag utsatt for Dataangrep. Det førte til at kommunens nettsider var ustabile og i perioder helt nede. «Siden er midlertidig utilgjengelig pga.

NRK - 22 aug 23 kl. 13:42

Forsøk på Dataangrep mot Stortinget

Et forsøk på et såkalt tjenestenektangrep på Stortingets nettsider ble registrert tirsdag formiddag av IT- og sikkerhetsavdelingen. – Angrepet ble raskt oppdaget og håndtert, men det kan ha vært noe ustabilitet på våre nettsider i en kortere periode, sier seksjonsleder Rune Mortensen i seksjon IT-sikkerhet ved Stortinget til VG. Tjenestenektangrep, eller DDoS-angrep (Distributed Denial of Service), er Dataangrep der målet er å overbelaste nettsider slik at de ikke fungerer som de skal.

VG - 12 aug 23 kl. 08:56

Regjeringen stenger e-post-løsning etter Dataangrep mot tolv departementer

Ansatte i tolv departementer får lørdag en ny e-post-løsning. Den gamle løsningen blir stengt etter at departementene ble utsatt for et Dataangrep..

NRK - 12 aug 23 kl. 08:24

Regjeringen stenger epost-løsning etter Dataangrep mot tolv departementer

Ansatte i 12 departementer får i dag en ny e-postløsning og den gamle e-postløsningen blir stengt ned. Dette er et viktig og nødvendig sikkerhetstiltak etter at IKT-systemet for de 12 departementene ble utsatt for et Dataangrep, heter det i en pressemelding fra Kommunal- og distriktsdepartementet. – Regjeringen tar denne situasjonen svært alvorlig.

NRK - 29 jul 23 kl. 17:46

Ny sikkerhetsoppdatering for å hindre Dataangrep

Etter at IKT-plattformen til tolv departementer ble utsatt for et Dataangrep har det kommet enda en sikkerhetsoppdatering til programvaren. Det var Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) som avdekket angrepet i forrige uke. Kort tid etter kom den første sikkerhetsoppdateringen, men i går kom enda en oppdatering fra programvareleverandøren Ivanti.

Klartale - 28 jul 23 kl. 12:24

PST bekrefter at de ble utsatt for Dataangrep

Flere sider ble utsatt for et Dataangrep torsdag. Både politiet og Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) bekrefter dette. På PSTs sine nettsider dukket det også opp et ukjent symbol.

NRK - 28 jul 23 kl. 12:04

PST bekrefter: Utsatt for Dataangrep

Et mystisk symbol dukket opp på PSTs nettsider torsdag. Nå bekrefter de at problemene skyldtes et Dataangrep..

NRK - 28 jul 23 kl. 12:04

PST og politiet bekrefter: Utsatt for Dataangrep

Et mystisk symbol dukket opp på PSTs nettsider torsdag. Nå bekrefter de at problemene skyldtes et Dataangrep. Politidirektoratet bekrefter overfor NRK at også politiet.

NRK - 27 jul 23 kl. 20:20

Politidirektoratet: Utelukker ikke Dataangrep

– Siden ca. kl. 1620 i dag har politiet erfart ustabiliteter på våre nettsider.

Dagbladet - 27 jul 23 kl. 18:58

Dataangrep mot Schibsted-aviser

Flere Schibsted-aviser og Schibsted-eide Finn skal ha blitt utsatt for Dataangrep. Det melder Aftenposten, som selv skal være under angrep..

E24 - 27 jul 23 kl. 19:08

Dataangrep mot Schibsted-aviser

Flere Schibsted-aviser opplever torsdag kveld at de blir utsatt for Dataangrep. Både Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad har problemer..

NRK - 27 jul 23 kl. 18:40

Aftenposten: Dataangrep mot Schibsted-aviser

Aftenposten melder at Schibsted-aviser er utsatt for Dataangrep. De skriver at flere nettsider har IT-problemer. Aftenpostens egne nettsider er også ende, etter hva NRK kan se.

Aftenposten - 27 jul 23 kl. 17:29

Dataangrep mot Schibsted-aviser. Flere nettsider har IT-problemer.

Torsdag kveld foregår det et Dataangrep mot flere Schibsted-aviser. Både nettsidene til Aftenposten, Bergens Tidende og….

NRK - 07 sep 23 kl. 15:32

Britiske og amerikanske sanksjonar mot hackargruppe

USA og Storbritannia har innført sanksjonar mot nye elleve medlemmar av ei hackargruppe som blir kalla Trickbot, melder USAs finansdepartement. I februar blei det sett inn sanksjonar mot sju leiande medlemmar av gruppa. USA meiner gruppa har koplingar til russisk etterretning, og hevdar dei stod bak Dataangrep mot sjukehus under koronapandemien og mot den amerikanske regjeringa og amerikanske selskap..

NRK - 24 jul 23 kl. 08:24

Tolv departementer utsatt for Dataangrep

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon har avdekket et Dataangrep på IKT-plattformen til 12 departementer. – Vi tar denne hendelsen svært alvorlig. DSS samarbeider tett med Nasjonal sikkerhetsmyndighet og politiet.

VG - 24 jul 23 kl. 08:33

Tolv departementer utsatt for Dataangrep: – Alvorlig

Tolv departementer utsatt for Dataangrep. Kripos etterforsker saken..

E24 - 24 jul 23 kl. 08:25

Tolv departementer utsatt for Dataangrep

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) har avdekket et Dataangrep på IKT-plattformen til tolv departementer. Saken etterforskes av politiet..

NRK - 03 mar 23 kl. 14:33

NSM om Dataangrep: – Vil vurdere ytterligere tiltak

Nettsidene til NSM ble rammet av et Dataangrep torsdag. – Ved alle sånne hendelser vil vi vurdere ytterligere tiltak, sier kommunikasjonsdirektør. Nettsidene til flere norske bedrifter og virksomheter ble rammet av et Dataangrep torsdag morgen.

NRK - 29 aug 23 kl. 09:08

Trolig flere dager med flykaos i Storbritannia

Storbritannias transportminister Mark Harper sier at det kommer til å ta flere dager å få orden på flykaoset i landet. En teknisk feil satte flykontrollsystemene ut av drift mandag. Flere hundre flygninger ble innstilt.

NRK - 19 aug 23 kl. 06:33

Datatrøbbel hos Vy fører til forsinkelser og stans i togtrafikken

Det er forsinkelser og innstillinger lørdag morgen på grunn av dataproblemer hos Vy. – Vi jobber fortsatt med å finne feilen og løse den. Inntil den er funnet, jobber vi med å kjøre så mange tok vi kan.

Klartale - 18 aug 23 kl. 11:09

Ustabile nettsider for flere kommuner

Flere kommuner sine nettsider har vært nede. – Vi har en hendelse som vi jobber med å kartlegge med vår underleverandør, sier Bent Inge Storheim til kanalen NRK. Storheim er administrerende direktør Acos.

NRK - 18 aug 23 kl. 09:39

Dataangrep mot to kommuner i Telemark

Nettsidene til kommunene Midt-Telemark og Nome er nede fredag formiddag som følge av tjenestenektangrep. – Leverandøren er også nede. Vi har fått bekreftet at det dreier seg om et tjenestenektangrep hos en av leverandørens underleverandører, sier leder Øyvind Erikstein Midt-Telemark IKT til Varden.

VG - 27 jul 23 kl. 17:57

Datatrøbbel hos finn.no og politiet

Både finn.no og politiet opplever problemer med sine nettsider torsdag kveld. Finn.

Klartale - 24 jul 23 kl. 10:54

12 departementer utsatt for Dataangrep

Noen har angrepet norske myndigheters datasystemer. Dette er svært alvorlig, ifølge Departementet for sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS).DSS oppdaget angrepet.

NRK - 18 jul 23 kl. 13:58

Panteselskapet Tomra utsatt for Dataangrep – har sendt ansatte hjem

Gjenvinningsselskapet Tomra ber ansatte om å jobbe hjemmefra etter det omfattende Dataangrepet som ble oppdaget søndag. – De store kontorene er koblet fra nett, og ansatte er bedt om å jobbe hjemmefra, skriver selskapet i en børsmelding. Angrepet som ble oppdaget søndag morgen, rammet direkte flere av selskapets datasystemer.

Klartale - 17 jul 23 kl. 11:36

Norsk selskap har blitt utsatt for Dataangrep

Selskapet Tomra jobber med pant. De leverer pantesystemer til norske butikker. Tomra har blitt utsatt for nettangrep.

NRK - 17 jul 23 kl. 10:53

Panteselskapet Tomra utsatt for omfattende Dataangrep

– Myndigheter er informert, og alle tilgjengelige interne og eksterne ressurser er mobilisert for å begrense og nøytralisere hendelsen, skriver de i en børsmelding..

Aftenposten - 17 jul 23 kl. 10:56

Tomra utsatt for «omfattende» Dataangrep

Jobber for å få datasystemene på bena igjen..

E24 - 17 jul 23 kl. 10:51

Tomra utsatt for «omfattende» Dataangrep

Jobber for å få datasystemene på bena igjen..

NRK - 26 feb 23 kl. 20:57

Hackergruppe hevder å stå bak Dataangrep mot nettsidene til danske sykehus

Hackergruppen Anonymous Sudan hevder å stå bak et Dataangrep mot hjemmesidene til flere danske sykehus søndag. Hjemmesidene til flere sykehus i Region Hovedstaden var nede søndag ettermiddag. Søndag kveld var nettsidene oppe igjen.

NRK - 19 feb 23 kl. 16:00

NSM om svenske Dataangrep: Ingen indikasjoner på at norske bedrifter er truet

En lang rekke svenske nettsteder og IT-tjenester er søndag utsatt for et omfattende Dataangrep. Sikkerhetsmyndighetene i Norge følger situasjonen tett. Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) opplyser til NTB at de følger situasjonen tett og er i dialog med svenske myndigheter.

NRK - 12 jun 23 kl. 13:10

Sveitsiske nettsteder hacket før Zelenskyj-tale

Nettstedene til sveitsiske myndigheter er hacket igjen etter et Dataangrep i forrige uke. Det skjer før Zelenskyjs videotale til nasjonalforsamlingen torsdag. Nettsidene til en rekke departementer og andre offentlige etater var nede som følge av angrepet, ifølge Sveits' nasjonale cybersikkerhetssenter NCSC.

NRK - 03 mar 23 kl. 12:27

Dataangrep mot Statsforvalteren i Troms og Finnmark

Fredag opplevde Statsforvalteren i Troms og Finnmark et Dataangrep. Det er lite som tyder på at hackerne har lyktes, opplyser Statsforvalteren. – Det har vært et Dataangrep mot våre systemer i Hamar og Leikanger, sier Bård M.

NRK - 04 apr 23 kl. 13:05

Den finske riksdagen utsatt for Dataangrep

Riksdagen i Finland er utsatt for Dataangrep. Det skriver de i en pressemelding. Det skjer samme dag som landet skal innlemmes i Nato.

NRK - 18 mar 23 kl. 23:34

Dataangrep mot Tromsø kommune

Avisa Nordlys melder om at det er et pågående Dataangrep mot Tromsø kommune. På sin hjemmeside skriver kommunen at de stenger ekstern tilgang til datasystemer. Det betyr at kommunens ansatte ikke får logget seg på tjenester som intranett og Office365 hjemmefra.

NRK - 14 mar 23 kl. 09:33

Dataangrep: Nettsidene til SSB og NSM er nede

Nettsidene til Statistisk sentralbyrå og Nasjonal sikkerhetsmyndighet er tirsdag morgen utsatt for et tjenesteangrep og er nede. – Nettsidene til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) er tatt ned tirsdag formiddag grunnet et pågående tjenestenektangrep mot flere virksomheter. Som NSM tidligere har påpekt, så må vi regne med flere slike Dataangrep.

NRK - 14 mar 23 kl. 09:33

Dataangrep: Nettsidene til SSB og NSM var nede

Nettsidene til Statistisk sentralbyrå og Nasjonal sikkerhetsmyndighet er tirsdag morgen utsatt for et tjenesteangrep og er nede. – Nettsidene til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) er tatt ned tirsdag formiddag grunnet et pågående tjenestenektangrep mot flere virksomheter. Som NSM tidligere har påpekt, så må vi regne med flere slike Dataangrep.

NRK - 03 mar 23 kl. 14:35

Ikke Dataangrep mot Statsforvalteren i Troms og Finnmark likevel

Fredag skrev Nordlys at Statsforvalteren i Troms og Finnmark opplevde et Dataangrep. Det viste seg å ikke stemme. Nordlys har avpublisert sin sak om Dataangrepet etter å ha fått beskjed fra Statsforvalteren om at det dreide seg om rutinemessig dataaktivitet som førte til at det ble sendt ut en automatisk melding.

E24 - 03 mar 23 kl. 11:17

SSB utsetter publisering av statistikk etter Dataangrep

Torsdag ble flere virksomheter rammet av et Dataangrep. Statistikk som Statistisk sentralbyrå skulle publisere fredag, blir av den grunn lagt ut mandag isteden..

NRK - 03 mar 23 kl. 10:07

SSB utsetter publisering av statistikk etter Dataangrep

Torsdag ble flere virksomheter rammet av et Dataangrep. Statistikk som Statistisk sentralbyrå skulle publisere fredag, blir av den grunn lagt ut mandag isteden. Torsdagens tjenestenektangrep gjorde at statistikkbyrået ble usikre om nettsidene ville fungere som normalt fredag morgen.

Aftenposten - 19 feb 23 kl. 16:05

Omfattende Dataangrep i Sverige: Ingen indikasjoner på at norske bedrifter er truet

En lang rekke svenske nettsteder og IT-tjenester er søndag utsatt for et omfattende Dataangrep..

NRK - 19 feb 23 kl. 10:31

Dataangrep i Sverige

Flere nettsider i Sverige er nede søndag på grunn av Dataangrep. Det melder svenske medier. Blant annet er bank-ids nettsider og SOS alarm angrepet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com