NRK > Nyheter

Thursday, 30 June, 09:26

NRK - 16 mar 22 kl. 05:17

Vil gi eldre 4. vaksinedose

Pfizer og Biontech ber amerikanske helsemyndigheter om lov til å tilby en 2. påfyllingsdose av vaksine til folk over 65 år. Tall fra Israel viser at eldre vil ha nytte av det, mener selskapene. Den nåværende anbefalingen er to vaksinedoser, etterfulgt av en påfyllingsdose for alle over 12 år. Forslaget om en 4.
Les mer på NRK


Les mer om:
Biontech, Israel, CDC, FDA, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vilgi , eldre4 , vaksinedose
NRK - 07 nov 21 kl. 09:07

Briter oppfordret til tredje dose

Eldre og sårbare personer i Storbritannia blir oppfordret til å få seg en tredje vaksinedose for å unngå koronarestriksjoner under julefeiringen. Så langt har nesten ti millioner briter fått en tredje vaksinedose, men rundt 30 prosent av de over 80, og 40 prosent av de over 50, har ennå ikke tatt det tredje stikket for å beskytte seg mot koronasykdom. Tre millioner personer i England har fått en forespørsel om å ta tredje dose neste uke, melder helsedepartementet.

NRK - 14 feb 22 kl. 12:45

FHI har ingen planer om å anbefale fjerde vaksinedose til de eldste

Folkehelseinstituttet har ingen planer om å tilby fjerde vaksinedose til de aller eldste, slik Sverige nå gjør. Så langt er fjerde dose kun anbefalt til personer med alvorlig svekket immunforsvar. – Vi har ikke noen plan om å tilby fjerde dose til andre, sier overlege Preben Aavitsland i FHI til TV 2.

NRK - 21 timer siden

Risikovurdering fra FHI: Antallet innleggelser kan framover bli like høyt som i vinter

Etter at vinterbølgen var over i mai, ser FHI nå en ny økning av epidemien drevet av svekket befolkningsimmunitet og framvekst av BA.5-undervarianten av omikron. Det ifølge en ny risikovurdering, melder FHI.

NRK - 14 sep 21 kl. 16:27

Tredje dose i Storbritannia

Storbritannia starter neste uke å gi en tredje vaksinedose til helsearbeidere, eldre og medisinsk utsatte grupper. Rundt 30 millioner briter skal få tilbud om påfyll med en ekstra vaksinedose, som skal tas seks måneder etter at man har fått dose nummer to. Helseministeren i landet har også sagt ja til å begynne å tilby vaksine til barn mellom 12 og 15 år..

NRK - 23 aug 21 kl. 12:20

Vil utsetter tredje vaksinedose

WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus vil at en tredje vaksinedose mot covid-19 blir utsatt. Han sier at vaksiner nå må prioriteres til de landene der bare 1 eller 2 prosent av befolkningen er vaksinert, skriver Reuters. USA kunngjorde i forrige uke at de fra 20.

NRK - 20 jun 22 kl. 03:33

Sju av ti vil ta fjerde vaksinedose

Av dem i Norge som har tatt tre doser med koronavaksine, sier 71 prosent at de vil takke ja til en fjerde dose dersom de får tilbud om det. Interessen for å ta en fjerde dose øker med alderen, kommer det fram i undersøkelsen Norsk koronamonitor, som er gjennomført av Opinion. – Alt tyder på at folk flest vil takke ja til en fjerde vaksinedose dersom myndighetene velger å tilby det, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

NRK - 29 mar 22 kl. 10:16

Den tyske helseministeren vil anbefale en fjerde vaksinedose

Den tyske helseministeren Karl Lauterbach vil foreslå for EU å anbefale en fjerde vaksinedose for mennesker som er over 60 år. Han pekte på data fra Israel, og sa at en anbefaling var nødvendig for å redusere risikoen for død av en infeksjon..

NRK - 26 aug 21 kl. 08:28

Ingen tredje dose i Sverige

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell avviser å gi svenskene en tredje vaksinedose nå. Han sier det ikke finnes vitenskapelig bevis for at en tredje dose til fullvaksinerte svensker vil ha noen effekt nå. Det melder NTB.

NRK - 27 aug 21 kl. 12:22

Planen for gjenåpning står ved lag

Planen om å gå til trinn fire i gjenåpningen av samfunnet når alle over 18 år har fått tilbud om første vaksinedose, står ved lag, understreker helseministeren – Men uansett hvilke planer vi legger, er det data og ikke datoer som styrer tempoet i gjenåpningen, sa helseminister Bent Høie (H) da han holdt pressekonferanse om koronasituasjonen fredag. Myndighetene vil gå til trinn fire i gjenåpningsplanen når alle over 18 år har fått mulighet til å beskytte seg mot alvorlig sykdom, altså tre uker etter at de har fått tilbud om første vaksinedose..

NRK - 30 aug 21 kl. 10:20

Tredje vaksinedose på Ahus

Pasienter som går på immundempende medisiner, tilbys nå en tredje vaksinedose som en del av Nor-Vac-studien ved Ahus. Vaksinene vil bli satt på onsdag og torsdag denne uken, opplyser Ahus i en pressemelding..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Frigir namn på omkomen

Det var den 35 år gamle Aleksander Matland frå Bergen som vart funnen omkomen ved Andersfjellet i Rosendal måndag 27. juni. Politiet frigir namnet på den omkomne i samråd med pårørande.

NRK - 30 minutter siden

Et skip med 7.000 tonn korn har forlatt ukrainsk havn, ifølge prorussere

Prorussiske tjenestemenn sier at et skip lastet med 7.000 tonn korn har forlatt havna Berdjansk. Kornet skal sendes til det som omtales som «vennlige land».

NRK - 45 minutter siden

Flere ofre for seksuallovbrudd i fjor

I løpet av 2021 er nær 5.800 personer registrert som ofre for seksuallovbrudd. Det er 570 flere enn året før.

NRK - 1 time siden

– Slipp ut torsk du får på kroken

Fiskeridirektoratet oppfordrer hobbyfiskere i Oslofjorden som får torsk på kroken, om å slippe den ut igjen. Det er forbudt å fiske torsk i fjorden, likevel får direktoratet meldinger fra publikum om at folk ikke respekterer forbudet. – Det er veldig viktig at forbudet blir repektert for å kunne bygge opp igjen en torskebestand i Oslofjorden, sier kommunikasjonsrådgivar Olav Lekve i Fiskeridirektoratet.

NRK - 1 time siden

SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt som er basert på data fra Avinor og Flightstats. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

VG: SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

Putin mener alt går etter planen

President Vladimir Putin hevder den «spesielle militæroperasjonen» fortsetter å gå etter planen, mer enn fire måneder inn i Russlands krig i Ukraina. Putin beskrev de russiske soldatene som helter da han møtte journalister under et besøk i Turkmenistan onsdag. Han sa at den «spesielle militæroperasjonen» går som den skal, og at troppene har nådd flere milepæler.

NRK - 2 timer siden

Finland kan sette opp grensegjerde mot Russland

Det er ventet at Finland vil åpne for å bygge kraftige grensegjerder langs deler av den 134 mil lange grensa mot Russland. En ny lov som gjør det mulig å sette opp grensegjerdet er ventet å bli stemt gjennom i Finlands nasjonalforsamling Eduskunta denne uka, melder Radio Ekot. – Ting kan endre seg raskt og vi må være forberedt på alle slags situasjoner, sier Finlands innenriksminister Krista Mikkonen.

NRK - 2 timer siden

Marcos tatt i ed som president på Filippinene

Ferdinand Marcos junior, sønn av Filippinenes tidligere diktator ved samme navn, er tatt i ed som landets nye president. Etter å ha blitt satt inn som president, lovpriset han sin fars tidligere styre i øynasjonen. – Jeg kjente en gang en mann som så hvor lite som var blitt oppnådd siden landets uavhengighet.

NRK - 3 timer siden

Kritisk for tenåring etter badeulykke

Situasjonen for gutten i tenårene som ble fløyet til St. Olavs Hospital i Trondheim etter en badeulykke i Rotevatnet i Volda i går ettermiddag, er kritisk og ustabil. Det sier Erik Dyb ved operasjonssentralen i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com