Budsjett

Sunday, 26 March, 17:03

Nyheter om Budsjett

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 08 mar 23 kl. 19:30

Paret har pusset opp huset på egen hånd og på Budsjett: Her er deres tips

De gjør alt selv, de gjør det på Budsjett – og de gjør det sammen. Her er Espen Westermann og Karoline Nilssens….

NRK - 06 mar 23 kl. 18:38

Vil bruke 40 milliardar kroner på Ukraina-tiltak i neste års Budsjett

Regjeringa er samla for å planleggje neste års Budsjett. Dei fortel at 40 milliardar er sett av til Ukraina-tiltak. – Vi kjem til å bruke over 40 milliardar kroner på ulike tiltak som er ein årsak av krigen i Ukraina.

NRK - 05 mar 23 kl. 10:23

Støre: Vil sikre folks trygghet i neste års Budsjett

– Trygghet for folk er det som motiverer oss, sier statminister Jonas Gahr Støre. Regjeringen starter søndag Budsjettarbeidet for statsBudsjettet for 2024. Arbeidet skal vare frem til august.

NRK - 22 mar 23 kl. 10:54

Støre vil ikke sette sluttdato for økt arbeidsgiveravgift

Statsminister Jonas Gahr Støre vil ikke si når den midlertidige økningen i arbeidsgiveravgift skal fases ut, men understreker fortsatt at den er midlertidig. – Det er ikke lagt en timeplan for det. Vi kommer med et revidert Budsjett før sommeren, og vi kommer med et statsBudsjett for 2024 til høsten, og da blir det redegjort godt for det, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til Stortinget onsdag.

NRK - 14 mar 23 kl. 16:03

Ungarn utsetter Nato-beslutning igjen

Sverige og Finland ser ut til å måtte vente i ytterligere to uker før Ungarn gir grønt lys til landenes Nato-søknader, ifølge en ungarsk avis. Avstemningene i nasjonalforsamlingen er blitt utsatt flere ganger tidligere. Nå var det meningen at de skulle holdes neste uke, men tirsdag melder avisen HVG at tidsplanen nok en gang er endret.

NRK - 08 mar 23 kl. 22:41

Reuters: Biden vil fjerne skattesubsidier for olje- og gasselskaper

USAs president Joe Biden vil foreslå et Budsjett som vil fjerne skattesubsidier for olje- og gasselskaper. Han ønsker også å heve straffen for brudd på arbeidsloven, ifølge et dokument som nyhetsbyrået Reuters fikk se onsdag. Budsjettplanen vil også fjerne skattetilskudd for kryptovalutatransaksjoner og begrense skattefordelen for pensjon for dem med høy lønn.

E24 - 06 mar 23 kl. 18:57

NRK: Regjeringen vil bruke over 40 milliarder kroner på Ukraina-tiltak i neste års Budsjett

Regjeringen har besluttet å bruke over 40 milliarder kroner på ulike tiltak som knyttet til Ukraina-krigen i neste års statsBudsjett..

Aftenposten - 05 mar 23 kl. 12:30

Nå starter arbeidet med neste års Budsjett. Vedum må avklare én ting umiddelbart, mener NHO.

Regjeringen må gjenvinne tilliten hos næringslivet, mener NHO-sjefen. Han advarer regjeringen mot en ny runde med….

Klartale - 27 jan 23 kl. 06:30

Du kan spise sunt og billig

1. februar blir mat dyrere. Mat kan koste en liten familie 14.

VG - 21 feb 23 kl. 16:07

Vedums krigs-Budsjett: Må bruke mer til forsvar og sikkerhet

Russlands krig mot Ukraina vil kreve mye fra regjeringens økonomiske handlingsrom, ifølge finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Men han ser foreløpig ikke behov for store skatteøkninger..

Aftenposten - 21 feb 23 kl. 06:50

Kritisk? Ja, definitivt

KOMMENTAR: Mangel på Budsjett, manglende økonomirapportering og hastige endringer i toppledelsen..

Aftenposten - 20 feb 23 kl. 14:28

Tillitsvalgte: Kuttene på Oslo universitetssykehus kan føre til tap av nyfødte liv

Torsdag skal styret ved OUS behandle nytt forslag til Budsjett for 2023..

NRK - 20 feb 23 kl. 00:00

Fastlegeordningen mottok rekordmange klager i 2022

I 2022 mottok fastlegeordningen 3.329 klager. Aldri før har like mange klaget, skriver Aftenposten.

Aftenposten - 17 feb 23 kl. 09:50

– Hvis vi hadde tatt forbundets Budsjett og delt fifty-fifty, hadde jentene raskt kommet opp på et høyere nivå enn dagens

Da Hege Riise (53) møtte jentene hun skulle trene, var hun usikker på hvor såret og preget de var etter ydmykelsen mot England..

Aftenposten - 16 feb 23 kl. 18:44

Hun gir Vedum litt forsiktig støtte

For stramt Budsjett? Eller passe? Nå får Trygve Slagsvold Vedum litt forsiktig støtte..

NRK - 15 feb 23 kl. 10:08

Høyre krever svar om sykehusene: - Umulig å forholde seg til

Mandag varslet helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) at sykehusene skulle få 2,5 milliarder kroner ekstra fordi prisveksten er vesentlig høyere enn anslaget i statsBudsjettet. Men i Stortingets spørretime onsdag fikk regjeringen likevel kritikk av Høyre, som mener signalene fra finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) om å kompensere for prisveksten er «umulige å forholde seg til.» – Etter stort politisk trykk virker det som regjeringen forstår at sykehusene ikke kan styres med så svakt Budsjett som regjeringen har lagt opp til.

VG - 07 feb 23 kl. 10:18

Sykehusdirektør om stramt Budsjett: – Ikke bærekraftig økonomi

Det er fint at regjeringen tar innover seg at Budsjettet ble for stramt, sier sykehusdirektør Eivind Hansen i Helse Bergen. De tør ikke avblåse kuttene ennå. I Innlandet mener man økonomien ikke er bærekraftig..

VG - 01 feb 23 kl. 04:43

Her er Maria (21) på storhandling før prisene øker: – Som student må jeg spare mest mulig penger

Onsdag 1. februar øker matvareprisene nok en gang. For student Maria Alizadeh blir et allerede trangt Budsjett enda trangere..

NRK - 31 jan 23 kl. 05:53

Hoksrud provosert over at tilbud legges ned

Nestleder Bård Hoksrud (Frp) i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget er provosert over at Stiftelsen Amathea må legge ned seks av ti kontorer. Stiftelsen, som tilbyr veiledning før og etter abort, stenger i Tønsberg og Skien etter at de får 6,2 millioner kroner mindre i statsstøtte. Statssekretær Karl Kristian Bekeng (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet sier Amathea gjør en god jobb med å tilby veiledning til de som blir gravide uplanlagt, men at politikerne måtte gjøre tøffe prioriteringer i et stramt Budsjett..

NRK - 30 jan 23 kl. 10:57

Stiftelsen Amathea avvikler kontorer og kutter årsverk

Stiftelsen Amathea avvikler seks kontorer og kutter 4,5 årsverk i år. Ifølge stiftelsen skjer dette som en konsekvens av kuttet i bevilgningene over statsBudsjettet på 6 millioner kroner i inneværende år. Kuttet utgjør 25 prosent av Amatheas Budsjett.

Klartale - 23 jan 23 kl. 10:53

Slik vil vi endre vaner i 2023

Byrået Euromonitor lager en rapport hvert år. Rapporten viser ti trender de tror vil prege folk i det kommende året. Rapporten er basert på forbruker-undersøkelser og analyser.

NRK - 20 jan 23 kl. 23:16

Varsler kostnadssmell for CO2-prosjekt i Oslo

Statsforetaket Gassnova frykter at både Budsjett og tidsplan kan ryke for Oslos prestisjeprosjekt for CO2-fangst på forbrenningsanlegget på Klemetsrud. Det kommer fram i et brev foretaket har sendt til Hafslund Oslo Celsio, som eier og driver prosjektet, skriver E24. Da man satte i gang prosjektet med en avtale mellom staten, Oslo kommune og øvrige eiere av Celsio i juni 2022, ble det sagt at kostnadene ikke skal overskride 9,1 milliarder kroner, og at oppstart var i mars 2026.

E24 - 12 dec 22 kl. 11:41

11 apper som hjelper deg å holde Budsjett

Når privatøkonomien blir trangere, er det ekstra viktig å holde kontroll ved hjelp av Budsjett. Her er 11 apper som kan gjøre jobben lettere..

NRK - 04 jan 23 kl. 08:57

Flere helseforetak Budsjetterer med underskudd

Fire helseforetak planlegger å bruke mer penger enn de får inn i 2023. Sykehuset Vestfold, Sykehuset Østfold, Helse Nord-Trøndelag og Finnmarkssykehuset har alle lagt opp til Budsjetter hvor de går flere millioner i minus. – Vi har ikke sett noen annen mulighet enn å Budsjettere med et negativt resultat, sier administrerende direktør ved Sykehuset Østfold, Hege Gjessing, til Alltinget.

Klartale - 29 nov 22 kl. 11:37

Snart enige om Budsjett

Tirsdag møttes Arbeiderpartiet (Ap), Senterpartiet (Sp) og Sosialistisk Venstreparti (SV). De siste ukene har de forsøkt å bli enige om neste års statsBudsjett. Ifølge en kilde så er de snart enige.

NRK - 28 nov 22 kl. 08:07

Innspurt i Budsjettforhandlingene

Det er innspurt i forhandlingene for neste års Budsjett. Bistand er blant de vanskelige temaene i år. – Internasjonal solidaritet trengs mer enn på lenge, sier Ingrid Fiskaa, utenrikspolitisk talsperson i SV i politisk kvarter.

Aftenposten - 29 dec 22 kl. 02:00

Finansbyrådens kortslutning om Høyre

Aftenposten er på lederplass med rette kritisk til hvordan byrådet i Oslo finansierer kommunens Budsjett for 2023..

NRK - 22 nov 22 kl. 06:02

Frp vil gjenopplive seks riksveiprosjekter

Frp vil ha fortgang i seks veiprosjekter som regjeringen har lagt på is. Partiet setter av 1,75 milliarder kroner til veisatsing i sitt alternative Budsjett. Utbygging av nye og bedre veier redder liv, understreker samferdselspolitisk talsmann Frank Sve.

Aftenposten - 26 dec 22 kl. 09:00

Dette er USAs dyreste skiparadis, men det er mulig å reise på Budsjett også

Glem Aspen. Deer Valley er USAs mest eksklusive skiparadis. Her er det ikke uvanlig å betale 20..

NRK - 24 dec 22 kl. 22:05

Nordmenn julehandlet for 72 milliarder

Så langt har nordmenn julehandlet for 72 milliarder kroner. Det viser foreløpige tall fra DNB, melder E24. – Med en julehandel godt over normalen fra 2019, er det foreløpig ingen tegn på at det blir julefeiring på Budsjett i år, sier direktør for datatransformasjon Ine Oftedahl i DNB.

NRK - 18 nov 22 kl. 14:00

E16 inne i Høgre sitt alternative statsBudsjett

Høgre har funne plass til vidare utgreiing av ny E16 og jernbane mellom Bergen og Voss i sitt framlegg til statsBudsjett. At vegen ikkje blei prioritert i statsBudsjettet var ei av overraskingene då regjeringa presenterte Budsjettet i oktober. «Eit svik», tordna fylkesvaraordføraren.

NRK - 23 dec 22 kl. 09:37

Japan inn i jagerfly-samarbeid

Japan går inn med 771 millioner dollar i neste års Budsjett i et samarbeidsprosjekt med Storbritannia og Italia om jagerfly, melder Reuters. Japan sier de vil kjøpe 16 F-35 jagerfly neste år. Landet varsler også at de vil tredoble pengebruken på ammunisjon det kommende året..

NRK - 15 nov 22 kl. 01:44

Enighet om EUs 2023-Budsjett

U-parlamentet og EUs medlemsland er enige om neste års Budsjett. Det får en ramme på over 1900 milliarder kroner. Forhandlere fra EU-parlamentet og EU-medlemslandenes regjeringer er enige om å bruke 186,6 milliarder euro neste år, uttaler Jiří Georgiev, som er Tsjekkias visefinansminister og Det europeiske råds sjefforhandler.

NRK - 14 nov 22 kl. 06:01

Dumper prisen på månedskort

Ruter lanserer kampanjetilbud på månedskort i én måned. Onsdag blir prisen for voksne senket fra 814 til 499 kroner for et månedskort. Studenter betaler 299 kroner, barn og pensjonister 299 kroner.

Klartale - 06 okt 22 kl. 14:06

Dette bruker staten mest penger på

Torsdag la de som styrer Norge fram statsBudsjettet for det neste året. Budsjettet skal vise folk hva regjeringen ønsker å bruke penger på.Dette trenger du å vite om statsBudsjettetStaten bruker totalt 1.

NRK - 06 okt 22 kl. 08:29

Erna Solberg om oljepengebruken: – Stramt?

Høyre-leder Erna Solberg kommenterer regjeringens kutt i bruk av oljepengebruken på Twitter. – I årets Budsjett er det litt over 25 milliarder til dekning av koronautgifter, regjeringen reduserer oljepengebruken med 18 milliarder. Stramt?

Klartale - 14 dec 22 kl. 15:23

Må vente lenger på svar om de får arrangere EM

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) meldte selv om utsettelsen. De mener de trenger mer detaljerte Budsjett fra de fire søkerne om å få arrangere Europa-mesterskapet (EM) for damer i 2025. Norge har søkt sammen med Sverige, Danmark og Finland.

VG - 14 dec 22 kl. 09:34

Ola Borten Moe: Et stort løft for studentene

I en ellers tøff tid øker regjeringen Budsjettene til forskning og utdanning. Neste år øker studiestøtten mer over ett enkelt Budsjett enn noen gang tidligere..

NRK - 13 dec 22 kl. 23:52

Kongressen jobber for unngå full stans i offentlig sektor

I Kongressen i USA forhandles det på høygir for å få på plass en midlertidig Budsjettløsning og unngå en nedstenging av offentlig sektor. Demokratene har lagt fram et hasteforslag som vil sikre finansieringen av føderale tjenester og etater fram til lille julaften. En avstemning kan skje allerede på onsdag.

NRK - 13 dec 22 kl. 20:10

Norge sender ti bruer til Ukraina

– Den russiske krigføringen har kynisk ødelagt viktige deler av infrastrukturen i Ukraina. For å få mat, vann og medisiner fram og sårede ukrainere til sykehus, er Ukraina helt avhengige av at veinettet fungerer, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding. – Vi vet at disse bruene vil hjelpe Ukraina, samtidig som dette ikke svekker vår egen bruberedskap, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

VG - 13 dec 22 kl. 17:59

Fødeavdelingene i Oslo skal kutte over 100 årsverk

Kvinneklinikken ved Oslo universitetssykehus kan bli nødt til å kutte mer enn 100 årsverk, som følge av et strammere Budsjett..

Klartale - 08 nov 22 kl. 08:47

Flere partier mener regjeringen gjør for lite for barn

Mat blir dyrere. Det samme gjelder strøm og lån for folk som har kjøpt seg bolig. Alt dette gjør det vanskelig for familier.

NRK - 13 dec 22 kl. 06:48

Kan bli ny sprekk for nytt Oslo-vann

Oslos nye vannforsyning kan bli enda dyrere enn det vedtatte Budsjettet på nær 27 milliarder kroner. Årsaken er en ekstraordinær lønns- og prisvekst på 16,24 prosent i løpet av ett år. I sin kvartalsrapport til byrådsavdeling for miljø og samferdsel ber Vann- og avløpsetaten (VAV) om mer penger for å unngå å tære på reservene.

NRK - 11 dec 22 kl. 19:20

Venstre vil øyve 75 milliardar ekstra til Ukraina

Venstre foreslår å løyve ytterlegare 75 milliardar kroner i militær og humanitær bistand til Ukraina og andre land som blir ramma av skadeverknader. Dei vil hente pengane frå ekstrainntektene Noreg får på grunn av dei høge energiprisane. Forslaget blir behandla i Stortinget tysdag i forbindelse med behandlinga av nysaldert Budsjett..

Klartale - 04 nov 22 kl. 11:02

SV vil kreve inn mer skatt

Sosialistisk Venstreparti (SV) har laget et eget Budsjett. De vil kreve inn mer skatt enn regjeringen. Blant annet fra folks inntekter og formuer.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com