NRK > Nyheter

Monday, 29 November, 14:59

NRK - 27 aug 21 kl. 16:17

Spania avslutter evakuering

Spania har avsluttet evakueringen fra Kabul. Den spanske ambassadøren var med på siste fly ut av byen. De gjenværende 81 spanjolene som var i Afghanistan, ankom Dubai med et militærfly fredag. Blant passasjerene var ambassadør Gabriel Ferran og flere andre diplomater, melder spanske myndigheter. Til sammen har Spania evakuert over 2.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kabul, Afghanistan, Dubai, Gabriel Ferran, Spania, Nato

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Spania, avslutter, evakuering
NRK - 24 aug 21 kl. 19:21

Uklar sluttdato for evakuering

Situasjonen i Kabul er fortsatt bekymringsfull, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide, som sier det er usikkert hvor lenge flyplassen i Kabul vil være åpen – Vi vet ikke hvor lenge det vil være mulighet for evakuering, sier Søreide på regjeringens pressekonferanse omkring situasjonen i Afghanistan tirsdag kveld. Hun opplyser at tidsvinduet for evakuering kan være svært kort. – Når flyplassen stenger vil vi være uten evakueringsmuligheter fordi flyplassen er den eneste trygge veien ut av Afghanistan, sier Søreide..

NRK - 26 aug 21 kl. 09:23

Frankrike avslutter evakuering

Myndighetene i Frankrike sier de ikke lenger vil være i stand til å evakuere folk fra Kabul etter fredag kveld. Det er statsminister Jean Castex som torsdag opplyser dette til radiostasjonen RTL, skriver NTB. Årsaken er at USA fastholder at de siste amerikanske soldatene på flyplassen i Kabul skal hentes hjem 31.

NRK - 28 aug 21 kl. 09:46

Storbritannia stopper evakuering

Britiske styrker avslutter sin evakuering av sivile fra Afghanistan på lørdag. Det sier forsvarssjef Nick Carter til BBC. Det siste flyet trengs for å få ut britiske soldater, sier Carter.

NRK - 24 maj 21 kl. 08:02

Marokko åtvarar Spania

Marokko seier dei har fått eit dårlegare forhold til Spania etter at leiaren for sjølvstenderørsla i Vest-Sahara fekk reise til Spania for medisinsk behandling. Marokko meiner han reiste med falske papir. Forholdet mellom Marokko og Spania er spent etter at fleire tusen menneske har teke seg inn i den spanske enklaven Ceuta på kysten av Marokko.

NRK - 10 sep 21 kl. 17:22

Pågrepet i Spania etter to år

Venezuelas tidligere militære etterretningssjef Hugo Armando Carvajal er pågrepet i Spania etter to år i dekning. Carvajal som var etterretningssjef under Hugo Chávez, er etterlyst i USA, anklaget for narkotikahandel. Han ble arrestert i en leilighet i Madrid.

NRK - 06 jun 21 kl. 18:36

Bombegruppe undersøker gjenstand

Politiets bombegruppe skal undersøke en gjenstand på Lademoen i Trondheim. Den nasjonale bombegruppa er på vei til stedet. – Politiet har kontroll og har sperret av området, det er ikke grunn til evakuering på nåværende tidspunkt, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til NTB.

NRK - 29 jun 21 kl. 19:45

Jordskjelv førte til evakuering

Et jordskjelv rammet Havanna i Cuba, og førte til evakuering av flere bygninger. Ingen personskader eller skader på bygg ble rapportert, ifølge myndighetene..

NRK - 15 aug 21 kl. 11:41

UD vil ikke kommentere evakuering

– Situasjonen i Afghanistan er uoversiktlig og svært krevende. Vi har nå fullt fokus på sikkerheten til våre ansatte, våre lokalt ansatte og deres familier og av den grunn kommer vi ikke til å gi ytterligere kommentarer ut over det utenriksministeren sa på pressekonferansen fredag, sier kommunikasjonsrådgiver ved UD Ane Haavardsdatter Lunde til NRK. – Situasjonen gjør at vi nå iverksetter midlertidig stenging og evakuering av vår ambassade i Kabul.

NRK - 16 aug 21 kl. 08:08

Klargjør evakuering av dyr

12 dyr i en driftsbygning på Tretten er klargjort for evakuering. Like før klokken 06 ble det meldt om brann på gården hvor driftsbygningen står. Alle beboere skal være ute av boligen.

NRK - 18 aug 21 kl. 23:20

Taliban legger opp til evakuering

Den største utfordringen med evakuering av vestlig ambassadepersonell fra Kabul, er ikke er motstand fra Taliban, men flaskehalsen som er oppstått ved portene til flyplassen. Strømmen av mennesker på vei mot flyplassen, gjør at det ikke er enkelt å få evakuert de lokalt ansatte ved Norges ambassade ut av byen og inn på terminalområdet...

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt