FDA

Saturday, 25 June, 01:06

Nyheter om FDA

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 apr 22 kl. 14:51

Pusteprøve for covid-19 godkjent i USA

Det amerikanske legemiddelverket FDA har gitt nødgodkjenning til et apparat for utåndingstester for å påvise covid-19. Apparatet er på størrelse med håndbagasjen du kan ha med på flyet, opplyser FDA. Brukeren blåser inn i et rør som om man skal blåse opp en ballong.

NRK - 15 apr 22 kl. 00:34

Pustetest for covid-19 godkjent i USA

En pustetest for covid-19 har fått nødgodkjennelse i USA. Testen gir svar på mindre enn tre minutter, ifølge amerikanske myndigheter. Prøven kan både hentes ut og analyseres samme sted, og testen kan gjennomføres ved for eksempel legekontor, sykehus og mobile teststasjoner, melder den amerikanske mat- og legemiddeletaten FDA , som omtaler testen som den første av sin sort.

NRK - 29 mar 22 kl. 18:36

USA opnar for fjerde vaksinedose for eldre

USAs legemiddeltilsyn FDA har godkjent at personar frå 50 år og oppover kan få ein fjerde dose med koronavaksine. Dette skal gi dei mest sårbare i samfunnet ekstra vern i tilfelle det oppstår ei ny koronavirusbølgje. Avgjerda opnar for ein fjerde dose av Pfizer- eller Moderna-vaksine minst fire månader etter tredje dose.

NRK - 18 mar 22 kl. 05:36

Moderna søker om godkjennelse for dose fire

Legemiddelselskapet Moderna ber det amerikanske legemiddeltilsynet FDA om godkjennelse for å tilby en fjerde dose av sin koronavaksine til alle voksne. Søknaden er bredere enn den fra rivalen Pfizer, som tidligere denne uka ba om godkjennelse for å tilby en fjerdedose til amerikanere som er 65 år og eldre..

NRK - 16 mar 22 kl. 05:17

Vil gi eldre 4. vaksinedose

Pfizer og Biontech ber amerikanske helsemyndigheter om lov til å tilby en 2. påfyllingsdose av vaksine til folk over 65 år. Tall fra Israel viser at eldre vil ha nytte av det, mener selskapene.

NRK - 09 jul 21 kl. 21:13

Vil granske Alzheimers-godkjenning

Var det et resultat av et for tett samarbeid mellom USAs legemiddeltilsyn (FDA) og produsenten, og ble regler brutt da FDA godkjente Alzheimers-medisinen Aduhelm i forrige måned? Det ber nå FDA helsedepartementet om å undersøke, melder New York Times. To medlemmer av en komité i FDA trakk seg etter at tilsynet godkjente den omstridte medisinen..

NRK - 12 feb 22 kl. 03:36

USA utsetter vaksinebeslutning

Amerikanske myndigheter utsetter beslutningen om å gi Pfizers koronavaksine til barn under fem år i ytterligere to måneder. USAs legemiddeltilsyn FDA (Food and Drug Administration) er bekymret over hvordan omikronvarianten kan slå ut på småbarn, ifølge NTB..

NRK - 29 okt 21 kl. 21:20

USA vil vaksinere barn 5 til 11 år

Det amerikanske legemiddeltilsynet (FDA) gir klarsignal for å gi Biontech/Pfizers koronavaksine til barn i alderen fem til elleve år, melder Reuters. En ekspertgruppe i FDA ga tommel opp for vaksiner til yngre barn tidligere i uka, og det formelle vedtaket om nødgodkjenning ble fattet fredag. En nylig offentliggjort klinisk studie viste at koronavaksinen som Biontech og Pfizer har utviklet, er 90,7 prosent effektiv mot koronavirus hos barn fra fem til elleve år.

NRK - 26 okt 21 kl. 22:24

FDA godkjenner vaksine for barn

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA godkjenner koronavaksinen fra BioNTech og Pfizer for barn fra fem til elleve år, melder Reuters..

NRK - 26 okt 21 kl. 22:24

Anbefaler vaksine for barn

En ekspertkomite i det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet (FDA) anbefaler at FDA godkjenner koronavaksinen fra Biontech og Pfizer for barn fra fem til elleve år, melder Reuters..

NRK - 23 sep 21 kl. 01:42

USA godkjenner påfyllingsdose

USAs legemiddeltilsyn FDA godkjenner at Pfizer/Biontech-vaksinen kan gis som en ekstra dose til personer over 65 år og til folk i risikogrupper. Avgjørelsen kommer etter uker med intern uenighet innad i FDA. Beslutningen åpner for at personer over 65 år som har fått Pfizer/Biontech-vaksinen, kan få en påfyllingsdose minst seks måneder etter den andre dosen, skriver The New York Times..

NRK - 23 okt 21 kl. 02:51

Pfizer-vaksinen effektiv for barn

Koronavaksinen fra Pfizer er over 90 prosent effektiv i aldersgruppen 5–11 år, ifølge en klinisk studie fra produsenten. 26. oktober skal en rådgivningskomité i det amerikanske legemiddeltilsynet FDA drøfte om vaksinen skal godkjennes for barn i USA..

NRK - 09 aug 21 kl. 02:28

Tror vaksine får full godkjenning

USAs regjering beste ekspert på smittsomme sykdommer, Dr. Anthony Fauci, har god tro på at det amerikanske legemiddelverket (FDA) vil gi full godkjenning av koronavaksinen innen slutten av august måned. FDA har innvilget nødgodkjenninger av Pfizer, Moderna og Johnson & Johnson-vaksinene.

NRK - 19 okt 21 kl. 01:29

USA vil tillate å blande vaksiner

Den amerikanske helsetilsynet FDA vil tillate at flere typer koronavaksiner blir gitt til samme pasient, melder New York Times. Erfaring viser at blandingsvaksinering mangledobler produksjonen av antistoffer..

NRK - 04 aug 21 kl. 05:22

Avis: Pfizer mot full godkjenning

USAs legemiddeltilsyn FDA kan komme med en full godkjenning av koronavaksinen fra Pfizer/Biontech i september, skriver New York Times. Avisa får dette opplyst av kilder tett på prosessen. Godkjenningen ventes å åpne for krav om vaksinering for flere sykehusansatte, studenter og føderale soldater, heter det videre.

NRK - 06 okt 21 kl. 00:58

AstraZeneca med koronamedisin

AstraZeneca søker om nødgodkjennelse til en såkalt «antistoff-cocktail» fra det amerikanske legemiddeltilsynet FDA. Medisinen, som har fått navnet AZD7442, er til forebyggende bruk – primært til personer som har nedsatt immunforsvar og derfor ikke utvikler egne antistoffer ved å få vaksinen..

NRK - 17 sep 21 kl. 10:43

Nye medisiner mot ebola

Under en seremoni i Kongos hovedstad Kinshasa fredag sa professor i virologi Jacques Muyembe (79) at nye vaksiner og medisiner har brakt ebolaviruset under kontroll. Muyembe oppdaget viruset for over 40 år siden. Seremonien markerte at en ny medisinsk behandling, Ebanga, er ute på markedet.

NRK - 24 jun 21 kl. 07:36

FDA med ny advarsel

Det amerikanske legemiddelverket (FDA) vil legge til en ny advarsel på både Pfizer- og Moderna-vaksinene, skriver The Guardian. Advarselet gjelder sjeldne tilfeller av hjerteinflammasjon hos ungdommer og unge voksne. Det har vært tilfeller av hjerteinflammasjon blant unge etter vaksinering.

NRK - 23 aug 21 kl. 17:57

Pfizer-vaksine fullgodkjent i USA

Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA har gitt fullstendig godkjennelse av koronavaksinen til Pfizer/Biontech for personer ned til 16 år. Det er den første koronavaksinen som får en fullstendig godkjennelse i USA. Vaksinen fikk en foreløpig godkjennelse i desember i fjor, noe som innebar at USA var et av de første landene i verden som begynte å vaksinere befolkningen mot covid-19.

NRK - 13 aug 21 kl. 06:18

USA anbefaler tredje dose

USAs legemiddeltilsyn FDA mener at folk som har svekket immunforsvar kan få bedre beskyttelse av en tredje dose med koronavaksinen. Anbefalingen gjelder bare for denne høyrisikogruppen, som utgjør om lag 3 prosent av den amerikanske befolkningen, og åpner ikke for å gi såkalte boosterdoser til den bredere befolkningen..

NRK - 10 maj 21 kl. 23:24

USA: Vaksine godkjent for barn

Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA har mandag nødgjodkjent bruken av Pfizer/BioNTech-vaksinen for barn ned til tolv år, melder AFP. Det skriver FDA selv i en pressemelding. Vaksinen har vært tilgjengelig for unge ned til 16 år på samme vilkår allerede.

NRK - 30 apr 21 kl. 03:32

USA vil forby mentolsigaretter

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA vil forby mentolsigaretter, et grep de mener vil spare hundretusenvis av menneskeliv. FDA arbeider med nye retningslinjer som vil klassifisere mentol som en smak. Smakssatte sigaretter og sigarer er forbudt..

NRK - 04 jul 21 kl. 18:43

Gjenkaller 4 millioner kilo kylling

Selskapet Tyson Food Inc. kaller tilbake nesten fire millioner kilo kylling i USA. Det skriver NBC News.

NRK - 13 apr 21 kl. 16:49

Kort pause for Janssen-vaksine

Amerikanske myndigheter legger i første omgang opp til en kort pause for å granske blodpropptilfeller etter bruk av Janssen-vaksinen. Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA uttalte på en pressekonferanse i USA tirsdag at pausen i bruken av vaksinen skal vare i «noen dager». Blant nesten 7 millioner vaksinerte er det oppdaget seks tilfeller av den sjeldne blodpropptypen.

VG - 10 apr 21 kl. 01:08

FDA har ikke funnet sammenheng mellom Johnson & Johnson-vaksinen og sjeldne blodpropper

USAs legemiddeltilsyn (FDA) opplyser fredag at de ikke har funnet årsakssammenheng mellom Johnson & Johnson-vaksinen og sjeldne blodpropptilfeller..

NRK - 10 jun 21 kl. 12:49

Går av etter Alzheimers-medisin

To medlemmer av en viktig komité i USAs legemiddeltilsyn (FDA) har trukket seg etter at tilsynet godkjente den omstridte Alzheimers-medisinen Aduhelm. Onsdag skrev nevrologen David Knopman ved den anerkjente Mayo-klinikken i en epost at han ikke ønsket å være del av det han kaller en skinnprosess, skriver Washington Post..

NRK - 07 jun 21 kl. 17:50

USA godkjenner Alzheimers-medisin

For første gang på nærmere 20 år er en ny medisin mot Alzheimers godkjent for bruk i USA. Det skjer til tross for advarsler fra uavhengige eksperter. USAs legemiddeltilsyn (FDA) mener det er den eneste medisinen som fungerer mot selve sykdommen..

NRK - 07 jun 21 kl. 15:11

Moderna vil vaksinere tenåringer

Vaksineprodusenten Moderna vil søke om godkjenning for koronavaksinering av europeiske og canadiske tenåringer. Selskapet har også planer om å søke om godkjenning hos USAs legemiddeltilsyn (FDA)..

Aftenposten - 10 maj 21 kl. 23:56

USA godkjenner Pfizer-vaksinen for barn

Det amerikanske legemiddelverket (FDA) opplyser at de har gitt nødgodkjenning for bruk av Pfizer-vaksinen på barn ned….

E24 - 24 feb 21 kl. 15:10

FDA: Johnson & Johnson-vaksinen beskytter mot corona

Vaksinen til Johnson & Johnson, som det kun trengs én dose av, gir effektiv beskyttelse mot corona, ifølge det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA..

NRK - 04 maj 21 kl. 01:05

12-åringer kan få Pfizer-vaksine

Det amerikanske legemiddelverket FDA kommer i neste uke til å gi tillatelse til at Pfizers koronavaksine kan brukes på aldersgruppen 12–15 år, melder CNN. Pfizer har søkt om hastegodkjenning slik at også barn ned til 12 år kan bli vaksinert...

VG - 13 apr 21 kl. 13:06

New York Times: Vil pause Johnson & Johnson-vaksinen i USA

Ifølge storavisen vil USAs legemiddeltilsyn (FDA) sette bruken av vaksinen på pause mens den undersøkes nærmere..

VG - 13 apr 21 kl. 13:06

USAs legemiddeltilsyn anbefaler pause av Johnson & Johnson-vaksinen

USAs legemiddeltilsyn (FDA) vil sette bruken av vaksinen på pause mens den undersøkes nærmere..

E24 - 13 apr 21 kl. 13:07

New York Times: Vil pause Johnson & Johnson-vaksinen i USA

Ifølge storavisen vil USAs legemiddeltilsyn (FDA) sette bruken av vaksinen på pause mens den undersøkes nærmere..

E24 - 13 apr 21 kl. 13:07

USAs legemiddeltilsyn anbefaler pause av Johnson & Johnson-vaksinen

USAs legemiddeltilsyn (FDA) vil sette bruken av vaksinen på pause mens den undersøkes nærmere..

NRK - 10 apr 21 kl. 00:41

Har ikke funnet årsakssammenheng

USAs legemiddeltilsyn (FDA) opplyser fredag at de ikke har funnet sammenheng mellom Johnson & Johnson-vaksinen og sjeldne blodpropptilfeller. Flere tilfeller av sjeldne sykdomsforløp med blodpropp er blitt gransket i USA..

VG - 23 mar 21 kl. 13:39

USA: Skal gjøre uavhengige analyser av AstraZeneca-data

USAs smittevernsjef Anthony Fauci sier FDA vil gjøre uavhengige undersøkelser av de amerikanske AstraZeneca-dataene, som det har blitt stilt spørsmål ved..

VG - 23 mar 21 kl. 13:39

USA: Skal gjøre uavhengige undersøkelser av AstraZeneca-data

USAs smittevernsjef Anthony Fauci sier FDA vil gjøre uavhengige undersøkelser av de amerikanske AstraZeneca-dataene, og ikke bare lene seg på selskapet..

NRK - 05 jan 21 kl. 02:43

FDA: – Trenger begge dosene

Alle som mottar covid-19 vaksinene fra Moderna eller Pfizer, må ta begge dosene, opplyser Mat- og legemiddeltilsynet i USA, FDA. De sier at folk som spekulerer i muligheten for å klare seg med kun én dose, feiltolker dataene, skriver CNN..

NRK - 14 mar 21 kl. 22:38

USA vil ikke redusere smittetiltak

USA må unngå å gå i samme felle som Europa, der smittetallene igjen har blomstret opp den siste tiden, mener USAs smittevernsjef Anthony Fauci. Antallet daglige smittetilfeller i USA har stabilisert seg på rundt 60.000, påpeker Fauci, som mener det høye tallet gjør USA sårbart for en oppblomstring.

NRK - 19 dec 20 kl. 06:45

Allergiske reaksjoner etter vaksine

Fredag kveld fikk det amerikanske legemiddelverket (FDA) melding om fem allergiske reaksjoner fra personer i Alaska som har fått koronavaksinen til Pfizer og Biontech denne uken, skriver Reuters. FDA undersøker nå tilfellene..

NRK - 17 dec 20 kl. 23:06

Eksperter anbefaler Moderna-vaksine

En uavhengig ekspertgruppe i USA vedtok torsdag å anbefale at Det amerikanske legemiddelverket FDA godkjenner vaksinen som er laget av legemiddelprodusenten Moderna. Det er ventet at FDA vil følge rådet..

E24 - 28 feb 21 kl. 08:14

Johnson & Johnson-vaksinen godkjent i USA – vaksinasjonen starter om få dager

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA har godkjent koronavaksinen til legemiddelgiganten Johnson & Johnson. Mandag kan de første dosene være klare..

NRK - 28 feb 21 kl. 00:25

Ny vaksine godkjent i USA

Legemiddelselskapet Johnson & Johnsons koronavaksine har fått nødgodkjenning i USA. Det opplyser det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA, ifølge flere nyhetsbyråer. Vaksinen er den tredje som har blitt godkjent i USA..

NRK - 15 dec 20 kl. 15:55

Også Modernas vaksine snart klar

USAs legemiddeltilsyn FDA er optimistisk når det gjelder å godkjenne koronavaksinen til Moderna. FDA opplyser at det ikke er noen tegn på manglende sikkerhet som skulle tilsi at vaksinen ikke får nødgodkjenning når et ekspertpanel møtes torsdag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com