NRK > Nyheter

Onsdag, 12 Mai, 20:34

NRK - 10 april 21 kl. 02:26

Norge ber om at sanksjoner vurderes

Norge ber FNs sikkerhetsråd vurdere sanksjoner og våpenembargo mot de militære kuppmakerne i Myanmar. Sikkerhetsrådet har behandlet Myanmar-krisen flere ganger, men ikke innført sanksjoner..
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, Myanmar

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norge, berom at , sanksjoner, vurderes
NRK - 01 feb. 21 kl. 18:49

Truer Myanmar med sanksjoner

USAs president Joe Biden ber militæret om å umiddelbart gi fra seg makten i Myanmar, melder AP. Han truer med å gjeninnføre sanksjoner etter mandagens kupp. Flere sanksjoner ble fjernet da landet beveget seg i demokratisk retning de siste årene..

NRK - 03 feb. 21 kl. 19:02

Vurderer oppheving av sanksjoner

Den internasjonale FN-domstolen ICJ har vedtatt å ta opp saken om Irans oppfordring om å oppheve USAs sanksjoner. Tidligere USA-president Donald Trump gjeninnførte sanksjoner mot Iran i 2018 etter at han trakk USA ut av atomavtalen..

NRK - 07 feb. 21 kl. 16:53

USA vil ikke oppheve sanksjoner

USA kommer ikke til å oppheve sanksjoner mot Iran, sier president Joe Biden søndag. Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei sa tidligere i dag at landet igjen vil slutte seg til atomavtalen, dersom USA fjerner alle sanksjoner mot landet..

NRK - 07 feb. 21 kl. 12:57

Iran krever fjerning av sanksjoner

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei sier landet igjen vil slutte seg til atomavtalen, dersom USA opphever alle sanksjoner mot Iran. Skjebnen til atomavtalen fra 2015 har vært uklar siden USAs tidligere president Donald Trump trakk USA fra avtalen i 2018 og gjeninnførte sanksjoner mot Iran..

NRK - 26 feb. 21 kl. 19:54

Ingen sanksjoner mot kronprins

USA skal innføre sanksjoner mot flere saudiarabere etter drapet på journalisten Jamal Khashoggi i 2018. Men det kommer ikke sanksjoner mot kronprins Mohammed bin Salman, som ifølge en amerikansk etterretningsrapport godkjente drapet, melder Reuters..

NRK - 22 mars 21 kl. 15:45

Kina med sanksjoner mot europeere

Kina innfører sanksjoner mot ti europeiske politikere og forskere som gjengjeldelse for EU-sanksjoner mot Kina på grunn av uigur-situasjonen. Blant dem er en tysk forsker som har skrevet rapporter om Kinas behandling av uigurene..

NRK - 01 april 21 kl. 12:27

Sanksjoner mot Myanmar

Storbritannia innfører nye sanksjoner mot militæret i Myanmar. Sanksjonene er rettet mot det store konsernet MEC som kontrolleres av militæret i Myanmar. USA innførte lignende sanksjoner mot landet forrige uke..

VG - 09 mai 21 kl. 19:21

Raja mener det bør vurderes om innvandrergrupper skal rykke fram i vaksinekøen

Det bør vurderes om grupper i innvandrerbefolkningen bør prioriteres i vaksinekøen, mener kulturminister Abid Raja (V)..

NRK - 24 jan. 21 kl. 16:32

Vil ha sanksjoner mot Putin

En ledende EU-parlamentariker ber om økonomiske sanksjoner mot Russlands president Vladimir Putin etter arrestasjonen av Aleksej Navalnyj og tusenvis av demonstrantene som støtter ham. Tyske Manfred Weber sier EU må stanse Putins pengetransaksjoner..

NRK - 02 mars 21 kl. 19:06

Norge med sanksjoner mot russere

Norge slutter seg til EUs sanksjoner mot Russland etter arrestasjonen av Aleksej Navalnyj. UD skriver til NRK bruken av det russiske rettsystemet mot Navalnyj er uakseptabelt. Fire høytstående russiske tjenestemenn står på sanksjonslisten..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Minst 20 skadd i rakettangrep

NRK - 15 minutter siden

Reagerer på vaksinefordelingen

Tidligere ordfører Torhild Brandsdal reagerer på at Vennesla ligger an til å få færre vaksinedoser enn antatt. – At Vennesla kommune må avgi vaksiner samtidig som man har ett av landets største smittetrykk, er for meg komplett uforståelig, skriver hun på Facebook..

NRK - 30 minutter siden

Må teste seg etter restaurantbesøk

Det er påvist koronasmitte på restauranten Zen i Strømgaten i Bergen. Alle som har spist eller hentet mat i tiden 3. mai til 8.

NRK - 30 minutter siden

Jødiske ekstremister i sammenstøt

Det har vært sammenstøt mellom politi og jødiske ekstremister i Israel onsdag. I Bat Yam nær Tel Aviv gikk ekstremister løs på arabiske forretninger. Ifølge Times of Israel gikk jødiske ungdomsgjenger som gikk løs på arabiske forretninger i Bat Yam.

NRK - 30 minutter siden

Ingen enighet  i Sikkerhetsrådet

Heller ikke onsdag ble FNs sikkerhetsråd enige om en uttalelse om Israel og Palestina, melder NTB. Norge og europeiske land uttrykker stor bekymring for situasjonen. Ifølge diplomater var det USA som blokkerte en enighet i onsdagens krisemøte i Sikkerhetsrådet.

NRK - 45 minutter siden

Oslo varsler pressekonferanse

Oslo kommune varsler pressekonferanse om videre gjenåpning av Oslo neste fredag, altså 21. mai, skriver Aftenposten. Det er alt varslet at trinn to i kommunens gjenåpning ikke begynner før etter 27.

NRK - 1 time siden

Mann tok fram softgun på utestad

Ein mann er tatt hand om av politiet etter at tok fram ein softgun på ein utestad i Tromsø, og sikta han på ei dame. Mannen blir meldt til politiet for dette, i tillegg for å ha på seg kniv og å plage politiet..

NRK - 1 time siden

Blinken i Netanyahu-samtale

USAs utenriksminister Antony Blinken har bedt partene i i Israel og Gaza om å de-eskalere konflikten. Det var et av budskapene da Blinken onsdag snakket med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, melder AFP. Tidligere i dag ble det kjent at USA sender en spesialutsending til Midtøsten for å møte israelske og palestinske ledere.

NRK - 1 time siden

Hurtigbåt får ikkje legge til kai

Hurtigbåten mellom Harstad og Tromsø får ikkje legge til kai fordi ein av matrosane har fått påvist koronasmitte. Båten ligg til hamn i Finnsnes på veg til Tromsø. Passasjerane som skal til Tromsø får foreløpig ikkje forlate båten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt