Arild Gram

Saturday, 25 June, 07:31

Nyheter om Arild Gram

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 12 apr 22 kl. 11:35

Flere medier: Gram blir ny forsvarsminister

Bjørn Arild Gram er fra Senterpartiet (Sp). Flere medier sier han blir ny forsvarsminister. Det betyr at Gram tar over stillingen fra Odd Roger Enoksen.

Klartale - 10 jun 22 kl. 08:41

Norge sier opp avtale om nye helikoptre

Regjeringen vil levere tilbake NH90-helikoptrene. De krever også å få tilbake penger som er betalt til nå. Det er totalt 5 milliarder kroner.

Klartale - 20 apr 22 kl. 07:25

Norge har sendt mer våpen til Ukraina

I lengre tid har Ukraina bedt om å få mer våpen for å krige mot Russland. Nå skal de få mer fra Norge, melder Bjørn Arild Gram onsdag morgen. Han er forsvarsminister i Norge.

NRK - 23 maj 22 kl. 20:53

Forsvarsministeren betaler tilbake lønn

I 2018 og 2019 fikk forsvarsminister Bjørn Arild Gram rundt 70.000 kroner for å være stortingsvara samtidig som han fikk ordførerlønn. Nå betaler han tilbake.

NRK - 16 jun 22 kl. 10:44

Åpner for opplæring av ukrainske soldater i Norge

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram sier det er aktuelt for Norge å lære opp ukrainske soldater i våpenbruk. Han vil ikke utelukke at det kan skje på norsk jord. Nato ønsker å endre innretningen i det ukrainske forsvaret fra sovjetutstyr til moderne vestlige våpen av Nato-standard.

Klartale - 20 maj 22 kl. 09:10

Gram tror norske soldater må være lenger i Litauen

– Vi skal bidra videre til i vårt felles forsvar. Vi forstår at land lengst øst i samarbeidet har spesielle behov. Vi må komme tilbake til hva det konkret handler om.

NRK - 19 maj 22 kl. 04:40

Gram vil ha flere vernepliktige

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram vil friste flere unge til å velge førstegangstjeneste. Han sier til Dagbladet at han vil ha flere innrykk i året og at rekruttskolen skal tas ut av de operative avdelingene. Gram vil også ha mer fleksibilitet slik at flere kan bli lenger enn ett år i Forsvaret..

NRK - 12 apr 22 kl. 13:56

Bjørn Arild Gram på plass på Slottet

Senterpartiets Bjørn Arild Gram er på plass på Slottet hvor det holdes ekstraordinært statsråd. NRK har fått bekreftet at Gram vil bli utnevnt som ny forsvarsminister..

Klartale - I førrgår: 12:42

Norge sender flere soldater til Mali

De norske soldatene i Mali jobber med å holde vakt og sikre Camp Bifrost. De er der som del av operasjonen Minusma. Det er verdens-organisasjonen FN som har ansvar for operasjonen.

Klartale - 08 jun 22 kl. 08:23

Norge sier de har gitt kanoner til Ukraina

Bjørn Arild Gram er norsk forsvarsminister. Han sier i en pressemelding at soldatene i Ukraina er avhengig av å få hjelp med våpen og utstyr fra land i Vesten. Det trenger de for å kjempe mot Russland.

NRK - 07 jun 22 kl. 16:34

Vernepliktige som skader seg får erstatning

Stortinget har vedtatt en erstatningsordning for vernepliktige som skal dekke tap for soldater som skader seg i tjeneste. Ordningen ble sendt ut på høring tidligere i år og ble vedtatt av Stortinget tirsdag. – De som kalles inn til førstegangstjeneste, skal ikke risikere selv å måtte bære eventuelle tap for skader de påføres i tjenesten, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

NRK - 08 apr 22 kl. 20:10

Åner for å gjøre koronaendring av valgloven permanent

Kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp) åpner for at endringer i valgloven som ble gjort under pandemien kan bli videreført, skriver NTB. – Positive tilbakemeldinger fra kommunene gjør at departementet derfor foreslår å videreføre enkelte av endringene, sier Gram i en pressemelding. Stortinget vedtok i forbindelse med det koronapregede stortingsvalget i 2021 flere endringer i valgloven for å gjøre situasjonen enklere for kommunene.

NRK - 25 maj 22 kl. 10:57

Forsvarsministeren om varsler: – Alvorlig

Forsvarsministeren Bjørn Arild Gram (Sp) sier han ser alvorlig på varslersakene som er omtalt i media. Ine Eriksen Søreide (H) i utenriks- og forsvarskomiteen stilte i spørretimen i Stortinget spørsmål til hva forsvarsministeren vil gjøre for at håndtering av varsler fungerer. NRK har fått tilgang til innholdet i over 70 varslingssaker mot offiserer i Forsvaret.

NRK - 23 apr 22 kl. 21:22

Noregs forsvarsminister og forsvarssjef deltek på Ukraina-møte i Tyskland

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram og forsvarssjef Eirik Kristoffersen deltek neste veke på eit USA-leia møte i Tyskland om Ukrainas langsiktige forsvarsbehov. – Det er viktig at vi står saman om støtta til Ukraina i kampen deira mot dei russiske invasjonsstyrkane. Formålet med møtet er å koordinere og samordne kort og langsiktig støtte til Ukraina, seier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) til NTB.

Klartale - 19 maj 22 kl. 08:32

Vil at flere skal gjennomføre verneplikten

Flere innrykk til forsvaret i året. Bedre og mer fleksible ordninger. Dette tror forsvarsministeren skal gjøre at flere fullfører militæret.

NRK - 12 maj 22 kl. 16:58

Forsvarsministeren forventer oppfølging av dusjfilmingssak

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) forventer at Forsvaret tar ansvar og følger opp saken om en kvinnelig soldat som ble filmet i dusjen gjentatte ganger. – Jeg ser alvorlig på saken og forventer at Forsvaret tar sitt ansvar som arbeidsgiver og følger opp både denne konkrete enkeltsaken og systemene de har for å håndtere denne type saker, skriver Gram i en epost til Forsvarets Forum. (NTB).

NRK - 12 apr 22 kl. 11:27

NRK erfarer: Bjørn Arild Gram blir ny forsvarsminister

NRK får bekreftet at det blir Bjørn Arild Gram som tar over som ny forsvarsminister. Sigbjørn Gjelsvik tar over som kommunal og distriktsminister. Det var Vårt Land og TV 2 som først meldte dette.

VG - 12 apr 22 kl. 11:36

Medier: Bjørn Arild Gram blir ny forsvarsminister

Ifølge Vårt Land, TV 2 og NRK er det Bjørn Arild Gram (Sp) som blir ny forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp)..

E24 - 12 apr 22 kl. 11:35

Vårt Land, TV 2 og NRK: Bjørn Arild Gram blir forsvarsminister

Bjørn Arild Gram (Sp) blir ny forsvarsminister, mens Sigbjørn Gjelsvik (Sp) blir kommunal- og distriktsminister, erfarer Vårt Land og TV 2..

NRK - I førrgår: 12:01

Norge styrker FN-bidraget i Mali

Den norske FN-styrken i Mali forsterkes med opptil 35 soldater. Den ekstra styrken skal være der fra juli fram til senest november. Det ble vedtatt i statsråd onsdag.

Dagbladet - 16 jun 22 kl. 12:11

Åpner for opplæring av ukrainske soldater

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram sier det er aktuelt for Norge å lære opp ukrainske soldater i våpenbruk. Han vil ikke utelukke at det kan skje på norsk jord..

NRK - 13 jun 22 kl. 17:59

Ber om møte etter helikopter-nei

Fylkesrådet i Troms og Finnmark seier dei er uroa for beredskapen i nord etter at regjeringa har valt å terminere kontrakten for NH90-helikopter. Fylkesrådsleiar Bjørn Inge Mo (Ap) har bede om eit møte med forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp), skriv han i ei pressemelding. – Eg vil be om at ein hurtig skaffar nye helikopter for å sikre at totalberedskapen blir vareteke.

Dagbladet - 10 jun 22 kl. 08:11

Hever kjøpet: - En alvorlig avgjørelse

Kjøpet av helikoptrene NH90 heves, kunngjorde forsvarsminister Bjørn Arild Gram fredag morgen. Myndighetene vil kreve tilbake de 5 milliardene de har betalt, i tillegg til renter og andre utgifter..

NRK - 08 jun 22 kl. 10:12

Frp vil ha uavhengig gransking av varslingssakene i Forsvaret

Frp-leder Sylvi Listhaug reagerer kraftig på NRK-avsløringene hvor det har vært avdekket over 70 varslingssaker om maktmisbruk i Forsvaret. – Hvordan en rekke varslingssaker har blitt håndtert i Forsvaret tyder på en uakseptabel kultur. Det etterlatte inntrykket er at en gjør alt for å legge lokk på sakene, at varsler mot ledere ikke får noen konsekvenser og der det ikke får reelle konsekvenser for de som står bak overgrep mot sine medsoldater, sier Listhaug.

NRK - 08 jun 22 kl. 07:30

Forsvarsdepartementet bekrefter: Norge har donert artillerivåpen til Ukraina

Norge har gitt om lag 20 artilleriskyts av typen M109 med utstyr og reservedeler, samt artilleriammunisjon til Ukraina. – De ukrainske styrkene er avhengig av vestlig støtte i form av militært materiell og våpen. Slik at de kan stå imot de russiske angrepene, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

NRK - 04 jun 22 kl. 22:15

Ukrainas forsvarssjef takker Norge

– Jeg er oppriktig takknemlig overfor det norske folk, skriver Ukrainas forsvarssjef Valerij Zaluzjnij på Facebook. Ukrainas forsvarssjef takker for det som skal være en leveranse av artilleritypen M109 fra Norge. – De er allerede i frontlinjen, treffer mål med høy nøyaktighet og ødelegger fienden, skriver forsvarssjefen videre.

E24 - 12 apr 22 kl. 14:17

Bjørn Arild Gram blir ny forsvarsminister - Sigbjørn Gjelsvik blir kommunalminister

Gram, som frem til i dag var kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp)..

E24 - 12 apr 22 kl. 14:17

Bjørn Arild Gram ny forsvarsminister: – Jeg kjenner på ansvaret. Det er alvor nå.

Gram, som frem til i dag var kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp). – Det er alvor nå, sier landets nye forsvarsminister..

Aftenposten - 12 apr 22 kl. 14:15

Forsvarsminister Gram: Vurderer mer våpen til Ukraina

Bjørn Arild Gram (Sp) bytter taburett og er ny forsvarsminister. Sigbjørn Gjelsvik (Sp) kommer inn i regjeringen som….

NRK - 12 apr 22 kl. 11:27

NRK får bekreftet: Gram blir ny forsvarsminister

NRK får bekreftet at det blir Bjørn Arild Gram som tar over som ny forsvarsminister. Sigbjørn Gjelsvik tar over som kommunal og distriktsminister. Det var Vårt Land og TV 2 som først meldte dette.

VG - 12 apr 22 kl. 11:36

Regjeringen utnevner ny forsvarsminister: Bjørn Arild Gram på plass på Slottet

Gram, som i dag er kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp), har flere medier meldt tirsdag..

VG - 12 apr 22 kl. 11:36

Regjeringen utnevner nye statsråder: Bjørn Arild Gram på plass på Slottet

Gram, som i dag er kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp), har flere medier meldt tirsdag..

VG - 12 apr 22 kl. 11:36

Regjeringen utnevner nye statsråder: Bjørn Arild Gram på plass på Slottsplassen

Gram, som i dag er kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp), har flere medier meldt tirsdag..

VG - 12 apr 22 kl. 11:36

Bjørn Arild Gram blir ny forsvarsminister - Sigbjørn Gjeldsvik blir kommunalminister

Gram, som i dag er kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp). Sigbjørn Gjelsvik blir ny kommunalminister..

VG - 12 apr 22 kl. 11:36

Bjørn Arild Gram blir ny forsvarsminister - Sigbjørn Gjelsvik blir kommunalminister

Gram, som frem til i dag var kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp)..

VG - 12 apr 22 kl. 11:36

Bjørn Arild Gram ny forsvarsminister: – Jeg kjenner på ansvaret. Det er alvor nå.

Gram, som frem til i dag var kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp). – Det er alvor nå, sier landets nye forsvarsminister..

NRK - 12 maj 22 kl. 09:00

Finland vil søke Nato-medlemskap

Finland bør søke medlemskap i forsvarsalliansen Nato. Det kunngjorde landets president Sauli Niinistö og statsminister Sanna Marin i dag i en felles uttalelse. For at Finland og Sverige kan bli formelle Nato-medlemmer, må alle 30 medlemsland ratifisere protokollen som godkjenner de to landene, Tidligere har forsvarsminister Bjørn Arild Gram slått fast at Finland og Sverige vil få sterk støtte dersom de søker Nato-medlemskap..

NRK - 10 maj 22 kl. 10:32

Nordiske forsvarsministre skal møtes i Kirkenes

Ukraina og Nato står på dagsordenen når forsvarsministrene fra de nordiske landene møtes i Kirkenes onsdag og torsdag denne uka. – Nordisk samarbeid er viktigere enn noensinne. Alle nordiske land har både egne og felles utfordringer som følge av situasjonen i Ukraina, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding.

NRK - 26 apr 22 kl. 17:48

USA og allierte skal ha månedlige møter om militær hjelp til Ukraina

USAs forsvarsminister sier de vil ha månedlige møter med sine allierte for å diskutere Ukrainas behov for hjelp i kampen mot den russiske invasjonen. Tirsdag var USA vert for 40 allierte land som møttes på den amerikanske Ramstein-basen i Tyskland for å diskutere Ukrainas langsiktige forsvarsbehov. – Dagens samling skal bli et månedlig treff i kontaktgruppen for å diskutere Ukrainas behov, sier forsvarsminister Lloyd Austin etter møtet.

Aftenposten - 20 apr 22 kl. 07:19

Norge har donert luftvernsystem til Ukraina

Norge har besluttet å donere Mistral-luftvernsystem til Ukraina, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) onsdag..

NRK - 20 apr 22 kl. 07:05

Noreg har donert luftvernsystem til Ukraina

Noreg har donert luftvernsystem til Ukraina melder regjeringa i ei pressemelding. – Konflikten i Ukraina kan bli langvarig, og landet er avhengig av internasjonal støtte for å stå imot russisk aggresjon. Difor har regjeringa bestemt å donere Mistral- luftvernsystem til Ukraina, seier forsvarsministeren Bjørn Arild Gram.

NRK - 16 apr 22 kl. 10:51

Støre oppfordrer avsender av grov melding stå fram

Tidligere Senterparti-leder Liv Signe Navarsete (Sp) fikk i 2016 en grov tekstmelding fra Senterpartipolitikere som var på hyttetur. Hun ba tidligere denne uka den som sendte meldingen om å stå fram. På spørsmål fra NRK om statsminister Jonas Gahr Støre er enig i dette, svarer han: – Ja, det synes jeg er rimelig.

VG - 12 apr 22 kl. 18:37

Støre om å bytte forsvarsminister nå: – På ingen måte ønskelig

Bjørn Arild Gram (Sp) tar over jobben som forsvarsminister midt under krigen i Ukraina, og med store behov for styrking av forsvaret i Norge. Han sier han umiddelbart vil oppdatere seg på situasjonen..

NRK - 12 apr 22 kl. 14:57

Takket Enoksen for innsatsen

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) takket Odd Roger Enoksen (Sp) for innsatsen han gjorde som forsvarsminister, skriver NTB. – Jeg ønsker å takke ham for den innsatsen han har levert som forsvarsminister i en krevende tid, sa Støre da Enoksens erstatter Bjørn Arild Gram (Sp) ble presentert onsdag ettermiddag. Lørdag ble det kjent at forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) trekker seg, etter at VG gjorde det kjent han hadde et seksuelt forhold til en ung kvinne mens han var statsråd.

Aftenposten - 12 apr 22 kl. 14:15

Her er de nye statsrådene

Bjørn Arild Gram (Sp) er ny forsvarsminister og Sigbjørn Gjelsvik (Sp) kommer inn i regjeringen som kommunal- og….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com