Kabul

Monday, 06 December, 22:14

Nyheter om Kabul

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 aug 21 kl. 09:44

Tror Kabul blir angrepet i høst

Kommandør Arne Kristian Sørnes, Norges forsvarsattaché i Afghanistan, sier det er sannsynlig at Taliban vil angripe Kabul i høst. Han sier til Forsvarets forum at situasjonen i Afghanistan er svært dyster. Sørnes håper på en fredsavtale, men sier det blir mer og mer sannsynlig at Taliban overtar med militær makt.

NRK - 10 sep 21 kl. 17:52

Nytt fly evakuert fra Kabul

Et nytt chartret fly fra Qatar Airlines dro fredag fra flyplassen i Kabul med utlendinger og afghanere. Flyet er det andre som flyr inn til Kabul for å hente ut folk etter at USAs militære trakk seg ut og flyplassen stengte 30. august.

VG - 06 nov 21 kl. 20:09

Spesialstyrkesjefen om Kabul-exit: – Vondt at vi ikke fikk alle ut

Spesialstyrkesjef Torgeir Gråtrud er fortsatt preget av at den afghanske styrken han har bygd opp fra bunnen, måtte legge ned våpnene da Taliban rykket inn i Kabul..

NRK - 05 nov 21 kl. 20:12

Evakuert etter to måneder i Kabul

I over to måneder har familien til Ahmed Kaumi forsøkt å komme seg ut av Afghanistan, og tilbake til Arendal. Familien har ikke blitt evakuert før nå, og forteller om en krevende tid i Kabul under Taliban. I dag landet de på Gardermoen..

NRK - 03 nov 21 kl. 06:30

Taliban-leder drept i IS-angrep

Hamdullah Mokhlis, en høytstående militærleder i Taliban, er blant dem som ble drept i IS-angrepet mot et militærsykehus i Kabul tirsdag. Han ble drept da Taliban forsøkte å slå tilbake mot IS-opprørere som angrep sykehuset, ifølge tjenestepersoner i Taliban-regjeringen. Mokhlis var medlem i den konservative Haqqani-gruppen, en av Talibans mektigste fraksjoner.

NRK - 02 nov 21 kl. 13:16

Norske statsborgere flydd fra Kabul

En gruppe på rundt 15 norske statsborgere er på vei til Norge etter å ha flydd ut fra Kabul i Afghanistan. Det sier utenriksminister Anniken Huitfeldt. De reiste med en spesialflyvning arrangert av staten Qatar og ankom Doha natt til i dag.

VG - 02 nov 21 kl. 10:09

Kabul: Eksplosjoner ved militærsykehus

Nyhetsbyrået Reuters melder at det ifølge øyenvitner er hørt to kraftige eksplosjoner i nærheten av det militære sykehuset Sardar Mohammad Daud Khan i Kabul..

VG - 02 nov 21 kl. 10:09

Kabul: Minst 15 drept ved militærsykehus

To kraftige eksplosjoner har gått av ved et militært sykehus i Kabul. Taliban har sendt spesialstyrker for å slå tilbake mot angrepet..

VG - 02 nov 21 kl. 10:09

Reuters: Minst 15 drept ved militærsykehus i Kabul

To kraftige eksplosjoner har gått av ved et militært sykehus i Kabul. Minst 15 personer er drept i angrepet, ifølge Reuters. Taliban har sendt spesialstyrker for å slå tilbake mot angrepet..

VG - 02 nov 21 kl. 10:09

Al Jazeera: Minst 19 drept ved militærsykehus i Kabul

To kraftige eksplosjoner har gått av ved et militært sykehus i Kabul. Minst 19 personer er drept, ifølge Al Jazeera. Taliban har sendt spesialstyrker for å slå tilbake mot angrepet..

VG - 02 nov 21 kl. 10:09

Minst 19 drept ved militærsykehus i Kabul

To kraftige eksplosjoner har gått av ved et militært sykehus i Kabul. Minst 19 personer er drept, og over 50 skadet. Taliban har sendt spesialstyrker for å slå tilbake mot angrepet..

VG - 02 nov 21 kl. 10:09

Minst 19 drept ved militærsykehus i Kabul: – De skjøt mot alle de så

To kraftige eksplosjoner har gått av ved et militært sykehus i Kabul. Minst 19 personer er drept, og over 50 skadet. Taliban har sendt spesialstyrker for å slå tilbake mot angrepet..

NRK - 02 nov 21 kl. 10:02

Eksplosjon i Kabul

En større eksplosjon skal ha funnet sted i Afghanistans hovedstad Kabul. – Det sies at eksplosjonen var et selvmordsangrep som fant sted foran Sardar Davood Khan-sykehuset. Kilder på stedet sier at lyden av skudd også kunne høres etter eksplosjonen, skriver Miraqa Popal, som er direktør for nyhetskanalen Tolo News, på Twitter.

NRK - 02 nov 21 kl. 10:02

15 drept i eksplosjon i Kabul

Flere nyhetsbyråer melder om 2 eksplosjoner i Afghanistans hovedstad Kabul. Det er uklart hva som er årsaken til eksplosjonene, men kilder sier at en av eksplosjonene var et selvmordsangrep som fant sted foran et militærsykehus i byen. Ifølge AFP ble det hørt flere skudd etter eksplosjonen, og deretter en ny eksplosjon.

NRK - 02 nov 21 kl. 10:02

19 drept i eksplosjon i Kabul

Flere nyhetsbyråer melder om 2 eksplosjoner i Afghanistans hovedstad Kabul. Det er uklart hva som er årsaken til eksplosjonene, men kilder sier at en av eksplosjonene var et selvmordsangrep som fant sted foran et militærsykehus i byen. Ifølge AFP ble det hørt flere skudd etter eksplosjonen, og deretter en ny eksplosjon.

NRK - 30 aug 21 kl. 22:36

USA har forlatt Kabul flyplass

De siste amerikanske flyene har lettet fra Kabul og Taliban kontrollerer flyplassen i Kabul, bekrefter det amerikanske forsvarsdepartementet. USA har alene evakuert over 100.000 mennesker fra Kabul siden operasjonen startet, like før Taliban inntok den afghanske hovedstaden.

NRK - 27 aug 21 kl. 20:06

USA: fortsatt terrorfare i Kabul

President Joe Bidens nasjonale sikkerhetsteam har advart om at et nytt terrorangrep er «sannsynlig» i Kabul. Det hvite hus' pressetalsperson Jen Psaki ga ingen detaljer om vurderingen Biden har fått fra teamet, dagen etter at en selvmordsbomber kan ha drept så mange som 170 afghanere og andre og 13 amerikanske soldater i Kabul. Hun sa imidlertid at dagene fram til fristen 31.

NRK - 27 aug 21 kl. 16:17

Spania avslutter evakuering

Spania har avsluttet evakueringen fra Kabul. Den spanske ambassadøren var med på siste fly ut av byen. De gjenværende 81 spanjolene som var i Afghanistan, ankom Dubai med et militærfly fredag.

NRK - 26 aug 21 kl. 15:45

Eksplosjon ved flyplassen i Kabul

Ifølge CNNs korrespondent hos Pentagon, Barbara Sarr, skal det ha vært en eksplosjon ved flyplassen i Kabul. Pressesekretær John Kirby hos Pentagon bekrefter eksplosjonen på Twitter. Det samme gjør to andre kilder til CNN.

NRK - 26 okt 21 kl. 09:19

General kritiserer norsk evakuering

General Ghulam Daud Tarakhil var den første kommandanten for CRU, den afghanske antiterrorstyrken norske soldater trente og levde tett på fra 2014. Tarakhil har sendt et brev til det norske Forsvarsdepartementet, der han hevder at folk med relasjoner til Taliban ble fløyet til Norge, skriver Aftenposten. Han hevder også at mange som burde vært evakuert hit, ble igjen i Kabul.

Aftenposten - 26 okt 21 kl. 06:28

Hevder at «feil» folk ble med fra Kabul til Norge

Folk med relasjoner til Taliban ble fløyet til Norge. Mange som burde vært evakuert hit, ble igjen i Kabul..

NRK - 21 okt 21 kl. 18:24

Strømløst i Kabul etter eksplosjon

En eksplosjon har ført til strømbrudd i Afghanistans hovedstad Kabul, opplyser kraftselskapet Breshna i en melding til sine kunder, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 18 aug 21 kl. 21:52

USA: 2000 ut av Kabul siste døgn

Det amerikanske forsvaret har fløyet rundt 2.000 personer ut av Afghanistans hovedstad Kabul det siste døgnet, ifølge deres egne tall. I løpet av de siste 24 timene har 18 C-17-transportfly lettet fra Kabul, ifølge talsperson John Kirby i det amerikanske forsvaret.

NRK - 19 sep 21 kl. 10:44

Kabul: Kvinner skal ikke på jobb

Kvinnelige ansatte i Kabul er bedt av Taliban om å holde seg hjemme fra arbeidet, sier byens fungerende ordfører. Ordfører Hamdullah Namony fortalte pressen søndag at bare kvinner som ikke umiddelbart kan erstattes av menn, har lov til å arbeide. Det inkluderer faglærte ansatte i design- og ingeniøravdelingen, så vel som vakter i toaletter for kvinner.

NRK - 18 aug 21 kl. 07:45

Norge forsterker feltsykehuset

Forsvaret har sendt ekstra personell til Kabul for å støtte driften av feltsykehuset på den internasjonale flyplassen, der Norge leder driften. – Sykehuset er avgjørende for den allierte tilbaketrekningen som nå pågår, og er i praksis det eneste medisinske tilbudet, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) i en epost til NTB. Personellet som ankom Kabul tirsdag kveld, skal bistå med blant annet samband og lederstøtte, slik at sykehuspersonellet skal kunne drive med sin primæroppgave, altså den medisinske beredskapen, opplyser Forsvarsdepartementet.

NRK - 17 aug 21 kl. 17:45

Dansk militærfly i Kabul

Et dansk militærfly har landet i Kabul med danske diplomater om bord. Det opplyser det danske utenriksdepartementet. Diplomatene skal jobbe på flyplassen.

NRK - 16 aug 21 kl. 05:43

Tyske borgere evakuert fra Kabul

Ansatte ved Tysklands ambassade i Kabul har ankommet Doha i Qatar med et amerikansk fly, melder nyhetsbyrået DPA. Fire personer fra Sveits' ambassade i Kabul var også om bord på flyet. Den tyske regjeringen besluttet fredag å redusere ambassadepersonellet i Kabul til minimumsnivå..

NRK - 12 aug 21 kl. 18:40

70.000 barn har flyktet til Kabul

Tusenvis av afghanske barn bor på gata i Kabul etter å ha flyktet til hovedstaden fra Talibans offensiv, ifølge Redd Barna. Organisasjonen anslår at det er 72.000 barn blant de mange internt fordrevne som har ankommet Kabul de siste dagene.

NRK - 09 sep 21 kl. 13:08

200 i fly frå Kabul til Doha

Rundt 200 personar har fått lov til å gå om bord eit fly frå Kabul til Qatars hovudstad Doha, skriv CNN. Blant dei evakuerte skal vere amerikanarar. Dette er første gong eit fly har fått lov til å lette etter at USA trakk seg ut av landet, skriv AFP.

VG - 10 okt 21 kl. 22:56

Norske Terje returnerte til Kabul: – Godt å være tilbake

Terje Watterdal i Afghanistankomiteen er tilbake i Kabul, og sier forholdene er bedre enn fryktet. Han oppfordrer Vesten til å gjenoppta sin støtte, selv om Taliban har makten. – Alternativet er verre, sier han..

NRK - 06 sep 21 kl. 14:29

Fekk medalje for innsats i Kabul

Fredag 3. september blei fire tilsette frå Politiets utlendingseining (PU) heidra med Politimedaljen med laurbærgrein for sin innsats i Kabul. – Det har yta ut over det ein kan forvente, under heilt ekstreme forhold, seier politidirektør Benedicte Bjørnland.

NRK - 08 nov 21 kl. 16:29

To afghanske barn uten foreldre

I august ble 28 enslige barn evakuert fra Afghanistan til Norge. De fleste av dem ble satt på flyet fra Kabul uten at identiteten deres var avklart, og uten at politiet hadde informasjon om hvem foreldrene var. Politiets utlendingsenhet (PU) og Utlendingsdirektoratet (UDI) har nå funnet foreldrene til 26 av barna.

NRK - 04 okt 21 kl. 19:16

IS-K stod bak bombe i Kabul

Terrorgruppa IS' avdeling i Afghanistan, kjent som IS-K, tar på seg skylden for bomben som gikk av i hovedstaden Kabul i går. Bomben drepte flere sivile som var samlet i en moské for å be for moren til Talibans talsperson. Det opplyser Taliban til Reuters..

NRK - 03 okt 21 kl. 15:20

Eksplosjon i Kabul

Minst to sivile ble drept da en bombe eksploderte ved inngangen til en moské i Kabul der moren til Talibans talsmann ble bisatt, ifølge innenriksdepartementet. Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid sa selv på Twitter søndag at det er både drepte og sårede sivile etter eksplosjonen under seremonien i Eidgah-moskeen. – Vår foreløpige informasjon tyder på at to sivile ble drept og tre såret i eksplosjonen, sier talsmann Qari Sayed Khosti i innenriksdepartementet til AFP.

Aftenposten - 02 nov 21 kl. 22:21

Mange drept i IS-angrep mot sykehus i Kabul

Minst 19 mennesker ble drept da IS-krigere angrep et sykehus med 400 senger i Afghanistans hovedstad Kabul….

NRK - 31 aug 21 kl. 11:08

Rolig i Kabul

Ifølge øyenvitner skal det være rolig i Afghanistans hovedstad Kabul tirsdag, skriver NTB. De siste amerikanske styrkene forlot landet natt til tirsdag. Ifølge NTB forteller personer i Kabul om noen få åpne bankfilialer, der tusenvis av afghanere sto i kø for å ta ut penger.

NRK - 02 nov 21 kl. 13:19

Selvmordsbomber bak angrep

Eksplosjonen som tok livet av minst 19 personer utenfor et sykehus i Kabul, ble utløst av en selvmordsbomber, opplyser anonyme kilder fra Taliban. En talsmann for helsemyndighetene i den afghanske hovedstaden sier de har fått inn minst 50 sårede til ulike sykehus i byen. Taliban sier selvmordsbomberen kom kjørende på en motorsykkel før han detonerte bomben utenfor sykehusinngangen..

Klartale - 02 nov 21 kl. 12:10

Flere drepte etter eksplosjon på sykehus

Flere eksplosjoner skjedde ved et militærsykehus i Afghanistans hovedstad Kabul. Minst 15 er drept og 34 skadd..

VG - 30 aug 21 kl. 22:50

Her er Taliban på flyplassen i Kabul

De siste amerikanske flyene har lettet fra Kabul, og Taliban kontrollerer flyplassen i Kabul. Pentagon bekrefter at de siste soldatene har forlatt Afghanistan..

NRK - 30 aug 21 kl. 22:35

Siste amerikanske fly har lettet

De siste amerikanske flyene har lettet fra Kabul og Taliban kontrollerer flyplassen i Kabul, sier en Taliban-vakt ved flyplassen. USA har ikke bekreftet dette. USA har alene evakuert over 100.

NRK - 30 aug 21 kl. 22:36

USAs soldater ute av Afghanistan

De siste amerikanske flyene har lettet fra Kabul og Taliban kontrollerer flyplassen i Kabul. Det amerikanske forsvarsdepartementet bekrefter at de siste soldatene har forlatt Afghanistan. Dermed er den 20 år lange krigen dermed er over.

NRK - 30 aug 21 kl. 06:16

Alt norsk personell ute av Kabul

Forsvarsdepartementet opplyser at alt norsk personell nå er ute av Kabul og Afghanistan. Det siste flyet med norsk personell fra feltsykehuset tok av fra Kabul kl 04.34 norsk tid, og er på vei til Tblisi.

VG - 30 sep 21 kl. 20:44

Slik er Talibans Kabul: Kun småjenter får gå på skolen

Kabul (VG) Skolene i Afghanistan har åpnet igjen. Men mange jenter får ikke lov av Taliban til å vende tilbake til skolebenken..

NRK - 28 aug 21 kl. 23:18

Britiske tropper ute av Kabul

Det britiske forsvarsdepartementet opplyser lørdag kveld at det siste flyet med britiske soldater har tatt av fra Kabul. Dermed er Storbritannias 20-årige innsats i Afghanistan over. Storbritannia har evakuert 15000 mennesker fra Kabul på fjorten dager, inkludert 5000 britiske statsborgere og mer enn 8000 afghanere som jobbet for Storbritannia, skriver Sky news..

NRK - 28 aug 21 kl. 06:48

USA med ny advarsel i Kabul

USAs ambassade i Kabul utstedte tidlig lørdag en ny sikkerhetsadvarsel til amerikanske borgere ved flyplassen i Kabul. Alle amerikanere ved fire av flyplassens porter må straks komme seg bort fra portene, heter det, og rådet om ikke å reise til flyplassen blir videreført. Allerede fredag ettermiddag sa Pentagon-talsmann John Kirby at de hadde etterretning som tydet på at et nytt angrep ved flyplassen kunne være i emning..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt