Bergens Tidende

Thursday, 09 February, 00:49

Nyheter om Bergens Tidende

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 12:49

Jente reddet av nabo i boligbrann i Bergen

En jente er fraktet til Haukeland sykehus med røykskader etter en boligbrann i Bergen. I alt ni personer er evakuert i forbindelse med brannen. Flere boliger i området skal også være evakuerte.

NRK - 01 feb 23 kl. 21:50

Tiltalt for hallikvirksomhet

(NTB) En 46-årig mann fra Sandnes skal ha framleid leiligheter til prostitusjon i flere norske byer, deriblant Skien. Politiet oppdaget i fjor vår at flere leiligheter som ble brukt til prostitusjon, var leid ut av det samme eiendomsselskapet. I midten av september ble mannen bak selskapet pågrepet, skriver Bergens Tidende..

NRK - 31 jan 23 kl. 16:21

Siktede etter boligbrann i Bergen skal utredes av rettspsykiatere

Mannen som er siktet etter at en enebolig brant i Bergen 13. januar, skal utredes av rettspsykiatere. Han er fortsatt ikke avhørt av politiet.

NRK - 03 dec 22 kl. 10:46

Bergens Tidende: Rapperen Vågard Unstad er død

Bergensrapperen Vågard Unstad er død, skriver Bergens Tidende. Unstad regnes som en pioner i det bergenske hiphop-miljøet, som han var en del av siden tenårene, skriver avisen..

NRK - 30 jan 23 kl. 13:16

Stillasbygging på Mongstad gjenopptas

Petroleumstilsynet har godkjent tiltak gjort ved Mongstad, slik at stillasbyggingen kan gjenopptas. Aktiviteten ble først stanset etter en fallulykke. Petroleumstilsynet (Ptil) gransker ulykken der en mann ble alvorlig skadd etter fall fra et stillas han monterte på Equinor Mongstads raffinerianlegg.

NRK - 28 jan 23 kl. 12:00

Mann tiltalt for grov voldtekt av mindreårige barn

En mann i 20-årene er tiltalt for grov voldtekt av to barn under 14 år. Mannen må møte i Hordaland tingrett i mai. Ifølge tiltalen skal mannen forgrepet seg på et kvinnelig familiemedlem.

NRK - 25 jan 23 kl. 10:07

BT: Ber om tvungen psykisk helsevern etter drap

Statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen ber om den 35 år gamle mannen som er tiltalt etter drapet på faren på Vestkanten Storsenter, dømmes til tvungen psykisk helsevern. Mannen har diagnosen paranoid schizofreni. Han mener at drapet er planlagt og at han har hatt høy grad av gjennomføringsevne.

NRK - 24 jan 23 kl. 16:43

Soldat dømt for overgrep mot medsoldater

En soldat i 20-årene er i Hordaland tingrett dømt til to år og ti måneders fengsel for overgrep mot tre medsoldater under en hyttetur. Mannen var blant 19 troppsmedlemmer som under førstegangstjenesten som i fjor vår deltok på en hyttetur i privat regi, skriver Bergens Tidende. Hordaland tingrett har dømt mannen til fengsel i to år og ti måneder for overgrep mot tre soldater i løpet av turen.

NRK - 23 jan 23 kl. 16:59

Skulle tine vannrør – dømt til 30 dagers fengsel

Lagmannsretten skjerpet straffen til en mann fra betinget fengsel til 30 dagers fengsel etter at en brann førte til skader for rundt 11,5 millioner kroner. Det har gått snart to år siden mannen, som ifølge Gulating lagmannsretts dom skulle tine et frosset vannrør med varmluftspistol, startet en brann i et stort trehus i Florø. Ifølge lagmannsretten forlot mannen varmluftspistolen, som ikke var festet, og ble borte i rundt to timer.

NRK - 20 jan 23 kl. 14:58

Frank Hammersland er død

Artisten og popstjerna Frank Hammersland frå Bergen er død, 53 år gammal. Det skriv Bergens Tidende. Han var kjent som frontfigur i Pogo Pops, Popium og Evig Din For Alltid.

NRK - 14 jan 23 kl. 15:15

Mann varetektsfengsles i fire uker – siktet for grov voldtekt

En mann er lørdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, siktet for grov voldtekt av barn under 14 år. Mannen nekter straffskyld. – Han tar sterkt avstand fra de alvorlige anklagene, sier mannens forsvarer Simon Waaler til Bergens Tidende.

E24 - 14 jan 23 kl. 14:00

Så mye mer koster mat for én dag nå sammenlignet med for et år siden

Brukte du hundre kroner dagen på mat for et år siden, vil akkurat den samme maten koste deg 111,50 kroner i dag. Mens prisene generelt har økt med rundt seks prosent det siste året, har maten vår gått opp mer: I snitt har prisene økt med mer enn 11 prosent, skriver Bergens Tidende..

NRK - 12 jan 23 kl. 00:55

Norsk kvinne blir ikke utlevert til Hellas

En norsk kvinne som er dømt til åtte års fengsel i Hellas, vil ikke bli utlevert fra Norge for å sone dommen i Hellas, har statsadvokaten avgjort. Kvinnen er dømt for å ha medvirket til å sende 34 gram cannabis i brev fra Spania til Hellas. Selv hevder kvinnen at hun ikke kjenner til saken eller rettssaken fra 2014, skriver Bergens Tidende.

NRK - 09 jan 23 kl. 22:06

Norsk metalband beskyldes for rasisme

Konsertene til metalbandet Taake i Australia er blitt kansellert etter at en studentforening har beskyldt bandet for rasistiske og hatefulle holdninger. Taake skulle etter planen spille konserter i de australske byene Brisbane, Sydney, Adelaide og Melbourne mellom andre og femte februar i år. Nå er alt avlyst, etter blant annet reaksjoner fra en studentforening i Sydney.

NRK - 07 jan 23 kl. 01:38

Pågrepet mens han lastet ned overgrepsmateriale

En mann i 50-årene ble fredag varetektsfengslet i to uker i Hordaland tingrett. Da han ble pågrepet, lastet mannen ned 339 filer med overgrepsmateriale. Han er siktet for å være i befatning av materiale som seksualiserer barn.

NRK - 06 jan 23 kl. 22:12

Mann tiltalt for å ha bestilt grove voldtekter av filippinske barn

En mann i 50-årene på Vestlandet må møte i Hordaland tingrett etter at han skal ha bestilt og betalt for grove voldtekter av filippinske barn. Mannen skal ha kontaktet voksne på Filippinene på internett og betalt for at de skulle forgripe seg seksuelt på ti jenter mellom 6 og 14 år, ifølge tiltalen, skriver Bergens Tidende. Overgrepene ble direkteoverført til mannens datamaskin.

NRK - 02 jan 23 kl. 22:34

Mann pågrepet etter mulig knivstikking i Bergen

En mann er pågrepet, etter at en mann mandag kveld kom til legevakten i Bergen med stikkskader, melder Bergens Tidende. Mannen som kom til legevakten med stikkskader er sendt til Haukeland sykehus. Han beskrives som alvorlig skadd.

NRK - 02 jan 23 kl. 22:34

Mann innbrakt etter mulig knivstikking i Bergen

En mann er innbrakt, etter at en annen mann mandag kveld kom til legevakten i Bergen med stikkskader, melder Bergens Tidende. Mannen som kom til legevakten med stikkskader er sendt til Haukeland sykehus. Han beskrives som alvorlig skadd.

NRK - 02 jan 23 kl. 19:30

Mulig knivstikking i Bergen

Politiet i Bergen har rykket ut med flere biler etter en mulig knivstikking, det melder Bergens Tidende. Utrykningen skal ha skjedd etter at en pasient ankom legevakten, ifølge avisen. – En pasient har kommet inn med knivskader som er forenlig med en straffbar handling, sier politiets innsatsleder Frank Listøl til BT..

NRK - 02 jan 23 kl. 13:30

Får utbetalt 6 millionar dollar i erstatning

Familien til Nora Davis får utbetalt nær 6 millionar dollar i erstatning, skriv Bergens Tidende. Erstatninga, som svarar til kring 60 millionar kroner, må betalast ut innan to veker, står det i dommen frå Gulating lagmannsrett. For ti år sidan fekk Nora ein alvorleg hjerneskade under fødselen på Kvinneklinikken på Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

NRK - 03 nov 22 kl. 15:36

«Doddo» blir Bergens nye kulturbyråd

Da det nye byrådet ble presentert i Bergen torsdag, ble det klart at visesangeren og Brann-supporteren Eduardo «Doddo» Andersen (Ap) ble det siste innslaget i byrådet. – Jeg ble litt månebedotten da Rune Bakervik ringte meg for noen dager siden og antydet dette her. Jeg har alltid vært politisk engasjert, men ikke politisk aktiv.

Klartale - 29 dec 22 kl. 08:16

To menn nekter straffskyld etter drap

Politiet har siktet to menn. Enten for drap eller for å ha hjulpet til med drap. De nekter for at de skal straffes.

Klartale - 27 dec 22 kl. 08:53

Buss og biler seiler av veien på glattisen

Været skaper trøbbel på veiene. I flere dager har det vært svært glatt. Natt til tirsdag gikk det galt i Voss.

Aftenposten - 22 dec 22 kl. 15:38

Politiet har gjort beslag på åstedet. Begge de døde har kuttskader.

Bergens Tidende får opplyst at det ble funnet kuttskader på mannen og kvinnen som er døde i drapssaken i Ytre Sandviken….

NRK - 20 dec 22 kl. 22:31

Kvinne løslatt etter skyting i Bergen

Tre menn og en kvinne ble varetektsfengslet etter en skyteepisode i Bergen sentrum i forrige uke. Nå er kvinnen løslatt. Det bekrefter både politiet og kvinnens forsvarer, advokat Marius Wesenberg, overfor Bergens Tidende.

NRK - 19 dec 22 kl. 18:44

Staten sier nei til «Mission: Impossible»-innspilling på Svalbard

I februar i fjor ble det kjent at den neste «Mission: Impossible»-filmen hadde fått 68,8 millioner kroner gjennom den norske filminsentivordningen til å spille inn scener i Norge. Ifølge Bergens Tidende har produsentene av den åttende filmen i rekken sett seg ut Svalbard som innspillingssted, men nå har staten satt ned foten. Grunnen er at Kulturdepartementet mener at insentivordningen ikke gjelder for innspilling gjort på Svalbard.

NRK - 15 dec 22 kl. 10:19

BT: Fire personar blir framstilt for fengsling etter mogleg skyting i Hollendergaten

Fire personar blir framstilt for fengsling etter mogleg skyting i Hollendergaten natt til i går, skriv Bergens Tidende. Dei er sikta for grov kroppsskade eller medverking til dette. Politiadvokat Inger-Lise Høyland stadfester til BT at dei blir framstilt for varetektsfengsling..

NRK - 15 dec 22 kl. 10:19

Fire personar blir framstilt for fengsling etter mogleg skyting i Hollendergaten

Fire personar blir framstilt for fengsling etter mogleg skyting i Hollendergaten natt til i går. Dei er sikta for grov kroppsskade eller medverking til dette. Politiadvokat Inger-Lise Høyland stadfester at dei blir framstilt for varetektsfengsling.

NRK - 15 dec 22 kl. 10:19

Fire personar blir framstilt for fengsling etter skyting i Hollendergaten

Fire personar blir framstilt for fengsling etter skyting i Hollendergaten natt til i går. Dei er sikta for grov kroppsskade eller medverking til dette. Politiet rykka ut natt til torsdag til Hollendergaten etter melding om skyting.

NRK - 15 dec 22 kl. 01:21

Brann i bobil førte til evakuering i Nordfjord

Det brøt natt til torsdag ut brann i en bobil i Nordfjord. På grunn av gassflasker og fare for spredning ble i underkant av ti personer evakuert. Vest politidistrikt fikk melding om brannen rundt et kvarter etter midnatt natt til torsdag.

NRK - 14 dec 22 kl. 10:42

BT: Fire personer siktet etter voldshendelse i Bergen

Fire personer siktet etter voldshendelse i Hollendergaten, det skriv Bergens Tidende. I natt mottok politiet flere meldinger om et slagsmål i Hollendergaten. To personer, en mann og en kvinne, fremsto skadet da politiet kom til stedet.

NRK - 13 dec 22 kl. 15:51

BT: Mann dømt til sju år for valdtekt

Ein mann er i dømt til over sju års fengsel etter å ha forgrepet seg på jenter som besøkte garden hans., det skriv Bergens Tidende. Ei mindreårig jente budde ved siden av sammen med sin familie, og tilbrakte av og til tid hos mannen.

NRK - 13 dec 22 kl. 06:32

BT: Bergen lufthamn stengt til klokka 08.00

Bergen lufthamn Flesland held stengt fram til klokka 08.00 tysdag morgon, melder Bergens Tidende. – Det er på grunn av kraftig snøvêr, fortel pressevakt Ylva Celius Trulsen til avisa.

NRK - 12 dec 22 kl. 15:42

Politiet henlegger sak etter dødsulykke på E16 i mai

Politiet mener det var de avdøde som kom over i feil kjørebane, og har valgt å henlegge saken etter dødsulykken på Voss i mai i år. Det skriver Bergens Tidende. Det var tidlig om morgenen 15.

Klartale - 12 dec 22 kl. 08:52

To personer truet bilister i Bergen

Politiet fikk beskjed klokka 1.37 natt til mandag. To personer skal ha truet andre i bil i Bergen.

NRK - 14 okt 22 kl. 19:25

Mann til sykehus med flere stikkskader i Bergen

Politiet rykket ut til Bjørnsonsgate på Kronstad i Bergen, etter melding om en voldshendelse klokken 19.14. Ved 20-tiden er det klart at det er en mann som er kjørt til sykehus etter en voldshendelse fredag kveld.

NRK - 11 dec 22 kl. 19:37

BT: Tenåringar gripne for ran i Bergen

To mindreårige gutar er gripne etter eit ran av ein bensinstasjon i Fana i Bergen søndag morgon, skriv Bergens Tidende. Begge gutane er kjente for politiet frå før..

NRK - 11 dec 22 kl. 04:39

Kvinner i fengsel har større risiko for isolasjon

Kvinner har større risiko for å utsettes for isolasjon og tvang i norske fengsler. Noe av forklaringen er plassmangel. En rapport fra Sivilombudet viser at kvinner risikerer å sone med større grad av restriksjoner enn nødvendig, og at de kan havne på restriktive avdelinger fordi det ikke er plass på kvinneavdelingen.

Klartale - 08 dec 22 kl. 06:00

Victoria og mange andre ber om klær og mat til jul

– Hvis jeg hadde vunnet en sum penger, så hadde jeg gitt bort mer enn jeg hadde beholdt selv, sier Victoria Johansen.Hun har et hjerte som banker for alle andre. Johansen vil belyse viktige saker som kan være vanskelig for andre å snakke om.

NRK - 05 dec 22 kl. 19:27

Seks tilfeller av mulig kvikksølvforgiftning

Fire elever og to lærere ved en skole i Kvam i Hordaland er sendt til Haukeland sykehus etter mistanke om kvikksølvforgiftning. Elever ved skolen skal mandag ha ødelagt et termometer og satt fyr på innholdet, skriver Bergens Tidende. Skolen ble stengt etter hendelsen, men åpner som normalt tirsdag..

NRK - 05 dec 22 kl. 13:12

Arne Jensen skal leie Baneheia-gruppe

Tidlegare generalsekretær i Norsk Redaktørforening Arne Jensen skal leie pressas Baneheia-gruppe, skriv Journalisten. Fleire mediehus går no gjennom korleis dei har dekka Baneheia-saka. Gruppa som Norsk Presseforbund har sett ned skal sjå meir overordna på korleis media følger opp saka.

NRK - 03 dec 22 kl. 23:42

Tre menn fengslet for narko

Tre menn er varetektsfengslet i Bergen for befatning med en «meget betydelig» mengde narkotika. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører lørdag formiddag. Mennene ble pågrepet i en aksjon torsdag, forteller politiadvokat Øyvind Røyneberg i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

NRK - 02 dec 22 kl. 03:59

Lege tiltalt for grov voldtekt

En mann i 50-årene som har arbeidet som lege i en vestlandskommune, er tiltalt for grov voldtekt. Da han i oktober ble pågrepet, var han siktet for overgrep mot flere barn. Han nektet straffskyld.

NRK - 01 dec 22 kl. 19:05

Mann pågrepet for blotting

En mann i 50-årene ble torsdag pågrepet for blotting utenfor Minde skole i Bergen, melder Bergens Tidende. Politiet mistenker at han har blottet seg for andre utenfor skolen. Ifølge jourhavende jurist, Elisabeth Morstøl, skal hendelsen ha skjedd for noen uker siden, og mannen knyttes til nylig blotting i samme område.

NRK - 01 dec 22 kl. 05:27

Færre senger på nattoget Oslo–Bergen

Bergensbanen skal få nye tog til 6,5 milliarder kroner. Men bestillingen er utformet slik at det kan bli færre senger på nattoget enn det er i dag. I forespørselen som er gått ut fra Norske tog – det statlige selskapet som skal eie togene – til de fire togprodusentene som deltar i konkurransen, heter det at de nye togene skal ha 90 soveplasser.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com