Klartale > Nyheter

Sunday, 29 January, 07:04

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:59

Mange vil ha forbud mot plast

Verdens naturfond (WWF) har spurt folk om hva de tenker om engangsplast. 75 prosent sier de vil ha slutt på bruken av det. Det er rundt tre av fire personer. Sju av ti mener også at vi bør ha globale regler, som gjelder for alle land. Og at det er bedre enn at folk jobber frivillig for å rydde jorda.
Les mer på Klartale


Les mer om:
WWF, Karoline Andaur, Andaur

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mange, vilha , forbudmot , plast
Klartale - 04 dec 22 kl. 06:00

Han bruker plast for å protestere mot søppel

Moudou Fall er 49 år gammel og kommer fra Senegal. Han er miljøaktivist. Og mest kjent som plastmannen.

NRK - 20 okt 22 kl. 10:59

Skal vurdere forbud mot droner

Samferdselsdepartementet har bedt Luftfartstilsynet om å vurdere ulike former for forbud mot droner. – Vi har nå bedt Luftfartstilsynet om å vurdere ulike former for forbud mot bruk av drone. Både et nasjonalt forbud og et forbud i nærheten av viktig infrastruktur, skriver Tor Livius Midtbø i Samferdselsdepartementet i en e-post til NRK.

Klartale - 05 dec 22 kl. 08:53

Vil hindre forurensning av plast

Plastforurensning er blitt et stort problem. Det produseres mye plast. Og mye av det ender opp der det helst skal unngås.

Klartale - 10 okt 22 kl. 06:00

Libanons bønder mangler vann

Libanon sliter. Både økonomisk med også politisk. Store deler av folket sliter med å få endene til å møtes.

NRK - 03 dec 22 kl. 13:32

Plastproduserende land skeptiske til avtale mot plastforurensning

Flere land med stor produksjon av plast og olje er negative til en internasjonal avtale med tydelige krav for å stanse plastforurensing. Det ble klart på det første møtet til en FN-komité som skal lage et utkast til en ny plastavtale. Møtet ble holdt i Punta del Este i Uruguay og ble avsluttet fredag.

NRK - 20 jan 23 kl. 15:50

Nederland varsler forbud mot enkelte hunde- og katteraser

Regjeringen i Nederland planlegger å innføre forbud mot å eie hunder og katter som avles fram med helseproblemer, som flatnesede hunder med pusteproblemer. Regjeringen planlegger også forbud mot å bruke slike dyr i reklameøyemed. – Vi gjør livet miserabelt for disse uskyldige dyrene kun fordi vi liker dem og synes de er søte, sier landets landbruksminister Piut Adema.

NRK - 23 nov 22 kl. 07:50

Tre av fire vil ha forbud mot plast til engangsbruk

I en stor internasjonal undersøkelse gjennomført for WWF, svarer 75 prosent av de spurte at unødvendig plast til engangsbruk bør forbys. I undersøkelsen, som er utført av Ipsos, svarer også sju av ti at de mener globale regler er veien å gå, heller enn en tilnærming basert på frivillighet. Over 23.

NRK - 03 okt 22 kl. 19:39

Russland innfører forbud mot internasjonal varetransport over Storskog

Russiske myndigheter innfører forbud mot internasjonal varetransport over Storskog, opplyser det russiske generalkonsulatet i Kirkenes. Generalkonsulatet skriver dette i et innlegg på sine Facebook-sider mandag. Forbudet trer i kraft fra mandag 10.

NRK - 20 okt 22 kl. 00:05

Luftfartstilsynet skal vurdere droneforbud

Samferdselsdepartementet ber Luftfartstilsynet komme med en vurdering av mulige former for forbud mot droneflyging. Det skal både være snakk om et nasjonal forbud og et forbud i nærheten av viktig infrastruktur, skriver utredningsleder Tor Livius Midtbø i departementet i en e-post til Bergens Tidende onsdag. «Et slikt midlertidig forbud må så langt som mulig ikke ramme næringsliv og myndigheter som er avhengig av dronebruk for å utføre viktige oppgaver», skriver Midtbø.

NRK - 21 jan 23 kl. 16:53

Danske universiteter forbyr ChatGPT

Flere danske universiteter frykter at studenter kan bruke kunstig intelligens til å jukse og forbyr nå bruk av chatroboten chatGPT på eksamen. Den populære, men ganske omstridte chatroboten kan skrive tekster, også hele eksamensoppgaver, som er så gode at selv de mest erfarne lærere og sensorer kan bli lurt. Derfor har flere danske universiteter nå lagt ned forbud mot å bruke kunstig intelligens under eksamen, skriver kringkasteren DR.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 1 time siden

Kan vi flytte disse dyrene?

Tidligere har forskere vært skeptisk til å flytte dyr og planter. Nå har noen endret mening. Årsaken er at de tror vi er nødt til å flytte ulike arter for å redde dem fra klimaendringer.

Klartale - Igår: 06:30

Her fant de en 4.000 år gammel mumie

Arkeologer i Egypt har funnet en ny grav ved en pyramide i Saqqara. I mer enn 3.000 år har egyptere blitt begravet der.

Klartale - Igår: 16:33

Norsk film er mest sett på Netflix

«Kampen om Narvik» kom ut på kino i romjula. Filmen ble sluppet på strømmetjenesten Netflix denne uka. Folk kan se filmen noen steder i verden.

Klartale - Igår: 15:43

Demonstrasjoner i Midtøsten etter brenning av koranen

Politiker Rasmus Paludan har brent en koran, muslimers hellige bok. Det skjedde utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm. Paludan er både dansk og svensk.

Klartale - Igår: 13:37

Dømt for smugling av hasj og kokain til Norge

Tre menn er dømt til fengsel for å smugle narkotika til Norge. De hadde gjemt over 1,2 tonn narkotika var gjemt i lastebiler med møbler. Lastebilene kom fra Danmark.

Klartale - Igår: 13:04

Trekker seg som Viggo Kristiansens advokat

Sjødin har vært forsvarer for Viggo Kristiansen i mange år. Han trekker seg på grunn av uenigheter blant støttespillerne. – Jeg har sagt til Viggo at jeg ikke har kuttet ham ut.

Klartale - Igår: 12:21

Tar opp kampen mot mafiaen i Italia

Matteo Messina Denaro var på rømmen i 30 år. Så ble han blitt pågrepet av italiensk politi. Han var mafiasjef for Cosa nostra.

Klartale - Igår: 10:49

Nye regler skal sikre nok strøm

Regjeringen hadde pressekonferanse fredag. De snakket om hvordan vi kan sikre at Norge har nok strøm. Statsminister Jonas Gahr Støre åpnet pressekonferansen.

Klartale - Igår: 10:11

Russland forbyr avisa Meduza

Meduza skriver selv at myndighetene har erklært dem som en trussel mot Russland. Både mot grunnloven og sikkerheten til landet.Ifølge Meduza blir det også forbudt for folk i Russland å samarbeide med avisa.

Klartale - Igår: 09:49

Nordmenn er bekymret for å kjøre langt med elbil

Mens 55 prosent av de som kjører elbil svarer at de er redde for å go tom for strøm på langtur. 72 prosent av de som ikke har elbil, svarer det samme. Det viser ny undersøkelse fra Naf.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com