NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 00:03

NRK - 29 nov 22 kl. 19:28

WWF: Betre budsjett for klima og natur

WWF Verdens naturfond er godt nøgde med at SV blei samde med regjeringa om statsbudsjettet for neste år. Dei meiner forhandlingane har gjeve eit betre resultat for klima og natur: – Dette budsjettet kuttar meir utslepp enn regjeringa opphaveleg foreslo, og det reverserer nesten heile kuttet til skogvern, skriv generalsekretær Karoline Andaur i ein e-post til NRK..
Les mer på NRK


Les mer om:
WWF Verdens, SV, Karoline Andaur, NRK, WWF

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: WWF, Betre, budsjett, for, klimaog , natur
Klartale - 13 okt 22 kl. 09:33

Antall ville dyr i verden har stupt

Verdens naturfond (WWF) har laget en rapport om dyrebestandene i verden.WWF kaller utviklingen dramatisk. Spesielt i de tropiske regionene som har hatt flest arter.

NRK - 14 sep 22 kl. 11:21

To millionar til betre vassmiljø

77 prosjekt i heile landet får til saman 24 millionar kroner for å gjere livet betre for fisk og anna liv i elver, sjøar og kystvatn. Det er Miljødirektoratet som gir ut tilskota for å betre miljøtilstanden. Fire prosjekt i Nordland mottar til saman i overkant av 2,6 millionar kroner.

Klartale - 21 nov 22 kl. 11:00

Dette ble landene enige om på møtet om klima

Hvert år møtes landene som har signert klima-konvensjonen. Verdens-organisasjonen FN leder møtet. I år het møtet COP27 og ble arrangert i Egypt.

Klartale - 28 jul 22 kl. 11:04

Vi bruker opp jordens ressurser for fort

Torsdag er det Jordas overforbruksdag. På engelsk kalles den «Earth Overshoot Day». Nå har vi brukt opp de fornybare ressursene til jorden for året, ifølge Verdens naturfond (WWF).

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:59

Mange vil ha forbud mot plast

Verdens naturfond (WWF) har spurt folk om hva de tenker om engangsplast. 75 prosent sier de vil ha slutt på bruken av det. Det er rundt tre av fire personer.

Klartale - 06 dec 22 kl. 07:00

Kan verden nå målene denne gangen?

Verdens ledere møtes i Montreal i Canada fra 7. til 19. desember.

NRK - 23 dec 22 kl. 07:13

WWF: Oljeskattepakken gir oljeboom og tapte skatteinntekter

Krisepakken oljenæringen fikk under pandemien kan koste staten 30 milliarder i tapte skatteinntekter. Det viser tall fra WWF Norge. Anslaget er basert på tall fra analyseselskapet Rystad Energy over de ulike utbyggingsprosjektenes omfang.

NRK - 19 jan 23 kl. 12:32

Høgre krev ekstern gransking av eldreomsorga i Oslo

På bakgrunn av avsløringane som har kome fram om helsehus, heimetenester og sjukeheimar meiner Høgre det er behov for ei ekstern gransking av heile eldreomsorga. – Det som har kome fram om eldreomsorga er så alvorleg at vi tenker det er behov for ei ekstern gjennomgang av heile eldreomsorga i Oslo. Vi er nøydde til å gjere dette betre, fortel gruppeleiar Eirik Lae Solberg til NRK.

NRK - 24 aug 22 kl. 10:51

WWF: Vannmangelen vil bli større i fremtiden

I sommer er det blitt ropt varsku om tørke og lav vannstand i en rekke europeiske land. WWF spår at kontinentet vil lide av enda større vannmangel i fremtiden. 17 prosent av Europas innbyggere kan bli direkte berørt av vannmangel i 2050, ifølge naturvernorganisasjonen..

NRK - 05 sep 22 kl. 23:06

7 av 10 misfornøyd med naturtap-innsats

Sju av ti nordmenn mener politikerne må gjøre langt mer for å stanse tap av natur enn de gjør i dag, viser en ny undersøkelse som Opinion har laget på vegne av Verdens naturfond (WWF). 67 prosent svarer at de mener politikerne har et langt større ansvar for å stanse klimaendringer og naturtap enn det enkeltpersoner har. – Folk ønsker mer handling fra våre politikere, sier generalsekretær Karoline Andaur i WWF.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 1 time siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 1 time siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 1 time siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 2 timer siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Journalist dømt til åtte års fengsel i Belarus

Den polsk-belarusiske journalisten og aktivisten Andrzej Poczobut er dømt til åtte års fengsel i Belarus, opplyser menneskerettsgruppa Vjasna. 49 år gamle Poczobut er en fremtredende representant for den polske minoriteten i Belarus. Han er korrespondent for den polske avisa Gazeta Wyborcza og har rapportert kritisk om president Aleksandr Lukasjenkos regime.

NRK - 2 timer siden

Strynefjellet stenger i natt

På grunn av fare for skred vil rv. 15 Strynefjellet stenge kl. 05 natt til torsdag.

NRK - 2 timer siden

Stoltenberg: – Kina trapper opp sine etterretningsaktiviteter

Nato-sjef Jens Stoltenberg sa på pressekonferansen i Washington D.C. onsdag, at han mener ballongen som ble skutt ned over USA, bekrefter et mønster i kinesisk politikk, nemlig at de trapper opp sine etterretningsaktiviteter.

NRK - 2 timer siden

To ansatte i Leger uten grenser drept i Burkina Faso

To ansatte i Leger Uten Grenser er drept i et angrep i Burkina Faso, ifølge organisasjonen. Ytterliggående islamister mistenkes for å stå bak..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com