Taliban

Monday, 06 December, 20:58

Nyheter om Taliban

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 sep 21 kl. 09:01

Hevder Taliban rykker fram

Taliban-krigere har rykket langt inn i Panjshirdalen der en motstandsbevegelse fortsatt holder stand, ifølge den italienske hjelpeorganisasjonen Emergency. Det melder AFP. Hjelpeorganisasjonen sier Taliban-styrker har nådd fram til landsbyen Anabah, der de driver et sykehus.

NRK - 12 sep 21 kl. 18:33

Qatars minister i Afghanistan

Qatars utenriksminister var søndag på snarvisitt i Afghanistan. Han er det høyest rangerte utenlandsbesøket hittil siden Taliban tok makten i landet. Sheikh Mohammad bin Abdulrahman al-Thani, som også er visestatsminister i Qatar, møtte toppledere i Taliban, ifølge en Taliban-tjenestemann.

NRK - 03 nov 21 kl. 06:30

Taliban-leder drept i IS-angrep

Hamdullah Mokhlis, en høytstående militærleder i Taliban, er blant dem som ble drept i IS-angrepet mot et militærsykehus i Kabul tirsdag. Han ble drept da Taliban forsøkte å slå tilbake mot IS-opprørere som angrep sykehuset, ifølge tjenestepersoner i Taliban-regjeringen. Mokhlis var medlem i den konservative Haqqani-gruppen, en av Talibans mektigste fraksjoner.

Klartale - 13 okt 21 kl. 06:00

Friba ble truet på livet etter OL

JUDO: Friba (til venstre) elsker judo. Det gir henne selvtillit og både fysisk og psykisk styrke.– Friba! Du ble den første!Treneren til Friba Rezayee var både stolt og glad.

NRK - 12 okt 21 kl. 20:41

USA: Hatt positive møte med Taliban

Representantar for amerikanske styresmakter seier ifølge nyheitsbyrået Reuters at dei har hatt gode og positive samtaler med Taliban gjennom helga. USA har mellom anna snakka med Taliban om humanitær hjelp til Afghanistan. Det asiatiske landet har slite med å få tak på nok handelsvarer etter at Taliban tok over makta og mange land kutta mykje av støtta til landet.

NRK - 12 aug 21 kl. 17:42

Taliban har tatt politihovedkvarter

Taliban har tatt kontroll over politihovedkvarteret i byen Herat vest i Afghanistan, melder nyhetsbyrået AFP. Herat er landets tredje største by. En AFP-journalist på stedet sier at Taliban ikke møtte noe motstand, mens en talsmann for opprørsgruppen skriver på Twitter at «fienden flyktet».

NRK - 06 sep 21 kl. 06:42

Taliban: Kontroll over Pansjir

Talsmann for Taliban, Zabihullah Mujahid, hevder at de nå har full kontroll over Pansjir, melder Reuters. Det har vært harde kamper mellom Taliban og opposisjonskrigere i Pansjirdalen, den eneste delen av Afghanistan som Taliban ennå ikke har hatt kontroll over. Fredag kom ubekreftede meldinger om at regionen var erobret av Taliban, men leder for Den nasjonale motstandsfronten hevdet da at dette ikke var riktig.

NRK - 02 okt 21 kl. 06:48

Taliban truer tolker med hevn

Afghanske tolker som jobbet for Nederland er innkalt til rettsmøte av Taliban, og familiene deres trues, melder den nederlandske kringkasteren NOS. Tolkene skjuler seg. Familiemedlemmer kommer til å bli holdt ansvarlig «og kraftig straffet for å lære andre forrædere en lekse» hvis tolkene ikke dukker opp til rettsmøtet, står det i brevet fra Taliban.

NRK - 30 okt 21 kl. 12:10

To drept under Taliban-angrep

Minst to ble drept og flere andre ble såret da Taliban-krigere begynte å skyte mot en bryllupsfest der det ble spilt musikk. Angrepet skjedde sent fredag kveld i Surkh Rod-distriktet øst i Nangarhar-provinsen, som ligger langs grensen med Pakistan. En lokal samfunnsleder forteller til nyhetsbyrået DPA at Taliban først hadde gitt tillatelse til å spille musikk i bryllupet.

NRK - 22 okt 21 kl. 06:29

Frykter Talibans seier inspirerer

Pakistans Taliban, kjent som Tehrik-e-Taliban eller TTP, deler mye av den samme fundamentalistiske ideologien til Taliban i Afghanistan. De to gruppene regnes da også som nære allierte, skriver NTB. Nå er det mye som tyder på at bevegelsen gjenoppstår.

NRK - 18 okt 21 kl. 13:25

FN startar poliovaksinasjon

Taliban har gitt grønt lys til å starte Afghanistan sin første landsomfattande kampanje på over tre år for å vaksinere barn mot polio, seier FN. Dei vil vaksinere 9.9 millionar barn under fem år.

NRK - 11 sep 21 kl. 15:13

Kvinner markerte støtte til Taliban

Omtrent 300 kvinner samlet seg lørdag til en støttemarkering for Taliban på et universitet i Kabul. Ifølge arrangørene av markeringen var kvinnene studenter. Mange av dem holdt Taliban-flagg, mens kvinnelige talere kritiserte kvinner som har protestert mot Taliban den siste tiden.

NRK - 09 okt 21 kl. 01:06

USA og Taliban møtes i helgen

USA og Taliban skal lørdag møtes til samtaler for første gang siden amerikanerne og Nato trakk seg ut av Afghanistan i august. En amerikansk delegasjon vil møte høytstående Taliban-folk lørdag og søndag i Qatars hovedstad Doha, sier en talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet til AFP I august i år trakk vestlige styrker seg ut av Afghanistan. Det vestligstøttede afghanske regimet kollapset, og Taliban gjenerobret makten i landet, 20 år etter USAs invasjon.

NRK - 07 sep 21 kl. 21:27

Taliban flyttet inn i norsk ambassade

En gruppe Taliban-medlemmer har flyttet inn på den norske og danske ambassaden i bydelen Wazir Akbar Khan i Kabul, melder Aftenposten. Avisas journalister har besøkt ambassaden, som ble tømt dagen før Taliban tok makten i Kabul 15. august.

NRK - 08 aug 21 kl. 08:29

Provinshovedstad tatt av Taliban

Kraftige kamper har brutt ut mellom afghanske regjeringsstyrker og Taliban i Kunduz. Samtidig opplyses det at Sar-e-Pul er falt. Lokale myndigheter i Sar-e-Pul, som er hovedstad i provinsen av samme navn, sier at Taliban har overtatt alle viktige bygninger, og at myndighetene har forskanset seg i en militærleir som nå er beleiret av Taliban.

NRK - 05 okt 21 kl. 06:03

Anklager Taliban for massakre

I alt 13 mennesker ble drept av Taliban-krigere i byen Kahor i Daikundi-provinsen 30. august De drepte tilhørte den lokale Hazara-befolkningen, ifølge Amnesty, som anklager Taliban for massakre. – Disse kaldblodige henrettelsene er ytterligere bevis på at Taliban begår samme type grusomheter som de var beryktet for da de sist var ved makten i Afghanistan, sier Amnestys generalsekretær Agnès Callamard i en pressemelding..

NRK - 04 sep 21 kl. 11:31

Fortsetter kampen mot Taliban

Ahmad Massoud, leder av Den nasjonale motstandsfronten, gruppen som kjemper mot Taliban i Panjshirdalen, kunngjør at han fortsetter kampen. – Folket gir seg ikke og er ikke redd for trusler, skriver Massoud i en uttalelse. I går kom det ubekreftede meldinger om at Panjshirdalen var erobret av Taliban.

NRK - 03 sep 21 kl. 19:22

Taliban hevder de har full kontroll

Fredag kveld melder Reuters at tre Taliban-kilder nå hevder at Taliban har full kontroll over hele Afghanistan. De hevder altså å ha tatt kontroll over Pansjirdalen, hvor det har vært kamper mellom Taliban og motstandskrigere. Regionen er den eneste som Taliban ikke har hatt kontroll over..

NRK - 01 sep 21 kl. 13:36

Kampene fortsetter i Pansjirdalen

Kampene fortsetter mellom Taliban og motstandskrigere i Panjshirdalen i Afghanistan. Regionen er den eneste som Taliban ikke har kontroll over. Dalen ligger nord for hovedstaden Kabul og er det viktigste tilholdsstedet for væpnede motstandere av Taliban.

NRK - 29 aug 21 kl. 19:41

Taliban: Nordmenn skal få reise

Taliban sier at alle utlendinger og afghanere med reisedokumenter fra USA, Norge og en rekke andre land, vil få forlate Afghanistan. Det kommer fram i en uttalelse fra amerikanske myndigheter og drøyt 100 andre land. Utenriksdepartementet bekrefter at Norge er ett av landene.

NRK - 26 sep 21 kl. 16:25

Taliban innfører barberingsforbod

Taliban har innført eit lokalt forbod mot å barbere skjegget i den sør-afghanske Helmand-provinsen, melder lokale medium. Avgjerda kjem etter møter mellom det religiøse politiet og lokale frisørar. Etter at Taliban kasta den internasjonalt godkjende regjeringa i Afghanistan i august, har dei innført ei rekke påbod og forbod.

NRK - 26 okt 21 kl. 09:19

General kritiserer norsk evakuering

General Ghulam Daud Tarakhil var den første kommandanten for CRU, den afghanske antiterrorstyrken norske soldater trente og levde tett på fra 2014. Tarakhil har sendt et brev til det norske Forsvarsdepartementet, der han hevder at folk med relasjoner til Taliban ble fløyet til Norge, skriver Aftenposten. Han hevder også at mange som burde vært evakuert hit, ble igjen i Kabul.

NRK - 25 sep 21 kl. 12:52

Taliban hang opp lik i kran

Et vitne sier til Associated Press at Taliban har hengt et lik fra en kran på plassen i sentrum av byen Herat vest i Afghanistan. Vitnet sier Taliban kunngjorde at politiet hadde tatt til fange og drept fire personer for å ha deltatt i en kidnapping. Mulla Nooruddin Turabi sa denne uken i et intervju med AP at Taliban vil fortsette med henrettelser og amputasjoner, om enn ikke offentlig..

NRK - 25 sep 21 kl. 10:51

Bombe mot Taliban-kolonne

Minst en person ble drept og sju såret i en eksplosjon som rammet en kolonne av Taliban-kjøretøy i Jalalabad øst i Afghanistan lørdag, skriver NTB. Øyenvitner sier en bombe i veikanten gikk av, og et sykehus i Nangarhar-provinsen skal ha fått inn de sårede. Blant dem var både Taliban-krigere og sivile.

NRK - 24 aug 21 kl. 11:08

Taliban har utnevnt ministre

Opprørsgruppen Taliban, som for litt over en uke siden tok over Afghanistans hovedstad Kabul, har utnevnt flere ministre. Nyhetsbyrået Pajhwok skriver på Twitter at blant annet fungerende innenriksminister, utdanningsminister og finansminister er utnevnt. I tillegg har Taliban utnevnt ny etterretningssjef, skriver NTB.

NRK - 20 okt 21 kl. 11:01

Ville USA skulle snakke med Taliban

Den russiske utanriksministeren Sergej Lavrov beklagar at USA ikkje blir med på samtalane med Taliban onsdag. Russland, USA, Kina og Pakistan hadde samtalar om vegen vidare for Afghanistan tysdag. Onsdag held samtalane fram med Taliban, men der ville ikkje USA vere til stades, melder Reuters..

NRK - 19 okt 21 kl. 19:52

WHO og Taliban enige om vaksinering

Verdens helseorganisasjon (WHO) og Taliban er enige om en landsomfattende kampanje for å vaksinere barn under fem år mot polio i Afghanistan. I de siste tre årene har Taliban nektet FN-organisasjoner å drive vaksinering i frykt for spionasje. Dermed har 3,3 millioner barn ikke blitt vaksinert.

NRK - 19 aug 21 kl. 15:33

Taliban vil ha fred ved lufthavnen

– Vi holder ord om å gi full støtte til alle fremmede makter som ønsker å forlate Afghanistan, melder Taliban ifølge nyhetsbyrået Reuters. Taliban melder også at de legger til rette for afghanske innbyggere. – Vi legger til rette for sikker utgang, ikke bare for utlendinger, men også afghanere Taliban sier de vil unngå all form for vold og uroligheter ved lufthavnen for afghanere, utlendinger og Taliban-medlemmer, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 18 aug 21 kl. 14:18

Taliban halshogget statue

I den afghanske byen Bamiyan har Taliban ødelagt en statue av en lokal krigshelt som kjempet mot gruppen, etter at de inntok byen søndag. Det er statuen av Abdul Ali Mazari som skal ha blitt halshogd. Mazari ble drept av Taliban i 1995, etter å ha ledet en gruppe som kriget mot Taliban i flere år.

NRK - 17 aug 21 kl. 20:01

Taliban-leder tilbake i Afghanistan

Abdul Ghani Baradar, som var med på å stifte Taliban, er tilbake i Afghanistan. Det er første gang på over ti år, ifølge Washington Post. Avisen omtaler ham som gruppens reelle leder.

NRK - 14 okt 21 kl. 10:41

Taliban-politisjef drept av bombe

En bombe tok torsdag livet av en politisjef fra Taliban og såret elleve andre i byen Asadabad øst i Afghanistan, opplyser tjenestemenn. En sykehuslege i Kunar-provinsen bekrefter at sykehuset har mottatt elleve sårede, blant dem fire Taliban-krigere og sju sivile. Ingen har foreløpig sagt at de står bak angrepet, men IS-K, som er IS' afghanske fløy, har tidligere tatt ansvar for lignende angrep..

NRK - 14 aug 21 kl. 09:44

Tror Kabul blir angrepet i høst

Kommandør Arne Kristian Sørnes, Norges forsvarsattaché i Afghanistan, sier det er sannsynlig at Taliban vil angripe Kabul i høst. Han sier til Forsvarets forum at situasjonen i Afghanistan er svært dyster. Sørnes håper på en fredsavtale, men sier det blir mer og mer sannsynlig at Taliban overtar med militær makt.

NRK - 14 jul 21 kl. 21:08

Taliban har erobret grenseovergang

Taliban fortsetter offensiven i Afghanistan og har tatt kontroll over den strategiske grenseovergangen Spin Boldak på grensen til Pakistan. Taliban meldte om seieren i grensebyen allerede onsdag morgen, men regjeringen i Kabul avviste påstandene. I sosiale medier florerer det imidlertid bilder av Taliban-krigere i landsbyen og i en video Taliban selv har publisert, ser man flagget deres henge over det afghanske flagget ved grensen.

NRK - 12 okt 21 kl. 11:23

Møter mellom Taliban, EU og USA

En delegasjon fra EU og USA møtte representanter fra Taliban til samtaler i Qatars hovedstad Doha i dag. EU-talskvinne Nabila Massrali sier møtet vil gi de vestlige landene mulighet til å ta opp flere temaer. Delegasjonen skal blant annet ta opp spørsmål om fritt leide for afghanere som ønsker å forlate landet, tilgang for humanitære hjelpeorganisasjoner, respekt for kvinners rettigheter og hvordan man kan hindre at Afghanistan blir tilfluktssted for «terrorgrupper».

NRK - 11 okt 21 kl. 19:25

Taliban bryter løftene til kvinner

Taliban bryter løftene de har gitt afghanske kvinner og jenter, som får sine drømmer knust, sier FNs generalsekretær António Guterres i en uttalelse mandag. Han ber Taliban innstendig om å holde sine løfter om beskytte deres rettigheter kvinners rettigheter og innfri sine forpliktelser i tråd med menneskerettighetene og folkeretten..

NRK - 11 okt 21 kl. 18:43

Taliban møter EU tirsdag

En delegasjon fra Taliban skal tirsdag møte representanter for EU i Qatar, opplyser de afghanske makthavernes fungerende utenriksminister. – I morgen møter vi EU-representantene. Vi har positive møter med representanter for andre land, sier Amir Khan Muttaqi i Taliban-regjeringen i Afghanistan..

NRK - 11 okt 21 kl. 09:56

Lover nødhjelp til Afghanistan

USA lover nødhjelp til Afghanistan, men anerkjenner ikke Taliban som landets nye makthavere. Det skriver NTB som siterer AP og AFP. I helgen møtte utsendinger fra USA høytstående Taliban-ledere til samtaler i Qatar, de første siden opprørerne grep makten i Afghanistan i august.

NRK - 09 sep 21 kl. 07:52

Taliban forbyr kvinneidrett

Taliban varsler at kvinneidrett blir forbudt i Afghanistan. Den australske fjernsynsstasjonen SBS siterer en Taliban-talsmann på at all kvinneidrett, og særlig kvinne-cricket, skal forbys. – I cricket kan de stå overfor en situasjon der ansikt og kropp ikke er tildekket.

NRK - 08 aug 21 kl. 08:29

Provinshovedsteder tatt av Taliban

Etter kraftige kamper mot de afghanske regjeringsstyrkene har Taliban inntatt Kunduz. Samtidig opplyses det at Sar-e-Pul er falt. Det melder AFP.

NRK - 07 sep 21 kl. 16:34

Foreløpig Taliban-regjering på plass

Mulla Mohammad Hasan Akhund blir leiar av den nye regjeringa i Afghanistan. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Taliban har i kveld utnemnt fleire nøkkelpersonar i den nye regjeringa, som i første omgang er å rekne som ein fungerande, mellombels regjering.

Aftenposten - 06 nov 21 kl. 15:37

En av mennene på dette bildet er drept. Det gir Joe Biden og Taliban en felles bekymring.

En bitter fiende forsøker å stikke kjepper i hjulene på Taliban.

NRK - 06 sep 21 kl. 04:29

Gruppe ber Taliban om våpenhvile

En gruppe motstandsmenn i Panjshirdalen ber Taliban om våpenhvile, heter det i en melding fra motstandsgruppens leder. Den nasjonale motstandsfronten sier natt til mandag at den «foreslår at Taliban stopper sine militære operasjoner i Panjshir», og at Taliban trekker sine styrker tilbake. – Til gjengjeld vil vi be våre styrker om å avstå fra væpnede handlinger, opplyser motstandsgruppen etter meldinger om store tapstall i kamphandlingene..

VG - 03 nov 21 kl. 22:57

Taliban-topp drept: – Trapper opp konflikten og viser sårbarhet

Her sitter det som skal være Taliban-toppen i presidentens stol. Nå er han drept av IS. – Angrepet avdekker Talibans sårbarhet på et helt nytt nivå, mener norsk ekspert..

NRK - 02 nov 21 kl. 13:19

Selvmordsbomber bak angrep

Eksplosjonen som tok livet av minst 19 personer utenfor et sykehus i Kabul, ble utløst av en selvmordsbomber, opplyser anonyme kilder fra Taliban. En talsmann for helsemyndighetene i den afghanske hovedstaden sier de har fått inn minst 50 sårede til ulike sykehus i byen. Taliban sier selvmordsbomberen kom kjørende på en motorsykkel før han detonerte bomben utenfor sykehusinngangen..

NRK - 02 sep 21 kl. 11:08

Ventet at Taliban viser regjering

Den afghanske nettavisen Tolo News melder at det er ventet at Taliban vil presentere en ny regjering i Afghanistan snart. Til nettavisen sier Taliban at diskusjonene om regjeringen er avsluttet og at de vil annonsere resultatet snart. En annen talsperson for Taliban, Ahmadullah Muttaqi, sier i sosiale medier at det forberedes en seremoni i presidentpalasset i Kabul.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt