Arna

Sunday, 14 July, 13:01

Nyheter om Arna

NRK - 06 jun 24 kl. 09:10

Vurderer kjempekrav etter togulykken i Arna

Bane Nor vurderer om jernbaneselskapet Onrail kan ansvarliggjøres for kostnadene etter togulykken på Arna stasjon i Bergen i mars, og om det er grunnlag for å hevde at Onrail opptrådte grovt uaktsomt. Det skriver Teknisk ukeblad. Det var i mars at et godstog på Bergensbanen sporet av og kræsjet i en tunnell ved Arna stasjon.

NRK - 01 apr 24 kl. 12:50

Bergensbanen gjenåpner tirsdag 2.april

I en pressemelding melder Bane Nor at Bergensbanen åpner med normal drift tirsdag 2.april. Strekningen Arna - Vaksdal har vært stengt som følge av store skader etter at et godstog sporet av fredag 22.

NRK - 01 apr 24 kl. 12:50

Bergensbanen gjenåpner tirsdag 2. april

I en pressemelding melder Bane Nor at Bergensbanen åpner fpr normal drift tirsdag 2. april. Strekningen Arna – Vaksdal har vært stengt som følge av store skader etter at et godstog sporet av fredag 22.

VG - 11 maj 24 kl. 18:37

Brann ydmyket Arna-Bjørnar – vant med ti (!) mål

Brann forsvarte tredjeplassen i toppserien med et scoringsball som stoppet på ydmykende 10-0 over tabelljumbo Arna-Bjørnar på bortebane..

NRK - 24 mar 24 kl. 17:23

Oppryddingsarbeidet ved Arna stasjon vil ta tid

Bane Nor har starta oppryddingsarbeidet ved Arna stasjon etter godstogulukka fredag. – Det er ein stor jobb å rydda skadestaden på Arna stasjon. Me har drive på med det i natt og i dag tidleg, og i føremiddag har me planlagt og førebudd ryddeoperasjonen, seier Anne Kirkhusmo, pressevakt i Bane Nor.

NRK - 22 mar 24 kl. 21:34

Nødvarsel og evakuering avblåst i Arna etter togulykke

Nødetatene opplyser til NRK at evakuering etter nødvarselet som ble sendt er opphevet. Et større område og en sikkerhetssone på 500 meter ble opprettet etter at godstoget sporet av på Arna stasjon i Bergen. Klokken 21.

Aftenposten - 25 maj 24 kl. 14:30

Får RBK med seg tre poeng fra Bergen?

Rosenborg får en ny sjanse til å ta tre poeng i Bergen, denne gangen mot Arna-Bjørnar..

NRK - 02 apr 24 kl. 06:22

Bergensbanen går som normalt igjen

Bane Nor meldte natt til tysdag at trafikken går som normalt igjen på Bergensbanen. Strekninga mellom Arna og Vaksdal har vore stengt etter at eit godstog spora av ved Arna 22. mars.

VG - 01 apr 24 kl. 12:54

Bergensbanen gjenåpner etter Arna-ulykken

Tirsdag åpner strekningen Arna-Vaksdal på Bergensbanen etter at et vogntog sporet av tidligere i mars..

NRK - 27 mar 24 kl. 19:26

Vet fortsatt ikke når Bergensbanen kan åpne igjen

Det er fremdeles usikkert når Bergensbanen kan åpne igjen. Strekningen mellom Bergen og Vaksdal har vært stengt i nærmere fem dager etter at et godstog med 25 vogner sporet av ved Arna stasjon fredag. – Jeg har veldig lyst til å kunne gi noen prognoser for når vi skal kunne åpne, men det er rett og slett ikke mulig på nåværende tidspunkt, sier fagsjef i Bane Nor, Lars Rugtvedt.

NRK - 26 mar 24 kl. 14:29

Foreløpig ingen lekkasje etter togulykken i Bergen

Det har foreløpig ikke rent verken olje eller diesel i sjøen, etter togulykken i Arna i Bergen på fredag. Søndag sa brannvesenet til NRK at de fryktet at 3000 liter olje og diesel skulle havne i sjøen som følge av ulykken. – Det har ikke kommet noe ned.

NRK - 23 mar 24 kl. 13:43

VG: Havarikommisjonen undersøker kjøring mot rødt lys

Statens havarikommisjon har fått informasjon om at godstoget som sporet av før Arna stasjon kan ha kjørt på rødt lys – og slått et nødanrop. Det skriver VG. – Vi har fått opplysninger om at det har gått et nødanrop og vi er kjent med at godstoget kan ha kjørt på rødt og at en avledende veksler slo inn, sier avdelingsdirektør Ida Hogganvik Grøndahl til avisen.

NRK - 23 mar 24 kl. 13:43

Havarikommisjonen: – Det kan se ut som om godstoget kjørte på rødt lys

Statens havarikommisjon har fått informasjon om at godstoget som sporet av før Arna stasjon kan ha kjørt på rødt lys – og slått et nødanrop. Det var VG som omtalte saken først – Det kan se ut som at godstoget har kjørt på rødt lys. Det skal da ha gått et nødanrop og en avledende veksler slo inn for å hindre toget i å kjøre videre, sier avdelingsdirektør Ida Hogganvik Grøndahl til NRK.

VG - 22 mar 24 kl. 19:29

Togulykke ved Arna stasjon i Bergen

Nødetatene har rykket ut til en togulykke ved Arna stasjon i Bergen. Det er ikke meldt om skadde personer..

Aftenposten - 16 mar 24 kl. 16:52

VM-spilleren med to mål på hodet – knuste Arna-Bjørnar

(Rosenborg – Arna Bjørnar 3–0, Åsane – Lyn 1–1) Sara Hørte ruget til værs, som hun så ofte har gjort tidligere, og….

VG - 16 mar 24 kl. 16:52

VM-spilleren med to mål på hodet – knuste Arna-Bjørnar

(Rosenborg – Arna Bjørnar 3–0, Åsane – Lyn 1–1) Sara Hørte ruget til værs, som hun så ofte har gjort tidligere, og scoret to mål i sesongåpningen..

NRK - 24 feb 24 kl. 23:30

Person omkom i brann i Ytre Arna

En person er bekreftet omkommet etter en brann i en leilighet i Ytre Arna i Bergen kommune lørdag kveld. Politiet opplyser i en pressemelding sent lørdag kveld at den avdøde er identifisert, og at de pårørende er varslet..

NRK - 24 feb 24 kl. 23:30

Mann omkom i brann i Ytre Arna

En mann i 60-årene er bekreftet omkommet etter en brann i en leilighet i Ytre Arna i Bergen kommune lørdag kveld. Politiet opplyser i en pressemelding sent lørdag kveld at den avdøde er identifisert, og at de pårørende er varslet..

NRK - 23 feb 24 kl. 15:42

Bergensbanen stengt mellom Dale og Arna på grunn av jordskred

Strekningen mellom Dale og Arna på Bergensbanen er stengt etter et ras, melder Vy. – Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen. Vi arbeider med å organisere alternativ transport, skriver Vy på sin hjemmeside..

VG - 05 apr 24 kl. 20:48

BT: Tok nesten en time før Bane Nor varslet nødetatene om passasjertog med 200 personer

Det tok nesten en time før nødetatene fikk vite at et passasjertog med 200 personer sto fast i tunnelen ved Arna stasjon etter at et godstog sporet av..

NRK - 01 apr 24 kl. 10:36

Fremdeles uvisshet om Bergensbanen

Pressevakt i Bane Nor, Gunnar Børseth, melder om at det fremdeles er usikkert når Bergensbanen kan ha vanlig drift. – En del av arbeidet begynner å ferdigstilles, men alt er ikke ferdig. Vi jobber videre på stedet.

NRK - 30 mar 24 kl. 05:02

Togene på Bergensbanen kan gå igjen

Strømmen er tilbake mellom Flå og Nesbyen er rettet. Det betyr at Bergensbanen kan gå på den strekningen igjen. Fredag ble et tog med 170 passasjerer stående fast fordi det hadde strømproblemer, etterpå ble det problemer på selve strekningen.

NRK - 27 mar 24 kl. 11:56

Lokomotivet henta ut av tunnelen

Like før klokka 12 onsdag er lokomotivet henta ut av Arnanipa jernbanetunnel ved Arna stasjon. Bane Nor har jobba med å henta ut lokomotivet sidan tysdag, etter at eit godstog spora av fredag kveld. – Me har fått lokomotivet ut av tunnelløpet og skal lasta det over på ein bil så me kan få frakta det vekk.

NRK - 26 mar 24 kl. 10:39

Togulykken i Bergen: En av de mistenkte erkjenner ikke straffskyld

En av de to som har status som mistenkt i forbindelse med togulykken i Arna i Bergen fredag, erkjenner ikke straffskyld. – Min klient har gitt en veldig grei forklaring til politiet og til undersøkelseskommisjonen. Ut fra forklaringen han har gitt, erkjenner han ikke noe straffskyld, sier advokat Per Magne Kristiansen.

VG - 26 mar 24 kl. 10:28

Bergens Tidende: Toget fra Arna-ulykken hentes ut i dag

Toget som sporet av fredag kveld hentes ut tirsdag..

NRK - 25 mar 24 kl. 13:01

Togulykken i Arna: Havarikommisjonen har avsluttet

Havarikommisjonens arbeid på stedet ble avsluttet i går og teamet har returnert til Lillestrøm. – Vi har som kjent gått ut med at toget passerte et stoppsignal og at det ble foretatt et nødanrop i forbindelse med hendelsen. Fasen vi nå går inn i er å sammenstille all den informasjonen vi ha samlet, og foreta ytterligere innhenting av opplysninger eller andre undersøkelser der vi ser det er nødvendig.

NRK - 25 mar 24 kl. 10:24

Bane Nor: Lokomotivet blir henta ut tidlegast tysdag

Bergensbanen er framleis stengd mellom Bergen og Vaksdal etter at eit godstog spora av fredag. Det er uvisst kor lang tid oppryddingsarbeidet vil ta, men pressevakt i Bane Nor, Anne Kirkhusmo, seier det vil ta tid. – Lokomotivet blir ikkje henta ut i dag.

VG - 25 mar 24 kl. 04:31

Fortsatt uvisst når Bergensbanen åpner ved Arna

Bergensbanen er fortsatt stengt mellom Bergen og Vaksdal etter avsporingen fredag. Bane Nor varsler ny oppdatering på situasjonen skjærtorsdag..

NRK - 24 mar 24 kl. 18:37

Skal ta ut ulukkes-lokomotivet av tunnel måndag

Måndag skal politiet, Bane Nor og havarikommisjonen få ut lokomotivet av tunnelen ved Arna stasjon. – Vi vil ha krimteknikarar til stades. Det er eit stort arbeid, seier påtaleansvarleg Anja Mathiesen i Vest politidistrikt til NRK.

VG - 24 mar 24 kl. 16:10

Havarikommisjonen med nye bilder etter togulykken i Arna

To ansatte har status som mistenkt etter hendelsen..

NRK - 24 mar 24 kl. 16:15

Havarikommisjonen med bilde av lokomotivet

Havarikommisjonen er søndag etttermiddag ferdig med sine undersøkingar etter godstogulukka ved Arna stasjon i Vestland før helga. Dei har no frigitt eit foto av lokomotivet inne i tunnelen. – No startar arbeidet med å sette saman informasjonen vi har samla for å forstå kvifor dette kunne skje, seier Ida H.

NRK - 24 mar 24 kl. 15:46

Fryktar 3000 liter olje og diesel hamnar i sjøen

Etter godstogulukka i Bergen fredag har det begynt å renne olje gjennom eit dreneringsrøyr nær Arna stasjon og ned i Arnavågen. Søndag var brannvesenet på staden for å legge ut lenser. – Det er potensielt kanskje opp til totalt 3000 liter transformatorolje og diesel som har rent ut frå ulike vogner på togsettet.

NRK - 23 mar 24 kl. 21:08

To personar har status som mistenkte etter togulykka i Bergen

Det skriv politet i ei pressemelding. Det er lokførarar og ein anna tilsett som har status som mistenkt i etterforskinga. Politet har avhøyrt dei begge, men ingen av dei er sikta.

Aftenposten - 23 mar 24 kl. 21:10

Politiet: To personer har status som mistenkt etter togulykken i Bergen

Vest politidistrikt opprettet undersøkelsessak i forbindelse med togulykken på Arna stasjon 22. mars 2024..

VG - 23 mar 24 kl. 21:09

To ansatte mistenkt etter togulykke i Arna

Føreren er blant de mistenkte..

Aftenposten - 23 mar 24 kl. 18:30

Spillerne skjønte ingenting av sjokknyheten: – Måtte bare le

– Du måtte bare le, sier kaptein Stine Hovland om hendelsen som gjorde at Arna-Bjørnar unngikk nedrykk..

NRK - 23 mar 24 kl. 16:58

Politiet avhøyrer lokføraren no

Vest politidistrikt avhøyrer no lokføraren som var involvert i godstogulukka ved Arna. Det opplyser påtaleansvarleg Anja Mathiesen til NRK. – Han er i avhøyr per tidspunkt.

Aftenposten - 23 mar 24 kl. 14:13

Følg årets første lokaloppgjør i Toppserien

Arna-Bjørnar tar imot Åsane til sesongens første bergensoppgjør..

Aftenposten - 23 mar 24 kl. 14:13

Uavgjort i lokaloppgjøret

Arna-Bjørnar tar imot Åsane til sesongens første bergensoppgjør..

VG - 23 mar 24 kl. 13:34

Havarikommisjonen: Undersøker kjøring mot rødt lys

Statens havarikommisjon har fått informasjon om at godstoget som sporet av før Arna stasjon kan ha kjørt på rødt lys – og slått et nødanrop..

VG - 23 mar 24 kl. 10:32

TV 2: Politiet åpner etterforskning etter togulykken i Bergen

Et godstog sporet av og mistet en container i Arna fredag kveld..

NRK - 23 mar 24 kl. 00:12

200 passasjerer fraktet ut av tunnel

Passasjertoget med 200 personer om bord er nå fraktet ut av tunnelen under Arnanipa, ifølge BA. Vy-toget fra Oslo til Bergen sto fast i tunnelen etter godstog-avsporingen ved Arna stasjon. Strømmen på toglinjen gikk og toget ble stående fast i mange timer etter ulykken.

NRK - 22 mar 24 kl. 21:49

Passasjertog 500 meter fra godstogulykken

Passasjertoget som var på vei motsatt retning fra godstoget som sporet av i Bergen er bare 500 meter unna godstogulykken. Passasjertoget står nå fast inne i tunnelen øst for Arna stasjon etter at kjøreledninger ble revet ned i ulykken. Toget har ikke strøm.

NRK - 22 mar 24 kl. 21:32

Regiontog med 200 passasjerar blir trekt ut av tunnel

Regiontoget frå Oslo til Bergen har blitt ståande i ein tunnel ved Arna stasjon som munnar ut mot Takvam, etter at eit godstog spora av. Bane Nor opplyser først at dei 200 passarsjerane måtte gå ut av den over ein kilometer lange tunnelen, før dei blir møtt av bussar som køyrar dei til Bergen. No opplyser Vy at dei skal sleppe å gå ut av tunnelen, men at ei arbeidsmaskin frå Bane Nor skal trekke toget ut med passasjerane om bord..

Dagbladet - 22 mar 24 kl. 20:54

Sendt nødvarsel om mulig gasslekkasje

Nødetatene rykket ut etter et godstog sporet av ved Arna jernbanestasjon i Bergen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com