Afghanistan

Sunday, 28 November, 04:04

Nyheter om Afghanistan

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 13 okt 21 kl. 06:00

Friba ble truet på livet etter OL

JUDO: Friba (til venstre) elsker judo. Det gir henne selvtillit og både fysisk og psykisk styrke.– Friba! Du ble den første!Treneren til Friba Rezayee var både stolt og glad.

NRK - 11 okt 21 kl. 09:56

Lover nødhjelp til Afghanistan

USA lover nødhjelp til Afghanistan, men anerkjenner ikke Taliban som landets nye makthavere. Det skriver NTB som siterer AP og AFP. I helgen møtte utsendinger fra USA høytstående Taliban-ledere til samtaler i Qatar, de første siden opprørerne grep makten i Afghanistan i august.

NRK - 18 aug 21 kl. 19:26

Utreiseplikt til Afghanistan

21. juli besluttet Utlendingsnemnda (Une) og Utlendingsdirektoratet (UDI) å stanse tvangsreturer til Afghanistan fram til 15. september.

NRK - 19 okt 21 kl. 01:40

USAs Afghanistan-utsending trekkes

Zalmay Khalilzad, USAs Afghanistan-utsending, trekker seg, opplyser utenriksminister Antony Blinken. Khalilzad ledet USAs diplomatiske arbeid i Afghanistan fram til Taliban tok over makten i august. Khalilzad ble utnevnt av Donald Trump i 2018 og ble en nøkkelfigur i fredsforhandlingene med Taliban.

NRK - 15 okt 21 kl. 16:03

FN med hjelp til Afghanistan

Den første av tre hjelpesendingar frå FNs høgkommisær for flyktningar til Afghanistan landa i Usbekistan fredag. I hjelpesendinga er det hushaldningsartiklar, kjøkkenutstyr og presenningar. Hjelpa skal fordelast på 18.

NRK - 15 okt 21 kl. 15:26

Putin: – IS bygger seg opp i Afghanistan

Russlands president Vladimir Putin åtvarar mot at lojale IS-krigarar er i ferd med å samle seg og bygge seg opp i Nord-Afghanistan. – Ifølge etterretninga vår er det rundt 2000 IS-medlemmar i Afghanistan, sa han i ein videokonferanse med leiarar i andre tidlegare sovjetrepublikkar fredag. Han også at krigarane hadde planar om å reise gjennom dei tidlegare sovjetrepublikkane i Sentral-Asia forkledde som flyktningar..

NRK - 15 okt 21 kl. 14:20

Afghanistan-samtalar i Moskva

Neste veke skal utsendingar frå USA, Kina og Pakistan møtast i Moskva for å ha samtalar om Afghanistan, melder statlege nyheitsbyrå. Målet for møtet er å kome fram til eit felles standpunkt om den endra situasjonen i Afghanistan, seier Russlands utsending til landet, Zamir Kabulov..

VG - 07 nov 21 kl. 07:09

Stor fare i Afghanistan

Terrorister tilknyttet den såkalte islamske stat (IS) trapper opp angrepene i det Taliban-styrte Afghanistan. Om noen måneder kan de bli i stand til å gjennomføre terror mot andre land..

NRK - 02 nov 21 kl. 13:16

Norske statsborgere flydd fra Kabul

En gruppe på rundt 15 norske statsborgere er på vei til Norge etter å ha flydd ut fra Kabul i Afghanistan. Det sier utenriksminister Anniken Huitfeldt. De reiste med en spesialflyvning arrangert av staten Qatar og ankom Doha natt til i dag.

NRK - 20 aug 21 kl. 20:11

Lover å få hjem alle amerikanere

USAs president Joe Biden lover amerikanske borgere i Afghanistan at amerikanske myndigheter skal få dem hjem. – Evakueringen av personer i Kabul er blant de vanskeligste lufttransportene i historien, sier president Joe Biden på en pressekonferanse om situasjonen i Afghanistan fredag. Ifølge ham har USA hentet ut 13.

NRK - 20 aug 21 kl. 20:11

Lover å få hjem alle amerikanare

USAs president Joe Biden lover amerikanske borgere i Afghanistan at amerikanske myndigheter skal få dem hjem. – Evakueringen av personer i Kabul er blant de vanskeligste lufttransportene i historien, sier president Joe Biden på en pressekonferanse om situasjonen i Afghanistan fredag. Ifølge ham har USA hentet ut 13.

NRK - 16 aug 21 kl. 22:13

Biden: – Nasjonsbygging ikkje målet

– Vårt oppdrag i Afghanistan var aldri å bygge ein nasjon eller eit demokrati. Vårt einaste mål i Afghanistan var å hindre eit terroriståtak mot USA. Det sa USAs president Joe Biden under ei orientering om Afghanistan-situasjonen i kveld.

NRK - 09 sep 21 kl. 07:07

Kina lover bistand til Afghanistan

Kina lover rundt 270 millioner kroner i hastehjelp til Afghanistan og vil hjelpe landet i kampen mot koronapandemien. Landet planlegger i første omgang å sende 3 millioner doser med covid-19-vaksine. – Afghanistan står overfor store utfordringer, inkludert humanitære saker, folks velferd og pandemien, sa Kinas utenriksminister, Wang Yi, i en videokonferanse med Afghanistans naboland torsdag.

NRK - 08 sep 21 kl. 18:03

Blinken bekymra over Afghanistan

USAs utanriksminister Antony Blinken hadde i dag eit møte med andre ministrar i Nato og EU, der dei diskuterte situasjonen i Afghanistan. På ein pressekonferanse seier Blinken at han er bekymra over namna på dei som skal sitte i regjeringa i Afghanistan. Ein av dei er blant anna ettersøkt internasjonalt på grunn av terror.

NRK - 07 sep 21 kl. 04:54

Blinken i krisesamtaler i Doha

USAs utenriksminister Antony Blinken møtte mandag Qatars emir for krisesamtaler om Afghanistan etter at Taliban hevdet å ha tatt full kontroll over landet. Blinken reiste til Qatar sammen med forsvarsminister Lloyd Austin, og han er den høyest rangerte amerikanske tjenestemannen som besøker regionen siden Talibans hurtige overtakelse av Afghanistan 15. august.

VG - 22 okt 21 kl. 09:20

Talibans seier i Afghanistan gir likesinnede i Pakistan vind i seilene

Pakistanske Taliban er svært oppmuntret av utviklingen i Afghanistan. Også andre religiøse krefter i Pakistan surfer på Talibans seier i nabolandet..

NRK - 26 sep 21 kl. 10:49

Ønsker mer kontakt med Taliban

FN må tilbake til Afghanistan, og utenlandske ambassader må åpne igjen, mener FNs tidligere spesialutsending til Afghanistan Kai Eide. I Nyhetsmorgen søndag sier Eide at selv om ingen liker Taliban-styret, så må folket og samfunnet i Afghanistan ha hjelp..

NRK - 19 okt 21 kl. 19:52

WHO og Taliban enige om vaksinering

Verdens helseorganisasjon (WHO) og Taliban er enige om en landsomfattende kampanje for å vaksinere barn under fem år mot polio i Afghanistan. I de siste tre årene har Taliban nektet FN-organisasjoner å drive vaksinering i frykt for spionasje. Dermed har 3,3 millioner barn ikke blitt vaksinert.

Aftenposten - 18 okt 21 kl. 18:35

50 personer fikk ikke hentet skoene sine etter fredagsbønnen. Hvorfor fortsetter terroren i Afghanistan?

Taliban har hatt makten i over to måneder. Hvorfor fortsetter terroren i Afghanistan?.

NRK - 01 sep 21 kl. 11:35

Putin om USAs innsats i Afghanistan

USAs 20 år lange militære innsats i Afghanistan har kun ført til tragedier og tap, sier Russlands president Vladimir Putin. Putin er kjent for å kritisere vestlige land for å prøve å tvinge deres verdier på ikke-vestlige land. Onsdag sier han at det var en håpløs oppgave å forsøke å tvinge amerikanske normer på det krigsherjede Afghanistan.

NRK - 18 okt 21 kl. 13:25

FN startar poliovaksinasjon

Taliban har gitt grønt lys til å starte Afghanistan sin første landsomfattande kampanje på over tre år for å vaksinere barn mot polio, seier FN. Dei vil vaksinere 9.9 millionar barn under fem år.

NRK - 30 aug 21 kl. 20:54

FN med Afghanistan-resolusjon

FNs sikkerhetsråd i New York holder et møte fra kl. 21 for å diskutere situasjonen i Afghanistan. I møtet ble det stemt over et resolusjonsforslag der behovet for at FN får uhindret tilgang til å gi humanitær hjelp understrekes.

NRK - 09 nov 21 kl. 12:36

EU vil suspendere hviterussere

EU vil suspendere visum for embetsfolk fra Hviterussland. EU beskylder Hviterussland for å oppmundre migranter fra Midtøsten, Afghanistan og Afrika til å krysse grensen over til EU som hevn for sanksjoner mot Minst på grunn av menneskerettighetsbrudd. Tusenvis av migranter har slått leir ved grensen til Polen..

NRK - 08 nov 21 kl. 16:29

To afghanske barn uten foreldre

I august ble 28 enslige barn evakuert fra Afghanistan til Norge. De fleste av dem ble satt på flyet fra Kabul uten at identiteten deres var avklart, og uten at politiet hadde informasjon om hvem foreldrene var. Politiets utlendingsenhet (PU) og Utlendingsdirektoratet (UDI) har nå funnet foreldrene til 26 av barna.

NRK - 08 nov 21 kl. 03:32

FN: Risikerer hungersnød i 43 land

Rundt 45 millioner mennesker i 43 land risikerer akutt hungersnød, advarer Verdens matvareprogram (WFP). Tidligere i år var WFPs anslag på 42 millioner mennesker. Økningen på 3 millioner tilskrives en gjennomgang av matsikkerhetssituasjonen i Afghanistan, opplyser FN-organisasjonen.

NRK - 15 okt 21 kl. 12:59

Taliban klare for samtalar

Representantar for Taliban har stadfesta at dei vil delta i samtalar om Afghanistan i Moskva neste veke. Det er Vladimir Putins spesialutsending til Afghanistan som seier dette til nyheitsbyrået Interfax, ifølge Reuters..

Klartale - 15 okt 21 kl. 12:05

Minst sju personer død etter eksplosjon

Fredag kom det melding om en kraftig eksplosjon. Dette skjedde i en moské i byen Kandahar, som ligger sør i Afghanistan. Det skal ha vært et selvmordsangrep.

NRK - 15 okt 21 kl. 11:18

Eksplosjon i moske i Afghanistan

Det har vore ein eksplosjon under fredagsbønna i ein moske i Kandahar i Afghanistan, melder Reuters..

NRK - 27 aug 21 kl. 20:10

Støre: Afghanistan er et nederlag

– Vi må erkjenne at det som er skjedd i Afghanistan er et nederlag, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til NRK. Han sier at målet med innsatsen var å demme opp for terror og deretter å sørge for at Afghanistan ble et land der afghanere selv på en fredelig måte kunne velge styresett. Støre sier at det målet har vi i flere år visst at ikke ble nådd.

NRK - 05 nov 21 kl. 20:12

Evakuert etter to måneder i Kabul

I over to måneder har familien til Ahmed Kaumi forsøkt å komme seg ut av Afghanistan, og tilbake til Arendal. Familien har ikke blitt evakuert før nå, og forteller om en krevende tid i Kabul under Taliban. I dag landet de på Gardermoen..

Aftenposten - 12 okt 21 kl. 20:56

Prøver desperat å få inn hjelp i Afghanistan. Nye samtaler gir litt håp.

Afghanistan har gått tomt for penger. Snart kan man få inn penger til nødhjelp, tror Flyktninghjelpens Jan Egeland..

NRK - 12 okt 21 kl. 13:12

EU gir milliardhjelp til Afghanistan

EU har bevilget 1,2 milliarder euro i nødhjelp til Afghanistan, opplyser EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen. Pengene gis for å forhindre en enorm humanitær og sosioøkonomisk kollaps i landet, sier von der Leyen i en uttalelse. Pengene kommer i tillegg til en bistandspakke på 300 millioner euro.

NRK - 18 sep 21 kl. 08:12

G20-møte om Afghanistan

Italia planlegger fortsatt å organisere et spesielt G20-møte for å diskutere situasjonen i Afghanistan, ifølge Italias utenriksminister Luigi Di Maio. Møtet vil foregå etter FNs hovedforsamling i New York, som varer fra 21 til 27. september, sa Di Maio til avisa La Repubblica fredag.

VG - 11 okt 21 kl. 05:06

Rødt om etterlatte Afghanistan-ansatte: – En stor skam for Norge

Rødt og SV vil presse på for at en ny regjering lar tidligere Afghanistan-ansatte av det norske Forsvaret få komme til Norge. Ap og Sp er klare på at det blir en sak for byråkratene..

NRK - 17 sep 21 kl. 08:30

G20-møte om Afghanistan

G20-landa skal ha eit hastemøte om Afghanistan etter at FNs hovudforsamling er over 30. september. Det seier Italias utanriksminister Luigi Di Maio til avisa La Repubblica, ifølge Reuters.

Aftenposten - 10 okt 21 kl. 21:03

Kritisk matmangel i Afghanistan. Slik ser det ut på sykehuset i Kandahar.

KANDAHAR/OSLO (Aftenposten): Svært underernærte barn strømmer til sykehusene i Afghanistan..

VG - 02 nov 21 kl. 22:56

På flukt mot Europa: Den farlige «Balkan-ruten»

Migranter og flyktninger fra Afghanistan og andre land står i fare for å møte vold, deporteringer og inhumane forhold på vei til Vest-Europa, frykter organisasjoner på Balkan..

NRK - 02 nov 21 kl. 13:07

Grensen gjenåpnet

En stor grenseovergang mellom Afghanistan og Pakistan er gjenåpnet, etter at den ble stengt av Taliban 5. oktober. Årsaken til stengingen var uklar.

Aftenposten - 02 nov 21 kl. 10:22

Stenger døren for afghanske soldater som jobbet for Norge

Regjeringen har ingen plan for å hjelpe flere soldater ut av Afghanistan. Det provoserer Rødt..

NRK - 09 okt 21 kl. 01:06

USA og Taliban møtes i helgen

USA og Taliban skal lørdag møtes til samtaler for første gang siden amerikanerne og Nato trakk seg ut av Afghanistan i august. En amerikansk delegasjon vil møte høytstående Taliban-folk lørdag og søndag i Qatars hovedstad Doha, sier en talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet til AFP I august i år trakk vestlige styrker seg ut av Afghanistan. Det vestligstøttede afghanske regimet kollapset, og Taliban gjenerobret makten i landet, 20 år etter USAs invasjon.

NRK - 01 nov 21 kl. 06:03

Nok et journalistdrap i Mexico

Journalisten Alfredo Cardoso døde søndag to dager etter at han ble skutt i Acapulco. Han er den andre journalisten som blir drept i Mexico på en uke. Cardoso ble kidnappet i forrige uke av maskerte menn som brøt seg inn i hjemmet hans, ifølge Reportere uten Grenser (RSF).

Aftenposten - 08 okt 21 kl. 14:42

FN-byrå: Over 100 drept i eksplosjon i Afghanistan

En eksplosjon i en sjiamuslimsk moské i byen Kunduz i Afghanistan kan ha tatt livet av over 100 mennesker, ifølge et….

Aftenposten - 08 okt 21 kl. 14:42

Mer enn 100 drept i eksplosjon i Afghanistan

En eksplosjon i en sjiamuslimsk moské i byen Kunduz i Afghanistan kan ha tatt livet av over 100 mennesker, ifølge et….

NRK - 01 nov 21 kl. 04:07

Bryllupsgjester skutt pga. musikk

Tre gjester i et bryllup i Surkh Rod i Nangarhar-provinsen i Afghanistan ble skutt fredag, tilsynelatende fordi de spilte musikk som lokale Taliban-medlemmer mislikte. Taliban-talsmann Zabiullah Mujahid sier ifølge CNN at de ikke hadde rett til å drepe noen på grunn av musikkvalg, men at de skulle ha forsøkt å overtale bryllupsgjestene til å droppe musikken..

Klartale - 08 okt 21 kl. 14:04

Minst 50 døde i eksplosjon i Afghanistan

Det har vært en eksplosjon i en moské i Afghanistan. Minst 50 mennesker har dødd. Det forteller sykehus-kilder.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt