Bergens Tidende

Wednesday, 20 October, 02:59

Nyheter om Bergens Tidende

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 10 okt 21 kl. 22:13

Savnet kvinne til rette i Bergen

Politiet opplyser klokken 22 at en kvinne i 50-årene, som har vært savnet siden søndag ettermiddag, er kommet til rette. Politiet og over 70 frivillige mannskaper var med og lette etter kvinnen. – Hun er våken og bevisst, men blir undersøkt av helsepersonell.

Aftenposten - 10 okt 21 kl. 11:30

De har ikke tatt koronavaksinen. Derfor får de høre at de er egoister.

(Bergens Tidende:) Laila Kaasamoen var splittet. En svulst vokste i bukspyttkjertelen til 58-åringen..

NRK - 06 okt 21 kl. 11:25

BT: Nav-siktet avhøres på nytt

Mannen i 30-årene som er siktet for knivdrapet på Nav Årstad, skal avhøres på nytt onsdag. Mannen har ennå ikke tatt stilling til straffskyld, opplyser hans forsvarer Morten Grimstad til Bergens Tidende..

NRK - 06 okt 21 kl. 00:05

Varslingssak har kostet 5 millioner

Varslingssaken mot festspilldirektør Anders Beyer i Bergen har blitt en dyr affære. Sammen med etterlønnen til festspillsjefen, som måtte gå på dagen, har utgiftene til advokatbistand og hjelp til mediehåndteringen kommet opp i nesten 5 millioner kroner, skriver Bergens Tidende..

NRK - 30 sep 21 kl. 20:28

Mann i 20-åra dømd for nettovergrep

Ein mann i 20-åra frå Hordaland er dømd til fengsel i ti og eit halvt år for å ha misbrukt fleire unge jenter på internett. Bergens Tidende skriv at mannen innrømde forholda. I dommen frå Hordaland tingrett heiter det at han laug om alderen sin og manipulerte dei unge jentene til å få tilsendt nakenbilde og videoar..

NRK - 28 sep 21 kl. 21:43

Legevikar vaksinerte på p-plass

En fastlegevikar i Bergen skal ha satt koronavaksine på folk på en parkeringsplass utenfor legekontoret. Kommunen fikk i mai en bekymringsmelding om brudd på rutinene for koronavaksinering, skriver Bergens Tidende. Legen skal ha vaksinert folk i biler på parkeringsplassen tidlig om morgenen før planlagt vaksinering.

NRK - 27 sep 21 kl. 14:15

Fem alvorlige voldshendelser

Natt til søndag registrerte Bergen sentrum politistasjon fem saker med «grove kroppskrenkelser og kroppsskader», skriver Bergens Tidende. Alle sakene, som oppsto mellom klokken 00.10 og 05.

NRK - 22 sep 21 kl. 08:33

Nav-kontorene i Bergen stengt

Alle Nav-kontorene i Bergen holder stengt også onsdag, etter knivangrepet på Danmarksplass mandag. Det opplyser kommunikasjonsrådgiver Birgitte B. Lygre til Bergens Tidende.

NRK - 21 sep 21 kl. 09:59

Fengslingsmøte for drapssikta

Mannen i 30-åra som er sikta for drapet på ein tilsett ved eit Nav-kontor i Bergen måndag, blir framstilt for varetektsfengsling tysdag ettermiddag, melder Bergens Tidende. Ei kvinne i slutten av 50-åra døydde av knivskadane ho fekk, medan ei kvinne i midten av 30-åra er lettare skada. Den sikta er i slutten av 30-åra, av utanlandsk opphav og har vore norsk statsborgar sidan 2019.

NRK - 18 sep 21 kl. 07:58

Bergen på elsparkesykkeltoppen

Etter at det ble innført forskrift for elsparkesykler i Oslo, er Bergen nå byen med størst elsparkesykkeltetthet i Europa. Kommunen sier til Bergens Tidende at det nå er om lag 8.500 sykler i byen.

NRK - 14 sep 21 kl. 19:55

Alvorleg for kvinne i Bergen

Kvinna som blei forsøkt drepen i Bergen natt til søndag, er hardt skadd og det er usikkert når ho kan forklare seg, skriv Bergens Tidende. Kripos blei tysdag kopla inn i etterforskinga av saka. Ein mann er gripen og sikta for drapsforsøk på kvinna.

NRK - 10 sep 21 kl. 04:36

Bergen kan måtte kaste vaksine

Skepsis til Moderna-vaksinen kan gjøre at Bergen kommune må kaste tusener av vaksinedoser. – Det er et stort problem, sier assisterende smittevernoverlege Kjell Haug til Bergens Tidende. Da Bergen i slutten av juli begynte å få flere doser av vaksinetypen, opplevde vaksinesentrene at flere forlot vaksinasjonslokalet da det var Moderna de ble tilbudt.

NRK - 08 sep 21 kl. 15:15

Danskebåten gløymde 60 passasjerar

Rundt 60 fortvila passasjerar vart ståande att på kaien i Bergen, skriv Bergens Tidende. Danskebåten tok berre med seg passasjerane med bilar. Resten kom ikkje med.

NRK - 29 aug 21 kl. 06:33

MDG vil droppe Ringeriksbanen

MDG ønsker at togturen mellom Bergen og Oslo skal ta fire timer, men vil droppe Ringeriksbanen som kan kutte reisetiden med en time. Nå protesterer SV. I dag tar en togtur fra Bergen til Oslo mellom 6,5 og 7,5 timer, avhengig av når på døgnet man reiser, skriver Bergens Tidende.

NRK - 29 aug 21 kl. 03:13

78 møtte til drop-in vaksinering

Torsdag kunne alle voksne i Bergen møte opp uten time for å få vaksine. I Åsanehallen var kapasiteten 1.000 personer, men bare 78 møtte opp Drop-in-tilbudet er inntil videre tilgjengelig for alle som har fylt 16 år , både i Sentralbadet og i Åsanehallen, men på begge stedene var det totalt sett dårlig oppmøte i løpet av den første dagen, forteller assisterende smittevernoverlege Kjell Haug til Bergens Tidende..

VG - 24 aug 21 kl. 16:16

Etterforsker ny straffesak etter Brann-nachspielet

En av kvinnene som var til stede på Brann-nachspielet natt til tirsdag 10. august på Brann Stadion har fått oppnevnt bistandsadvokat, skriver Bergens Tidende..

NRK - 23 aug 21 kl. 15:30

Ber alle Bergen-studenter teste seg

Rektor ved Universitetet i Bergen ber alle studenter teste seg etter flere smittetilfeller knyttet til fadderuken. Mandag meldte Bergen kommune om 49 nye smittetilfeller. Nesten halvparten er i aldersgruppen 20–29 år, og 14 kobles til fadderuken, skriver Bergens Tidende..

NRK - 21 aug 21 kl. 19:38

Mangler helsepersonell i Bergen

Bergen får ikke tak i nok helsepersonell, melder Bergens Tidende. - Høyere smittetall vil kunne utfordre kommunens evne til å levere samfunnsviktige tjenester, og vi sliter nå med å finne nok helsepersonell til våre tjenester, sier helsebyråd Beate Husa i en uttalelse på kommunens egen hjemmeside..

NRK - 20 aug 21 kl. 19:12

UiB-fakultet avlyser fadderopplegg

Samfunnsvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB) avlyser alle fadderarrangementene som følge av smitteutbrudd ved fakultetet. Alle studentene ved fakultetet bes om å ta en koronatest så fort som mulig, skriver Bergens Tidende. Fredag kveld etableres det en hurtigteststasjon utenfor bygget..

NRK - 20 aug 21 kl. 05:58

MDG vil ha oljesluttkommisjon

Miljøpartiet De Grønne vil at fagmiljøet i Bergen skal planlegge hvordan Norge skal slutte med oljevirksomhet. Partiet har tidligere tatt til orde for en norsk oljesluttkommisjon. Den vil partiet legge til Bergen, skriver Bergens Tidende..

NRK - 19 aug 21 kl. 11:14

Elever i Bergen i karantene

Flere hundre elever på skoler i Bergen har enten karantene eller hjemmeskole. Det er registrert koronasmitte ved 11 skoler i kommunen, skriver Bergens Tidende. Ved Gimle oppveksttun er 70 elever er satt i karantene, mens Minde skole opplyser at 45 elever og ti ansatte er satt i karantene.

NRK - 17 aug 21 kl. 18:48

60 nye koronasmittede i Bergen

I Bergen var det tirsdag registrert 60 nye koronasmittede. Det er 26 flere enn dagen før. Nå ønsker kommunen et møte med skoler, restaurantbransjen og kulturaktører om koronatiltak.

NRK - 17 aug 21 kl. 13:59

Ingen kameraer i branntunnell

Situasjonen i Oppljostunnelen på Strynefjellet, der en bil står i brann, beskrives som uoversiktlig. – Vi har ikke informasjon om hvilket kjøretøy det er. Vi har heller ingen kameraer i tunnelen, sier trafikkoperatør Marianne Hove ved Vegtrafikksentralen til Bergens Tidende..

NRK - 17 aug 21 kl. 13:59

Ingen kameraer i branntunnel

Situasjonen i Oppljostunnelen på Strynefjellet, der en bil står i brann, beskrives som uoversiktlig. – Vi har ikke informasjon om hvilket kjøretøy det er. Vi har heller ingen kameraer i tunnelen, sier trafikkoperatør Marianne Hove ved Vegtrafikksentralen til Bergens Tidende..

NRK - 16 aug 21 kl. 23:19

Tre mistenkt for å ha startet brann

De tre beboerne i boligblokken som brant i Arna i Bergen som har status som mistenkt i saken, er mistenkte for å ha startet brannen, opplyser politiet. Brannårsaken er ennå ikke avklart. – Vi vet ikke om brannen startet som følge av en straffbar handling, sier politiadvokat Are Nygård Bergh til Bergens Tidende..

NRK - 16 aug 21 kl. 19:40

Tom Cruise avlyser opptak i Norge

Tom Cruise skulle filme i kommunene Sogndal og Aurland i Vestland i høst. Nå er alle opptakene avlyst, skriver Bergens Tidende. Det er usikkert om opptakene vil bli gjennomført på et senere tidspunkt.

NRK - 16 aug 21 kl. 19:04

Tiltalt i dobbeltdrapssak pågrepet

En mann i 20-årene som er tiltalt i forbindelse med dobbeltdrapet ved hospitset i Møllendalsveien i Bergen i fjor, er pågrepet av politiet. Mannen ble pågrepet i Oslo. Det opplyser politiadvokat Inger-Lise Høyland til Bergens Tidende.

VG - 15 aug 21 kl. 15:09

Bergens Tidende: Mistenkt etter Brann-skandalen avhørt

Fotballspilleren som er mistenkt etter Brann-skandalen har blitt avhørt av politiet, og erkjenner ikke skyld..

NRK - 15 aug 21 kl. 15:04

Mistenkt erkjenner ikke straffskyld

Poltiet åpnet fredag etterforskning etter Branns skandalefest natt til tirsdag. Da kom det frem at én person er under etterforskning for et mulig seksuelt overgrep. Nå sier advokaten til vedkommende at han ikke erkjenner straffskyld, og at han ikke kjenner seg igjen i ryktene som omgir saken.

NRK - 14 aug 21 kl. 09:49

KrF er det dårligst likte partiet

Berre 15 prosent av velgjarane i Noreg seier dei likar Kristeleg Folkeparti. Det syner ei undersøking frå Universitetet i Bergen, skriv Bergens Tidende. I 2013 svarte 30 prosent det same.

VG - 11 aug 21 kl. 01:54

Brann-spillere holdt nachspiel uten lov på Stadion

Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, sier til Bergens Tidende at klubben behandler et brudd på klubbens interne regler..

Aftenposten - 11 aug 21 kl. 01:54

Brann-spillere holdt nachspiel uten lov på Stadion

Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, sier til Bergens Tidende at klubben behandler et brudd på klubbens interne….

NRK - 10 aug 21 kl. 16:56

Blokkbrannen i Arna har blusset opp

Brannvesenet tar seg på nytt inn i boligblokken i Lonemarka i Bergen som brant i helgen. Årsaken er at det er observert nye flammer. – Det er meldt om åpne flammer i andre etasje, opplyser vaktkommandør Morten Frantzen ved 110-sentralen til Bergens Tidende.

NRK - 10 aug 21 kl. 10:55

Koronasmitte i Bergen fengsel

En innsatt i Bergen fengsel har fått påvist koronasmitte. Detaljene rundt smittetilfellet er ikke kjent. Det skriver Bergens Tidende.

NRK - 09 aug 21 kl. 22:23

Får ikke ringt alle nærkontakter

Bergen har den siste tiden opplevd et økt smittetrykk. Det gir kapasitetsutfordringer for smittesporterne i kommunen. De har ikke kapasitet til å ringe alle nærkontakter.

NRK - 08 aug 21 kl. 13:49

Nedbrent blokk gjenoppbygges trolig

Bergen kommune tror blokken som brant i Arna i Bergen natt til lørdag, kommer til å bli bygd opp igjen. Trolig vil prosessen med å bygge opp igjen blokken ta to til tre år, skriver Bergens Tidende. – I mellomtiden vil vi sammen med andre involverte etater vurdere om en skal bruke huset til det samme formålet, eller om det er en annen løsning, sier forvaltningssjef i etat for boligforvaltning, Ole Kristian Bjørvik til avisen..

NRK - 07 aug 21 kl. 14:49

Jobber med å finne brannofre bolig

Beboerne i boligblokken på Lonemarka i Arna står uten et sted å bo etter brannen natt til lørdag. Kommunen ser etter alternative boliger. – Beboerne kjørt til kommunens beredskapshotell, og så starter etter hvert et arbeid med å finne boliger for beboerne, sier Trond Stigen, seksjonssjef for bolig og områdesatsing i Bergen kommune, til Bergens Tidende..

NRK - 01 aug 21 kl. 07:29

Vegvesenet: – Tunnelene er trygge

Vegvesenet vil ikke endre vedlikeholdsplaner etter steinras i tre tunneler på to dager, skriver Bergens Tidende. berget inni en tunnel på litt over et døgn i Vestland, – Vi vurderer både Fjærlandstunnelen og Trodalstunnelen som trygge. Statistisk sett er tunneler noe av det tryggeste man kan ferdes i, sier avdelingsdirektør Svenn Egil Finden i Statens vegvesen.

NRK - 30 jul 21 kl. 15:36

BT: 12.000 doser til studenter

Bergen får 12.000 ekstra vaksinedoser som skal brukes til studenter i forbindelse med studiestart. Det opplyser fungerende smittevernoverlege i Bergen, Kjell Haug, til Bergens Tidende..

NRK - 30 jul 21 kl. 11:29

Ble angrepet under innflytting

En mann i 30-årene skal torsdag kveld ha blitt angrepet av en mann i 50-årene mens han holdt på å flytte inn i en leilighet i Bergen. – Det kom en og tok kvelertak på ham, pluss at han slo og skallet ham. Det skal ha skjedd helt uten foranledning, ser politistasjonssjef Lars Morten Lothe i Bergen sentrum til Bergens Tidende..

NRK - 27 jul 21 kl. 12:54

Bilfører siktet etter dødsulykke

En 18 år gammel kvinne døde i en kollisjon mellom en scooter og en personbil i Kvinnherad mandag. Bilføreren er siktet for uaktsom kjøring. Det opplyser politiadvokat Tone Solfjeld Pedersen til Bergens Tidende..

NRK - 26 jul 21 kl. 11:18

29 smittet i Songdal-utbrudd

29 personer er nå registrert smittet etter utbruddet på utestedet Meat Point i Sogndal forrige uke. Kommuneoverlegen tror ikke utbruddet er helt over. 19 personer er registrert smittet i Sogndal kommune.

NRK - 25 jul 21 kl. 18:33

Folk forlèt vaksinesentera i Bergen

Opp mot 20 personar har forlate vaksinestasjonar i Bergen torsdag og fredag fordi dei ikkje ville ha Moderna-vaksinen, skriv Bergens Tidende. Kommunen har denne veka fått 13.000 dosar med Moderna og 4500 dosar Pfizer.

NRK - 22 jul 21 kl. 00:37

Røykutvikling i Fløyfjellstunnelen

Fløyfjellstunnelen i Bergen ble stengt ved midnatt etter kraftig røykutvikling. Vest politidistrikt meldte om hendelsen ved midnatt etter at det kom meldinger om røyk i tunnelen og at folk ble sett gående i veibanen. Alle nødetater rykket ut, men brannmannskapene, som undersøkte begge løp i tunnelen, kunne ikke finne noe som brant.

Aftenposten - 21 jul 21 kl. 15:15

BT-redaktør sier omstridt 22. juli-kronikk ikke ville stått på trykk i dag

Ap utnytter 22. juli i et velregissert politisk spill, sto det i en kronikk i Bergens Tidende i 2012..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt