Natur

Sunday, 26 March, 16:34

Nyheter om Natur

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 feb 23 kl. 09:05

Natur og Ungdom varsler sivil ulydighet for Lågendeltaet

Regjeringens beslutning om å bygge ny E6 i Lågendeltaet, opprører miljøorganisasjonene. Natur og Ungdoms varsler sivil ulydighet om arbeidet starter. Regjeringen varslet fredag at det blir ny E6 gjennom Lågendeltaet Naturreservat i Lillehammer kommune.

Klartale - Igår: 07:00

Har du én time å bruke på planeten vår?

Verden blir varmere. Naturen forandrer seg. Og tøffere vær kan sende mange på flukt.

NRK - 20 mar 23 kl. 14:36

MDG etter FN-rapport: – Ikke noe hokus pokus

MDG-leder Arild Hermstad mener dette er den endelige marsjordren til statsminister Jonas Gahr Støre, og at det ikke er noe «hokus pokus». – Tre strakstiltak Støre bør sette i gang umiddelbart er å erstatte all motorveibygging med kollektivutbygging og lavere kollektivpriser, erstatte oljeleting med havvind og skape en ny industri basert på nullutslipp. Dette vil gi lavere utslipp, mer sosial fordeling og flere jobber, mener Hermstad i MDG.

NRK - 20 mar 23 kl. 14:36

Barth Eide: – Et alvorlig varsku

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) kaller rapporten et alvorlig varsku. – Rapporten fra FNs klimapanel er nok et alvorlig varsku. Den viser at klimaendringene og tap av Natur er to av de største utfordringene vi står overfor, og at de to henger tett sammen.

Klartale - 06 dec 22 kl. 07:00

Kan verden nå målene denne gangen?

Verdens ledere møtes i Montreal i Canada fra 7. til 19. desember.

NRK - 26 feb 23 kl. 16:25

Sametingspresidenten besøker aksjonister

Sametingspresident Silje Karine Muotka (NSR) skal søndag kveld besøke aksjonistene som har slått seg ned i Olje- og energidepartementet. Aksjonen har pågått siden torsdag, og er en protest mot vindkraftanlegget som er satt opp i et samisk reindriftsområde på Fosen, og som Høyesterett har slått fast at er oppført på ugyldig grunnlag. – Jeg skal gjennomføre et møte med olje- og energiminister Terje Aasland på torsdag, og jeg forventer at departementet tar kravet om at menneskerettighetsbruddet skal opphøre på alvor, og at de forbereder seg grundig til dette møtet, sier sametingspresident Silje Karine Muotka i en pressemelding fra Natur og ungdom.

NRK - 23 feb 23 kl. 16:29

OED fortsatt okkupert av aktivister

Kontorene til Olje- og energidepartementet i Akersgata i Oslo er fortsatt okkuppert av aktivister fra Natur og Ungdom og Norske Samers Riksforbund (NSR). Det bekrefter NRKs reporter på stedet, og aktivistene selv. – Vi kommer til å være her helt til vi blir fjernet av politiet, sier leder i Natur og Ungdom Gina Gylver.

NRK - 5 timer siden

MDGs landsstyre sier ja til norsk EU-medlemskap – vil ha ny EU-debatt nå

Landsstyret til MDG har med stort flertall innstilt på at Norge bør “gå inn for nye forhandlinger med EU med sikte på norsk EU-medlemskap, der avtalen må godkjennes av folkeavstemning”. Spørsmålet blir endelig avgjort på MDGs Landsmøte 12-14 mai. Det skriver partiet i en pressemelding.

Aftenposten - I førrgår: 18:15

Espen Barth Eide er blitt ministeren for dobbeltmoral

Klima- og miljøministeren skåler for Natur og vern med den ene hånden – og utbygging av vei med den andre..

Klartale - 23 mar 23 kl. 06:00

Sier ja til å bore etter olje i Alaska

USAs president Joe Biden sier ja til «Willow-prosjektet». Oljeselskapet ConocoPhilips skal få bore etter olje i Alaska.Miljøvernere kjemper imot.

NRK - 20 mar 23 kl. 05:46

Flertall sier nei til riving av omstridte vindturbiner

En av tre spurte støtter aksjonistenes krav om å rive vindturbinene på Fosen, ifølge en undersøkelse. Men 44 prosent sier nei til riving. Det kommer fram i en måling Respons Analyse har gjort for VG.

NRK - 19 mar 23 kl. 14:09

Hyllet Fosen-aksjonistene

I sin tale til SVs landsmøte hyllet Kirsti Bergstø samiske ungdommer og unge Naturvernere for aksjonene mot regjeringens manglende oppfølging av Fosen-saken. – Den historiske aksjonen tvang frem en helt ny prosess, en beklagelse og forhåpentligvis en erkjennelse. Jeg vet at flere her tok del i aksjonen, noen også i lenker, sa Bergstø.

E24 - 11 mar 23 kl. 22:14

Frykter konflikter rundt havvind: – Klart det er risiko

Fiskere og WWF frykter at havvind skal ramme fiskeri og Natur. – Ikke gitt at hensynet til sameksistens og miljø vil score veldig høyt..

Aftenposten - 11 mar 23 kl. 22:14

Frykter konflikter rundt havvind: – Klart det er risiko

Fiskere og WWF frykter at havvind skal ramme fiskeri og Natur. – Ikke gitt at hensynet til sameksistens og miljø vil….

NRK - 10 mar 23 kl. 12:16

Mener gigantisk oljeprosjekt truer urfolks rettigheter

President Joe Biden skal om kort tid avgjøre om han skal godkjenne det kontroversielle oljeboringsprosjektet helt nord i Alaska. En kunngjøring ventes om få dager, ifølge flere amerikanske medier, deriblant Washington Post. I tillegg til store utslipp, frykter kritikerne at prosjektet vil true urfolks rettigheter og levekår, og påvirke en allerede sårbar Natur med rødlistede arter i Vest-Arktis.

NRK - 08 mar 23 kl. 17:53

Svakt resultat for TV 2 i fjor

Bortfallet av Premier League og distribusjonskonflikter var blant årsakene til at TV 2 i fjor fikk sitt dårligste resultat siden 2016. – Vi har tidligere hatt år som har vært krevende med store omstillinger. Vi er en kommersiell allmennkringkaster og da ligger det i sakens Natur at tallene svinger, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav Sandnes i TV 2 til Kampanje.

NRK - 02 mar 23 kl. 14:04

Fosen-aksjonistene åpner OED-inngangen for sametingspresidenten

I en uke har aktivister fra Natur og Ungdom og Norske Samer Riksforbund Nourat sperret inngangen til Olje- og energidepartementet og flere andre departementer i Oslo. Torsdag åpner de for første gang blokaden, for å slippet inn sametingspresident Silje Karine Moutka. Hun skal møte olje- og energiminister Terje Aasland og landbruks- og matminister Sandra Broch for å diskutere Fosen-saken klokken 15.

NRK - 01 mar 23 kl. 16:15

Fosen-demonstrantene skal ha markering ved Stortinget fredag

Klokken 16 holdt fosen-aksjonistene ved NSR-Nuorat og Natur og Ungdom pressemøte der det vil komme mer informasjon om aksjonene. På pressekonferansen kunngjorde talsperson Ella Marie Hætta Isaksen at de vil holde en markering ved Stortinget fredag. Markeringen finner sted en gang mellom klokken 10 og 11, og nærmere informasjon kommer senere, ifølge Hætta Isaksen..

NRK - 01 mar 23 kl. 15:18

Fosen-aksjonistene inviterer til pressekonferanse

Fosen-aksjonistene inviterer til pressekonferanse klokken 16.00 utenfor Olje- og energidepartementet, det skriver de i en pressemelding. Det er NSR-Nuorat og Natur og Ungdom vil være til stede..

NRK - 01 mar 23 kl. 14:58

Støre er åpen for dialog med Fosen-aksjonistene

– Mitt budskap er at alle som vil snakke med oss, og ha dialog på en ordnet og god måte har vi gjerne kontakt med, sier Jonas Gahr Støre til NRK. Onsdag ble det kjent at sametingspresident Silje Karine Muotka oppfordrer FN til å ta kontakt med den norske regjeringen om saken. Statsministeren sier de er oppmerksomme på hvordan de kan sikre urfolks rettigheter og at de ikke ønsker et brudd på det.

Klartale - 01 mar 23 kl. 06:30

Krever at vindmøller rives

Sist torsdag var det 500 dager siden dommen i Høyesterett. Der står det at menneske-rettighetene ble brutt da det ble bygget vindmøller på Fosen i Trøndelag. Årsaken er at de er et hinder for at samer kan drive med rein.

E24 - 28 feb 23 kl. 21:29

Eksperter uenige om fjerning av vindturbiner på Fosen: – Strømprisene vil gå opp

Dersom Fosen-vindkraft rives, vil det kunne få konsekvenser for kraftmarkedet, mener NTNU-professor Magnus Korpås. Men fagdirektør Torstein Bye i SSB mener klima ikke kan overstyre Natur og menneskerettigheter..

VG - 28 feb 23 kl. 12:44

Har samlet inn 750.000 kroner til aksjonistene – vil dekke bøter

Natur og Ungdom har samlet inn over 750.000 kroner som skal gå til bøter, juridisk bistand og mat for Fosen-aksjonistene som blokkerer regjeringskontorene..

NRK - 28 feb 23 kl. 07:28

18 aksjonister har overnattet utenfor departementet

I natt har 18 Fosen-aksjonister overnattet utenfor hovedinngangen til Olje- og energidepartementet i Oslo sentrum. Også i dag har aksjonistene planlagt å sperre inngangen til departementet. Det er varslet en pressekonferanse klokken 07.

NRK - 27 feb 23 kl. 14:15

Gunnar Wilhelmsen mener vindmøllene må fjernes

Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) mener vindmøllene på Fosen må rives. Det skriver VG. Torsdag tok aksjonister fra Natur og ungdom og Norske Samers Riksforbund Nuorat seg inn i resepsjonsområdet i Olje- og energidepartementet.

Klartale - 27 feb 23 kl. 08:37

Demonstrerer igjen etter politiet fjernet dem

Mange demonstranter prøver å blokke inngangen til et departement. De står foran Olje- og energi-departementet. Aksjonistene er fra organisasjonen Norske Samers Riksforbund.

NRK - 27 feb 23 kl. 03:15

Alle aksjonistene er fjernet fra OED

Klokka 3 hadde politiet båret ut samtlige 13 demonstranter som siden torsdag har okkupert resepsjonen i Olje- og energidepartementet i Oslo. Aksjonistene ble kjørt bort fra stedet i politibiler. De 13 protesterer mot at ingenting skjer med vindturbinene på Fosen 500 dager etter at Høyesterett erklærte utbyggingen ulovlig.

Aftenposten - 26 feb 23 kl. 23:00

Natur videregående skole er reddet

Kort sagt 27. februar..

NRK - 26 feb 23 kl. 18:53

Greta Thunberg kommer til Oslo for å støtte aksjonister

Greta Thunberg har bekreftet at hun slutter seg til aksjonene utenfor olje- og energidepartementet, ifølge Natur og Ungdom og NSR-N. Aksjonistene krever at det pågående menneskerettighetsbruddet mot Fosensamene opphører. Siden torsdag morgen har unge samiske aktivister okkupert lobbyen til departementet.

NRK - 26 feb 23 kl. 10:50

Vil sperre regjeringsbygg

Dei samiske aksjonistane i Olje- og energidepartementet planlegg å sperre av heile bygget i morgon tidleg. Det seier aktivist Elle Marie Hætta Isaksen til Helgemorgen i NRK. Aksjonen starta torsdag i protest mot at vindturbinane på Fosen i Trøndelag ikkje er fjerna, og at området ikkje er tilbakeført til reindrifta.

NRK - 23 feb 23 kl. 21:52

DSS åpner for at aktivister i OED kan bli på ubestemt tid

Helt siden kl. 08.30 i dag tidlig har en gruppe på 15-16 aktivister oppholdt seg inne hos Olje- og energidepartementet i Akersgata i Oslo.

NRK - 23 feb 23 kl. 19:57

Sameaktivister forbereder seg på å tilbringe natten hos OED

Fremdeles befinner det seg aktivister fra Norske Samers Riksforbund (NSR) og Natur og Ungdom inne hos Olje- og energidepartementet. Det opplyser aktivistene til NRK. Aktivistene er villige til å bryte loven ved å ikke flytte seg for å kreve at vindkraftanlegget på Fosen i Trøndelag rives ned.

NRK - 23 feb 23 kl. 08:55

Vindkraftaksjon mot Olje- og energidepartementet

Ungdomsorganisasjonen til Norske Samers Riksforbund har nå i morgentimene en markering i Olje- og energidepartementet i Oslo. Aksjonistene markerer at det er 500 dager siden staten ble dømt i Høyesterett i saken om vindturbinene på Fosen. De krever at vindturbinene rives ned.

Aftenposten - 22 feb 23 kl. 22:30

Natur videregående skole bør absolutt ha livets rett selv om det kommunale tilbudet gjenopprettes

Prosessen med å etablere Naturbrukslinje på Stovner har pågått lenge..

NRK - 21 feb 23 kl. 06:15

Rødt vil redde privatskole

Rødt i Oslo vil redde en privatskole fra kutt. Byrådet vil kutte en avtale med private Natur VGS på Furuset om å dekke skolepenger for elever fra Oslo. Isteden har de satt i gang et tilsvarende offentlig tilbud på Stovner.

NRK - 16 feb 23 kl. 23:07

Miljøorganisasjoner raser mot ny klimarapport: – Et bestillingsverk

Økt norsk oljeproduksjon vil i liten grad påvirke klimagassutslippet i verden, viser en ny rapport som er bestilt av Olje- og energidepartementet (OED). Rapporten som er utarbeidet av analyseselskapet Rystad Energy, presenteres fredag, skriver Dagbladet. Miljøorganisasjoner er lite imponert over rapporten og mener den er et bestillingsverk, som sier akkurat det OED vil høre.

Aftenposten - 11 feb 23 kl. 20:19

Krevende film som er verdt innsatsen

Du liker Islands uforsonende Natur.

Klartale - 10 feb 23 kl. 12:50

Vernede fugler må vike for motorvei

Lågendeltaet er et Naturreservat. Området er fredet for å bevare Naturen. Og for å være et sted for vannfugler.

NRK - 08 feb 23 kl. 07:56

Tom Cruise kommer til Svalbard

Tom Cruise kommer tilbake til Norge for å filme Mission:Impossible, bekrefter Norsk filminstitutt til P4-nyhetene. Filmen skal trolig spilles inn på Svalbard i løpet av de nærmeste ukene. – Tom Cruise finner de mest spektakulære beliggenhetene, og vi kjenner til at den filmen delvis skal spilles inn på Svalbard, sier Dag Asbjørnsen, seksjonsleder for internasjonale relasjoner i Norsk filminstitutt.

Aftenposten - 06 feb 23 kl. 18:13

LO og NHO: Klimamålene vil koste oss Natur eller penger

– Det finnes ikke mulighet for å bygge ut fornybar energi uten Naturinngrep i en eller annen form..

Klartale - 06 feb 23 kl. 06:10

En dag vi skal være stolte av

6. februar er det samefolkets dag, samenes nasjonaldag. Det er en utrolig viktig dag, som hele Norge bør huske på.

Klartale - 19 dec 22 kl. 13:29

Enige om avtale om Naturen

Verdens ledere har møttes i Montreal i Canada. Møtet blir kalt COP15. De har møttes for å snakke om Naturen.

Aftenposten - 27 jan 23 kl. 11:08

Det bygges kunstig Natur over hele kloden: – Her bølgene perfekte hver gang

Trengs ikke Naturen i vårt moderne friluftsliv?.

Klartale - 02 nov 22 kl. 06:24

Er det for sent å redde jordkloden?

– Vi kommer ikke til å klare 1,5 graders-målet, sier Kikki Kleiven til Klar Tale. Bergenseren og klimaforskeren snakker raskt og engasjert. Hun håper noen snart går på talerstolen i Stortinget.

Klartale - 25 jan 23 kl. 06:45

Ulven splitter Norge

I noen av områdene for ulv, er det også sau, geiter, kyr og gris. Fristende mat for et rovdyr. Bøndene fortviler.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com