Afghanistan

Thursday, 25 July, 15:45

Nyheter om Afghanistan

NRK - 19 jul 24 kl. 08:24

Leder i Al-Qaida arrestert i Pakistan

Pakistanske myndigheter melder at de har arrestert Amin ul-Haq, som skal være lederen for terrororganisasjonen al-Qaida, skriver Reuters. Ul-Haq var en nær medarbeider av Osama bin-Laden under terrorangrepet i USA i 2001. Han flyktet fra Afghanistan sammen med bin-Laden.

NRK - 16 jul 24 kl. 09:35

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 19 maj 24 kl. 12:04

Mange døde etter regn og flaum i Afghanistan

Minst 47 personar har omkomme etter kraftig regn og flaum nord i Afghanistan, seier lokale styresmakter til Reuters søndag. Minst 300 hus skal vere øydelagde i vassmassane i Faryab-provinsen. Styrtregn og flaum har kravd mange liv i Afghanistan dei siste dagane.

NRK - 18 maj 24 kl. 08:59

UD bekrefter: Nordmann skadet i angrep i Afghanistan

– Utenriksdepartementet kan bekrefte at en norsk borger er skadet i et angrep i Bamiyan i Afghanistan. Vi har vært i kontakt med vedkommende, men av hensyn til taushetsplikten kan vi ikke dele ytterligere detaljer. På grunn av sikkerhetssituasjonen og fordi vi ikke har ambassade i Afghanistan, er det svært vanskelig for utenrikstjenesten å gi konsulær bistand i Afghanistan, sier presstalsperson Guri Solberg i UD til NRK..

NRK - 03 jun 24 kl. 15:22

Unicef: Titusenvis av barn ramma av flaum i Afghanistan

Den pågåande flaumen i Afghanistan rammar titusenvis av barn i Nord- og Vest-Afghanistan. Det opplyser Unicef om ifølgje NTB. Landet har vore ramma av kraftig rekn og flaum som har drepe 300 menneske og øydelagt matåkrar.

NRK - 04 jul 24 kl. 16:28

Putin sier Taliban er en alliert i kampen mot terror

Russlands president Vladimir Putin sier Taliban er en alliert i kampen mot terror fordi de har makten i Afghanistan. – Vi må anta at Taliban kontrollerer makten i landet. I den forstand er Taliban selvfølgelig våre allierte i kampen mot terrorisme, fordi alle myndigheter er interessert i stabilitet i staten de styrer, sier Russlands president Vladimir Putin på toppmøtet i Shanghais samarbeidsorganisasjon (SCO).

NRK - 18 maj 24 kl. 10:47

AFP: Talet på drepne i turistangrep i Afghanistan

Talet på drepne i eit angrep på turistar i Afghanistan har stige til seks, ifølge afghanske styresmakter, melder AFP. I tillegg til dei drepne, blei fleire skadde. Blant dei ein nordmann, stadfestar UD.

NRK - 18 maj 24 kl. 09:05

Minst 50 døde etter regn og flaum i Afghanistan

Minst 50 menneske er omkomne etter kraftig regn og flaum sentralt i Afghanistan, ifølge lokale styresmakter, melder Reuters. Det er førebels ikkje kjent kor mange som er skadde i flaumen. Fleire tusen bustadar, butikkar og vegar skal vere heilt eller delvis øydelagde i uveret.

NRK - 15 maj 24 kl. 12:35

Støre om Taliban-besøk: – Viktig å bidra til 

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) møtte pressen tirsdag i forbindelse med det danske kongebesøket. NRK spurte ham da om Taliban-representantene som er i Norge. – Det er en inter-afghansk dialog, altså mellom afghanske grupperinger.

NRK - 15 maj 24 kl. 11:03

Taliban-representanter er i Norge

Representanter for Taliban fra Afghanistan er nå i Norge og deltar i et dialogforum om Afghanistans fremtid. Det opplyser UD til VG. – Det er ikke Taliban-ledere, men grupper som representerer bevegelsen, som er i Norge for å tilrettelegge for inter-afghansk dialog.

NRK - 07 mar 24 kl. 16:00

Regjeringen skal evaluere Afghanistan-uttrekkingen

Stortinget ber regjeringen om å evaluere de siste årene av den norske innsatsen i Afghanistan, skriver Dagens Næringsliv. Partiet Venstre har bedt om evaluering av den norske innsatsen og uttrekkingen i Afghanistan de siste årene. Stortinget behandlet forslaget torsdag, og i utenrikskomiteens innstilling slutter alle partier seg til en intensjon om at regjeringen skal evaluere Afghanistan-innsatsen i løpet av de to neste årene.

Klartale - 25 jun 24 kl. 09:35

Julian Assange inngår avtale med USA og settes fri

Julian Assange var med på å starte nettsiden Wikileaks. Wikileaks delte hemmelige papirer i 2010. De handlet om hva USA gjorde under krigene i Irak og Afghanistan.

NRK - 01 jun 24 kl. 10:13

Mange omkom da ferje sank i Afghanistan

Minst 20 mennesker mistet livet da en liten ferje sank mens den krysset en elv øst i Afghanistan, opplyser Taliban. Flere barn er blant de omkomne. Båten hadde i alt 25 mennesker om bord, og fem av dem overlevde, opplyser landsbyboere.

Klartale - 21 jun 24 kl. 06:01

Fire av fem er positive til strengere tiltak mot klimaendringer

75.000 mennesker i 77 land har svart på en undersøkelse. Den er gjort av FNs utviklingsprogram (UNDP), universitetet Oxford og GeoPoll.

Aftenposten - 25 maj 24 kl. 18:06

Kvinner i Afghanistan blir stadig mer desperate: – Vi lever i et stort fengsel

KABUL (Aftenposten): 80 prosent av dem som tar sitt eget liv i Afghanistan, er kvinner..

Aftenposten - 25 maj 24 kl. 13:00

Hun har tilbrakt store deler av voksenlivet i Afghanistan. Hvordan ser landet ut nå?

Taliban vant krigen. Hvordan ser Afghanistan ut nå?.

VG - 19 maj 24 kl. 20:41

Reuters: IS har tatt på seg skylden på angrepet i Afghanistan hvor nordmenn ble skadet

Syv personer er mistenkt etter angrepet mot et reisefølge i Bamiyan i Afghanistan. Totalt seks personer ble drept, ifølge afghanske myndigheter..

NRK - 19 maj 24 kl. 20:49

Reuters: IS sier de står bak angrep på turister i Afghanistan

Terrorgruppa IS har påtatt seg ansvaret for angrepet på en gruppe turister i Afghanistan 17. mai. En nordmann ble skadd i angrepet..

NRK - 19 maj 24 kl. 05:39

Afghaner hoppet av i Norge under besøk med Taliban-delegasjon

En afghaner som kom til Norge for å delta på et dialogforum om Afghanistans fremtid, møtte ikke opp da delegasjonen skulle reise, melder VG. Ifølge VG skriver flere afghanske medier at mannen har søkt asyl i Norge. Mannen ankom sammen med personer tilknyttet Taliban, men de representerer ikke nødvendigvis Taliban, ifølge Utenriksdepartementet (UD).

NRK - 18 maj 24 kl. 15:40

Afghanistan: Flere skal være arrestert etter angrepet mot turistgruppe

Fire personer er pågrepet etter angrepet på en gruppe turister i Afghanistan fredag, der seks turister skal være drept og flere skadd. Det sier en talsmann for innenriksdepartementet i landet. En av de skadde er en norsk statsborger, det bekrefter UD.

Dagbladet - 18 maj 24 kl. 09:02

UD: Norsk borger skadd i Afghanistan

Én norsk statsborger er skadd i skyteangrep i Afghanistan fredag, bekrefter Utenriksdepartementet. Tre spanjoler meldes drept i angrepet..

Aftenposten - 17 maj 24 kl. 22:03

AFP: Norsk statsborger skadet i angrep i Afghanistan

En norsk statsborger skal være såret i et angrep mot en gruppe utenlandske turister i Afghanistan, melder AFP..

Dagbladet - 17 maj 24 kl. 21:58

- Norsk statsborger såret i angrep i Afghanistan

En norsk turist skal ha blitt såret og tre spanjoler skal ha blitt drept i et angrep i Afghanistan, ifølge medier..

NRK - 17 maj 24 kl. 21:54

AFP: Norsk turist skadd og tre spanjoler drept i angrep i Afghanistan

Et følge på flere utenlandske turister ble angrepet i Bamiyan-regionen i Afghanistan fredag, opplyser afghanske myndigheter. Det spanske utenriksdepartementet bekrefter at tre spanske statsborgere er drept. Også en afghaner ble drept da en gruppe væpnede menn skjøt mot dem.

Dagbladet - 17 maj 24 kl. 21:58

- Norsk statsborger skadd i angrep i Afghanistan

Tre spanjoler skal ha blitt drept og én norsk statsborger skal ha blitt skadd i et skyteangrep i Afghanistan fredag, ifølge medier..

NRK - 17 maj 24 kl. 19:07

Utenlandske turister drept i Afghanistan

Tre utenlandske turister og en afghaner er drept av en gruppe væpnede menn i Bamiyan-regionen i Afghanistan fredag, opplyser afghanske myndigheter. I tillegg ble fire utenlandske turister og tre afghanere såret i angrepet, som skjedde da en gruppe væpnede menn åpnet ild mot turistene og deres følge. Det er foreløpig ikke kjent hva slags nasjonalitet turistene hadde..

Klartale - 15 maj 24 kl. 11:46

Folk som snakker for Taliban, er i Norge

– Det er ikke Taliban-ledere, men grupper som representerer bevegelsen, sier Espen Barth Eide til avisa VG. Han er Norges utenriksminister.Personene er i Norge for å være med på et møte.

NRK - 05 jun 24 kl. 01:58

Tidligere britisk marineoffiser anklaget for spionasje i Dubai

Den tidligere britiske marineoffiseren Matt Croucher, som tjenestegjorde i Irak og Afghanistan, har sittet fengslet i Dubai i sju måneder, anklaget for spionasje. Ifølge The Times ble 40-åringen pågrepet i november. Da ble han siktet for å «med vilje og på ulovlig vis ha skaffet seg tilgang til et telekommunikasjonsnettverk».

NRK - 11 maj 24 kl. 19:21

Mer enn 300 døde etter flom i Afghanistan

Flom nord i Afghanistan har ført til at over 300 mennesker har mistet livet, ifølge Verdens matvareorganisasjon (WFP). Voldsomt regn fredag førte til flom i landet, særlig ble den nordlige Baghlan-provinsen rammet. Der strømmet flomvann og mudder gjennom landsbygater og over åkre og forårsaket store skader.

VG - 11 maj 24 kl. 19:14

Mer enn 300 døde etter flom i Afghanistan

Flom nord i Afghanistan har ført til at over 300 mennesker har mistet livet, ifølge Verdens matvareorganisasjon (WFP)..

NRK - 11 maj 24 kl. 09:28

Meir enn 200 døde i styrtflaum i Afghanistan

Heilt nord i Afghanistan var det fredag ein stor flaum. Etter fredagen var dødstalet på 32, men det var venta talet skulle auke. Laurdag morgon skriv nyheitsbyrået AFP at dødstala har stige til over 200 døde, opplyser FN..

NRK - 18 apr 24 kl. 13:36

Nesten 140 døde etter kraftig uvær i Afghanistan og Pakistan

Dødstallet etter uværet i Afghanistan og Pakistan har steget til minst 137 personer de siste dagene, og det er fortsatt ventet mer regn. Minst 67 mennesker er døde i Pakistan, ifølge landets katastrofebyrå, som sier det har vært unormalt mye nedbør for sesongen. Afghanistan er også rammet.

NRK - 11 maj 24 kl. 03:22

62 døde i styrtflom i Afghanistan

Styrtflom i det nordlige Afghanistan har tatt livet av 62 mennesker fredag, hovedsakelig kvinner og barn, ifølge myndighetene. – Antall døde i dagens flom i Baghlan-provinsen har steget til 62, sier Hedayatullah Hamdard i Taliban-myndighetenes departement for katastrofeinnsats. Flere titalls er savnet, og dødstallet kommer trolig til å stige.

NRK - 02 jun 24 kl. 08:31

Irans tidligere president Ahmadinejad vil stille til valg

Irans tidligere president Mahmoud Ahmadinejad har registrert seg for å stille som president i hurtigvalget i landet. Det melder Irans statlige kringkaster, ifølge Reuters. Iran skal holde valg etter at president Ebrahim Raisi omkom i en helikopterulykke i mai.

NRK - 28 maj 24 kl. 15:31

Russland anerkjenner Taliban-regimet i Afghanistan

Russland anerkjenner Taliban som Afghanistans legitime makthavere, knapt tre år etter at islamistbevegelsen gjenerobret makten i landet. – Vi er nødt til å ta Afghanistans syn til etterretning og etablere forbindelser med landet, sa president Vladimir Putin da han kunngjorde beslutningen tirsdag. Taliban har tidligere vært regnet som en terrororganisasjon i Russland.

NRK - 27 maj 24 kl. 15:55

Minst 30 drept ved den pakistansk-afghanske grensen

Sju pakistanske soldater og 23 militsmedlemmer er drept i flere sammenstøt langs grensen mellom Pakistan og Afghanistan, ifølge Pakistans militære styrker. Den første skuddvekslingen skjedde i utkanten av Peshawar nordvest i Pakistan. Seks opprørere og to pakistanske offiserer ble drept, ifølge hæren.

E24 - 26 maj 24 kl. 11:15

Flyktet fra Taliban da Kabul falt: – Norges rolle står til stryk

Ayesha Wolasmal kritiserer Norge etter «hjerteskjærende scener» i Afghanistan..

E24 - 26 maj 24 kl. 07:55

Møtene med Taliban, kvinnene og Sancerre

Ayesha Wolasmal dro tilbake til Afghanistan etter at Taliban tok over. Hun hadde en jobb å gjøre..

VG - 25 maj 24 kl. 07:49

Forsvarssjefen om den arresterte: – Han var trolig en Taliban-leder

Eirik Kristoffersen vet ikke hvem de pågrep i en av de mest kjente norske operasjonene i Afghanistan, sier han. Mannen sto ikke på listen over ettersøkte, oppgir han..

NRK - 30 apr 24 kl. 07:10

Afghanistan: Seks drept i angrep på moské

Minst seks mennesker er drept i et angrep på en moské i Afghanistan, ifølge en lokal guvernør. Angriperne skal ha brukt skytevåpen. Ytterligere opplysninger om hendelsen er foreløpig ikke kjent.

NRK - 20 maj 24 kl. 13:39

Britisk høyesterett: Assange får anke utlevering

High Court i London har på nytt behandlet ankesaken om USAs begjæring om utlevering av Wikileaks-grunnlegger Julian Assange (52). Litt etter halv to skriver Reuters at høyesterett gir Assange mulighet til å anke utleveringskravet fra USA. Neste instans for saken er nå Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg.

Dagbladet - 19 maj 24 kl. 05:18

Afghansk sykehus: Nordmann i stabil tilstand

Tilstanden er stabil for de sårede turistene, blant dem en nordmann, etter skyteangrepet i Bamiyan i Afghanistan før helgen, opplyser et sykehus i Kabul..

NRK - 19 maj 24 kl. 04:53

Afghansk sykehus: Stabil tilstand skadde turister

Tilstanden er stabil for de sårede turistene, blant dem en nordmann, etter skyteangrepet i Bamiyan i Afghanistan før helgen, opplyser et sykehus i Kabul, ifølge nyhetsbyrået AFP. Seks mennesker, tre av dem spanjoler og de tre andre afghanere, ble drept i angrepet fredag. I tillegg ble sju eller åtte personer såret.

Dagbladet - 18 maj 24 kl. 20:49

Disse skal stå bak

Det er uklart hvem som står bak angrepet i Afghanistan der en nordmann ble skadd, men mistanken retter seg mot IS' fryktede gruppe i Sentral-Asia..

Dagbladet - 18 maj 24 kl. 09:02

Skal være flyttet til Kabul

Én norsk statsborger er skadd i skyteangrep i Afghanistan fredag, bekrefter Utenriksdepartementet. Seks turister mistet livet i angrepet, bekrefter afghanske myndigheter lørdag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com