Nasjonal

Friday, 01 December, 18:12

Nyheter om Nasjonal

NRK - 3 timer siden

Nytt klimafond lansert på toppmøte

Et nytt klimafond med over 320 milliarder kroner i verdier er lansert på Cop 28 av vertsnasjonen De forente arabiske emirater. Landets president, Mohamed bin Zayed Al Nahyan, presenterte nyheten fredag. Håpet er at fondet vil gi støtet til flere tusen milliarder kroner i investeringer i klimatiltak innen 2030.

Klartale - Igår: 13:29

Skeive opplever mer vold og hat enn heterofile

Skeive opplever mer vold og seksuell vold enn heterofile. De opplever også mer hat-kriminalitet og hatefulle ytringer.Det viser Nasjonal trygghets-undersøkelse.

Aftenposten - 27 nov 23 kl. 14:14

Hele landet er tjent med at Ullevål reddes

Sykehusplanene i Oslo er en Nasjonal sak..

Klartale - 22 nov 23 kl. 11:52

Når er Thanksgiving 2023?

Når er det Thanksgiving 2023? Torsdag 23. november.

NRK - 21 nov 23 kl. 17:14

Nye togsett til Rørosbanen

Stortinget har i dag gjort et enstemmig vedtak om å oppgradere Rørosbanen med nye togsett. Det er klart etter at Ap og Sp gikk bort fra sitt opprinnelige standpunkt om å avgjøre dette i forbindelse med Nasjonal transportplan..

NRK - 20 okt 23 kl. 07:07

NSM advarer om bølger av dataangrep

Det siste året har helt nye sektorer blitt rammet av russiske hackerangrep, melder Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Nå advarer de om framtidens kvantedatamaskiner. Det er i rapporten til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) «Nasjonalt digitalt risikobilde 2023» som offentliggjøres fredag at beskrivelsen av dataangrepene kommer fram.

NRK - 16 nov 23 kl. 17:15

Israels opposisjonsleder ber Netanyahu om å gå

Tiden er inne for at Benjamin Netanyahu går av som statsminister i Israel, sier opposisjonsleder Yair Lapid. Lapid hevder at et flertall i Knesset vil støtte et skifte i landets lederskap. Hans forslag er at Netanyahus parti Likud fortsatt skal ha statsministeren.

NRK - 16 nov 23 kl. 13:53

Russland trapper opp angrepene mot nøkkelby i Øst-Ukraina

Russland har trappet opp angrepene mot den viktige byen Avdijivka øst i Ukraina, ifølge byens ordfører. Byen har vært under kraftig beskytning i over en måned, og russerne har litt om litt gjort framsteg, men det har kostet meget dyrt. – De siste dagene har fienden blitt mer aktiv, sier ordfører Vitaliy Barabash på Nasjonal TV.

NRK - 16 nov 23 kl. 10:51

Demonstranter i likposer utenfor Stortinget med krav om anerkjennelse av Palestina

Demonstranter fra Aksjonsgruppen for Palestina la seg torsdag utenfor Stortinget i hvite likposer. Rundt 200 personer skal ha deltatt i aksjonen. Flere norske rikspolitikere møtte et morbid syn på vei til jobb torsdag.

NRK - 16 nov 23 kl. 08:13

Trond Giske: – Det er krise i Arbeiderpartiet

Tidligere Ap-topp Trond Giske ga denne uken ut boken «Verdt å slåss for», der han blant annet tar et oppgjør med det han mener er en tillitskrise i Arbeiderpartiet. – Det er krise i Arbeiderpartiet. Vi er på et nivå vi knapt har vært på tidligere.

VG - 13 nov 23 kl. 20:47

Advarer mot svindel før Black Week

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) advarer før en av årets mest populære handleuker..

Aftenposten - 12 nov 23 kl. 18:24

Denne teknologien kan bli veldig farlig

Nasjonal sikkerhetsmyndighets toppsjef Sofie Nystrøm mener at vanlige folks hoder er blitt et krigsområde..

NRK - 08 nov 23 kl. 23:36

Norske meteorologer rammet russisk angrep

Da Russland gikk til angrep på Ukraina, mistet samtidig norske meteorologer på Hopen og Bjørnøya nett og telefondekning i to uker. Det kommer fram i en rapport utarbeidet av Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), melder Dagbladet. Det er fra før kjent at Norge ble rammet av cyberangrepet som tok ut satellittnettverket KA-SAT (Viasat).

NRK - 08 nov 23 kl. 12:25

Flere utbrudd av ringorm blant storfe i Trøndelag: – Alvorlig

Det er påvist soppinfeksjonen ringorm på flere storfebesetninger i Trøndelag, opplyser Mattilsynet. De jobber videre med smittesporing. I forrige uke opplyste tilsynet at det var påvist ringorm i tre storfebesetninger i Verdal.

NRK - 07 nov 23 kl. 05:44

30 døde etter styrtflom i Kenya og Somalia

Minst 30 mennesker har mistet livet og tusenvis har måttet forlate hjemmene sine som følge av kraftig regn og styrtflom i Kenya og Somalia. I Somalia har myndighetene erklært Nasjonal krisetilstand etter at ekstremværet har kostet minst 14 menneskeliv og ødelagt boliger, vier og broer. I nabolandet Kenya opplyser Røde Kors at tallet på døde er steget til 15 siden det kraftige regnet startet fredag.

Klartale - 24 okt 23 kl. 08:27

Nytt dataangrep mot Norge

Norske myndigheter har opplevd et nytt dataangrep. Det skriver avisa Dagens Næringsliv mandag kveld. Sofie Nystrøm bekrefter dette.

VG - 24 okt 23 kl. 07:13

Slik vil NFF angripe kunstgresskrisen

Norges Fotballforbund vil ha myndighetene på banen med en Nasjonal strategi for omstillingen bort fra gummigranulat. I mellomtiden har forbundet lagt en plan..

VG - 24 okt 23 kl. 07:13

Slik vil NFF angripe kunstgresskrisen

Norges Fotballforbund vil ha myndighetene på banen med en Nasjonal strategi for omstillingen bort fra gummigranulat. I mellomtiden har forbundet lagt en plan..

Dagbladet - 23 okt 23 kl. 20:12

NSM bekrefter alvorlig cyberangrep mot Norge

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) bekrefter overfor Dagens Næringsliv at en rekke norske virksomheter er utsatt for nye digitale angrep..

NRK - 23 okt 23 kl. 20:02

Alvorleg cyberangrep mot Norge

Sjefen for Nasjonal sikkerheitsstyresmakt bekreftar til Dagens Næringsliv at det har vore eit nytt alvorleg cyberangrep mot Noreg. Det er ei rekke norske verksemder som er blitt utsette for nye digitale angrep. – Vi sitt akkurat no med ei svært alvorleg situasjon i forhold til nulldagssårbarheiter, seier Sofie Nystrøm til DN.

VG - 23 okt 23 kl. 20:05

NSM-sjefen til DN: Nytt alvorlig cyberangrep mot Norge

Norske myndigheter håndterer en ny, alvorlig cyberhendelse mot Norge. Det sier sjefen for Nasjonal sikkerhetsmyndighet til Dagens Næringsliv..

NRK - 23 okt 23 kl. 20:02

Alvorleg cyberangrep mot Noreg

Det har vore eit nytt alvorleg cyberangrep mot Noreg. Det melder Nasjonal sikkerheitsstyresmakt. Det er ei rekke norske verksemder som er blitt utsette for nye digitale angrep.

NRK - 19 okt 23 kl. 17:41

Finland nektet russere å kjøpe eiendom i landet

Forsvarsdepartementet i Finland sier torsdag at de har nektet tre potensielle kjøpere fra Russland å kjøpe eiendom i landet. Ifølge forsvarsminister Anti Häkkänen ble kjøpene avslått på grunnlag av Nasjonal sikkerhet. – Etterforskningen har vist at disse kjøperne hadde forbindelser til russiske statlige myndigheter.

Klartale - 19 okt 23 kl. 10:43

Regjeringen sier nei til Ikea

Ikea ville bygge varehus i Vestby. Kommunen sa ja. Varehuset skulle stå på en kornåker.

Klartale - 19 okt 23 kl. 06:00

Er du en av dem som har blitt svindlet på nett?

26,6 prosent av folk fra Norge har blitt svindlet for penger på nett. Det viser en ny undersøkelse, som er laget av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).Samme undersøkelse viser at 11,3 prosent har betalt for varer de aldri har mottatt.

NRK - 16 okt 23 kl. 15:02

Flest unge har blitt svindlet på nett

26,6 prosent av befolkningen har opplevd å bli svindlet for penger på internett. Det er flest i aldersgruppa 18-34 som har opplevd det, skriver NTB. Undersøkelse fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) viser at 39 prosent av de spurte i alderen 18-34 er blitt svindlet, mens det kun er 19 prosent av dem over 55 år.

NRK - 15 okt 23 kl. 15:20

USA frykter at Iran blir direkte involvert i krigen

USA frykter for eskalering av krigen mellom Hamas og Israel, med utsikter til at Iran kan bli direkte involvert. Det kommer frem i en uttalelse fra USA som AFP melder om. I en tale på CBS, siteres Nasjonal sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus, Jake Sullivan, på muligheten for en ny front på grensen mellom Israel og Libanon.

NRK - 12 okt 23 kl. 16:54

Norge vil delta i Nato-luftrommet over landegrensene

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) signerte i dag en intensjonsavtale om utvikling av fellesløsninger i Nato-luftrom. I praksis betyr dette at Norge vil delta i et arbeid for å se på hvordan allierte kan øve og trene over landegrenser i lufta. – Alliert trening og øving er viktig for forsvaret av Norge, særlig når vi får et samlet Norden i Nato.

NRK - 12 okt 23 kl. 10:07

Mener Norge kan utfordre EU-reglene

LOs sjeføkonom, Roger Bjørnstad, mener Norge kan utfordre EU-reglene om strømmarkedet. Roger Bjørnstad sier til Nationen at flere EU-land ser på hva slags handlingsrom de har for mer Nasjonal styring, og at Norge som EØS-land bør gjøre det samme. I dag kommer et utvalg med sine konklusjoner om hva regjeringa bør gjøre med strømmarkedet.

NRK - 11 sep 23 kl. 04:08

Ansatte i Nasjonal sikkerhetsmyndighet fikk lese sensitive opplysninger

En sikkerhetssvikt hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har gjort at ansatte over tid har kunnet lese vurderinger og sensitive opplysninger i ansettelser. Dagens Næringsliv skriver at en intern rutinesvikt har gjort at alle ansatte har fått tilgang til detaljerte vurderinger om søkere til nye stillinger. Det har vart i ti måneder fram til august i år.

NRK - 11 sep 23 kl. 04:08

Sikkerhetssvikt og personvernbrudd hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet

En sikkerhetssvikt hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har gjort at ansatte over tid har kunnet lese vurderinger og sensitive opplysninger i ansettelser. Dagens Næringsliv skriver at en intern rutinesvikt har gjort at alle ansatte har fått tilgang til detaljerte vurderinger om søkere til nye stillinger. Det har vart i ti måneder fram til august i år.

NRK - 11 sep 23 kl. 04:08

Sikkerhetssvikt og personvernsbrudd hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet

En sikkerhetssvikt hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har gjort at ansatte over tid har kunnet lese vurderinger og sensitive opplysninger i ansettelser. Dagens Næringsliv skriver at en intern rutinesvikt har gjort at alle ansatte har fått tilgang til detaljerte vurderinger om søkere til nye stillinger. Det har vart i ti måneder fram til august i år.

NRK - 10 okt 23 kl. 13:58

Mattilsynet avdekket tunfisksvindel

Bruk av ulovlige tilsetningsstoffer i tunfisk for å gi den en friskere farge oppdages jevnlig. Det har også Mattilsynet gjort i en Nasjonal aksjon nylig. Det ble oppdaget ulovlig høyt nivå av karbonmonoksid i én av 15 prøver av fersk og frossen tunfisk hos importører og grossister, skriver Mattilsynet.

NRK - 09 okt 23 kl. 12:19

Rekordstor interesse for Verdensdagen for psykisk helse

Foreløpig er over 3200 arrangementer registrert over hele landet for å markere FNs verdensdag for psykisk helse, 10. oktober. I fjor var det rundt 3000 arrangementer.

Dagbladet - 07 okt 23 kl. 21:23

Vil danne kriseregjering

Israels statsminister har bedt opposisjonen om å bli med i en Nasjonal kriseregjering..

NRK - 07 okt 23 kl. 20:12

Statsministeren i Israel har bedt opposisjonen bli med i kriseregjering

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu har invitert leiarane i opposisjonen, Jair Lapid og Benny Gantz, til å vere med i ei Nasjonal kriseregjering. Lapid har tidlegare bedt Netanyahu om å danne ei slik regjering, og Gantz seier han vurderar tilbodet, melder Al Jazeera..

NRK - 05 okt 23 kl. 15:26

Fikk flertall for mer kvinnehelse

SV fikk i dag flertall på Stortinget for et forslag om mer fokus på kvinnehelse. Forslaget lyder «Stortinget ber regjeringen sikre at kvinnehelse blir en sentral del av Nasjonal helse og samhandlingsplan og at det legges frem konkrete forslag til tiltak og en plan slik at kvinnehelse blir behandlet i Stortinget.».

NRK - 04 okt 23 kl. 10:58

Togprosjektet i Moss sprekker med enda 6 milliarder

Togprosjektet i Moss har gått på en ny milliardsmell. Ti kilometer dobbeltspor gjennom byen skulle koste 6 milliarder i 2017. Nå er prisen 25 milliarder kroner.

NRK - 02 okt 23 kl. 12:46

Sett Nasjonalt fokus på valdsbølgen

I Sverige har politiet innleia ei «Nasjonal særskilt hending», melder SVT. Dette betyr at politiet vil flytte ressursar for å kunne fokusere meir på valdshendingane i landet. Det svenske politiet seier dette vil gjere at dei får ei større koordinering i sakene med eksplosjonar og skytingar.

NRK - 01 okt 23 kl. 11:19

FN-delegasjon på plass i Nagorno-Karabakh

Delegasjonen er den første på 30 år i Nagorno-Karabakh. Den er der først og fremst for å vurdere de humanitære behovene i området. Søndag arrangeres det også en Nasjonal bønnedag i Armenia, dit nesten hele befolkningen i Nagorno-Karabakh har flyktet.

NRK - 28 sep 23 kl. 17:01

Starter ny kompetansetjeneste for kvinnehelse i Oslo

Neste år skal en Nasjonal kompetansetjeneste for sykdommene endometriose og adenomyose etableres på Oslo universitetssykehus (OUS). – Kjempenyhet! Det er nesten litt uvirkelig for oss, vi har jobbet for det i så mange år, sier kommunikasjonsansvarlig Ane Løvereide i Endometrioseforeningen til NTB.

NRK - 22 sep 23 kl. 09:52

Venstre og Frp ber om reglar for bruk av russisk taxiapp

Stortingsrepresentant Ingvild Wetrhus Thorsvik (V) og leiar for Justiskomiteen på Stortinget Per-Willy Amundsen (Frp) ber om at regjeringa gjer ei vurdering om regjeringsmedlemmer sin bruk av taxiappen Yango. Yango Norway AS er eit dotterselskap av russiske Yandex, som blir rekna som Russland sitt svar på Google. Det norske selskapet oppbevarer alle brukarane sine persondata i Russland, og politikarane uttrykker bekymring for kor trygg appen er å bruke.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com